Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Bateți din palme! E corect în adunarea Domnului?
Pagina 5 din 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Deconectat RE: Bătăile în palme în adunare
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13847. Postat la 14/09/2011 14:04 - 4980z8h51m
Frate Adrian si frate Stefan, nu va cunosc si nici nu pot sa aduc atacuri la adresa voastra, din cate scrieti, nu pot sa vad decat dispret si desconsideratie la adresa celor(noi), care ne bucuram astfel, dragii mei, lecturati Psalmii, veti constata ca sunt plini de STRIGATELE celor care il iubesc pe Domnul, chiar suntem invitati sa batem din palme si sa chiuim...
Poate ca nu am dreptate, insa si sa vreau sa va cred, sa zicem, eu nu ma pot baza pe spusele voastre pentru ca nu vad in ele dragostea lui Mesia.Daca ati ajuns la adevarul absolut,daca credeti ca detineti comoara de pret, nu fiti atat de egoisti sa o pastrati doar pentru voi , ci oferitine si noua acel colt de rai.Mesia trata,vestea adevarul celor neinsemnati, iar eu vreau sa vad asta in voi daca intradevar detineti ADEVARUL.
Daca nu , macar,sfintenie, umilinta ,teama...apropo, cum vedeti voi in viata voastra aceste trasaturi?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban3
13850. Postat la 14/09/2011 14:14 - 4980z8h41m
Tocmai de aceia am rezerve sora Lucia, fata de astfel de manifestari.
Vad la martori un fel de mascarada, batind din palme dupa predica, numai ca sa se incadreze si ei in top.
Eu merg pe la mesianici, si se bate din palme in timpul cintarilor, in ritmul cintarii, dar nu oricum.
Poate si in timpul dansurilor se bate din palme.
Dar noi nu prea mai stim cum si cind se face aceasta.
Stiu si eu ca se spune asa ceva in Biblie, dar pe mine unii ma incoltesc cu vechiul si noul legamint.
Salom.
Lucia
13853. Postat la 14/09/2011 14:27 - 4980z8h28m
Frate Stefan, de ce privesti oamenii, bisericile, adunarile, mesianicii, martorii, priveste frate la Mesia, ca de acolo ne vine mantuirea, daca privesti la oameni vei ramane dzamagit, pentru ca nu suntem perfecti, si stii dragul meu,nu vei fi mai bun decat ceilalti , ci tu vei judeca, vei ajunge sa te crezi mai bun si va veni mandria care este inaintea caderii, hai sa discutam cu iubire ,in mod constructiv, si sa nu urmarim greselile ,ci sa ne debarasam de ele.
Se spune ca atunci cand ti se strica ceasul mergi la ceasornicar sa-l repare.
Daca vezi ceva rau in noi mergi inaintea Creatorului si adu-ne la El, daca suntem pentru viata, ne v-a aduce la adevar intr-un fel, daca nu vom ramane vase de ocara, insa frate draga ,ce suntem noi sa ne judecam, sa ne desconsideram? Chiar daca ai ajuns la adevar, nu-ti da dreptul nimeni sa descalifici pe cei ce nu il au, ci roadele Duhului ne invata sa-i raspectam,iertam,sa-i iubim, asa sa ne ajute Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban3
13854. Postat la 14/09/2011 14:46 - 4980z8h8m
Cred ca deja sunt perceput gresit de membrii forumului.
Eu nu judec pe nimeni, ca nu am acest drept, dar suntem toti chemati "sa judecam" daca trebuie sa ascultam de oameni, sau de Yahuah.
Si daca vom privi toti la Yahushua, vom constata cu uimire ca El nu a batut din palme nici intr-o ocazie, nu a dansat, chiar daca a participat la o nunta (iar la nunti iudeii dansau).
Eu iL cunosc ca pe Unul care plingea pentru cei ce mureau, plingea pentru vii, stiind ce are sa li se intimple in viitor.
Eu pling pentru ca sunt un pacatos, ca mi-am irosit viata si am aflat mult prea tirziu unele adevaruri.
Dar rid si ma bucur si-I multumesc Tatalui prin Yahushua, ca cei din urma, vor fi cei dintii, iar eu simt ca am venit printre voi mult in urma voastra.
Iar eu vreau sa invat si daca spun ceva si nu sunt deacord cu ceva, sunt catalogat nu stiu cum.
De ce atita suspiciune?
Lucia
13856. Postat la 14/09/2011 15:54 - 4980z7h1m
Eu nu va judec frate Stefan , si nici nu va privesc cu suspiciune, indiferent de situatie, spun ca Mantuitorul ne indeamna sa ne purtam cum s-a purtat El cu pacatosii, adica cu multa iubire, dintre toate se spune ca dragostea va ramanea ,dar daca eu cred ca Isus nu a batut din palme , toata lumea trebuie sa creada ca mine?
Daca nu se pomeneste de Sabat in unele perioade de timp biblice, asta inseamna ca nu s-a tinut Sabatul? Asa si cu batutul din palme... eu ma bucur !

fullban4
13858. Postat la 14/09/2011 17:08 - 4980z5h46m
Orice manifestare sau practica religioasa , modul in care Ii aducem inchinare , felul cum Ii slujim , trebuie sa fie fie acela care EL asteapta de la noi nu acela care place simturilor si firi noastre pamintesti ! Sa nu uitam de ce venim la casa de rugacine : sa ne intilnim cu EL care este STAPINUL UNIVERSULUI ! Cautati si descoperiti care era atmosfera cind oameni veneau sau se gaseau in prezenta LUI . Astazi in general in crestinism exista o lipsa acuta de evlavie respect si teama sfinta pentru YHWH si Yahshua . Eu spun cum inteleg eu acest aspect ,nu impun nimanui nimic ! Oamenilor le place sa fie mintiti frumos si sa nu fie deranjati in convingerile lor care de fapt 90-95 % le-au primit cadou de la familie sau mediul social si cultural in care traiesc ! Daca gindesc cu voce tare nu inseamna ca nu va iubesc
Lucia
13861. Postat la 14/09/2011 18:32 - 4980z4h23m
Dragul meu, ai dreptate, orice manifestare s-au practica religioasa trebuie sa fie dupa Cuvant si daca nu ma crezi ca batutul din palme este o manifestare de bucurie , atunci te rog citeste Psalmii, nu inteleg de ce te poticnesti in aceasta manifestare?Te rog sa-mi explici?

fullban3
13870. Postat la 14/09/2011 21:09 - 4980z1h46m
Lucia a scris:
Eu nu va judec frate Stefan , si nici nu va privesc cu suspiciune, indiferent de situatie, spun ca Mantuitorul ne indeamna sa ne purtam cum s-a purtat El cu pacatosii, adica cu multa iubire, dintre toate se spune ca dragostea va ramanea ,dar daca eu cred ca Isus nu a batut din palme , toata lumea trebuie sa creada ca mine?
Daca nu se pomeneste de Sabat in unele perioade de timp biblice, asta inseamna ca nu s-a tinut Sabatul? Asa si cu batutul din palme... eu ma bucur !

Unde vezi tu ura in cuvintele mele, sora !
De ce faci introspectii nepermise?
Daca am fi fata in fata, poate ai putea sa zici ceva despre felul vorbelor, dar asa.....

Sebesan Stefan, te avertizez că ești cam nou pe forum ca să reacționezi așa de acid și provocator față membrii care sunt de mai multă vreme pe aici. Eu nu am văzut nicăieri la sora Lucia în citatul evidențiat de tine că ar scrie ceva de ură. Și nici introspecții nepermise nu a făcut. Te rog să te potolești pentru că nu ești pe post de moderator aici. Citește regulamentul, respectă-l și nu o să avem nici o problemă.
Moderator4
abdon
13871. Postat la 14/09/2011 21:11 - 4980z1h44m
Mda, mai inainte am fost aproape criticati, ca suntem fara Duh, ca batem prin insuflarea altor duhuri, ca am fi numai in Casa Domnului nu, ci a lui Dagon, Jupiter, etc., si acum spune-ti ca vreti sa invatati, invatati sa mintiti diplomat, nu in forma aceasta.

Cat despre noi, fata de multe alte confesiuni, am fi oare mai prejos decat ei, din moment ce cunoastem, credem, si traim Adevarul? Alte confesiuni bat doar din palme, pe baza psalmilor, care suna a porunca: bate-ti din palme toate popoarele, noi le traim si pe "unele" si pe "altele". In Biblie scrie ca Isus a mancat doar carne de peste, si a baut cu vamesii si pacatosii, voi faceti asa, da sau nu? Daca am merge dupa principiul ce-l pretindeti ar trebui sa mancati peste cu boabe de grau pisate ( maruntite), si cam atat, ca atat scrie in NT, fara zarzavaturi, ciorbe, si cartofi prajiti. Cam asta e si cu bataia din palme, cand ati manca voi, doar ce scrie ca a mancat Domnu, atunci nu om mai bate nici noi din palme, desi mi-ati cam stins bucuria laudei.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban4
13873. Postat la 14/09/2011 21:19 - 4980z1h36m
Hai sa ne culcam ca e cam tirziu !

Atenție !
Postare off-topic și cam batjocoritoare. Te rog măsoară-ți cuvintele înainte să le scrii. Și respectă regulamentul.
Moderator4
fullban3
13876. Postat la 14/09/2011 21:56 - 4980z0h59m
abdon a scris:
Mda, mai inainte am fost aproape criticati, ca suntem fara Duh, ca batem prin insuflarea altor duhuri, ca am fi numai in Casa Domnului nu, ci a lui Dagon, Jupiter, etc., si acum spune-ti ca vreti sa invatati, invatati sa mintiti diplomat, nu in forma aceasta.

Frate Abdon, doar nu simti vreo musca pe caciula, cumva!
Ceia ce am spus, nu am spus despre simbatari, ci despre celalte confesiuni religioase care zic la unison ca se gasesc in casa domnului.
Uite, daca vrei direct in gurita ta binecuvintata pe care o folosesti la "Laudele lui Yahuah", stii probabil ca si orto zic la fel, dar de fapt teplele lor sunt inchinate "soarelui", caci sunt orientate spre rasarit cu altarele, iar nimbul coroanei solare este inclusiv pe capul lui Isus, pe care il invoca si majoritatea simbatarilor.
abdon
13886. Postat la 14/09/2011 23:21 - 4979z23h33m
Inca nu ai dormit, cred ca trebuie sa iti revizuiesti vocabularul, daca ai stat un an si te-ai uitat aici, nu te-ai facut mai bun, tot asa ai ramas, ca dupa felul de vorbire, e vorba de bataia din palme, nu de muste, de gurite, si de coronite. In fine, Domnul sa iti dea binecuvantare!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

emanolake
13888. Postat la 15/09/2011 00:07 - 4979z22h47m
Dupa cate vad eu deja discutiile cu batutul in palme au aparut sa fie pentru uni o pricina pentru alti o bucurie iar pentru alti sa nu inteleaga sensul batai,am observat un lucru important care ar fi bine sa luam aminte si sa nu judecam am cercetat ca sa vad manifestarile si bucuriile care le au oameni in locurile de adunare unde se aduna si dau slava Domnului din multe tari care sint modul lor de a sluji si a asculta de cuvintul Domnului, si in fiecare tara este cateo diferenta in felul de a da slava Domnului, poate noi si cum si este repede judecam pe alti dar fiecare popor este diferit de alt popor si Domnul primeste de la fiecare darurile care ai sint aduse,asa ca si noi nu trebuie sa ne privim pe noi ci pe cine ai dam slava, sa-l marim si sa-l binecuvintam pentru marea sa bunatate care El si-a dat viata pentru noi si ne-a rascumparat prin singele sau pe golgota, ca sa avem viata vesnica...
Hadassa
13907. Postat la 15/09/2011 20:01 - 4979z2h54m
Mi se pare sau chiar asa este caci s-a cam deviat de la subiect .Eu cred k ar trebuii sa nu ne abatem de la Scriptura cum au UNII obiceiul .
deysimoni
13945. Postat la 17/09/2011 11:01 - 4977z11h53m
Eu cred ca fiecare lucru este potrivit cu locul si situatia in cauza.
smiley- M-am bucurat la o nunta si am batut din palme cu fratii mei, bucuria era imensa.
smiley- Dar, trebuie sa va marturisesc, au fost cazuri cand m-am intristat batutul din palma, instrumentele si stigatele pe care le adresau fratii mei catre Dumnezeu>motivul era locul mic in care ne-am adunat si ecoul care-l transmitea in incaperea respectiva zgomotul. In acel moment eu nu l-am mai simtit pe Dumnezeu, am vazut doar "dorinta" fratelui de-a fi ascultat de Dumnezeu fara sa-i pese de fratele de langa el (indiferenta si nepasare). Casa lui Dumnezeu este o CASA DE RUGACIUNE (fiecare o adreseaza in felul sau: bucuros, trist, fericit sau necajit- fara ca sa afecteze cu durerea sau cu euforia bucuriei lui pe aproapele sau)smiley
Lucia
13946. Postat la 17/09/2011 12:05 - 4977z10h49m
Dragul meu, dupa cat vad eu , tu, ai trait momente de bucurie si chiar ai batut din palme , insa nu poti da vina pe locul stramt si pe indiferenta si nepasarea celor din jur , atunci cand tu nu te poti bucura...stii de ce?
Nepasare si indiferenta o putem numi, in slujire, atunci cand fratele tau sufera de foame, sete, cand este in stamtorare si se trece pe langa , fara sa-l ajute, dar in nici un caz atunci cand ne adunam la rugaciune si locul este prea mic si zgomotul ma deranjeaza pe mine si pe cei mai multi , nu!
Ori esti obisnuit sa te rogi intr-un cadru linistit , ori nu suporti zgomotul, esti stresat, sau suparat din anumire motive personale si este normal sa cauti linistea. Pocainta este personala este adevarat, insa daca mergem intr-o adunare , ori ne adaptam, ori cautam o adunare dupa cum ne place noua, insa nu putem impune reguli dupa placul nostru, pentru ca nu este pacat nici daca se bate din palme si strigate de bucurie se aud din gura noastra, si nici daca ne rugam ca Ana in templu, in orice situatie nu se pacatuieste, deci, sa ne acceptam asa cum suntem si sa nu acceptam pacatul in viata noastra! Insa a bate din palme nu este pacat.

Hadassa
14197. Postat la 24/09/2011 15:22 - 4970z7h33m
Da ....intr-adevar exista situatii in care nu putem sau nu ni se da voie sa batem din palme.Insa nu putem sa ii judecam pe ceilalti care bat sau nu din palme.
Multa pace
costy
14237. Postat la 25/09/2011 20:08 - 4969z2h46m
Dragi frati si surori se scrie multe dar sa nu luam seama, sfatul meu este scurt si la obiect , daca suntem in adunare si cugetul si inima ne indeamna sa batem din palme sa batem, nu te jena lasa inima si Duhul din interiorul tau sa te conduca sa simti Bucuria Mantuiri cu adevarat , daca la o cantare spre Slava Domnului esti cercetat si simnti nevoia sa te ridici si in picioare si sa bati din palme , ridicate si lasa Bucuria din inima ta sa fie deplina sa nu ne fie rusine si frica de nimeni doar suntem frati si surori cu totii in Domnul , asa cum Prorociile si Vorbirea in Limbi zideste Biserica Domnului asa este si cu bucuria in cantari , am auzit cum se bucurau cei mai invarsta in trecut si mie dor si mie de vremurile lor smiley. Domnul sa ne dea putere sa facem tot ce EL ne da in inimile noastre si Cel Preainalt sa fie cu noi totii . AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
emanolake
14245. Postat la 26/09/2011 02:10 - 4968z20h45m
Fratiuc si eu mi-as dori vremurile care au fost cu toate ca eram mic si nu prea intelegeam multe de credinta,dar acuma pling ca cea fost inainte nu va mai fi niciodata rafna si credinta care au avuto inaintasi nostri nu cred ca va mai fi dupa cum pare la ora actuala starea si modernizarea bisericilor,nu pot sami inchipui in parcusul urmatorilor ani cum va fi? daca timp de cateva secole sa mers cu o credinta acuma de la revolutie si pana in ziua de astazi sau schimbat multe...

Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credință pe pământ?
Lucia
14263. Postat la 26/09/2011 15:35 - 4968z7h20m
Noi inca mai traim acele vremuri, insa nu stim cat, pentru ca toate aceste lucruri trebuie traite prin Duhul Sfant, si nu prin fire, se vor ridica oameni (daca nu s-au si ridicat)firesti care vor spune ca fac aceste lucruri prin Duhul, insa viata lor nu dovedeste decat faptele firii si astfel nimic nu v-a mai ramane din tot ce a fost frumos si sfant.Pentru ca nimeni nu-i va mai crede ca sunt calauziti de Duhul Sfant.
Daca nu vom sti sa deosebim lucrurile, uni de frica sa nu fie inselati vor sta in banca lor, iar cei care au gustat bucuriile adevarate si cei care le doresc vor stagna din cauza celor firesti, care se manifesta fara nici o rusine in modul lor firesc.
Mai grav este ca din cauza dezorganizarii nu da nimeni socoteala la nimeni,si fiecare face ce vrea.Ma intreb si eu, ce va mai ramane din noi peste cativa ani?

Pagina 5 din 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164088 vizite unice Powered by PHP-Fusion