Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ce credem noi despre Cel căruia ne închinăm?
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1136. Postat la 29/10/2009 21:51 - 5665z1h54m
Deci eu inteleg caci mata nu crezi ca a existat potopul de pe vremea lui Noe. Adevarat sau nu am inteles eu?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
1137. Postat la 29/10/2009 21:52 - 5665z1h54m
Nu , nu ai înțeles ! Întrebarea mea este aceasta : Cine a provocat , declanșat , adus , sau cum vrei să spui , acel cataclism la scară planetară ? Creatorul , sau a fost rezultatul , consecințele păcatelor și stricăciunii oamenilor ?
avodah
1138. Postat la 29/10/2009 21:55 - 5665z1h50m
Uite cum inteleg eu.
Eu nu cred in predestinare-caci atunci am fi ca niste marionete, si nu cred ca D-zeu ne-a facut asa , pt. ca atunci judecata nu ar mai avea nici un rost,caci cei rai ar raspune caci asa le-a fost trasat drumul........si D-zeu ar fi nedrept fata de ei,
Eu vad problema in felul urmator: D-zeu a vazut filmul vietii noastre deja, El o vazut dinainte de a ne naste,de a fi trait-o noi, ce am fi ales fiecare dintre noi si in fiecare circumstanta a vietii noastre .
Diferenta este caci El ne-a vazut deja alegerile noastre pina la finalul vietii noastre, pe cind noi acum ne traim viata (filmul vietii noastre pe care D-zeu l-a vazut deja)cu alegerile noastre , pe care El deja ni le-a vazut ,si stie cum si cind se vor si termina.
De aceea in nenumarate versete gasim caci El stia deja ce va urma cu anume personaj, dar nu pt. ca a fost predestinat, ci pt. ca el a vazut filmul dinainte ca personajul respectiv sa-l traiasca,dar alegerea o face fiecare persoana la rindul lui.
E ca si cum noi ne uitam la o caseta video filmata acum 10 ani de la nunta noastra(de exemplu)si stim caci cutare actiune va fi urmata de cutare actiune, dar actiunile au fost facute de noi, si stim si cum se va termina nunta.
Asa D-zeu o vazut deja intreaga viata a nostra si cum se va tremina.
Dar filmul il facem noi prin alegerile noastre nu El
Acum cu nenorocirile care au fost si care inca trebuie sa vina ,care sunt profetite nu sunt nici ele predestinate ,ci sunt datorite actiunilor oamenilor si alegerile lor care vor conduce acolo(care D-zeu le-a vazut deja ,si le profetit pt. noi ca sa stim timpurile si sa ne numaram bine zilele)
In prezent lumea este pe marginea unei noi catastrofe pt. pacatosi.Biblia spune ca de data aceasta pamintul va fi distrus prin foc ...trupurile ceresti se vor topi de mare caldura....(aceste cuvinte au fost scrise acum 2 mii de ani , de Petru pescarul, cu mult inainte ca cineva sa fi stiut despre elementele chimice, puterea de distrugere si capacitatea de nimicire a dezagrarii atomice si uriasa ei temperatura)
Actiunile oamenilor vor duce acolo

Avram_76
2006. Postat la 14/01/2010 08:57 - 5588z14h49m
Pace, fratilor.Cand vorbim despre caracterul lui Yehova sau mai bine zis atunci cand dorim sa-i intelegem caracterul, cred ca cel mai bine putem realiza acest lucru uitandu-ne la "oglindirea" lui Yehova si, anume, la Yesua Mesia.A trait printre noi, deci asa cum il vedem descris pe Domnul Isus in Biblie si in istorie, asa este si Tatal.Cum a fost Domnul Isus?Ca un miel dus la taiere.O singura data il vedem in ipostaza "cu biciul " in mana.Probabil, defapt nu probabil ci, sigur, asa ar fi facut si Yehova insusi.In incheiere ce sa mai spun?Va spun vorba unei femei in varsta de la noi din biserica, sora Rozica." Mare-i Dumnezeu"

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban10
2441. Postat la 12/03/2010 13:08 - 5531z10h37m
Dumnezeu are pentru mine un plan de mantuire. El ma vrea in cer si calea e deschisa. Ce fac eu ?. Habar n-am. Dar vine o vreme cand bate Duhul Sfant la poarta inimi mele, si incep intrebarile. Dumnezeu nu tine cont de vremile de nestiinta, dar in momentul cand "innecatului" de mine, i se intinde un colac de salvare, musai trebuie sa-l prinzi. Acest colac de salvare este aruncat de mai multe ori ( vezi imparatul Saul). Incep cautarile, vin in legatura cu tine " ingeri ' care te conduc. Numai Dumnezeu stie cum . Eu doar trebuie sa vreau. Cel caruia eu ma inchin este acelas cu Cel care i-a vorbit femeii din Samaria, si femeii caananite, acelas care uitandu-se la tanarul bogat, intai l-a iubit si dupa aceea i-a cerut sa vanda totul si sa-L urmeze, acela care si azi, zice,; ce-as mai fi putut face pentru tine si n-am facut ?. Si stii ce-mi place foarte mult la El ? Te lasa sa vorbesti, te lasa sa iei initiative. Vezi cateva exemple : Cain, i-a aprobat propunerea, Fineas, a strapuns cu sabia pe vinovati, Miose si Avraam au iesit cu candelele aprinse sa abata urgia, Avraam cand a negociat pentru Sodoma si Gomora, cand femeile care nu erau prinse in mostenirea Canaanului, au adus amendamente la legea deja stabilita, si sunt multe astfel de situatii.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Avram_76
2499. Postat la 16/03/2010 13:12 - 5527z10h34m
Foarte frumos descris!Asa este si cu totul adevarat este faptul ca "Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nesiinta".Intotdeauna sunt lucruri pe care nu le stim, lucruri pe care Dumnezeu vrea sa ni le descopere.Metodele? Bine zici, sunt extrem de diversificate....dar punctul central al descrierii tale era, disponibilitatea celui in cauza.Important este sa "VREAU".Daca vreau, nimic nu este imposibil, El se proslaveste prin cei slabi, prin necunoscut, prin ingeri, oameni, chiar si prin lucrurile care nu sunt.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
avodah
2657. Postat la 25/03/2010 02:12 - 5518z21h33m
ari a scris:

În ce ne privește pe noi adică părerea noastră despre Dumnezeu cred că ar trebui să ne situăm undeva între cele două tendințe principale: Evreii care din dorința de a atribuii lui Dumnezeu un grad mai mare de sfințenie (de parcă ar exita mai sfînt și mai puțin sfînt) L-au ridicat deasupra tangibilului transformându-L în notiune abstractă și pe de altă parte neoprotestanții care din dorința de apropire de Dumnezeu L-au coborât până la un nivel de umanizare desfințând bariera Creator și creatură. Aceste două atitudini nu sunt corecte omul a fost făcut după asemănare lui Dumnezeu (un lucru abstract nu are o formă definită) și pe cealaltă parte Dumnezeul nevăzut s-a relevat prin Hristos Domnul despre care se spune că trebuie să-L înălțam în inimile noastre ca Domn. Iar în ce privește caracterul lui Dumnezeu poate este unul dintre cele mai grele lucruri de definit El este toate și dacă spunem aceasta poate nu am spus decât foarte puțin

Ai spus foarte bine frate . O sora a spus exact acest lucru Sambata asta , de parca l-ar fi citit de aici . Bineinteles nu este posibil ca nu stie romaneste smiley
O i-au ca pe o confirmare

fullban10
3320. Postat la 20/06/2010 19:22 - 5431z5h24m
Dumnezeu are pentru mine un plan de mantuire. El ma vrea in cer si calea e deschisa. Ce fac eu ?. Habar n-am. Dar vine o vreme cand bate Duhul Sfant la poarta inimi mele, si incep intrebarile. Dumnezeu nu tine cont de vremile de nestiinta, dar in momentul cand "innecatului" de mine, i se intinde un colac de salvare, musai trebuie sa-l prinzi. Acest colac de salvare este aruncat de mai multe ori ( vezi imparatul Saul). Incep cautarile, vin in legatura cu tine " ingeri ' care te conduc. Numai Dumnezeu stie cum . Eu doar trebuie sa vreau. Cel caruia eu ma inchin este acelas cu Cel care i-a vorbit femeii din Samaria, si femeii caananite, acelas care uitandu-se la tanarul bogat, intai l-a iubit si dupa aceea i-a cerut sa vanda totul si sa-L urmeze, acela care si azi, zice,; ce-as mai fi putut face pentru tine si n-am facut ?. Si stii ce-mi place foarte mult la El ? Te lasa sa vorbesti, te lasa sa iei initiative. Vezi cateva exemple : Cain, i-a aprobat propunerea, Fineas, a strapuns cu sabia pe vinovati, Moise si Avraam au iesit cu candelele aprinse sa abata urgia, Avraam cand a negociat pentru Sodoma si Gomora, cand femeile care nu erau prinse in mostenirea Canaanului, au adus amendamente la legea deja stabilita, si sunt multe astfel de situatii.

anny
8978. Postat la 05/03/2011 18:38 - 5173z5h7m
,,Noi toti privim cu fata descoperita ca intr-o oglinda Slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi CHIP al Lui, din Slava in Slava, prin Duhul Domnului.
Deaceia, fiindca avem aceasta slujba dupa indurarea pe care am capatat-o, noi nu cadem de oboseala." 2 Corinteni 3:18; 4:1;

Ajuta-ne Doamne sa fim asemenea chipului Tau! Ajuta-ne sa privim mereu la chipul Tau iubitor, iar noi prin ajutorul Tau sa reflectam Slava Ta celor ce ne inconjoara. Amin

Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9
Ioana P
9040. Postat la 06/03/2011 12:16 - 5172z11h29m
,,Domnul este aproape de cei cu inima infranta, si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit" Psalmul 34:18
fullban10
9055. Postat la 06/03/2011 15:39 - 5172z8h6m
Avodah spune, ca ari ( a carui postare nu o gasesc) ar fi scris ca :.......neoprotestantii, care din dorinta de apropiere de Dumnezeu, L-au coborat pana la un nivel de umanizare, desfiintand bariera , Creator, creatura............, vin sa-l intreb: apostolii erau neoprotestanti?.
Apostolii erau foarte apropiati de Creator. Intre ei si El nu erau bariere.

Lucia
9057. Postat la 06/03/2011 15:52 - 5172z7h53m
Daca este sa descriu simplu CARACTERUL SI PERSONALITATEA lui Dumnezeu as spune ca El este DRAGOSTE , iar in ea sta cuprinsa toata DUMNEZEIREA.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
9103. Postat la 07/03/2011 19:40 - 5171z4h5m
Personal că putem vedea caracterul și personalitatea lui Dumnezeu în întreaga Scriptură și mai ales în Lege și Evanghelii. Referitor la faptul că Dumnezeu este dragoste...sunt perfect de-acord însă dincolo de a susține acest lucru cred că sunt multe aspecte care ar trebui luate în cosiderare...NU spun că El nu este dragoste....însă dragostea este cel mai căutat lucru de către om...și este normal ca El să se reveleze ca fiind dragoste. smiley

De fapt El a creat tot ceea ce există frumos...deci El este sursa frumuseții smiley ...tot ce vedem este doar o mică parte din ceea ce este El...sunt lucruri care ne îndeamnă să mergem spre El.

Harul Lui să fie cu noi ca să putem ajunge într-o zi la EL! smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
9106. Postat la 07/03/2011 19:52 - 5171z3h53m
Frate Lica , eu cred ca si natura si tot ce este frumos dupa cum spui tu, vine din aceiasi sursa Dragostea , El a facut toate pentru a ne bucura noi de ele, chiar si nuiaua pe care o mai simtim din cand in cand , izvoraste dintr-o dragoste de Tata care vrea sa ne indrepte....si sa dobandim viata vesnica.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dinu
9122. Postat la 07/03/2011 21:07 - 5171z2h39m
,,Dumnezeu este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in pacatele noastre...
El ne-a inviat impreuna, si ne-a pus sa sedem in locurile ceresti in HRISTOS ISUS,
ca sa arate in viacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau in bunatatea Lui fata de noi in HRISTOS ISUS. Caci prin har am fost mantuiti, prin credinta" Efeseni 2:6,7,8.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
avodah
9143. Postat la 08/03/2011 05:18 - 5170z18h27m
valentina a scris:
Avodah spune, ca ari ( a carui postare nu o gasesc) ar fi scris ca :.......neoprotestantii, care din dorinta de apropiere de Dumnezeu, L-au coborat pana la un nivel de umanizare, desfiintand bariera , Creator, creatura............, vin sa-l intreb: apostolii erau neoprotestanti?.
Apostolii erau foarte apropiati de Creator. Intre ei si El nu erau bariere.

Sora Valentina nici eu nu stiu din ce cauza administratia portalului au sters toate postarile fratelui "ari",ciudat acest lucru, probabil o explicatie exista, insa la ce cred eu ca s-ar fi referit "ari "este spre exemplu
"Frica de YHWH"
Mai este nevoie de frica de YHWH , sau nu fratilor si sora Valentina?
Majoritatea neoprotestantilor nu prea predica "Frica de YHWH " ci doar "dragostea" , pentru ca au gasit scris "In dragoste nu este frica"
1 Ioan 4:18
18. În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgonește frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme, n-a ajuns desăvârșit în dragoste

Astept raspunsurile voastre..

Dinu
9148. Postat la 08/03/2011 08:57 - 5170z14h49m
,,Luati seama ca nu cumva sa nu voiti sa ascultati pe Cel ce va porunceste! Caci daca n-au scapat ceice n-au vrut sa asculte pe Cel ce vorbea pe pamant, cu cat mai mult nu v-om scapa noi, daca ne intoarcem de la Cel ce vorbeste din ceruri.

Findca DUMNEZEUL nostru este ,,UN FOC MISTUITOR!" Evrei 12:25,29.

,,Pacea sa fie cu voi cu totii care sunteti in HRISTOS ISUS! Amin" 1Petru 5:14b

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lucia
9178. Postat la 08/03/2011 21:00 - 5170z2h46m
Am sa scriu un verset drag mie, ce m-a facut si ma face sa simt dragostea de Tata in strafundul sufletului meu:
,,Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , ca a dat pe Singurul Lui Fiu , pentru ca oricine crede in El. sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica!"(Ioan 3:16)
Imi place sa-l citesc, si sa ma las mangaiata prin puterea Duhului Sfant de bratul iubitor de Tata.

fullban2
9179. Postat la 08/03/2011 21:35 - 5170z2h10m
Avoda- Simbatarii nu sint protestanti; ca...protestantii nu tin Legile ;poruncile
orinduirile mai jos e ce ai spus tu:

Majoritatea neoprotestantilor nu prea predica "Frica de YHWH " ci doar "dragostea" , pentru ca au gasit scris "In dragoste nu este frica"
1 Ioan 4:18

totusi a-ti dau dreptate;neoprotestantismul a patruns puternic si printre simbatari ca si ei ;majoritatea au parasit pe Yahweh isvorul apelor vii
si si-au sapat puturi; puturi crapate care nu tin apa
De aceia nu mai e frica de Yahweh
frica de Yahweh este intelepciunea(iov 28 v28)
frica Mortii ;ce este?...este oare dragostea?
La intrebarea daca mai este nevoie de frica de Yahweh raspund cu versetul acesta( eclisiastru 12 v13 )

fullban10
9182. Postat la 08/03/2011 22:51 - 5170z0h54m
Cum sa nu-ti fie frica de Dumnezeu? Ea iti aduce dragostea Lui.

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164845 vizite unice Powered by PHP-Fusion