Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ce credem noi despre Cel căruia ne închinăm?
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Deconectat RE: Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9193. Postat la 09/03/2011 12:39 - 5169z11h10m
Frate sword , primul lucru pe care mi-l doresc personal , este...daca vreti sa va semnati cu un nume simplu, ca sa putem sa ne adresam mai usor.
Puteti sa ne explicati , ce sunt acele puturi crapate care nu tin apa?
Dupa cate stiu eu, puturile seaca, poate va referiti la vase.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
9227. Postat la 10/03/2011 14:43 - 5168z9h6m
Shalom.

Încerc să îmi dau și eu cu părerea, adică cum văd eu lucrurile, despre personalitatea și despre caracterul Lui, dar numai în ce ne privește pe noi și nimic mai mult, dar foarte pe scurt bazându-mă doar pe câte-va fersete din Sfânta Scriptură.

1 Ioan 4: 8. Cine nu iubește, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

1 Ioan 4: 16. Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cine rămâne în dragoste, rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el.

Ioan 3: 16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.

Ioan 14: 7. Dacă m-ați fi cunoscut pe Mine, ați fi cunoscut și pe Tatăl Meu. Și de acum încolo Îl veți cunoaște; și L-ați și văzut."
8. "Doamne", i-a zis Filip, "arată-ne pe Tatăl, și ne este de ajuns."
9. Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ,Arată-ne pe Tatăl?'

Apocalipsa 14: 6. Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și ori cărui norod.
7. El zicea cu glas tare: "Temeți-vă de Dumnezeu, și dați-I slavă, căci a venit ceasul judecății Lui; și închinați-vă Celui ce a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor!"

Exod 20: 4. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5. Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
6. și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.

Apocalipsa 3: 19. Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia, pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar, și pocăiește-te!

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
10849. Postat la 08/05/2011 16:22 - 5109z8h27m
Pentru mine Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic este tot ce a mentionat fratele Nica mai sus si ... ,,Frica de Domnul este inceputul intelepciunii"
Si ...,,Nu vezi omule ,că bunatatea Lui Dumnezeu te indeamna la pocaintă?"
Să nu uitam ca Elohim este Bun.

Nica Schirod
14102. Postat la 21/09/2011 07:50 - 4973z16h59m
Bună ziua și multă Pace sfântă.

Iată încă o parte a caracterului sau personalității Celui Veșnic și ca să nu mă amestec eu cu vorbele mele, voi împrumuta niște vorbe din Sfânta Scriptură.

Psalmii 89:14. Dreptatea și judecata sunt temelia scaunului Tău de domnie; bunătatea și credincioșia sunt înaintea Feței Tale.

1 Petru 1:16. Căci este scris: "Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt".

Ce să mai zic în plus?, .... decât multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
costy
15947. Postat la 26/12/2011 19:57 - 4877z3h51m
Un verset care spune totul de Cel Preinalt este scris in :

Faptele Apostolilor 17.28 Căci în El avem viața, mișcarea și ființa, după cum au zis și unii din poeții voștri: Suntem din neamul Lui

Ce trebuie sa stim ca tot ce se face nu se face la voia intamplari ci se face prin Voia Domnului a Lui sa fie Slava in veci de veci . AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
beyond
23006. Postat la 15/04/2013 16:02 - 4401z8h47m
Văd că există multe persoane care știu că "Dumnezeu este Dragoste".
Și totuși mesajul vieții lor mărturisește doar atât: "Dumnezeu este Atotputernic și Înfricoșător".

Nu că n-ar fi și așa. Dar aceasta este începutul înțelepciunii în viața omului: FRICA DE DUMNEZEU.

Și totuși finalizarea (desăvârșirea) înțelepciunii este: DRAGOSTEA DE DUMNEZEU.

După cum stă scris:

Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cine rămâne în dragoste, rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el.
Cum este El, așa suntem și noi în lumea aceasta: astfel se face că dragostea este desăvârșită (τελειω = finalizată) în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății.
În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgonește frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme, n-a ajuns desăvârșit în dragoste. (1 Ioan 4.16-18).

Acesta este mesajul vieții noastre. Sau cel puțin, ar trebui să fie...
Despre Atotputernicia înfricoșătoare a lui Dumnezeu nu ar trebui să vorbim prea des. Decât arareori... Și chiar și atunci doar unor oameni care disprețuiesc Legea.

Frica Legii nu trebuie să-i domine pe oamenii inocenți, ci doar pe aceia care sunt nepăsători față de bunătatea și libertatea ei:

Noi știm că Legea este bună dacă cineva o întrebuințează bine; căci știm că Legea nu este făcută pentru cel neprihănit, ci pentru cei fărădelege și nesupuși, pentru cei nelegiuiți și păcătoși, pentru cei fără evlavie, necurați, pentru ucigătorii de tată și ucigătorii de mamă, pentru ucigătorii de oameni, pentru curvari, pentru sodomiți, pentru vânzătorii de oameni, pentru cei mincinoși, pentru cei ce jură strâmb și pentru orice este împotriva învățăturii sănătoase (1 Tim.1.8-10)

Cât despre cel neprihănit cu un caracter frumos clădit prin Duhul, se spune:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor.
Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Cum ar fi să-i faci lege copilului tău de 4 ani, care e un drăgălaș și un scump, ca să nu ucidă cu cuțitul pe alți copii!?! smiley
Păi, ce? ești satană ca să-i bagi în cap copilului legi care lui nici nu-i trec prin cap să le încalce? Fiindcă făcând așa, tocmai astfel copilul va începe să se gândească la uciderea altor copii (ceea ce până atunci nici nu-i trecuse prin minte).

Doar Satana a dorit să cunoaștem binele și răul mai înainte de vreme (căci de-aia a și ispitit-o pe Eva). Domnul însă vrea să le cunoaștem pe toate atunci când le vine vremea potrivită. Chiar și din pomul cunoștinței binelui și răului El ar fi îngăduit cândva lui Adam și Eva să mănânce. Dar când venea vremea potrivită, nu când a vrut Satana.
_______

Există oameni care nu și-au updatat (actualizat) mesajul biblic.
Ei își trăiesc viața cu frică și fugă de responsabilitate, se uită în Vechiul Testament la orice verset despre Atotputernicia lui Dumnezeu, dar n-au înțeles rolul venirii în trup al Mesiei acum aprox.2000 de ani.

La topicul "Predestinare sau dreptul de a alege?", la postarea 23001, am scris:

beyond a scris:
Sensul mesajului meu este că noi trebuie să progresăm spiritual, nu să rămânem doar la interpretarea literală a Vechiul Testament.

"Legea și proorocii au ținut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu se propovăduiește" (Luca 16.16)

"Dar acum s-a arătat o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu fără lege - despre ea mărturisesc Legea și proorocii - și anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred în El. Nu este nici o deosebire." (Rom.3.21,22)

"După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul" (Evrei 1.1,2).

Și am spus că există o concepție umană greșită care minimalizează binecuvântările epocii harului (care ține de aprox.2000 de ani).
Această concepție preferă să tărăgăneze sfințirea cotidiană a vieții, pe motive futuriste legate de mia de ani pe pământ - vezi futurism de tip premilenialist la acest link (apasă pe el cu mose-ul).
Adică, în loc să vadă în Biblie toate binecuvântările Vechi Testamentare destinate epocii harului, mulți confundă timpul aplicării lor la mia de ani.

Domnul Iisus ne-a făcut cunoscută dragostea lui Dumnezeu ca a unui Tată blajin și îndelung răbdător.
El Însuși spune:
"Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut."

Da, El este Acela care L-a făcut cunoscut cu adevărat. Atotputernicia Lui o știau și psalmiștii, așa cum a scris Ovidiu:
Psalmii 115:3 Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.
Psalmii 135:6 Domnul face tot ce vrea în ceruri și pe pământ, în mări și în toate adâncurile.

Dar dragostea aceasta de Tată blând și iubitor era ținută în umbră.
Evanghelia a descoperit-o într-un fel cum nu mai fusese vreodată descoperită.

Despre epoca harului mărturisește însăși Legea și Proorocii:
"În zilele Lui va înmuguri neprihănirea și va fi belșug de pace până nu va mai fi lună." (Ps.72.7)
Nu în zilele lui Moise, nici în zilele lui David sau Solomon, ci în zilele Aceluia care L-a făcut cunoscut, singurului Său Fiu din sânul Său.

Prin El vor învia și psalmiști, și prooroci, și legiuitori, și împărați, și antediluvieni.
EL ESTE "CEL CE SUNT" - YAHWEH CEL CE ERA, CEL CE ESTE, ȘI CEL CE VINE.
În Numele Lui să se încline oricine - "în Numele lui Iisus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ." (Filip.2.10).

Actualizarea noastră în cele spirituale trebuie să aibă loc; dacă nu, vom da negreșit înapoi.

El Însuși spune despre începutul epocii harului:

În ziua aceea, zice Domnul, Îmi vei zice: "Bărbatul meu!" și nu-Mi vei mai zice: "Stăpânul meu!" (Osea 2.16)

Aceasta trebuie să fie ținta alergării noastre!

Iar "ziua aceea" nu este în vreo mie de ani, ci acum. Nu trebuie să dăm vrabia prezentă din mână pe cioara futuristă de pe gard.
Acum, neîntârziat trebuie să ne împărtășim de dragostea Bărbatului nostru, nu a Stăpânului înfricoșător. Dacă rămânem credincioși doar Stăpânului, ne dovedim neascultători de Lege și Prooroci.
Căci Legea și Proorocii spun în context (la Osea 2):

În ziua aceea, zice Domnul, Îmi vei zice: "Bărbatul meu!" și nu-Mi vei mai zice: "Stăpânul meu!" (vers.16)
...
Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate și îndurare; te voi logodi cu Mine prin credincioșie, și vei cunoaște pe Domnul! (vers.19)

Tocmai de aceea spune Pavel despre epoca harului:

Căci sunt gelos pe voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un Bărbat, ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată. (2 Cor.11.2)

Cu ce Bărbat am fost logodiți? Cu Cel înaintea căruia trebuie să fim înfățișați: Iisus Hristos. Iar Osea a prevăzut demult asta. Și nu pentru vreo mie de ani planetară, ci pentru epoca harului despre care vorbea apostolul Pavel.
Deconectat RE: Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic - Dumnezeu, Tatăl
beyond
23093. Postat la 18/04/2013 13:18 - 4398z11h31m
De aceea, nu în favoarea lui Dumnezeu, ci în favoarea noastră este porunca următoare:

"Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, și cu toată puterea ta" (Marcu 12.30).

Amin!

Postare offtopic - a fost editată

Moderator6
fullban10
23098. Postat la 18/04/2013 14:36 - 4398z10h12m
Numai ca sta sabia aceasta deasupra capului nostru: daca nu gandesc bine, daca gresesc gandind asa, daca nu cumva sunt prea indrazneata, daca, daca, daca.......... Ne e frica sa-I zicem fratelui sau sorei ca in taina noptii vorbim cu Taticul nostru, ca stam la taine si ne asezam capul pe umarul Lui, ca e Singurul pe care-L dorim sa ne imbratiseze fara teama ca nu-si va cere drepturile de barbat al nostru , cu toate ca ne spune ca-I suntem sotie. Ne e teama sa vorbim , deoarece oamenii sunt rai. Te ia peste picior, te banuie de nebunie, si te atentioneaza ca nu e bine ceea ce faci deoarece Dumnezeu e ca presedintele unei tari cu care nu te tragi de sireturi asa cum crezi tu. Si astfel ne reprimam dragostea ne-o ascundem in rarunchi si plangem.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
beyond
23161. Postat la 20/04/2013 18:20 - 4396z6h29m
Topicul acesta se numește "Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic - Dumnezeu, Tatăl".
Și face parte din forumul "CE CREDEM NOI DESPRE CEL CĂRUIA NE ÎNCHINĂM?"

Eu cred că Tată este una cu Fiul în caracter și personalitate. Și de aceea nu am cum să despart pe Tatăl de Fiul, din acest punct de vedere.
Fiul reprezintă caracterul și personalitatea Tatălui.
Noi nu avem dreptul de a separa caracterul Tatălui de cel al Fiului.
Fiindcă pe Tatăl nimeni nu L-a văzut.
Iar El S-a făcut cunoscut prin Fiul.
Când chiar un apostol (Filip) I-a cerut: "Arată-ne pe Tatăl!", Domnul a spus:

De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: "Arată-ne pe Tatăl?"
Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, și Tatăl este în Mine? (Ioan 14.9,10)

Cine se închină Domnului Iisus, doar acela se închină cu adevărat și Tatălui.
Nu există închinare doar la Tatăl. Căci Scriptura spune:
"Isus i-a zis: 'Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.'"

De aceea, tot ce voi scrie despre Domnul Iisus în continuare se aplică și la Tatăl.

Ei bine, eu cred că personalitatea Domnului Iisus, Părintele Veșniciilor (Isaia 9.6), este atât de plină de farmec și de condescendență față de creaturile Sale, încât fără de El, ne-am simți ciudați și inadaptabili în fața tuturor darurilor Lui, chiar și în rai.

Personalitatea Lui face ca raiul să fie rai.
Fără El nimic nu ne poate satisface.
De aceea, El este pomul vieții din care gustăm cu plăcere:
"Gustați și vedeți ce bun este Domnul!" (Ps.34.8)

Fără prezența Domnului, și în lipsa personalității Sale încântătoare, noi, oamenii, care locuim în locuri prăfuite, printre flori ofilite, printre animale rănite și printre oameni bolnavi, ne-am simți stingheri chiar și într-un palat pământesc, darămite în Casa Slăvită a Tatălui, plină de Strălucire Eternă.

Doar iubindu-L pe Cel ce a făcut raiul, și care este Cel căruia ne închinăm, doar astfel putem alunga din noi stinghereala și să putem accepta toate lucrurile bune pe care El are plăcerea să ni le dea, inclusiv raiul.
Acesta este motivul pentru care scrisesem în postarea anterioară:

De aceea, nu în favoarea lui Dumnezeu, ci în favoarea noastră este porunca următoare:

"Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, și cu toată puterea ta" (Marcu 12.30).

Amin!

Căci personalitatea Sa este Dăruitoare, și ne pot stingheri atâtea daruri pe care El ni le dă și pe care noi nu le merităm în niciun caz.
"...să vă aduceți aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuși a zis: 'Este mai ferice să dai decât să primești.'" (F.Ap.20.35)
"Și dacă ar fi fost puțin atâta, aș mai fi adăugat", îi spune El lui David la 2 Sam.12.8.
"Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Cor.2.9)
costy
23953. Postat la 31/05/2013 11:26 - 4355z13h23m
Acu mai bine de 2000 de ani un om numit Pilat statea fata in fata cu un alt OM si îi punea urmatoare intrebare :Ce este adevărul?
Adevarul era chiar in fata lui , caci Mantuitorul nostru Scump si Drag spunea :Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

El Fiul Celui Vesnic Sfant este ADEVARUL , si prin EL capatam Mantuire ,Vindecare, Viata vesnica si iertare de pacate , multumim ca Harul Lui Dumnezeu a venit peste noi , dar cu regret sunt foarte multi oameni care ratacesc in lumea aceasta de pacat , sa-i purtam in rugaciunile noastre pe cei din familile noastre si pentru intrega omenire ca Domnul sa se indure de noi totii.

ADEVARUL este in inimile noastre depinde de noi cum d-am valoare acestui Dar de pret .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lavi
24017. Postat la 11/06/2013 08:33 - 4344z16h16m
Asa este frate Costi,ADEVARUL ( iudeul, Yahshua in carne si oase) era chiar in fata lui Pilat.

Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164872 vizite unice Powered by PHP-Fusion