Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ce credem noi despre Cel căruia ne închinăm?
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic - Dumnezeu, Tatăl
fullban1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1115. Postat la 29/10/2009 21:10 - 5665z1h38m
CINE NU IUBEȘTE , N-A CUNOSCUT PE DUMNEZEU ; PENTRU CĂ DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE , ( 1 Ioan 4 : 8 ).

DUMNEZEU - DRAGOSTEA este îndelung rãbdãtoare , este plinã de bunãtate : Dragostea nu pizmuiește ; Dragostea nu se laudã , nu se umflã de mândrie , nu se poartã necuviincios , nu cautã folosul Sãu , nu se mânie , nu se gândește la rãu , nu se bucurã de nelegiuire , ci se bucurã de adevãr , acoperã totul , crede totul , nãdãjduiește totul , suferã totul . DRAGOSTEA nu va pieri niciodatã .

Și privind la El , vom fi schimbați din slavã în slavã , dupã chipul și asemãnarea Sa .

îN AȘA ZISA LUME CREȘTINĂ SE SPUNE ȘI SUSȚINE LUCRURI GROAZNICE DESPRE CREATORUL UNIVERSULUI .

Credeți cã ar fi constructiv sã meditãm și sã discutãm despre caracterul Creatorului ?

Aștept cu nerãbdare opiniile voastre .

Slãvit sã fie Cel Veșnic . Amin .
Deconectat RE: Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic
avodah
1116. Postat la 29/10/2009 21:12 - 5665z1h37m
Este cam greu pt. noi a forma un caracter ca,al lui D-zeu in vietile noastre, pt ca la aceasta trebuie dedicat TIMP cu D-zeu si pt. D-zeu.

Si daca tragem linie dupa 24 de ore dintr-o zi.....nu prea avem cu ce ne lauda
........dar majoritatea cred ca ne putem lauda cu TIMPUL petrecut in fata televizorului...
sa -si faca fiecare calculul matematic in dreptul lui
....dar trebuie sa recunoastem caci cui ii acordam mai mult TIMP>>>>acela ne va forma CARACTERUL
opinii ? ?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
1118. Postat la 29/10/2009 21:14 - 5665z1h34m
Se zice cã omul este ceia ce are acumulat în minte . Deci mintea este cea care defineºte caracterul .

" Strâng Cuvântul Tãu în inma ( mintea ) mea , ca sã nu pãcãtuiesc împotriva Ta ".

Oricum noi nu putem face nimic pentru a ne transforma , decât sã luptãm împotriva noastrã înºine . Apoi Duhul Sfânt dã ºi voinþa ºi înfãptuirea .

Întrebarea mea de bazã , pune accentul pe faptul cã noi prin transformare vom avea "Caracterul " Tatãlui ºi a Fiului .

Deci , care este Caracterul Celui Veºnic ?

Se pare că și la acest subiect existã aceiaºi fricã .

Creºtinul de rând preferã sã creadã într-un Creator " dual " ºi " Demiurg " , decât sã cerceteze ºi sã afle care este adevãratul Caracter al Lui . Asupra Lui s-a aruncat un "blam", care îi face pe oameni sã tremure de fricã , fãcând tot felul de lucruri spre a îndepãrta mânia , pedeapsa ºi dreptatea Lui , expresii despre care au un înþeles cu totul ºi cu totul greºit . Oamenii ºi-au fãcut un dumnezeu dupã chipul ºi asemãnarea lor , semãnând mai mult cu zeitãþile Olimpului , decât cu Cel prezentat de Mântuitorul . Oamenii nu se sinchisesc sã spunã cu convingere cã dumnezeul lor este criminal , pentru cã ucide pe pãcãtoºi . Dar în Ioan 8 : 44 , Mântuitorul ne descoperã cine este " ucigaºul " , sau criminalul .
Dacã studiaþi în cartea Numeri în capitolul 35 . 9 - 30 , veþi descoperi cã toþi cei care omorau un om chiar ºi din culpã , li se zice ucigaºi .

Boala , durerea , suferinþa , moartea , nu sunt opera Creatorului . EL nu opereazã cu metodele Satanei , nici nu colaboreazã cu acel nelegiuit , nu are rãmaºi de partea Sa îngeri nimicitori , mincinoºi , sau care executã porunci de ale Lui , care sunt în contradicþie cu Legea Sa . SÃ NU UCIZI . Aºtept opiniile voastre .

avodah
1119. Postat la 29/10/2009 21:15 - 5665z1h34m
Subiectul e interesant.

Dar tocmai azi la biserica s-a citit din Ieremia ,si gasim in atitea locuri in care D-zeu ii amenninta pe oameni caci daca nu se vor indrepta ii va nenorocii,cu boli, foamete-pina acolo caci isi vor minca proprii lor copii.
Pe urma gasim caci diavolul a cerut pe Iov si D-zeu a colaborat cu diavolul-a dovedi ca Iov nu-l va lepada, si a ingaduit chiar sa ii omoare fii .
BINECUVINTARI si BLESTEM(chiar moarte a celor ce nu se supun)

ami
1120. Postat la 29/10/2009 21:17 - 5665z1h32m
"Caracterul Creatorului"....

Din Sfanta Scriptura,ne este aratat caracterul Creatorului...din descrierea proorocului Iona (Iona 4:2)

Creator-milos
-plin de indurare
-indelung rabdator
-bogat in bunatate
-care se caieste de rau

Cand i s-a prezentat lui Moise,Domnul s-a descris astfel:
Creator-plin de indurare
-milostiv
-incet la manie
-plin de bunatate si credinciosie
-care isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni
-iarta faradelegea,razvratirea si pacatul
-drept (nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat,si
pedepseste faradelegea (Exod 34:6,7)

David,si el Il descrie la fel in Ps 86:5,15

Creator -bun
-iertator
-plin de indurare
-milostiv
-indelung rabdator
-bogat in bunatate si credinciosie.
-puternic (ps 89:8)
-infricosat

Ioel il caracterizeaza in cap2:13p2 astfel :
-milostiv
-plin de bunatate
-indelung rabdator
-bogat in bunatate caruia ii pare rau de relele pe care le trimite.

Din aceste putine descrieri ale acestor oameni,reiese cam acelasi lucru...si dak un argument este sustinut de mai multe persoane ,inseamna k e real. smiley

Domnul sa ne ajute sa avem toti acest minunat caracter.

Fiti binecuvantati!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
fullban1
1121. Postat la 29/10/2009 21:18 - 5665z1h31m
daniel78 a scris:
Subiectul e interesant.

Dar tocmai azi la biserica s-a citit din Ieremia ,si gasim in atitea locuri in care D-zeu ii amenninta pe oameni caci daca nu se vor indrepta ii va nenorocii,cu boli, foamete-pina acolo caci isi vor minca proprii lor copii.
Pe urma gasim caci diavolul a cerut pe Iov si D-zeu a colaborat cu diavolul-a dovedi ca Iov nu-l va lepada, si a ingaduit chiar sa ii omoare fii .
BINECUVINTARI si BLESTEM(chiar moarte a celor ce nu se supun)

Mai întâi de toate se constatã cã nu se înþelege ce înseamnã :
- PROOROCIA-PROFEÞIA ;
- BINECUVÂNTAREA ;
- BLESTEMUL .

Eu înþeleg cã proorocia - profeþia fãcutã de Creator , nu este un act de condamnare a pãcãtoºilor , ci este o aducere la cunoºtinþã a celor ce are sã li se întâmple lepãdându-se de El , rãmânând fãrã protecþia Lui ºi astfel Satana având cale liberã de atac .

" ªi poporul acesta se va scula ºi va curvi dupã dumnezeii strãini ai þãrii în care intrã . Pe Mine Mã va pãrãsi ºi va cãlca legãmântul Meu pe care l-am încheiat cu el .
În ziua aceia , Mã voi aprinde de mânie împotriva lui . Îi voi pãrãsi ºi-Mi voi ascunde Faþa de ei . El va fi prãpãdit ºi-l vor ajunge o mulþime de rele ºi necazuri ; ºi atunci va zice : Oare nu m-au ajuns aceste rele din pricinã cã Cel Veºnic nu este în mijlocul meu ?
ªi Eu Îmi voi ascunde Faþa în ziua aceia , din pricina tot rãului pe care-l va face , întorcându-se spre alþi dumnezei . "( Deut. 31 : 16 - 18 )
Cred cã este lesne de înþeles cã omul este cel ce pãrãseºte primul , apoi Creatorul respectându-i alegerea , îl pãreseºte ºi El .

BINECUVÂNTÃRILE : totalitatea lucrurilor create de Creator la început pentru fericirea veºnicã a creaturilor Sale .
BLESTEMURILE : printr-o proastã folosinþã a binecuvântãrilor , oamenii le transformã în blesteme ºi astfel efectele distructive ale pãcatelor oamenilor , se rãsfrâng asupra lor prin boalã , suferinþã , durere ºi moarte .
Exemplul : Atmosfera , stratul de ozon , este o binecuvântare , dar prin poluare a devenit blestem . Nu Creatorul a distrus aceastã binecuvântare ca sã ne pedepseascã , ci noi prin propria noastrã acþiune , ceia ce va avea apogeul în una din cele ºapte plãgi din Apocalipsa 16 .
avodah
1122. Postat la 29/10/2009 21:19 - 5665z1h30m
Cred cã este lesne de înþeles cã omul este cel ce pãrãseºte primul , apoi Creatorul respectându-i alegerea , îl pãreseºte ºi El .
de acord cu tine

Vreau sa te intreb .cu ce metode i-a scos D-zeu pe poporul Israel din egipt?
Eu inteleg caci D-zeu are un plan si uneori noi cu mintile noastre nu intelegem ABSOLUTUL <ATOTSTIUTOR> de ce uneori se intimpla lucruri ,mai putin placute (in ochi nostri groasnice)poate.
EX: moartea unui copil nou nascut ,sau sotiei mult iubite ,etc
Noi avem intelegerea limitata,

ami
1123. Postat la 29/10/2009 21:20 - 5665z1h29m
Sincer, deja imi este greu sa va mai "urmaresc"....sariti de la un subiect la altul..oare despre ce vorbiti aici? de binecuvantare si blestem,sau despre caracterul Creatorului?:hmmm:
daca aveti mai multe subiecte,intrebari,deschide-ti un subiect nou;incercati sa raspundeti ,sa va limitati doar la subiect.
Daca mai gasesc astfel de postari care nu sunt la subiect,o sa le sterg.

Gbu

fullban1
1124. Postat la 29/10/2009 21:21 - 5665z1h27m
Personal am considerat cã a cunoaºte ce este binecuvântarea ºi blestemul , despre care practic le-a introdus în discuþie Daniel - 78 , ne ajutã sã cunoaºtem " Caracterul Creatorului" .

daniel78 a scris:
de acord cu tine

Vreau sa te intreb .cu ce metode i-a scos D-zeu pe poporul Israel din egipt?
Eu inteleg caci D-zeu are un plan si uneori noi cu mintile noastre nu intelegem ABSOLUTUL <ATOTSTIUTOR> de ce uneori se intimpla lucruri ,mai putin placute (in ochi nostri groasnice)poate.
EX: moartea unui copil nou nascut ,sau sotiei mult iubite ,etc
Noi avem intelegerea limitata,

Aº vrea sã fiu sigur cã am înþeles întrebarea , cã altfel adminul , ne-a avertizat cu ºtergerea mesajului .
Deci sã înþeleg cã întrebarea se referã la " moartea primilor nãscuþi " din egipt , cu ocazia urgiei a 10 - a ?
Dacã da , atunci rãspunsul contribuie din plin la cunoaºterea Caracterului Creatorului .
Aurelc
1125. Postat la 29/10/2009 21:23 - 5665z1h26m
Vizitator1 a scris:
Se zice cã omul este ceia ce are acumulat în minte . Deci mintea este cea care defineºte caracterul .

" Strâng Cuvântul Tãu în inma ( mintea ) mea , ca sã nu pãcãtuiesc împotriva Ta ".

Oricum noi nu putem face nimic pentru a ne transforma , decât sã luptãm împotriva noastrã înºine . Apoi Duhul Sfânt dã ºi voinþa ºi înfãptuirea .

Întrebarea mea de bazã , pune accentul pe faptul cã noi prin transformare vom avea "Caracterul " Tatãlui ºi a Fiului .

Deci , care este Caracterul Celui Veºnic ?

Se pare că și la acest subiect existã aceiaºi fricã .

Creºtinul de rând preferã sã creadã într-un Creator " dual " ºi " Demiurg " , decât sã cerceteze ºi sã afle care este adevãratul Caracter al Lui . Asupra Lui s-a aruncat un "blam", care îi face pe oameni sã tremure de fricã , fãcând tot felul de lucruri spre a îndepãrta mânia , pedeapsa ºi dreptatea Lui , expresii despre care au un înþeles cu totul ºi cu totul greºit . Oamenii ºi-au fãcut un dumnezeu dupã chipul ºi asemãnarea lor , semãnând mai mult cu zeitãþile Olimpului , decât cu Cel prezentat de Mântuitorul . Oamenii nu se sinchisesc sã spunã cu convingere cã dumnezeul lor este criminal , pentru cã ucide pe pãcãtoºi . Dar în Ioan 8 : 44 , Mântuitorul ne descoperã cine este " ucigaºul " , sau criminalul .
Dacã studiaþi în cartea Numeri în capitolul 35 . 9 - 30 , veþi descoperi cã toþi cei care omorau un om chiar ºi din culpã , li se zice ucigaºi .

Boala , durerea , suferinþa , moartea , nu sunt opera Creatorului . EL nu opereazã cu metodele Satanei , nici nu colaboreazã cu acel nelegiuit , nu are rãmaºi de partea Sa îngeri nimicitori , mincinoºi , sau care executã porunci de ale Lui , care sunt în contradicþie cu Legea Sa . SÃ NU UCIZI . Aºtept opiniile voastre .

[/quote]

Nu e nici opinie, nici atac..e o întrebare: din ce motive suferã copii mici, care încã nu au raþiune sã poatã pãcãtui intenþionat? Sau... cum explici suferinþa "orbului din naºtere " ?
Citat:
VDC Ioan 9:1 Când trecea, Isus a vãzut pe un orb din naºtere.
2 Ucenicii Lui L-au întrebat: rÎnvãþãtorule, cine a pãcãtuit: omul acesta sau pãrinþii lui, de s-a nãscut orb?r1;
3 Isus a rãspuns: rN-a pãcãtuit nici omul acesta, nici pãrinþii lui; ci s-a nãscut aºa, ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1126. Postat la 29/10/2009 21:28 - 5665z1h21m
Ioan 9 : 3 .........." N-a pãcãtuit nici omul acesta , nici pãrinþii lui ; ci s-a nãscut aºa , ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu ".

ªi acest verset are mai multe propoziþii . Practic este o frazã mai scurtã .
1) N-a pãcãtuit nici omul acesta , nici pãrinþii lui .
2 ) Ci s-a nãscut aºa .
3 ) Ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu .

Afirmaþiile sunt categorice . În privinþa copilului nu avea cum sã fie pãcat , pentru cã se nãscu-se aºa . Întrebarea iudeilor era fãrã noimã : cum sã pãcãtuiascã omul orb ( Bartimeu ) , dacã s-a nãscut aºa ?
Mântuitorul afirmã cã nici pãrinþii nu au pãcãtuit ci s-a nãscut aºa .

De abia la afirmaþia : " ca sã se arate în el lucrãrile lui Dumnezeu " , stârneºte controverse .
- Cine a fãcut ca sã se nascã omul orb ?
- Care au fost lucrãrile lui Dumnezeu în el ?

Potrivit cu ce spune Mântuitorul despre Tatãl , Nu El a fost cel ce a fãcut ca sã se nascã omul orb . Fiind o boalã din naºtere , Dumnezeu nu înbolnãveºte pe nimeni . Pãrinþii lui nu pãcãtuiau , deci erau pocãiþi , iar vrãjmaºul tocmai cu aceºti oameni are treabã . În schimb , Dumnezeu nu a dat voie vrãjmaºului decât sã se atingã de vederea lui , iar cu acea ocazie , deºi expermentul pare dureros , lucrarea de vindecare a lui Dumnezeu s-a arãtat prin mâna Mântuitorului .

"Lucrãrile pe care le fac , nu le fac Eu , ci Tatãl care locuieºte în Mine , El face aceste lucrãri ".

Luca 19 : 41 - 44 "Cînd S-a apropiat de cetate ºi a vãzut-o , Yahºuah a plâns pentru ea , ºi a zis : "Dacã ai fi cunoscut ºi tu , mãcar în aceastã zi , lucrãrile care puteau sã-þi dea pacea ! Dar acum , ele sunt ascunse de ochii tãi .
Vor veni peste tine zile , când vrãjmaºii tãi te vor înconjura cu ºanþuri , te vor împresura ºi te vor strânge din toate pãrþile :
te vor face una cu pãmântul , pe tine ºi pe copii tãi din mijlocul tãu ; ºi nu vor lãsa în tine piatrã pe piatrã , pentru cã n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetatã " .

Ioan 11 : 35 " Yahºuah plângea " .

" Cine M-a vãzut pe Mine , a vãzut pe Tatãl " .
[/color

[color=darkblue] Fiul Celui Veºnic sã plângã ? Oare Cel Veºnic plânge ºi EL ?
[/color]
ami
1127. Postat la 29/10/2009 21:28 - 5665z1h21m
(Naum 1:2 )" Domnul este un Dumnezeu gelos ºi rãzbunãtor; Domnul Se rãzbunã ºi este plin de mânie; Domnul Se rãzbunã pe potrivnicii Lui ºi þine mânie pe vrãjmaºii Lui."

(Deuteronom 4:24) " Cãci Domnul, Dumnezeul tãu, este un foc mistuitor, un Dumnezeu gelos."

"cãci Eu, Domnul, Dumnezeul tãu, Sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fãrãdelegea pãrinþilor în copii pânã la al treilea ºi la al patrulea neam al celor ce Mã urãsc; " (Deut 5:9)

Aceste dovezi din Scriptura,care ne averitzeaza ca avem a face cu un Dumnezeu gelos care ne iubeste si ne vrea numai pt El sa fim intru-totul, cred k contribuie la descrierea Caracterului Creatorului.

Fiti binecuvantati!

fullban1
1128. Postat la 29/10/2009 21:32 - 5665z1h17m
daniel78 a scris: intrebarea Nr. 1........ cum ati explica Exod 20..........Eu D-l sunt un Dzeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pina la al 3-lea si al 4-lea neam al celor ce Ma urasc,si Ma indur pina la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele......>>>> Ezechiel 18:19 Voi insa zicetismileyentru ce nu poarta fiul pedeapsa pentru nelegiuirea tatalui sau? pentru ca fiul a lucrat dupa neprihanire si dreptate ,a pazit si a implinit toate legile Mele;el va trai negresit! vs20 Sufletul care pacatuieste acel va murii.

Rãspunsul lui Vizitator1.

Întrebarea este super bunã ºi putea fi postatã la topicul " Rugãciunea" , unde se gãseºte subiectul " despre caracterul Creatorului " .

Afirmaþia textului biblic , lasã în mod eronat sã se înþeleagã cã Cel Veºnic , chiar procedeazã aºa .
Sã luãm un exemplu :
Dacã un cuplu procreazã un copil în momentul când unul sau amândoi sunt în stare de ebrietate , este de la sine înþeles cã viitorul copil , va avea handicapuri majore . Acest copil , la rândul lui dacã procreiazã , chiar respectând toate regulile cerute de responsabilitatea actului în sine , copilul lui se va naºte cu handicap ºi tot aºa starea de degenerare a descendenþilor se perpetuiazã pânã la al 3 - lea ºi al 4 - lea neam de urmaºi .
Este ºtiut ºi creºtinii adevãraþi , pun mare preþ pe aceastã problemã , dacã sunt educaþi în acest sens , cã un viitor copil , nu se concepe începând cu actul sexual în sine , ci mult mai devreme .
Cuplul trebuie sã ºi-l doreascã , copilul nefiind un accident al relaþiei dintre cei doi . Mama trebuie protejatã , pãzitã de eforturi ºi expuneri la diferiþi factori de risc , care i-ar putea afecta fãtul .
În perioada sarcinii ºi chiar mult înainte , nu trebuie sã consume orice : tutun , cafea , droguri de orice fel , alcool ºi chiar stresul poate influenþa în mod negativ , dezvoltarea unui fãt sãnãtos .
Medicina o demonstreazã cu prisosinþã , dar ce pãcat cã mulþi nu þin cont de situaþiile când analizele nu le sunt corespunzãtoare pentru a forma un cuplu iar procreerea este riscantã pentru sãnãtatea viitorilor copii , chiar dacã ºi-i doresc din toatã inima .

Acest gen de pãcate se moºteneºte în copii ºi nu vãd de ce ar fi implict Creatorul în astfel de tragedii , pentru cã pãcatele sãvârºite de pãrinþi , gen încãlcarea celor 10 porunci , Ezechel spune altceva . ªi chiar ºi în unele din aceste cazuri de încãlcare a unora din cele 10 porunci , moºtenitorii se procopsesc cu gena pãrinþilor . Exemplu : caracterul omului , care duce la un anumit comportament , atitudine faþã de semenul sãu . Dacã eºti rãutãcios , urmaºii de la sine vor fi rãutãcioºi .
avodah
1129. Postat la 29/10/2009 21:34 - 5665z1h15m
Dar cum credeti căci este corect a ne ruga <<TATĂL NOSTRU>> ?
"Nu ne duce pe noi în ispită" SAU "Nu ne lasa să cădem în ispită" ?

Aurelc
1130. Postat la 29/10/2009 21:36 - 5665z1h13m
Asta sã ºti cã este chiar o întrebare interesantã ! :-) Cu toate cã în majoritatea Bibliilor scrie "ºi nu ne duce pe noi în ispitã " la noi în bisericã se obiºnuieºte sã se rosteascã " ºi nu ne lãsa sã cãdem în ispitã ! Cu toate cã nu este aºa corect din punct de vedere al textului biblic dar este corect din punctul de vedere al sensului rugãciunii. Aºtept sã vãd ºi alte pãreri înainte de a mai scrie eu câte ceva.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
1131. Postat la 29/10/2009 21:37 - 5665z1h12m
si eu ma simt mustrat de textul acesta, de ce? deoarece Cuvantul spune sa nu modificam nimic. Si daca scri ca : "nu ne duce", atunci asa trebuie sa fie, cine stie sa traduca din alte limbi Biblia, sa o faca in privinta aceasta, sa aflam, a gresit Cornielescu, sau asa scrie si in alte limbi?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ami
1132. Postat la 29/10/2009 21:38 - 5665z1h11m
Our Father, Who art in heaven, Hallowed be Thy Name. Thy Kingdom come. Thy Will be done, on earth as it is in Heaven. Give us this day our daily bread. And forgive us our trespasses, as we forgive those who trespass against us. And lead us not into temptation, but deliver us from evil.... Amen.

asta ar fi rugaciunea "Our Father" in engleza

lead= a conduce; a duce; a guverna; a fi în frunte; a induce; a începe;

Deci cam tot acelasi lucru ii si in engleza.."Si nu ne duce pe noi in ispita".

Sincer si in biserica noastra tot asa se zice "Si nu ne lasa sa cadem in ispita",deoarece consider ca Dumnezeu nu poate ispiti,unul singur este "ispititorul",dar nu putem impune celorlalti sa creada ca si noi,daca in Biblie scrie altfel.

Domnul sa ne calauzeasca!

avodah
1133. Postat la 29/10/2009 21:40 - 5665z1h9m
[b ]Admirez1a scris:[/b]
Our Father, Who art in heaven, Hallowed be Thy Name. Thy Kingdom come. Thy Will be done, on earth as it is in Heaven. Give us this day our daily bread. And forgive us our trespasses, as we forgive those who trespass against us. And lead us not into temptation, but deliver us from evil.... Amen.

asta ar fi rugaciunea "Our Father" in engleza

lead= a conduce; a duce; a guverna; a fi în frunte; a induce; a începe;

Deci cam tot acelasi lucru ii si in engleza.."Si nu ne duce pe noi in ispita".

Sincer si in biserica noastra tot asa se zice "Si nu ne lasa sa cadem in ispita",deoarece consider ca Dumnezeu nu poate ispiti,unul singur este "ispititorul",dar nu putem impune celorlalti sa creada ca si noi,daca in Biblie scrie altfel.

in Iacov zice urmatoarele: 1:13 Nimeni, cînd este ispitit, sã nu zicã: ,,Sînt ispitit de Dumnezeu``. Cãci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sã facã rãu, ºi El însuº nu ispiteºte pe nimeni.
1 Corint. 10:13 Nu v'a ajuns nici o ispitã, care sã nu fi fost potrivitã cu puterea omeneascã. ªi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngãdui sã fiþi ispitiþi peste puterile voastre; ci, împreunã cu ispita, a pregãtit ºi mijlocul sã ieºiþi din ea, ca s'o puteþi rãbda.
Daca stie cineva greaca poate ne ajuta

abdon
1134. Postat la 29/10/2009 21:44 - 5665z1h4m
sunt de acord si eu cu daniel

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
1135. Postat la 29/10/2009 21:50 - 5665z0h59m
Admirez1 a scris:

Sunt stra33;jerii care trebuie sa33; sune din tra33;mbia33;a33; , altfel sunt consideraa33;i " ca33;ini mua33;i " . Cum sa33; taci a33;n faa33;a exprima33;rii unei astfel de aberaa33;ii !!?? Ispititorul te ispitea33;te , Ziditorul te ispitea33;te a33;i El , ce mai poa33;i face ! Hota33;ra33;t , ceia ce spune Iacov a33;n cap 1 a33;i Pavel a33;n 1 Corinteni , cap . 13 , este adeva33;rul despre Ziditor .

Dar haidem , rogu-va33; la "Potop" . De fapt acesta este primul mare cataclism , care este pus a33;n seama Ziditorului , cum ca33; El ar fi adus potopul a33;i astfel a omora33;t pentru prima data33; pe pa33;ma33;nt toata33; suflarea de viaa33;a33; , mai pua33;in cele din arca33; . Totua33;i cum ne explica33;m un genocid la scara33; planetara33; din partea Celui ce se numea33;te " DRAGOSTE"?

O sa va spun o istorioară: Un tata33; , avea foarte mula33;i copii a33;i dupa33; ce au crescut mari , toa33;i au ajuns nia33;te delicvena33;i ata33;t de nenorocia33;i , a33;nca33;t au ajuns a33;ntr-o a33;nchisoare iar tribunalul i-a condamnat pe toa33;i la moarte . a33;n faa33;a tata33;lui era o singura33; varianta33; de ai sca33;pa de la moarte . Trebuia sa33; pla33;teasca33; o caua33;iune ata33;t de enorma33; pentru el a33;nca33;t nu a33;tia ce sa33; faca33; . Caua33;iunea consta a33;n renuna33;area la viaa33;a singurului fiu , care ra33;ma33;se-se asculta33;tor faa33;a33; de a33;nva33;a33;a33;turile lui . Atunci s-a consultat cu fiul despre acest lucru a33;i fiul a acceptat de buna33; voie sa33; se sacrifice pentru a salva pe fraa33;ii sa33;i . Astfel delicvena33;ii au sca33;pat de moarte , dar a33;n loc sa33; fie recuna33;sca33;tori pentru sacrificiul fratelui lor a33;i al tata33;lui , au a33;nceput din nou sa33; sa33;va33;ra33;easca33; nelegiuiri . a33;ntr-un final , tata33;l a uitat de dragostea lui de tata33; , a33;i , a luat ce-a mai drastica33; ma33;sura33; posibila33; . I-a omora33;t pe toa33;i cei neasculta33;tori . Dupa33; toate cele a33;nta33;mplate , ce putea33;i zice despre acel tata33; ?
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164464 vizite unice Powered by PHP-Fusion