Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17844. Postat la 12/04/2012 03:11 - 4769z21h14m
Bunădimineața și multă Pace de la Domnul Isus.

Era un frate bătrân, care odată într-o adunare, când a trebuit să vorbească din cuvânt, stătea și se uita peste adunare și pentru că era bătrân dădea din cap, așa făcea întotdeauna, atunci nu zicea nimic, se uita și dădea din cap, atunci un frate mai tânăr și mai poznaș i-a zis; Zi ceva frate, fratele a zis; Stau și mă uit și nu știu din ce Biblâ să vorbesc, frații văd că au o singură Biblâ, dar surorile au două Biblâ.
Am ajuns și eu ca acel frate, numai că încă nu dau din cap, dar în ce privește Biblia zic și eu ca el.

Întrebare: Sunt pantaloni de damă? Dacă da sunt și pocăiți?

Altă întrebare: Dacă da, atunci unde ar fi indicat să fie purtați?

Tot întrebare: Dacă sunt pantaloni de damă, atunci ar trebui să fie și rochii/fuste de bărbați, (să excludem Irlandezii din discuție)

Cred că vă dați sema de ce am pus această întrebare, nu?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
abdon
17854. Postat la 12/04/2012 20:25 - 4769z4h0m
Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Multe dintre obiectele pe care femeile le poartă astăzi le-au fost, nu de mult, in­ter­ziser30; Până să fie introduși în modă de Katherine Hepburn și Marlene Dietrich, pantalonii erau purtați de femeile lucră­toa­re în mine (în An­glia) sau de fe­me­ile-fermier americane.

În Franța nu­mai o aprobare de la prefectură îți putea da dreptul la un asemenea lux. Istoria pantalonilor este legată de îmblânzirea cailor r11; evident im­po­sibil de încălecat altfel. De aceea pri­mii pantaloni îi găsim în rândul popoa­relor nomade care populau Iranul actual. Mai apoi, în antichitate, perșii au fost cei care au introdus pantalonii în Europa r11; unde numai membrii ca­valeriei armate îi purtau. În Europa nu­mai în secolul al XVIII-lea avem primele femei în pantaloni.

Termenul însuși vine de la un personaj al teatrului ve­nețian, Pantaleone, un bătrân vicios care purta un fel de salopetă. În Europa și Statele Unite, bana­lii pantaloni au marcat, pâ­nă de curând, diferența dintre sexe. Da­­­că starurile din Hollywoodul anilor r17;30 își permiteau să îi poarte (la fel și femeile aviator), pantalonii au fost utilizați și de mișcarea sufragetelor (femeile care cereau dreptul la vot) pentru a simboliza lupta lor de recunoaștere socială.

Numai transformări sociale adânci, dublate de efortul susținut al nonconformistelor vremii a făcut ca, în 1960, André Courrèges r11; rvinovatr0;, de altfel, și de lansarea minijupei r11; să îndrăznească să propună pantalonul de damă în salonul său de hautecouture. Atunci a fost deschisă calea jeans-chic-ului fără de care nici una dintre dumneavoastră nu ați putea concepe viața astăzi.
Primele femei care au purtat pantaloni r11; Pantalonii, considerati piesa vestimentara specifica barbatilor, au scandalizat o lume intreaga atunci cand au fost purtati de femei. Chiar daca au fost inventati anterior, Elizabeth Smith Miller (secolul XIX) este recunoscuta drept prima femeie care a purtat pantaloni. Miller era o sufrageta care a luptat pentru ca femeilor din Statele Unite sa le fie aprobat dreptul de a vota. A devenit cunoscuta si datorita actiunilor sale de ajutorare a sclavilor spre obtinerea libertatii. De asemenea, Charline Arthur a fost prima femeie cantareata din lume care a refuzat sa se supuna regulilor, purtand pantaloni in timpul performantelor sale de pe scena. Susan Molinari, o femeie congresman din New York a scandalizat opinia publica, fiind prima femeie care a incalcat codul vestimentar al Casei Albe prin purtarea de pantaloni in timpul unui discurs adresat Camerei Reprezentativilor.

http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/2913/Ele-au-fost-primele-din-lume/pagina-2.html

http://www.tabu.ro/scandalos-doamnele-poart-pantaloni/

Cam nasoala treaba, daca acestea sunt pildele surorilor noastre ..., femei "vrednice" de urmat!?

pantalón (pantalóni), s.m. r11; Îmbrăcăminte bărbătească de la brîu în jos; nădrag. r11; Mr. pantalone (< it.). Fr. pantalon. r11; Der. pantalonar, s.m. (bonjurist; croitor de pantaloni).
Dicționarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966

http://www.dictionar.1web.ro/dictionar-roman-roman/pantalon/

Multumesc "moderatorului"!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Nica Schirod
17863. Postat la 13/04/2012 02:54 - 4768z21h32m
Fac și eu ca sora Lavinia, dar ca să nu numesc pe nume pe surori, faceți bine și care știți că sunteți femei, dați-vă cu părerea cu privire la pantaloni, este îmbrăcăminte bărbătească sau nu? De ce nu este acceptat pantalonul în adunare? chiar dacă aveți pantaloni, puteți să susțineți ceva ce credeți că merită susținut.

Voi aduce spre citire un verset scurt ca îndemn pentru cei ce citesc și așteptă să vadă părerile altora numai.

A face dreptate și judecată, este mai plăcut Domnului decât jertfele. - Proverbele 21:3.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
17884. Postat la 14/04/2012 15:33 - 4767z8h52m
Frate Nica, pantalonii in adunare sunt acceptati pe barbati...pentru ca fac parte din vestimentatia lor.
Cu speranta sa nu se supere nimeni, am sa aduc un citat exprimat de nenumarate ori de un frate " mai batran", spunea el:
"Fratilor, cand oaita s-a transformat in iada...trebuie sa sara casa si atunci ii trebuie pantaloni, ca asa zice ea ca nu-si arata goliciunea, insa uita ca tot capra ramane, si coada tot in sus o tine!"
Ma gandesc ca aceste pilde contin adevaruri dureroase, insa diluarea credintei noastre face sa nu se mai simta adevaratul gust al sfinteniei si modestiei feminine, ca sa nu spun crestine!
Vai de noi, cand ne vom infatisa inaintea Creatorului, oare cum vom sta?
Ce exemple suntem noi pentru cele tinere?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
17890. Postat la 15/04/2012 06:21 - 4766z18h4m
Soră Lucică, ce șablonare ai făcut, extra ordinar de categorică și de înțeleapta, mărturisesc că nu am auzit până acum o explicație mai clară despre pantalonii de damă pocăiți.
Mă tot întreb, oare câte binecuvântări ai primit și o să mai primești de la cele ce poartă pantaloni, pentru că noi, tu/eu poate și alții, poate mai sunt, care avem ochelari de cai, le îngrădim dreptul ca să-și expună formele spre reclamă, că sper că știi că reclama este sufletul comerțului.
Când eram copilandru, cu vreo 50 de ani în urmă, feciorii mai bătrâni vorbeau între ei și eu trăgeam cu urechea și ziceau cam așa: Bărbatul atunci este bărbat, când este capabil să dezbrace o fată/femeie cu ochiu, acum ce să mai dezbrace cu ochiu, când femeia îi expune toate formele, cu pantalonii ei mulați, dar nu numai pantalonii.

Un lucru nu am înțeles soră Lucică, cu mielușelele care se transform în iade, care vreau să sară casa, care se îmbracă în pantaloni pocăiți, pentru ca să nu li se vadă goliciunea, dar pentru că este capră și ține coada sus, nu arată exact ce zice că ascunde??????

Lucia
17896. Postat la 15/04/2012 09:57 - 4766z14h29m
Asta-i grav frate Nica, pentru ca transformarile oaie-capra se fac pe nesimtite, fara sa-si dea seama, asa ca in cele 10 fecioare, toate erau FECIOARE, insa ceva le deosebea...pilda asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, ca sa nu ramanem afara!
Cat despre binecuvantari...?!
Domnul le da, daca as astepta de la oameni, as ramane dezamagita, insa de la Domnul curg, Slavit sa fie El!
As vrea sa indemn pe toti conducatorii Bisericilor noastre, pe surorile batrane, pe parinti, sa inceapa o campanie de sfatuire in dragoste, de implementarea principiilor sfinte si de invatarea "tainei evlaviei"a tuturor tinerilor nostrii.
Decat sa copiem lumea, mai bine sa ne intoarcem la cararile vechi pe care mergeau inaintasii nostri, fara pantaloni...dragile mele surori, ca sa putem ajunge in Portul Fericirii!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
20275. Postat la 08/11/2012 03:50 - 4559z19h35m
Bună dimineața.

Stau și mă tot gândesc, ce încurcate sunt căile Domnului și cum ar fi dacă nu ar fi așa de încurcate.
Am găsit un verset în Biblie și tot îl sucesc pe toate părțile, dar nu îi dau de capăt, mi se pare interpretativ.
Odată o nepoată îmi zice ce a învățat la studiu Biblic, cum că Biblia este înțeleasă în 3 culori, nu cele de pe steag, ci în alb, negru și gri, alb este atunci când o înțelegi perfect, negru este atunci când nu o înțelegi de loc, iar gri este atunci când o interpretezi/înțelegi cum vrei, cum îți place, cum îți pică bine.

Aduc versetul spre citire și analiză, apoi voi reveni cu o serie întreagă de întrebări, pentru ca și eu și voi, mai ale surorile, eu care de multe ori sunt pus să dau învățături din Cuvântul Domnului, voi care trebuie să le puneți în practică, ar trebui ca să îl înțelegem la fel, că dacă eu nu voi da sfaturi după Cuvânt, iar voi dacă nu veți pune în practică după Cuvânt, vom avea parte de același verdict - vai de cei ce lucrează cu ne băgare de seamă în Sion! Iată versetul:

Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, 1 Timotei 2:9 .

Și acum întrebările mele, a-și putea spune; nedumeririle mele.

1) Ce înțelegeți voi surorilor și fraților *chip cuviincios*?

2) Ce înțelegeți voi prin *rușine și sfială* nai ales sfială?

3) Numai la rugăciune , în societate nu?

4) Nu cumva versetul acesta este GRI?

5) Normal ce culoare ar trebui să aibă versetul acesta?

6) Care este datoria fraților față de versetul acesta?

Care este datoria surorilor față de versetul acesta?

Eu să știți că pun suflet la ce scriu, a-și avea pretenția, și voi să faceți la fel, să răspundeți la acest mic chestionar, pe puncte și mai cu lux de amănunte, pentru ca să împlinim câteva versete și surorile și frații, pun întâi pe surori, pentru că ele sunt luate în colimator aici, Iată versetele:

1. Tu însă, vorbește lucruri care se potrivesc cu învățătura sănătoasă.
2. Spune că cei bătrâni trebuie să fie treji, vrednici de cinste, cumpătați, sănătoși în credință, în dragoste, în răbdare.
3. Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să învețe pe alții ce este bine,
4. ca să învețe pe femeile mai tinere să-și iubească bărbați și copiii;
5. să fie cumpătate, cu viața curată, să-și vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.
6. Sfătuiește de asemenea pe tineri să fie cumpătați,
7. și dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune, în toate privințele.

Dacă Domnul vă ajută să comentați cu răspundere și sinceritate în culoarea ALBĂ, nu în cea GRI, atunci o să mai revin cu întrebări, iar voi mai ales surorilor, aveți obligația, să faceți bine să mă ajutați să înțeleg acest verset controversat,
Mulțumesc anticipat, pentru ajutor!

Lavi
20281. Postat la 08/11/2012 07:06 - 4559z16h20m
Nica Schirod a scris:
Fac și eu ca sora Lavinia, dar ca să nu numesc pe nume pe surori, faceți bine și care știți că sunteți femei, dați-vă cu părerea cu privire la pantaloni, este îmbrăcăminte bărbătească sau nu? De ce nu este acceptat pantalonul în adunare? chiar dacă aveți pantaloni, puteți să susțineți ceva ce credeți că merită susținut.

Voi aduce spre citire un verset scurt ca îndemn pentru cei ce citesc și așteptă să vadă părerile altora numai.

A face dreptate și judecată, este mai plăcut Domnului decât jertfele. - Proverbele 21:3.

As incepe cu o vorbă vorbită:,,Haina nu-l face pe om,dar tinuta lui spune totul despre el''.
Dacă as putea si as avea dreptate(nu stiu dacă voi reusii ),in a sustine pantalonul as avea motive si chiar intemeiate ( vorbesc din punctul meu de vedere nu al altora).
Mersul cu bicicleta de exemplu ....acest tip de transport si practic si sănatos este proiectat doar pentru bărbati?
Sau si pentru femei?
Da...,veti putea spune, că ,,bine inteles'' ...cine te opreste să mergi cu bicicleta, dacă-ti pică bine ?
In plus, câstigi timp,duci copiii mai micuti pe bicicletă, dacă stai departe de grădii sau scoală...nu?
Ok..si cum merg de exemplu pe bicicletă cu rudă ,având fustă ...,având un copil in fată si unul in spate ?
Dară, cu bicicleta circuli pe stradă...printre oameni...nu?
Sau, ...ar trebuii să merg intodeauna pe lângă bicicletă..ca o femeie bătrână..care o foloseste doar ca să se sprijine de ea?
Nu toate femeile conduc masina ..dar multe se folosesc de bicicletă..pentru a castiga timp.
Acum ,care este de fapt problema mea ,sau păcatul meu cel mare ..faptul că-mi iau un pantalonaș ,,clasic'' si fară fite ...mai mult acoperit cu un ,,hălalațel'' frumos pe timp de vară ..ca să acopere ,,formele deocheate''...că doar te mai dai si jos de pe bicicletă?.
Sau, imi pun o fustă ca să demonstrez ceva ...ce?
Că eu merg cu bicicleta aranjându-mi mereu fusta ...că din cauza pedalatului mi se ridică fusta in sus ...dezgolindu-mi picioarele...?
Ce este mai rusinos?
Si mai penibil?
Nu faptul că-ti dezgolesti picioarele atunci când mergi pe bicicletă?
Vorbesc din punctul unei femei care ...uneori mai merge pe stradă cu o bicicletă cu rudă ,concepută mai mult pentru bărbati ,deoarece, are doi copii micuti...si doar o astfel de bicicletă poate folosii...(momentan).
In problema aceasta sustin un ,,pantalonaș'' deoarece aici la noi in Romania ,femeile nu circula cu ,cămila sau măgărușul.
Eu mi-am spus doar păsul din experientă proprie nimic mai mult ..dar dacă trebuie să mă certati ...certati-mă,dar totusi e mai bine să tinem cont de unele circumstante.
Cum as putea incuraja pe o femeie să mergă cu bicicleta ,având o fustă lungă si largă ,când mie personal, nu mi-a iesit ,,faza'', mi-a intrat ..fusta mea galbenă si frumos brodată in lantul bicicletei ...rămând ,,suspendată''si mai să mă accidentez nu alta ...necăjindu-mă mai mult din cauza fustei mele preferate ,decât că era să-mi rup vre-o mână...sau mai stiu eu ce....că deabea am scos fusta din lant...asa in vazul lumii..m-am simtit penibil ,că era să-mi sfâsii fusta, să o pot scoate...dar in final am scos-o ...mergând inapoi ca racul...haios moment insă fusta a rămas cu pete mari si negre de la vaselină.

Pedro V
20284. Postat la 08/11/2012 08:36 - 4559z14h49m
Despre culoarea gri nu gasim in BIBLIE,si de versete gri nici vorba.
Ori ii alb,ori ii negru,nu putem colora Cuvantul Dumnezeului celui viu dupa plac.
Noi avem nevoie sa lasam pe Duhul Sfant sa lucreze in ,,interiorul nostru'',fiindca privind la exteriorul altora''. : judecand,acuzand,vorbind de rau,EUL ne domina .....am ajuns noi descoperiti la roadele Duhului si in lucrarile DUhului Sfant in biserici, stiind bine caci singurul care cerceteaza,mustra ,calauzeste si dovedeste omul ca lucreaza sau traieste in nelegiure,este puterea Duhului Sfant.
Cum sunt bisericile in interior,asa este si trairea persoanele din ele in exterior,oricat ne-am ,,colora sau masca'' noi fata de oameni sau de Dumnezeu.
Duhul care este cu noi in afara adunari,acela este si in adunare,si se vede prin trairea in societate,familie si in adunare la rugaciune,cantare,predica,staruinta dupa Duhul Sfant.

Cat despre imbracamintea la tineri si batrani,depinde de:
1)EU PERSONAL(daca sunt cu frica de Dumnezeu ,pun in practica Cuvantul Sau fara sa caut scuze,si incerc sa umblu sa ii placa Lui,tot timpul,se va vedea cine are si cine nu pe Duhul Sfant ca si calauza)
2)DE PARINTI(daca sunt necasatoriti)
3)DE SOT,Sotie (casatoriti)
4)PREZBITER SAU FRATIi din Adunare(pocainta incepe cu mine,familia si adunarea atunci va fi sfanta,si voi asculta ce se vesteste din CUVANT.)
Avem nevoie de indurarea lui Dumnezeu,de pocainta si puterea DUhului Sfant.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Nica Schirod
20297. Postat la 09/11/2012 07:22 - 4558z16h3m
HM .... Tare de tot, comentariile tale Lavinia, în postarea asta îmi permit să mă râd oțărî, ca să vă descrețesc frunțile și vouă, pentru ca apoi să pregătesc terenul, ca să cioplesc tot oțărî.
După ce am citit expunerea ta, am ajuns să strig; SOS, gheață la mal.
Pentru că m-ai băgat în ceață și trebuie să zic și eu ca bețivanul acela care a băut până nu se putea ține aproape pe picioare, trotuarul era prea îngust pentru dimensiunea lui și s-a gândit să meargă pe drum, dar și pe drum, când era în șanțul din dreapta, când era în șanțul din stânga, s-a oprit și a întrebat pe un trecător: Dom-le, în dreapta șanț, în stânga șanț, da undei drumul?

Scumpa moșului, știu că ești foarte bună prietenă cu sora Lucica, tu ai citit ce a scris ea mai sus? Dacă da ce zici? îmi permiți să spicuiesc din două postări câte un fragment și să le aduc spre analiză? Mulțumesc anticipat pentru înțelegere.

Primul fragment: Frate Nica, pantalonii in adunare sunt acceptati pe barbati...pentru ca fac parte din vestimentatia lor.
Cu speranta sa nu se supere nimeni, am sa aduc un citat exprimat de nenumarate ori de un frate " mai batran", spunea el:
"Fratilor, cand oaita s-a transformat in iada...trebuie sa sara casa si atunci ii trebuie pantaloni, ca asa zice ea ca nu-si arata goliciunea, insa uita ca tot capra ramane, si coada tot in sus o tine!"

Al doilea fragment: As vrea sa indemn pe toti conducatorii Bisericilor noastre, pe surorile batrane, pe parinti, sa inceapa o campanie de sfatuire in dragoste, de implementarea principiilor sfinte si de invatarea "tainei evlaviei"a tuturor tinerilor nostrii.
Decat sa copiem lumea, mai bine sa ne intoarcem la cararile vechi pe care mergeau inaintasii nostri, fara pantaloni...dragile mele surori, ca sa putem ajunge in Portul Fericirii!

Acuma voi aduce și din postarea ta un fragment spre analiză, apoi vom analiza împreună și vom comenta împreună, ținând cont că tu ai zis că pe mine nu ai să te superi nici odată, - și acum fragmentul, de care m-am râs tare:

Acum ,care este de fapt problema mea ,sau păcatul meu cel mare ..faptul că-mi iau un pantalonaș ,,clasic'' si fară fite ...mai mult acoperit cu un ,,hălalațel'' frumos pe timp de vară ..ca să acopere ,,formele deocheate''...că doar te mai dai si jos de pe bicicletă?.
Sau, imi pun o fustă ca să demonstrez ceva ...ce?

Acum las să comentați voi surorilor, între cele două învățături/îndemnuri a celor două surori, aș ciopli puțin, dar nu vreau să influențez discuția, îmi place să aist la o discuție ne deturnată de mine, după ce voi vedea comentariile voastre, atunci voi da și eu cu tăvălugul și voi nivela tot, tot.

Lucia
20318. Postat la 09/11/2012 16:39 - 4558z6h47m
Stau si ma gandesc la un lucru pe care multe tinere mi l-au spus.
"Cum puteti sa-mi spuneti ca pantalonii sunt imbracaminte numai barbateasca, cand eu mi-am cumparat pantaloni de dama?"
Cine sa fie cel care a adaugat acest lucru, sa-l luam sau nu de bun?

Lavi
20338. Postat la 11/11/2012 09:45 - 4556z13h40m
Frate Nica ,eu am citit tot ce s-a scris la acest topic ...sunt pentru si nu in potriva a ceea ce sustine sora mea Lucia.
Am inteles si m-am uimit de ce spunea bătranul cu privire oaie -capră...mai mult, (am inteles continutul).
Nu vreau să fiu capră in turmă, ci,, oaia'' pe care a găsito Mântuitorul ,deroarece era pierdută,ratăcită si fară Păstor.
Eu am scris din experientă..proprie, nu mă dau alta, ci eu insumi.
As dorii ca un frate ...un singur frate de pe portalul acesta să-mi demonstreze practic (nu teoretic)că el poate să meargă cu bicicleta având o fustă ...fară să i se descopere genunchii si chiar mai sus de genunchi.
Si dacă reuseste ,eu imi fac acasă pe un perete un cerc mare si scriu in mijlocul cercului ,,LOC DE DAT CU CAPUL''
Dar eu stiu ..că matale ,frate Nica.... aveti o cale de mijloc ...care este calea de mijloc?
Sau eu ce să fac ..dacă imi face placere să mă plimb cu bicicleta (care nici nu poluează oxigenul ,este practică si economică o sanatate pentru muschii picioarelor si este si bucuria celor mici ..când ii plimb ) .
Să-mi pun fusta care mă incurcă...imi intră la lant(in cazul in care nu am o protectie la lant)...să fiu cu o teamă...permanentă că as putea cădea cu tot cu copil...pe o sosea unde mai circulă si masini?
Nu este bun un halat până in zona genunchilor?
Sau dacă este mai frig afară un accesoriu vestimentar mai lung ...tot pană in zona genunchilor?
Una este, când ne plimbăm pe jos si alta este când folosim o bicicletă...sau ce să facem noi femeile....să apelăm la parapantă....?:)(acu' vă fac sa zâmbiti ,doar) .
Să nu vă intristati pe mine ..dar as vrea să cunosc calea de mijloc si să judecăm cu totii cu dreptate si fară părtinire ....nu?
Multumesc ,pentru că iubiti această oaie ,cea mai slabă din turmă,dar care vrea să facă parte din turma blândului Rabunii.

Lucia
20340. Postat la 11/11/2012 11:55 - 4556z11h30m
Lavi, eu cred ca, daca ajungem la deplina cunoastere a adevarului, vom lasa bicicleta in favoarea implinirii...
Placerea noastra o putem sustitui cu o plimbare pe jos, sau daca trebuie neaparat sa duci copii la scoala, te rogi sa gasesti o alta modalitate...
Multi crestini din ziua de azi sau schimbat prin prisma modei sau tehnologiei, insa sa nu uitam ca ...Cuvantul a ramas acelasi!
Am discutat pe marginea portului la femei cu cateva crestine italience, evanghelice de Sabat care tin si Sarbatorile si dieta, ele se poarta ca si femeile din lume, cercei, fuste scurte, pantaloni, machiaj...nu eu am inceput discutia, ci pastorul acestora, i-a izbit portul nostru...si faptul ca la noi si cele mai mici fetite aveau capul acoperit in adunare, a luato ca pe o exagerare, si a spus ca avem o cultura care ne influienteaza, eu i-am spus ca femeile romance nu au o cultura stricta, sa-si acopere capul ca la arabi, ci influienta biblica ne-a atins si dorim sa ascultam de Dumnezeu, printre altele , i-am deschis Biblia in limba italiana si i-am aratat ce spune Dumnezeu despre acoperire, ca este o datorie a noastra sa o implinim, si imbracamintea barbateasca, este o uraciune inaintea Domnului.
Bineinteles ca nu au avut replica inaintea Cuvantului...
Dragile mele, ce scuze vom aduce noi, inaintea Mantuitorului, avem vreo una?

Lavi
20348. Postat la 11/11/2012 17:47 - 4556z5h38m
Acum am intrat in grabă ...dar vezi tu sora mea Lucia că doar noi două ne-am făcut aparitia la acest topic ,deschis de fratele Nica...cum de?

Lucia
20350. Postat la 11/11/2012 18:06 - 4556z5h20m
Lavi, eu te iubesc mult, si tu stii acest lucru bine...esti ca fata mea, iar sinceritatea ta dovedeste ca vrei sa progresezi...si ma accepti, chiar daca sunt ferma si impartiala, asta dovedeste ca si tu ma iubesti!
Numai noi doua intram, ai dreptate, pentru ca pe multe surori supara , dar sa stii ca si pe unii soti care le plac ca sotiile sa se poarte asa, chiar daca nu-i dupa Cuvant.

Deconectat RE: Pantalonii de damă POCĂIȚI !?
fullban8
20354. Postat la 12/11/2012 00:14 - 4555z23h12m
În plus, față de ce s-a chinuit fr. Abdon să prezinte... DEGEABA, ... cu toată convingerea că va fi ...tot DEGEABA, adaug și eu... http://www.dictionar-roman.com/index.asp?results=results (unde, ...scriind cuvântul PANTALON - și dând căutare, găsim: Pantalon = țeavă bifurcată, pantaloni strimți, ...dresuri, ...largi, ...pungi, ...chiloți, knickerbockers).
Am subliniat... DEGEABA, pentru că am constatat cu durere, că după ce fr. Abdon a dat o explicație MAI MULT decât CUPRINZĂTOARE, efectul a fost MAI MULT decât IGNORAT - cu excepția sorei Lavinia (cu un interes EVIDENT și vădit SINCER și CURAT, ...ÎN PRIMUL RÂND, parcă NIMENI NU CUNOAȘTE ce înseamnă termenul-noțiunea-cuvântul PANTALON.

Numai așa se poate explica NESERIOZITATEA în sine a TOPICULUI... Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
Poate, ...cineva, ...să bufnească în râs (nu să zâmbească) dar... mie chiar îmi dau lacrimile!
Spre smerenia mea și spre Slava Celui Prea Înalt, eu am învățat ce înseamnă PANTALON, de la un bătrânel INSTALATOR (cu 4 clase primare) - după 43 de ani (de viață), când mi-a rezolvat o problemă de încălzire centrală, și la o scurgere menajeră.
PANTALONUL este trecerea de la un tub, la două tuburi (piesă de tablă-burlan sau de metal turnat-țeavă, goală în interior, folosită la bifurcarea unei conducte).

Să repetăm așadar... ce a dat fr. Abdon (http://www.dictionar.1web.ro/dictionar-roman-roman/pantalon/).
...PANTALÓN, pantaloni, s.m. 1. (De obicei la pl.) Îmbrăcăminte exterioară care acoperă, de la mijloc în jos, corpul și fiecare picior în parte; nădrag.  Chiloți, izmene. 2. Piesă de tablă sau de metal turnat, goală în interior, folosită la bifurcarea unei conducte. - Din ngr. pantalóni, fr. pantalon.
Dicționarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistică rIorgu Iordanr1;, Editura Univers Enciclopedic, 1998
PANTALÓN s. (mai ales la pl.) 1. (pop. și fam.) nădrag, (prin Ban.) plundăr.(Bărbat cu ~i de doc.) 2. chilot. (Pune-ți un ~ mai gros.)
Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002
pantalón s. m., pl. pantalóni
Dicționar ortografic al limbii române, Colectiv, Editura Litera Internațional, 2002
PANTALÓN ~i m. mai ales la pl. Obiect de îmbrăcăminte, mai ales bărbătească, care acoperă partea de la brâu în jos a corpului, învelind fiecare picior în parte. /<ngr. pantalóni, fr. pantalon

Îmi cer iertare pentru nivelul la care consider că se impune o explicație atât de jos dar... ȘI BIBLIC, ȘI LUMEȘTE orice femeie sau bărbat, ...de la Adam și Eva până astăzi, au purtat și poartă (purtăm - mai mult sau mai puțin permanent) pantaloni (de damă sau bărbătești), fie că sunt pantaloni scurți, ...semi lungi sau trei sferturi (chiloți), și lungi (nădragi de damă sau izmene bărbătești).
Că modernismul a smintit lumea care se rușinează să se exprime natural, folosind, expresii... așa zis civilizate - noncivilizate (dresuri, indispensabile, ...și alte denumiri... academice), este problema lumii dar Sfântul Cuvânt... este clar.

Pentru a fi DREPT și NEPĂRTINITOR, cu mare durere, apreciez că... DUPĂ DATELE PE CARE LE AVEM ARHISUFICIENTE ÎN BIBLIILE PE CARE DOVEDIM cu prisosință că NU LE CUNOAȘEM, ...acest topic trebuia denominat ca: PANTALONII... ca binecuvântare sau ca blestem!
Binecuvântare, ...prin portul pantalonilor acoperiți cu o tunică (și la bărbat, și la femeie), ...și blestem, ...prin portul pantalonilor neacoperiți cu o tunică (și la bărbat, și la femeie).

Vorbind de PANTALONI... POCĂIȚI, ...îndepărtând MODA actuală, EU (CA BĂRBAT) AFIRM VEHEMENT că... și PENTRU FEMEI, și PENTRU BĂRBAȚI, ...ca și POCĂINȚA în SINE, pantalonii reprezintă O SCÂRBĂ în FAȚA CELUI VEȘNIC PREA ÎNALT (Isaia 1.13: Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate și adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
...și Amos 6.8: Mi-e scârbă de mândria lui Iacov și-i urăsc palatele; de aceea voi da în mâna vrăjmașului cetatea cu tot ce este în ea).

Înainte de a acuza pe cineva, EU TREBUIE SĂ VĂD și să analizez NU după MODA de ASTĂZI, ci după cum a zis Mântuitorul să se îmbrace ORICE OM (fie femeie, fie bărbat), posibil de văzut în http://filme-online-gratis.com/blog/2011/04/23/the-bible-series-biblia/.
Prin logica lucrurilor, Eva nu a purtat rochie, și Adam pantaloni - ei au purtat amândoi îmbrăcăminte intimă și pentru partea superioară a corpului (torace și brațe superioare - cămașă, bluză), cât și pentru partea inferioară a corpului (bazin și picioare - pantaloni sau chiloți, nădragi femeiești, izmene bărbătești), ...și NEAPĂRAT îmbrăcăminte exterioară largă (de acoperire a îmbrăcămintei intime). Ceea ce Mântuitorul a numit IZMENE (Exodul 28.42: Fă-le izmene de in ca să-și acopere goliciunea, de la brâu până la glezne.), clar... și pentru bărbați, și pentru femei, modernismul demonic, a numit pantaloni, și chiloți (pantalonii lungi, deasupra chiloților = pantaloni scurți.
Ca bărbat m-aș considera o scârbă, să acuz doar dintr-o ipocrizie religioasă o femeie, ...că merge în pantalon, când și eu merg în pantalon, pentru că MIE ÎMI PERMITE AȘA, DOAR MODA ACTUALĂ, spurcată și pentru mine - bărbat, ca și pentru ea - femeie (din care se văd formele senzuale și la mine - bărbat, și la ea - femeie).

Cu toată sinceritatea, ...în urma lecturării postărilor acestui TOPIC, îmi pun deja problema IPOCRIZIEI MELE ca BĂRBAT față de ascultare de Sfântul Cuvânt, și în acest domeniu (vestimental).
...deasupra pantalonilor, orice ființă umană, sunt convins că trebuie să se poarte o învelitoare exterioară care să asigure independența mâinilor, și libertatea picioarelor acoperite până aproape de gleznele acopeite de pantaloni; sunt convins că nici la femeie, precum nici la bărbat, picioarele nu trebuie să fie văzute separat; sunt convins că portul (îmbrăcămintea) bărbaților, trebuie să fie asemănătoare cu a preoților ortodocși și catolici (cu învelitoare și la picioare, ca și la cap).

Sora Lavinia... fi binecuvântată pentru modul scripturistic și biblic în care ai pus problema pantalonilor... acoperiți, și mersul pe bicicletă, ...asemenea cu mersul pe cal, ...pe măgar, ...sau pe cămilă, cum au mers și cum merg femeile sfinte din religiile iudeo-brahmano-islamice, în opoziție cu moda lumii creștine cu fuste (mini, midi și maxi), cu rochii mulate pe corp (scurte și lungi) la femei, cu pantaloni neacoperiți la femei și bărbați (asemenea oricărui preot)!
Viața mi-a oferit posibilitatea să văd cămilă, ...și femeie pe cămilă, ...și eu să merg pe cămilă în Deșertul Kazahstanului, cam la 150 km de Astrahan. În Olanda, în Belgia, am văzut în mod curent femei cu copilași (unul și doi) pe bicicletă, pe motorete (într-adevăr cu pantaloni și rochii largi și lungi) - dacă rochia sau fusta nu ajunge la glezne, nu poate fi prinsă de lanț - oprirea femeii să meargă pe un mijloc de transport individual, este FANATISM (în bătaie de joc - nu toate familiile dețin mașini, și nu toate femeile dețin Permis de conducere).

Spre o răsplată pe care o aștept de Sus, ...fără nici o teamă, ...te asigur că (în bună înțelegere cu iubitul tău soț), poți să porți pantaloni lungi acoperiți... cu orice formă de tunică, ...asemenea lui Sara, ...ca Rebeca, Lea și Rahela (Genesa 31.34).
Privește la femeile sfinte de odinioară (1Petru 3.5), ...nu la evanghelistele, ...nu la baptistele, ...nu la adventistele sau oricare alt rit creștin apărut ca ciupercile după ploaia de la Golgota.
Una este o plimbare (pe o uliță sau pe un bulevard), alta este o deplasare de 15 - 20 km (la un teren agricol, sau la un serviciu), de o întreagă familie (tânără) cu biciclete (împreună cu unu la patru copilași).

În ceea ce privește iubirea, împarte-o în două:
1. Matei 22. 37: Să iubești pe YHVH Mântuitorul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. 38 Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. 40 În aceste două porunci se cuprinde toată Legea și Prorocii.
2. Ioan 14.23: Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu.

În ceea ce privește ascultarea unora dintre oameni față de alții, să apreciezi... să ascultăm unii de alții, cât timp se respectă Sfântul Cuvânt... de la Genesa, ...la Apocalipsa, ...fără adăugirile, scoaterile și schimbările aduse Adevărului de către oricare sistem religioas idolatrizat sau păgânizat.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
20355. Postat la 12/11/2012 05:44 - 4555z17h41m
Uneori, și astăzi este uneori, meriți să-ți spun : fi binecuvântat. ( ca să știi)
De ce DOAR uneori?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
20356. Postat la 12/11/2012 12:47 - 4555z10h38m
Draga Valentina, binecuvantarea se exprima in fiecare zi, nu numai "uneori".

Vedeti voi, postarea fratelui ELIAHU s-a luat ca si cum femeia poate sa poarte pantaloni, mie nu mi se pare...
Acolo, se exprima faptul ca acesti pantaloni sunt facuti ca sa se poarte pe SUB tunica, ba chiar confirma ca este o uraciune inainte Domnului si la femei si la barbati...
Asa ca cine s-a bucurat prea repede, va trebui sa citeasca mai lent postarea si vor vedea restrictia si la barbat.
Faptul ca titlu subiectului nu este dupa parerea sa serioasa , denota seriozitatea cu care el ar vrea sa se vorbeasca despre PANTALONI...
Cel care a scris TITLU, de fapt a vrut sa faca haz de necaz, pentru ca va spun eu, cine va lua in seama ce s-a scris mai sus?
Surorile care poarta pantaloni, ii poarta fara tunica, doar moda nu este cu ceva peste...Lavinia sa spuna, chiar nu a purtat pantaloni si fara nimic peste?
Dragilor, cine da un deget, se va trezi cu mana toata luata!
Eu daca scriu aici, nu scriu cu scopul sa impun, ci vreau ca noi femeile credincioase, sa ne imbracam cu "frica si sfiala", nu fata de cei din jur, ci fata de Dumnezeu care ne priveste de sus.
De pe teren se vede ca se poarta pantalonii fara tunica, sau o camasa lunga, si daca eu mai in varsta nu sunt exemplu, tinerele, ce sa invete?
Eu, nici pe departe nu interzic mersul pe bicicleta, fiecare face ce vrea, dar daca cugetul tau te mustra, ca incalci principiile lui Dumnezeu, cand urci pe ea, atunci renunta ...(prin faptul ca ti se ridica tunica si ti se vede goliciunea)
Pe magar, cal, camila, nu trebuie sa pedalezi frate ELIAHU, este o mare diferenta!smiley
Cat despre pantaloni, eu nu am vazut tinerele noastre cu tunici si bluze lungi, si nici cele mai in varsta...cine poarta, poarta sa se vada tot...

Lavi, sincer...chiar porti "halatelul" de cate ori iti pui un pantalon?

Nica Schirod
20357. Postat la 12/11/2012 16:01 - 4555z7h24m
Bravo Lucica, Elohim - Dumnezeu să te vorbească de bine, ai pus o întrebare de 1000001 de puncte!
Aștept răspunsul, pentru că ce tu ai întrebat, eu știu care ar trebui să fie răspunsul.

fullban10
20358. Postat la 12/11/2012 17:19 - 4555z6h6m
Prietenului meu ELIAHU, doar uneori. Aceasta e una din ocazii. Au mai fost, dar era prea pornit împotriva mea ca să-l mai "deranjez"smiley).Ce să-i faci , așa este între prieteni.
Să nu crezi că eu nu am înțeles nuanțele, dar a punctat foarte bine ce trebuie să înțelegem prin pantaloni și ipocrizia religioasă.
Nu merg cu bicicleta, dar voi purta pantalon, la nevoie, ca să nu fac cistită.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164697 vizite unice Powered by PHP-Fusion