Iata, ca multi nu inteleg ipocrizia religioasa, nu vrei sa fi mai clara in cazul pantalonilor?
Cat despre cistita, bolile sunt ingaduite de Cel de sus, sigur nu racesti daca nu porti pantaloni, sa fim serioase, este doar o scuza...
Sti ce, purtati pantaloni pe SUB...sa vedem cine poarta asa?
Cand plivesti, ia-i pe sub fusta...dar daca nu ai decat pantalonul, si cineva te priveste, ce vede?
Daca cu adevarat am CREDE ca Cel de sus ne vede, ne-am imbraca cu teama si sfiala!
Cunosc un frate care atunci cand trecea pe la frati, facea prin prezenta lui sa se rusineze surorile surprinse in pantaloni si cu capul descoperit, niciodata nu le spunea nimic, insa ele fugeau si isi acopereau capul si se imbracau cu fuste...fratele acesta intr-una din zile le spune ca nu de om trebuie sa se rusineze si sa se sfiasca , ci de Tatal de sus, care priveste neincetat la noi.
Credinta noastra se bazeaza pe faptul ca slujim unui Dumnezeu pe care nu-L vedem, dar El ne vede...cum il urmam, in pantaloni , ne aratam toate formele, cui surorilor?
Suntem fecioare intelepte, nu ne invata chiar si firea ca este rusine unei femei sa-si arate formele, cand stim ca barbatii dezbraca din priviri, nu ne este rusine?
Vreti ca fratii sa-si plece privire ca sa nu vada, sa nu fie ispititi?
Cu ce ne deosebim de femeile din lume pe care le imitam in moda, ba, de multe ori le intrecem?
Ar trebui sa ne gandim bine la Cuvantul care spune: "Vai de cel prin care vine prilejul de pacatuire..."
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Da! ...acesta este rolul echipei, de a ne completa unii pe alții - NU TURMA... să ne luăm unii după alții! În primul rând în respect cu temere de Mântuitorul nostru, și apoi din dorința ca rezultatul oricărei acțiuni, ...intervenții, ...fapte sau vorbe, să fie cât mai bun, ...cât mai dres, și cât mai constructiv (ziditor), ...pe calea dreptății.
Mulțumesc sora Lucia pentru completarea prin care dovedești că ai înțeles bine gândul meu, călăuzind și pe altcineva în a înțelege mai bine ce am vrut să spun, cu handicapul de a mă exprima cât mai detaliat într-un spațiu cât mai restrâns, și cel mai greu handicap (pentru mine), ...să nu supăr prea mult pe oricine... prin părerile mele (care... aproape la fiecare pas, nu sunt acceptate de cei din jurul meu cărora le place o religie a fabulelor, când eu mă chinui cât pot să împlinesc la literă Legea, rânduielile și poruncile, ...conștient că mereu scap ceva, ...greșesc, și am multe lipsuri).
Da! ...sora Lucia! ...am mulțumirea că am fost înțeles bine - exact așa am gândit, și așa m-am exprimat... după cum am înțeles și eu Cuvântul Sfânt: PANTALONUL este ȘI un articol de îmbrăcăminte, ...de... dessous = PE DEDESUPT - care trebuie neapărat acoperit cu ceva... tunică, haină sau cămașă lungă, până aproape de glezne (atât pentru femeie, cât și pentru bărbat).
Dragi mei! ...frați și surori, nu mă interesează cât de umilitor ar fi să recunosc, dar... abia acum, ...citind postările acestui Topic, am înțeles un lucru mare (pentru mine): goliciunea, nu este deloc... ce crede lumea în mod ușuratic (cum și eu am crezut până acum)... goliciunea NU ESTE partea rușinoasă a omului (fie bărbat, ...fie femeie, ...fie din față, ...fie din spate). Goliciunea este explicată BIBLIC la Exod 28.42: Fă-le izmene de in ca să-și acopere goliciunea, de la brâu până la glezne. GOLICIUNEA = PIELEA DE LA BRÂU PÂNĂ LA GLESNE - acesta este înțelesul din Apocalipsa 3.18: să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; din Genesa 9.22; Exod 20.26 și mai ales Leviticul 18.6-19. Rușinea GOLICIUNII este PIELEA NEACOPERITĂ, DE LA BRÂU PÂNĂ LA GLESNE , și aceasta se acoperă cu pantaloni (de damă și bărbătești) - moda de astăzi asigură doar acoperirea PĂRȚILOR MURDARE, cu o bucățică de cârpă (frunza Evei și a lui Adam, până să le facă Mântuitorul haine din piele de miel (primele jertfe - Genesa 3.21.
Acum, am înțeles că noi toți... și femeile, și bărbații cu pantaloni bermude sau scurți (cu picioarele goale), ...în fața Cerului, sunt ca Noe în fața fiilor lui (Genesa 9.22), iar cu PANTALONII NE_ACOPERIȚI, suntem ca și dezbrăcați.
Așa este și cu bicicleta, calul sau cămila, având o tunică peste pantalon - nu se poate să se vadă PIELEA PICIOARELOR = GOLICIUNEA, ...fie că bate vântul, ...fie că merg pe bicicletă, ...pe cal sau pe cămilă, dacă mi se desface tunica, bluza sau cămașa, mi se vede tot din îmbrămintea de dedesupt-pantalonii, NU PIELEA picioarelor (goliciunea).
Apoi, ...OMUL îmbrăcat, este asemenea lui YHVH, ...de forma unui Y (un om cu mâinile ridicate în rugăciune), nu un X, ...o cruce satanisă oblică (om cu mâinile ridicate, dar și cu picioarele depărtate). Picioarele omului, trebuie să fie acoperite cu HAINĂ - nu doar cu pantalon - așa cum și roțile unei mașini, sunt acoperite de aripile caroseriei.
Am înțeles și eufemismul fr. Nică dar... pe moment, nu am găsit un alt termen! ...oricum, și oricât ar fi subiectul de josnic, ...nu poate fi înjositor, ...pentru nimeni, ...de la cel care l-a inițiat, ...până la cel care îl va încheia! Nu înseamnă că dacă în fabulele sunt înjosite personificările, ...implicit, sunt înjosiți și scriitorii de fabule! Pe cât este de josnic sau NESERIOS subiectul PANTALONILOR POCĂIȚI, pe atât de areciat tebuie să fie inițiatorul Topicului, fr. Nică, prin profunzimea esenței în cazul actualei mode CREȘTINE.
Sora Valentina, iartă-mă, dar... nu dai dovadă de o credință curată: dacă păcatul ar avea scuză, ...nu ar mai fi PĂCAT - LEPRA - a cărei spălări a motivat BOTEZUL cu apă.
Pentru protecția în teama unei CISTITE, ...este mai eficientă o fustă sau o rochie care ține mai bine de cald, în toată regiunea lombosacrală, ...decât cu pantalonul strâns pe corp care ține mai puțin de cald (noroc cu haina care se termină la jumătate) dar, ...cu o tunică sau cămașă lungă peste un pantalon gros, ...cu siguranță, ...nici o femeie nu ar fi suferit vreodată de această sâcâietoare boală, cu nenumăratele ei forme infecțioase ale tractului urinar, mult mai delicat și mai complex față de cel al bărbatului, căruia... pantalonii îi sunt suficienți pentru protecția la orice receală dar, ...nu și pentru a-l feri de neascultarea de Sfântul Cuvânt.
În această privință, pe Sora Lucia o văd... călăuzită de Sus (este pe subiect), în dreptate și temere, mai puțin prin aceea prin care, dă de înțeles că nu știe să meargă pe o bicicletă care... pentru dame ar fi trebuit echipate diferit de cele bărbătești, începând de la Șaua bărbătească.
Îngerii (fiii lui Dumnezeu - Genesa 6.2), ...și David cu Batșeba, ... au căzut, ... văzând trăsăturile feminine; noi oamenii, suntem o priveliște pentru lume și îngeri, și aceasta... ar fi trebui să ne intereseze mai mult decât plăcerile noastre în privința modei ISPITITOARE.
Personal, mulțumesc participanților la discuții și celui ce a deschis acest TOPIC, prin care... am înțeles că ținuta mea actuală, nu este în de acord cu cerințele Cerului - trebuie să ne îmbrăcăm ca îngerii, nu precum creștinii - heruvimii, ...cu două aripi își acoperă fața, cu două picioarele, și cu două zboară.
Har și pace sfântă, cu binecuvântări din belșug!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
RE: Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20361. Postat la 13/11/2012 03:49 - 4554z20h7m
O mică confesiune.
În special fratelui ELIAHU, am simțit o urecheală din scurt, care doare tare, dar am trecut-o pe seama sincerității și dreptății spre absolut și am luat notă și din ce spune cuvântul Lui Elohim - Dumnezeu prin Solomon; mustră pe un .... că se face și mai..., nu mustra pe un ... că ți câștigi un dușman, prefer să fiu printre primii.
Trebuie să ținem cont de gustul creștinilor, că au devenit aproape ca toți ceilalți, au un mare apetit pentru senzații tari, aproape mai mult ca dorința de a descoperii taina mântuirii, care prin spusele Mântuitorului; - Lasă pentru că așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit, sau nu oricine zice Doamne Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui care este în ceruri.
Când am citit etichetarea TOPICULUI ca fiind: Numai așa se poate explica NESERIOZITATEA în sine a TOPICULUI... Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
Acuma foarte sincer, eu am creat acest topic, după ce am cumpănit foarte bine și m-am referit la pantalonii purtați de surorile noastre, nu pe sub hălățel sau fustă, ci așa la vedere maximă, mai ales prin croiala tendențioasă, de a arăta cu lux de amănunte toate formele, vorba cuiva; deochiate, și raportat la regulamentul portalului, că fiecare are dreptul să-și spună părerea.
Cele două semne ortografice, pe care le am pus după titlu; ! și ? asta înseamnă că acelea care cred că pantalonii purtați de partea feminină așa la vedere cum spuneam, sunt de buni augur și necesari, am pus semnul !
Iar pentru că am și eu dreptul să întreb, am pus semnul ? , asta însemnând, că eu mă îndoiesc că pantaloni sofisticați, mulați, cu talie joasă, din material ultra scump, mai ales din materialul care își fac pantaloni văcarii americani, cu centuri late care stau pe coapse (buci) cu paftale de o palmă, îs pentru a ține de cald, sau sunt strict pentru a acoperii goliciunea.
Apoi uite că acest topic neserios, scoate le iveală o discuție zic eu, serioasă, dar eu am pus suflet la crearea topicului, cu dorința de a ieșii discuția pentru care îmi crește aceiași inimă, mai ales, de cum pune sora Lucia problema și încă câte altele au ieșit la iveală și sper să mai iasă, sau poate că așa face Elohim - Dumnezeu, lucrurile care le văd oamenii neserioase, să aducă spre cunoaștere, lucruri, fără de care nu se poate ajunge în locul pregătit de Mântuitorul Ha Mașiah - Mesia.
Apoi frate George, atâta timp cât cu mâna stai locului cu gura poți să mă lovești, pentru că inima și sufletul meu a primit din astea, destule și încă prea multe, așa că puteți să dați pe pielea mea încă, numai să-și facă Adonai - Domnul lucrarea de trezire, pentru că este mare nevoie de trezire a pantalonului de damă, fie el pocăit sau nu.
Trăiesc cu așteptarea că îți vei schimba părerea despre neseriozitate, după această confesiune.
Miar plăcea să contribuie la discuție, surori care țin la pantalonul la vedere, mai mult ca la un Dar al Duhului Sfânt.
Dar așa cum zice sora Lucia, Adonai - Domnu să o binecuvinteze, pentru că a vorbit de la obraz (direct), iată o frază: Cand plivesti, ia-i pe sub fusta...dar daca nu ai decat pantalonul, si cineva te priveste, ce vede?
Dar dacă soră Lucia, înadins se poartă pantalonii deocheați știind bine politica; reclama este sufletul comerțului, dacă scot spre mezat (reclamă), ce au de vândut ....?
Rog pe toată lumea să fiu iertat, pentru că na, am zis-o și gata, numai de o da de gândit, ce însemnă; RUȘINE ȘI SFIALĂ ???
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20362. Postat la 13/11/2012 06:20 - 4554z17h36m
Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta , și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, și cinstesc Numele Lui.
Da!
Trebuie să recunosc că la un moment dat m-am simtit ...asa... citind pe aici ,ca intr-o arenă a ,,leilor grei ''...si de la fiecare leu in parte am ce invăta.
Soră Lucia acu'de ceva vreme am dus bicicleta la socrii ..tu sti ,eu stau la apartament si lăsând intr-o noapte, bicicleta cu rudă ( a sotului ) legată cu cifrul de bara scării ..a doua zi dimineata am gasit-o fară ,,siț'' dar scăunelul specialal al lui Bogdănel ( are un sistem de prindere si e conceput cu protectie anti spite si centură de sigurantă), l-am luat in apartament ...aveam eu o presimtire să nu pună careva mâna pe el si să rămân fără.
Sotul m-a certat un pic ...că de ce am luat bicicleta de la socrii de acasă si să o las jos la scară ..că doar stiam bine ,că se mai fură din când in când si că ar trebuii să urc bicicleta sus la etajul 3 ( de obicei el o urca mereu săracutul) dar eu pasivă i-am spus ..las;dragul meu că e legată cu cifrul de bară, cine să o ia si am să cobor să inchid usa scării cu cheia .
Dar nu m-am dus să inchid usa in seara aceea ( uitasem) ... ( dar uneori chiar inchizand-o ,altii din scară o lăsau uneori deschisă)si rezultatul ......diminiata când să văd.. ce să vad?
Mi-a dispărut ,,șițul bicicletei''.
De atunci ,circul mai mult pe jos si cu un cărucior sport pentru Bogdan...pe Andra o iau pe jos ,ea e mai mare.
In perioada când stăteam la socrii ( stii tu povestea ...amandoi bolnavi)...trebuia să o duc pe Andra la gradinită dimineata si să merg după ea la ora 12 ...deoarece ,fetita mai mare care mi-a rămas la generală,fiind in clasa a 5-a nu putea să o ia ea in drum spre casă ,având ore pana la 13'' .
Asa, că ,eu, trebuia să fac aceasta...dar socrii mei stau departe de scoală si gradinită ...pe când eu stau intr-o zonă centrală.
Intr-o zi plecând de acasă in grabă cu o pelerină, un fel de fâs destul de lung (având totusi halatul meu ) pe dedesupt ...afară ploua si bătea vântul ....după fată trebuia să mă duc, dacă nu avea cine ...departe era ...cu bicicleta câstigam timp ,dacă plecam la 12 fara 15 min ajungeam in timp record ...la 12 si un pic eram in fata grădinitei ...pe când pe jos imi lua mult mai mult timp si acasă trebuia să ma intorc repede ...deoarece Bognalel este incă micut si socrii amândoi bolnavi si neputinciosi ...mama(soacra) era recent intoarsă din spital nu avea voie să ridice..dar uite asa, ne-am descurcat.
Nu aveam timp să fac parada modei să-mi pun ciorapi licra si fustă lungă pe o asa vreme si asa am ajuns udă leoarcă pe ''pantalonii buclucasi si fără fite ...simpli pantaloni de (casă) trening si adidasi in picioare''cu ditamai pelerina pe mine si o glugă mare pe cap cu toate aceastea fiind totusi acoperită ,dar si udă,de deasupra genunchilor in jos ...era bine asa ?(era asa din cauza vremii nefavorabile).
O fustă udă mi sar fi lipit de picioare si după aceea răceala urâtă nu?
Trebuie să recunosc că nu sânt vrednică dar iubesc pe Sfântul Lui Israel si intodeauna m-am gândit la ,,tunica'' la care face referire fratele Georgian .
Si cu privire la ....dacă ,am purtat pantaloni si fară halat ...DA! ,am purtat ...tu sti ca eu nu mă pot ascunde printre pomii din gradină si nici nu vreau ,că El mă vede si are privirea atintită asupara mea ..sunt un CORT mergător si in acest CORT se face o slujbă.
Intr-o noapte mi s-a descoperit clar, unele lucruri cu privire la pantaloni si capul descoperit ...deci ,nu mă pot dezvinovatii că nu stiu sau nu cunosc.
Dar când nu ai nici un ajutor ,când sotul merge cu masina la seviciu când trebuie sa iei initiative când este vreme rea ,ca femeie trebuie să mă păzesc de răceli si friguri ...vorba presedintelui ,,Iarna nu-i ca vara''
Sau la sapă si plivit să nu iau pe dedesupt un accesoriu ...căruia i se zice ,,bărbătesc?''
Văd că aici esti de acord cu ,,pe dedesupt''
Care să-mi tină de cald si să nu mă sufle vântul ?
Dacă eu păcatuiesc impotriva trupului meu neigrijindu-l ,neimbrăcându-l ...fac bine când sufar de frig si de răceală ?
Si de de rusine.... trebuie să imbrac ,,cortul'' acesta,deoarece il am pentru putină vreme si in tot acest timp scurt petrecut sub soarele dreptatii Lui să-l ingrijesc si să-l mentin sănatos si să am grja de toate mădularele trupului meu ,căci eu nu sunt a mea ,ci a Celui ce m-a intocmit.
Spuneam eu pe undeva pe acest portal ...cred că la botez...că am fost la o evanghelizare ..acolo a participat fratele Ovidiu Liteanu ...nu era o muzică trancedentală, ci mai degrabă un adevar transmis prin gura unui om pe care l-am văzut pentru prima oara in viata mea si stăteam aproape lângă sotia lui care era mereu cu lacrimi in ochi ...acolo ,era multă lume adunată din diferite culte ( parca ..ca la Aeoropagul de pe vremuri)...eu eram intr-o pereche de pantaloni o caciulă in cap si o geacă ...nu aveam in garderopa mea personală nimic din portul femeilor ...si de acolo nimeni nu m-a scos afară si nici măcar predica nu era atintită asupra mea sau a portului meu pe care-l aveam la aceea vreme .
Cântarea care mi-a strapuns urechiile ca să aud cea ce trebuia ..,,Astazi ,dacă auzi glasul Lui nu-ti impietrii inima ''...eu atunci am auzit si inteles ce trebuia să inteleg..pentru inceput ,imi era deajuns ,insă, inaintea mea erau puse lucruri deosebide ,chiar faptele in care urma să umblu si care duc la desăvârsire.
Si cantarea este aceasta:http://www.youtube.com/watch?v=PA4T5ivwzMQ&feature=related
Acest om ,Ovidiu mai are ceva de spus a trecut la Sabat ?
Uimirea si bucuria mea? http://www.youtube.com/watch?v=P5WIkODjLug
Si după totă bucuria cercetarii Duhului Sfânt am intrebat ...Ce trebuie să mai fac?
Nu eram deplin impacată doar cu intrarea in apă ci eram sigură că nu este deajuns si că mai trebuie să fac ceva.
Am ajuns până aici si acum mai intreb ...Mai este ceva ce nu cunosc? ...DESCOPERĂ-MI...prin trimisii Tăi.
Cu multumire ,tuturor care vă implicati cu trup si suflet.
Eu sunt pentru unitate si dragoste frătească.
Lavi, nu fi mahnita, sigur Dumnezeu iti va rezolva toate problemele...
Sa stii ca tot te iubesc, mult, mult de tot...o spun inaintea oamenilor, dar ma vede si Dumnezeu!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Tu sti că inima mea este cu inima ta.
Si vreau să ascult.
Deconectat
20369. Postat la 13/11/2012 13:47 - 4554z10h9m
Mă uit la voi amândouă și mă-ntreb: tu, Vali, de ce nu ai nici una din problemele surorilor tale? Voi vă frământați, vă tulbură somnul noaptea gândindu-vă la niște lucruri care pe mine mă lasă rece.
Eu nu mă uit nici în oglindă când plec la biserică. Sunt atentă ca să nu fie firul tras la ciorapi, pantofi să nu fie prăfuiți, fusta să fie închisă cu fermuarul, bluza să aibe măneci, părul pieptănat, diadema , în geantă cărțile, în cap lecția, iertăciune de la cei ai mei, și .....gata!
Aoleu!Aoleu!
Vali, ce binecuvantata esti...copii tai sunt la credinta, merg bine, nepotii la fel, sunt sanatosi, tu, nu mai ai nimic de adaugat sau de scos de la firea ta, esti perfecta...!
Dar, esti SINCERA in ce afirmi?
Oglinda noastra este Hristos, cat de preocupat este El pentru noi, Harul Lui descopera o indelunga rabdare nemarginita fata de noi si cate greseli ne-a iertat, iar pe mine suferintele Lui, moartea Lui pentru mine, nu ma misca in nici un fel, nu-mi da impuls sa fac tot ce-mi sta cu putinta , ca sa dovedesc ca sunt o adevarata credincioasa?
Atitudinea de nepasare, de indiferenta si de raceala a ta, iti pune in evidenta caracterul, sari dintr-o parte in alta, de la o idee la alta, parca ai avea doua personalitati, daca nu cumva , de pe contul tau mai scrie cineva...
Sa revenim la pantaloni, ca despre asta se discuta aici...
Deconectat
Moderator1 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20371. Postat la 13/11/2012 15:11 - 4554z8h45m
Se pare că v-ați îndepărtat de la subiect, vă rugăm să discutați doar subiectul, Pantaloni de damă POCĂIȚI !?.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
20375. Postat la 13/11/2012 18:01 - 4554z5h55m
Lucia a scris:
Vali, ce binecuvantata esti...copii tai sunt la credinta, merg bine, nepotii la fel, sunt sanatosi, tu, nu mai ai nimic de adaugat sau de scos de la firea ta, esti perfecta...
Ori eu, ori tu, oricine altcineva poate să facă orice și oricât, dacă nu face Duhul Sfânt, totul e în zadar. Așa că mie mi-e bine , fac ceeace Dumnezeu a zis să fac: crede în Mine, aruncați poverile voastre asupra Mea, iubiți-vă dușmanii, faceți bine celor în nevoie, sprijiniți văduvele și orfanii....
Da. Să revenim. Vezi tu Lucia și Lavinia. Străduința aceasta, de-a fi perfect, nu-i neprihănire.
Tu crezi că Ioan Stâlpnicul, dacă a stat , pentru Isus, zicea el, 40 de ani pe stâlp, a fost un om neprihănit?
Ori dacă , surioara noastră , va merge prin vânt și ploaie, pe jos , fără bicicletă, să-și ia copilul de la grădiniță, va fi mai neprihănită?
Nu pantalonul mântuiește cum nici tăierea împrejur nu l-a mântuit pe Avraam!
Eu atâta știu și atâta aplic:
Ce vom zice dar că a căpătat prin puterea lui strămoșul nostru Avraam? Dacă Avraam a fost neprihănit prin fapte, are cu ce să se laude, dar nu înaintea lui Dumnezeu. Rom.4;1,2 și mai departe.
Draga mea, eu nu ma stradui cu nimic ca sa nu port pantaloni, insa ca sa stau intr-un pantalon in fata cuiva as intra in pamant, mi-ar fi rusine, Duhul din mine ma mustra...nu pot, intelegi? Nu pot!
Am mai spus, eu nu am avut pe nimeni sa ma invete, insa am primit Duhul Sfant asa, ca in casa lui Corneliu , inainte sa ma botez in apa...am luat Biblia si am inceput sa o citesc asezandu-ma mai intai pe genunchi , si ma rugam ca sa inteleg...nu stiu cum sa ma explic, am mereu FOAME de Cuvant, INSETEZ sa cunosc mai mult... adancimea, latimea si inaltimea adevarului lui Dumnezeu, iar daca stiu ceva, daca infaptuiesc ceva , nu este meritul meu, ci a Duhului care locuieste in mine.
Deci, PRIN PUTEREA DUHULUI infaptuiesc...sa nu crezi ca poti sa te porti ca in lume, sa faci ce face ea, si sa capeti viata, ci trebuie sa fim o unealta in mana Lui, ca sa facem ce vrea El, nu firea noastra!
Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni dar credinta fara fapta e moarta....
Eu nu am nimic cu nimeni....ce nu inteleg e faptul ca in ultima vreme multor surori in varstra li "se strica capul" au umblat o viata imbroboite si cu fuste pana in pamant si acum hop arunca baticul si i-au pantaloni...
Of lucrul asta ma dezgusta.....in loc sa mergem in sus noi coboram...
Ce exemplu imi dau ele mie? ba si mai mult acum cativa ani imi dadeau mie lecti cum sa ma imbrac.....
Vizavi de pantaloni nu cred ca exista pantaloni pocaiti....tot pantaloni sunt dar nu pot fi atat de radicala in privinta lor....exista imprejurari in care e nevoie de ei....cel putin in ceea ce ma priveste.
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Deconectat
lisha, ai multa dreptate, multa, multa, multa...sunt multe batrane care se poarta ACUM in pantaloni si cu o VREME in urma, invatau pe cele tinere cum sa se poarte...este jalnic, si va dau dreptate, nu putem INVATA, fara sa traim, pentru ca puterea de influienta a vorbelor noastre, este trairea noastra, ai inteles Valentina?
A, eu aici scriu despre PANTALONI, insa daca ar fi sa ma intalnesc cu doua surori pe acelasi drum, niciodata nu o voi ocoli pe cea in pantaloni, va iubesc pe toate la fel, Dumnezeu ne arata adevarul, insa fiecare in parte este liber sa aleaga cum vrea sa slujeasca!
Avraam a crezut si ca semn al ascultarii s-a circumcis...
Credinta naste fapta spontan!
Dragă și scumpe frate Nică!
Așa se întâmplă când se scoate CEVA din CONTEXT:
- Numai așa se poate explica NESERIOZITATEA în sine a TOPICULUI Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
...despărțit de ce scria deasupra:
- parcă NIMENI NU CUNOAȘTE ce înseamnă termenul-noțiunea-cuvântul PANTALON.
În condițiile în care eu văd acest TOPIC (subiect) la nivelul de NORMĂ de MÂNTUIRE (Leviticul 18 și 20... sub blestem), ...UȘURINȚA cu care se privește problema, mi-a confirmat concluzia că mulți ascultăm, fără să înțelegem ce ascultăm, și de multe ori vorbim, fără să exprimăm ce gândim - ferească-ne Cerul să mai fim și nesinceri.
După părerea mea, în temeiul versetului 1.27 din 1 Corinteni (Dar Mântuitorul a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Mântuitorul a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari), ...necunoscând-se ce înseamnă cuvântul PANTALON, subiect (TOPICUL), în discuția de față, devine NESERIOS, NERELEVANT adică... flușturatic, frivol, UȘURATIC, inconsecvent, ...ceea ce de regulă (pe mine) mă scoate din liniștea obișnuită, pentru că... fără voia mea, pe mine mă caracterizează sobrietatea, gravitatea, solemnitatea, temeinicia și devotamentul... spre desăvârșire... chiar în lucrurile mărunte, ...privite cu NESERIOZITATE (în mod UȘURATIC), de mulți care... ori nu înțeleg în profunzime sensul cuvântului NESERIOS, ori așa le este temperamentul-caracterul (mai nepăsător, mai lasă-mă să te las).
Cu aceeași durere pe care mi-o reproșezi (fr. Nică), și cu sentimentul că nu m-ai înțeles... la nivelul la care mă așteptam să ridici ștacheta caracterului discuțiilor purtate mai mult sub auspiciul amiabilului decât la CERINȚELE SFINȚENIEI CUVÂNTULUI, repet explicația dată sorei Lucia (în postarea mea anterioară) - Am înțeles și eufemismul fr. Nică dar... pe moment, nu am găsit un alt termen! ...oricum, și oricât ar fi subiectul de josnic, ...nu poate fi înjositor, ...pentru nimeni, ...de la cel care l-a inițiat, ...până la cel care îl va încheia (deci... inclusiv pentru mine care am intervenit)!
Pentru disconfortul sufletesc produs , te rog să mă ierți fr. Nică dar, ...până vei înțelege că (și) în acest subiect avem de fapt aceeași culoare, te rog să mă crezi că nu am știut cum să scot (altfel) în evidență propria mâhnire pe care încă o mai trăiesc... prin APUCĂTURILE rezultate din nechibzuința celor care au folosit cuvinte nesfinte (nedrese... în 1Timotei 2.9... cu rușine și sfială, în loc de reverență sau smerenie și teamă) în Sfântul Cuvânt, ajungând la o tradiție cu obiceiuri NESFINTE, fie ele... materiale, ...morale sau sufletești-spirituale, ...sub aureola creștinismului în care m-am născut.
Rog să fiu iertat și pentru folosirea în fapt a spațiului acestui TOPIC, pentru argumentarea afirmației de care nu mă pot detașa - despre NESERIOZITATEA subiectului, ...prin tratarea lui... NU DUPĂ CUVÂNTUL SFÂNT, ...cât după atitudinea unora sau altora (țări și oameni).
...are vreo legătură RUȘINEA cu împletiturile PĂRULUI de pe CAP??? ...cu aurul, cu florile sau cu HAINELE SCUMPE??? ...PANTALONI SCUMPI???
...aceasta este MÂNDRIA, ÎNGÂMFAREA confesională, care ar trebui să ducă la SMERENIE sau UMILINȚĂ, nici de cum... la RUȘINE! Este firesc să-mi fie RUȘINE când plec pe stradă, descheiat la PANTALONII care... dacă ar fi acoperiți cu o învelitoare, nu s-ar vede nasturii descheiați sau lipsa lor dar, ...când cineva merge cu niște haine scumpe și moderne (la MODĂ), este un prilej de mândrie (nu de rușine - celui mândru îi este rușine să poarte haine modeste).
...în fapt, nu pot să nu recunosc faptul că în adâncul inimii m-a deranjat aceea că un LUCRU ATÂT DE SERIOS ÎN VIAȚA DUHOVNICEASCĂ - purtarea PANTALONILOR care trebuie să acopere GOLICIUNEA omului, se trata... NESERIOS (cam în glumă, mai puțin SERIOS) - cum și acum procedează sora Valentina dar, ...așa, ...fiecare reprezentăm o entitate... UNICĂ, asemenea Creatorului .
...în ceea ce NE privește (frate Nică), deși te-aș fi putut acuza FRĂȚEȘTE (cum te rog s-o faci în orice situație în dreptul meu, cu autoritatea celui... oricum, mai în vârstă ca mine), nu m-am referit nici la aceea că nu ai relevat (accentuat) confuziile cornilesciene (femeile să se roage... cu rușine și sfială), nici pentru întrebările neclare - toți greșim: iată... și la mine, dacă nu mi-ar fi SUBLINIAT sora Lucia unele afirmații, poate... și un alt frate sau o soră, ...ar fi putut înțelege ceva împotriva lor, sau... că eu aprob PORTUL PANTALONILOR... ca vestimentație ÎN SINE (individuală- fără a fi acoperiți), ...intrând în conflict cu Matei 22.11 (...un nuntaș în nădragi, fără haina de nuntă - ÎNVELITOARE de ONOARE, peste îmbrăcămintea INTIMĂ, de la piele, până la haina pentru menținerea temperaturii constante a corpului uman).
...dacă recitești (fr.Nică) postările mele anterioare, vei vedea că apreciez și mulțumesc prin mărturisire că acest TOPIC în toată UȘURĂȚENIA lui (sau poate tocmai prin aceasta), mi-a deschis și mai mult ochii minții, asemănând pe inițiatorul subiectului (adică... pe dumneata frate Nică)... cu un fabulist cu meritul de a evidenția lucrurile semnificative alăturate celor ordinare-comune, care singure se evidențiază în sens opus).
...dacă totuși am ceva împotriva dumneata frate Nică, este că cel puțin pe mine (care spun lucrurilor pe nume și nu pot altfel), ...mă cam derutezi (de multe ori), ...cu bătaia în șa (bați șaua... ca să priceapă calul) - problema este că nuiaua-cravașa-biciușca dumneata este uneori mai lungă (pentru UNII... loviturile fiind primite ca de calul deasupra căruia... șaua rămâne nepăsătoare), și alteori... mai scurtă (pentru ALȚII... loviturile fiind primite de șa, în timp ce calul își vede de treaba lui... pe drumul lui).
Dacă... chiar te-ai plâns de mustrarea mea (cu asprimea pentru care eu chiar îmi doresc O PLATĂ de Sus)... ca fiind nefondată, hai să te mustru acum, ...pentru punerea întrebărilor confuze chiar din prima postare a TOPICULUI:
Întrebare: Sunt pantaloni de damă? Dacă da sunt și pocăiți?
...răspunsuri:
1. Da! ...există pantaloni de damă, ...bărbătești, ...pentru copii și adulți, ...de pijama, ...de lucru-salopetă, ...pescărești, ...marinărești, ...etc.
2. Nu! ...pantalonii nu pot fi POCĂIȚI; doar maniera de folosire a lor, ...poate duce pe CALEA DREPTĂȚII sau pe calea SILNICIEI)
Altă întrebare: Dacă da, atunci unde ar fi indicat să fie purtați?
...răspuns:
- peste tot (oriunde în public), excepție... în bae!
Tot întrebare: Dacă sunt pantaloni de damă, atunci ar trebui să fie și rochii/fuste de bărbați, (să excludem Irlandezii din discuție).
...răspunsuri:
1. Oooo...!!! ...Prea Înalte Suveran! ...aici aș răspunde cu... poate va veni și timpul să mă port după Deuteronom 22.12 (Să faci ciucuri la cele patru colțuri ale hainei cu care te vei înveli).
2. DA! ...și pentru bărbați, ar trebui să există HAINE învelitoare (a pantalonilor, care sunt... dessous-uri) la toate popoarele și neamurile credincioase (în Cel Prea Înalt sau idolatre - iudeii, islamul și budismul).
Noțiunea de rochie și fustă este doar la popoarele dominate de păgânismul romano-NICEEAN (toate confesiunile de rit creștin), ...pe care acum, unii dintre noi (eu nu) încearcă să-l dreagă (ca pe busuioc)... cu O CULOARE... de GRI.
...dragă frate Nică! ...lasă cumsecădenia și îngăduința!!! ...lasă ȘI DA, ...ȘI NU!
DA-ul este DA! ...și NU-ul este NU! ALBUL este ALB! ...și NEGRUL este NEGRU! ...NUMEȘTE PĂCATUL PĂCAT ca un OM BĂTRÂN... vlăguit de INTEMPERIILE VIEȚII, fără frica unui copilaș care... încearcă marea cu degetul!
Iosua 24.15 (modificat): Cine nu găsește cu cale să slujească lui YHVH, să aleagă cui vrea să slujească: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții lor, sau dumnezeilor lor în a căror casă locuiesc. Cât despre mine, eu voi sluji lui YHVH.
Dragă sora Valentina, ...iartă-mă! ...dar, ...iarăși faci un serviciu în favoarea Celui Rău!
Afirmi cu vehemență: Nu pantalonul mântuiește cum nici tăierea împrejur nu l-a mântuit pe Avraam! Eu atâta știu și atâta aplic:
Este treaba ta cât ști și cât aplici, dar... SĂ ȘTII... pentru MÂNTUIREA TA, că NU PANTALONUL TE MÂNTUIEȘTE, cum nici TĂIEREA ÎMPREJUR nu l-a mântuit pe Avraham, dar... MÂNTUIREA TA, și A MEA ȘI A ORICUI, depinde de împlirea CUVÂNTULUI ADEVĂRULUI... după Iacov 2.10 (Căci, cine păzește toată LEGEA, și greșește într-o singură PORUNCĂ, se face vinovat de toate.)
Mântuirea fiecărui suflet omenesc, depinde de CREDINȚA fiecăruia în... Mântuitorul și în TOT Cuvântul Său = Exodul 23.20 Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum și să te ducă în locul pe care l-am pregătit. 21 Fii cu ochii în patru înaintea Lui și ascultă glasul Lui; să nu te împotrivești Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.: ...și de PURTAREA PANTALONILOR, ...și de tăierea împrejur (prin tăierea împrejur, Avraham a pecetluit cu sânge Iacov 2.10).
Soră dragă! ...induci în eroare pe cei sinceri! Mai ascultă un sfat de la ,,prietenul tău,, cum îmi zici dar... DAR!
În lumea aceasta, de la Genesa 1.3 și până la Apocalipsa 21, NEPRIHĂNIREA NU APARȚINE NICI UNUI OM!
În acest timp, orice om născut și care a trăit CA GRÂU pe CALEA DREPTĂȚII (de la Set, prin Noe, Sem, ...Eber, ...Avraham, ...până la ultimul - care o fi) este separat de cei născuți și care au trăit CA NEGHINĂ pe CALEA SILNICIEI (de la Cain, ...Ham și Iafet, ...la Iuda Iscarioteanul și până la ultimul care va instiga la NEASCULTARE.
În Împărăția Păcatului, nu există NICI un OM NEPRIHĂNIT! Ce a fost NEPRIHĂNIT, a fost luat la Cer (Enoh, Moise și Ilie) Avraham, Iov și alți câțiva, au fost considerați (catalogați) ca NEPRIHĂNIȚI.
Dacă pe mine nu mă înțelegi soră Valentina, ascultă cel puțin de Duhul Adevărului care... și eu l-am simțit în ultimile postări ale surorilor Lucia și Lisha - fie-ți milă de sufletul tău!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
20384. Postat la 13/11/2012 20:17 - 4554z3h39m
Deci, draga mea, eu înțeleg din textul postat , pe care tu îl iei în râs(,) că dacă nu porți pantaloni , poți să te lauzi în biserică, în familie, la cunoștințe, pe forum, dar nu înaintea lui Dumnezeu.
Deci, draga mea, tu, daca vrei sa porti pantaloni, te opreste cineva sa nu-i porti?
Asa ca cine vrea sa traiasca pentru Domnul, sa traiasca, cine nu, sa traiasca cum vrea, haina ne-o alegem singuri si la propriu si la figurat...
Daca crezi ca ma laud cu ceva aici, te inseli, am subliniat si subliniez inca o data, daca fac ceva bun , nu fac eu, ci Duhul care este in mine!
Deci, lauda este a Domnului!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20389. Postat la 13/11/2012 21:09 - 4554z2h47m
Scumpele moșului, mie frică că iar vă fac să râdeți, dar dacă vă pune păcatele să râdeți, să știți că ce urmează este durere.
Îmi place foarte mult o conversație găsită în Biblie, ce mult mi-ași dori să am și eu așa o conversație, pentru că am atâtea să întreb, atâtea lucruri încurcate, printre care și cele aduse de scumpa soră Lisha:
Și acuma conversația , Doamne ce mi-ași dori și eu ....
11. Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui. Apoi Moise se întorcea în tabără, dar tânărul lui slujitor, Iosua, fiul lui Nun, nu ieșea deloc din mijlocul cortului.
12. Moise a zis Domnului: "Iată, Tu îmi zici: ,Du pe poporul acesta!' Și nu-mi arăți pe cine vei trimite cu mine. Însă, Tu ai zis: ,Eu te cunosc pe nume, și ai căpătat trecere înaintea Mea!'
13. Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște, și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!"
14. Domnul a răspuns: "Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă."
15. Moise i-a zis: "Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.
16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"
Și acum problema: Din cauză că leul (banul) nostru, s-a făcut tot mai mic și tot mai mic, până a ajuns ca un mâț, dar dacă nu îl ai și pe acesta așa becisnic cum e, îi bai mare, mie când îmi pică să duc pe cineva cu mașina, pe la spital, policlinică, sau te miri pe unde, că de , mai pică un leuț, dar să revenim la problema dureroasă.
Câte odată trebuie să stau și să aștept, câte 3-4 ore și ca să nu ajung să termin cu răbdarea (așteptatul) și să trebuiască s trec la îndelunga răbdare, mi-am găsit de lucru, stau și număr pocăiții care trec pe trotuar, stau în mașină și număr și acum durere; bărbații mă cam păcălesc, dar număr femeile pocăite.
Ca să le trec pe lista de pocăite, trebuie să îndeplinească câteva criterii și cu riscul că mă veți tăbăci cu fel de fel de derogări, dar asta e, riscul meseriei.
-- Să nu aibă părul tăiat.
-- Să aibă capul acoperit,.
-- Să nu aibă cercei.
-- Să nu aibă sprâncenele smulse și vopsite.
-- Să nu aibă unghiile vopsite.
-- Să nu aibă îmbrăcăminte transparentă.
-- Să nu aibă decolteul cu hectarul.
-- Cele tinere să nu aibă buricul la vedere.
-- Să nu aibă pantaloni ne acoperiți.
-- Să nu aibă fusta despicată până la coapse.
În mare ăsta este șablonul, cam câte credeți voi că se încadrează după șablonul meu, în categoria de femei pocăite, vă las pe voi să ziceți ce credeți că ar trebui zis, că dacă eu v-aș spune că se întâmplă să nu văd nici una, de și cunosc femei care sunt membre prin adunări, unele din comuna mea, altele din adunarea din care fac parte, la adunare sunt sfinte, dar prin oraș, nu sunt de acord să împlinească versetul 16.
Întrebare:
Oare dacă nu ne vom încadra în versetul 16, ce se va întâmpla cu noi???
--
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!