ci ce vorbesc de cultura americana ; sa-mi fie cu pardon;intrebati-l si pe cuviosul ca poate sa va spuna;tu numesti asta cultura;
ma refer la asa numitele crestine ori mesianice - mie unul mi scarba sa mai vorbesc despre asa zisa cultura americana Sodoma nu e o cultura.asta e crestinatatea americana in anasmblu Sodoma;
daca intri in una din asa zisele biserici ;ai inpresia de bordel(n-am fost niciodata in unul) cind vezi credincioasele in ghilim;inbracate (daca se poate numi inbracat) cu mulituri pe trup de poti vedea toate formele corpului ,pensate rujate fardate cu gheare ca uliu si cu un zimbet sarcastic cu niste fuste pina la c.. picior peste picior in church si inbratiseaza barbati (nu a lor)
de ai apuca toate nabadile; si au pretentia de crestini .. Domnul se uita la inima .. ce inima or fi avind ?
Daca si surorile noastre se uita dupa asa ceva, mai buna e moartea o prefer decit sa vad si acest soi de draci printre frati mei
si nu mai vorbiti de cultura ;ce cultura satanica asa ceva doriti voi surorilor?
Deconectat
RE: Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Am si eu cateva intrebari.
Femeile crestine au voie sa se bucure, iarna, de frumusetea muntilor creati de Dumnezeu?Femeile crestine au dreptul sa schieze, alaturi de sotii lor in statiunile montane?Daca nu au, nu au si gata !Dar daca au, intervine o alta problema;nu prea am vazut costume de schi tip fusta sau rochita .Au voie femeile crestine sa imbrace la schi costum de schi?
Multumesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7796. Postat la 01/02/2011 20:07 - 5205z6h58m
Categoric, e musai sa purtam pantaloni cand urcam pe munte, pe scara, sau trepte, in general mai sus de pamant. Dar si aici e nevoie de smerenie. Ca daca iti pui iegari, n-ai facut decat sa duci pe semenul tau in ispita. Pune-ti un pantalon. Dar jacheta, flaneaua, geaca, paltonul, haina de blana etc. etc., sa-ti acopere poponeata.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Avram_76 a scris:
Am si eu cateva intrebari.
Femeile crestine au voie sa se bucure, iarna, de frumusetea muntilor creati de Dumnezeu?Femeile crestine au dreptul sa schieze, alaturi de sotii lor in statiunile montane?Daca nu au, nu au si gata !Dar daca au, intervine o alta problema;nu prea am vazut costume de schi tip fusta sau rochita .Au voie femeile crestine sa imbrace la schi costum de schi?
Multumesc.
Frate Avram, tare cu tâlc întrebări mai pui. Dar, sunt bune întrebări. Să-mi dau și eu părerea.
Un răspuns general la întrebările tale ar fi: depinde de ocazie, persoană, nivel de crez.
Apoi, Eu unul (ha ha, de ce sunt vinovat aici, tautologie sau pleonasm? trebuie să le învăț și pe ele ) aș zice căci dacă tot te-ai dus la munte și te-ai hotarât să și schiezi, atunci și soția cred că are dreptul să participe, dacă dorește bineânțeles. Și cum s-ar îmbrăca dacă nu în costum de schi? Aș apăra poziția femeii aici din cauza împrejurării (frig, zăpadă, pericol de lovitură și a dezgolirii în caz de cădere). Iar dacă cineva ar argumenta expunerea corpului femeii prin această costumație, nu cred ca trebuie să se îngrijoreze prea tare deoarece costumația de schi este cam groasă și voluminoasă, așa că ascunde cât de cât formele (bineânțeles dacă nu e ceva subțire și strâns pe corp).
Și mai țin cont și de celălalt factor menționat, este vorba despre soție, nu păcătuiești uitându-te la ea, chiar nu ne-ar strica din când în când să ne mai admirăm soțiile
Dar cum am mai spus la început, este vorba și de crezul persoanelor. Dacă esti într-o împrejurare în care cineva s-ar poticni, atunci încearcă să eviți conflictul.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8214. Postat la 09/02/2011 18:55 - 5197z8h11m
Shalom!
Interesant subiect, faine comentarii
Noh, amu vedeti de ce Stapanul a poruncit evreilor sa poate ciucuri la colturile vesmintelor?... Exista un motiv primordial, pe care nu-l amintesc aici, dar unul dintre motivele secundare este ca evreii trebuiau sa se uite la ciucuri, nu la lungimea rochiilor femeilor...Si, de fapt, la evrei, daca erai barbat si trebuia sa te adresezi pe drum unei femei, ca ai ratacit poteca, trebuia sa intrebi de destinatie in cuvinte cat mai putine, gen: "Unde Iordan?", nu "Unde este râul Iordan?"... (Asa putem intelege mai bine mirarea discipolilor care L-au gasit pe Yeshua vorbind cu o femeie si, in plus, si samarineanca.)
O femeie nici nu trebuia privita in ochi, decat daca-ti era sotie, si nu era rau lucrul acesta...
Ingaduiti-mi sa va spun ca eu condamn raspicat sistemul de scolarizare modern denumit "co-education", invatatmant mixt, unde fetele merg in aceeasi scoala si aceeasi clasa cu baietii...
Cum trebuie sa fie tinuta credincioaselor in societate? E simplu, surorile in varsta trebuie sa le invete pe cele tinere, cf Tit 2:3-5.
Baruch ha-ba / Binecuvantat sa fie Cel care vine...(in Numele DOMNULUI),
Michael Roman.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8229. Postat la 09/02/2011 20:58 - 5197z6h8m
Si daca cele in varsta sunt mai ceva in imbracaminte ca cele tinere? Ca pe cele tinere cine crezi ca le-a invatat? Cele tinere, macar stiu ca au toate atuurile, dar cele in varsta odata cu pierderea atuurilor exagereaza in toate pentru a recupera ce au pierdut. Asa ca nu prea au de la cine invata fetele tinere. Asteptam cu interes o parere personala, asupra purtarii pantalonilor in excursii la munte, cand te urci in pod, cand iesi cu copiiii sau nepotii in parc si esti nevoita sa-i ridici din groapa de nisip, sa urci in vapor sau barca, sa urci in pom sa culegi fructe.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Bunicile noastre nu prea au fost la schi si nici evreicele si nici araboicele, cel putin eu nu am vazut nici una pe partii in costumatia specifica traditiei, deci nu pot sa-mi dau cu parerea.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
Posibil ca fratietatea actuala sa se conformeze cararilor "vechi", adica mai bine zis noi, se confunda imbarcamintea cuviincioasa, cu cea modesta din punct de vedere omenesc, nu Biblic, tot odata cu acest subiect, vreau sa spun, nu cred ca pentru un barbat e potrivit sa umble imbracat la costum ( pana aici nimic de contrazis ) , dar mulat, cum am vazut o mare parte de frati - barbati, intr-o anume Biserica, imbracati la costum, dar panataloni mulati, de evidentia "niste"forme, si haina, aproape ca crapa, deci si tinuta femeii, si a barbatului, in socitetate trebuie privit intr-un mod sfant, deosebit, eu nu am aripi , 6, ca ingerii sa acopar, tot, dar nu inseamna ca trebuie sa umblu descoperit, sau sa imi evidentiez formele, nu are nevoie nici Domnul, si cred ca nici fratietatea, asta apropo si la pantaloni, care sunt destul de expresivi, pe corpul unei femei, si chiar al unui barbat. Domnul sa ne dea intelepciune cum sa ne imbracam, si sa cautam sa nu fim o pricina de poticnire pentru aproapele nostru, cum spunea si Ap Pavel, ca daca ar ajunge o pricina, mai bine nu face acel lucru, daca o sora umbal cu imbracaminte femeiasca, nu cred ca se poticneste cineva, la fel si daca un barbat umbla in dreptul lui, imbracat cum se cuvine, iara nu se poticneste nimeni.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
frate avram intradevar pui intrebari cu talc
eu una nu vad de ce sa nu port un costum de schi iarna la munte cand imi place sa schiez si cum spuneau frati ma fereste de frig si daca mergi in alte locuri si e neaparat nevoie sa porti un pantalon se poate pune un pulovar sau altceva peste o vesta ...
si daca mergi intr-o vacanta nu mi se pare normal ca eu sa stau pe margine si ei sa se bucure de zapada ....
Deconectat
Tinand cont de subiect, tinuta femeii crestine casatorite in societate, si vorbind, despre cararile vechi, batranele Bisericii, aceste surori, erau pline de Duh Sfant, si cautau permanent locurile de partasie, nu le vad, sau nu le stiu sa isi fi gasit placerea in a schia, ele cugetau zi si noapte la Legea Domnului, multe erau vase de lucru, cu Da si Amin, in vremurile apuse, uracu munti inzapeziti, dealuri uscate, pentru a ajunge la cateva clipe de partasie si bucurie cu fratii, acunsi prin paduri, si pe sub stanci , nu au renuntat la portul femeiesc, in fine nu vreau sa fiu considerat ca alti frati de pe portal, dar nustiu de ce nu intervin din cei 7 prezbiteri, si nu numai ei, ca sunt mult mai multi, pentru a pune capat parerilor iesite din sfera Biblica, as dori sa purtati un respect fata de noi cei mai in varsta, care am crescut si am cunoscut pocainta altfel fata de cum o denatureaza nou venitii.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
Nu pomeni nume, ca ai sa primesti avertisment, scrie doar parerea ta, fara sa pomenesti nume, sau ceva despre o persoana
Deconectat
Tu crezi ca sunt judecator? UNU Singur este si tu il sti.
Auzi te-au pus si pe tine moderator,cu scaun, administrator,conducator?
Cum scap de unu ,dau de altul.
Fi Binecuvantat de Isus Hristos.!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
Vrei la colt ca si Fr Bogush, continua, daca nu esti fricos, ai sa vezi tu frica ...
Deconectat
Vrei sa imi zici ca tu esti moderator 2?
Cei fricosi nu intra in Imparatia Cerurilor zice BIblia,si cu atat mai putin cei care tac , nu spun si traiesc Adevarul.
Totdeauna Adevarul face victime.
Sti tu cantarea ,,Pentru Adevar Isuse de voi fi lovit".
Hai sa scriem si despre subiect.
Sa scris despre tinuta la munte .
Dar despre tinuta in biserici?
Dar despre tinuta la scoala?
Dar despre tinuta la mare...?
Dar despre tinuta in tabere ?
Ce facem? Ne schimbam dupa domeniu in care avem activitatate?
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
Inseamna ca esti prea liber in gandire fata de stramtorarile pe unde au trecut Apostolii si Biserica Primara, nu ma starni, daca ai ceva anume, scrie pe MP, respecta REGULAMENTUL, deja pare a fi un atac la persoana.
Uita-ti ca suntem crestini, nu schiori, iti place sa te dai in schiuri dute frate si date , dar taci, nu te mai lauda, ca si eu ma dau in barci, si pentru aia nu dau cu trambita, sa vi pe Carpati Nr. 108 HD la program sa stai de la inceput pana la sfarsit, e pacat?
Vede-ti ca am luat alura de seriozitate, mai terminati cu lumea, vreti schiuri, sa se dea femeile, "surorile" cu schiurii, in tinuta femeii babiloniene casatorita , in societate, unde nu ai sa auzi pe partie nici pe ingeri, nici pe pocaiti, doar injuraturi, si desfrau, etc ?
"Pocaiti-va! le-a zis Petru ... ."
Hai sa intrebam pe fratii nostrii batrani, care au stat cu nasul in Biblie, zi si noapte, cum trebuie sa fie tinuta femeii crestine in societate? Venim noi de 5-10 ani sa explicam, dupa ce ni s-au inrosit ochii pe internet, calculator, si carti, in afara Bibliei, poate si TV. Batranii , si batranele nu stiau ce erau aia schiuri, dar erau horele in sat, si hramurile la moda, si tinuta femeii crestine in societate a fost, cu Cuvantul in mana, si nu prea a avea ce cauta in societatea aceia. Pana si tinuta lui E G White, a devenit un exemplu pentru unii, cu cat mai mult noi trebuie sa depasim prin tinuta, in societate.
Apropo, voi de care societate vorbiti?
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8296. Postat la 10/02/2011 22:23 - 5196z4h42m
Despre tinuta la mare????????
Am un mare respect de unele persoane care mau fascinat dind dovada de a se nu se rusina stind cu fusta si cu un tricou la plaja si nu ca cei din lume in bikini si sutien. Si cel mai mare lucru care lam remarcat am avut ocazia sa asist o priveliste a unor fete tinere find musulmane inbracate adecvat cu inbracamintea lor cat si pe plaja si in oras sint aceasi, si ce ma remarcat mult am vazut ca au un respect fata de credinta lor si nu le este rusine sa poarte inbracamintea si la plaja.....
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8297. Postat la 10/02/2011 22:37 - 5196z4h28m
Shalom, fratilor!
Am nevoie de ajutorul vostru in vederea elaborarii unei Marturisiri de credinta. Am ajuns la capitolul 28 pe care l-am intitulat "Despre conduita si imbracaminte". Cine dintre voi ar putea sa-mi dea niste versete care interzice purtarea hainelor cu decolteu, mulate, transparente, sau care expun corpul prea mult?... Ma refer mai mult la VT, ca de prin NT mai stiu si eu... Inainte sa frecventez adunarile de sambatari, nu ma prea interesa subiectul, oricum nu ma uitam cum sunt imbracati credinciosii, dar acum cred ca am primit o lumina mai mare si as vrea sa ma sfatuiti. Multumesc, fiti binecuvantati!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.