fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20395. Postat la 14/11/2012 06:09 - 4553z17h49m
Frate Nica , personal, te-aș îndrepta spre lecturarea, și nu numai, a versetului din Pilda lucrătorilor viei, și anume versetul 15, Matei 20: Nu pot să fac ce vreau cu ce-i al meu? Ori este ochiul tău rău, fiindcă eu sunt bun?
Biata Maria Magdalena!
Așa că atunci când ai o pauză de clienți, gândește-te: ce-ar fi dacă Dumnezeu ar face ceeace faci tu?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Pantaloni de damă POCĂIȚI !?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20401. Postat la 14/11/2012 08:46 - 4553z15h12m
Scumpă soră Valentina, aș găsi o grămadă de versete care aș putea să le folosesc în loc de pietre și să arunc în tine, dacă aș face așa, sigur aș comite călcare de Lege/păcat.
Dacă dorim să ajungem mântuiți, trebuie să ținem cont de un verset, mi se pare că face parte din temelia pe care se poate zidi și lucruri combustibile și lucruri prețioase, hai să lecturăm împreună acest verset, că dacă îl ignorăm, s-ar putea să fim printre cei ce numai văd Împărăția lui YHWH - Dumnezeu și nu printre cei ce intră în Ea. Versetul care ne dă două sensuri, sus sau jos;
Fii cu luare aminte asupra ta însuți și asupra învățăturii, pe care o dai altora: stăruie în aceste lucruri, căci dacă vei face așa, te vei mântui pe tine însuți și pe cei ce te ascultă. 1 Timotei 4: 16.
Așa după cum la voi , s-a luat pomul de Crăciun de afară și s-a adus în Biserică, ziua mamei la fel și ști tu mai câte, dacă tu spui că îi bine și înveți și pe alții, îi o mare problemă.
Dacă noi ne necăjim să aducem pantalonul în adunare purtat de femei, aducând versete că ochiul meu îi rău, pentru că văd că femeia să poarte pantaloni fără nimic deasupra, face parte din: Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. Romani 12: 2.
croiți cărări drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce șchiopătează să nu se abată din cale, ci mai degrabă să fie vindecat. Evrei 12:13.
Ori faceți pomul bun și rodul lui bun, ori faceți pomul rău și rodul lui rău: căci pomul se cunoaște după rodul lui. Matei 12:33.
Scumpă soră, rugămintea mea este, în numele Harului și Iertării care Cel Prea Înalt YHWH - Dumnezeu pentru că El nea iertat și ne iartă când greșim, nu ne dă dreptul să semănăm neghină (pantaloni) prin adunări și prin caractere.
Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Matei 11:29.
Nu cred că pantalonii purtați de surori, va potrivi jugul Lui Yeșua - Isus mai bine.
Hai să croim cărări drepte cu picioarele noastre, că încă un verset, care ne obligă să luptăm, să trăim, să învățăm și pe alții Legea Duhului de viață:
Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor. Matei 5: 19.
Așa că ar fi timpul să ne placă sfatul, să ne trezim și să luptăm pentru credința care a fost dată odată pentru totdeauna !
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Draga Valentina, ma uimesti, tii dieta, Sabatul, poruncile si nu poti sa te imbraci cu teama si sfiala.
Este ca si cum ma pregatesc de nunta, dar in loc sa-mi pun rochia de mireasa, imi pun pantalonii, mai poti fi mireasa?
Iata, o comparatie adecvata!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
20409. Postat la 14/11/2012 13:38 - 4553z10h20m
Un om stătea și număra:
Ca să le trec pe lista de pocăite, trebuie să îndeplinească câteva criterii și cu riscul că mă veți tăbăci cu fel de fel de derogări, dar asta e, riscul meseriei.
-- Să nu aibă părul tăiat.
-- Să aibă capul acoperit,.
-- Să nu aibă cercei.
-- Să nu aibă sprâncenele smulse și vopsite.
-- Să nu aibă unghiile vopsite.
-- Să nu aibă îmbrăcăminte transparentă.
-- Să nu aibă decolteul cu hectarul.
-- Cele tinere să nu aibă buricul la vedere.
-- Să nu aibă pantaloni ne acoperiți.
-- Să nu aibă fusta despicată până la coapse.
Ai dreptate soră Valentina! ...frumos îi stătea omului care număra ca să treacă... cele câteva nume de femei CREDINCIOASE (EVLAVIOASE) pe care le-ar fi putut afla, ...printre POCĂITE ca majoritatea femeilor care merg la bisericile lumii !
...ce ușor catalogăm ce nu ne convine (după Ieremia 2.33: Ce bine știi să-ți întocmești căile când este vorba să cauți ce iubești! Chiar și la nelegiuire te deprinzi.) dar...ia să vedem ce zice Cuvântul Sfânt față de BÂRFITORII ca mine, ...ca fr. Nică, ...ca toate TUTELE cu basmale (cu baticuri sau cu eșarfe), cu rochii (și fuste lungi)... Maleahi 3.16: Atunci și cei ce se tem de YHVH au vorbit adesea unul cu altul; YHVH a luat aminte la lucrul acesta și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de YHVH și cinstesc ȘeMU (Numele Lui).
După un an de viață de biserică Mișcarea de reformă, soția mea mai venea cu mine, ...mai ales în zilele de sâmbăta! Plecam într-o plimbare de așa zisă părtășie frățească unde... "credincioasele" (de toate vârstele) de la vreo 5 biserici din oraș, defilau ca la parada modei... cu niște COCURI care mie îmi aminteau de un tablou al unui pictor celebru (se numea CLĂILE), toate în rochii lungi de seară (ca la balurile din înalta societate), care la fiecare pas dezvelea piciorul cu ciorapi cu modele de spania și italia (puțin deasupra genunchului... la unele dreptul, ...la altele stângul)!
Eram tot timpul însoțiți de predicatori și prezbiteri, care o curtau evident pe d-na doctor (de o modestie vestimentală în mare contrast cu surorile), ...să-și urmeze soțul în apa botezului, ...pe fratele colonelu (care ca militar o viață întreagă cu uniforme de la instrucție până la tinutele de ceremonie, ...neștiind ce este moda civilă, ...pălea în fața fraților care eclipsa cu costumele lor pe fiii întunericului).
Așa, se cam strângeau în jurul nostru frații și surorile, ...cu O DRAGOSTE CONFESIONALĂ... de carismă care... pe soție a determinat-o să-mi spună acasă: măi omule! ...tu nu vezi că m-ai dus ca să fiu bătaie de joc alături de tine? ...ce costume au frații tăi față de tine, ...și ce ținută și coafuri, au surorile tale față de mine? ...dacă tie ți-au spălat creierul, ...eu sunt doctoriță... măi băiete! Așa este în biserica ortodoxă??? ...după aceea, ...asupra mea, a început o adevărată prigoană!
În bisericile și în casele celor cu sărbătorile (Sâmbătari) modești și cu privirile în jos, nu am întâlnit MEGALOMANIA ..., și... cu mici excepții, nu am întâlnit nici tupeul (...) .
Priviți o fotografie cu "credinciosi" (cu cravată în contrast cu costumul), și una cu cei cu sărbătorile (cu barbă și sacou), sau chiar celelalte confesiuni religioase, ca să nu vorbim de "credincioasele" cu rochii, cu fuste pe... corp, ...cu cocuri și coafuri vaporoase, ...cu toci și tot felul de pălării (la amvon), și celelalte cu rochii și fuste lungi (nedespicate), ...cu basmale, baticuri și eșarfe monocolor.
Dar... să trecem la TOPICUL nostrU, cu PANTALONII noștrii!
Sora Lucia iartă-mă că trebuie să intervin în această situție în care m-am implicat, pentru ca spre Slava Celui Prea Înalt să clarificăm cât mai în amănunt lucrurile despre pantalonii de damă - nu pun accent pe vestimentația în sine, cât pe exprimarea în limba română - să nu învățăm și să ne completăm unii pe alții, spre desăvârșirea noastră ca fii ai lui Avraham, ...pentru Viața veșnică sau pentru Gloria veșnică.
Din postarea de mai sus r11; 20403, reiese că o MIREASĂ își pune ROCHIA de mireasă, fără PANTALONI! Iartă-mă te rog dar, eu nu pot ÎNȚELEGE-CONCEPE că o MIREASĂ nu are PANTALONI pe ea! NU SE POATE!
Aceasta este ce am numit mai înainte NESERIOZITATEA TOPICULUI - de l-am deranjat pe fr. Nică (fapt pentru care și acum... îl rog public să mă ierte pentru neânțelegerea lui dar, ...iată că am avut dreptate)! ...cum ne ziceau profesorii când eram prin școlile prin care am trecut fiecare... a intrat pe o ureche, și a ieșit pe alta!
Dacă supăr pe cineva, mă retreg din discuție dar, în explicațiile anterioare și din definițiile date în Dicționarul limbii române, este clar că NOȚIUNEA de chilot (lenjerie intimă de copii, de damă sau de bărbat) este una și aceeași cu NOȚIUNEA de PANTALON (articol vestimentar de dedesupt, pe care... lumea, ... MODA LUMEASCĂ la făcut de exterior dar, în fața Cerului, a îngerilor și a oamenilor de credință, ORICE PANTALON este lenjerie INTIMĂ... dessous).
Astfel, ...dacă cineva spune că mireasa nu are pantaloni pe ea, ...înseamnă că nu are chiloți! Este un subiect cam neplăcut de tratat, dar face parte din viața noastră cotidiană.
Iată ce zice și Biblia! ...despre o fecioară, ...asemenea unei femei! ...Isaia 47.1-3: Coboară-te și șezi în țărână, fecioară, fiica Babilonului; șezi pe pământ, fără scaun de domnie, fiica haldeilor; căci nu te vor mai numi subțirică și plăcută. Ia pietrele de moară și macină făină; scoate-ți marama, ridică-ți poala rochiei, descoperă-ți picioarele, treci râurile! Goliciunea ți se va descoperi, și ți se va vedea rușinea. Mă voi răzbuna și nu voi cruța pe nimeni.
Comentariile sunt de prisos - mă abțin să mai comentez!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Frate ELIAHU, nu am considerat necesar sa spun ca pe SUB trebuie sa-ti pui un pantalon...ca n-o sa stam fara nimic, nu?
Ce nu inteleg eu, este ca se plac pantalonii fara rochia de mireasa pe deasupra, asta-i grav!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Da! ...aici este marea problemă sora Lucia! ...nu te caracterizez eu, ...te caracterizezi singură, ...prin roadele tale!
...dumneata vezi așa, pentru că ești călăuzită de un Duh al ascultării, al cinstirii, al curăției, al smereniei (cred că ai grupa sangvină O1 sau A2 (mai repede O1) - cred că ești de acord cu mine (părere bărbătească în temere de YHVH), că o mireasă ar fi bine să poarte un pantalon lung, de culoarea rochiei, din care să nu i se vadă pielea picioarelor prin ciorapii transparenți - cred că ar fi o mireasă și pentru mirele ei actual, ...și pentru Mirele lor Veșnic!
...altele, călăuzite de un alt duh (1Împărați 22.22), ...văd ca necesar a se vedea un picior frumos (de tânără); un decolteu mare... să se vadă un sân frumos, ...că e tânără; o rochie cu o trenă luuungă dar transparentă să se vadă TOTUL, ...că e tânără; și un voal bogat dar trasparent ca să se vadă toată podoaba capului, ...că e tânără!
...dumneata sora Lucia, și cei ca dumneata, ...vrei să se vadă rochie, ...rochie, ...2 ochi, 1 nas și o gură, fără pielea de gât;
...altele, și cei ca ele, ...vor să vadă o rochie, prin care să se vadă TOATĂ PIELEA, cu 2 ațe (una pe sub piept, și una pe sub ombilicul străpuns de un cercel!
...referirea dumneata sora Lucia, este la portul PANTALONULUI ACOPRIT CU O ÎNVELITOARE, și eu o văd ca O PĂRERE SFÂNTĂ - metaforic, îi dai semnificația MIRESEI MIELULUI, în ROCHIE DE MIREASĂ ALBĂ (cu razele Soarelui pe cap, și cu Luna sub picioare), și pentru bărbat, dar mai ales pentru femei - așa văd și eu!
...deja am în plan, să-mi comand o învelitoare!
Problemele sunt clare:
Matei 25.33: ...și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
Slăvit să fie El!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
20436. Postat la 15/11/2012 03:26 - 4552z20h32m
În sfârșit, încep să se limpezească apele, pentru că surorile iubitoare de pantaloni, ziceau mai pe la început, că fără pantaloni o femeie face cistită, și, și, .... etc. Unele că trebuie pantaloni, altele că nu trebuie și despre balansarea de la o extremă la alta, se potrivea de minune cu povestea care v-am mai spus-o, cu omul Beat, care mergea din șanțul din dreapta în șanțul din stânga, și odată a întrebat; în dreapta șanț, în stânga șanț, da unde-i drumul?
Surorilor pofticioase de pantaloni, nici acum nu vedeți drumul, YHWH - Dumnezeu să binecuvinteze pe sora Lucica și nu în cele din ură pe fratele ELIAHU (GORGE) pentru sacrificiu și răbdarea de a arăta că de fapt, pantalonul este chiar necesar, dar pe dedesubt. NO, acum ce mai zici soruță Lavinia? În felul acesta poți să vii și la adunare cu pantaloni și chiar dacă am fost și voi mai fi criticat pentru titlul topicului, dar merg mai departe și zic; Hainele pocăitelor, trebuie să fie și ele pocăite.
Și mai de la obraz, cum arată o femeie pocăită, cu haine ne pocăite???
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Da !...fratii mei scumpi si dragi in YHWH -Elohimul lui Avraham ,Isac si Iacov să vă binecuvinteze ..si nu in cele din urmă ( a dorit să scrie fratele Nica ) pe bătrânul George.
Am invătat un lucru mare de la fiecare .
Frate ,George ...nu am cuvinte pentru felul deosebit cum puneti problema vizavii de noi surorile ,apararea in priviinta frigului si descoperirea ,,goliciunii'' si ce este de fapt ,,goliciunea''.
Mi s-au deschis ,,ochii'' in chip minunat ,sunt mandră că sunt sora voastră ,sunt mandră de asa frati .
Pin acest topic ,eu cel putin am luat ,,notă''... pot purta pe sub fustă pe timp de iarnă pantaloni tricotati sau ciorapi grosi,că doar sunt de cumparat si sunt buni si căldurosi ...că nimeni nu vrea ca noi să dârdaim ..nu?... ( dar fusta trebuie sa fie lungă ,nu pană la nivelul genunchilor...arată urât să se vadă pantalonii)...cel putin din punctul meu de vedere ...ciorapii transparenti nu mă ajută cu nimic ... eventual,tremur de frig in ei in anotimpul iarna.
Frate Nică...eu inteleg intrebarea matale ..ultima ... ,o femeie pocăită arată rău in haine nepocaite.
A venit frigul, ce ne facem surorilor, purtam pantaloni sau o fusta groasa lunga?
Ce scuze mai gasim inaintea Domnului ca sa ne confundam cu lumea si sa fim ca ea...?!
Deconectat
26259. Postat la 28/10/2014 21:56 - 3840z2h1m
La noi care avem o varsta , ne mai ajuta gonartroza, coxartroxa si ale artroze sa punem un pantalon sau un ciorap gros sub o fusta lunga. Eu zic sa nu le cerem fetelor tinere sa faca ca noi. Le-o venii timpul sa aibe si ele reumatisme
Valentina, femeile in varsta trebuie sa invete pe cele tinere cum sa se poarte, cum sa fie placute Domnului, de fapt invatatura sanatoasa nu face decat sa dea viata tinerelor noastre, sa inteleaga ca faptura lui Hristos se oglindeste si in imbracamintea lor.
Nu poti sa spui ca fetele tinere sunt pocaite in pantaloni, ele nu fac decat sa atraga privirea , sa fie prilej de pacatuire si de poticnire...
Trebuie sa vorbim deschis despre faptul ca pantalonii sunt un articol de imbracaminte care indeamna la imoralitate, el sublinieaza pe femeie formele si vulgaritatea...nu mai poate fi vorba de o imbracaminte evlavioasa sau cu sfiala, cum le sta bine sfintelor.
Deconectat
26264. Postat la 30/10/2014 16:20 - 3838z7h37m
La noi nu vin in pantaloni la biserica.
Deconectat
26265. Postat la 30/10/2014 21:53 - 3838z2h5m
Shalom - Pace multă și sfântă!
Stimată soră care citești, dacă ne-am opri puțin și am analiza pocăința de acum 60 de ani, pentru că atunci eram și unii dintre noi destul de mărișori și cred că se ține minte destul de bine, teoria smereniei , mai ales în îmbrăcăminte, era o mare deosebire între pocăiți/pocăite și ceilalți oameni.
Dacă ne-am opri încă odată și am privi în viitor, cum va fi pocăința peste 60 de ani, cred că ne-am îngrozi, dacă va merge așa cum a luat avânt moda deja, de pildă:
La noi nu vin in pantaloni la biserica.
Acum vreau să pun o întrebare dacă mi se permite. Este pocăință Biblică pentru, ÎN ADUNARE și pocăință Biblică pentru, CÂND EȘTI AFARĂ DIN ADUNARE?
În zona asta sunt cam în ceață, pentru că terenul așa arată.
Dacă cineva simte că este dator să fie o lumină, sau o epistolă vie, să scrisă și citită, cum se vede o pocăință cu femei care nu se sfiesc să poarte pantaloni fără fustă toată săptămâna, dar în adunare, n-ui voie, căi și rușine și păcat.
Aștept ca cineva, să deschidă puțin mai larg poarta modei și să nu mai chinuiască pe scumpele noastre surori, să aibă în garderobă două feluri de îmbrăcăminte; și de adunare și de uliță.
Aștept cu nerăbdare o urecheală.
Cu mult respect: Moșul Nică.
Am gasit scris in Deuteronom.cap.22.vers.5. Femeia sa nu poarte imbracaminte barbateasca...
- Tinuta femeii a ajuns sa fie un subiect ,,tabu'' care nu este considerat important si prea putini au indrazneala sa vorbeasca.
- Ce credeti acest subiect este de neglijat ?
Noi oameni putem avea pareri diferite dar sa vedem ce zice Scriptura in 1. Timotei.cap2.vers.9.
,,Vreau ca femeile sa se imbrace in chip cuvincios,cu rusine si sfiala''...
Daca esti casatorita,felul in care te imbraci ar trebui sa arate dragostea ta fata de sotul tau.
Iar daca esti necasatorita ar trebui sa ai in vedere faptul ca este gresit sa cuceresti un baiat (viitor sot ) folosindu-te de imbracaminte indecenta,bluze mulate si decoltate,pantalon,fuste scurte si mulate si exemplele ar putea continua.
-Iar el ar trebui sa fie atras de omul ascuns al inimii si nu de infatisarea ta exterioara.
Ca sa sti daca esti imbracata cum se cuvine,examineaza-ti motivele.
-Ce te motiveaza sa te imbraci asa ?
-Asupra cui vrei sa atragi atentia ?
Daca esti sincera cu tine constiinta iti va spune.
Parerea mea este; ce este in interiorul tau se va vedea in exterior.
Daca suntem evlavioase atunci trebuie sa fim atrase de sfintenie
Poate fetele tinere vor spune noi nu suntem femei,eu vreau sa le spun cand Creatorul nostru a facut partea femeiasca a numit-o femeie,gasim scris in Genesa cap.2.vers.22.-23.
Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat
26267. Postat la 01/11/2014 18:03 - 3836z5h55m
Imi retrag afirmatia.
La noi in biserica , se intampla, sa vina surori in pantaloni.
Dupa ce am scris ca la noi in biserica nu vin surori in pantaloni, vineri a venit o sora in pantaloni.
Venea direct de la serviciu.
Si asa am dat peste dilema fratelui Nica.
Ma feresc sa fac vreun comentariu deoarece si eu , in afara de biserica , merg cu pantaloni sub hainele groase de iarna.
Nu va vorbiti de rau unii pe altii fratilor! Cine vorbeste de rau un frate sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator. Iacov 4;11.
Si daca ar fi numai textul acesta, dar sunt mai multe decat degetele de la o mana.
Valentina, nu inteleg de ce ai adus referinta de la Iacov?
Trebuie sa intelegi ca atunci cand Satana vine sa ne ispiteasca, vine cu Biblia asa cum venea la Domnul Isus...Daca nu vom ramane calauziti de Duhul Sfant ca sa stim cum sa raspundem ademenirilor, vom ajunge sa facem ce este "bine in ochii nostrii" si nu ce este drept in ochii Domnului.
"Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte."
Faptul ca aici spunem deschis ce credem despre pantaloni...nu inseamna ca incalcam Legea, ca si cum am vorbi de rau pe cei ce ii poarta.
Se spune ca in vremurile din urma , multi se vor lepada de credinta prin alipirea de duhuri INSELATOARE.
Ar trebui sa fim sinceri cu noi insine, pentru ca nu avem nimic de pierdut, ci mai degraba vom castiga bunavointa lui Dumnezeu.
Sa nu uitam ca pantalonul neacoperit face parte dintr-un articol vestimentar imoral, si Dumnezeu il numeste imbracamintea unei curve...nu eu spun asta , ci Cuvantul.
Deconectat
26270. Postat la 02/11/2014 16:16 - 3835z7h42m
- cand putem spune ca vorbim de rau pe fratele nostru,
- cand putem zice ca judecam pe fratele nostru,
- cand pot zice ca il barfesc pe fratele meu,
- cand pot zice ca doar ii arat ca e gresit intro situatie sau alta
- cand e mustrare si cand e atentionare
La discutia despre purtatul pantalonilor, cine scrie ca sunt surori care poarta pantaloni in biserica, vorbeste de rau pe surorile care poarta pantaloni, sau le judeca, sau le mustra, sau le barfesc, sau le atentioneaza? Ca sa nu cadem in calcarea Legii cum scrie Iacov, cum ar trebui sa punem punctul pe I?
Domnului Iisus ne invata sa iubim pe semeni nostri ca pe noi insine. El spune : s-a zis ca , si se dau mai multe exemple.
Cand luam in discutie , purtatul pantalonilor am putea avea aceasi atitudine? S-a spus sa nu se poarte pantalon deoarece se poate crea confuzie intre barbat si femeie, dar daca pantalonul este o necesitate pentru a acoperi o operatie inestetica la picioare, ori picioare strambe de la poliomelita, ori bandaj medical pentru picioare varicoase, umflate si alte nefericite boli, se pot purta pantaloni.
Nu au nicio scuza cele care fac din purtatul pantalonilor un lat de-a prinde-n cursa barbati.
S-ar putea spune ca daca punem asa problema Valentina, nu ar mai trebui sa deschidem nicio discutie despre una sau alta din greselile vestimentare cu care ne lovim in biserica si in afara bisericii.
Cine are o rezolvare a situatiei si care ar trebui sa fie atitudinea in scris si in limbaj?
Deconectat
26271. Postat la 03/11/2014 07:02 - 3834z16h56m
Shalom - Pace multă și sfântă.
Discuția pe care o voi face astăzi, va fi în jurul acestui conținut;
Cine are o rezolvare a situatiei si care ar trebui sa fie atitudinea in scris si in limbaj?
Scumpele moșului, în primul rând, cei care vreau să ajungă mântuiți, nu trebuie să fie mofturoși, nici cei ce scriu, nici cei ce citesc.
Așa că, cei ce scriu, trebuie să o facă în numele Lui Adonai - Domnului, cu răspundere și respect, făcându-și datoria în fața Mântuitorului, nu cu gândul să biciuiască , sau cu gând să încurce lucrurile, așa cum s-a mai întâmplat.
Tu care citești, ar trebui să nu-ți sară muștarul, dacă firea ta pământească vede că este nedreptățită.
Sora Lucia nu cred că merită să fie nici contrazisă, nici criticată, direct sau indirect, pentru limbajul ei, pentru că cel mai în drept este să fie o femeie, despre îmbrăcămintea femeiască, dar vreau să aduc și eu câteva îndemnuri din biblie și pentru domnișoare și pentru femeile măritate. Tot așa, între femeia măritată și fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijește de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă și cu trupul și cu duhul; iar cea măritată se îngrijește de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei. 1 Corinteni 7:34.
Am două întrebări la care aștept răspuns, una din partea domnișoarelor sau mămicilor, a doua întrebare este adresată bărbaților și femeilor măritate.
1) Întreb pe cele nemăritate care poartă pantaloni chiar dintre cei mai deochi ați, mulați, cu talie cât mai joasă, ca să se poată vedea totul, (toate amănuntele) ....... din cauză că așa îi place Lui Adonai - Domnului?, sau că este frig?, oare și vara tot frig le este?, sau scot la mezat, tot ce și cu ce le-a înzestrat mama natură?
2) Întreb pe frați, chiar vă place ca nevestele voastre să poarte pantaloni vara dintre cei descriși mai sus, dacă da, de ce?, chiar vă place să contribuiți la păcatul adulterului în inima bărbaților care întorc capul după nevestele voaste?, știți ce zic bărbații de pe stradă când întorc capul după o femeie?, îmbrăcată cu totul la vedere.
Aștept cu sete răspunsul vostru, fără a avea pretenția să fiu urechi at.
Dacă va fi cazul , voi reveni cu multe argumente Biblice despre pantalonii de doamne și domnișoare.
Cu mult respect: Moșul Nică.