Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8298. Postat la 10/02/2011 22:46 - 5196z0h52m
Nu ai specificat daca de acesta stii sau nu!? Sper sa nu fi iesit din sfera subiectului

Isaia 3:16  Domnul zice: rPentru că fiicele Sionului Sunt mândre, și umblă cu gâtul întins și cu priviri pofticioase, pentru că pășesc mărunțel, și zornăesc cu verigile de la picior,
17  Domnul va pleșuvi creștetul capului fiicelor Sionului, Domnul le va descopri rușinear1;.
18  În ziua aceea, Domnul va scoate verigile care le slujesc ca podoabă la picioare, și sorișorii și lunișoarele,
19  cerceii, brățările și măhramele;
20  legăturile de pe cap, lănțișoarele de la picioare și brîele, cutiile cu mirosuri și băierele descântate;
21  inelele și verigele de la nas;
22  hainele de sărbătoare și cămășile cele largi, mantiile și pungile;
23  oglinzile și cămășile supțiri, turbanele și măhramele ușoare.
24  Și atunci în loc de miros plăcut va fi putoare; în loc de brâu, o funie; în loc de păr încrețit, un cap pleșuv, în loc de mantie largă, un sac strîmt; un semn de înfierare, în loc de frumuseță.

Si cred ca aceasta mustrare a Domnului prin proorocul Amos, e valabila si astazi:
Amos 4:1  rAscultați cuvântul acesta, juncane din Basan, de pe muntele Samariei, voi care asupriți pe cei sărmani, zdrobiți pe cei lipsiți, și ziceți bărbaților voștri: rDați-ne să bem!r1;

In primul rand putem observa ca cei care iasa din lume, in loc sa lase lumea afara, o parte a lumii o baga in Biserica, asa cate un pic, iar fratii nostrii batrani, datorita, putinilor membrii, accepta "pic-urile" din lume, sa nu se supere cei firesti, si sa aiba cei batrani la cine predica, iar o parte a surorilor, devin ca juncanele, asupresc pe cei duhovnicesti, pe cei sarmani, spunandu-le ca ei nustiu nimic, cam asta e cu istoria actuala a tinutei femeii in societate

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Nica Schirod
8313. Postat la 11/02/2011 10:31 - 5195z13h7m
Shalom (Pace) și Adonai (Domnul) să fie cu voi.

Citind cu atenție expunerile voastre pe portal, am rămas cu un gust amar, dar în cele din urmă, cu o speranță că voi avea parte de bucurie.
Gustul amar, este că fr. tineri au dreptate !, în ce privește conduita din adunările noastre, noi cei bătrâni, trebuie să plecăm capul și să recunoaștem adevărul.
Cu privire la speranța mea?, este că eu cred că trăim în epoca,,, când tinerii fac revoluții, și reușesc, de data asta vă țin pumnii, mă rog ptr. voi să reușiți, numa-i nu lua-ți barda ce-a mare, dar poate că așa trebuie.
Am două întrebări, una pentru vre-o doi, trei frați, alta pentru toți.
1. Frate Sâmbătaru, PetroV, Emanolake, voi știți în ce v-ați băgat, când v-ați atins de cel m-ai sensibil punct; Îmbrăcămintea surorilor și a fraților ?
2. Fraților și surorilor, punctul acesta, îl susțin, îl propovăduiesc, dar supără tare, și eu vă rogm ajutați-mă, că nu înțeleg un lucru; Suntem pocăiți numa-i în Șabat ? În adunare (biserică)? În rugăciune? S-au în toate zilele și în toate locurile.

În rest Adonai (Domnul) cu voi !!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
abdon
8315. Postat la 11/02/2011 10:39 - 5195z12h59m
Acum ce faci frate Nica, intri alaturi de cei trei? Intri pe teren minat, jignesti unele persoane prin faptul ca spui ca li se vad cretii de pe ..., a de pe frunte ai vrut sa zici, scuze!?

smileysmileysmileysmiley

Pe viitor o sa fie o rusine sa umbli cu capul, pieptul, sau picioarele acoperite, in calitate de femeie crestina, in societate.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Nica Schirod
8317. Postat la 11/02/2011 10:48 - 5195z12h50m
Da Sâmbătare, mulțumesc ptr. ajutor, cred că asta am vrut să spun.
În ce privește că mă amestec cu voi tinerii, cred că ai uitat că am fost și eu cândva tânăr, și m-ai cred că ai uitat că vei fi și tu cândva ca mine, mai ai ceva de zis?
Să fie Shalom !!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

abdon
8320. Postat la 11/02/2011 11:37 - 5195z12h1m
Da poate nu am inteles o anume aluzie a dumitale facuta catre mine, accept orice parere a dumitale si oricui pentur mine, pe MP.

Care este parerea dumitale, asupra celor ivite, despre schiuri, crestinul la schiuri?

Nica Schirod
8321. Postat la 11/02/2011 12:33 - 5195z11h5m
Sâmbătare te susțin, am părere bună despre tine, o spun în auzul tuturor, numai că dai cam tare , dar am râs singur ce ai scris și dami voie să repostez:

Pe viitor o sa fie o rusine sa umbli cu capul, pieptul, sau picioarele acoperite, in calitate de femeie crestina, in societate.

emanolake
8325. Postat la 11/02/2011 13:07 - 5195z10h31m
Frate Nica eu stiu in ce mam bagat, am venit din lume si mam asteptat la ceva bun dupa cum este scris si in scriptura sa fim sfinti ca si eu sint sfint asteas cuvintele Domnului acuma cum sa fim sfinti in adunari daca uneori hainele ne da de gol ca sfinti ca cum se vine in adunari cu fuste scurte cu incaltaminte cu tocuri cu manecele goale si pana la urma cu o fasie de batic pe cap asta nu mai da dovada de a fi un adevarat crestin sau sfint, am stat de vorba cu multe persoane in privinta inbracamintei si mi sa zis ca nu inbracamintea face pe om ci ce are in inima dragostea sint de acord cu asta ca dragostea este pe primul loc dar acuma ce ar fi sa se vina in adunare si mai ales prezbiteri la avon cu pantaloni scurti in tricou cu sapca pe cap mai da dovada a fi sfint,cred ca nu de acea trebuie sa fim sfinti cit in caracter in vorbire in fapte in ascultare in inplinire etc.
Nu vreau sa ma intelegeti ca judec pe cineva de pe forum sau din adunarile noastre judecata este a lui Dumnezeu, eu miam pus doar punctul de vedere cea ce am vazut in adunari si mam intristat foarte mult cum sint crestini in zilele nostre si cum dau slava Domnului. Adonai sa ne intareasca si sa ne dea putere ca sal slujim cum el ne cere sa fim cu toata inima cu tot sufletul cu toata puterea si cu tot cugetul asupra adevarului.
abdon
8326. Postat la 11/02/2011 13:21 - 5195z10h17m
Frate Nica, suntem martori a unor evenimente "revolutinoare", de exemplu doua surori baptiste, smulgeau la servici,i baticul din capul nevestei mele, ca arata ca o baba, ca nu ii sta bine, ca are parul frumos, si incurajata si de comportamentul altor surori din credinta noastra, acum trebuie sa port discutii si in casa cu nevasta mea care a devenit "baptista", si uite asa usor, tinuta femeii crestine casatorite in societate, evolueaza.

Cred ca acest subiect slujeste ca un avertisment pentru surorile crestine, dar si pentru intreaga familie crestina, intr-adevar il gasesc a fi de bun.

Domnul sa binecuvinteze conducerea!

Nica Schirod
8329. Postat la 11/02/2011 14:23 - 5195z9h15m
Sâmbătare sunt alături de tine, trăiesc în inima mea această dramă și bine ar fi dacă toți s-ar uita de ce parte a baricadei este el, YHWH (Dumnezeu) să trezescă pe toți, m-ai ales pe cei sinceri, să nu critice această ideie, eu voi posta câte-va versete din Sf. Scriptură, și cred cu tărie că sunt valabile m-ai ales acum și aici.
13. Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște, și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!"
14. Domnul a răspuns: "Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă."
15. Moise i-a zis: "Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.
16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"

Adonai să fie cu noi !!!

fullban10
8371. Postat la 12/02/2011 20:03 - 5194z3h35m
Si eu care credeam ca la voi e mai bine!. La noi la fel. Macar la voi nu se urca femeia la amvon sa vorbeasca. Sau da?
Dumnezeu, doar El, printrun prooroc,( inca unul ca pe E.W. nu o mai ascultam) ne va transmite precizari asupra multor lucruri care trebuiesc facute si nu le facem. Proorocii vostrii, ce proorocesc? Proorocii de azi, nu cei din Biblie? Ca ziceti ca aveti prooroci. Primesc ei vreo instiintare despre cum sa se imbrace sotiile, fetele, adolescentele, in secolul XXI ( asta ca sa nu ma scoata off topic)?
Sau chiar daca va veni Moise si ne spuna, nu o sa ascultam?
Doamne iarta-ne si indreapta-ne!.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: tinuta femei crestine
fullban5
8374. Postat la 12/02/2011 20:44 - 5194z2h54m
Prorocii nostri cît in vechi si in noul testament,
Ne in vata totul cum sa ne inbracam, in societate si in Biserica, ca este acelasă ,
DUMNEZEU si pe strada si in Bserica ne vede totul
Problema este a barbatului cum o invata si daca sotia iubeste barbatul,
Caci fata cit e fata sa ingrijeste sa-i placa Domnului si dupa ce se marita se ingrijeste sa-i placa barbatului
Acuma HRISTOS este capul barbatului si barbatul este capul femei.
Barbatul daca asculta de HRISTOS stie cum sa-si invete sotia si sotia daca îl iubeste cu adevarat de barbat e cu neputinta sa fie dezvelita
Acuma depinde de barbat cum îi place sa-si poarte sotia in societate desbracata si in biserica cuvincioasa
Acuma femeile maritate au o porunca sa invete pe acelea tinere sa iubeasca barbatul nu numai cu vorba ci si cu fapta si mama invata pe fata sa umble sa-i placa DOMNULUI aici suntem de vina totii, si barbatii si femeile hai sa ne repocaim totii
MESIA SA NE LUMINEZE

Mesia sa fie in inimile noastre
Moderator2
8376. Postat la 12/02/2011 21:16 - 5194z2h22m
Aici subiectul este "Ținuta femeii creștine căsătorite în societate"!!

Postările off-topic vor fi șterse!

Moderator
Lucia
8377. Postat la 12/02/2011 21:34 - 5194z2h4m
Frate Vasile, este foarte adevarat ce ai expus mai sus, Duhul Sfant ne invata si cum sa ne imbracam, iar cine isi cinsteste Capul , nu se va dezveli, doar daca barbatul ii va permite acest lucru femeii, dar cand neintelegerile vor trona in acel camin , sa nu se mire barbatul ,pentruca... chiar el se face vinovat de neascultarea sotiei, firea vine suptil imbracata asa cum ii face placere barbatului. Eu va voi povesti cum a imbracat mama mea prima data pantalonii, desi era ortodoxa ia fost atat de rusine, incat a trebuit sa treaca foarte mult timp si sa se obisnuiasca in casa cu ei, ca apoi sa iasa si pe afara, eram clasa a-8- a, se pare ca pantalonii , nu sunt imbracaminte femeiasca, altfel nu s-ar fi rusinat chiar si femeile din lume cand a inceput sa ii poarte.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
8383. Postat la 13/02/2011 09:02 - 5193z14h37m
Shalom (Pacea) să fie peste noi toți.
Domnișoarelor, doamnelor și domnilor, frați și surori, am dat de un verset în Noul Legământ (Noul Testament) și am intrat în încurcătură din pricina lui.
Da știu că topic-ul acestui subiect este: Ținuta femeii creștine căsătorite în societate.
Poate că voi merge puțin m-ai departe, abuzând de bunătatea voastră, ajutați-mă să înțeleg acest verset din: 1 Timotei 2:9.
9. Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,

Da, versetul pare a fi, off-topic, dar analizând-ul după mintea mea, pare a fi bun și aici, în discuția asta, pentru că eu de multe ori, a trebuit să mă rog, în m-ai multe împrejurări, de multe ori chiar și în gând, mergând pe jos, cu mașina, stând la coadă undeva la vre-un birou a domnilor care îi avem aici și încă prea mulți, când stăm de vorbă cu cine-va, ca Duhul Lui YHWH (Dumnezeu) să ne de-a cuvinte drese cu înțelepciune, cu har și cu sare, ca să căpătăm trecere înaintea lor.
Vă rog foarte frumos și poate ca mine m-ai este cine-va care ar vrea să înțeleagă, ajutați-mă, și răspundeți-mi, cât se poate de punctual, cu privire la acest verset "9".
1.) Când femeia este femeie, numa-i după ce s-a căsătorit ?
2.) Versetul vorbește num-ai despre rugăciunea în Biserică ?
3.) Ce înseamnă, îmbrăcate în chip cuviincios ?
4.) De cine să le fie rușine ?
5.) Și despre ce sfială este vorba acolo ?

Și ca să nu îmi șterge-ți postarea, mă folosesc de o șmecherie, și întreb despre ținuta femeii căsătorite în societate, raportat la acest verset, și uite așa cred că voi primi și un răspuns punctual, nu-i așa ?

Eu vă mulțumesc anticipat, în numele Lui Yahshua (Isus)
cu mult respect "Moșu Nică"

Lucia
8968. Postat la 05/03/2011 12:00 - 5173z11h38m
Aici as dori sa incep cu ,,INCEPUTUL":
1.Cand a fost necesar sa-si acopere omul corpul?
Atunci cand a intrat PACATUL in lume,imediat dupa creatie.De atunci voia Domnului este sa ne imbracam, El fiind primul care a croit haine din pei de animale.
Modul cum ne imbracam este o fereastra deschisa catre inima noastra, este o marturisire clara asupra aprecierii firii si dezvaluie cine este stapanul nostru.Este alarmant faptul ca multi crestinii, daca se poate spune asa nu dovedesc interes fata de modestie ,ignorand voia lui Dumnezeu.
Multi spun:
Credinta este in suflet!
Da,insa credinta din sufletul nostru da slava lui Dumnezeu, nu trupului.Iar trupul si sufletul nostru prin smerenie inalta pe Domnul.Deci trebuie sa avem o tinuta plina de evlavie, daca am invatat ce este aceasta.
Fac un apel tinerelor din credinta noastra:Lasati imbracamintea barbateasca deoparte, este o uriciune!
Sunt destule rochii frumoase, fuste si tot ce vreti, pentru a imbraca trupurile voastre frumoase si sanatoase. Este o mare binecuvantare sa stim ca prin imbracamintea noastra putem fi o marturie a prezentei lui Hristos in noi.
,,Va indemn dar...sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta si placuta lui Dumnezeu:aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.Sa nu va potriviti chipului veacului acesta, ci sa va prefaceti, prin inoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna , placuta si desavarsita."(Romani 12:1-2.)
Este o invitatie minunata de a ne oferii viata Domnului in intregime, chiar si in imbracaminte.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
13287. Postat la 20/08/2011 22:20 - 5005z2h18m
Dragile mele surori, am scris mai sus cu speranta ca ne vom da seama ca imbracamintea oglindeste starea inimii noastre.Sa fie oare asa?

Estera1
13312. Postat la 21/08/2011 21:16 - 5004z3h22m
Da sora Lucia asa este.Noi trebuie sa fim deosebite in tot ceea ce face.Un copil al Domnului nu trebuie sa se asemene cu lumea.Sunt multe surori care vin la casa Domnului fara batic pe cap dar cand ajung la poarta isi pun baticul.Parerea mea este ca gresesc.De multe ori sunt mahnita pentru aceasta,daca le spui ceva spun ca sunt demodata,ca nu mai suntem pe vremea bunicii ca lumea a evoluat.
Dumnezeu a vorbit poporului Israel si azi ne vorbeste noua ca trebuie sa fim deosebiti de toate popoarele de pe pamant.Cum?. Asa cum am scris mai sus.

Multa pace de la cel ce poate da pacea.
Estera1
13322. Postat la 23/08/2011 17:00 - 5002z7h38m
In R omani cap.12 vers.2.scrie:Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia...
Simti ca nu mai detii controlul asupra vietii tale? Ca viata te controleaza in loc sa o controlezi tu pe ea.
Preia controlul asupra vietii tale prin inoirea mintii,schimba-ti modul de gandire,imbraca-te cuvincios pentru ca este o uraciune inaintea lui Dumnezeu ca femeia sa poarte pantaloni ( imbracaminte barbateasca).
Ioan scrie; ceea ce castiga biruinta asupra lumii,este credinta noastra(1 IOAN cap.5.vers.4.
Apeleaza la cuvantul lui Dumnezeu! Descopera ce spune el despre aceste lucruri,analizeaza gandurile tale la gandurile lui DUMNEZEU si prea controlul asupra vietii tale si Dumnezeu te va ajuta sa intelegi ce este bine si ce este rau. Domnul sa ne ajute pe toate.AMEN.

Multa pace de la cel ce poate da pacea
Lucia
13366. Postat la 26/08/2011 20:40 - 4999z3h58m
Estera1, putine surori au mai ramas sa se mahnesca de faptul ca se acopera doar inainte de a intra in adunare, de ceea ce vad.Ingrijorarile veacului acesta inabusesc samanta si o fac tot mai putin vizibila.Cu scuzele de rigoare incercam sa ne ascundem dupa cultura, hai fratii mei sa vedem ,ce sta la baza credintei noastre, cultura popoarelor sau samanta care vine de la Avram, tatal tuturor neamurilor? Cum se purtau sfintele femei, daca pantalonii au fost o rusine si pentru femeile oneste din lumea asta?Hai, sa privim cu multa seriozitate aceasta latura si sa cerem prin post si rugaciune indrumare, hai ,sa nu lasam lumea cu desfatarile ei sa ne conduca.
Fetelor, priviti la DUMNEZEU si priviti-va in inimi si minte, cum puteti imbraca pantaloni cand, in ei se oglindeste lumea cu poftele ei?
Puteti voi oare sa va plecati genunchiul intr-un strai pe care doar prostituatele il imbracau?
Oare , pana acolo ne-a orbit cel rau sa credem ca pantalonii ne acopera goliciunea, cand de fapt o descopera?
Pana acolo ne-a orbit sa credem o minciuna?Cine este tatal minciunii?
Daca vreau sa ma bucur de natura, ca o femeie,fata crestina ce sant, ma bucur in limita credintei mele, nu trebuie neaparat sa intrec limitele si sa invat arta schiului. De fapt in asta lume pentru a castiga premiul alergarii, va trebui sa renuntam la multe lucruri lumesti si va spun ca nu este prea mult sau prea greu in comparatie cu pretul platit de Isus.
Dragile mele surori,tinere sau mai in varsta,hai, sa ne purtam in masura credintei pe care ne laudam ca o avem, aceia de SFINTE, SI FECIOARE,fiti si pedinauntru si pe dinafara...Vine Domnul! Avem HAINA de MIREASA?Avem CANDELA aprinsa?Avem UNTDELEMNUL,suntem Intelepte?Sa nu uitam ,ca toate cele 10 erau fecioare, insa doar 5 au intrat la nunta, cinci au fost intelepte.Va indemn cu toata dragostea, va indemn la pocainta , doresc sa aratam ca sfintele fecioare, nu ca lumea si daca nu ma credeti, priviti si comparati-va, ce deosebire a mai ramas intre noi si lume?
Pe cine v-a rapi Domnul?
Daca credinta din inima nu se va oglindi si in imbracaminte atunci ea nu exista.
Un crin degaja parfumul din interior, insa petalele lui sunt la inaltimea parfumului.
Noi in ce stare ne aflam?

fullban10
13373. Postat la 27/08/2011 20:28 - 4998z4h10m
Foarte corect. Doar o mențiune: nu vom mai putea fi niciodată îmbrăcate ca sfintele femei din casa lui Avraam, sau sfintele fecioare. Mai putem umbla noi, fără lenjerie intima pe noi, acoperite doar de-un cămășoi lung din pânză țesută ?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164790 vizite unice Powered by PHP-Fusion