Parerea mea este ca tinuta femeii trebuie sa fie in conformitate cu Sfanta Scriptura,cu exceptia situatiilor de conjuctura cand o astfel de tinuta nu se poate purta.Ex:tabere,excursii.etc
Deconectat
RE: Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Hadassa, sunt foarte bucuroasa ca iata una din tinerele noastre are curajul si puterea sa scrie la acest subiect atat de delicat, as putea spune.
Te felicit!
Indiferent de pozitie, trebuie sa avem curajul sa ne spunem punctul de vedere, numai asa invatam.
Draga mea, doresc sa-mi spui tu, care este imbracamintea adecvata dupa Scriptura si care ar fi cea de o anumita conjuctura sau care sunt situatiile in care nu se poate purta tinuta feminina a crestinelor?
Sinceritatea ta ne poate ajuta in aceasta dezbatere.Multumesc
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Fusta,care cu toate ca este tinuta biblica a femeii , nu poate fi purtata deoarece exista situatii in care este inadecvata.As putea sa va dau niste exemple mai concrete:tabere,excursii,sport (inclusiv la orele de educatie fizica),munte sanius si orice activitate care se desfasoara in general intre oamenii credinciosi care ar putea sa faca haz din imbracaminte.
Deconectat
Draga mea, si eu am fete ca tine si inteleg situatiile in care trebuie sa poarte echipament sportiv,la scoala, si chiar nu imi oblig fetele sa se poarte dupa cum cred eu, ci incerc sa le explic prin prizma Cuvantului lui Dumnezeu ,cum trebuie sa ne imbracam.
Hadassa, sa zicem ca Dumnezeu ar accepta ca tinuta unei fete sa se schimbe dupa situatii, insa spune-mi sincer...chiar numai in anumite conjucturi se poarta pantalonii sau a devenit un lucru obisnuit, se poarta si in casa si pe strada,ba chiar s-a indraznit sa se intre si in adunari...nu ti se pare ca FUSTA a fost inlocuita de acesti faimosi pantaloni, si fusta este un element care se poarta decat la adunare?
Spune-mi, ca nu am dreptate!?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13384. Postat la 28/08/2011 20:54 - 4997z3h28m
Răspunsul la întrebare se află în Apocalipsa 3; 18 : te sfătuiesc să cumperi de la Mine.........................
Când o să înțelegem că Isus e Cel ce așteaptă să venim la El așa cum suntem: ticăloși, nenorociți, săraci, orbi și goi, și El să ne curățească, îmbrace și vindece?
Te sfătuiesc să cumperi de la Mine haine albe. Nu spune să ni le " cumpărăm" , noi din bazarurile lumii. Când nu s-a uitat, țintă, la Isus, orbul vedea oamenii ca pe niște copaci. Noi?......................... vedem baticuri, fuste, pantaloni.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Ceea ce ma intriga cel mai mult este faptul ca deja unele surori care ar trebuii sa fie model celor tinere ,au aceasta indrazneala se participe la serviciul religios (biserica) in aceasta tinuta barbateasca inadecvata. Sunt intr-adevar cazuri in care fusta se poarta numai in adunare , aveti perfecta dreptate sora Lucia .
Deconectat
Ma bucur sincer ca iti exprimi punctul de vedere, vezi tu ,Hadassa, daca vom da un deget, cel rau ne ia toata mana...
Inca din clasele primare imi placea sa citesc tot ce gaseam si bibliotecile erau pline de scriitori clasici, ma fascinau foarte mult rochiile de epoca , ba chiar la un carnaval mi-am dat toata silinta sa-mi fac una din hartie creponata, sincer, a fost un dezastru, dar ce vreau sa scot in evidenta ,este ca noi fetele eram atrase de acele rochii ,de printesele care aveau acele rochii lungi si stralucitoare, acum vom vedea luptatoare care sar pe toti peretii, zboara si au puteri magice care mai de care mai mari.
Daca vom merge pe toate planurile, social, cultural si religios vom vedea cum cel rau a manjit orice latura fara sa ne dam seama.
Eram in lume si visam la acele rochii de epoca...acum ca si crestine ,la ce visam?
Scriitorii clasici, descrieau cu multa dezinvoltura tanara inocenta ,culta si pura, acum se scriu romane de dragoste in care se descriu fara rusine scene obscene.
Totul este inlocuit cu nerusinarea si asa ne-am obisnuit cu pacatul, incat nu mai stim sa facem diferenta, la fiecare pas gasim panouri cu tineri care fac publicitate la imbracaminte intima, si cum noi sa mai stim ca de fapt este o rusine sa le privesti?
Ce ne facem fratilor? Ca in galop am inlocuit fusta cu pantalonii care era o rusine si pentru femeile din lume?
Pana la urma unde o sa ajungem?
Pentru femeile din trecut era o rusine sa se catere prin pomi, sa se zbenguie in rau de fata cu barbatii, acum nu ne mai rusinam chiar daca ar fi sa ne cataram pe umerii unor baieti ca sa facem piramide. Domnul sa ne faca sa distingem binele de rau.
Deconectat
Sora Lucia sa nu uitam faptul ca si tineretea isi are farmecu si bucuriile ei .iar tinerele care vin din familii de crestini trebuie si ele sa beneficieze de ele(bucurii) in unele situatii nu se poate decat in pantaloni.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13403. Postat la 28/08/2011 23:40 - 4997z0h43m
Tot Pace.
După știința mea, pantalonul este îmbrăcăminte bărbătescă, că dacă ar fi pantaloni femeiești, ar fi și fuste/rochii, bărbătești, așa că una-i una - alta-i alta. Și Dumnezeu zice prin Biblie:
Deuteronomul 22:5 Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, și bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeiești; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.
Pilat a zis: ....... Cei scris îi scris, zic eu.
Tot Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Scumpa mea Hadassa, insist sa scriu la acest subiect pentru ca Biblia vorbeste explicit ca drumul spre viata vesnica este ingust si ca trebuie nu doar sa credem adevarul, ci sa -l si traim!
Una din problemele cu care ne confruntam sunt chiar aceste bucurii de care vorbesti, insa nu orice forma de divertisment care ne sta la indemana sunt dupa voia Domnului.
Si vreau sa va sfatuiesc ca printre bucuriile voastre si partasii, strangeti-va mai multe surori tinere si vizionati filmele anilor 60-70, iata ce veti descoperi, ca tinuta femeilor in general, chiar a celor din lume ,era fusta si rochia.
Bucuriile dupa voia Domnului nu pot fi confundate cu distractiile lumii, mai stim sa facem diferenta dintre ele ?
Din aceasta cauza nu ne mai oprim sa meditam, in calitate de crestini trebuie sa ne gandim atent unde vrem sa ne distram, in ce mod si cu cine, sa avem o gandire echilibrata, un ochi critic si o traire disciplinata de Dumnezeu.
Nu este usor, dar daca trebuie sa fim epistole vi, atunci sa nu diluam noi Evanghelia si sa o inlocuim cu bucuriile care nu ne duc la sfintire ci direct in lume.
Marcus Felix ,un avocat roman spunea:,,Oricine ar fi ei, crestinii reprezinta unul din cele mai ciudate culte din Imperiu.Ei nu au temple si altare cu idoli, nu sunt interesati de jocurile sportive si de amfiteatre.Religia lor pare sa le aduca doar saracie si suferinta."
Nu doresc nimanui saracie si suferinta, insa se pare ca calea noastra nu este pe flori...Si daca adevaratii crestini nu mergeau la teatru, pe stadioane, noi ce facem ,noi ne si implicam in aceste distractii.
Imi pare rau, dar ca sa facem o deosebire intre ce a fost si unde am ajuns, trebuie sa citim si putina istorie.
Imbracamintea pe care o purtam trebuie sa se alinieze standardelor biblice in orice circumstante ale viertii, sa degaje sfintenie,modestie, cumpatare, disciplina si separare de lume.
Deconectat
Da ,sora Lucia aveti dreptate dar nu putem sa fim fixisti sau absurzi in ceea ce priveste tinuta sau cum ne pertrecem timpul liber.Nu stiu la ce va referiti :Bucuriile dupa voia Domnului nu pot fi confundate cu distractiile lumii, mai stim sa facem diferenta dintre ele ?...........
Deconectat
Hadasa draga, nu stiu daca tu ai avut parte de bucurii in Duhul Sfant , sau daca ai vazut macar bucurandu-se in El pe cineva, sa cante in limbi si cerul sa fie deschis...apoi rugaciunea care este desfatarea inimilor noastre.
Ai participat la sarbatorile Domnului si acolo sa va intalniti tineri de pretutindeni sa va bucurati in cantari ,la mesele de dragoste, sa vorbiti fiecare dintre voi despre planurile voastre de Evanghelizare , de misiuni , de binefacere a celor in varsta ,vizite la spitale, camine si orfelinate, unde se poate sluji foarte bine o cauza dreapta si sfanta, pe ambele planuri spiritual si pamantesc.Ati mers in parcuri imbracati unul si unul curati, baietii cu camasi si voi fetele in fuste...ati privit cerul vazandu-i seninatatea si puritatea din ochii vostrii, ati privit porumbei vazand blandetea din inimile voastre, ati calcat sfios pe alei, alegand un colt de acolo si sa cantati cu cerul imnul dragostei curate?S-au vati rusinat imbracandu-va TOTI sport si culegand o minge dupa care toti alergati haotic, confundandu-va cu lumea?Alegeti partea buna a lucrurilor! Ati fost in tabere ca sa admirati natura si sa va bucurati de ea?Vati imbracat voi fetele la fel ca in casa lui Dumnezeu, avand in vedere ca afara cerul este deschis?Nu este neaparat nevoie de pantaloni ca sa mergi la drumetii, ci doar o fusta sport mai lunga si incaltaminte adegvata.Cum privea Domnul la voi, la puritatea voastra, la inocenta voastra?Vati permis sa strigati deschis la DOMNUL cum facea Isus pe munte, sau bancurile si glumele proaste au inlocuit acea atmosfera de Eden?Ati agatat Harfele in salcii pe marginea raurilor si oamenii din lume se rugau de voi sa cantati cantarile Sionului?Sau vati aruncat in rau uitand ca apa face ca hainele voastre sa se lipeasca de corp si sa devina transparente, ati uitat oare unde ne este locul?Am schimbat etica crestina in cea fara rusine?Daca pentru o fata inocenta este rusine sa priveasca in ochii unui tanar, atunci ce este ca tinerii prind fetele in brate,le arunca in rau ,le tin pe umeri in piramide ,le urca in pomi, se imprietenesc la clipeala, ne placem, ne sarutam, si maine fiecare la casa lui, astea sunt bucuriile dupa voia Domnului sau placerile lumii?Sa ajuns ca tinerii care doresc sa traiasca dupa standardele Bibliei sa fie desconsiderati de cei care le incalca, si sa le creada exagerari.Dragi mei, de vreti sau nu vreti, ne vom infatisa inaintea Tatalui si fiecare vom da socoteala de traiul nostru.Cu toata dragostea v-am scris.
Doresc ca toti sa ajungem in Rai, sa stam pe cele doua maluri ale raului unde este Pomul vietii si impreuna sa dam slava Creatorului si sa ne BUCURAM!
Deconectat
După știința mea, pantalonul este îmbrăcăminte bărbătescă, că dacă ar fi pantaloni femeiești, ar fi și fuste/rochii, bărbătești, așa că una-i una - alta-i alta.
Bine ai spus ca "dupa stiinta mea"" deoarece ai lasat loc oricarei posibilitati.Ei bine, aceasta posibilitate exista, iata linkul si, cand ai timp fa o lectura si ai sa vezi ca pentru unii, fusta aia este un simbol al masculinitatii.
Un asemenea scotian poate interpreta f. bine textul din Deuteronom in favoarea culturii sale. Bineinteles, acesta este un caz particular in lume (sau cine stie imi las si eu loc de orice posibilitate ).
Problema este alta:
Exista 4 categorii de oameni:
1- cei ce cred si fac totul intocmai dupa ceea ce este scris.
2-unii care fac totul intocmai dupa cum este scris, dar sunt constienti ca orice regula are exceptie dar doar f. bine justificata si ca exceptia nu desfiinteaza regula ci, dimpotriva, o intareste.
3-unii care accepta ceea ce este scris dar constienti fiind ca exista exceptii de la regula, fac din aceste exceptii - libertinism.
4- cei care nu tin cont de nici o regula.
Ma alatur si eu fratelui Nica si sorei Lucia care au postat de curand la aceasta tema.Acum 60-70 de ani nici femeile din lume nu purtau pantaloni in societate.Costumele de baie erau dintr-o singura bucata, apoi au aparut alea cu doua piese apoi acestea au involuat, zic eu, pana au ajuns snururi.E clar ca moralitatea lumii involueaza iar femeile crestine trebuie sa ramana macar la nivelul femeilor din lume de acum 60-70-80 de ani.
Dar o inteleg si pe sora Hadasa.Din dorinta de a sta la spartura moralitatii, unii (si nu-i condamn neaparat) - fac din porunca domnului habotnicie.
Acum nu as vrea sa fiu acuzat ca vreau sa tin o predica libertinismului dar eu, personal, cred ca exista exceptii.
Sa dau un exmplu:
Sunt fata, am 17 ani, crestina, serioasa si ma conformez textului din Deuteronom.Ma duc la scoala, imbracata cuvincios:fusta lunga, pantofi cu toc moderat, bluza decenta si batic pe cap.Vine ora de educatie fizica si sport.Este stiut faptul ca la aceste ore, au si profesorii pretentiile lor;cel putin eu am avut un profesor care fara echipament corespunzator nici macar nu te primea la ora, pantofi sport, treining si pe sub bluza de treining , tricou.
Ma prezint in fata profesorului in tinuta mea crestina.Bineinteles ca este o discrepanta totala intre tinuta mea si tinuta celorlanti colegi de clasa.Momentul este unul cel putin jenant, trebuie sa dau explicatii, nici o problema, am sa o fac deoarece tin la credinta mea.Profesorul ma intreaba care este motivul pentru care nu vin in echipament adecvat la ora lui de sport.I explic ca religia nu-mi permite, avand lege in acest sens, ii explic ca este scris. Profesorul poate sa tina cont de argumentarea mea dar daca este unul fixist pe profesia lui nu are sa ma primeasca la ore.Daca nu ma primeste la ore, nu pot sa trec clasa.Dar sa zicem ca ma primeste dar spune si el ceva.Este scris in programa scolara ca azi trebuie sa faceti roata tiganului.Ma gandesc ca nu e prea potrivit sa fac roata tiganului in fusta, riscul sa mi vada picioarele si chiar chilotii este unul ridicat, momentul fiind penibil.Eventual daca-mi iau pantaloni pe sub fusta pot sa fac acest exercitiu.Dar oare ce ma fac cand o sa fiu pusa sa sar la groapa cu nisip in lungime?Oare nu o sa-mi vina fusta in cap? Da, o sa iau pantaloni pe sub fusta?Dar pantalonii sunt barbatesti si nu-mi permite Deuteronom deoarece acolo nu este precizat ca sub fusta este voie sau peste fusta.Oare sa iau strampi, aia se poarta pe sub fusta dar si aia sunt de mai multe feluri.Transparenti, netransparenti, mai bine ceva mai grosi ca de mulat, toti se muleaza.O fusta in cap si niste picioare frumoase in strampi oridecare ar fi ei, mulati, reprezinta o priveliste mult mai sexy decat un trening decent.
Eu o inteleg pe Hadasa.Oare chiar ar fi rau si o calcare de lege daca in astfel de situatii fetele ar purta si ele trening decent (nu mulat sa i se vada toate formele)?Apoi, dupa ora de sport, se imbraca iar in imbracamintea normala, crestina.
Va rog eu frumos, sa nu-mi spuneti ca a merge la scoala e pacat (e si asta o varianta) dar pe care eu nu o cred deloc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
Frate Avram, aveti in mare parte dreptate in ce spuneti...insa formele de invatamant din trecut nu erau mixte, adica fete cu baieti impreuna, ci erau scoli de fete si scoli de baieti, si aici, cu trecerea timpului s-a introdus invatamantul mixt si imi povestea batranul profesor universitar la care am lucrat aici in Italia ,ca primul impact cand s-a introdus acest lucru(invatamantul mixt) a fost unul animalic, baietii au sarit pe fete sa le atinga si ele speriate sareau care incotro si tipau.
Incet imoralitatea si-a spus cuvantul la toate nivelurile...ne-am invatat cu ea incat nu mai stim sa distingem ce este rau si ce este bine.
Eu pot sa tac si sa nu scriu nimic insa, trebuie tras un semnal de alarma ,pentru ca indecentul s-a instaurat la noi in biserici si firea cauta ,,milioane "de scuze ca sa fie satisfacuta.
Orele de sport sunt intradevar o exceptie,desi daca ma gandesc bine si Sabatele ar putea fi calcate cu aceste scuze, nu?
Si acum frate Avram, as vrea sa vorbesc de un lucru foarte important, a merge la scoala nu este pacat...aici dusmanul nostru insa a lucrat in multe feluri, scoala este o fereastra deschisa catre lume, mascata frumos cu fereastra catre cunoastere, cel rau a schimbat ,,RANDUIELILE DOMNULUI" in liberalism si sinonimele acestuia.Copiii nostrii invata si incep sa isi desconsidere parintii care nu au reusit sa mearga atat de departe cu invatatul, informatica si noile tehnologii ii fac superiori si privesc de sus pe poverii parinti.Sfaturile lor nu mai sunt la nivelul asteptarilor si iata Parsivul cum ne arunca copii in neascultare de poruncile Domnului, care spun sa ne cinstim parintii si sa nu inlocuim intelepciunea Domnului cu cea a lumii.Este bine sa mergem la scoala ,dar sa nu descalificam pe cei care nu au invatat si mai ales pe parintii si batranii nostrii, crezand ca sunt necultivati si buni de aruncat la gunoi.
Multe adunari s-au destramat din cauza dispretului si a desconsiderarii batranilor nostri, care au fost pusi deoparte din caza ca nu sunt scoliti.
Prin cuvinte simple si intelepte, unse cu multa dragoste biserica noastra va inainta.Este mai usor sa intelegi evlavia in saracie si in incercari, decat in belsug si prosperitate.Este mai greu sa cobori de pe piscurile mandriei ,decat sa urci trptele smereniei si sfintirii.
Deconectat
Wow! Citesc ce scrie fratele Avram si sunt de acord cu dansul. Pe urma citesc ce scrie sora Lucia si are perfecta dreptate.
Asi dori sa pun din nou predica acelui om , care a incercat sa explice surorilor , cum mintea fiecarui baiat/barbat functioneaza.
Suntem construiti diferiti, si acest om a reusit in a plastarii aceste diferente,si a scoate in evidenta acesti principali "magneti"cum el i-a numit, care functioneaza ca un magnet ,atragand instantaneu privirea unui barbat, impotriva lui insusi de cele mai multe ori.
Femeile trebuie sa inteleaga acest aspect, si sa nu ne considere slabi ,sau nesimtiti, pentru ca daca privirea noastra pentru o secunda sau doua este atrasa de acesti "magneti"care este impotriva voii noastre , nu inseamna ca barbati aluneca imediat in ganduri adultere,ci probabil ca procentajul celor ce aluneca pe aceasta cale este unul foarte, foarte mic intre cei credinciosi .
Insa ma gandesc , ca situatia in randul celor necredinciosi o fi alta .
Eu sunt 100% ca nu acesta este voia si motivatia surorilor care declanseaza acesti magneti in ochii barbatilor , purtand astfel de imbracaminte , insa aceasta nu anuleaza efectul produs.
Chiar daca motivul nu este deloc unul murdar sau rau , surorile trebuie sa inteleaga efectul acestor haine sau situatii asa numiti "magneti" pentru un ochi de barbat.
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13480. Postat la 31/08/2011 20:11 - 4994z4h11m
Aveți o justificare la călcarea recomandărilor date de Pavel să nu părăsiți adunările, voi cei care ați lăsat bisericile goale?
Așa și cu îmbrăcămintea, cu baticul, cu pantalonul, etc. etc.
Unde-i bârna și unde-i paiul?
Dușmanul tuturor a făcut și lucrarea aceasta, de-a dezrădăcina. De la cine să învețe copiii, dacă cei tari în credință au plecat și au luat și cărările vechi cu ei?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Foarte buna predica frate dani , este de invatat cel mai mult sa luam seama la acest verset
Romani 14 .13 Să nu ne mai judecăm, dar, unii pe alții. Ci mai bine judecați să nu faceți nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.
Ia ganditiva cata lupta este in interiorul inimii unui Barbat si al unei Femei Crestine in ziua de azi la ce se perindeaza in ziua de azi pe strazii, si cum asi chinuie sufletul si unul si celalalt sa a-si pastreze haina curata zi de zi eu zic ca nui usor numai Domnul poate sa ne de-a putere .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Iata ca Dumnezeu ne ajuta sa intelegem mai bine ca prin tinuta noastra indecenta , nu facem altceva decat sa facem barbatii sa pacatuiasca,
Va multumesc frate Avodah si costy, ca incercati sa ne faceti sa intelegem greselile pe care le facem sau ingaduim.
Nu sunteti slabi(la cat de ispititi sunteti) si sincer ma bucur ca va deschideti inima si ne explicati cum stau lucrurile.
Deconectat
Nu cred ca ar trebui un tipar, ci mai degraba sa ne imbracam intr-un mod decent, cu bun simt, ma gandesc Hadassa, sa ajungem toate la aceasta tinuta si cu siguranta vom urca...in smerenie, evlavie...vom descoperi ce inseamna sa traim curat si sfant,Asa sa ne ajute Dumnezeu!