Pai , apropos de magnet Hadasa, cum zicea Avodah, o fusta pana la genunchi, hai ca nu e bai, dar de ce trebuie cand merg la predica, sa vad un rand intreg de surori, cu picioarele goale, si la altele se vede mai adanc, si mai au tupeu unele sa zica, unde se uita Fratele Abdon, si eu zic, ce scoate sora in evidenta, si intreb, are nevoie Domnul de asemenea inchinatoare?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Cred ca aici se disting mai multe mentalitati, draga Hadasa:
1.Prsoanele care se poarta si mai rau(pantalonii) si ca sa scape de eventualele observatii...sa nu zica ca nu numai ele gresesc , atunci arata cu degetul spre aceste fuste, care dupa parerea lor ar insemna acelasi lucru.
2.Persoane de buna credinta care sunt determinate de unele aspecte sa condamne purtarea acestor fuste, si anume;
-daca fusta este pana la genunchi si este foarte stramta , atunci ai sansa sa iti arate toate formele si cand te asezi sa se ridice pana sus...;
-un alt aspect al acestor fuste este faptul ca in general fustele strimte au acea crapatura pentru ati da libertatea de a pasi si in astfel de situatii fusta fiind pana la genunchi crapatura este mai mare , dand posibilitatea sa se vada mai mult decat este permis , acest lucru nu este nici decent ,nici frumos.
Sfatul meu:
Fusta pana la genunchi, nu poate sa fie decat mai larga, un model mai amplu(creata , in clos , in clini), pentru a da libertate , nu se uzeaza crapaturi si nici nu se ridica pe tine cand te asezi , si nici nu ne arata formele.
Pentru fetele mai plinute, purtati fuste drepte cu crapaturi false(adica mascati crapatura cu materiale fine, matase sau nailon)
Puteti sa le combinati in multe feluri, asa ca puteti sa va purtati in mod decent cum sta bine la crestine.
3.Persoanele care exagereaza ,ajung la o anumita varsta si inclina sa impuna o anumita ,,uniforma",daca as putea-o numi asa, fusta pana la pamant , neagra , batic legat cu trei noduri, si trei bluze una peste alta.
Sau alte moduri extreme de gandire...trebuie sa tinem cont de fiecare vreme si sa nu exageram, ci sa implementam o purtare plina de decenta , cu bun simt si cu sfiala, in concordanta cu o viata plina de evlavie si smerenie, aceste lucruri vor scoate in evidenta un chip de fata plina de puritate si inocenta.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Sora din partea mea, ar trebuie sa porti rangul de diaconita, Domnul sa te binecuvinteze, ca implinesti Cuvantul, care spune, ca cele mai in varsta sa le invete pe cele tinere!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13917. Postat la 15/09/2011 22:27 - 4979z1h54m
Domnul să fie cu voi.
Dumnezeu să vă binecuvinteze pe voi care ați făcut o discuție recentă, în această discuție sigur a fost și Duhul Domnului și încă ceva, pot să susțin cu tărie că ce ați vorbit voi, dacă cine-va ar întreba pe Dumnul, ar primi exact aceste învățături.
Încerc să numesc pe trei, că și așa ne batem capul despre trinitate, dar ceilalți să nu se supere, nici acei ce bag bețe în roate, vă stimez pe toți la fel, dar ăștia trei mi-o reparat inima și sunt:
Hadassa.
Lucia.
Abdon.
Voi salva postările voastre recente, că merită, încă odată Domnul să fie cu voi.
Frate Abdon, acuma cred că ai uitat mănușile, și ai vorbit de la obraz, ca să înțeleagă și cele ce se fac că nu ănțeleg, cu permisiunea ta postez un fragment:
Pai , apropos de magnet Hadasa, cum zicea Avodah, o fusta pana la genunchi, hai ca nu e bai, dar de ce trebuie cand merg la predica, sa vad un rand intreg de surori, cu picioarele goale, si la altele se vede mai adanc, si mai au tupeu unele sa zica, unde se uita Fratele Abdon,
Vă întreb pe voi surorilor, întâi pe cele tinere, apoi și pe cele mai coapte puțin: Chiar nu înțeleg, de ce se îmbracă surorile tinere - fecioare atât de provocător, fie cu haine transparente, fie cu haine mulate, fie scurte, oare să le vadă feciorii cu ce le-a înzestrat natura? să se fălească cu formele care de fapt ar trebui să le ascundă, sau așa-i moda acum, fata să scoată 90% la licitație ........ .
Ca să nu vă plictisesc, mă grăbesc să ajung la sfârșit, dar înainte de asta, vreau să vă spun o mică discuție, între un prezbiter și un fecior pocăit și deștept, fratele prezbiter l-a întrebat pe fratele tânăr; am auzit că ai mers și mergi cam regulat la ștrand, nu crezi că Domnului nu îi place; fr. tânăr răspunde: Dar dacă Domnul mă trimite acolo ca să îmi găsesc jumătatea, acolo nu îi nevoie ca să le dezbrac cu ochiu, se dezbracă ele singure și îmi arată tot ce au.
Oare nu ar trebui ca să meargă și unul și altul, înaintea Domnului și El să le descopere compatibilitatea?
Dar sunt și surori căsătorite că dacă le scapi printre fete, salut nu le mai cunoști, îmbrăcate la șapte ace, parcă și mai și ca surorile tinere.
Nu cumva le place când aproape toți își întorc capul după ele, când ele trec.
Cred că îmi fac datoria, înaintea Domnului, dacă postez un verset:
Matei 18:7. Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!
Soră Lucică, dacă vei pune suflet prin învățături și sfaturi, cred că mergi sigur pe drumul Pocăintei, așa cum se cade femeilor mai în vârstă.
Sper să nu vă fi luat Pacea din inimă.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Daca as fi scris eu acest mesaj, eram deja flenduri, chiar daca are o nota hazlie. Toate surorile si moderatorii ar fi sarit pe mine, ba chiar si sotii mai tineri ai caror sotii se poarta cumva asa.
Asa ca este bine "mos Nica", da-le mai departe teme, ca esti respectat si este bine.
Deconectat
Ai sa fi acceptat, dar datorita faptului ca sunt cativa care s-au perindat printre noi, care au facut rele, inca nu te cunoastem , nici sinceritatea ta, dar cu timpul, iti vor fi acceptate si tie notele hazlii, nu ai o imagine cu tine, poate ca ne cunoastem din vedere, nu dupa nume, nu avem multe detalii la profilul tau ... .
Deconectat
Mai, mai!
Doar nu suntem la SECU!
Am cam citit si eu forumul acesta, am spus ca vreun an, dar nu am sesizat decit opinii diferite, la aproape toate subiectele.
Aceasta nu ar trebui sa fie un motiv de "full ban", sa-l lasi pe om fara posibilitatea de a citi macar, ca poate mai afla cite ceva si intre timp accepta.
Acest mod de tratament, este ca cel care se refera la cei ce interzic folosirea bucatelor si a casatoriei.
Iertati-mi off topicul.
Normal Off topic
Frate Stefan, te rog sa vorbesti despre subiectul ce se discuta la acesta sectiune, cit despre full ban si alte decizii lasa in seama administratorilor si a moderatorilor, nimeni nu doreste din cadrul administratiei sa sanctioneze pe cineva doar atunci cind cineva incalca in mod voit regulamentul.
Multumesc pentru intelegere!
Mderator7
Deconectat
Draga Hadassa, sper ca am adus destule argumente la capitolul FUSTE, nu-i asa?
Sunt moduri discrete si cai potrivite de a ne imbraca , care ni se potrivesc chemarii Sale marete : ,,numai purtati-va intr-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos."(Filipeni 1:27)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Sora Lucia ,va multumesc mult pentru aceste argumente biblice.Am pus aceasta intrebare deoarece consider ca si alte persoane ar aveea nevoie de aceste argumente .Eu...fiind in cunostinta de cauza nu am decat sa va aprob caci aveti perfecta dreptate.
Multe binecuvantari .
Deconectat
In zilele acestea surorile sau modernizat din toate punctele de vedere dar si fratele de el nu spunem nimic dam vina repede pe Eva nu cum a spus Adam
Genesa 3:12 Omul a raspuns:,,Femeia pe care mi-ai dat-o ca sa fie langa mine,ea mi-a dat din pom si am mancat ''. Amin
Deci si noi daca nu spunem lucrurile pe fata in adunare si nu predica acestea spunem doar pe forum nu o sa se destepte niciodata femeia oricum multe biserici sau modernizat daca nu ai costum se uita toata lumea la tine.Iar femeia in biserica nu se imbraca cuvincios venind cu un prilej de pacatuire pentru noi barbati trebui sa fim intelepti daca nu ne educam sotiile si le lasam de capul lor si ii si mai spunem puneti incaltamintea mai inalta ca eu sunt mai inalt. 1Timotei5:8;1Petru 3:1-7
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti sa ne dea intelepciune si sa nu mai aruncam povara pe femeie sa fim cu capu pe umeri caci este scris in 1Corinteni 11:1-16
Romani 12:2,3;Isaia 3.24; 2Imparati 9:30;Ezechiel 23:40;Exodul 32:2;1Ioan2:16;2Petru 2:19 Isaia 3:16-24 Cititi si meditati cuvantul Lui Dumnezeu Amin
Deconectat
Din cate ai scris tu, draga Remus aici...crezi ca barbatul ar avea cea mai mare vina in comportamentul vestimentar al sotiei, nu ?!
Eu nu sunt de acord cu tine, im primul rand o femeie credincioasa va fi supusa barbatului incadrandu-se in baremele biblice.
Eu cred ca daca barbatul imi spune : Da-ti baticul jos cand iesi din adunare!
Iar eu ii sunt supusa, nu inseamna ca sunt si credinceoasa, nu crezi?
In primul rand voi asculta in Domnul de barbatul meu, iar el ca si mine, vom fi ascultatori in primul rand de El.
Cat despre COSTUMUL BARBATESC , este un lucru bun...nu-l vad pacat, si orice imbracaminte barbateasca decenta, fiecare cu ce are...insa gandesc ca barbatul se va ingriji sa aiba o tinuta cat mai adecvata inchinarii si slujbei in biserica, nu cu diferite bluze cu chipuri si scrisuri cat mai lumesti pe ei...
Apoi, dragii mei barbati, tot spuneti ca nu se spun aceste lucruri in adunare sau ca nu se predica, eu vreau sa va spun un lucru, daca le observati le puteti spune in particular fiecarei fete-femei ca se poarta indecent si cu siguranta a doua oara, de rusinea voastra nu se va mai imbraca astfel(daca sunteti lumini)
Decat sa le masurati, mai bine spuneti-le ca au nevoie de o masura in plus!
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16343. Postat la 12/01/2012 20:05 - 4860z3h16m
Draga sora uneori ne este rusine sa le vorbim persoanelor feminime de acest aspect ca se cam supara mai nou ca le atragi atentia si pe deasupra devi o persoana insuportabila pentru ea si mai bine lasam pe Domnul ca El sa le instinteze si sa le vorbeasca cum trebuie sa-si arate smerenia fata de El si sa fi SFINTA inaintea sa......
Deconectat
Lucia a scris:
Eu nu sunt de acord cu tine, im primul rand o femeie credincioasa va fi supusa barbatului incadrandu-se in baremele biblice.
Eu cred ca daca barbatul imi spune : Da-ti baticul jos cand iesi din adunare!
Iar eu ii sunt supusa, nu inseamna ca sunt si credinceoasa, nu crezi?
In primul rand voi asculta in Domnul de barbatul meu, iar el ca si mine, vom fi ascultatori in primul rand de El.
Un bărbat care respectă ierarhia lui Dumnezeu nu va spune niciodată nevestei "Dă-ti baticul jos când iesi din adunare!".
Dacă bărbatul roagă pe femeia creștină căstorită ceva împotriva Cuvântului cum ar trebui ea să procedeze?
Să asculte de bărbatul ei sau de Dumnezeu?
Lăudat să fie Domnul!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18527. Postat la 29/05/2012 18:40 - 4722z5h42m
În predica -Cei ce dau vrabia din mână pentru cea de pe gard- Iacob Coman spune ( e bine de văzut tot) cam de la min.40,27 înainte eu spun cu vorbele mele)- comportarea sau îmbrăcămintea nesfântă, este urletul Satanei care are puțină vreme și caută să atragă la el pe cât mai mulți.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19366. Postat la 06/08/2012 15:02 - 4653z9h20m
Cred că am reușit să desfac nodul gordian , cu privire la îmbrăcămintea (ținuta) femeii pocăite în societate, nu cred că femeile necăsătorite, ies din tiparul femeii pocăite.
Cu vreo 4 zile în urmă o vecină care a împlinit 60 de ani, a venit pe la noi și stătea de vorbă cu nevastă-mea, eu trăgeam cu urechea pentru că era vorba despre ținuta pe care o purta ea când era tânără, printre altele zicea cam așa:
Când eram tânără, aveam fusta numai de o palmă și ceva și când treceam prin fața bărbaților, toți începeau să fluiere, să strige și ea așa de bine se simțea, de căuta să treacă cât mai des prin secția unde lucrau bărbații .
Acuma întreb și eu așa aproape retoric, oare acesta să fie adevărul și printre femeile creștine?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Nica Schirod a scris:
Acuma întreb și eu așa aproape retoric, oare acesta să fie adevărul și printre femeile creștine?
in unele cazuri cred ca acesta e adevaruul....
zicea cineva ca o femeie casatorita se imbraca sa-i placa sotului iar una neacasatorita se imbraca sa placa tuturor
eu cred ca orice femeie care se respecta si are ceva din Dumenezeu stie sa se imbrace cu gust, imi place sa ma imbrac, imi place sa ma aranjez dar imi place sa fac toate aceste lucruri cu intelepciune....
uneori ma intreb unde e limita? pana unde pot sa merg?
uneori nu mai stim sa ne pastram acel dram de decenta care se cuvine unei femei crestine, chiar vizionam o nunta zilele acestea....vazand-o imi venea sa ma crucesc (asa cum zic ortodoxi), extravaganta la maxim...si apoi peste cateva zile fratele mire merge si predica smerenia si sora mireasa da lecti
eram in facultate si urma sa ma casatoresc iar cateva colege spuneau ca singura diferenta intre nuntile lor si ale noastre este muzica, la ei se joaca la noi nu, spunea una ca la noi femeile se imbraca mult mai "bine", acestor oameni care au formata deja o parere despre noi in felul acesta ce poti sa le mai spuni? le mai poti spunde despre Isus?
eu cred ca atata timp cat nu ne deosebim de cei din lume suntem ca ei, macar putina deosebire sa fie, degeaba icerc sa spun oamenilor de Dumnezeu daca nu ma port ca un copil a lui Dumnezeu, voi spune vorbe in vant, voi arunca margaritare porcilor....
sunt pline bisericile de tineri frumosi, aranjati, imbracati bine....dar in spatele mastilor se ascund lucruri urate, pacate groaznice, uraciuni.....fatada e una frumoasa dar in spare e o adevarata sodoma....mi-ar place ca noi sa fim altfel, sa nu ajungem ca ei, sa ne deosebim cu ceva
sa predicam evanghelia cu viata noastra , numai daca e nevoie sa folosim cuvinte
o femeie are nevoie de aprecieri si la capitolul imbracaminte dar strict din partea sotului, cel putin in cazul meu asa este....imi place sa cer parerea sotului in privinta hainelor, nu mi-ar place sa ma imbrac cu ceva ce stiu ca nu ii place, si nu ma doare gura sa intreb draga asta cum imi sta? cum imi vine? ce zici de asta?...etc
si odata ce esti casatorita cred ca tr sa te imbraci sa-i placi sotului fara sa stranesti poftele altor barbati....acum ma intreb cum putem face acest lucru?
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."