Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Ținuta femeii creștine căsătorite în societate
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat BRETONUL- Modelul lumii sau...
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18359. Postat la 07/05/2012 12:52 - 4744z10h51m
Deschid acest subiect, cu speranta ca discutiile pe aceasta tema ne va face sa intelegem ce inseamna un comportament nobil de numele pe care il purtam, acela de copil al lui Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: BRETONUL- Modelul lumii sau...
Lucia
18364. Postat la 08/05/2012 08:41 - 4743z15h1m
Ca sa va fie mai usor, am sa va pun cateva intrebari... cu speranta ca multi se vor inghesui sa raspunda:
Considerati bretonul la surori, un exemplu de urmat, avand in vedere ca el acopera?
De unde vine moda lui?
Credeti ca surorile mai in varsta sunt un model pentru cele tinere, sau modelul lumii este cel ce ne conduce?
Ce trebuie sa facem in vederea constientizarii ca felul cum ne purtam, cum ne imbracam, cum ne taiem parul si ni-l aranjam dezvaluie de fapt cine este stapanul vietii noastre?
Va rog!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
18365. Postat la 08/05/2012 10:35 - 4743z13h7m
Intrebarilor tale sora Lucia merita un raspuns.
Si am să mă străduiesc din ce m-am informat si iti voi sta la dispozitie cu drag.

Am sa incep cu cateva info... avand in vedere moda si de unde vine portul bretonului.... din ce m-am informat de pe internet asupra subiectului.
..............................................
New Bible Dictionary: Second Edition spune că Obiceiul normal al israeliților, pentru ambele sexe, pare să fi fost de a lăsa părul să crească la o lungime considerabilă. Bărbierii sunt menționați (Ezechiel 5:1), dar funcția lor era dea aranja mai degrabă decât a tăia părul. Dar în perioada Noului Testament părul lung era o rușine pentru un bărbat (1 Corinteni 11:14), deși Pavel a făcut această afirmație către o biserică din Grecia. Femeile, pe de altă parte, purtau părul lung și netăiat în ambele perioade. Talmudul nu menționează pe frizerii femeilor, ci rădăcina cuvântului este de a împleti mai degrabă decât a tăia.
În Egipt capul și fața era rasă totuși și Iosif a trebuit să se supună obiceiurilor locale (Geneza 41:14). Aranjarea acestuia trebuia făcut în anumite feluri; bretonul nu trebuia tăiat niciodată (Levitic 19:27), din moment ce aceasta era o caracteristică a cultelor idolatre.
Până în această zi iudeii ortodocși observă acest obicei: copiii mici pot fi văzuți cu capul tuns scurt, cu excepția verigilor care atârnau la urechi. Preoților li se dădeau instrucțiuni despre părul lor prin Ezechiel (44:20). Nazireatul trebuia să-și lase părul netuns atâta timp cât dura jurământul său, și apoi să-l radă complet. Această radere semnifica purificare (Levitic 14:8).
Soră Lucia ,dacă exista coaforuri sau frizerii există si moda lumii si acolo unde există moda lumii se mai practică si bretonul.
Cât despre surorile care-si tund părul pentru un motiv intemeiat cum ar fii pentru căderea părului , comentez..... totusi...... ,unele surori se tund datorită caderii părului in exces si mă refer la cele care ori alăptează ,ori suferă de o boală in organism sau lipsa de vitamine ,carente.... care duc la aceasta.
Eu le recomand să-si facă o mască cu galbenus de ou ,o capsulă de vitamina E, 10 picături de vitamina A uleioasa si zeamă de la o jumatate de lămâie.smiley
Deci sunt si cazuri motivate si din această pricină ele isi tund părul nu neaparat din dorinta de a avea un breton (moda lumii) si scurtarea părului in sine ,ci pentru un fapt destul de neplăcut cum ar fii căderea părului.
Voi mai revenii pentru a dezbate in modul plăcut si pasnic cum stau lucrurile la acest capitol ,să invatăm impreună ...cât despre mine (nu mă laud nu port ,,breton'' ) smiley.

alin
18369. Postat la 09/05/2012 11:07 - 4742z12h36m
Oare e bine cu breton? Oare cat de lung trebuie sa fie parul? Oare e bine ca barbati sa fie tunsi la zero? Oare e bine cu parul lasat pe spate? Oare trebuie sa port barba? ( mai nou la uni cat e barba mai mare si sfintenia e mai mare) Oare, Oare , Oare....

Sunt niste intrebari atat de penibile .... in ultimul timp se leaga lumea atat de mult de curatirea vasului de afara, incat cel launtric e uitat de mult.

Dragostea celor mai multi se va raci, si asta o vedem zi de zi, prin dezbinarile pe care se fac intre frati, e multa vorba si putina fapta!

Dumnezeu nu priveste la fata omului, desi asta nu inseamna ca putem umbla cum vrem, dar treaba asta cum sa ne facem parul, sau cat de scurt sa ne tundem e penibila rau de tot.
Lavi
18370. Postat la 09/05/2012 12:18 - 4742z11h24m
Frate Alin mai sus eu mi-am exprimat o ideie de ce se tund unele surori si am explicat si cateva motive ,desii sunt mai multe ,eu personal nu am nimic impotriva tunsului ...pot fi o gramada de motive (cum ar fii din cauza caldurii,un par prea des ....) ,nici nu ma poticnesc in vreo sora care are spre exemplu un breton ,stie fiecare de ce isi face ,eu una nu fac o Lege din cat de lung sa fie parul unei surori ,cine sunt eu sa judec ?,ma judec mai intai pe mine si sa nu fiu o pricina de poticnire pentru nimeni .
Totusi in sinceritatea mea ,consider ca parul unei surori este o potoaba daca are grija de el si invata sa si-l intretina corespunzator ,apropo ,uleiul de masline este super bun si grija mare la sampoane ...multe din produsele de pe piata nu sunt tocmai bune pentru par ,multe contin chimicale si din acest punct de vedere apare caderea parului, sfatuiesc pentru folosirea sampoanelor cu germeni de grau sau si mai ok sunt cele pentru copii mici.
Cat despre barba exista deja o sectiune ....,aici se discuta ,,bretonul'' unei surori si nu barba sau tunsoarea la zero ( sincer este urat un barbat tuns zero ,dar mai ales o femeie smiley),chiar daca am scris mai sus cateva idei ele sunt legate de topic si sunt extrase din New Bible Dictionary: Second Edition ...se poate vedea mai multe aici despre Istoria bretonului , cei ce sunt interesati .... poate o informatie nu strica .
http://www.voxdeibaptist.org/Parul_in_Istorie.htm
Numai bine si curaj si la alte pareri constructive ca intr-o mare si frumoasa familie.

Lucia
18371. Postat la 09/05/2012 14:43 - 4742z8h59m
Incepand cu provocarea reusita a celui rau de a forta limitele intelepciunii divine "impuse omului"inselandu-l sa manance din pomul cunostintei binelui si raului, Satan foloseste metode diferite de a submina standardele lui Dumnezeu in comportament, imbracaminte si stil.
Modul in care ne prezentam in societate si Biserica este modul in care ne prezentam clipa de clipa inaintea lui Dumnezeu, este fereastra deschisa a inimii noastre.
Dumnezeu nu priveste la fata omului, in sensul varstei, a frumosului, a handicapului, a saraciei, a pozitiei sociale, a rasei umane sau a culorii...insa priveste la :"Privirile trufase si inima inganfata, care este pacat..."
Priveste la crestinii care din dorinta de a se lua dupa modelul lumii uita de faptul ca trebuie sa ne purtam in mod cuviincios, natural, decent, cu modestie si bun simt, nu cu impletituri de par, dupa moda acelor vremi sau dupa moda acestor vremi, ci cu fapte bune , cum le sta bine la femeile EVLAVIOASE(se tem de Dumnezeu).
Cat despre curatia vasului de afara, Dumnezeu pune un accent deosebit pe el, sfatuindu-ne sa nu punem pret pe moda parului(impletituri de par, moda acelor timpuri), pe intrebuintarea bijuteriilor(scule de aur si margaritare )si pe haine scumpe.
Si iata MISTERUL!
Ci sa fie omul ascuns al inimii, in FRUMUSETEA nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.

Considerati ca BRETONUL este modelul lumii sau a lui Dumnezeu?

Lavi
18374. Postat la 09/05/2012 17:36 - 4742z6h6m
Bretonul este modelul lumii sora mea dragă Lucia ,nu al lui Dumnezeu .
Cât, despre surorile care-si impletesc părul lung si frumos in două cosite sau una ,nu găsesc a fi ceva rău , dacă este lung el trebuie prins cumva ...nu soră Lucia? Sau ...!?
Probabil femeile din timpul lui Pavel isi făceau tot felul de impletituri (probabil extravagante ,nu am de unde să stiu)....1 Timotei 2:9 Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,....
Acum mă sfătuiesc si eu cu voi , la astfel de cosite impletite ,s-a referit Pavel?
Oricum vremurile din timpul lui Pavel nu sunt ca acestea in care trăim noi ... scena acestei lumi este incotinuă schimbare.
Totusi eu una pledez pentru un păr lung si frumos ,am observat chiar surori tinere care acopera tot părul sub baticut,altele si-l lasă frumos pe spate ,prins in coadă sau impletit .
Sincer mie imi sunt dragi să le văd pe cele mai tinerele cu părul frumos si sănatos.
Eu sunt asa mai grijulie ,poate am vorbit prea mult mai sus ,despre sănatatea părului si cauzele căderii lui, sunt pentru un păr bogat ,intretinut si ordonat si nu pentru un par rar (care nu mai este deloc frumos).

Lucia
18375. Postat la 09/05/2012 18:32 - 4742z5h10m
Lavi, nu este treaba mea sa judec ce fac surorile cu parul lor, eu am deschis un subiect despre breton, unde citesc si fetele mele mai mici, care isi doresc tot mai mult sa fie in ton cu moda, si vor sa poarte acest faimos BRETON...
Doresc sa discutam deschis si sa reusim sa vedem cum trebuie sa ne purtam, parerile tuturor sunt binevenite, si pro, si contra, nu?
Cat despre impletituri de par, nu cred ca este vorba de coada sau cele doua pe care le fac mamele fetitelor pentru a nu li se incurca parul.
Pe timpul lui Pavel, cat si in vechime se punea mult accent pe stilul impletiturilor de par ca la negrese, era o moda...si posibil femeile se mandreau cu aceste pieptanaturi, cine stie?
Afectiunile pe care le au anumite femei le determina intradevar sa apeleze la tuns, ras si tratamente speciale, insa cine le judeca pe ele? Nici Dumnezeu!
Cine poate aduce amanunte, sa le aduca linistit...

Lavi
18383. Postat la 10/05/2012 10:40 - 4741z13h2m
Surioara mea dragă Lucia ,tu ai deschis un subiect pentru a ne sfatuii atat noi surorile mai invarstă cât si tineretul ,dar din păcate tineretul nu prea apare pe aici.
Am spus mai sus că acest ,atât de dorit ,,Breton'' este lumesc si eu intâmpin aceleasi lucruri ca si tine si eu am fetite si una din ele se poartă cu breton , dintre cele patru pe care le am,insa cea micuta de 4 ani s-a tuns singură ...varsa.... si-a facut niste zizaguri in păr si un breton in scari ... sa sa fie frumoasa ,spunea ea....râzănd ,după ce nu am mai putut face nimic ,decât să strang părul cu fărasul din baie.
Nu am realizat pâna să deschizi tu subiectul, că acest breton este de fapt in ,,ton ''cu moda lumii ,nu i-am dat importantă ,dar nici nu vreau să par pentru cineva ca având o ideie ,,preconcepută'',datoria mea este sa ajung la inima ficelor mele a celora din casa mea ,pentru celelante fiice au cine le sfatuii ,mamele si tatii lor .
Inteleg un singur lucru că dacă mamele poartă si au purtat breton ,cu atat mai mult ficele lor isi vor dorii acelasi lucru ( deoarece oglinda ficei este de fapt imaginea propriei mame) dar nu in toate cazurile mamele au purtat si portă acest faimos ,,breton'' si totusi societatea in care ne invartim zi de zi scoala chiar si câte alte locuri..... ne indeamnă parcă spre o copiere se dă o luptă continuă si o sumedenie de intrebari de genu..,,eu nu pot să fiu asa ?sau ....părul meu este al meu si-l port cum imi place cine mă poate critica?
Eu asa văd lucrurile cu privire la tineret in general si totusi avem datoria morală si parintească in a sfătuii si mangâia si nici de cum in a critica , ca nu cumva să ne trezim că am pus garduri care departează mai degraba decât să apropie.
Am văzut si eu de toate pană la aceasta varstă ,am văzut tot felul de ingrădiri cu privire ... ,la freză si nu numai.... am văzut incotro s-au indreptat tinerele si tinerii unor familii si-au urmat proprile pofte si dorinte si s-au indepărtat nu doar de adunare ci si de parintii care practic i-au subjugat prin ,,criticism''.
Deci am ajuns la o concluzie clară ,,pocăinta incepe de acasă''din sânul părintiilor.
Dacă parintii nu sunt atenti cum merg pe cale cu atat mai putin copii lor ,mai sunt si exsceptii unde de fapt copiii sunt mai credinciosi decât părintii .

lisha
18399. Postat la 11/05/2012 08:01 - 4740z15h42m
Poate o fi la moda bretonul asta...dar pana la urma urmei fiecare da socoteala de ceea ce face, cred ca nu bretonul in sine e pacat ci mai mult motivatia pe care o ai cand ti-l faci e pacat

Eu nu cred ca daca porti breton esti neaparat lumesc, nu in asta sta pocainta....de cand ma stiu am purtat breton pana acum vre-o trei ani cand m-am gandit sa vad cum imi sta si fara smiley

de mica aveam breton, asta insemna ca ma tundea mama...pe vremea respectiva nu stia mama ca e sau nu la moda asa ceva,,,,pur si simplu i s-a parut ca imi sta mai bine asa si asa ma tundea, nu ma tundea dupa moda sau nu, e femeie seriosa, cu principii...deci nici vb de moda...

Sunt multe alte lucruri mult mai lumesti in biserici...si din pacate acelea nu se schimba smiley

de ce purtam anumite haine ca si cei din lume? sunt modelul lumii sau a lui Dumnezeu?

De ce ne luam masini cum isi i-a lumea? De ce ne facem case la fel ca ei?

si intrebarile pot continua...

cat despre tunsul parului... eu cred ca la Dumnezeu ii place sa ne vada ingrijiti...asta nu insemna ca sunt toata ziua la coafor...dar nici lasata in paragina ca doar sunt "sfanta"

Ca si femei avem nevoie de multa intelepciune si pricepere...pt ca fara suntem vai de noi

daca tot veni vb poate imi spuneti si mie un tratament contra picari parului....unul care sa dea reyultate...am nascut de doua luni jumatate si imi pica ff mult, pe timpul sarcini nu mi-a picat deloc si dr mi-a spus ca ce nu a picat atunci tr sa pice acum....dar mie de obicei imi cam pica parul si tot ce am folosit pana acum nu a dat rezultate...

stiu ca petrolul e ff bun...dar sa ma pot da insemna sa nu ies din casa in perioada cand sunt data...si nu prea imi convine smiley

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lucia
18406. Postat la 11/05/2012 13:34 - 4740z10h8m
lisha, cand am deschis acest subiect, nu am facut-o cu gandul sa judec pe cineva, de aceea subliniez inca o data...acest lucru.
Priviti cu atentie TITLU "BRETONUL- Modelul lumii sau..."
Am lasat libertate fiecaruia sa spuna cum crede.
Cu speranta ca ne va face pe fiecare in parte sa meditam si sa ne dam singure raspuns, nimeni nu trebuie sa se supere.
Pocainta este personala...fiecare va da socoteala in dreptul ei, dar...
Sa zicem ca ne gasim intr-o aula, acolo fiecare dintre noi trebuie sa ne prezentam inaintea JUDECATORULUI.
Cum credeti ca este bine sa ne prezentam, dupa modelul lumii sau dupa standardele impuse de Dumnezeu?
Face parte bretonul din tinuta crestina?(un raspuns cu da sau nu ar fi cel mai ideal!)
Cred ca in orice postura ne-am afla, este cel mai bine sa fim sincere cu noi... pentru ca cel mai grav lucru este sa ne mintim singure pe noi insine.

Nica Schirod
18418. Postat la 13/05/2012 19:17 - 4738z4h26m
Important subiect și tot atât de sofisticat.
Dați-mi voie să pun o întrebare scurtă și după aceea voi încerca să comentez, după ce voi primi răspuns la întrebare.

Ziceți-mi vă rog, acest breton este pocăit sau nu?, nu vorbesc de bretonul care îl poartă subiecții ne pocăiți, ci subiecții pocăiți.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
18420. Postat la 14/05/2012 15:42 - 4737z8h1m
Biblia spune:
"Pazeste-ti inima mai mult decat orice; caci din ea ies izvoarele vietii."( Prov.4.23)

Si tot Biblia spune:
" Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele. Iata lucrurile care spurca pe om."(Matei 15.18-20)
Si am sa concluzionez:"Fiti sfinti caci Eu sunt sfant!"
Priviti cu atentie la cele doua referinte biblice, ele se opun una celeilalte, ori este alb, ori negru...dar daca le amestecam, ce iese?
Credeti ca lui Dumnezeu ii plac jumatati de masura de sfintenie? Nu ne invata chiar si firea ce este rau si ce este bine?
Desi cunoastem cu totii adevarul, ne place sa amestecam lucrurile, insa sa stiti ca haina noastra trebuie sa fie alba, nu gri!
Bretonul este modelul lumii sau...?

Avram_76
18422. Postat la 14/05/2012 16:26 - 4737z7h16m
Frate Nica, deoarece ai adresat o intrebare publica da-mi voie sa-ti raspund personal:
Nu cred ca asa se abordeaza o problema!Faptul cum se pune problema, la modul general vorbind, faptul cum se pune intrebarea, tot la general vorbind poate sa conduca opinii departe de adevar.
Nu se intreaba:"acest breton este pocait sau nu?" deoarece, un breton nu are cum sa fie pocait (doar fiintele umane pot sau nu sa fie pocaite).
Daca vrem sa fim pocaiti dupa standardele lui D-zeu de sfintenie trebuie sa ne uitam in Lege daca bretonul ESTE SAU NU PACAT. Daca exista in Legea Domnului acea restrictie cu privire la breton, trebuie lecturata.Dupa lecturare, putem spune despre un om care poarta breton sau nu, ca se face vinovat sau nu de o porunca pe care o incalca cu stiinta sau fara.
Frate Nica... care-i pocaita?Cararea de la stanga la dreapta sau cararea de la dreapta la stanga?Cred ca cea mai sfanta si pocaita e aia de pe mijlocul capului.......................................!?

Frate Nica, o intamplare si, la experienta ta sunt convins ca ai sa ma intel;egi ce vreau sa spun.
"La o emisiune televizata au fost invitati doi preoti, unul catolic si unul ortodox.La un moment dat s-a iscat o apriga disputa vis-a-vis la felul in care se face sfanta crucesmileyrtodoxul sustinea sus si tare ca "pocainta" consta in a face crucea de la dreapta la stanga iar catolicul contrariul- de la stanga la dreapta. Suna telefonul in apriga disputa si un telespectator neutru adreseaza o intrebare: -stimati parinti, aratati-ne referinta biblica si ne vom edifica"

Cu toata stima si respectul pe care o am fata de sora Lucia, vreau sa-i spun ( si sper eu fara sa se supere) ca insasi intrebarea subiectului este pusa gresit.
Nu tot ce face lumea e gresit (nu apar cu vehementa bretonul dar)...chiar nu tot ce face lumea este pacat: dupa modelul lumii pocaitii merg la servici cu trolebusul, dupa modelul lumii merg cu autobusul alti cu trenul , tot dupa mersul trenurilor ale lumii, altii cu taxiul sau cu masinile particulare. Modelul biblic sau "pocaiesc" ar fi cu pejosul. Sa continui.... telefonul meu Samsung... e lumesc sau...?

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
18423. Postat la 14/05/2012 17:41 - 4737z6h1m
Frate Avram, cred ca trebuie sa clarific un lucru...
Intrebarea nu este pusa deloc gresit, si am sa va spun de ce...
Subiectul l-am deschis dupa o intamplare personala, si cred ca trebuie sa o expun si dupa... veti vedea ca nu am deschis acest topic pentru ca sunt exagerata sau vreau sa impun un mod particular de tinuta sau stil.

Am doua fete mai mici 12-15 ani, cea mica din dorinta de a avea breton (acum vreo 10 luni) si l-a taiat singura si pentru ca l-a gresit, a considerat ca trebuie taiat de tot pana la scalp...
A urmat o perioada de acoperire(5 luni) cu esarfe, si acasa si la scoala...la inceput am crezut ca fata mea de pe acum se acopera, ca apoi sa constat isprava...
Este clar ca acum are breton, insa ce sa-i fac?
Dupa...ceva timp fata de 15 ani a considerat ca trebuie sa o imite si si-a lasat si ea breton, insa al ei cand l-am descoperit, era mai lung, mai in scari, mai dupa modelul lumii...sau in ton cu ea.(cum spunea ea)
Ele sunt adolescente si nu este usor sa le faci sa inteleaga ca sunt frumoase si fara...ca tatal lor este slujitor si ca va fi judecat intr-un fel sau altul...(nu este o scuza)
Insa cand tinerele surori si-au facut si ele breton si au fost intrebate de unde moda asta?
Ele au raspuns simplu de la fetele mele, oare asa sa fie?

Din punctul meu de vedere, cred ca Duhul Sfant ne invata cum sa ne purtam, insa trebuie sa intelegem ca exagerarile inclina, si nu este nimeni de vina atunci cand alegem sa ne purtam intr-un fel sau altul...ci fiecare va raspunde personal.
Noi ca parinti suntem judecati aspru pentru tinuta si comportamentul fetelor noastre, de aceea am deschis acest subiect, ca sa ma ajutati sa vedem cum trebuie sa ne aliniem standardelor sfinte,
si daca BRETONUL este modelul lumii sau...
La ce ne foloseste el, pentru ca nu este nici tranvai, nici telefon...?

Nica Schirod
18426. Postat la 15/05/2012 04:44 - 4736z18h58m
O dimineață bună plină de Pace și de Duhul Domnului în inima noastră.
Frate Avram, (împrumut cuvintele tale) cred că ai să mă înțelegi de ce am întrebat dacă bretonul despre care se face vorbire este pocăit sau nu.
Eu cred că am fost îndreptățit să întreb așa, pentru că noi care nu avem alte interese decât acela de a face voia Lui Dumnezeu și de a ajunge mântuiți, trebuie nu numai să fim de acord cu ce zice Pavel în Romani 11: 17,ci și să trăim această binecuvântare.
Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai un măslin sălbatic, ai fost altoit între ei, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,

Apoi dacă am ajuns să simțim și noi ce a zis Pavel, atunci nu se poate să nu zicem și noi ca Moise în Exodul 33: 16.
Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"

Apoi dacă zicem că trăim acest verset și caracterul nostru este format în felul acesta, nu putem să trecem cu vederea peste alt verset, tot din zisele lui Pavel, în Efeseni 2: 10.
Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

Acuma frate Avram, cred că ai înțeles de ce am pus eu întrebarea, dacă acel breton este pocăit sau nu, că dacă o fetiță/fată/femeie, crede și trăiește ultimul verset, atunci trebuie să îmi zică și mie, că Dumnezeu a pregătit bretonul, care este și el o faptă, ... sau poate că este pregătit de dumnezeul veacului acestuia și eu chiar sunt curios, cine a pregătit bretonul ???

În ce privește polemica despre telefon, taxi. troleibuz, tramvai, mașină și restul, moșu poate să aducă 1001 de argumente, însă în privința bretonului aș dori măcar unul să mi-l aducă cine îl poartă?!.,

- Și să auzim de bine și cu multă Pace de la Domnul Isus!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
18427. Postat la 15/05/2012 09:14 - 4736z14h29m
Frate Nica, am sa aduc si eu cateva referinte biblice prin care Dumnezeu ne spune ca pentru femeile crestine este o rusine sa-si tunda parul...

"Daca o femeie nu se inveleste, sa se si tunda! Iar daca este RUSINE pentru o femeie sa fie TUNSA sau RASA, sa se inveleasca."(1 Cor.11. 6.)
Cu trecerea timpului, s-a dus RUSINEA...
Cuvantul mai spune: "...pe cand pentru o femeie este o podoaba sa poarte PARUL LUNG."(1Cor. 11.15)
Deci, Eva prima femeie a fost creata cu parul lung, nu?
Atunci "ea" in neascultarea ei, a luat o foarfeca si si-a taiat BRETONUL, pentru ce?
Ca avea fruntea lata, pentru ca ii sta mai frumos sau se poarta, este la moda!
De ce oare nu ne place sa ni se spuna adevarul?

Iar fratelui Avram am sa-i pun o intrebare si sper ca imi va raspunde.
De ce ati comparat BRETONUL cu telefonul, tranvaiul masina...?

Nu stiti ca multe sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos?
Si nu stiti ca nu trebuie sa ne POTRIVIM veacului acesta...?
Despre tutun si fumat nu se vorbeste nimic in Biblie si crestinul il considera pacat!
Fetele mele urmaresc aceasta dezbatere cu mult interes...

gershom
18432. Postat la 15/05/2012 18:20 - 4736z5h23m
Am văzut câteva păreri la acest subiect și aș vrea să mi-o dau și eu pe a mea, însă nu prea pot în totalitate din cauză că nu știu despre ce fel de breton este vorba aici. De ce zic asta? Cred că una este dacă se vorbește despre un breton de modă, cu trepte, ondulări, coafat, nuanțe colorate, etc., și alta este dacă este vorba despre un simplu stil de purtat părul, cu partea din față a părului tăiat și aranjat ca să nu intre în ochi.

Aș zice căci bretonul (dacă nu este ieșit din comun, ieșit în evidență, extravagant, cu tot felul de stiluri de mode, etc, - deci purtat într-o formă simplă și decentă), nu l-aș considera ca făcând parte din "moda lumii".

Bineînțeles, părerea mea, [una mai de "mijloc"] smiley

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Nica Schirod
18441. Postat la 18/05/2012 08:22 - 4733z15h20m
Și uite că am ocazia să și zâmbesc puțin cu un ochi, pentru că,, ... cu celălalt ochi sunt foarte îndreptățit să plâng și acuma să mă explic:

1. De ce râd? De felul cum ai pus tu problema frate gershom,despre breton și mă gândesc dacă și în alte privințe ești tot așa mai de "mijloc"?
C-a să traduc cum înțeleg eu ce ai zis tu, este că bretonul de fapt dacă este numai breton aș/breton el/breton uț, are loc și nu ar fi de criticat că face parte din chipul veacului acestuia!

Și asta ar fi că dacă ne luăm după spusele Domnului Isus, cum că El mai are și alte oi care nu erau din turma care o păstorea în acele momente, aceia turmă era compusă numai din oi, dar dacă era vreo căpriță, nu era mare bai, numai să nu fie capră, atunci îi bai mare, nu-i așa?

2. De ce plâng? Pentru că acel breton aș, nu va trece mult și va crește până va ajunge breton în toată regula, pentru că căprița, cum trece timpul, oricâtă teorie i-ai ținea, vei observa că fără să-ți dai seama, este capră și încă gata să-ți de-a cu capul, ca replică că nu-ți convine că a ajuns capră.

Am și eu o întrebare și vă rog răspundeți-mi la ea sincer; Bretonul îl puteți cataloga că face parte din smerenie ???

Lavi
18442. Postat la 18/05/2012 09:49 - 4733z13h53m
Frate Nica, eu dau un răspuns in dreptul meu ,răspund NU! face parte din smerenie .
Am privit si eu putin prin adunari, nu am fost cu trupul in adunarile respective ci doar cu ochii, din fata unui compiuter si ce ...am văzut...priviti si dati-vă cu părerea.
M-am uitat cu mare băgare de seamă si am văzut ,,Smerenia fețelor femeilor cu părul dat peste cap ''
Uitati-vă singuri si comentati dacă aveti curaj.
Primul fară Breton.....http://www.youtube.com/watch?v=dzrp5UgRJYw&feature=results_main&playnext=1&list=PLB0374D0B6C0335C3
Cât despre terenul cu ,,breton gen Cleopatra ,regina Egiptului ( se poate observa in adunări) ,eu nu judec pe nimeni ...eu eram mereu tunsă de mama mea in copilarie cu breton si frantuzeste cum se mai spune .
Dar până să deschidă sora noastră Lucia acest topic nici prin gând nu mi-ar fi trecut că de fapt ,,bretonul'' este un model ,,lumesc'' si stim fiecare ,ce este scris cu privire la cei lumesti .Puteti vedea pe internet de unde vine această modă si cine este protagonista nr 1,Cleopatra regina Egiptului antic.

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164425 vizite unice Powered by PHP-Fusion