Deconectat |
RE: Necurăția femeii |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1164. Postat la 30/10/2009 20:34 - 5664z2h12m |
|
|
Recunosc ca sunt incepator in Legea lui Moise,de aceea am cateva intrebari pe care vreau sa vi le pun.Leam mai pus si altor persoane si parerile sunt impartite.
Intrebarea mea e referitoare la necuratia femeii in timpuil ciclului menstrual.Stiu ca poate e un subiect mai delicat dar el este prezent in Lege de aceea nu vad motivul pentru care nu poate fi discutat.
1.Daca o femeie este la ciclu intr-o zi de sabat,am inteles ca nu poate merge la adunare.Dar de pus mana pe Scriptura,are voie?pt k in Levetic15:19-23 se spune ca orice lucru pe care il atinge este necurat,dar scriptura nu poate fi necurata,nu?
2.Daca o femeie este la ciclu int-o zi de sabat si este atinsa de o alta persoana sau persoana respectiva atinge un lucru atins de femeie,aceea persoana devine necurata si prin urmare poate sa mearga la adunare? |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1165. Postat la 30/10/2009 20:35 - 5664z2h11m |
|
|
Draga Isaac se pare ca ai ajuns si la acest subiect.Este drept ca femeia atunci cand este necurata nu poate merge in biserica dar nu se poate atinge nici de Biblie.dar daca stam sa ne gandim bine in fiecare zi toti stam langa alte femei necurate si atingem lucrurile de care se ating ele.de exemplu intr-o familie ar fi inevitabil sa nu te atingi de mancarea pe care tia facut-o mama sau sotia sau cate si mai cate........pe vremuri femeile aveau anumite camere departe de casele lor unde mergeau cand erau necurate dar in zilele noastre sa fim seriosi nu se mai poate face asa ceva...........asa ca gandeste-te putin daca toti am sta acasa din cauza ca am atins un lucru care a fost atins de o femeie necurata cine ar mai fi in biserica?.......nimeni............Domnul sa ne binecuvinteze
|
|
Deconectat |
1166. Postat la 30/10/2009 20:37 - 5664z2h10m |
|
|
Dar ramonik,nu poti totusi sa ignori aceasta lege doar din motiv de comoditate.Dak e sa respecti Legea atunci respecto pana la ultima iota.Caci dak nu respecti acest articol din lege inseamna ca ai incalcat porunca lui Dumnezeu,adik ai pacatuit.Din lege nu poti sa iei doar ce iti place iar restul sa ignori.... Vremurile sau schimbat dar Legea ramane aceeasi....
|
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1167. Postat la 30/10/2009 20:38 - 5664z2h8m |
|
|
Isaac....atat femeia cat si barbatul atunci cand sunt necurati nu au voie (dupa Legea lui Dumnezeu) sa mearga la biserica;nu au voie sa puna mana pe Biblie( nu pt k ar putea necurati Biblia...ci din respect pentru Cuvantul lui Dumnezeu)....si mai mult atunci cand o sora este necurata si se intalneste cu alte surori sau frati care merg la biserica in nici un caz nu-i va atinge(nu v-a da mana cu ei sau nu le va saruta pe surori) deoarece s-ar face si ei necurati.Daca totusi se atinge de ei.ei vor fi necurati pana seara.
Acum,Dumnezeu este intelepciune,si anumite lucruri intra la neputinte....daca intr-o familie ,sotia este necurata,ce sa faca ...cum s-o dam afara din cetate?Sau unde o sa doarma? Gandeste-te putin....asta daca poti....
GBU
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
1168. Postat la 30/10/2009 20:39 - 5664z2h8m |
|
|
OK,inteleg k nu mai poate fi respectata aceasta lege in zilele noastre,pentru ca ar fi o povara prea grea si ffff greu de purtat,deci intra la categoria neputinte.Dumnezeu atunci cand a dat aceasta lege evreilor a stiut k ei puteau so tina pt k poate aveau facilitati in plus fata de noi.
|
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1169. Postat la 30/10/2009 20:40 - 5664z2h7m |
|
|
Mai Isaac mie chiar incepe sa-mi placa de tine... pe bune. Cu tine nu se termina niciodata discutiile. Mi-a placut treaba cu "Legea Domnului" spusa de tine... ceea ce pana acum ziceai ca e Legea lui Moise... in fine asta e alta discutie.
Imi place ca iei numai ce iti place tie din aceasta Lege si o pui ca discutie sa faci dispute intre noi.... asta e foarte aiurea din partea ta.... stii dc? pt ca tu stii foarte bine cum trebuie tinut si totusi vrei sa produci sparturi si dispute intre noi. Asa ceva nu se face .... si daca iti faci impresia ca cineva e prost pe aici si nu si-a dat seama cine esti si ce vrei sa faci .... asta e numai parerea ta.
Scuzati-ma ca sunt mai dura de data asta .... dar eu nu suport oameni astia care vor sa faza dezbinari..... avem noi destule probleme intre noi ca sa ma vina un "binevoitor" sa mai faca altele...
Asa ca daca vrei sa inveti ceva atunci incepe sa inveti ....daca nu veziti de treaba ta.
Fetele au avut dreptate.... nu ai voie a pui mana pe Biblie sau pe orce alt lucru care tine de Dumnezeu.... si in ceea ce priveste atingerea cu surorile si frati este adevarat ca este necurata acea persoana pana la apus.... si daca ne staduim putin putem sa evitam... Dumnezeu sa ne dea intelepciune.
A, da! Si orice Lege se poate tine si in zilele noastre exact asa cum ii place Domnului.... numai sa vrem. Ati inteles?!! Povesti deastea ca nu se poate sau ca nu poti sa eviti sunt SCUZE...
Mie Domnul mi-a aratat ca de fiecare data cand eu caut scuze pentru ceva .... e de rau... si de nu ma indrept si ma supus atunci o sa fie vai de mine.
Faceti fiecare ce vreti si slugiti cum vreti, dar Dumnezeu este acelasi din vejnicie in vejnicie.
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
1170. Postat la 30/10/2009 20:42 - 5664z2h5m |
|
|
Magda ai spus:"Mi-a placut treaba cu "Legea Domnului" spusa de tine... ceea ce pana acum ziceai ca e Legea lui Moise... in fine asta e alta discutie."
Poti sami zici si mie de unde ai scoso si p asta?Te rog sa dai citat data viitoare pentru ca altii sa nu creada tot ceea ce tu postezi aici k am spus eu.Unde am zis eu "Legea Domnului"? Eu cand ma refer la lege ma refer la Legea lui Moise pentru ca Biblia o numeste asa legea pe care Dumnezeu a dat-o poporului evreu prin robul Sau Moise.
Poate pentru tine a invata un lucru din biblie e ceva de genul "crede si nu cerceta"sau "accepta tot ce ti se spune,nu cerceta si nu gandi"k sa nu mai zic de intrebari care pot fi foarte incomode atunci cand raspunsurile nu sunt bine ancorate in scripturi.
Daca nu stiai si biblia spune :"cercetati toate lucrurie si luati ce e bun".A face o cercetare intr-un anumit domeniu inseamna a pune intrebari pentru a afla un raspuns satisfacator si concludent.Daca tu te multumesti sa iei tot ce ti se spune fara sa iti pui intrebari cu privire la veridicitatea raspunsurilor si sa sti ca acele raspunsuri sunt foarte bine ancorate in scripturi inseamna ca ai o doza cam mare de naivitate.
Pentru mine religia iudeo-crestina e un domeniu nou despre care numai recent am aflat.A cerceta sa vad cum tineti voi Legea lui Moise nu vad nicaieri a fi ceva gresit.Si mi sa parut nimerit sa pun intrebari pe forum pentru k cu cat mai multi vor raspunde cu atat mai completa va fi concluzia mea.
Am deschis topicul referitor la necuratia femeii pentru a sti cum tineti voi aceasta lege.Dar vad k o intrebare simpla si BIBLICA a deranjat pe multi si nu vad de ce.
As vrea dak se poate si un raspuns la intrebarea e ce va deranjat acest subiect?(intrebare adresata celor care sau simtit lejati).Tot asa va deranjeaja si cand cititi in biblie anumite subiecte?
Afirmatia k caut sa fac desbinare intre voi este falsa pentru ca nu vad cum o intrebare din biblie v-ar putea dezbina.
Si in plus un forum este facut pentru a avea loc discutii chiar dak uneori se intampla a avea opinii divergente.
Eu cred ca cei care nu suporta o alta parere decat a lor nu ar trebui sa participe la discutii.
Nu ma astept sa fiu inteles de toti in ceea ce am postat aici si sper sa aveti destula maturitate spirituala sa intelegeti k nu am facuto din rautate. |
|
Deconectat |
1171. Postat la 30/10/2009 20:44 - 5664z2h3m |
|
|
"Dar ramonik,nu poti totusi sa ignori aceasta lege doar din motiv de comoditate.Dak e sa respecti Legea atunci respecto pana la ultima iota.Caci dak nu respecti acest articol din lege inseamna ca ai incalcat porunca lui Dumnezeu,adik ai pacatuit.Din lege nu poti sa iei doar ce iti place iar restul sa ignori.... Vremurile sau schimbat dar Legea ramane aceeasi...."
Aici ai scris ca legea este a Domnului... ai zis si tu un lucru bun ... macar atat.
Stii cum isaac eu stiu de ce te-a interesat exact acest subiect si deasta ma deranjat. Ai vb cu mine si eu ti-am zis ca nu e voie sa atingi nimic apartinand Domnului si altcineva tia zis ca poti. Atunci tu ne-ai acuzat pe fata ca suntem dezbinati (ceea ce nu se face sincer..... si la voi sunt o gramada care merg ha si alti sa, asa ca ar fi mai bine sa nu gandesti lucruri deastea). Tu ai pus-o intentionat sa vezi cum ne mancam intre noi..... asta ma deranjat pe mine.
Citeste ce zice Biblia despre credinta..... eu asta am credinta in Dumnezeu. Eu cred tot ce scrie in Biblie ..... fara excepti..... eu nu-s nimeni sa scot sau sa bag ceva. Citeste in Apocalipsa ce se va intampla cu oameni care adauga sau scot ceva din Cuvantul Domnului, sa nu zici ca am zis eu.
Domnul zice sa cercetam tot si sa luam ce este bun.... f adevarat.... daca scrie in Biblie trebuie sa fie adevarat. Dar tu.... cu tine toti am avut rabdare si indelunga rabdare sa-ti explicam si tu tot pe a ta ai tinut-o . Eu inteleg ca nu-i usor sa traiesti intr-un anumit stil si dupaia sa realizezi ca nu ai trait bine. Dar Domnul zice ca nu tine in seama vremurile de nestiinta, dar tu acum stii multe.... si totusi vrei numai sa ne provoci si sa ne amarasti pe toti. Asa ceva nu se face dragule.
Daca ai avea dragoste de Dumnezeu te-ai supune.... si nu ai mai pune tot felul de "capcane" sa se loveasca unul si altu.
Vreau sa-mi cer ietrare, sincer, daca te-am suparat..... dar daca am zis toatea astea e sa te trezesti la realitate.... nu ca am eu ceva de catigat.
Imi cer scuze isaac ca ti-am tot facut observatie.... si va cer scuze si la cei care au citit asta.
Eu imi iubesc fratii si suroile mele....chiar si cei care ma barfesc sau ma vorbesc de rau....chiar si cei care ma urasc si imi vb de rau fam. Noi suntem o fam in Domnul si daca pot sa va ajut si sa va apar de ceva am sa o fac.
Imi cer scuze isaac, dar daca tu vrei sa intelegi tot adevarul deschide-ti inima si o sa intelegi.
Ok. Deci eu am procese de constiinta ca poate nu ai inteles destul de clar isaac ca eu pe bune imi cer scuze ca am fost mai dura cu tine.
Imi cer scuze si o sa incerc de acum sa ma port cu toata blandetea cu tine si daca ai vreo nelamurire de acum poti sa ma intrebi orice ca iti raspund atata cat stiu eu.
Imi pare rau sincer. Stiu ca Isus nu ar fi reactionat asa.... dar si eu sunt tot un om(asta nu-i o scuza) dar incerc pe zi ce trece sa ma apropiu tot mai mult de Mantuitorul meu.
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1172. Postat la 30/10/2009 20:45 - 5664z2h2m |
|
|
Dragii mei, as vrea sa fac cateva precizari...
1. In primul rand ca sa nu va mai pierdeti vremea reproducand cuvant cu cuvant citate din ceea ce au scris altii e necesara o simpla apasare pe "Quote" si citatul respectiv va fi introdus automat ;-)
2. Deasemenea pentru cei care sunt mai incepatori in ale forumurilor, puteti invata orice despre cum se lucreaza pe un forum apasand din pagina de start a forumului pe " FAQ in bara de sus a imaginii.
3. Am vazut aseara agitatia de pe forum la acest subiect... cred ca nu merita osteneala pentru ca fiecare e liber sa creada cum vrea Biblia. Atata timp dat nu sunt doi oameni perfect la fel tot asa si ideile vor fi mereu impartite. Trebuie sa respectam parerea fiecaruia; Dumnezeu cunoaste sinceritatea din inima este in masura sa dea mantuire. Si daca unii au ajuns pana acolo ca se spalau pe maini obligatoriu inainte de a manca pentru ca pe drum s-ar fi putut atinge de ceva necurat si atunci daca nu si-ar fi spalat mainile ar fi considerat pana si mancarea drept "necurata" Le-a dat Domnul Isus o lectie invatandu-i sa spele mai intai vasul pe dinauntru dar Domnul le-a spus ca apoi trebuie curat si pe dinafara!.Matei 15:20 si Matei 23: 25 si 23. Totusi sa nu le aruncam pe toate intr-o oala citim inca o invatatura inspirata de Duhul lui Dumnezeu ; nu am timp acum sa reproduc citatul si nu am nici site-ul deschis ca as fi facut "copy-paste" dar va rog sa cititi 2 Corinteni 6:17,18 si 2 Cor 7:1. Domnul sa fie cu voi!
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
1173. Postat la 30/10/2009 20:47 - 5664z2h0m |
|
|
AMIN! AMIN!
Daca a fost la adresa mea cu scrisul cuvant cu cuvant... e drept sunt noua in ale forumului... ms de sfat si apropo am dat copy paste.... nu am scris eu
Domnul sa va binecuvinteze pe toti
|
Deconectat |
SMERITUL (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1174. Postat la 30/10/2009 20:47 - 5664z1h59m |
|
|
draga frate isaac,eu am citit subiectul tau dar nu prea are legatura cu credinta si mai ales cu lucrarea lui Dumnezeu.Sint un frate de-al tau de la penticostali care nu mi-a placut subiectul tau.Eu as discuta in legatura cu necuratia femeii despre comportamentul ei in biserica si in societate.Este bine sa discutam si despre noi barbatii ca nici noi nu sintem mai buni.Eu cred ca cel mai bine este sa discutam pe teme biblice caci numai asa vom putea avea o legatura mai buna intre noi.Cel mai bine este sa ne pastram haina noastra cit mai curati pentru DOMNUL.AMIN
|
|
Deconectat |
1175. Postat la 30/10/2009 20:47 - 5664z1h59m |
|
|
Frate smeritu,subiectu acesta e perfect biblic pt k se gaseste in Levetic capitolul 15 unde este parte integranta din Legea lui Moise.Are legatura cu credinta pentru ca sunt crestini care cred ca aceasta parte a Legii lui moise trebuie tinuta si in zilele noastre si nu vad nimik rusinos in a discuta despre asta din moment ce se gaseste in biblie.
Intradevar sunt si probleme mai importante de a discuta dar eu am ales sa discut acest subiect pentru a vedea parerea sambatarilor si cum tin ei aceasta lege.In caz ca nai observat esti pe un forum sambatar si ei cred si tin Legea.
|
|
Deconectat |
1176. Postat la 30/10/2009 20:48 - 5664z1h59m |
|
|
Isaac 10+
Domnul sa te binecuvinteze si sa te tina tot timpul asa treaz si dornic pt El. Multi chiar dintre noi dormiteaza si nu-i intereseaza unele lucruri din Biblie. Ma bucur mult ca tu nu esti unul dintre aceia, Isaac.
Mai acuzat candva ca eu sunt genul de om care cred si nu cerectez.... te inseli... eu il iubesc mult pe Dumnezeu si vreau sa stiu tot. TOT ADEVARUL!!!! Pana sa ma auzi pe mine ca zic ceva de Dumnezeu trebuie sa fi cercetat Biblia mult. Eu nu vreau sa duc pe nimeni in ratacire..... si decat sa fac asta mai bine tac toata viata mea.
Ferice de cei care cred, cerceteaza si cred!
|
Deconectat |
1177. Postat la 30/10/2009 20:49 - 5664z1h58m |
|
|
Bine spus Magda ! Adevarul trebuie cercetat, crezut si apoi marturisit 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
1178. Postat la 30/10/2009 20:49 - 5664z1h58m |
|
|
Am o intrebare Aurelc...
Chiar crezi ca in orice moment e bine sa-L marturisesti pe Domnul? Nu ma refer acum ca ar fi o rusine.... ma refer ca la orice om poti sa Il marturisesti?
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1179. Postat la 30/10/2009 20:53 - 5664z1h54m |
|
|
Issac! permite-mi o intrebare la direct, daca pentru tine nu exista necuratie, ai fi in stare sa pui mana pe o necuratie, dupa care te duci sa manaci, fara sa te speli pe maini, ca doar tu esti curatit prin sangele Domnului?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1180. Postat la 30/10/2009 20:55 - 5664z1h52m |
|
|
Sambatare, dak te referi la a pune mana pe o femeie in timpul necuartiei ei,da ,pun mana pe ea apoi merg si mananc,caci atata timp cat nu exista pericol de contaminare cu vreo boala pot sa stau linistit.Eu cred ca si femeia respectiva este curatita de sangele Domnului Isus care cred ca are putere sa spele orice pacat,orice necuratie.Ce a curatit Domnul Isus pe cruce nu ar trebui sa numim necurat.
Sa iti pun o intrebare aca vine domnul Isus sa rapeasca biserica si o femeie este la ciclu,atunci ce se intampla cu ea?nu mai este rapita?Sau dak moare o femeie in timpul cat este la ciclu,crezi k se duce in iad?Conform principiului necuratiei asa ar trebui sa fie nu?Caci biblia zice k orice lucru necurat nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu.Dar aici intervine sangele Domnului care face curatirea.Deci repet ,ce a curatit Dumnezeu sa nu mai numim necurat.
|
|
Deconectat |
laura (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1181. Postat la 30/10/2009 20:55 - 5664z1h51m |
|
|
Bineinteles am ramas uimita cititnd replicile voastre, si mai ales discutia dintre sora Magda si fratele Isaac...cred ca s-a spus cam tot, infine sunt de partea fetelor :-), femeia la necuratie nu intra in biserica si nu se atinge de nimic sfant, ce e Lege e Lege, legea nu ea a lui Moise ci a Domnului, Domnul a dat-o lui Moise si intregului popor ca sa fie tinuta cu sfintenie, deci la treaba...fara "ciondaneli" "Paziti ce este drept si faceti ce este bine"...Pace SFANTA sa aveti in inima si "rabdati-va unii pe altii" |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1182. Postat la 30/10/2009 20:56 - 5664z1h51m |
|
|
Deci in concluzie Isaac: Cat atarna de noi ca sa ne sfintim, o facem, cat nu putem, intervine Domnul.
Nu putem sa pazim in totalitate, legea necuratiei, dar unde nu putem noi, ajuta Domnul.
Asa cum femeia care s-a atins de Domnul a devenit pe loc curata, tot la fel, femeile, barbatii, care sunt la articolul din Lege, necurati, vor fi desbracati de trupurile necurate, si vor fi imbracati in trupuri nesupuse necuratiei.
Tu nu ne cunosti prea bine, spui ca o femeie, sau barbat, in timpul necuratiei atinge lucruri sfinte, tu nu ai citit Biblia nici macar odata.
Eu cred ca nu ai inima deschisa pentru adevar, ci doar pentru a contrazice.
Sa-ti dau un sfat, daca vrei sa fi cel mai bun, vei reusi dar nu pe forumul acesta.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1183. Postat la 30/10/2009 21:05 - 5664z1h42m |
|
|
magda_cluj a scris:
Am o intrebare Aurelc...
Chiar crezi ca in orice moment e bine sa-L marturisesti pe Domnul? Nu ma refer acum ca ar fi o rusine.... ma refer ca la orice om poti sa Il marturisesti?
Nici eu nu cred ca trebuie neaparat sa spui totul oricui ( care de exemplu nu e neaparat interesat sa afle adevarul ci discuta din alte motive...) dar trebuie sa tii cont de un lucru: forumul e una din cele mai publice marturii care le putem face deoarece ele pot fi citite practic de catre oricine si oricand ! Asa ca eu nu consider ca daca spun pe forum un adevar il spun doar pentru o singura persoana... ci pentru mult mai multe iar Cuvantul lui Dumnezeu este cel care lucreaza si nu eu prin modul meu de convingere asa ca daca se va lasa cineva convins de spusele mele...are slaba nadejde...insa cine se lasa convins de scripturi are numai de castigat ! GodŽs blesses !
|