pun o intrebare......mi se pare cam incurcata un pik.......daca sar intampla........indiferent barbat sau femeie........sa mearga la o biserica ......undeva la o distanta.......mai mare.........si merg special sa ajunga la biserica ....ba poate mai sunt si asteptati......si merg cu o zi mai repede......unu frati nu calatoresc in sabat......si ....se face necutat(a).pe cand tr sa ajunga la bis.......cum ar fi bine sa se procedeze?
Biblik nu ar trebui sa intre in biserica.(timpul cat este hotarat)
Aceasi intrebare se ridica(nu stiu daca s-a mai pus pt caci nu am citit toate mesajele)daca se intampla sa fi necurat/a inainte de botez,ce faci atunci...il faci?Eu cred ca nu...
Indiferent de situati,indiferent de cea ce se intampla,datoria noastra este de a asculta de Dumnezeu!
liviu molin a scris: Asa cred si eu fr alin. Daca un frate sau o sora va fi necurata inainte de botez,atunciei nu vor primi botezul.Ei il vor putea primi dupa ce a trecut timpul necuratiei lor
vam inteles...ce vreti sa ziceti ..despre botez....sunt foarte deacord.....dar...uite un ex....eu din RO am dorinta sa merg in Spania la bise...si platesc biletul ajung si in spania....dar inainte sa ajung la bise ma fac necurat......dupa atatea eforturi....ce ar tr sa fac..........? am dat un ex...la aceasta ma refeream........
atunci vi si tu in spania pt mai mult timp... :lol:
Indiferent de situati,trebuie sa ramanem in ascultare de Dumnezeu...nu conteaza timpul petrecut cu autocrul,sau bani care iam pierdut cumparand biletul,,,,e mai important sa ramanem in ascultare :-) ..(macar vezi spania,chiar daca nu poti merge la bise :lol: )
liviu molin:
Asa este Ady acuma vad ca tu singur ti-ai dat raspunsul la exemplul de mai sus ... e mai important sa ascultam de D-l...prin orce imprejurare.Ce pot sa iti spun eu din cuvint e ca,ascultarea face mai mult ca jerfa. Ramii la ce a spus ALIN [macar vezi Spania daca nu poti sa mergi la biserica]
hei liviu era exemplu..........sper sa nu fie asa..........adica sa nu mi se intample
Deconectat
RE: Necurăția femeii
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2089. Postat la 22/01/2010 21:46 - 5580z1h12m
Raspuns,parere,credinta personala:
Cred:
- trupul trebuie sa devina un templu al Duhului Sfant;
- Templu in care Aron,Solomon,Zaharia aduceau jerfa poate fi reprezentat azi prin mica Adunare(2-3persoane) sau Biserica;
- Legea Necuratiei trebuie respectata intocmai - modificarea care apare este doar sacrificiul adus (sangele varsat - Mielul Lui Dumnezeu).
Suport de marturie la cele amintite (ar fi multe -cateva exemple):
1).Ca si Pavel caut sa fac binele dar de multe ori fac raul, procitele au prorocit prin Duhul Sfant(in poporul Israel), iar Daniel si Iosif - robi fiind, traind in necuratie si-n mizeria inchisorii au ajuns sa proroceasa in fata regiilor,etc.
3).Cum poporul Israel respecta Legea in Babilon (atingandu-se de lucrurile curate-necurate traind in aceiasi casa si in conditii mai grele ca in vremurile noastre), cum Daniel s-a ferit de mincaruriile necurate,cred ca sa putut ferii si de situatiile necurate. Nu va rataciti fratiilor ca si Saduchei - ca daca pana atunci Daniel ar fi mancat bucate necurate, ca daca Iosif era ras si nu avea colturiile barbi lasate,etc - problema este ca ei s-au luptat sa castige cununa, au cautat sa implineasca cuvantul cat le-a stat in putere restul completand Domnul.
2).Da cu parere de rau marturisesc ca multi nu costientizeaza ca Adunarea, Biserica unde se aduna 2-3 credinciosi si ridica rugaciuni,laude si cantari Domnului este un Templu Sfant. Astfel constat cu durere nu numai indiferenta multor frati este interioara(necuratire, datorie, pizma) dar acum este si exterioara prin purtare (atitudine, imbracaminte, predica). Dureros ca conducatorii de adunare ii mai si sprijina sa iasa in fata sa aduca lauda,cantare,predica (ca sa nu fie marginalizat sau ca sa vada si ceilalti rau si sa-l practice).
Scuzati daca cumva v-am deranjat prin convingerea mea dar si eu sunt deranjat de raul care a intrat in biserica noastra (necuratia nu o vad dar imbracamintea si caracterul multor tineri care se formeaza acum il vad si ma doare).
Dumnezeu sa lucreze la inima fiecaruia dinre noi
Îți cam dau dreptate deysimoni în ceea ce ai spus. Uneori nu avem posibilitatea alte ori nu avem suficientă putere spirituală să împlinim aceste lucruri deoarece în orice decizie de bine avem de luptat împotriva lui satana și a influențelor firești și lumești. Într-adevăr oamenii se înșeală crezând că dacă nu pot păzi întocmai cum se cere, atunci nu are rost să se mai trăduiască să facă ce pot, sau mai grav, să asocieze aceste imposibilități cu celelalte porunci și să spună că de fapt nu mai trebuie păzit nimic pt că noi oricum nu le putem ține cum sunt cerute.. Ori și eu cred că Dumnezeu așteaptă de la noi să facem ceea ce putem iar restul mai vine pe parcurs, sau cum spuneai tu, poate în mila Sa, mai completează El. Dar când atârnăm armele-n cui și ne tolănim la umbra comozității nu cred că dăm dovadă de iubire față de El și nici de înflăcărare lăuntrică după a trăi în neprihănire
Citat:VDC Ioan 14:15 Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16 Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt mângîietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac;
17 și anume, Duhul adevărului pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
Citat:VDC 1 Ioan 5:2 Cunoaștem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu și păzim poruncile Lui.
3 Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu Sunt grele;
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
5. Omul care este drept, care face judecată și dreptate,
6. care nu mănâncă pe munți carne jertfită idolilor, și nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, care nu necinstește nevasta aproapelui său, și nu se apropie de nevasta sa în timpul necurățeniei ei,
7. care n-asuprește pe nimeni, care dă înapoi datornicului zălogul, care nu răpește nimic, care dă din pâinea lui celui flămând și învelește cu o haină pe cel gol,
8. care nu împrumută cu dobândă și nu ia camătă, care își abate mâna de la nelegiuire și judecă după adevăr între un om și altul,
9. care urmează legile Mele și păzește poruncile Mele, lucrând cu credincioșie, - omul acela este drept, și va trăi negreșit, zice YHVH Elohim
Textul acesta m-a pus pe ganduri,chiar sa reconsider unele; cat timp este considerata femeia necurata?
7 zile sau 14?
astept parerile voastre
Femeia care va avea o scurgere, si anume o scurgere de sange din trupul ei, sa ramana sapte zile in necuratia ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat pana seara. (Lev.15:19)
NU comparati sangele lui Isus Mesia cu ritualurile din vechime!
Isus Mesia pe loc te curateste si sfinteste NU dupa 7 zile sau 14 zile !
(ma refer ca te sfinteste si curateste pe loc ,dupa ce sa terminat scurgerea)!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Petrică nu ai prins ideea ce a vrut s-o abordeze Daniel. ( sau cel puțin eu cred că s-a referit la următorul aspect: )
Citind versetele:
Citat VDC: Levitic 15:13 După ce va fi curățit de scurgerea lui, omul acela să numere șapte zile pentru curățirea lui; să-și spele hainele, să-și scalde trupul în apă curgătoare, și va fi curat.
Levitic 15:19 Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat până seara.
25 Femeia care va avea o scurgere de sânge timp de mai multe zile, în afară de soroacele ei obișnuite sau a cărei scurgere va ține mai mult ca deobicei, va fi necurată tot timpul scurgerii ei, ca pe vremea când îi vine sorocul.
28 După ce va fi curățită de scurgerea ei, să numere șapte zile, și apoi va fi curată.
observăm aici ( sau există unii care observă ) 2 categorii de zile de curățire. Versetele 13 și 19 vorbesc despre 7 zile și 25 despre situații în care scurgerea durează mai mult de 7 zile. Ei bine sunt unii care spun că de fapt acele zile 7 sau mai multe în cadrul vers 25 sunt de fapt zilele de necurăție. dar există și explicația că, pe baza versetului 28, după ce au trecut acele 7 zile, respectiv toate acele zile mai multe decât 7 să mai numere încă 7 zile ca să fie considerați curați
Cred că la asta s-a referit avodah.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ovidiu am vazut ca vorbeste de 2 necurati adica tot de una insa prelungita insa fratele Avodah a postat acolo cam asa:și nu se apropie de nevasta sa în timpul necurățeniei ei, si a zis 7 sau 14 zile?
Cred ca se referea la o necuratie cu o perioada normala din ce a postat!
Si necuratia la femei nu se prelungeste la cele mai multe!
Sa fim seriosi credem ca sangele lui Isus Mesia poate fi comparat cu al animalelor!
sa avem Pace!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Frate Pedro. Asa cum Ovi ti-a explicat in versetul 28 ar apare ca femeia dupa ce a fost curatita de scurgerea ei dupa acest timp sa inceapa sa numere 7 zile , ca atare ar rezulta 14 zile .
Din moment ce in Ezech.18 Tatal pune :"a curvi cu nevasta aproapelui in aceiasi oala cu a te impreuna cu nevasta in timpul necuratiei" sunt curios cum alti frati vad aceasta problema destul de serioasa.
Cati sunt de parere ca femeaia este 7 zile necurata si cati considera ca de fapt este 14 zile considerata necurata?
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Necurăția femeii
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2391. Postat la 08/03/2010 01:27 - 5535z21h30m
Shalom si Domnul sa va binecuvanteze...Inaintea de ami pune si eu parerea nu va cer ca sa ma ascultati pe mine ci sa ascultati cea ce ne invata cuvantul Domnului in sensul necuratiei si ce este necuratia? Dupa cate ne invata scriptura in cele 5 carti ale lui Moise gasim unele categori ce ne-ar face necurat, dar cum subiectul este situat pe necuratia femeii as vrea sa relatez unele aspecte care eu asa le inteleg si daca altcineva are o alta parere sau explicatie este bine ca sa ni le putem expune pentru ca sint multi frati ce sint veniti la credinta la noi si cand au venit au venit cu bagaje multe( adica cu unele doctrine de pe unde erau ei) si cauta sa scape de ele. Si daca Domnul ne-a luminat si nea dat intelepciune, haidati cu toti sa o dam si altora si incercati fratilor pe cand e o problema de discutat nu va lungiti la vorbe si sa deraiati de la subiect.
Avem Levetic 15/19-33 si as incerca ca sa le enumar in mare ca sa se poata intelegece si cum ar trebui sa fie aplicate de cine vrea sa le aplice si sa le inteleaga.
19. Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat până seara.
20. Orice pat în care se va culca ea în timpul necurăției ei va fi necurat; și orice lucru pe care va ședea ea va fi necurat.
21. Oricine se va atinge de patul ei să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
22. Oricine se va atinge de un lucru pe care a șezut ea să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
23. Dacă este ceva pe patul sau pe lucrul pe care a șezut ea, cine se va atinge de lucrul acela va fi necurat până seara.
Dupa cat se observa avand o scurgere de sange din trupul ei asta se refera la unele categori de scurgeri care pot iesi din femeie fie din cauza unei infecti sau raceli sau altor cauze ce poate provoca o mica scurgere din trupul ei ea trebuie de la scurgerea care o avuto sa numere sapte zile ca sa se curateasca si sa iasa din necuratie.Avand in considerare ca ea are intrebuintarea sa-si aibe deoparte lucrurile care le foloseste si sa le utilizez in perioada in care e la necuratie si sa nu atinga alte lucruri din jurul ei.Cel care sa atins de femeie sau de vreun obiect cum este specificat este necurat pana seara unde trebuie sa se spele si sasi schimbe hainele.
24. Dacă se culcă cineva cu ea și vine peste el necurăția femeii aceleia, el va fi necurat timp de șapte zile, și orice pat în care se va culca va fi necurat.
In versiunea biblia bogata este scris:
De va dormi ea cu bărbatul, necurăția ei va fi și pe el și necurat va fi el șapte zile, iar tot patul, în care va dormi, necurat va fi.
Aicia avem o intelegere clara si ne explica ca cel care va dormi cu sotia sau se poate ca fie doua surori sa doarma sau uneori uni parinti dorm cu copii lor acela care va fi in pat si vine si peste el necuratia femeii si el este ca si femeia sapte zile necurat caci la prins in pat dar daca nul prindea in pat si doar se atingea de ea era doar pana seara necurat.
25. Femeia care va avea o scurgere de sânge timp de mai multe zile, afară de soroacele ei obișnuite, sau a cărei scurgere va ține mai mult ca de obicei, va fi necurată tot timpul scurgerii ei, ca pe vremea când îi vine sorocul.
26. Orice pat în care se va culca în timpul cât va ține scurgerea aceasta va fi ca și patul din timpul când ea este la scurgerea de la soroc; și orice lucru pe care va ședea va fi necurat ca atunci când este ea la scurgerea de la soroc.
27. Oricine se va atinge de ele va fi necurat; să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
28. După ce va fi curățată de scurgerea ei, să numere șapte zile, și apoi va fi curată.
Aicia este o categorie de scurgere de sange care o femeie o poate avea pe o perioada lunga de cateva zile sau saptamani in functie de problema cu care se confrunta ea si de la terminarea ei se ia la fel in considerare tot sapte zile de necuratie pentru a se poate vedea daca ia trecut sau nu, ca pe perioade lungi se poate reveni la loc si atuncea femeia trebuie sa ia seama si sa se analizeze in termenul acesta.La fel ca si la celelalte care se atinge de ea sau de vreun lucru trebuie sa se spele sa se schimbe si e necurat pana seara.In termenul ca ea ajunge sa aibe o cauza pe un termen lung de scurgere de sange si la prins si pe barbat in pat cu ea el va fi sapte zile necurat dar sa nu se mai atinga de ea si ea va fi necurata pe termenul in care ai este scurgerea de sange si cand i sa terminat sa numere sapte zile.
29. A opta zi, să ia două turturele sau doi pui de porumbel și să-i ducă preotului, la ușa Cortului întâlnirii.
30. Preotul să aducă unul ca jertfă de ispășire, și altul ca ardere de tot; și preotul să facă ispășire pentru ea înaintea Domnului, pentru scurgerea care o făcea necurată.
Aicia dupa cum stim cu toti nu mai avem datoria de aduce jertfe pentru ca avem pe marele nostru Domn si mantuitor care el este jertfa de ispasire.
Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu;
31. Așa să îndepărtați pe copiii lui Israel de necurățiile lor, ca să nu moară din pricina necurățiilor lor, dacă pângăresc Cortul Meu, care este în mijlocul lor.
De acea nu trebuie sa ne indoim sau sa zicem in noi insine ca noi nu sintem ca ei si nu avem un cort cum aveau evrei de se inchinau asteas niste basme pentru cine nu stie sau nu crede si vine cu invataturi din alta parte si nu stie sa deosebiasca ce ai un loc sfint sau de inchinare, din contra cum ei aveau cortul noi avem locul unde ne adunam acel loc unde ne adunam fiecare acel loc e ca si cortul unde veneau evrei de se inchinau la Domnul ei aduceau jertfe si daruri noi la fel aducem jertfa trupul nostru si-l inchinam Domnului si pe deasupra si darurile de multumire de iertare sau binecuvantari care sint rugaciunile, cantarile,poeziile sau invataturi.
In vederea ca acasa femeia este necuratita si tu ca persoana esti intr-o stramtore si nu ai cum sa te feresti de ea poti sa stai si tu necurat dar vei avea indatoriile ca si ale ei nu poti atinge biblia cea ce consideram un lucru sfant si nu te poti apropia de locul sfant la adunare, e bine ca inainte cu o zi sau doua sa te curatesti ca sa poti veni la adunare daca nu poti si esti intr-o stramtorare si nai posibilitate Domnul vede si iarta pentru ca ascultarea si inplinirea ai sint placute Domnului, dar cel care poate sa vina la adunare si o face dinadins si nu-si respecta zilele care le-a avut in timpul necuratiei si vine si stie ca este necurat el va fi aspru judecat, de acea sa se cerceteze fiecare pe sine si sa nu pacatuiasca.
32. Aceasta este legea pentru cel ce are o scurgere sau este întinat printr-o lepădare de sămânță în somn,
33. pentru cea care este la scurgerea de la soroc, pentru bărbatul sau femeia care are o scurgere și pentru bărbatul care se culcă cu o femeie necurată.r1;
Deci dupa cum vedem cu toti este o lege si o lege nu se poate desfinta, intrebarea este? Ne-a creat Dumnezeu pe noi ca sa desfintam cea ce el a dat sau so inplinim?
Frate, Sora cititi aceste versuri care vi le dau si ar fi multe dar va dau doar cateva sa le citit cu atentie si sa le studiati cu mare bagare de seama ce vrea cuvantul Domnului sa ne invete.
Deutronom 27/26
rBlestemat să fie cine nu va împlini cuvintele Legii acesteia și cine nu le va face!r1; r11; Și tot poporul să răspundă: rAmin!r1;
28/15
Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi și nu vei împlini toate poruncile Lui și toate legile Lui, pe care ți le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine și de care vei avea parte.
Proverbe 28/4,5,9
4. Cei ce părăsesc Legea laudă pe cel rău, dar cei ce păzesc Legea se mânie pe el. r11;
5. Oamenii dedați la rău nu înțeleg ce este drept, dar cei ce caută pe Domnul înțeleg totul. r11;
9. Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte Legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă.
Ieremia 7/23
23. Ci iată porunca pe care le-am dat-o: rAscultați glasul Meu, și Eu voi fi Dumnezeul vostru, iar voi veți fi poporul Meu; umblați pe toate căile pe care vi le-am poruncit, ca să fiți fericiți.r1;
Faptele apostolilor 5/29
29. Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: rTrebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!
Matei 7/21
21. Nu oricine-Mi zice: rDoamne, Doamne!r1; va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Ioan 6/45
45. În Proroci este scris: rToți vor fi învățați de Dumnezeu.r1; Așa că oricine a ascultat pe Tatăl și a primit învățătura Lui vine la Mine.
Apocalipsa 1/3
3. Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!
As putea sa va dau multe alte indemnuri pentru ca sa le cercetati dar va spun un singur lucru si sami raspundeti care este cea mai mare porunca pe care trebuie sa o indeplinim?
In conformitate la subiectul despre femeia la necuratie as vrea sa aduc in vedere persoanelor care se afla in jurul sau in locul unde sta ca sa sprijine pe sotia sau pe sora sau cine o fi in cadrul necuratiei ca sa poate el sa continuie cu atributile in casa si sa inteleaga femeia ca nu poate sa atinga lucrurile,sa poate sasi carmuiasca casa el in timpul ce femeia e la necuratie.
Al doilea aspect care vreau sal sesizes in termenul necuratiei sa nu judecati ca Domnul nu va facut judecatori ci sa inpliniti, si termenul cel mai mare de care se leaga toti este ca femeia atinge wc, sau calca pe aceas podea sau atinge cleanta sau atinge bara de la autobuz sau tranvai sau altfel de lucruri care omul cauta sa judece se insala amarnic si nu ca se insala dar mai se lasa si calauzit de un duh a inselaciuni, cuvantul ne invata destul de clar si ne zice ca sint pacate cu voie si pacate fara voie,aicia e o taina mare si multi nu o inteleg de acea ce se poate feri si se poate face in privinta necuratiei so faci dar ce nu se poate Domnul vede, eu nu pot muta podeaua sau wc sau lucruri care sint cu neputinta dar ca sa te feresti si sa stai deoparte de persoana incearca sa faci voia a Tatalui care el ne-a dat viata pe pamant.
In privinta multora care nu inteleg ce e o scurgere de sange din trupul unei femei si care sint semnele provocatoare pe durate mici sau lungi sa cerceteze Enciclopedia Medica Familiar si sa stie inainte de a vorbi ce este o scurgere si din ce cauza se provoaca scurgerea!
Miar place sa aud si de la alti parerile ca sa putem invata uni de la alti si sa cunoastem adevarul si sa umblam in el.
avodah a scris:
Frate Pedro. Asa cum Ovi ti-a explicat in versetul 28 ar apare ca femeia dupa ce a fost curatita de scurgerea ei dupa acest timp sa inceapa sa numere 7 zile , ca atare ar rezulta 14 zile .
Din moment ce in Ezech.18 Tatal pune :"a curvi cu nevasta aproapelui in aceiasi oala cu a te impreuna cu nevasta in timpul necuratiei" sunt curios cum alti frati vad aceasta problema destul de serioasa.
Cati sunt de parere ca femeaia este 7 zile necurata si cati considera ca de fapt este 14 zile considerata necurata?
NU intoarce cuvintele din ezechiel fiindca acolo zice clar sa nu te impreunezi cu ea in TIMPUL SCURGERI SALE ,ceva logic si corect!!
Cat ii perioada necuratiei? CAND NUMAI ARE SCURGERE?(hai ca esti tare)
Deci la DOmnul Isus ii mai trebuie 7 zile dupa ce sa sfarsit scurgerea!
Inseamna ca inca nu lai cunoscut pe Isus Mesia si importanta sangelui Sau!
(si acuma ceva perioada parca ziceai ca numai trebuie necuratie la femei ,in fine)
Sa ai Pace!
Multumesc frate Emanolake, raspunsurile tale au fost la subiect,si cu versete care sa suporte cea ce ai scris.
Asi vrea sa te intreb daca la fel ai raspunde in legatura cu ciucuri de la vesminte sau crezi ca aceea porunca nu mai este aplicabila?
In legatura cu intrebarea ta citez: emanolake a scris:
As putea sa va dau multe alte indemnuri pentru ca sa le cercetati dar va spun un singur lucru si sami raspundeti care este cea mai mare porunca pe care trebuie sa o indeplinim?
Raspunsul cred ca toti il stim , sa ne ajute sa si il implinim;Marcu 12:28
Care este cea dintai dintre toate poruncile?
29 Yahushua i-a raspuns : ''Cea dintai este aceasta: (Shema Israel!)Asculta Israele! YHWH Elohim al nostru ,este unul singur ; si "Sa iubesti pe YHWH Elohim al tau , cu toata inima ta , cu tot sufletul tau,cu tot cugetul tau , si cu toata puterea ta";
Stim ca cine zice ca il iubeste si nu pazeste poruncile Lui ,adevarul nu este in El 1 Ioan 2 :3 ; 1 Ioan 5:3
Cum am mai spus am reconsiderat unele aspecte referitor la aceasta lege si am tras concluzia ca nu priveste doar perioada cand se afla in picioare Sfantul Locas, si ca atare imi cer iertare daca am dus pe cineva in eroare si imi cer iertare si de la Tatal prin jerfa care poate spala Pacatul.
Pedro, sincer să fiu nu prea înțeleg ce vrei să spui la subiectul ăsta... Explicații proprii sau cel puțin anumite versete ajutătoare nu prea oferi numai semne de exclamație și de întrebare cât de multe. Încearcă te rog să nu devii certăreț, că asta nu e deloc o roadă a Duhului Sfânt. Eu știu că fiecare are temperamentul lui și unii sunt mai iuți din fire, dar e bine să nu lăsăm firea să treacă peste omul duhovnicesc.
Te rog nu o lua ca pe o mustrare neaparat, dar măcar ca pe un sfat din partea unui frate care te iubește cu dragoste în Hristos.
Ii imposibil sa numeri la zile ca in Vechiul Legamant( ma refer strict la jertfe,numar de zile pentru curatie,spalari etc) in Noul Legamant in care Sangele lui Isus NU se poate compara cu al animalelor!
Sa numeri 7 zile dupa ce sa terminat necuratia(s 16 si 19 lamureste clar cate zile adica cat esti in necuratie) ar veni ca si cum Isus in fiecare imi iarta doar cateva pacate si astfel numai sunt ispasit niciodata!
NU o sa ma vezi pe mine vreodata ca o sa ma cert cu cineva din Cuvant!IMPOSIBIL!
Aaaa ca o sa ma contrazic sigur,dar nu sa ma cert si mai ales in scris!
Sti: cine cunoaste si traieste Adevarul ii imposibil sa taca cand aude si vede minciuna si neadevar!
Sunt alergic la mincinuni si doctrine ale oamenilor doar sa tin ca un frate sau altul!
sa ai Pace!
Crezi ca poti juca teatru in fata lui DUmnezeu?
Deci una zici si alta faci?Nu cred!
Cine se bate cu pumnul in piept?
Dar pe oameni ii supara cand le este spus Adevarul,fiindca doare cel mai rau !
A nu intelege ii una, a nu accepta alta si a nu vrea sa intelegi alta!
Scriu si vorbesc doar in Cuvant!
Ii greu sa explici la oameni in scris fiindca daca scri mult ii plictisesti,iar daca scrie doar ideea nu pricep!
Id meu ii pedro_forewer si lamurim la microfon ce stim si cunoastem!
Pai necuratia ramane necuratie, ramane asa cum zice Biblia!
Pai un om cat este pacatos? Cat traieste in pacat nu? ,la fel si cu necuratia!
Sa faca unde? In biserica ,acasa?
Daca are frica de DUmnezeu nu intra in Biserica,insa in nici un caz nu se izloeaza in codru!
NUmai Bine!
Petrică, o să pun aici 2 citate de-ale tale și aș vrea să mă lămurești și pe mine cu o chestie...
Pedro V a scris:
Ii imposibil sa numeri la zile ca in Vechiul Legamant( ma refer strict la jertfe,numar de zile pentru curatie,spalari etc) in Noul Legamant in care Sangele lui Isus NU se poate compara cu al animalelor!
Sa numeri 7 zile dupa ce sa terminat necuratia ar veni ca si cum Isus in fiecare imi iarta doar cateva pacate si astfel numai sunt ispasit niciodata!
Pedro V a scris: A nu intelege ii una, a nu accepta alta si a nu vrea sa intelegi alta! Scriu si vorbesc doar din Cuvant!
De unde din Cuvânt scoți tu explicatia că cineva e necurat doar atâta timp cât are acea scurgere de sânge ?
Nu de alta, dar conform explicației tale, eu aș merge un pic mai departe cu gândirea și aș putea spune că de fapt iertarea și curățirea ar trebui să se producă în Noul Legămînt la minut, deci dacă acum a avut scurgerea, merge se spală, rostește o rugăciune și gata, poate merge la slujba de la adunare fără probleme... ( acum te iau și eu cu stilul în care scrii tu pe forum, să nu te superi pe mine scumpule, ok )
Păi unde ne trezim cu asemenea explicații ?
De ce ieșim din Cuvânt?
Nimeni nu o poate lua înaintea Cuvântului și să spună că e fiu al Luminii și umblă călăuzit de Duhul Sfânt!