Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre necurății
Pagina 7 din 10 << < 4 5 6 7 8 9 10 >
Deconectat RE: Necurăția femeii
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2447. Postat la 13/03/2010 19:15 - 5530z4h22m
Iti zic doar atat: cat timp a mai stat in necuratie femeia cu scurgere de sange dupa ce sa atins de Isus?
Marcu 5:34. Dar Isus i-a zis: âs64;ŸFiica, credinta ta te-a mantuit (1); du-te in pace si fii tamaduita(2) de boala ta.âs64;a33;

Eu unul NU sunt dupa vechile cerinte care se aduceau si jertfe!
Nu am de a face cu animalele,cenusa vaci rosi,etc sunt legate strict de vechiul cort!
Aveau de a face numai si numai cu Legea jertfelor zilele si toate cerintele ,spalaturile,mancarurile ,jertfe etc!

Frate Ovidiu cum sa comparam sangele lui Isus cu sangele animalelor ?
IMPOSIBIL frate!

Pai atata timp cat ESTI in necuratie ,cum am si zis ESTI clar necurat,dara dupa ce sa terminat cum sa mai fi? Ii trebuie lu Isus 7 zile? IMPOSIBIL!
NUMAI suntem dupa vechiul legamant cu jertfe!(ma refer strict la jertfe)

Doar nu sunt pacatos atata(nu ca nu as fi) timp cat nu calc o porunca!
Cat timp incalci esti vinovat clar nu!

Eu zic sa citim bine cum sau comportat in Noul Legamant Isus cu ceic are ia vindecat,tamaduit etc!

sa ai Pace Ovidiu!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
2455. Postat la 14/03/2010 01:26 - 5529z22h12m
Vezi că te încurci un pic în știință, și asta din 2 motive.

1. Domnul Iisus încă nu-și dăduse viața ca jertfă pentru păcat, ceea ce însemna că femeia respectivă trăia încă sub rânduiala legii jertfelor. Ține minte : Domnul Iisus a tămăduit-o, deci a vindecat scurgerea de sânge, nu a declarat-o pe femeie curată din acel moment smiley

2. Atunci când Domnul i-a vindecat pe cei 10 leproși le-a spus :
Citat VDC: Luca 17:14  Când i-a văzut Isus, le-a zis: rDuceți-vă și arătați-vă preoților!r1; Și pe când se duceau, au fost curățiți.
Deci El nu a neglijat legea care era în vigoare pe vremea Lui, pentru că încă nu începuse Noul Legământ pe deplin. Singurul care a venit înapoi să-i mulțumească era samaritean De ce? Pentru că ceilalți au mers direct acasă știind că trebuie să fie curățiți mai întâi după ce au fost vindecați pe când samariteanul a vrut mai întâi să-i mulțumească Celui care l-a vindecat. Ar fi putut face și cei 9 evrei la fel, pt că înainte de a fi curățiți oricum erau necurați, iar dacă au fost vindecați, mai puteau sta de vorbă cu Domnul câteva minute și să-i mulțumească așa cum au făcut-o și inițial înainte de vindecare.

Eu încerc pe cât se poate să mă bazez pe Cuvânt, dar de unde ai scos-o tu pe asta că la Domnul Iisus nu-i mai trebuie zile de curățire nu știu... Aștept un verset ceva... poate mai învăț și eu ceva. Vindecarea e una, și declarația de a fi curat e altceva. Dacă nu, ți-am spus că oricum nu ai dreptate, că ai fi curat după o secundă , după ce a încetat scurgerea, deci poți merge la slujbă chiar și într-una din zile când încă exista scurgerea smiley
Mai gândește-te un pic, nu te grăbi .
Citat VDC: Eccleziastul 5:1  Păzește-ți piciorul, când intri în Casa lui Dumnezeu, și apropie-te mai bine să asculți, decât să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu știu că fac rău cu aceasta.
2  Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe.

Pace să ai și tu Petrică în inimă > : D <

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
2457. Postat la 14/03/2010 07:28 - 5529z16h10m
Da Frate Ovidiu dara eu am subliniat si ce ia zis prima data: credinta ta te-a mantuit!

Cum sa fi mantuit dara nu esti curatat,iertat,sfintit?

Necuratia nu este pacat!
Este un lucru normal lasat de Dumnezeu,insa daca nu ne supunem conditiilor atunci da facem pacat!(culcat cu femeia etc)

1-NU am zis ca intri la slujba cand esti in perioada necuratiei!
2-Am zis clar ca atat timp cat ai scurgerea si perioada necuratiei de 7 zile femei (vs 19) si o zi barbati (vs 16) NU intri in Casa Domnului DUmnezeu!

3-Frate Ovidiu cand esti cu Isus iti trebuie zile pentru iertarea de pacate?
Trebuia El sa fie mort pentru a putea vindeca,mantui si ierta multimea de oameni de care se atinse in timpul vieti?

4-Eu zic ca nu are rost sa interpretam vs din levetic 15!
19. Femeia care va avea o scurgere, si anume o scurgere de sange din trupul ei, sa ramana sapte zile in necuratia ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat pana seara.

Eu nu am gasit in Biblie ca o femeie cu scurgerea de 7 zile(adica perioada normala cat este la necuratie) cum zice Biblia ca trebuie sa stea 14 zile!

Eu zic ca ii clar perioada de necuratie, in nici un caz 7 zile in plus sa ajungem la 14 zile(nu ma refer la 14 zile in caz ca sunt ma multe zile decat de obicei ,despre care vorbeste in vs25-29)!

NU are rost sa bagam cu leprosi fiindca acolo NU ne arata ca vorbeste despre zile de curatie,ci doar ca in timpul cat sau dus sa se arate preotilor au fost tamaduiti,si sa se arate preotilor de ce oare? Sa vada ca ii Fiu de Dumnezeu si are putere in Cer si pe pamant!
Si ma un lucru sa arate: doar un strain sa intors sa ii multumeasca!

Si daca trimitea dupa ce ia vindecat ,tamaduit ,mantuit sa aduca la preot jertfe erau zero 100%,fiindca nu le mai foloseau la nimic ,doar de fatada pentru a implini Legea si sa nu se poticneasca atata!
Dar noi le avem deslusite clar toate!

sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
dana_p
3512. Postat la 20/08/2010 11:43 - 5370z12h55m
Nu cred ca ar trebui interzisa rugaciunea de Sabat dar de atins Biblia chiar nu e in regula.

un bob de roua
lisha
3559. Postat la 01/09/2010 14:16 - 5358z10h22m
dana_p a scris:
.............dar de atins Biblia chiar nu e in regula.

cum adica de atins Biblia? sa nu pui mana pe ea sau cum?
dana_p
3563. Postat la 02/09/2010 12:42 - 5357z11h56m
E corect sa stai cu Biblia in mana cand esti in perioada de necuratie?

Pace!

un bob de roua
abdon
4317. Postat la 16/11/2010 01:35 - 5282z22h2m
Dupa unii, totul este corect.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Avram_76
4322. Postat la 16/11/2010 07:25 - 5282z16h13m
Miliarde sa fie aia "unii" si un lucru incorect nu o sa se transforme in corect.Sa nu ne uitam la "unii" sa ne uitam in Lege.Acolo vedem ce e corect si ce nu.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
pop jeniffer
4332. Postat la 16/11/2010 12:48 - 5282z10h50m
Fratilor eu personal cred ca toate lucrurile scrise din Biblie sunt sfinte deoarece sunt insuflate de Dumnezeu dar cartea ca si obiect nu cred ca este ! Daca puteti da argumente ca ar fi le-as citi cu mare placeresmiley
De aceea eu personal nu sunt contra celor ce citesc Biblia in perioada de necuratie.Dar aceasta este parerea mea.

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
dumitruh
4948. Postat la 28/11/2010 20:45 - 5270z2h53m
Pace sora Jeniffer cum poti să spui lucrul acesta ca tu nu esti contra cand cineva este la legea necurătiei si poate să citeasca din cuvantul DOMNULUI cand scrie să nu va atingeti de lucrurile sfinte cat sunt la necurătie asta nu ai stiut multi nu stiu lucruri care nu este voie să se faca din cauza Prezbiterilor care nu explica înainte de a face legamant cu DUMNEZEU SI ASTA ESTE VINA LOR.

Isus este Domn
pop jeniffer
4951. Postat la 28/11/2010 20:54 - 5270z2h43m
Pace frate ! eu cred ca am fost foarte clara in explicatia mea ,
nu are rost sa repet ce am scris mai sus pentru ca se poate citi ceea ce vreau sa mai spun ca presbiterul meu este de o parere cu dumneavoastra si nu cred ca dansul este de vina de convingerea mea sau al orcarui membru din biserica mea doar avem fiecare intelepciunesmiley .
As avea o intrebare daca din Biblie nu poate citi femeiea in timpul necuratiei de pe internet texte din Biblie poate ?smiley
Sau femeia nici sa se roge nu mai are voie cand e necurata?

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
avodah
4955. Postat la 28/11/2010 21:16 - 5270z2h22m
In Iudaism Scriptura la figurat este considerata ca ceva sfant, motivul ca in ea se afla Numele YHVH , care ei il considera asa de sfant incat nici nu indraznesc sa il pronunte.
Astfel orice alta carte in care se afla Numele Lui ,nu se poate arunca la gunoi, arde, sau distruge.
Daca Scriptura, sau o alta carte care contine Numele Lui , ajunge in deteriorare si nu se mai poate folosi, aceste carti se ingroapa in pamant.
Cat despre parerea mea , sunt de aceiasi parere cu sora ce a scris:
Fratilor eu personal cred ca toate lucrurile scrise din Biblie sunt sfinte deoarece sunt insuflate de Dumnezeu dar cartea ca si obiect nu cred ca este ! Daca puteti da argumente ca ar fi le-as citi cu mare placere
De aceea eu personal nu sunt contra celor ce citesc Biblia in perioada de necuratie.Dar aceasta este parerea mea.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
4967. Postat la 28/11/2010 22:35 - 5270z1h3m
Nu exista Scriptura, in timpul cand s-a elaborat legea supra necuratiei, abia lua fiinta, dar acum, ce facem , o facem dintr-un respect, este sungurul lucru sfant ce ne-a mai ramas pe pamant : "Cuvantul"!

Nu este timp, in afara perioadei repsective de a studia Cuvantul, atunci arde mai tare, de a se studia? Inseamna ca e o problema, cineva ispisteste.

As vrea sa observi jeniffer ca aproape o luna nu iti vine a citi Biblia, si atunci cand este perioada, atunci ai un fooooc de a citi ...
avodah
4974. Postat la 29/11/2010 04:25 - 5269z19h13m
As vrea sa observi jeniffer ca aproape o luna nu iti vine a citi Biblia, si atunci cand este perioada, atunci ai un fooooc de a citi ...

Frate sambataru cat despre sotia mea pot sa iti spun ca i-a biblia in mana si de 10 ori pe zi uneori. Este casnica si in acelasi timp are grija de cei 3 copii ai nostri.. Pentru ea Biblia este parte din viata ei, si este unul din prioritatile zilei.Pentru ea nu trece o zi din saptamana, sa nu citeasca, sa nu vorbim de saptamani. Nu exista suport biblic pentru aceasta idee, si nici nu am de gand sa-l invetez eu, astfel deprivand pe sotia mea zile intregi de mana cereasca ce ne este necesara zilnic.
Daca mergem pe aceasta ideie, atunci ar trebuii sa le oprim sa se mai roage in acest timp, pentru ca prin Mesia, patrundem in locul sfant, in locul intim ce doar preotii aveau voie.
Daca ei nu erau necurati, ar fi murit imediat. Aceasta situatie mi se pare mult mai grava decat a pune mana pe biblie.
Aceasta ideie mi se pare un jug , care nu ne este cerut ci alegem noi sa-l punem pe umerii sotiilor, un adaug la cele scrise, la fel cum fariseii obisnuiau sa aduge la celelate legi.
Daca mergem pana acolo, atunci nici sotii nu ar trebuii sa puna mana pe Biblie , pentru ca ei devin necurati , din cauza sotiilor lor.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
4977. Postat la 29/11/2010 06:10 - 5269z17h28m
1) Daca ai citit bine postarea mea, spuneam ca nu exista lege Scripturala in privinta aceasta.

2) Am scris ca consideram aceasta ca un respect fata de aceata Carte, deoarece ar fi singurul lucru Sfant.

Nu am dat nici o porunca cu exemplu, ci a fost un exemplu, la fel cum nu scrie de Nume in Scriptura prea multe, ci deducem, la fel este si cu cititul in timpul perioadei ... .
dumitruh
5016. Postat la 29/11/2010 21:38 - 5269z2h0m
Frate Avodah atunci cand femeia este la lege poate sa mearga si la biserica ca localul nu este mai sfant ca si cartea lui DUMNEZEU BIBLIA, si cei ce merg la morti au voie sa citeasca atunci, vechiul testament nu este valabil pentru noi. ca din el luam toate legile si poruncile atunci unde scrie acolo in vechiul testament nu este valabil pentru sambatari numai pentru alte culte ce nu apartin de sambatari pentru ei este valabil bravo frate Avodah imi place si ideia asta ce ai scris asta nu e o porunca ci o lege pentru poporul lui Dumnezeu eu asa cred amin

Isus este Domn
pop jeniffer
5110. Postat la 01/12/2010 19:18 - 5267z4h20m
As dori ca fratele dumitruh sa ne spuna ce anume considera el sfant , Cuvantul lui Dumnezeu sau cartea ca si obiect in care este scris aceasta sau poate amandoua.
Nu vreau sa credeti ca va "sfidez" (frate dumitruh) dar este o nelamurire a mea si m-as bucura sa continuam acest topic cu respect unii fata de altii si sa nu uitam ca cu totii chiar daca avem uneori pareri diferite suntem copii lui Dumnezeu si trebuie sa ne comportam ca ataresmiley
Eu totusi am ramas ca la convingerea ca daca in timpul necuratiei am voie sa ma infatisezi inaintea Celui Atotputernic in rugaciune si sa am o legatura cu el (chiar si vorbirea in limbi) atunci pot sa studiez si Cuvantul Lui ca fac acest lucru din Biblie sau de pe net sau orice brosura este la fel si nu cum zice fratele sambataru ca din o luna chiar in acea saptamana" ai un foccc"smiley

psalmul 32,8
Lucia
5117. Postat la 01/12/2010 19:41 - 5267z3h57m
Am si eu o intrebare?Daca in cimitir suntem NECURATI,cum de se poarta BIBLIA acolo?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
dumitruh
5121. Postat la 01/12/2010 19:56 - 5267z3h41m
Sora Jeniffer te-as ruga se iei lagatura cu fratele Nicu Staicu daca mai esti la Roma caci,din cîte am fost învatat eu stiu ca în timpul necurătiei nu este voie să iei BIBLIA în mană si să citesti si tu soră daca consideri ca este voie nu să fiu eu tras la răspundere pentru asta din cîte cunosc eu am citit despre necurătia femei am vazut ca scrie ca femeia este necurată cînd este la sorocul ei. dar daca tu întelegi ca ai voie eu nu te opresc soră să nu citesti dar de rugat este nevoie să te rogi ca toti se roaga cand merg la masă sau la culcare sau,cand se trezesc mai mult numai scriu ca sti tu dar ma provoci să ai pace soră.

Isus este Domn
pop jeniffer
5127. Postat la 01/12/2010 20:49 - 5267z2h48m
Frate dumitruh intentia mea nici pe departe nu era sa va provoc si i-mi pare rau daca dumneavoastra ati inteles postarea mea ca fiind o provocare, de unde stiti ca sunt membrul biserici din Roma ne cunoastem cumva? smiley

psalmul 32,8
Pagina 7 din 10 << < 4 5 6 7 8 9 10 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164788 vizite unice Powered by PHP-Fusion