Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre necurății
Pagina 8 din 10 << < 5 6 7 8 9 10 >
Deconectat RE: Necurăția femeii
marinel
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5137. Postat la 02/12/2010 12:08 - 5266z11h31m
Cartea Leviticul, Capitolul 15

1. Domnul a vorbit lui Moise și lui Aaron, și a zis:
2. "Vorbiți copiilor lui Israel, și spuneți-le: ,Orice om care are o scurgere din trupul lui, prin chiar faptul acesta este necurat.
3. Din pricina scurgerii lui este necurat: fie că trupul lui lasă să se facă scurgerea, fie că o oprește, este necurat.
4. Orice pat în care se va culca, va fi necurat; și orice lucru pe care va ședea, va fi necurat.
5. Cine se va atinge de patul lui, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
6. Cine va ședea pe lucrul pe care a șezut el, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și să fie necurat până seara.
7. Cine se va atinge de trupul lui, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
8. Dacă omul acela scuipă pe un om curat, acesta să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
9. Orice șea pe care va călări el, va fi necurată.
10. Cine se va atinge de vreun lucru care a fost sub el, va fi necurat până seara; și cine va ridica lucrul acela, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
11. Cine va fi atins de cel cu scurgerea, și nu-și va spăla mâinile în apă, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
12. Orice vas de pământ care va fi atins de el, să fie spart, și orice vas de lemn să fie spălat în apă.
13. După ce va fi curățit de scurgerea lui, omul acela să numere șapte zile pentru curățirea lui; să-și spele hainele, să-și scalde trupul în apă curgătoare, și va fi curat.
14. În ziua a opta, să ia două turturele sau doi pui de porumbel, să se ducă înaintea Domnului, la ușa cortului întâlnirii, și să-i dea preotului.
15. Preotul să-i aducă, unul ca jertfă de ispășire, și celălalt ca ardere de tot; și preotul să facă ispășire pentru el înaintea Domnului, pentru scurgerea lui.
16. Omul care va avea o scurgere a seminței în somn să-și scalde tot trupul în apă, și va fi necurat până seara.
17. Orice haină și orice piele care vor fi atinse de scurgerea lui, vor fi spălate cu apă, și vor fi necurate până seara.
18. Dacă o femeie s-a culcat cu un astfel de om, să se scalde amândoi în apă, și vor fi necurați până seara.
19. Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat până seara.
20. Orice pat în care se va culca ea în timpul necurăției ei, va fi necurat; și orice lucru pe care va ședea ea, va fi necurat.
21. Oricine se va atinge de patul ei, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
22. Oricine se va atinge de un lucru pe care a șezut ea, să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
23. Dacă este ceva pe patul sau pe lucrul pe care a șezut ea, cine se va atinge de lucrul acela, va fi necurat până seara.
24. Dacă se culcă cineva cu ea, și vine peste el necurăția femeii aceleia, el va fi necurat timp de șapte zile, și orice pat în care se va culca, va fi necurat.
25. Femeia care va avea o scurgere de sânge timp de mai multe zile, afară de soroacele ei obișnuite, sau a cărei scurgere va ține mai mult ca de obicei, va fi necurată tot timpul scurgerii ei, ca pe vremea când îi vine sorocul.
26. Orice pat în care se va culca în timpul cât va ține scurgerea aceasta, va fi ca și patul din timpul când ea este la scurgerea de la soroc; și orice lucru pe care va ședea, va fi necurat ca atunci când este ea la scurgerea de la soroc.
27. Oricine se va atinge de ele, va fi necurat; să-și spele hainele, să se scalde în apă, și va fi necurat până seara.
28. După ce va fi curățită de scurgerea ei, să numere șapte zile, și apoi va fi curată.
29. A opta zi, să ia două turturele sau doi pui de porumbel, și să-i ducă preotului, la ușa cortului întâlnirii.
30. Preotul să aducă unul ca jertfă de ispășire, și altul ca ardere de tot; și preotul să facă ispășire pentru ea înaintea Domnului, pentru scurgerea care o făcea necurată.
31. Așa să depărtați pe copiii lui Israel de necurățiile lor, ca să nu moară din pricina necurățiilor lor, dacă pângăresc cortul Meu, care este în mijlocul lor.
32. Aceasta este legea pentru cel ce are o scurgere sau este întinat printr-o lepădare de sămânță în somn,
33. pentru cea care este la curgerea de la soroc, pentru bărbatul sau femeia care are o scurgere, și pentru bărbatul care se culcă cu o femeie necurată."

Isaia 52
11. "Plecați, plecați, ieșiți din Babilon! Nu vă atingeți de nimic necurat! Ieșiți din mijlocul lui! Curățiți-vă, cei ce purtați vasele Domnului!

Ezechil 22
26. Preoții lui calcă Legea Mea și Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nici o deosebire între ce este sfânt și ce nu este sfânt, nici nu învață pe oameni să facă deosebire între ce este necurat și ce este curat, își întorc ochii de la Sabatele Mele, și sunt pângărit în mijlocul lor.

Levetic 10
8. Domnul a vorbit lui Aaron, și a zis:
9. "Tu și fiii tăi împreună cu tine, să nu beți vin, nici băutură amețitoare, când veți intra în cortul întâlnirii, ca să nu muriți: aceasta va fi o lege veșnică printre urmașii voștri,
10. ca să puteți deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce nu este curat,
11. și să puteți învăța pe copiii lui Israel toate legile, pe care li le-a dat Domnul prin Moise.

Numere 9
6. S-a întâmplat că niște oameni, fiind necurați din pricină că se atinseseră de un mort, nu puteau prăznui Paștele în ziua aceea. Ei s-au înfățișat în aceeași zi înaintea lui Moise și înaintea lui Aaron.
7. Și oamenii aceia au zis lui Moise: "Noi suntem necurați din pricina unui mort; de ce să fim nevoiți să nu ne aducem la vremea hotărâtă darul cuvenit Domnului în mijlocul copiilor lui Israel?"
8. Moise le-a răspuns: "Așteptați să văd ce vă poruncește Domnul."
9. Și Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
10. "Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Dacă cineva dintre voi sau dintre urmașii voștri este necurat din pricina unui mort, sau este într-o călătorie lungă, totuși să prăznuiască Paștele în cinstea Domnului.
11. Și, să le prăznuiască în luna a doua, în ziua a patrusprezecea, seara; să le mănânce cu azimi și ierburi amare.

Cartea Numeri, Capitolul 5

1. Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
2. "Poruncește copiilor lui Israel să izgonească din tabără pe orice lepros, și pe oricine are o lepădare de sămânță, sau este întinat prin atingerea de un mort.
3. Fie bărbați fie femei, să-i scoateți afară din tabără; să-i scoateți afară, ca să nu spurce tabăra în mijlocul căreia Îmi am Eu locuința."
4. Copiii lui Israel au făcut așa, și i-au scos afară din tabără; cum poruncise lui Moise Domnul, așa au făcut copiii lui Israel.

2Corinteni
14. Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
15. Ce înțelegere poate fi între Hristos și Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?
16. Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: "Eu voi locui și voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu."
17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor, și despărțiți-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeți de ce este necurat, și vă voi primi.
18. Eu vă voi fi Tată, și voi Îmi veți fi fii și fiice, zice Domnul Cel Atotputernic."

Cartea 2 Corinteni, Capitolul 7

1. Deci, fiindcă avem astfel de făgăduințe, preaiubiților, să ne curățim de orice întinăciune a cărnii și a duhului, și să ne ducem sfințirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.

Numere 31
19. Iar voi, tăbărâți șapte zile afară din tabără; toți aceia dintre voi care au ucis pe cineva, și toți cei ce s-au atins de vreun mort, să se curețe a treia și a șaptea zi, ei și cei prinși de voi.
20. Să curățiți de asemenea orice haină, orice lucru de piele, orice lucru de păr de capră și orice unealtă de lemn."
21. Preotul Eleazar a zis ostașilor, care se duseseră la război: "Iată ce este poruncit prin legea pe care a dat-o lui Moise Domnul.
22. Aurul, argintul, arama, fierul, cositorul și plumbul,
23. orice lucru care poate suferi focul, să-l treceți prin foc ca să se curățească. Dar tot ce nu poate suferi focul, să fie curățit cu apa de curățire; să-l treceți prin apă.
24. Să vă spălați hainele în ziua a șaptea și veți fi curați; apoi, veți putea intra în tabără."
Numere 19
11. Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, să fie necurat timp de șapte zile.

salom tuturor care acepta sa traiasca ADEVARUL curat
costy
5151. Postat la 02/12/2010 19:07 - 5266z4h31m
19. Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul prea sfânt,
20. pe calea cea nouă și vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său: -
21. și fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu,
22. să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de un cuget rău, și cu trupul spălat cu o apă curată.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
geana
5166. Postat la 03/12/2010 07:50 - 5265z15h49m
costel_resita a scris:
19. Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul prea sfânt,
20. pe calea cea nouă și vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său: -
21. și fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu,
22. să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de un cuget rău, și cu trupul spălat cu o apă curată.

ati citit foarte frumos dar nu stiu intelesul mai ales cum vezi tu vers.22 inima curata,inima stropita si curatita,si trupul spalat cu apa curata.

avodah a scris:
Ezec.18
5. Omul care este drept, care face judecată și dreptate,
6. care nu mănâncă pe munți carne jertfită idolilor, și nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, care nu necinstește nevasta aproapelui său, și nu se apropie de nevasta sa în timpul necurățeniei ei,
7. care n-asuprește pe nimeni, care dă înapoi datornicului zălogul, care nu răpește nimic, care dă din pâinea lui celui flămând și învelește cu o haină pe cel gol,
8. care nu împrumută cu dobândă și nu ia camătă, care își abate mâna de la nelegiuire și judecă după adevăr între un om și altul,
9. care urmează legile Mele și păzește poruncile Mele, lucrând cu credincioșie, - omul acela este drept, și va trăi negreșit, zice YHVH Elohim

Textul acesta m-a pus pe ganduri,chiar sa reconsider unele; cat timp este considerata femeia necurata?
7 zile sau 14?
astept parerile voastre

Frate draga noi cred ca avem Lege la toate lucrurile si stim finca suntem invatati de Lege,si in Lege este specificat cit barbatul cit femeia 7+7,a8 sa aduca darul sau jertfa penrtu curatire.

Pedro V a scris:
Femeia care va avea o scurgere, si anume o scurgere de sange din trupul ei, sa ramana sapte zile in necuratia ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat pana seara. (Lev.15:19)

NU comparati sangele lui Isus Mesia cu ritualurile din vechime!

Isus Mesia pe loc te curateste si sfinteste NU dupa 7 zile sau 14 zile !
(ma refer ca te sfinteste si curateste pe loc ,dupa ce sa terminat scurgerea)!

Frate daca Yesua Mesia pe loc te curateste atunci de ce barbati cit si femeile se fac necurati,nu putea Mesia sa faca sa nu se mai necurateasca,Eu stiu ca Yahwe a pus Lege atit barbatului cit si femei de cind ia facut in gradina si acestea Legi vedem ca functioneaza si azi numa Legea prin care barbatul cit si femeia necurata,prin care trebuie sa se faca curate nu mai functioneaza ca la inceput cum a dato Yahwe caci a venit Mesia si a sticat ce a facut Tatal si a facut barbatul cit si femeia curata la secunda ,Hai sa fim foarte seriosi cu moi,stiu ca firei pamintesti nui place sa stea 14 zile sa nu se apropie barbatul de femeie sau invers sau sa fie prezenti in adunare.

avodah a scris:

Cati sunt de parere ca femeaia este 7 zile necurata si cati considera ca de fapt este 14 zile considerata necurata?

frate drag credeam ca daca ai umblat printe Evrei=Evrei,si de ce am scris asa ca sunt Evrei=Neevrei,cunosti mult mai bine Tora la terminarea subiectului despre necuratie atit barbat cit si femeie versetul 32 spune Aceasta este Legea {nu legile}pentru cel ce are o scurgere,fie barbat fie femeie curatirea se facea in a 15,adica 8 dupa ce erau curati putea sa duca Jertfa,si acum crezi ca Mesia a schimbat Legea cind Barbatul Cit si Femeia imidiat dupa curatire poate veni in adunare sa aduca Jertfa ,Eu cunosc de la Evrei=Evrei ca Ei acum au ilocuit Toate Jertfele de la Templu cu Rugaciuni specifice tuturor Jertfelor,si noi care prin Mintuirea,si Meprihanirea Lui Yesua Mesia ne-a dat posibilitatea dupa cum profeteste Isaia 56,atit la Straini cit si la Fameni lui Israel un Loc in Casa Measi un NUME mai bun de cit fii si fice,,si care cred ca este NUMELE de MIREASA a Lui Yesua Mesia.
Cum vom capata acest NUME daca nu vom respecta Legea,Chiar daca Firea vrea sau nu vrea Noi trebuie sa o aducem la ascultare Elohim sa va binecuvinteze cu ascultare

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
costy
5212. Postat la 04/12/2010 19:53 - 5264z3h46m
Evrei 9:13
Căci dacă sângele taurilor și al țapilor și cenușa unei vaci, stropită peste cei întinați, îi sfințește și le aduce curățirea trupului,Lev 16.14-16; Num 19.2;

Evrei 9:14
cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului cel viu!

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Pedro V
5222. Postat la 04/12/2010 23:40 - 5263z23h59m
Frate Costel da Slava lui Isus Hristos Mesia ca ti-a descoperit ce valoare si importanta are jertfa Sa din Golgota .!.

Sa ai Pacea Domnului Isus Hristos in familie si inima ta .!.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
costy
5225. Postat la 05/12/2010 08:58 - 5263z14h41m
multumesc frate pedro de apreciere toti sa dam Slava Domnului ISUS pentru ca sa jerfit pentru noi pacatosii, meritul nu este al omului ci a Lui Dumnezeu //Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. // AMIN

abdon
10753. Postat la 04/05/2011 10:27 - 5113z14h12m
Mai am dat si eu o geana, si am ramas inmarmurit unde s-a ajuns cu asta, deci necuratia la mort, numai are valoare ( Legea ), necuratia femeii vs barbatului, numai are valoare. E bine.

Ma gandesc la doua texte:

- primul de la Evrei 10, care a fost citat aici, sangele taurilor ..., nu poate curatii, dar e vorba de curatie, nu si de timpul de necuratie, timpul este si ramane, dar numai trebuie sa aduc jertfa, in urma curatirii, caci jertfa este Hristos.
- al doile, de la Apoc si in Evaghelii, si in Epistole, arata, ca in Imparatie nu va intra nimic ( nimeni ) necurat, sa fie cu referire doar la patimi sexuale, sau si la Legea necuratiei - propriu zisa?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lavi
14906. Postat la 07/11/2011 08:48 - 4926z14h51m
Multa pace. Pe acest topic se discuta necuratia femeii ....am citit cateva aspecte si cele mai multe comentarii pe marginea acestui subiect destul de ,,delicat,, a facut-o partea barbateasca. Desii partea femeiasca are cunostinta mai clara de cele mai multe ori cu privire la acest aspect. Eu am doar cateva sfaturi esentiale pentru acest studiu . 1.Legat de necuratia partii feminine este o randuiala in fiecare luna atat pentru fecioara cat si pentru femeia casatorita. 2.Fecioara credincioasa ,necasatorita are o randuiala in trupul ei in fiecare luna din cele 12 luni din an. 3.Femeia casatorita credincioasa are si ea aceasi randuiala in trupul ei ca si fecioara in fiecare luna in cele 12 luni din an, dar spre deosebire de fecioara ,femeia casatorita da nastere la copii. O femeie insarcinata in toata perioada sarcinii trupul ei este curat ,se poate apropia si intra in adunarea fratilor ei ,dupa nastere are o perioada de necuratie fie pentru o fata fie pentru un baiat .....
"Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Când o femeie va rămâne însărcinată, și va naște un copil de parte bărbătească, să fie necurată șapte zile; să fie necurată ca în vremea sorocului ei. 3. În ziua a opta, copilul să fie tăiat împrejur. 4. Femeia să mai rămână încă treizeci și trei de zile, ca să se curețe de sângele ei; să nu se atingă de nici un lucru sfânt, și să nu se ducă la sfântul locaș, până nu se vor împlini zilele curățirii ei. 5. Dacă naște o fată, să fie necurată două săptămâni, ca pe vremea când i-a venit sorocul; și să rămână șaizeci și șase de zile ca să se curățească de sângele ei. 6. Când se vor împlini zilele curățirii ei, pentru un fiu sau pentru o fiică, să aducă preotului, la ușa cortului întâlnirii, un miel de un an pentru arderea de tot, și un pui de porumbel sau o turturea pentru jertfa de ispășire.
In perioada de dupa nastere femeia care continua sa alapteze trupul ei devine curat in toata perioada aceasta ...eu numesc trupul unei astfel de femei un trup binecuvantat ,curat . In cazul fecioarei Miriam (MARIA)cum imi place mie sa-i spun a fost aceasi randuiala de dupa nasterea lui Mesia ca si pentru femeia casatorita ,aceasi randuiala este si pentru fecioara si pentru femeia casatorita. Este o pura coincidenta faptul ca Mesia a trait mai putin de 50 de ani si ca atare doar 33 de ani si jumatate ?A trait El exact perioada de necuratie a mamei lui, 1 an pentru ficare zi din cele 33 de zile cand trebuia sa se curete de sangele ei pentru nasterea lui ,celui dintai fiu -rod al trupului ei? Adica 33 +7=40 dupa implinirea acestor zile putea sa mearga la Templu. Si bineinteles primul rod al trupului ei era inchinat Domnului dupa porunca data in Lege .....luc.cap 2....
22. Și, când s-au împlinit zilele pentru curățirea lor, după Legea lui Moise, Iosif și Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca să-L înfățișeze înaintea Domnului, - 23. după cum este scris în Legea Domnului: "Orice întâi născut de partea bărbătească va fi închinat Domnului", 24. și ca să aducă jertfă: o pereche de turturele sau doi pui de porumbei, după cum este poruncit în Legea Domnului.
In cazul lui Miriam si a lui Iosif mielul pentru ispasirea care trebuia facuta ca ea sa fie curata era chiar primul ei nascut Mielul Mesia . Aici las partea barbateasca sa-si bata capul ,cu mult respect sa nu ma urecheati ...daca nu este bine cum vad eu.

emanolake
14910. Postat la 07/11/2011 15:14 - 4926z8h25m
Sora mea Lavinia aicia dupa parerea mea in Luca 20/21-24 cred ca este o modificare a randuieli pusa de uni care au avut putere multi ani la rind si sa deruta pe alti ca sa nu faca exact cum este scris in Legea Domnului, Domnul a lasat o rinduiala pentru binecuvintare si pentru necuratie care ele dupa pararea mea raman in picioare la locul lor si la timpul lor doar ca nu mai trebuie sa aducem noi jertafa sau femeia care are aceasta inclinatie a nasteri sa aduca pentru curatia ei la sfirsitul zilelor care le-a stabilit Domnul sa stea pentru baiat si pentru fata.

Dupa cate cred eu in Luca merge versetul 21 si apoi in loc de 22 e 23 care dupaia vine 22 si 24, iar ultimele versuri din 22 care specifica ca Iosif si Maria au adus Pruncul la Ierusalim ca sa-l infatiseze inaintea Domnului, El a fost odata inchinat Domnului in ziua a opta dupa rinduiala care o lasato Domnul in Levetic 12 sau Exod 13/12, 23/28-30, acuma nu ramane de cat sa ne punem intrebarea urmatoare mergem dupa cum Domnul ne invata sau mergem dupa pareri si idei, eu mas bucura daca alti au alte cunostinte sau cunosc sub alta forma aceste lucruri sa le explice , cat traim avem de invatat.

Psalmii 119/ 118
Tu disprețuiești pe toți cei ce se depărtează de orânduirile Tale, căci înșelătoria lor este zadarnică.
Lavi
14922. Postat la 08/11/2011 08:26 - 4925z15h13m
Multa Pace frate Emanolake si fi binecuvantat pentru acest spirit de observatie si mintea mea a fost incurcata din pricina pasajelor si le-am citi intocmai cum mai invatat mai sus si a iesit randuiala care trebuie. Sa observam in Luca cap.2:21-24
Luca vers. 21. Când a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat împrejur pruncul, I-au pus numele ISUS, nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece.
In loc de 22 citim 23.
23. după cum este scris în Legea Domnului: "Orice întâi născut de partea bărbătească va fi închinat Domnului",
Acum urmeaza vers.22.
22. Și, când s-au împlinit zilele pentru curățirea lor, după Legea lui Moise, Iosif și Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca să-L înfățișeze înaintea Domnului, -
Si in final vers.24.
24. și ca să aducă jertfă: o pereche de turturele sau doi pui de porumbei, după cum este poruncit în Legea Domnului.

Da ,acum arata alt fel randuiala din versete ,aceasta randuiala este si in adunarea noastra pentru binecuntarea unei fetite sau a unui baietel.

Atunci cand o femei naste un baietel perioada necuratiei ei este de 40 de zile iar pentru o fetita perioada este dubla 80 de zile.
Am insa o intrebare legata de dubla perioada pentru nasterea unei fetite fata de un baiat ...stiti de ce este dubla?
Analizati va rog aceasta randuiala ...de dragul studiului .
Va multumesc cu mult respect.

Lucia
15527. Postat la 12/12/2011 18:51 - 4891z4h48m
Draga Lavinia, sa inteleg ca doresti lamuriri cu privire la acest subiect.
Sincer...nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare.
Daca stii ceva ,ne poti spune si noua.
De dragul studiului ma voi interesa si eu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
15531. Postat la 13/12/2011 06:41 - 4890z16h57m
Draga Lucia eu m-am gandit mult la aceste lucruri dar singură nu pot sa inaintez de acea ti-am cerut ajutorul .
Eu am citit pe aici ca această randuiala(soroc) in trupul unei femei vine din Eden....ca Dumnezeu a randuit acest lucru (a spus cineva),eu nu cred ca in Eden femeia a sangerat.
Cand o femeie se află la soroc se intamplă ceva in trupul ei, ovulul este o samantă foarte importantă fară samanta femeii nici barbatul nu poate lua fiintă
in scriptură gasim că asa este...,,
1 Corinteni 11:12 Căci dacă femeia este din bărbat, tot așa și bărbatul prin femeie, și toate sunt de la Dumnezeu.

De ce se aducea jertfe pentru acest fapt?
Era un lucru neinsemnat?
Barbatul este purtator de doi cromozoni importanti :cromozon masculin si feminin,exact cum spune scriptura.
Pentru a afla acest lucru putem face urmatorul calcul pentru un fiu sau o fiica....
Cromozonul pentru baiat este y iar pentru o fica este x,barbatul detine acesti doi cromozoni x si y ,femeia insa nu detine decat unul singur si anume x.
Calculul pentru un baietel..... este acesta un cromozon y+ un cromozon x al femeii =y adica un baietel.
Calculul pentru o fetita .....este acesta un cromozon x (pe care il are si barbatul)+un cromozon x (al femeii)=x adica o fetita.
Deci femeia vine in existenta din barbat si barbatul vine in existenta prin femeie si toate sunt de la Dumnezeu.
Acum intrebarea mea este daca la fiecare 4 saptamani =28 de zile moare un ovul care are acest cromozon x singurul pe care il are o femeie pentru a aduce in existenta fiice cum se mai nasc fiii?
Consider că femeia ramane necurata 80 de zile pentru o fiica deoarece si fiica trebuie să aibe aceiasi randuiala in trupul ei.
Si inca ceva ......o fetita are samanta ei in ea inainte să vadă lumina zilei,pe cand este incă in pantecul mamei ei,ea se naste cu samanta in ea.
Am sa aduc dovezi ca asa este.
Am adus aici aceste lucruri care se potrivesc topicului deschis de fratele Nica doar ca sa intelegem ca de fapt in Eden nu era si nu va fi moarte de aceea am argumentat aceste lucruri aici si pot merge paralel cu discutiile deschise de fratele nostru.
Mai am unele lucruri de lamurit pe aici si voi incerca din rasputeri sa explic cat se poate de clar.Sfantul lui Israel sa ne lumineze.

Lucia
15551. Postat la 14/12/2011 12:15 - 4889z11h24m
Interesant...Lavinia, insa tu stii ca daca afirmatiile noastre nu se bazeaza pe o sustinere biblica , nu se iau in considerare, de aceea m-am abtinut sa comentez in afara Cuvantului.
Totusi expunerea ta o consider destul de buna, asa ca poti continua...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
15561. Postat la 14/12/2011 18:51 - 4889z4h48m
Sora Lucia sint deacord cu dumneavoastra in privinta sustineri ca omului ai trebuie texte concrete din biblie ca sa faca voia Domnului, dar am observat ca chiar daca vede omul tot nu intelege si tot nu face voia Domnului si merg pe alte criteri,idei sau filozofi, cuvintul Domnului e un indrumator si ne explica in mare ce trebuie si cum trebuie sa fim inaintea Domnului dar mai trebuie si eul din noi sa participe si sa lupte pe mai departe cu anumite lucruri care ne confruntam...
Nica Schirod
15564. Postat la 14/12/2011 20:16 - 4889z3h23m
Mă amestec și eu prin topicul acesta, aducând cu mine multă Pace de la Domnul Isus.
La început vreau să fac deosebirea între Legea lui Dumnezeu, și filozofie.
Voi începe cu a doua: O filozofie rezistă până o dărâmă altă filozofie și așa mai departe.
Însă Legea Lui Dumnezeu, este veșnică, este ieșită din Dumnezeu.
Voi aduce în fața dumneavoastră o mostră dei Sfânta Scriptură, pentru comparație.

1 Samuel 15:22. Samuel a zis: "Îi plac Domnului mai mult arderile de tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.

Acuma întrebarea mea: Îi plac Domnului, mai mult interesul nostru de a afla motivul pentru care a cerut, a pretins raportat la topic; femeii să respecte legea cu privire la necurăție?
Sau să se respecre această Lege necondiționat, cu respect și fără comentare.
Eu cred că subiectul cu pricina, este bine venit și chiar necesar, pentru că știu sigur ca sunt mulți tineri care nu se pota abține. Și dacă trebuie să facă vorbire despre disciplina asta, zic da, știm ce a zis Domnul, dar în rest vai, vai ce se întâmplă în cele 80 de zile. Pot să arăt cu degetul, copii făcuți la timp, adică la nouă luni, dar între copii diferență de zece luni, unde sunt cele 80 de zile.

Vedeți, pentru asta este de trebuință acest studiu, dar cei ce au reușit să facă doi copii cu diferență de zece luni între ei, dacă citesc argumente medicale, nu cred că înțeleg mare lucru, adică vorba aia: Mă ai înțeles? Da! Ce ai înțeles? Nimic.

Cred că aveți puterea să mă iertați, pentru că am fost oțâră cam posac în discuția asta.
În ce mă privește, iubesc Pacea Domnului Isus.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
15568. Postat la 15/12/2011 08:24 - 4888z15h15m
Multă Pace să fie intre noi eu recunosc că mă interesează acest subiect in primul rand ca sunt femeie si mă interesează viata vesnică si in al doilea rand eu personal mi-am pus intrebarea aceasta : Ce se va intampla cu mine dacă in fiecare an in perioada de 14 Nisan voi fi la necuratie? Da, am zis in sinea mea .....mai ieste o lună urmatoarea .....,,Și, să le prăznuiască în luna a doua, în ziua a patrusprezecea, seara.....este scris.... dar apare impedimentul acesta de 28 de zile si iarasi voi fi la necuratie cei de facut?
Chiar dacă mai sus am incalcit lucrurile care par a fii filozofice din punct de vedere medical .....dacă m-as fi facut medic poate acum nu mai vorbeam aici cu scumpii mei frati despre ce -i de facut ca să mă pot apropia de trupul mantuitorului nostru ca să am viată.
Eu sunt din generatia anilor '77 am prins o bucatică din comunism si o bucatică din democratie ...in comunism am invatat ca omul se trage din ,,maimuta,, evolutionismul.... iar in democratie a intrat religia in scoală printre altele am invatat la liceu anatomia celor două aparate reproducatoare si alte aparate vitale pe care un om simplu nu le poate digera.
Copilasii nostrii nu invată la scoala ca ii aduc ,,Barza la usă"ci invată lucruri esentiale vietii si tot ce tine de igiena corporală.
Si noi toti ne trimitem copilasii la scoala avand totusi nadejdea că acolo primesc o pregatire importantă in multe privinte.
Fetitele invată din timp că la varsta pubertatii in jurul varstei de 14 ani in fiecare lună unul din cele două ovare va elimina un ovul care va fi eliminat din trupul ei printr-o sangerare acest lucru se intamplă este inevitabil .
Doresc insă să accentuez că acest lucru ii creaza unei fetite dureri ,uneori foarte mari si acest lucru se intamplă de regulă inainte de 28 de zile se numesc dureri premenstruale.
Să revin la subiect ...daca n-as fi intalnit pe teren lucruri cu privire la necuratie
si câte femei nu cunosc aceste lucruri importante atat din punct de vedere medical cât si spiritual.
Am avut indrazneala să zic asa de a intreba alte femei ce fac când sunt la necuratie ...se duc in adunare?
Ce răspuns credeti că am primit?Da' sigur cum să nu mergem, putem lipsii din adunare? ,nici vorbă!!! dacă am lipsii din adunare toti fratii ar rade si ar cunoaste că suntem la soroc ...noi mergem .
Am zis ...Vai ,vai...in adunarea noastră asa ceva nu este de conceput ca o femeie sa meargă intr-un locas de inchinare necurată.
Sau mirat minune mare si au afirmat a'''' voi sunteti cu Legea lui Moise.
Tocmai in Legea dată lui Moise am găsit lucruri esentiale vietii si al sanatatii,din toate punctele de vedere.
Stiati ca in zilele acestea din urmă se face fertilizare in vitro?
Stiati ca o femeie care face parte din categoria celor cu putere financiară la nastere isi ingheată placenta intr-o bancă ,pentru că in placentă(casa bebelusului) există niste celule care dacă sunt pastrate chiar zeci de ani vor salva viata copilului dacă acesta poate fi depistat de cancer?Oamenii cu bani se inspaimantă de bolile care sunt si vor mai fii si altele ,cu toate astea isi iau metode de precautie la auzul vestilor unor boli.
Stiati ca sunt femei care sunt insarcinate si care totusi sunt si necurate in acelasi timp?
Stiati ca sunt femei care au depăsit perioada de lauzie anume 40 sau 80 de zile si chiar alăptând devin necurate la fiecare 28 de zile?
Dar stiati că o femeie care păzeste legile date nu intampină astfel de probleme?
Daca noi ne-am alipit de poporul Israel ,poporul Lui Elohim nu vom fi noi scutiti de toate aceste boli?
Iata versetul de aur:
Exodul 15:26 El a zis: "Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui, și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe Egipteni; căci Eu sunt Domnul, care te vindecă."

emanolake
15575. Postat la 15/12/2011 15:56 - 4888z7h43m
Adonai sa va binecuvinteze din Sion....Lavinia am ramas un pic surprins cu o citatie care ai puso ca cind femeia lapteaza este necurata, nici nu ma-m gindit la asa ceva ca poate fi pe mine ma intereseaza asta si daca ai niste dovezi care face pe femeie necurata in privinta asta poti sa le postezi daca cineva se impune pe aicia ca sa nu fie de acord poti sa-mi scri la mesaje private..

Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poți s-o faci. Nu zice aproapelui tău: Du-te și vino iarăși; îți voi da mâine! când ai de unde să dai.
Lavi
15589. Postat la 16/12/2011 08:30 - 4887z15h9m
Multă Pace ! observ curiozitate pe aici inseamnă că este interes. Dragi surori si dragi frati eu nu scriu aici pentru mine ,scriu aici pentru voi pentru noi ...cum vreti voi este atat de simplu ca sa aflam cum poate să nu fie femeia ,,necurată,,si nu de ce este ea necurată. Si noi femeile suntem madulare in trupul lui Mesia si ne este necesar să cunoastem cum să fim curate. Eu am cercetat intr-o oare care măsură necurătia ,,femeilor ,,in afara credintei noastre si surorile mele in Mesia trebuie sa cunoască aceste lucruri. Dacă există interes le voi sta la dispozitie cu cea mai mare plăcere si pe MP si aici ,sunt lucruri care dacă sunt cercetate cu mare interes ne salveaza de boli grave.
Acum frate Emanolake pentru ca ai interes am să explic acum doar o mică parte din pricina timpului meu.
Am sa redau din nou cuvintele mele din ultima postare:
Stiati ca sunt femei care sunt insarcinate si care totusi sunt si necurate in acelasi timp? Stiati ca sunt femei care au depăsit perioada de lauzie anume 40 sau 80 de zile si chiar alăptând devin necurate la fiecare 28 de zile? Dar stiati că o femeie care păzeste legile date nu intampină astfel de probleme? Daca noi ne-am alipit de poporul Israel ,poporul Lui Elohim nu vom fi noi scutiti de toate aceste boli?

Am sa le iau pe rand:Stiati ca sunt femei care sunt insarcinate si care totusi sunt si necurate in acelasi timp?
Astfel de femei nu pot intra in adunare in sabate in sarbatorile mari de peste an...desii insarcinate (sarcina o face pe femeie sa fie curata 9 luni de zile) ele sunt si necurate in acelasi timp..(nu trebuie sa fie asa)
Urmatoarea:
Stiati ca sunt femei care au depăsit perioada de lauzie anume 40 sau 80 de zile si chiar alăptând devin necurate la fiecare 28 de zile?

Si aceasta caterorie de femei au o problemă dupa depasirea perioadei de lauzie 40 sau 80 de zile ele revin la soroc (ALAPTAREA o face pe femeie sa devina curată 1 an 2 ani pana ințarca copilasul)
aceste femei de cele mai multe ori nu pot veni la sarbatori.
Urmatoarea:
Dar stiati că o femeie care păzeste legile date nu intampină astfel de probleme?
Aceasta categorie de femei care ramane in ascultare cu tot ce trebuie punerea deoparte in cele 40 sau 80 de zile dupa nastere ,punerea deoparte in cele 7 zile de soroc + 7=14 +1=15-a zi este curată nu isi intarca copilasul inainte de vreme sau asculta de altii ca nu-i bun laptele ci in ascultarea ei il alapteaza in continuare 1 an 2 sau chiar 3 sunt cazuri.
Aceste femei se pot infatisa de trei ori pe an la sarbatorile importante din an si de ce nu in toate sabatele(insa noi de regula nu putem venii in fiecare sabat din pricina bebelusului care necesita multa atentie si caldura ...dar si acasa noi de fapt tot in adunare suntem)
Daca considerati sfaturile mele demne de urmat spuneti-mi aici ca sa-mi dau corigenta ..dar daca au deschis ochii cuiva sau a primit o lumina sa-mi faca de cunoscut acest lucru imi asum raspunderea de cele de mai sus.
Si Cel ce ne-a chemat la pace sa ne dea din Pacea Lui curată.

Lucia
15590. Postat la 16/12/2011 10:03 - 4887z13h36m
Draga Lavinia, eu confirm ca ce expui tu aici este adevarat...ba am sa mai adaug si eu cate ceva, lasandu-ti tie totusi onoarea sa ne spui cat de multe lucruri vrei.
Vreau sa adaug cateva lucruri care ne va face sa intelegem ca toate lucrurile au fost date cu un scop, si pe care punandu-le in practica...ne vor scapa de multe probleme.
Dupa o nastere daca femeiea tine cele 40- 80 de zile de ,,curatie"este protejata de infectii si sarcini una dupa alta, pentru ca in mod normal dupa nastere in aceasta perioada poti sa ai o hemoragie oricand din cauza vulnerabilitatii si al neinfranarii de care vorbea fr Nica.
Deci barbatul sa nu se atinga de femeie in aceasta perioada , cu alte cuvinte... sta scris in Biblie.Daca o mama respecta Legea necuratiei, si va alapta copilasul intr-un mod sanatos, adica , va manca ca sa aiba destul lapte(sa nu spuna ma ingras), apoi sa nu faca mari pauze intre mese, ci sa aiba un orar stabil(din 3 in trei ore si noaptea) nu numai ca vor fi curate pana la intarcat, dar nu vor ramane insarcinate in acest timp, ci vor avea o perioada de pauza , care ne face pe noi mamele sanatoase si puternice, si nu ne pune in situatia de a nu ne mai dori copii.
Vedeti voi, Dumnezeu se gandeste la toate, eu cand am citit ca femeile evreice alaptau 3-4 ani ,mi-am pus intrebarea ,de ce?
Apoi am inteles.Te ajuta sa te refaci dupa o nastere, insa problema mare este ca in ziua de azi mamele nu vor sa stea legate asa strans de pruncii lor, le da biberonul, suzeta si mai grav , nu alapteaza ca nu mai raman atat de frumoase...si ca sa aiba o perioada de pauza intre sarcini sotiile gasesc ele metoda lor si aici ii implica si pe barbati sa pacatuiasca.
Daca si-ar da seama cat de importanta este legea necuratiei, din punct de vedere igienic si medical, ar tine-o cu multa rigurozitate, la baza ei de fapt Domnul se ingrijeste de noi si fam noastre.

Lavi
15802. Postat la 22/12/2011 15:44 - 4881z7h54m
Multă Pace să aveți.

Aduc la cunoștința voastră o intrebare la care eu personal aștept răspunsul.
Ce spune Legea si ce se practică?
Legea spune că o femeie este necurată 7 zile si să mai numere 7 zile =14 +1=15 va fi curată.

Referitor la Paște 14 Nisan.
Acum să explic la ce vreau lămurire ....Dacă o femeie căsătorită trebuie să se pună deoparte in cele 7 zile de soroc+7+1=15 .
Dar pentru a se putea apropia de trupul lui Mesia mâncând din azimă si bând din rodul viței ca să aibe viață si să fie sănătoasă in trupul ei ?
Nu trebuie oare sa mai numere acelesi zile?
Poate ca unele surori nu stiu ...cum vedeti acest lucru?
Este scris pentru viata noastra..
.1 Tesaloniceni 4:7 Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire.

Te astept aici surioara mea Lucia sa ma ajuti pe fratele Nica la fel si toti care cercetati acest aspect extrem de important.
Multumesc.

Pagina 8 din 10 << < 5 6 7 8 9 10 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164793 vizite unice Powered by PHP-Fusion