Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre necurății
Pagina 9 din 10 << < 6 7 8 9 10 >
Deconectat RE: Necurăția femeii
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
15805. Postat la 22/12/2011 16:31 - 4881z6h36m
Lavi, pentru ca sa intelega toti...te rog pune referinta biblica.
Multumesc

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
15847. Postat la 23/12/2011 08:02 - 4880z15h5m
In lev.cap 15cu 19 scrie,,19. Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei.
Oricine se va atinge de ea, va fi necurat până seara''.

Iar in versetele de la 28 in jos scrie:28.
După ce va fi curățită de scurgerea ei, să numere șapte zile, și apoi va fi curată.
29. A opta zi, să ia două turturele sau doi pui de porumbel, și să-i ducă preotului, la ușa cortului întâlnirii.
30. Preotul să aducă unul ca jertfă de ispășire, și altul ca ardere de tot; și preotul să facă ispășire pentru ea înaintea Domnului, pentru scurgerea care o făcea necurată.
31. Așa să depărtați pe copiii lui Israel de necurățiile lor, ca să nu moară din pricina necurățiilor lor, dacă pângăresc cortul Meu, care este în mijlocul lor.
32. Aceasta este legea pentru cel ce are o scurgere sau este întinat printr-o lepădare de sămânță în somn,
33. pentru cea care este la curgerea de la soroc, pentru bărbatul sau femeia care are o scurgere, și pentru bărbatul care se culcă cu o femeie necurată."

Pe mine mă interesează cate zile trebuie să numere o femeie care are soroc pentru a se putea apropia de de trupul (azima curătiei si rodul vitei sângele mântuitorului? )
Intreb acest lucru pentru că stiu că unele femei se duc să se impartaseze fiind la soroc (nu vorbesc de surorile noastre) sau numărand doar 7 zile iar pe celelante 7 zile nu le mai pun la socoteală.
Noi cum punem problema aceasta referitor la apropierea de trupul mantuitorului ...pentru că este scris
1 Corinteni 11:28 Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta.
=trebuie sa mai numaram inca 7 zile si asa sa mancam sau nu?
Astept cu mare nerabdare acest aspect cum il analizam din toate punctele de vedere .Scumpa mea soră Lucia cu mare drag si multa Pace cum punem problema ?
Să analizam impreuna cu fratii nu doar noi două .
Multumesc tare frumos.
Multa Pace sa fie intre noi.

Lucia
15849. Postat la 23/12/2011 10:01 - 4880z13h5m
Draga Lavi, vreau sa fiu destul de clara, sorocul femeii este de 7 zile chiar daca acesta este de doua sau cinci zile de scurgere...depinde de la femeie la femeie, noi 7 zile trebuie sa stam la necuratie, iar dupa 7 zile suntem declarate curate, Asa cum scrie la versetul 19.

Ce ai adus tu in discutie este... ce trece de aceasta perioada ,,normala"de 7 zile, dupa cuvant este ca si o boala, infectie sau alta problema ca si la barbati, in cazul acesta dupa ce scurgerea sa stopat(vindecat)se numara 7 zile si femeiea este curata.

Draga mea, trebuie sa citim in intregime contextul de la Levetic, pentru ca dupa cum spui tu, ar fi cam asa, stau cele 7 zile de soroc si dupa ele numar 7 si inca una sunt curata, insa nu este asa...numeri 7 zile si a opta esti curata, dupa ce mai lamurim aici cum stau lucrurile, imi voi spune parerea cu privire la cum putem sa ne apropiem de Trupul si Sangele Domnului.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
15856. Postat la 23/12/2011 13:14 - 4880z9h53m
Adonai sa va binecuvinteze din Sion....Deoarece acest subiect este foarte important pentru toti pentru a ne pazi si a nu calca porunca Domnului este bine ca sa cercetam acest subiect deoarece sint multe pareri si multi nu pot intelege daca mai este valabil si in ziua de astazi aceasta porunca care a randuito Domnul femei ca sa se fereasca de lururile sfinte si sa nu pangareasca templu sfint prin necuratie......Noi nu putem intelege punctele culminante ale necuratiei care Domnul accentuieaza foarte mult si ne invata sa fim sfinti caci El este sfint si care Domnul le-a randuit omului niste randuieli in privinta necuratiei, de multe ori facem o mare greseala, judecam condamnam si nu mai inplinim, studiul culminant de a cerceta despre necuratie in zilele noastre si cea ce Domnul doreste ca fim sfinti sa ajuns intr-o stare devastatoare......se zice ca multi sint credinciosi ai Domnului dar punctele de referinta care Domnul ni le arata in cuvintul sau nu se mai practica.......draga mea sora lavinia...lumina sa fie a Domnului care sa ne descopere rinduiala in privinta necuratiei si a timpului care trebuie practicat.....din punctul meu de vedere ca barbat nu pot intelege situatia unei femei in timpul unei scurgeri de sange si cum progreseaza si cat timp poate avea persoana dar vedem in Levetic 15/19-33 niste rinduieli care Domnul ni le explica in mare parte deoarece eu sint convins ca cea ce Domnul explica aicia e doar o parte a randuieli deoarece mai e si la nasterea copilului o alta randuiala.....

Intradevar cuvintul Domnului zice in versetul 19:Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei. Oricine se va atinge de ea va fi necurat până seara.

Aicia se aduce in evidenta foarte clar ca o femeie care va avea o scurgere sa ramana timp de 7 zile........ce inseamna timpul de a avea o scurgere din punctul meu de vedere si cum inteleg eu aicia versetul.....il inteleg ca din momentul care ia inceput scurgerea sa numere 7 zile........dar e o mica confuzie care multi nu iau in seama acest verset si e in privinta de cand ai apare scurgere.........ce se intampla si vreau sa aduc in evidenta cea ce inteleg eu e ca daca in timpul celor sapte zile si dau un exemplu sa fie chiar ultima zi a necuratiei si dintr-o problema sau raceala iar apare o scurgere si urmatoarea zi e a saptea dupa randuiala crezi ca femeia va fi declarata necurata?.......eu unu nu cred ca zice foarte clar ca cind apare scurgerea sa numere 7 zile si cea ce ai adus in evidenta eu asa inteleg din momentul cum apare sa numeri 7 zile chiar daca esti in timpul celor 7 zile si apare din nou trebuie luat in evidenta inca 7 zile de cant apare scurgerea precum este descrisa in versetul 19.....

Al doilea punct carene explica in versetul 25: Femeia care va avea o scurgere de sânge timp de mai multe zile, afară de soroacele ei obișnuite, sau a cărei scurgere va ține mai mult ca de obicei, va fi necurată tot timpul scurgerii ei, ca pe vremea când îi vine sorocul.

Din multe puncte de vedere si a problemelor care apar in zilele care au fost in vechime cat si ale noastre...apar unele manifestari in trupurile noastre care se pot categorisa boli sau unele infecti care trupul ajunge in unele limitati de a avea o durata sau un timp de reacti precum este scurgerea din versetul 25......aceasta reactie vedem pe femeia cu scurgere timp de 12 ani care sa atins de haina Domnului Isus si sa vindecat....aceasta femeie avea o mare durere in inima ei si suferea foarte mult deoarece suferinta ei mai mult era ca nu se putea apropia la templu sau de lucrurile sfinte pentru ca Legea Domnului ai interzicea......chiar daca nu e cazul ei la multe femei de a avea perioada de 12 ani si sa fie doar de o luna sau doua sau trei etc...versetul 28 ne explica foarte clar ca dupa ce i sa terminat perioada in care a fost necurata in timpul in care se afla sa numere 7 zile si apoi va fi curata......deci....1 an necurata....dupaia sa numere 7 zile......si a 8 sa fie curata.....daca alti au alte explicati in privinta randuieli este bine ca sa fie puntate pentru a cunoaste si a face voia Domnului si sa traim in sfintenie.....
Lavi
16120. Postat la 03/01/2012 14:30 - 4869z8h36m
Lucia a scris:
Draga Lavi, vreau sa fiu destul de clara, sorocul femeii este de 7 zile chiar daca acesta este de doua sau cinci zile de scurgere...depinde de la femeie la femeie, noi 7 zile trebuie sa stam la necuratie, iar dupa 7 zile suntem declarate curate, Asa cum scrie la versetul 19.

Ce ai adus tu in discutie este... ce trece de aceasta perioada ,,normala"de 7 zile, dupa cuvant este ca si o boala, infectie sau alta problema ca si la barbati, in cazul acesta dupa ce scurgerea sa stopat(vindecat)se numara 7 zile si femeiea este curata.

Draga mea, trebuie sa citim in intregime contextul de la Levetic, pentru ca dupa cum spui tu, ar fi cam asa, stau cele 7 zile de soroc si dupa ele numar 7 si inca una sunt curata, insa nu este asa...numeri 7 zile si a opta esti curata, dupa ce mai lamurim aici cum stau lucrurile, imi voi spune parerea cu privire la cum putem sa ne apropiem de Trupul si Sangele Domnului.

In primiul rand Pace sfanta si in al doilea rand sa mergem mai departe cu studiul nostru ,deoarece este extrem de important.

Am sa explic de ce am intrebat astfel vizavi de inca 7 zile tu ai dat raspunsul si l-am dat si eu in prima mea postare pe acest topic acesta:1.Legat de necuratia partii feminine este o rânduială in fiecare lună atat pentru fecioară cat si pentru femeia casatorită. 2.Fecioara credincioasă ,necasatorita are o rânduiala in trupul ei in fiecare luna din cele 12 luni din an. 3.Femeia casatorită credincioasă are si ea aceasi randuială in trupul ei ca si fecioara in fiecare lună in cele 12 luni din an.

2.Duarata sangerari a fost si este de 7 zile după această perioadă a 8-a zi este declarată curată atat fecioara credincioasă cat si femeia casatorită credincioasă, (perioada este asa cum spui intre 2 si 5 zile de sangerare diferă de la caz la caz)
.
De fapt atat eu cat si tu sora Lucia dorim sa dezbatem problema apropierii de Paste, te referi cumva la perioada din luna Nisan in data de 10 punerea deoparte?

Si tot aici as dorii sa tre intreb (macar ca am o ideie dar o pastrez dupa raspunsul tau) Cand ar trebuii sa aibe o femeie sorocul inainte de Paste sau după ?
Aici astept răspunsul tau.
Totusi doresc să concluzionez ceva legat de sarcina si perioda de lauzie :
Daca o femeie naste gemeni si anume un baiat si o fetita cat trebuie sa stea ea in necuratie? Raspund eu cu o intrebare... 40 +80=120 de zile?
Si incă o intrebare dacă un an are 365 de zile din care scadem perioada de sarcina a unei femei care este de 280 -266=99 ( să explic perioada se numara din prima zi de menstruatie:
7 zile +7 zile=14-280=266 acesta cifra o scadem din 365 de zile dintrun an intreg si ne dă 99.Aici va cer eu ajutorul si fară dar si poate nu este o filozofie si singura nu pot dar cu ajutorul vostru vom analiza lucruri clare.

Este o pura coincidenta cifra de 99?
Sora Lucia nu ar trebuii noi sa stim cate zile purtam un copil in pântece?

Eu am rude care sunt in alte comunitati si mă simt datoare să le spun despre trupul lui Mesia despre curatire si punerea deoparte, deoarece El nu-si da madularele trupului Lui necuratirii,de aceea avem nevoie sa ne sfatuim si noi ca sa putem sa-i sfatuim si pe altii care citesc pe aici.

1 Corinteni 12:27 Voi sunteți trupul lui Hristos, și fiecare, în parte, mădularele lui.
Coloseni 3:5 De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli.

Astept parerile asupra studiului si a fratelui Emanolache sa fiti binecuvantati.

Lucia
16175. Postat la 04/01/2012 17:37 - 4868z5h30m
Draga mea, femeia cade la soroc in mod normal la 28 de zile, poate fi necurata inainte de Pasti, dupa si chiar in cursul acestuia...depinde de la caz la caz.
Cat despre, cand ar trebui sa ai sorocul...?
In ceea ce ma priveste, eu chiar daca trebuiea sa fiu necurata in acea perioada, ma rugam sa fiu curata si eram...nu stiu de celelalte surori.

Cand o femeie naste gemeni, baiat si fata va ramane necurata timp de 80 de zile...aici este vorba de FEMEIE, ea este necurata...nu spune pruncul.
In cazul nostru, nu poate prezenta baiatul la 40 de zile pentru ca mai are si fetita, este o exceptie...!
Draga mea, pentru mine porunca Domnului imi place mai mult sa o execut, decat sa o discut, asa sunt eu...nu incerc sa-mi explic ceea ce Dumnezeu imi impune clar ce sa fac.

Nica Schirod
16176. Postat la 04/01/2012 17:59 - 4868z5h8m
În sfârșit soră Lucia se pare că ai pus punctul pe I, eu nu cred că aceste lucruri a-r trebui discutate aici cu lux de amănunte și pentru că cred că ai pus punct la acestă discuție, dațimi vole să repostez un fragment din postarea de mai sus a sorei Lucia: - Draga mea, pentru mine porunca Domnului imi place mai mult sa o execut, decat sa o discut, asa sunt eu...nu incerc sa-mi explic ceea ce Dumnezeu imi impune clar ce sa fac.

Surorilor oare Dumnezeu dacă veți face așa fără multă politică nu vă va binecuvânta?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
16198. Postat la 05/01/2012 11:29 - 4867z11h38m
Lucia a scris:
Draga mea, femeia cade la soroc in mod normal la 28 de zile, poate fi necurata inainte de Pasti, dupa si chiar in cursul acestuia...depinde de la caz la caz.
Cat despre, cand ar trebui sa ai sorocul...?
In ceea ce ma priveste, eu chiar daca trebuiea sa fiu necurata in acea perioada, ma rugam sa fiu curata si eram...nu stiu de celelalte surori.

Cand o femeie naste gemeni, baiat si fata va ramane necurata timp de 80 de zile...aici este vorba de FEMEIE, ea este necurata...nu spune pruncul.
In cazul nostru, nu poate prezenta baiatul la 40 de zile pentru ca mai are si fetita, este o exceptie...!
Draga mea, pentru mine porunca Domnului imi place mai mult sa o execut, decat sa o discut, asa sunt eu...nu incerc sa-mi explic ceea ce Dumnezeu imi impune clar ce sa fac.

Foarte bine punctat soră Lucia si mă bucur mult pentru răspunsul tău de mai sus .
Dacă nu intrebam aflam? Cu certitudine că nu , nu primesti răspuns dacă nu intrebi . Referitor la gemeni baiat si fetită?(eu am intrebat si am raspuns cu o intrebare, nu am dat raspunsul motamo am avut nadejdea intr-un raspuns mai clar si l-am aflat de la tine.)
Ai raspuns la intrebarea :când ar trebuii să am sorocul? ...răspunsul ăsta este pe care l-ai dat tu ,,mă rugam,, si eram curată.

Sper că nu am supărat pe cineva cumva prin felul meu de-a pune problema ,sunt om si mai mult decat atat sunt sora voastră ,,ingaduiti-mă,,si iertati-mă dacă am gresit cu vreo vorbă ,cu vreo intrebare ,intrebati-vă totusi de ce am pus eu asa problema de mai sus ....poate că nu toti văd asa ca mine ,unora le place sa se informeze despre plante ,altora despre pestii marilor,altora despre galaxii,mie imi place să mă informez despre SANATATE.

Sa nu uitam cu totii avem de invatat si avem dreptul la a pune intrebari,,
Deuteronomul 32:7 Adu-ți aminte de zilele din vechime, Socotește anii, vârstă de oameni după vârstă de oameni, Întreabă pe tatăl tău, și te va învăța, Pe bătrânii tăi, și îți vor spune.

Eu parinti nu mai am si dacă as fii avut nu mi-ar fi dat răspunsuri biblice pentru că nu stiau,asa că dacă am o soră sau surori mai invarstă si poate să mă invete ca si eu la randul meu să pot da invatatură ficelor mele sau surorilor mai tinere am gasit cu cale sa intreb.
Multă pace si inca o data cer iertare si să nu uitam ca nu le stim pe toate.

Lavi
18491. Postat la 24/05/2012 08:31 - 4727z15h36m
Sora Lisha aici am adus argumentele...Iată-le:Lev 18 cu 19. Să nu te apropii de o femeie în timpul necurăției ei, când este la soroc, ca să-i descoperi goliciunea.
Lev.20cu 18. Dacă un om se culcă cu o femeie care este la sorocul femeilor, și-i descoperă goliciunea, ....amândoi să fie nimiciți din mijlocul poporului lor.
Ezechiel 17cu 6...... ... și nu se apropie de nevasta sa în timpul necurățeniei ei, ....
respectiv versetul 9....care urmează legile Mele și păzește poruncile Mele, lucrând cu credincioșie, - omul acela este drept, și va trăi negreșit, zice Domnul, Dumnezeu."
Referinte cu privire la 40 si 80 de zile aici...lev cap12 cu..1. Domnul a vorbit lui Moise, și a zis:
2. "Vorbește copiilor lui Israel, și spune-le: ,Când o femeie va rămâne însărcinată, și va naște un copil de parte bărbătească, să fie necurată șapte zile; să fie necurată ca în vremea sorocului ei.
4. Femeia să mai rămână încă treizeci și trei de zile, ca să se curețe de sângele ei; să nu se atingă de nici un lucru sfânt, și să nu se ducă la sfântul locaș, până nu se vor împlini zilele curățirii ei.
5. Dacă naște o fată, să fie necurată două săptămâni, ca pe vremea când i-a venit sorocul; și să rămână șaizeci și șase de zile ca să se curățească de sângele ei.
6. Când se vor împlini zilele curățirii ei, pentru un fiu sau pentru o fiică, .....
Deci in cazul nasterii pentru un fiu 7 zile +33=40.
In cazul fetitei 14zile+66=80.

lisha
18501. Postat la 25/05/2012 07:23 - 4726z16h44m
Multumesc!

Cu astea sunt in clar, referitor la Sabat ma gandeam oare pe ce versete va bazati...m-am luminat

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lavi
18509. Postat la 28/05/2012 09:13 - 4723z14h54m
Mă bucur sora Lisha că te-ai luminat in această privintă.
Iată că avem rânduieli minunate in scriptură ,pentru a ne număra bine si cu mare atentie zilele necurătiei noastre ,deoarece nu suntem in necunostiintă de ele si nu este o rusine să intrebăm sau să invătam ,nici un om nu s-a născut invătat ,aceste lucruri se cercetează ,se invată si se pun in practică.
In scriptură Duhul Sfânt a descoperit inainte lucrurile ascunse ale oamenilor, iata ce scrie in Proroci.

Ezechiel 22:10 În mijlocul tău, se descoperă goliciunea tatălui; în mijlocul tău, este silită femeia în timpul necurăției ei!

Cu privire la acest pasaj ,o femeie devine necurată la soroc (perioada din fiecare lună si după nastere) ,aceste zile trebuiesc numărate cu atentie de femeie mai intai ,deoarece este trupul ei dar si sotul să fie vegheator in această privintă(căci trupul sotiei ii apartine lui si invers) ,dar dacă el nu ascultă să nu se mire că sotia lui se imbolnăveste,deoarece nu v-a rămâne nepedepsit.
Conform cu cele scrise in Ezechiel (a se citii tot capitoilul 18),Răsplătirile Celui Sfânt merg inaintea celor curati si care au frică si se supun acestor rânduieli ,dar celor care nu se supun să nu se mire că au numeroase suferinte in trupul lor, atat femeile cât si bărbatii.

Ezechiel 36:17 "Fiul omului, cei din casa lui Israel, când locuiau în țara lor, au spurcat-o prin purtarea lor și prin faptele lor; așa că purtarea lor a fost înaintea Mea ca spurcăciunea unei femei în timpul necurăției ei.

Iată ce spune Șaul zis si Pavel ,cel ce a zis ,,Eu cred tot ce este scris in Lege si in Proroci''.
Romani 6:19 Vorbesc omenește, din pricina neputinței firii voastre pământești: după cum odinioară v-ați făcut mădularele voastre roabe ale necurăției și fărădelegii, așa că săvârșeați fărădelegea, tot așa, acum trebuie să vă faceți mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeți la sfințirea voastră!

Si să nu uităm că tot ce este scris ,este spre binele nostru si spre vindecarea noastră...
Exodul 15:26 El a zis: "Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui, și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe Egipteni; căci Eu sunt Domnul, care te vindecă."

Sunt multe boli astazi? De ce ?Nu datorită NEASCULTĂRII?
Cu multumire.

Lucia
18511. Postat la 28/05/2012 15:41 - 4723z8h25m
Bine punctat Lavinia, multe surori nu mai inteleg azi acest lucru, crezand ca doar pacatul spurca, insa necuratia face casa buna cu pacatul...ce mult imi doresc ca acest mesaj sa fie vazut de multe adunarii de la noi, si familiile de sambatari si nu numai,sa inteleaga si sa respecte randuielile Domnului.
Frica de Domnul, inseamna sa respecti si aceasta latura...
Eu cred ca nu de frica blestemului ar trebui respectat, ci din dragoste pentru Dumnezeu...pentru ca El merita toata cinstea si onoarea noastra!

Lavi
18522. Postat la 29/05/2012 12:40 - 4722z11h27m
Dacă ai stii tu soră Lucia cu cate emotii am scris ...este un subiect destul de delicat ,dar a trebuit să scriu asa ,ca să se facă diferentă intre curătie si necurătie ,intre zilele scrise de medic cu privire la ,,pauza'',,abtinerea''si rânduiala Biblică , după nasterea unui băietel sau fetită ,(deoarece el scrie pe fisa de externare din maternitate șase săptămâni ,indiferent de sexul copilasului) si din păcate.....muuulteeee femei asa procedeză nestiind de aceste rânduieli pe care le-am scos cât am putut in evidentă.
Plus de asta ,necunoasterea celor 40 si 80 de zile , si cei ce nu pun aceasta Lege in practică sunt descoperiti in adunări că le calcă.....intrebare cum?
Aduce la binecuvantare un copil conceput in perioada celor 80 de zile ale necuratiei si aceasta o spun cu tarie,este calcarea unei porunci sfinte,mai exact un copil la inceputul anului si al doilea la sfarsitul anului.
Unde sunt cele 80 de zile ,vorba fratelui Nică?
O femeie credincioasă isi numără corect zilele necurătiei ei ,in ziua binecuvantarii unui fiu sau fiice atunci are loc si curatirea ei .
Dar dacă, o femeie numară doar 42 de zile? indiferent de sexul copilasului si după indicatia medicului ...ce spuneti copilasul zămislit in această perioadă este de la Domnul?
Dar unii vor spune ..Vaiiii !!!,cum gândeste sora Lavinia se poate așa o intrebare...!?ar trebuii să ne indoim că un copilas nu este de la Domnul!?
Stiu,smiley că sună dureros si cei ce citesc au o strângere de inimă,dar datorită Legii,in cugetul lor imi vor da dreptate, dar pentru unii cuvinetele mele sunt o tulburare .
Dar ale cui sunt Vaiurile ?
Ale cui sunt bolile?
Ale cui sunt boceturile?
Sfântul Lui Israel vrea moartea celui ce moare?
Câti din cei din lume nu ne judecă ...mai ales când moare câte-o mamă la nastere ...sau este tintuită la pat din cauza hemoragiilor sau a lipsei de putere?
Si după fapta comisă vor spune că este peste puterea lor si multi murmură,că au câte un copil in fiecare an.
Problema este că si femeile intarcă repede copilasul ( nestiind defapt că noi mamele suntem dotate de la Creatiune cu darul alaptarii care este o ODIHNĂ a trupului ,după perioada celor nouă luni si ajută la curătia trupului atât in perioada celor 40 sau 80 de zile cât si pe un termen mult mai lung,chiar si un an sau doi ,fară ca mama să-si mai facă griji cu privire la necurătie ,(deoarece nici nu va avea o astfel de problemă).
Insusi rodul pântecului ei o face curată atâ in perioada sarcinii cât si in toată perioada alaptării până la intercat.
,Binecuvântat să Sfântul Lui Israel care mi le-a pus inaintea ochilor mei aceste rânduieli,ca să nu mă clatin.
Si voi incheia cu un cuvânt din 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,pentru ca omul Lui Dumnezeu să fie desăvârsit si cu totul destoinic ,pentru orice lucrare bună.
Cu multumire.

lisha
18524. Postat la 29/05/2012 16:50 - 4722z7h17m
Lavinia1 a scris:
Problema este că si femeile intarcă repede copilasul ( nestiind defapt că noi mamele suntem dotate de la Creatiune cu darul alaptarii care este o ODIHNĂ a trupului ,după perioada celor nouă luni si ajută la curătia trupului atât in perioada celor 40 sau 80 de zile cât si pe un termen mult mai lung,chiar si un an sau doi ,fară ca mama să-si mai facă griji cu privire la necurătie ,(deoarece nici nu va avea o astfel de problemă).
Insusi rodul pântecului ei o face curată atâ in perioada sarcinii cât si in toată perioada alaptării până la intercat.

Nu in toate cazurile este asa...eu cunosc persoane care desi alpteaza au parte si de "neucratie"....in ultima vreme am auzit tot mai multe....

treaba cu alaptatul, zic eu, ca e un pic mai complicata...eu am facut tot ce am stiut, ceaiuri pastile....si nimic doar doua saptamani si alea cu chin cu vai...nu aveam mai nimic dar eu nu vroiam sa accept ca nu am...si aici e dupa soi smiley) smiley

In cazul bolilor, neputintelor...eu nu as da vina numai pe aceste lucruri ca nu au fost pazite, sunt si cazuri dinacestea...dar de multe ori sunt pazite si incercarea tot vine.....Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste...

eu consider un pacat cand vad o soara bolnava sa ma apuc eu sa "o judec"...nici macar sa gandesc ca ar fi pedepsita pentru un anumit lucru, nu e treaba mea, pana la urma urmei eu cred ca fiecare stie ce are de facut si ar trebui sa faca, daca nu face fiecare in parte isi i-a rasplata

si acum o intrebare:

daca o femeie doreste sa se boteze, e totul programat, iar in acea dimineata dinaitea botezului se imbolnaveate, face sau nu botezul?

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
emanolake
18525. Postat la 29/05/2012 17:06 - 4722z7h1m
daca o femeie doreste sa se boteze, e totul programat, iar in acea dimineata dinaitea botezului se imbolnaveate, face sau nu botezul?

Draga sora lisha din punctul meu de vedere as vedea ascultarea de Domnul care a randuit o rinduiala femei care e sau va fi la necuratie chiar daca apare dragostea si poate si rifna de a te boteza si apare in clipà acea sau zis in momentul neasteptat al unei necurati fie indiferent de ce fel sau cum va fi...punctul cel mai important e ascultarea de Dumnezeu si de a face voia sa, caci si Saul din rifna na omorit oile si a crezut ca aduce jertfe minunate lui Dumnezeu dar a fost pedepsit ca a fost neascultator.....

Acuma puneti o intrebare draga sora ce e mai important inaintea Domnului... de a face ceva fara voie sau de a face dupa voie?
marcella
18529. Postat la 29/05/2012 20:13 - 4722z3h54m
lishasmiley
Eu inca nu am facut botezul in apa...insa cand voi programa acest eveniment...il voi face cat mai departe de data in care trebuie sa fiu la "necuratie" ... in cazul in care se intampla ceva si sunt la soroc...cred ca sunt pusa la proba si suspend totul...
Apoi...cum crezi tu ca iesi din apa cand esti la necuratie in haine albe si ude...? smiley

Cine sunt eu !?
lisha
18532. Postat la 30/05/2012 08:13 - 4721z15h54m
marcella a scris:
lishasmiley
Eu inca nu am facut botezul in apa...insa cand voi programa acest eveniment...il voi face cat mai departe de data in care trebuie sa fiu la "necuratie" ... in cazul in care se intampla ceva si sunt la soroc...cred ca sunt pusa la proba si suspend totul...
Apoi...cum crezi tu ca iesi din apa cand esti la necuratie in haine albe si ude...? smiley

eu stiu cazuri...nu uita ca in unele biserici nu se tine cont de lucrurile astea...

de exemplu stiu un caz care inainte de botez cu o zi s-a imbolnavit, a spus pastorului, iar pastorul simplu "vezi ca sunt pastile sa iti opreasca si poti face linistita botezul"

legat de data si programari nu vreau sa intru in amanunte, daca te bazezi doar pe tine ca iti alegi data corect se poate intampla sa nu fie asa, cel mai corect mi se pare sa te rogi sai fie cum ti-ai programat tu...mai exact sa nu fi la soroc....

oricat de regulat ai fi uneori se mai intampla sa ai surprize smiley

Lavi
18533. Postat la 30/05/2012 10:11 - 4721z13h56m
Bravo Marcela ,surioara mea dragă ,fi binecuvântată la fel si tu surioara Lisha...iată câte lucruri se descoperă si practicile de prin adunări care propovăduiesc Harul fără Lege ...până si un proverb renumit românesc spune asa:,,Unde-i Lege nu-i tocmeală ''.
Soră Lisha, o să mai dezbatem si aceste ,,surprize '' dar pe parcurs ,acum insă timpul nu-mi permite sa-ti explic cum stă treaba cu ,,surprizele''.
Dar cred insă că sora noastra Lucia va da o mână de ajutor.
Să fie binecuvântati bătrânii nostrii si tinerii slujitori care calcă pe urmele lui Saul ,zis si Pavel si să tină cont de acest sfat si indemn in Hristos Domnul nostru si a lui Israel ....,,
1 Timotei 5:22 Să nu-ți pui mâinile peste nimeni cu grabă: și să nu te faci părtaș păcatelor altora: pe tine însuți păzește-te curat.

Si versetul de aur...
1 Corinteni 4:15 Căci chiar dacă ați avea zece mii de învățători în Hristos, totuși n-aveți mai mulți părinți; pentru că eu v-am născut în Hristos Isus, prin Evanghelie.

Acesta este Saul zis si Pavel ,apostolul neamurilor ,să călcăm deci pe urmele lui.
Slavă Celui Sfânt ,că ne-a descoperit Calea ,care duce spre Cer si ne-a luminat să facem deosebire intre necurătie si curătie,să ne păstrăm haina curată.

Lucia
18536. Postat la 30/05/2012 13:29 - 4721z10h38m
Lavinia, ce as mai putea adauga?
Tu, ai adus destule referinte prin care s-a inteles ca necuratiile si pacatul sunt lucruri care ne despart de Domnul.
Si stii ce mai spun eu, ca Duhul Sfant ne va calauzi si invata cum sa ne purtam.
Este foarte greu sa corectezi ce s-a croit gresit, este mai usor sa previi decat sa vindeci, asa si aici...este mai usor sa vii cum vrei, nu cum zice Dumnezeu.
Si inchei, zicand: "Fiecare din voi sa stie sa-si stapaneasca vasul in sfintenie si cinste....
Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la NECURATIE ci la SFINTIRE.
Si cine nesocoteste aceste lucruri, nu nesocoteste pe om, ci pe Dumnezeu..."(1Tesaloniceni cap.4)

Lavi
18592. Postat la 03/06/2012 09:47 - 4717z14h20m
lisha a scris:

treaba cu alaptatul, zic eu, ca e un pic mai complicata...eu am facut tot ce am stiut, ceaiuri pastile....si nimic doar doua saptamani si alea cu chin cu vai...nu aveam mai nimic dar eu nu vroiam sa accept ca nu am...si aici e dupa soi smiley) smiley

Soră Lisha ,referitor la problema ta ,că nu ai avut lapte si iti doreai să ai ,te inteleg ,contează mult si starea mamei si mai sunt câtva pasi ...(până când o mamă este pregătită să alăpteze).
Dar ce părere ai de femeile credincioase care ne sunt exemple in biblie ,au născut ele si nu aveau lapte?
Erau pe atunci lapte praf si biberoane?
Erau suzete ca si astăzi care sunt un fel de ,,gep'' ,,dop'',pentru gurita copilasului ...ca să mai tacă...deoarece scoate prea multi decibeli si deranjează..?
Oare mamele care in zilele noastre alăptează ,au stat măcar o clipă să mediteze la un simplu fapt ...ce se intâmlă in organismul lor când plânge copilașul ?
De ce oare atunci când sunt plecate de lângă bebeluș ,chiar si fără să se uite la ceas stiu că sau trezit si stiu că plâng de foame?
De ce oare, plânsul bebelusului stimulează lactatia?
Un tătic nu are aceste instincte ,are si el un instinct ....patern acela de a lua copilasul in brate si de a o striga pe sotia lui si să-i spună ...cam asa :-Mamii, hai repede că plânge copilu si nu stiu ce săi fac !Tu ai laptele ...hai alaptează-l!
Dar instinctul matern este mult mai puternic, chiar si atunci când copilul este adult, instinctul rămâne acelasi , insă nu mai este laptele, dar este laptele duhovnicesc ,care ajută la formarea unui caracter credincios...si acest lapte ,adultul il găseste ,dacă-l caută plângând ....să nu uităm că plânsul stimulează lactatia ,bratele linistesc si doica cântă un cântec de leagăn pentru fiul sau fica ei.
Deci laptele este de două feluri duhovnicesc (pentru adultul incepător in credintă ) si laptele mamei care naste ( pentru bebelusul ei).
Să ne amintim de Miriam.... ce i-a spus fetei lui Faraon?.... Atunci sora copilului a zis fetei lui Faraon: "Să mă duc să-ți chem o doică dintre femeile Evreilor, ca să-ți alăpteze copilul?"

"Du-te", i-a răspuns fata lui Faraon. Și fata s-a dus și a chemat pe mama copilului.
Fata lui Faraon i-a zis: "Ia copilul acesta, alăptează-mi-l, și îți voi plăti." Femeia a luat copilul, și l-a alăptat.
Copilul a crescut, și ea l-a adus fetei lui Faraon; și el i-a fost fiu. I-a pus numele Moise (Scos); "căci", a zis ea, "l-am scos din ape."

De ce nu era nici o doică in Egipt?

Iari in 1 Petru .... iată ce spune cu privire la laptele duhovnicesc....1 Petru 2:2 și, ca niște prunci născuți de curând, să doriți , laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire
Pe viior am să vă povestesc o intamplare ruptă din viată cu privire la laptele matern.

Pe parcurs dacă reflectăm asupra laptelui ,înțărcării veti vedea că sunt câtva pasi biblici...si anume cănd au zămislit femeile din vechime? ,când au ințărcat? ,ce rol au avut doicile? ...este multă treabă si mult adevar in acest Lapte matern.
Deci spor la studiu.

Pagina 9 din 10 << < 6 7 8 9 10 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164584 vizite unice Powered by PHP-Fusion