Deconectat |
RE: Necurăția femeii |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1184. Postat la 30/10/2009 21:08 - 5664z2h12m |
|
|
Piraton te rog frumos sa-ti abti acuzatile de genul "tu nu ai citit Biblia". Nu-l cunosti personal pe isaac si nu stii. Oricum nu cred ca se cuvinte intre noi asa ceva. Invata sa respecti parerea altora si daca te deranjeaza ceva realmente poti sa nu mai scri la acel subiect.
Necuratia le femeie nu e ca un pacat. Nu e ceva la care eu ma duc ..... e ceva care vine la mine. Eu nu pot sa cred ca daca mor maine si sunt pe ciclu o sa ma dus in iad. Nu se poate ca o viata sa umbli cu Dumnezeu sa faci voia Lui si sa nu fi mantuit doar pt ca in ziua morti ai avut ghinion si erai pe ciclu.... nu se poate ganditi-va si voi.
Domnul Isus ne-a spalat de pacate.... perfect deacord..... dar necuratia aceasta nu e un pacat.... nu e un rau care eu l-am facut.... e ceva care vine la mine ca vreau ca nu vreau.
Aurelc eu te-am intrebat problema cu marturisirea nu pt forum.... pt mine personal. Oricum ms de raspuns....
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1185. Postat la 30/10/2009 21:08 - 5664z2h11m |
|
|
mda! asa cum spuneam, am crezut ca sunt mai iute la caracter, dar sunt altii cu iuteala mai mare.
Eu nu am bagat in iad pe cei cu probleme
Si nu e pacat ca o persoana intra la articol, ci faptul ca se atinge de ceva sfant
Probabil se intelege gresit intentiile mele cele bune
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1186. Postat la 30/10/2009 21:12 - 5664z2h7m |
|
|
piraton a scris:
Si nu e pacat ca o persoana intra la articol, ci faptul ca se atinge de ceva sfant
Probabil se intelege gresit intentiile mele cele bune
nu inteleg sincer partea cu "articolul" .... poti sa-mi explici
nu ti-a inteles nimeni gresit intentiile ..... doar ca uneori e bine sa ne mai atentionam reciproc.
oare treaba cu iuteala era pt mine?
.... nu trebuie sa raspundeti.... era o intrebare retorica.
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
1187. Postat la 30/10/2009 21:13 - 5664z2h7m |
|
|
nu cunosti termenul "articol" ?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1188. Postat la 30/10/2009 21:13 - 5664z2h6m |
|
|
Normal ca stiu ce inseamna.... sa nu intram in lexic, sfatul meu.
Modul in care l-ai folosit tu mi s-a parut ciudat si nu intelegeam la ce te referi..... dar oricum nu conteaza am prins idea.
|
Deconectat |
1189. Postat la 30/10/2009 21:13 - 5664z2h6m |
|
|
totusi suntem pe acelasi front, reduta, sau la poli opusi? sa stiu! Continui sau ma ogoi?
|
|
Deconectat |
1190. Postat la 30/10/2009 21:14 - 5664z2h5m |
|
|
Normal ca suntem in aceiasi tabara.... ti s-a parut tie acum ca zic ceva spre atac sau spre mustrare? nuuuuuuuu
era doat o discutie.... scuze daca ai inteles asta
|
Deconectat |
1191. Postat la 30/10/2009 21:15 - 5664z2h5m |
|
|
hmmm! ce bine ma simt.
|
|
Deconectat |
1192. Postat la 30/10/2009 21:15 - 5664z2h4m |
|
|
hmmmmmmmm ce ciudat ma simt eu
incercam ceva concluzi si la acest subiect?
|
Deconectat |
1193. Postat la 30/10/2009 21:15 - 5664z2h4m |
|
|
pai ce concluzii vrei mai mult de atat, unul rade de noi si spune ca daca femeia, sau eventual barbatul, este picat la articol, mai este luat in cer, la care eu am raspuns, ca Domnul va transforma trupurile. ceea ce inseamna ca le va curatii, si cei mai de sus, vor fi curatiti. Si mno tu, magda, zici ca am ceva cu altii, nimic nu am decat am concluzionat.
|
|
Deconectat |
1194. Postat la 30/10/2009 21:15 - 5664z2h4m |
|
|
piraton... poate ca trebuia doar sa concluzionezi nu si sa intri in alte detalii
oricum apreciez intentia.....
alti.... ce parere aveti?
|
Deconectat |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1195. Postat la 30/10/2009 21:17 - 5664z2h3m |
|
|
Sambataru, vrei sa zici k noi vom fi curatit abia cand vom merge la cer?si cat inca mai suntem pe pamant suntem necurati?
Atunci cum mai poate fi trupul nostru numit Templul Duhului Sfant?
Ce valoare mai are jertfa Domnului Isus dak nu ne curata de tot?
Cum mai putem lui Cina caci dak am fi necurati atunci ar insemna sa o luam in chip nevrednic? |
|
Deconectat |
1196. Postat la 30/10/2009 21:17 - 5664z2h3m |
|
|
piraton zicea aici de necuratia la barbat..... care multi nu o tin .... spre rusinea lor o zic.
am o intrebare issac .....dar daca iei cina si esti necurat (barbat sau femeie nu conteaza) cum e... nu o iei tot in chip nevrednic?
sau mai rau daca nu o iei asa cum scrie biblia? ci o iei doar asa de a lua si tu? atunci nu e si mai rau?
pace sa aveti in inimi.......
p.s. te rog abtineti chestia "Domnul nea curatit de orice necuratie" e foarte clar ca asta nu tine, nu? amandoi o stim asta ..... daca ai un argument bun zi-l daca nu lasa. nu uita ca scrie ca oricine scoate ceva din Biblie isi scoate zilele din imparatia cerului si cine adauga isi adauga urgiile si UNI (sa nu fac o adevarata categorie) scot unele legi scot unele porunci si lasa pocainta asa SIMPLA si ca si cum hai ca ne pocaim si noi si suntem super happy....... nu e asa .... pt a fi mantuit trebuie sa te lupti. issac te lupti?
|
Deconectat |
ady (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1197. Postat la 30/10/2009 21:18 - 5664z2h1m |
|
|
eu zic ca tr tinut asa cum scrie cuvantul ,numa e putina gresala in exprimare adica "nu poate veni la bis ca e necurat(a) vreau sa va spun caci copii lui Dumnezeu nu sunt necuratii ca sunt a Lui (stiti voi mai bine cine e necuratu)doar ce D-zeu a zis ca sa nu margi la bis in perioada aia e o dovada de ascultare din partea noastra si de ce e asa o stie El,eu cred ca El a ales pt noi ce e mai bine si inspre binele nostru
|
|
Deconectat |
fullban1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1199. Postat la 30/10/2009 21:22 - 5664z1h58m |
|
|
Mai sunt ºi alte motive când cineva nu poate merge la Adunare din cauza necurãþiei . Poate nu am fost atent la toate postãrile , da Leviticul 15 vorbeºte clar despre necurãþia bãrbatului ºi a femeii .
În schimb Leviticul 12 vorbeºte despre necurãþia femeii dupã ce a nãscut . Timp de 40 de zile nu are voie sã intre în adunare , dacã a nãscut bãiat , iar dacã a nãscut fatã 66 de zile pentru o fatã . Cu ocazia curãþirii se aduceau ca jertfã douã turturele , sau doi porumbei . Acum ce se aduce cu ocazia curãþirii ? |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1200. Postat la 30/10/2009 21:24 - 5664z1h56m |
|
|
Vizitator1:
Mai sunt și alte motive când cineva nu poate merge la Adunare din cauza necurãþiei . Poate nu am fost atent la toate postãrile , da Leviticul 15 vorbeºte clar despre necurãþia bãrbatului ºi a femeii .
În schimb Leviticul 12 vorbeºte despre necurãþia femeii dupã ce a nãscut . Timp de 40 de zile nu are voie sã intre în adunare , dacã a nãscut bãiat , iar dacã a nãscut fatã 66 de zile pentru o fatã . Cu ocazia curãþirii se aduceau ca jertfã douã turturele , sau doi porumbei . Acum ce se aduce cu ocazia curãþirii ?
...Iar trebuie sã te corectez..ºi pe urmã zici poate cã am ceva cu tine...dar ce sã fac dacã scrii aiurea fãrã sã iei seama la ce scrii, ºi poate alþii le iau ca învãþãturi ?? !!
Deci perioada de necurãþie dupã naºtere este de 7+33=40 zile dacã naºte un bãiat; ºi 14+66=80 zile dacã naºte o fatã !
Citat:
VDC Levitic 12:2 rVorbeºte copiilor lui Israel, ºi spune-le: rCând o femeie va rãmâne însãrcinatã, ºi va naºte un copil de parte bãrbãteascã, sã fie necuratã ºapte zile; sã fie necuratã ca în vremea sorocului ei.
3 În ziua a opta, copilul sã fie tãiat împrejur.
4 Femeia sã mai rãmânã încã treizeci ºi trei de zile, ca sã se cureþe de sângele ei; sã nu se atingã de nici un lucru Sfânt, ºi sã nu se ducã la Sfântul locaº, pânã nu se vor împlini zilele curãþirii ei.
5 Dacã naºte o fatã, sã fie necuratã douã sãptãmâni, ca pe vremea când i-a venit sorocul; ºi sã rãmânã ºaizeci ºi ºase de zile ca sã se curãþeascã de sângele ei.
Dragilor nu scrieþi prostii cã oamenii vor înþelege greºit lucrurile ! Mersi cã pe viitor veþi fi mai atenþi la ceea ce postaþi pe viitor.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
1201. Postat la 30/10/2009 21:25 - 5664z1h55m |
|
|
Fratilor, sunteti cam duri, mai moale, va rog!
|
|
Deconectat |
1202. Postat la 30/10/2009 21:26 - 5664z1h54m |
|
|
a33;n mesajul meu nu se observa33; nici o duritate ci un a33;nscris grea33;it . Corectorul a33;nsa33; , are nia33;te cola33;i cam mari a33;i face corecturile cu dragostea pe care o tra33;mbia33;eaza33; a33;n mooto - ul lui . |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1203. Postat la 30/10/2009 21:26 - 5664z1h54m |
|
|
Motivul principal pt. care femeia era necurata era din cauza igienei. In zilele noastre avem solutii cum sa fixam problema
Sambatarii americani au ajunj la concluzia caci femeia , cu dotarile din zilele noastre, poate sa participe la biserica caci nu va fi de nici un pericol caci cineva s-ar contamina , infesta etc. caci problema este rezolvata. Asadar cum femeia nu mai trebuie sa stea in cortul ei(pt. caci altfel ar fi patat peste tot) se elimina si problema de a calatori , asadar poate sa vina la biserica daca voieste
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
1204. Postat la 30/10/2009 21:27 - 5664z1h53m |
|
|
Personal Daniel nu a33;tiu ce sa mai zic a33;n aceasta33; privina33;a33; . Nu vreau sa33; zic ca33; putem merge la adunare oricum , dar daca33; a33;inem cont ca33; de fapt biserica suntem noi , ce facem ca33;nd ne prezenta33;m a33;n " ca33;ma33;rua33;a noastra33; " a33;n ruga33;ciunea individuala33; ? Atunci nu ne prezenta33;m a33;naintea Ziditorului ?
|
|