Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre necurății
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Necurăția pentru un mort
fullban1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1158. Postat la 30/10/2009 20:15 - 5664z3h15m
Ma33;i fraa33;ilor , dar deraiaa33;i ra33;u de tot ! Pa33;i uitaa33;i-va33; , cu respect va33; spun , trebuie neapa33;rat sa33; introducea33;i " vaca roa33;ie " , altfel cu ce vea33;i face cura33;a33;irea ? Spa33;la33;ndu-va33; numai cu apa33; ?

Numeri 19 : 12 " Sa33; se cura33;a33;e cu apa aceasta a tria zi a33;i a a33;aptea zi a33;i va FI CURAT ; DAR , DACa33; NU SE CURa33;a33;Ea33;TE A TREIA ZI a33;I A a33;APTEA ZI , NU VA FI CURAT ".

Pricepusera33;-a33;i ? Ori totul , ori nimic .

Apoi spurcat era numai cel ce se atingea de un mort , nu a33;i cel ce participa la a33;nmorma33;ntare .
Apoi erau situaa33;ii ca33;nd te puteai atinge de un mort , fa33;ra33; a fi considerat ca33; ea33;ti spurcat .

Vai , ca33;te poveri va33; mai luaa33;i , degeaba a murit Ma33;ntuitorul pentru unii .
deysimoni
1159. Postat la 30/10/2009 20:20 - 5664z3h10m
Pace
Referitor la necuratia la mort as avea si eu un mic comentariu dupa cum sa amintit este necesar pe langa curatia data de sangele (vaca rosie) trebuie si o curatire cu apa(spalare haine, scaldat, igiena)
Eu as pune mare accent pe igiena.In cimitir exista muti microbi prin desompuneri, praf,tamaie,ceara,etc.Dumnezeu a dat Legea si pentru igiena oamewnilor, pentru binele lor nu ata petru a dovedi ca Iubeste.
Al 2-lea motiv pentru care ar trebuyi respectata aceast Lege este cher atentia deosebita pe care ar tebui sa o acorde un credincios la lucurile sfinte si lucrurile"murare">Este stiut ca mormintele, cimitirul inspira groaza, frica, loc unde exista spirite, loc de infectie lucruri care nu se aseamana cu ce este Dumnezeu.Pentru a veni inaintea unui Dumnezeu trebuie sa te pregatesti intrun mod cat mai special.
Multumesc de timpul acordat.Este o parere
fullban1
1160. Postat la 30/10/2009 20:20 - 5664z3h10m
a33;ntru totul deacord cu igiena , pentru ca33; face parte din ra33;nduielile Ziditorului , deci sunt sfinte ( puse de o parte ) , dar a33;n noul lega33;ma33;nt nu mai este nevoie de " vaca roa33;ie ".
Evrei 9 : 13 a33;i 14 " Ca33;ci daca33; sa33;ngele taurilor a33;i al a33;apilor a33;i cenua33;a unei vaci , stropita33; peste cei a33;ntinaa33;i , a33;i sfina33;ea33;te a33;i le aduce cura33;a33;irea trupului ,
cu ca33;t mai mult sa33;ngele Ma33;ntuitorului , care prin Duhul cel vea33;nic S-a adus pe Sine a33;nsua33; jertfa33; fa33;ra33; pata33; Creatorului , va33; va cura33;a33;i cugetul vostru de faptele moarte , ca sa33; slujia33;i Creatorului celui viu !"

Cred ( daca33; nu grea33;esc ) ca33; prin acelaa33;i sa33;nge suntem cura33;a33;ia33;i de toate a33;ntina33;ciunile , dar nu trebuie neglijata33; igiena .
De fapt Ma33;ntuitorul a fost atena33;ionat ca33; ucenicii Lui serveau masa cu ma33;inile nespa33;late .
deysimoni
1161. Postat la 30/10/2009 20:21 - 5664z3h9m
De ce trebuia sa se pregateasca de 2 ori pentru acest lucru? Presupun ca Dumnezeu pune mare accent pe aceasta porunca a Legii.O singura data curatiti printr-o singura scaldare si curatire la preot in aceeasi zi cand a mers la cimitir nu era de ajuns?Cum de noi socotim acum ca este deajuns. O rugaciune de curatire persistand in necuratire este logica o fapta buna care ne face pedeplin Copii ascultatori si sfinti ai Tatalui?
Sunt niste intrebari fiecare poate sa le analizeze.
abdon
1162. Postat la 30/10/2009 20:23 - 5664z3h7m
deci legea necuratiei la mort, ca si timp, perioada a ramas, dar jertfele sunt inlocuite de Domnul Isus, si intr-adevar, rugaciunea schimba totul.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
1163. Postat la 30/10/2009 20:23 - 5664z3h7m
Intradevar , noi zicem acum la aceste masuri , ca facand parte din cerintele Creatorului pentru mentinerea igienei . Atatea spalaturi si nu numai la un mort ci si cand te atingeai de un animal mort . Deci spalatul era necesar si este si acuma .

abdon
4318. Postat la 16/11/2010 01:41 - 5282z21h49m
Sunt in Italia, in Tortona, aici este o minca comunitate de fratei sambatari, unde ma bucur alaturi de ei, inaintea Domnului.

O sora tanara, vine o data pe luna la Biserica, deoarece doua Sabate e "necurata" pentru ca a fost in cmitir. Ea este "badana" ( ingrijitoare a unei batrane), si batrana are pretentie sa meraga cu ea la mormantul barbatului, batranei, si are pretentie ca sora noastra sa schimbe florile, si sa stearga o sticla.

Din ravana pentru Legea Domnului, unii frati nu sunt de acord sa intre in Biserica pentru ca e necurata, eu sunt tot pe principiul acesta, dar, si zic inca odata DAR, sufletul acesta se chinuie, si se poate pierde, de rugat nu se roaga nimeni ca Domnul sa ii schimbe locul de munca ( adica sa ii scoata in cale alta batrana ), nu poate sa ii gaseasca nimeni un alt loc, dar este condamnata.

Eu sunt de parere caci sufeltul acesta ar trebui absolvit de aceasta, sunt atatea motive, de vina, si la noi de a nu intra in biserica.

Astepta o parere, o idee, eu am dar, vreau sa vad de la voi.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

abdon
12238. Postat la 26/06/2011 08:28 - 5060z16h2m
vad ca nu a mai zis nimeni nimic, continui eu, dupa ce m-am izibit iara de o problema, desi sunt consitent de ce e binesi ce este rau, dar doresc sa dezbat si cu voi impreuna, pentru cei care sunt PRO necuratia la mort, cum facem in privinta aceasta: Biblia, este singurl lucru ramas sfant pentru noi, si consideram ca atunci cand esti necurat din pricina unui mort, sa nu ne atingem de ea. Dar in calculator am Biblia, pe internet exista Bilbia, si asta ar denota ca nu ar trebui sa ma ating nici de calculator, dar de net, nici atat, ca e prin intermediul PC-ului, sau mai am Biblia pe telefon, sa nu il mai folosesc? Parca ar fi aberatii, suna hazliu, sau exagerat, totusi, e normal sa facem o analiza, unde se ajunge cu aceasta lege a necuratiei?

emanolake
12246. Postat la 26/06/2011 12:32 - 5060z11h58m
Mai fratiuc si eu miam pus insumi intrebarea asta daca este corect de a citi biblia pe net in timp ce sint la necuratie si sa nu o ating, si parca nu mam simntit bine ca am facuto pentru ca citeam cuvintele Domnului care ele sint viata ele sint vi si au o mare importanta mai ales cind rostesti numele tatalui sau a fiului care au o insemnatate foarte mare si trebuie apreciate din punct de vedere, a atinge biblia si a citi din ea sau cum sa emis alte mijloace prin pc sau mobil problema e ca cuvintele sint acelasi scrise si daca este lege sa nu te atingi de ce e sfint eu le consider sfinte, acuma depinde de fiecare si decizia care o ia in inima lui:

Un fiu cinstește pe tatăl său și o slugă, pe stăpânul său. Dacă sunt Tată, unde este cinstea care Mi se cuvine? Dacă sunt Stăpân, unde este teama de Mine? r11; zice Domnul oștirilor către voi, preoților, care nesocotiți Numele Meu și care ziceți: rCu ce am nesocotit noi Numele Tău?r1;
Lucia
12250. Postat la 26/06/2011 18:14 - 5060z6h16m
Frate Emanolache, si toti cei care cititi aici: Ati vazut voi inmormantare fara ca Lucratorul sa nu citeasca din Biblie?Eu nu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: necuratirea pentru un mort
fullban5
12254. Postat la 26/06/2011 19:13 - 5060z5h17m
Sora Lucie nude este scris ca la mort sa tie program si lucratorul sa citeasca din biblie acesta este obicei inprumutat dela vecini daca ai gasit scris in biblie dam versetul si mie eu unul inca nu am gasit scris am gasit daca moare pina la apusul soarelui trebuie inmormintat nu predicat la mort

Mesia sa fie in inimile noastre
CorneliuS
12258. Postat la 26/06/2011 19:42 - 5060z4h48m
De regula, la mormantari, se aduna oameni de mai multe confesiuni religioase, si este un prilej foarte potrivit pentru a face o mini evanghelizare, dupa cum spune si inteleptul Solomon, este locul unde omul isi aduce aminte cat de trecator e.
Dar cum sa faci evanghelizare daca nu ai voie sa pui mana pe biblie?
Mantuitorul, arata fariseilor care faceau mai important aurul din templu decat templu care sfinteste aurul ca gresesc, pentru ca Templu este cel care sfinteste aurul din el, si fara Templu aurul nu mai devine sfant.
La fel este si cu biblia. Ce este mai important hartia, sau cuvantul care sfinteste hartia? Deci daca nu punem mana pe biblie si doar rostim cuvinte din biblie nu este acelasi lucru?
Eu nu sunt impotriva "evanghelizarilor" la mormantari si nici impotriva citirii din scriptura.smiley
Domnul sa fie cu voi!

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
costy
12260. Postat la 26/06/2011 20:03 - 5060z4h27m
Vin si eu cu o parere si sunt incredintat ca este buna , in primul rand sa vedem cum sau mai bine zis cel care era necurat din pricina unui mort trebuia sa treaca niste etape pentru a fii curat dupa cele 7 zile si sa vedem ce spune Cuvantul :

Numeri 19:14 Iată legea când va muri un om într-un cort: oricine va intra în cort și oricine se va afla în cort va fi necurat șapte zile.

Numeri 19:15 De asemenea, orice vas descoperit, care nu va avea un capac bine strâns pe el, va fi necurat.

Numeri 19:16 Oricine se va atinge, pe câmp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omenești, sau de vreun mormânt, va fi necurat timp de șapte zile.

Numeri 19:17 Pentru cel necurat să se ia cenușă de la jertfa de ispășire care a fost arsă și să toarne peste ea apă de izvor într-un vas.

Numeri 19:18 Un om curat să ia isop și să-l înmoaie în apă; să stropească apoi cu el cortul, toate uneltele, oamenii care sunt acolo, pe cel ce s-a atins de oase omenești, sau de vreun om ucis, sau de vreun mort, sau de vreun mormânt.

Numeri 19:19 Cel curat să stropească pe cel necurat, a treia zi și a șaptea zi, și să-l curețe în ziua a șaptea. Să-și spele hainele și să se scalde în apă; și seara, va fi curat.

Acum intrebarea se pune in felul urmator mai este cineva in ziua de azi ca sa faca cum este scris mai sus Om sau un Preot , adica sa-l stopeasca pe cel necurat in a treia si a saptea zii ? Eu cred ca nu smiley deci intr-un fel ramane neimplinit Cuvantul pentru cei care fac asa . Acum sa vedem ce ne spune Cuvatul in Noul Testament in Epistola catre Evreii

Evrei 9:13 Căci, dacă sângele taurilor și al țapilor și cenușa unei vaci, stropită peste cei întinați, îi sfințește și le aduce curățarea trupului,

Evrei 9:14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăța cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui Viu!

Incredeti-va in Domnul ISUS si sa ascultam Cuvantul , dupa parerea mea cel care se atinge de un mort este necurat pana in seara zilei acealea si apoi sa-si spele hainele si este curat . Este parea mea astept opinile voastre . smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
abdon
12261. Postat la 26/06/2011 20:06 - 5060z4h24m
In Hunedoara in mare parte , fratii fiind batrani, buni cunoscatori ai Cuvantului, nu au avut nevoie, musai, de cartea Biblia, deoarece prin gura lor curg versete intregi, si le functioneaza logica, mult mai bine decat mie cu concordanta si Biblia in mana. Este interesant studiul asupra acestui lucru, desi poate altii rad de subiectul acesta, dar "este scris".

Privind si din latura spusa de CorneliuS, bine zice:
Cuvantul este asemanat cu o arma, in ideea mea sa zicem "pusca"
si mergand la lupta - evanghelizare = razboi impotriva duhurilor rele:

una este sa ai Arma in mana, si alta este sa zici poc poc poc, de pilda sa vina sa te intrebe cineva: - De unde vorbesti tu toate lucrurile acestea? si sa raspunzi: - Pai scrie undeva in Biblie!

Lucia
12262. Postat la 26/06/2011 20:34 - 5060z3h56m
Asa este frate Abdon, s-a intamplat ca cei veniti la inmormantare sa intrebe astfel: ,,sta scris in Biblie?"Sincer s-a pus aceasta problema si la noi, insa s-a considerat ca Biblia trebuie sa o consideram sfanta prin Cuvantul scris in ea. insa pe ea NIMIC nu o poate necuratii...e sfanta si atat.
Cuvantul lui Dumnezeu este SFANT,SFANT,SFANT...!Noi ne putem necurati, un vas,pat, o haina, insa CUVANTUL NICIODATA!
Cum Duhul Sfant turnat o data in noi nu iese atunci cand suntem necurati,asa este cu lucrurile sfinte raman in veci sfinte.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
12269. Postat la 27/06/2011 06:47 - 5059z17h43m
Șalom - Pace și Pocăință multă !!!

Tot citesc și citessc și, mă necăjesc să înțeleg ce lămuriți voi aici, dar eu tot încurcat am rămas și să vă spun de ce:
1. Părerea mea că atingerea de un mort, are mai multe caractere;
1. Îți moare cine-va foarte apropiat, îl jelești, îl săruți, îl ei în brațe, îl cuprinzi și .... și,
2. Se dărâmă un zid și, tu faci tot ce poți ca să îl salvezi, dă o mașină peste cine-va și îl iei în brațe să îl pui îm mașină și îți moare în brațe, sau trebuie să resuscitezi pe cine-va care ar mai avea o șansă de viață prin asta, oare este una și aceia-și, considerați că cei de la unu și cei de la doi sunt egali?

Acum cu citirea din Biblie la mort, eu de-o cam dată stau cam pe mijloc, vă rog lămuriți-mă, vorbiți de Biblia carte, hârtie?, sau vorbiți de cuvântul lui Dumnezeu?
Dacă vorbiți de Biblia , "carte", atunci aduceți-ă aminte, sau informați-vă, că majoritatea Bibliilor au fost traduse ce oameni, care au fost împotriva Legii lui Dumnezeu, la tipografie unde s-a tipărit poate au fost oameni printre care până la urmă și sodomiți și poate mulți alții care nu au nici parte nici sorți cu ce scrie în ea, atunci înseamnă că hârtia nu poate să fie sfântă!

Dacă vorbiți de cucântul lui Dumnezeu, atunci trebuie să discutăm alt fel și anume: Am găsit că scrie în cartea care i se zice Biblia, strâng Cuvântul Tău în inima mea..... Dacă eu am Cuvântul în inima mea, cum să mă duc la cine-va, care trebuie să înmormânteze pe cine-va, sau care mia fost prieten și a murit, ce fac ,,, cu inima mea, unde să o las, că doar am Cuvântul Lui Dumnezeu în ea, fără inimă nu se poate, sau este o singură soluție, să scot Cuvântul din ea, ..... acuma vă rog lămuriți-mă, vorbiți de Cuvântul care l-am strâns în inimă citind în această carte, sau cartea hârtie?????????????

Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere, dar și pentru lămurirea pe care o aștept cu gura uscată, pentru a ști și cunoaște adevărul curat, Aliluia!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
12298. Postat la 28/06/2011 16:54 - 5058z7h36m
Oare de ce toate acestea mi-au adus aminte de ce a găsit când a venit pe pământ Domnul Isus, că au făcut rabini din legea lui Moise și din legea celor zece porunci? Ați auzit că s-a zis celor din vechime ( Matei 5; 21-48)................și sunt date mai multe exemple despre ce însemnau acele " să nu.........". Aceasta mă îndeamnă pe mine și pe tine, să reflectăm : oare ce vrea să ne transmită pasajul. Îți dai seama câte boli transmit, și transmit și azi, cadavrul mortului? Dar azi avem săpun Protex și spirt. De aceea și îl înmormântau imediat și trebuiau să se spele. Dar până a interzice unei surori să intre în biserică reproșându-i că în "fișa postului" scrie că trebuie să îngrijească un mormânt, și astfel e necurată, e o exagerare a ceea ce s-a vrut de fapt.
Vă mai aduceți aminte câte zile a fost necurat Isus când a înviat din morți pe cei care sunt raportați pe paginile Scripturii?
Oare câte zile a fost necurat Ilie sau Elisei când a pus mâna pe mort?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
12305. Postat la 28/06/2011 20:40 - 5058z3h50m
Sora Valentina , bine ai revenit. Vreau sa va dau un sfat.
Stiu ca avem vederi diferite , in privinta scripturii, si in a felului de intelegere in a: cum i-l urma pe Mesia, insa dmv trebuie sa aveti putin mai mare grija cum va adresati punctul de vedere , spre a nu starnii indignarea majoritatii forumistilor, din moment ce ne aflam pe un forum a sambatarilor.
Si anume ,felul cum ati abordat subiectul in mesajul de mai sus, plasati sambatari in oala fariseilor.
Ca dmv. sa fiti respectata, trebuie si dmv. sa respectati punctul de vedere a celor ce au deschis aceste subiecte , pentru o mai buna intelegere a scripturii.
Puteti sa va impuneti punctul de vedere, insa intr-un fel in care sa nu indignati credinta majoritati celor de pe acest site.
Fariseii la care va referiti , au fost oameni care nu au primit pe Mesia ca mantuitor personal, si in plus au schimbat unele porunci in favoarea datinelor lor, insa aici dmv. vorbiti cu confrati ai credintei in Mesia , care au samanta Lui in ei ,si care vor sa se mentina intr-o stare de curatire continua dupa cuvant, nu dupa parerile unora sau altora, asadar nu cred ca face sens comparatia.
Cuvantul ne spune despre valorile importante,care trebuie sa se gaseasca in noi , cum ar fi mila ,dreptatea, credinta , insa tot cuvantul ne spune si pe celelate sa nu le lasam nefacute.

Acest sfat ar trebuii sa-l dam si noi sora Valentina , sau dmv. credeti ca celelate pot ramanea nefacute?

Acestea fiind spuse ,vreau sa va atentionez ca Yahshua a implinit poruncile, oricat de importante sau mai putin importante ar parea ele in ochii dmv. pentru ca stim ca in El nu s-a gasit nici o calcare de lege, a fost singurul om fara de pacat, prin urmare cu siguranta a implinit scriptura cu privire si la legile necuratirii, sau dmv. nu credeti lucrul acesta?

Trebuie sa avem grija, cum il prezentem pe Mantuitor, sa nu ne trezim ca il invinuim noi ,daca scriptura nu il invinovateste de vre-o calcare a poruncii.

Pe urma Ilie sau Elisei, chiar daca au fost oameni ai neprihanirii, care au ajuns sa faca miracole, nu inseamna ca au putut alege ce porunci sa pazeasca, si ce nu.
Pe vremea lor nu pute-ai sa te apropii oricum ,de lucrurile sfintiite ca s-ar fi putut sa o faci pentru ultima oara. smiley
Ce este astazi "sfant" ramane de discutat.......
Personal nu gasesc inca ca Biblia(cartea ,hartia)este un lucru sfant, ca sa nu putem pune mana pe ea cand suntem la necuratie.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
emanolake
12306. Postat la 28/06/2011 20:45 - 5058z3h45m
Sora valentina nu trebuie sa ne grabim si sa si scoatem repede in evidenta sa nu mai respectam legea Domnului prin personaje care au un caracter foarte mare si insemnat in cuvintul Domnului, pentru ca sint convins ca toti evrei tineau cont si respectau cuvintul Domnului care El a vorbit pe muntele Horeb, ce este scris in cuvintul Domnului nu la intamplare sau scris ci eu cred si sint fer convins ca ce ne arata Domnul prin legi, porunci,rinduieli sint pentru ca El si-a ales un popor sa fie a lui si sa fie sfint, caci este scris fiti sfinti ca si eu sint sfint, in al doilea aspect ce am observat la multi crestini fie din confesiuni diferite ca sa nu mai respecte si sa inplineasca cea ce Domnul a dat omului si are datoria de a indeplini insusirile care i sa dat sa pazeasca legile,poruncile si rinduierile se apara cu lucrarile Domnului Mesia care El a venit pe pamant ca sa ne rascumpere din intunericul unde cu toti eram, si sa ajuns ca sa nu se mai inplineasca sau sa se mai respecte cea ce a dat Domnul pe muntele Horeb..

Foarte mare grija ca sa ajuns la o mare confuzie ca cea ce a facut Domnul pe pamant sa vindece o femeie care avea scurgere sau a inviat morti sau alte lucruri sa ajuns ca in ora actuala sa nu se mai respecte rinduierile din Tora ca Domnul Isus a desfintato....smiley

Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Matei 5: 17
costy
12314. Postat la 29/06/2011 11:55 - 5057z12h35m
Un alt aspect de discutat si la care ma tot gandesc este de exemplu: sa zicem ca intr-o adunare din tara se intampla ca un frate sau o sora de Credinta sa isi incheie calatoria pe aceasta lume , trece si cele 3 zile de veghe apoi este dus la groapa, si la inmormantare participa toata Biserica sau Adunarea , acum sa zicem ca peste 3-4 zile vine ziua Sabatului cand Domnul porunceste sa fie cu o adunare Sfanta , intrebarea este ce facem nu mai merge nimeni la Adunare pentru ca sunt necurati cu totii ? Oare prin aceasta nu incalcam porunca Lui Dumnezeu ca nu participam in Sabat la Adunare si mai ales ca este Adunare Sfanta ? Si apoi chiar sa fie asa daca ar fii sa pazim Cuvantul din Numeri 19.19 cine face curatirea celor in cauza pentru ca Cuvantul spune ca in a treia si a saptea zii sa se faca Sfintirea . Deci cred ca nimeni no face revin iara cu verestele din Evrei 9.

Evrei 9:13 Căci, dacă sângele taurilor și al țapilor și cenușa unei vaci, stropită peste cei întinați, îi sfințește și le aduce curățarea trupului,

Evrei 9:14 cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăța cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului celui Viu!

Eu zic ca jerfa Domnului ISUS a anulat aceasta practica pentru ca Sangele Lui HRISTOS are putere sa ne curateasca de toate intinaciunile noastre , astept si opinile voastre eu mi-am expus parerea smiley Curios este faptul ca la trimiterea de la Evrei cap 9.13 ajungem la Numeri 19.2smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164725 vizite unice Powered by PHP-Fusion