Deconectat |
RE: Necurăția femeii |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1245. Postat la 30/10/2009 22:03 - 5664z1h1m |
|
|
hahaha ce glumet esti frate!!! Tu nu stii ce si barbati pot fi necurati? Care din noi nu a citit, daca tu habar nu ai ca si noi putem fi necurati? Citeste in levetic 15 sa vezi cu barbati! Pai cum pot fi eu necurat daca nu ma aflu in necuratie? Cum pot fi eu necurat daca ma ating de o icoana? Cum pot fi eu necurat daca intru intro biserica cu tablouri pe pereti? Cum pot fi necurat de un pacat pe care nu lam savarsit?
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1246. Postat la 30/10/2009 22:06 - 5664z0h59m |
|
|
petrisor a scris:
hahaha ce glumet esti frate!!! Tu nu stii ce si barbati pot fi necurati? Care din noi nu a citit, daca tu habar nu ai ca si noi putem fi necurati? Citeste in levetic 15 sa vezi cu barbati! Pai cum pot fi eu necurat daca nu ma aflu in necuratie? Cum pot fi eu necurat daca ma ating de o icoana? Cum pot fi eu necurat daca intru intro biserica cu tablouri pe pereti? Cum pot fi necurat de un pacat pe care nu lam savarsit?
Zici ca vb cu turcii.
Poi nu vb. noi aici de necuratia femeii, daca acesta putea face un barbat necurat.
Pe langa necuratia barbatului, care te facea necurat , afla ca si necuratia femeii, daca te atingeai de ea(femeia), sau de lucrurile pe care a sezut ea in timpul celor 7 zile deveneai necurat.
-- si un turc ar intelege
Lev. 15 :19
Citat:
Femeia care va avea o scurgere, și anume o scurgere de sânge din trupul ei, să rămână șapte zile în necurăția ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat până seara.
Ps.
Daca cineva este necurat, nu inseama ca au comis pacat, asa cum ai spus tu.
ERa o oranduiala ca sa nu moara din pricina necuratiei lor ,cand se apropiau de cortul intalnirii.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
1247. Postat la 30/10/2009 22:08 - 5664z0h57m |
|
|
Pai cum pot fi eu necurat daca nu ma aflu in necuratie? Cum pot fi eu necurat daca ma ating de o icoana? Cum pot fi eu necurat daca intru intro biserica cu tablouri pe pereti? Cum pot fi necurat de un pacat pe care nu lam savarsit?
1----Pai cum pot eu sa fiu necurat daca ma ting in metrou de o femeie si eu nu stiu ca ea ii in timpul necuratiei?
2----In biserica nu are voie sa mearga fie barbat sau femeie care sunt necurati!
3---Eu tiam dat exemplu cu icoanele,porcul sa manaci ,intratea in biserica si altele! Nu ai cum sa fi necurat daca te atingi de ele,ci numai daca le savarsesti!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
1248. Postat la 30/10/2009 22:09 - 5664z0h56m |
|
|
ok. ca sa nu ne mai invartim in cerc.
Esti de acord cu mine caci in general la bisericile noastre , se pune accent pe necuratia femeii cum ca nu are voie sa vina la biserica in timpul necuratiei, dar se neglijeaza aproape total barbatii acestor femeii care prin atingerea de femeile lor devin si ei necurati , si prin urmare nici ei nu ar trebuii sa vina la biserica?
|
Deconectat |
1249. Postat la 30/10/2009 22:09 - 5664z0h56m |
|
|
Sunt de acord cu tine caci este mai accentuata prezenta femei in biserica in timpul necuratiei@
Si este normal sa fie asa ele fiiind mai mult timp ca barbati in necuratiei@!
Tiam mai spus atunci tu dute si fati strazi ale tale, case,stai numai in casa daca tu consideri ca ii pacat sa te atingi de femeie! Pai atunci tu nu poti iesi sa te duci la biserica caci pe strada a trecut sigur o femeie in timpul necuratiei!
Eu nu stiu de ce nu pricepi ca in biserica lui Dumnezeu nu ai ce cauta in timpul necuratiei fie femeie fie barbat!
Prin atingerea de ceva necurat nu te poti spurca , ci numai daca esti in necuratie!
|
Deconectat |
1250. Postat la 30/10/2009 22:09 - 5664z0h55m |
|
|
petrisor a scris:
Tiam mai spus atunci tu dute si fati strazi ale tale, case,stai numai in casa daca tu consideri ca ii pacat sa te atingi de femeie! Pai atunci tu nu poti iesi sa te duci la biserica caci pe strada a trecut sigur o femeie in timpul necuratiei!
Eu nu stiu de ce nu pricepi ca in biserica lui Dumnezeu nu ai ce cauta in timpul necuratiei fie femeie fie barbat!
Prin atingerea de ceva necurat nu te poti spurca , ci numai daca esti in necuratie!
Deci inteleg caci tu sustii caci eu pot merge la biserica cand sotia mea e la necuratie,chiar daca ma ating de ea eu nu devin necurat .
Corect?
|
Deconectat |
1251. Postat la 30/10/2009 22:10 - 5664z0h55m |
|
|
Tu nu ai voie sa ai relati intime cu nevasta-ta in timpul necuratiei ei atat!
Pai acumnu mai esti in vechiul testament la muntele sinai sa fi fant caci iti vorbeste Dumnezeu, pentru ce a murit Isus atunci? Caci eu daca ma ting de femeie daca nu stiu caci se afla intimpul necuratiei ei sa nu merg la biserica?
Deci nici pe strada nu pot iesi caci si strada ii necurata caci sigur au trecut femei pe ea!
Nu ai cum sa fi necurat daca nu te afli tu in timpul necuratiei!!!
|
Deconectat |
1252. Postat la 30/10/2009 22:10 - 5664z0h55m |
|
|
petrisor a scris:
Tu nu ai voie sa ai relati intime cu nevasta-ta in timpul necuratiei ei atat!
Frate asta e parerea ta, dar a LUI D-ZEU A FOSTA ALTA
- ai cumva documentare scripturala?
in afara de descoperiri
petrisor a scris:
Pai acumnu mai esti in vechiul testament la muntele sinai sa fi sfant caci iti vorbeste Dumnezeu, pentru ce a murit Isus atunci?
Nu vezi ca te contrazici?
de ce pretinzi sa nu mearga femeile la biserica cand sunt necurate, (nesfinte)si pentru sotii lor care daca se ating de ele si devin si ei necurati(nesfinti) nu mai pretinzi ca doar o murit Isus
O murit doar pentru jumate din capitolul 15 Lev?
petrisor a scris:
Caci eu daca ma ting de femeie daca nu stiu caci se afla intimpul necuratiei ei sa nu merg la biserica?
Deci nici pe strada nu pot iesi caci si strada ii necurata caci sigur au trecut femei pe ea!
Nci odata nu m-am referit cand nu stii, ci cand stii.
petrisor a scris:
Nu ai cum sa fi necurat daca nu te afli tu in timpul necuratiei!!!
Vreau sa vad cu ce verset sutii cea ce spui ?
In scripura mea zice altceva
Citat:
Femeia care va avea o scurgere , si anume o scurgere de sange din trupul ei, sa ramana sapte zile in necuratia ei. Oricine se va atinge de ea, va fi necurat pina seara
|
Deconectat |
1253. Postat la 30/10/2009 22:11 - 5664z0h54m |
|
|
1----Descoperirile din partea cui sunt?
2--- Iti mai amintesti cand sa atins de Isus femeia cu scurgere de sange?
3---Iti mai amintesti cand iau ingropat pe anania si safira?
4--- Nu ai dovada ca daca te atingi de o femeie si nu stii ca se afla in timpul necuratiei nu esti necurat!
5---Credinta ta ii zero in Isus Hristos daca el nu te poate sfinti ca teai atins de femeie numai!
6---Sut prea multe dovezi in Noul Testament ca nu atingerea te face necurat ci sa nu fi in necuratie!
|
Deconectat |
1254. Postat la 30/10/2009 22:11 - 5664z0h53m |
|
|
Frate eu ti-am cerut versete care sa arate caci nu mai esti necurat daca te atingi de femeie CAND STII CA ESTE LA NECURATIE, pe care tu o sustii aproape in fiecare postare ce ai facut-o lam subiectul acesta.
Eu ti-am dat versete tu mi-ai dat IDEI.
Lumea e plina de idei, dar prea putini le pot sustine.
Vrei sa scimbi o lege a lui D-zeu in favorul tau ?
Pe femeie o judeci, dar pe tine te sfinteste Isus.
-nu pot sa fiu de acord cu aceasta
Frate eu vreau sa inchid acest subiect cu tine, si imi pare rau daca te-am suparat in vorbirea mea,recunosc caci mai am de lucrat la capitolul acesta mult, dar ma irita cand oamenii sustin ceva ce nu gasim in biblie ca dezlegare.
Eu am postat versete referitoare exact la subiect ,la majoritatea ideilor ce le sustin.
D-l sa fie cu noi , si sa mergem inainte cu cele care impartasim la fel, iar cu celelelate putem doar sa cerem lumina fiecare in dreptul lui.
|
Deconectat |
1255. Postat la 30/10/2009 22:12 - 5664z0h53m |
|
|
Isus a fost necurat ca sa atins femeia cu scurgere de el? De cati nu sa atins ea atunci? A zis Isus ca ea la facut necurat?
In primul rand nu ma scot cu nimik si nu incerc sa schimb nici o lege , dar tu nu esti in vechime acum! Tu nu mai ai treaba cu jertfele respective,tu ai treaba cu Isus care tea sfintit pe loc in urma credintei! Tu nu mai aduci jertfele de atunci in caz de necuratiei!
Si nu mai jignit cu nimik stai linistit!
Nici eu nu vreau sa vorbesc de la mine ci doar cu Biblia!
Un singur lucru nu uita : nu mai esti in vechime!
Vezi sa nu faci cumva ca moartea Domnului Isus sa fie zadarnica si sa crezi ca te faci singur mantutit prin tinerea Legii!
|
Deconectat |
1256. Postat la 30/10/2009 22:12 - 5664z0h52m |
|
|
petrisor a scris:
Isus a fost necurat ca sa atins femeia cu scurgere de el? De cati nu sa atins ea atunci? A zis Isus ca ea la facut necurat?
In primul rand nu ma scot cu nimik si nu incerc sa schimb nici o lege , dar tu nu esti in vechime acum! !
REPET :
Frate eu ti-am cerut versete care sa arate caci nu mai esti necurat daca te atingi de femeie CAND STII CA ESTE LA NECURATIE
vreau versete nu concluzii.
Iti spun eu ca nu o sa gasesti, ci doar tragi tu concluzia , din istorioara cu femeia cu Isus, etc, dar astea sunt pareri, concluzii, care pot fi adevarate sau mai putin adevarate.
vreau versete frate
petrisor a scris:
Tu nu mai ai treaba cu jertfele respective,tu ai treaba cu Isus care tea sfintit pe loc in urma credintei! Tu nu mai aduci jertfele de atunci in caz de necuratiei!
Si nu mai jignit cu nimik stai linistit!
Nici eu nu vreau sa vorbesc de la mine ci doar cu Biblia!
Un singur lucru nu uita : nu mai esti in vechime!
Vezi sa nu faci cumva ca moartea Domnului Isus sa fie zadarnica si sa crezi ca te faci singur mantutit prin tinerea Legii!
La partea asta incerci sa lamuresti omul nepotrivit
Daca te duci pe pagina anterioara la subiectul acesta vei afla ca parerea mea este caci atat timp cat nu mai este Templu cu chivotul legamantului, aceasta oranduiala nu se mai aplica nici la barbat nici la femeie, asdar prin urmare eu consider caci in zilele noastre cu dotarile ce le avem poate merge la biserica atat barbatul cat si femeia la necuratiile lor.
Nu e doar parerea mea ci aproape a tuturor congregatiilor evreisti mesianice, adventistilor, united church of god-care si ei tin sabatul ,sarbatorile , mancarurile exact ca noi sambatari din ro, majoritatea penticostalilor, baptistilor si nondenomination church.
|
Deconectat |
1257. Postat la 30/10/2009 22:13 - 5664z0h52m |
|
|
Dar ai clar exemplu cu femeia cand sa atins de Domnul!
Ai o multime de exemple cu atingere de om mort, de anania si safira etc!
Pai si cum Domnul a vorbit prin proroc ca exista femeie in timpnul necuratiei//? Asa ca avea ea voie sa stea sau nu/? Tu crezi in proroci? Ai proroci in biserica? Ca sa nu imi bat gura a proasta, caci nu intelegi lucrurile Duhului atunci!
In biserica Domnului nu mergi cum vrei , nu ti ce vrei!!!Reguli le faci acasa!
|
Deconectat |
1258. Postat la 30/10/2009 22:14 - 5664z0h51m |
|
|
petrisor a scris:
Dar ai clar exemplu cu femeia cand sa atins de Domnul!
Ai o multime de exemple cu atingere de om mort, de anania si safira etc!
Pai si cum Domnul a vorbit prin proroc ca exista femeie in timpnul necuratiei//? Asa ca avea ea voie sa stea sau nu/? Tu crezi in proroci? Ai proroci in biserica? Ca sa nu imi bat gura a proasta, caci nu intelegi lucrurile Duhului atunci!
In biserica Domnului nu mergi cum vrei , nu ti ce vrei!!!Reguli le faci acasa!
Vad ca nu vrei sa intelegi, chiar daca m-am repetat si am scris si cu rosu.
VREAU SA VAD MACAR UN VERSET UNDE SCRIE CACI NU MAI E VALABILA REGULA CA BARBATUL DEVINE NECURAT PRIN ATINGERE DE FEMEIE LA NECURATIE
Ce e asa de greu? sau nu gasesti versetele?
Nu stiu exact care incearca sa faca reguli?
-hai macar un verset!!!
|
Deconectat |
1259. Postat la 30/10/2009 22:16 - 5664z0h49m |
|
|
1 ----Nici barbatul nici femeia nu au voie sa mearga la biserica daca sunt in necuratie!
2----Barbatul poate merge daca sa atins de femeie(doar de haine etc)!
DE CE?
1---Ce aduceau barbati si femeile dupa ce numai erau in necuratie?
Jertfe la preot!
2---Deci eu nu aduc jertfa cand sunt in necuratie ci dupa!@! De aici rezulta ca aduci jertfa daca esti nu daca nu esti!
Cine este jertfa pentru iertarea pacatelor?
Isus Hristos si el ma iarta pe loc daca mam atins de femeie trecand pe langa ea sau....! La el numai astepti cateva zile ci el te iarta pe loc !
Toata problema ii ca tu sa nu fi in timpul necuratiei !!!!
|
Deconectat |
Eliza (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1260. Postat la 30/10/2009 22:16 - 5664z0h49m |
|
|
frate Daniel,daca legea necuratiei nu mai este valabila in zilele noastre pentru ca acum avem "materialele" necesare sa ne pastram curati,ceea ce evreii in vechime nu aveau,cum explicati faptul ca Dumnezeu a spus :"Oricine se va atinge de patul ei,sa-si spele hainele,sa se scalde in apa, si va fi necurat pana seara."Levitic15:21
daca aceasta lege tine doar de igiena ,de ce nu a spus Dumnezeu ca :"sa se scalde si va fi curat"la urma urmei de fapt el dupa ce se scalda era curat si nu dupa ce venea seara.Deci, pentru ce mai era nevoie de intervalul acela de timp? |
|
Deconectat |
1261. Postat la 30/10/2009 22:17 - 5664z0h48m |
|
|
eliza a scris:
frate Daniel,daca legea necuratiei nu mai este valabila in zilele noastre pentru ca acum avem "materialele" necesare sa ne pastram curati,ceea ce evreii in vechime nu aveau,cum explicati faptul ca Dumnezeu a spus :"Oricine se va atinge de patul ei,sa-si spele hainele,sa se scalde in apa, si va fi necurat pana seara."Levitic15:21
daca aceasta lege tine doar de igiena ,de ce nu a spus Dumnezeu ca :"sa se scalde si va fi curat"la urma urmei de fapt el dupa ce se scalda era curat si nu dupa ce venea seara.Deci, pentru ce mai era nevoie de intervalul acela de timp?
NU cred ca m-ai inteles ce am vrut sa spun , dar am explicat pe larg in pagina nr. 6 , si nu vreau sa ma mai repet. Daca vrei poti sa afli acolo ce am vrut sa spun.
Este vb. de Templu nu de "materiale".
Iar dupa noua lege a lui Petrisor pt. barbati s-au simplificat lucrurile oricum
petrisor a scris:
Citat:
...Isus Hristos si el ma iarta pe loc daca mam atins de femeie trecand pe langa ea sau....! La el numai astepti cateva zile ci el te iarta pe loc !
Toata problema ii ca tu sa nu fi in timpul necuratiei !!!!
|
Deconectat |
1262. Postat la 30/10/2009 22:17 - 5664z0h47m |
|
|
Pentru unii degeaba a murit Isus !
Unii cred ca te mantuie daca ti Legea sau Proroci!
Nu va bazati pe puterile voastre de a tine Legea Domnului!
El ne-a mantuit, nu pentru faptele, facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin inoirea facuta de Duhul Sfant, (Tit.3:5)
|
Deconectat |
Eliza (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1263. Postat la 30/10/2009 22:18 - 5664z0h47m |
|
|
"Oricine se va atinge de patul ei, sa-si spele hainele, sa se scalde in apa, si va fi necurat pana seara" Lev.15:21
"Daca se culca cineva cu ea, si vine peste el necuratia femeii aceleia, el va fi necurat timp de sapte zile
, si orice pat in care se va culca, va fi necurat."Lev.15:24
De ce se facea aceasta diferenta? |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1264. Postat la 30/10/2009 22:19 - 5664z0h46m |
|
|
... Pentru ca in versetul 24 e vorba de relatii intime Eliza...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|