Deconectat |
Necurăția pentru un mort |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
91. Postat la 13/09/2009 01:59 - 5711z21h43m |
|
|
Și totuși cum rămânem până la urmă cu problema necurăției pentru un mort, a atingerii de un mormânt sau lucruri de genul acesta ? Mai sunt valabile sau nu ? Să știi că părerea ta contează ! 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: Necurăția pentru un mort |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1139. Postat la 29/10/2009 22:04 - 5665z0h37m |
|
|
"Cine se va atinge de vreun mort,de vreun trup omenesc mort,sa fie necurat timp de 7 zile.Cine se va atinge de un mort,de trupul unui om mort,si nu se va curati,pangareste Cortul Domnului,acela sa fie nimicit din Israel" (Numeri 19:11,13)
Deci prin atingerea de un trup mort ,esti necurat dupa Cuvantul lui Dumnezeu,iar Dumnezeu nu ne-a chemat la Necuratie ci la Sfintire."Voia lui Dumnezeu este:SFINTIREA VOASTRA...fiecare din voi sa-si stapaneasca vasul in sfintenie si cinste....Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie ci la sfintire." (1 Tesal.4:3,7)
In Lege,un preot nu avea voie sa se atinga de un mort ca sa nu se faca necurat (" Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau,ca sa nu se faca necurat" Lev 21:1)....asa k noi,cei care facem parte din preotia sfanta trebuie sa fim sfinti precum si El e sfant: ("Si voi,ca niste pietre vii,sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca,O PREOTIE SFANTA,si sa aduceti jertfe duhovnicesti,placute lui Dumnezeu prin Isus Hristos..... Voi insa sunteti o semintie aleasa,o preotie imparateasca,un neam sfant,un popor,pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui,ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata..." 1 Petru 2:5,9).
Deci daca "...-Scriptura nu poate fi desfintata-"(Ioan 10:35),eu cred k inca au ramas valabile toate cuvintele rostite de insusi Dumnezeu,si as vrea ca sa ne dam toate silintele sa le implinim.
"Sa fiti sfinti caci Eu sunt sfant.. sa faceti deosebire intre ce este curat si ce este necurat "(Lev 11:47,48 ..Lev 19:2)
"Sa deosebiti lucrurile alese pt k sa fiti curati si sa nu va poticniti pana in ziua venirii lui Hristos" Filipeni 1:10
"DA,EU VIN CURAND.AMIN! VINO DOAMNE ISUSE!
HARUL DOMNULUI ISUS HRISTOS SA FIE CU VOI CU TOTI !
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1140. Postat la 29/10/2009 22:07 - 5665z0h35m |
|
|
aceasta intre sambatari este o problema controversata, deoarece sunt unii care cred ca aceasta lege numai este valabila ( pe baza unor principii biblice ), si sunt altii care cred ca mai este valabila ( tot pe baza unor principii biblice.
Eu deocamdata, sunt dupa principiu ca Legea necuratiei, la mort, este valabila.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1141. Postat la 30/10/2009 19:50 - 5664z2h52m |
|
|
Si eu sunt de parere ca trebuie tinut ce scrie in Biblie.
Mai fratilor ori suntem seriosi pt Dumnezeu .... ori daca nu vedeti-va de treaba. Stiu ca sunt dura la faza asta dar am un motiv.
Am auzit o aberatie..... se face ca si daca te-ai atins de un mort (in mod normal esti necurat 7 zile) e bine si o zi pt ca la necuratia de 7 zile trebuia sa vina cu sange de vaca rosie (sau ceva de genul).... dar si in cazul pt necuratia de o zi tot asa se proceda.
Am ramas socata..... mai!!!!!!!!!!!!! si atunci cu ce ne deosebim noi de ortodoxi? cu ce ne deosebim noi de fii veacului acestuia?
TOATE jerfele au fost anulate prin jerfa Domnului Isus..... asta e clar. Dar necuratia pt un mort e valabila acum fara acea jerfa de sange de animal.
Daca voua vi se pare bine sa luati numai jumatati de masura .... atunci fratii mei asa sa faceti.
Fiecare e raspunzator in dreptul lui.... dar nu uitati ca acum ati citit adevarul si nu mai aveti scuze.
pace sa aveti in inima......
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
1142. Postat la 30/10/2009 19:51 - 5664z2h51m |
|
|
surioara nu te grabi! (mai da iute mai iesti), din cei care sunt pe forum , cred ca putini sunt contra ta .... .Problema asta o cred mai multi Pastori din tara, si nu oricare, ci dintre cei mai populari, pe care nu vreau sa-i nominalizez
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1143. Postat la 30/10/2009 19:52 - 5664z2h50m |
|
|
Incredibil!!!!!!!!!! Pastorii ar trebui sa fie populari?!!!!!!!!!!
Pastori ar trebui in toate purtarea lor sa fie niste exemple.... blanzi, ingaduitori ... si altele. Dar cel mai important e sa tina TOT ce scrie biblia.
Stiu f bine ca sunt multe biserici care cred asa.... sunt perfect constienta de ce e in jurul meu...... dar asta e parerea mea..... eu cred ca se greseste si din moment ce am zis si aberatia care am auzit-o pt ca cineva trebuie sa zica si adevarul fara nici un fel de retinere...
Nu am vrut sa supar pe nimeni crede-ma.... dar asta nu inseamna ca o sa curat oua la cineva si o sa il las pe Domnul deoparte numai ca sa nu se supere xulescu..... sa se supere si sa-i fie de bine supararea ..... inseamna ca are probleme mari cu credinta.
Si nu am zis ca cineva ar fi impotriva mea aici pe forum sau ca nu-mi impartaseste ideile.... dar sunt uni care intra citesc si nu scriu niciodata si gresesc in problema asta.....
A, si ma puteti contrazice... nu e nici o problema atata timp cat puteti documenta Biblic ceea ce crede-ti e super ok.
Amintesc ca nu e voie nici un fel de atac la persoane si cu atat mai putin la administrator sau la moderatori.
Puteti sa scrieti ce crede-ti pe bune ... e forum dragilor..
pace sa aveti in inima.......
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
1144. Postat la 30/10/2009 19:53 - 5664z2h49m |
|
|
Daca ar fi sa merg pe ramura acelor Pastori asa zisi populari, de catre mine, ar avea dreptate, cu Biblia in mana vorbind.
La un mort nu i vine necuratia !?
Si pentru curatie era nevoie de vaca rosie, de cenusa ei, si de preot, si de un om anume care sa faca curatie.
Aaa ... si mai trebuia si un numar de imbaieri, care cu siguranta astazi nu se respecta.
Si Hristos, fiind Miel si nu vaca rosie, odata cu inlaturarea acestei legi, este inlaturata Legea necuratiei.
Hristos te-a curatit odata pentru totdeauna. Esti curat.
Mai este in lege un lucru, ca daca te atingeai de o anume jertfa erai sfant, asa ca in momentul in care te atingi de acea jertfa, care o reprezenta pe Domnul, erai curatit.
In fine, Amy si cei din Cluj trebuie sa stie mai bine, date fiind imprejurarile a unui binecunoscut pastor, care sa perindat pe acolo si crede asa ceva ... .
|
|
Deconectat |
1145. Postat la 30/10/2009 19:55 - 5664z2h46m |
|
|
sambataru a scris:
Si Hristos, fiind Miel si nu vaca rosie, odata cu inlaturarea acestei legi, este inlaturata Legea necuratiei.
Hristos te-a curatit odata pentru totdeauna. Esti curat.
Mai este in lege un lucru, ca daca te atingeai de o anume jertfa erai sfant, asa ca in momentul in care te atingi de acea jertfa, care o reprezenta pe Domnul, erai curatit.
In fine, Amy si cei din Cluj trebuie sa stie mai bine, date fiind imprejurarile a unui binecunoscut pastor, care sa perindat pe acolo si crede asa ceva ... .
Mai sambatare...Domnul Isus nu se poate compara cu nimeni, dragule. Nu stiu cum poti sa zici asta.
Oare voi nu stiti ca legea jerfelor nu mai este? Daca nu stiti ca a fost inlaturata de jerfa Domnului Isus va zic eu acum. Asta nu inseamna ca toate celalte lucrari care implicau si o jerfa sunt inlaturate.... atunci ce facem cu "si aceasta este o porunga vejnica", totusi?
Eu cred ca suntem curati prin jerfa Domnului.... dar asta nu e o scuza ca eu si tu si toti ceilalti sa nu tina ce a zis Dumnezeu.... sa fim seriosi, parca vreti uneori sa va ascundeti dupa degete.... mai totusi 
A si apropo de acel "pastor" nu iti inteleg aluzia.... sincer. Poate iti faci curaj si zici un nume....
pace sa aveti in inima....
|
Deconectat |
1146. Postat la 30/10/2009 19:56 - 5664z2h46m |
|
|
te rog nu ma baga in oala cu acei. am subliniat Daca ar fi.
Vezi tu Magda, poti fi intrebata: Isus s-a atins de morti dupa care a intrat in Templu, sau Sinagoga, si pentru aia nu a fost necurat?
|
|
Deconectat |
1147. Postat la 30/10/2009 19:57 - 5664z2h45m |
|
|
Imi dai te rog frumos o trimitere unde scrie asta?
|
Deconectat |
1148. Postat la 30/10/2009 19:58 - 5664z2h44m |
|
|
magda, eu daca as continua de aici mai departe cu argumente, ar insemna sa imi tai craca principiilor mele, si sa dau apa la moara, celor care nu cred, si sa le sustin ( cum vrei tu sa le zici ), si astfel unul ca... , ar avea de castigat si ar spune: vezi ca si ala crede asa. Ceea ce nu vreau sa dau avans si altor denominatiuni, si Culte.
Nimeni nu poate contrazice Legea daca nu o cunoaste, ei eu ( cat de cat o cunosc) si nu vreau sa aduc argumente, pentru cei ce nustiu, in avantajul lor.
Ce scrie despre ncuratie, e alb pe negru, si unde-i Lege nu-i tocmeala.
|
|
Deconectat |
1149. Postat la 30/10/2009 20:00 - 5664z2h42m |
|
|
unde-i lege nu-i tocmeala? 
cunosc eu un pastor care zice mereu asta in predicile lui .... imi place ... dar trebuie sa recunosc ca e si amuzant 
cine nu stie legea sa puna mana si sa citeasca ... cel mai simplu.
alti ce parere aveti?
pace sa aveti in inima.....
|
Deconectat |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1150. Postat la 30/10/2009 20:04 - 5664z2h38m |
|
|
Dar dak cineva lucreaza la morga......omu ala e necurat tot timpu?sau lucreaza la spital ca si cadru medical avand in fiecare saptamana 2-3morti.?
|
|
Deconectat |
1151. Postat la 30/10/2009 20:05 - 5664z2h36m |
|
|
issac cred ca intrebarea asta e pt un pastor care tine tot ce scrie in Biblie
eu am intrebat pe un pastor despre asta si mia spus ca legea e lege
dar uite.... cine a citit Biblia bogata si stie cartea lui Tobie (cine nu sa o citeasca ca e super) ..... acesta era un om care ingropa morti pe vremea acea .... si totusi Domnul a fost cu el .... si-a gasit placerea in el.
oricum ca sa nu gresesc eu sincer te sfatuiesc sa vb cu un pastor cu adevarat pocait.
pace sa aveti in inima.......
|
Deconectat |
1152. Postat la 30/10/2009 20:06 - 5664z2h36m |
|
|
pai, drept sa va zic, nustiu daca in vechime, a lucra la morga era o meserie. Si de fapt, nustiu daca e nimerit pentru lumea crestina, salucreze la morga. A murit cineva in familie, nu il poate ingropa apropiatii, trebuie sa caut morga?
|
|
Deconectat |
1153. Postat la 30/10/2009 20:08 - 5664z2h34m |
|
|
Sambatare...... chiar ai fi capabil sa incropi pe unul din ai tai?
asta a depasit limita posibilitatilor la mine
eu doar la gandul ca o sa-mi moara careva deja ma si apuca frica ..... ala e un sentiment naspa
dar serios sambatare .... chiar ai fi capabil?
|
Deconectat |
1154. Postat la 30/10/2009 20:09 - 5664z2h33m |
|
|
magda, e vorba de comunitatea din care facem parte. La noi in Biserica, a murit o sora tanara, de 25 de ani. Eu am sapat groapa ( bineinteles, impreuna cu niste frati ), si eu am coborat-o in groapa. Pentru asta am fost necurat 7 zile. Dupa aceea alti morti nu prea au mai fost. Si atunci, nici necurat in privinta asta nu am fost. Ma refer la ceea ce spunea Isaac. Deci daca am face la fel, nu ar trebui ca unu sa fie mereu necurat.
|
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1155. Postat la 30/10/2009 20:10 - 5664z2h31m |
|
|
Aceeasi problema mi-am pus si eu cand m -am gandit sa dau la facultatea de medicina,( medicina generala),deoarece in primii 2 ani se face practica la morga (de 2 ori pe saptamana) si orice ar fi nu poti lipsi de la orele de practica,chiar dak nu vrei sa participi la disectie,trebuie neaparat sa asisti,si asta era o problema pt mine,deoarece nu am gasit in toata Biblia dezlegare de necuratie pt un mort.
Eu una cred ca esti necurat in tot acel timp,si nu te mai poti apropia de Trupul si Sangele Domnului,nici sa mai ai partasie cu fratii in biserica Domnului....
Am vorbit odata cu un tanar adventist,care era foarte mirat cand o auzit k nu merg la bise pt ca sunt necurata din cauza ca am fost la o inmormantare,si imi zice ca ce vina are mortul ca o murit,cum sa fie necurat? ....unii parca nici nu ar citi Biblia... 
Domnul sa ne calauzeasca!
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
1156. Postat la 30/10/2009 20:11 - 5664z2h31m |
|
|
ce te face sa crezi, despre unii, ca citesc Biblia? Am observat ca au darul de a contrazice, dar fara sa fi studiat Biblia.
|
|
Deconectat |
1157. Postat la 30/10/2009 20:13 - 5664z2h29m |
|
|
sambataru a scris:
magda, e vorba de comunitatea din care facem parte. La noi in Biserica, a murit o sora tanara, de 25 de ani. Eu am sapat groapa ( bineinteles, impreuna cu niste frati ), si eu am coborat-o in groapa. Pentru asta am fost necurat 7 zile. Dupa aceea alti morti nu prea au mai fost. Si atunci, nici necurat in privinta asta nu am fost. Ma refer la ceea ce spunea Isaac. Deci daca am face la fel, nu ar trebui ca unu sa fie mereu necurat.
super tare punctul asta de vedere ... nici nu m-am gandit la asta, dar oricum nu sunt sigura daca sunt pro sau contra
dar un lucru e foarte clar ca eu nu asi putea sa fiu atat de tare incat sa organizez inmormantarea cuiva care il iubesc cu adevarat.
a si apropo de ce a zis ami sunt perfect deacord ..... in ceea ce ma priveste pe mine eu cred ca nu sunt dezlegari la asa ceva
dar sa nu uitam ca eu sunt fata si si tanara asa ca daca chiar aveti nelamuriri intrebati pastori seriosi
|