Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Calendar
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Discuții despre Calendarul Biblic
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
462. Postat la 17/10/2009 23:47 - 5676z23h56m
Aici aș vrea să purtăm niște discuții pe marginea calendarului Biblic, autenticitatea lui și motivele pentru care avem nevoie de un asemenea calendar

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Discuții despre Calendarul Biblic
ami
463. Postat la 17/10/2009 23:49 - 5676z23h54m
Avem aici un calendar pe care frații noștri s-au străduit să-l construiască și să-l putem avea cu toții online: http://www.bible.esmartguy.com/html/calendar09.htm

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Avram_76
464. Postat la 17/10/2009 23:50 - 5676z23h53m
Exista in lume peste 200 de sisteme calendaristice, care mai decare mai elaborate, cu ajunsurile si cu minusurile lor.Intrebarile mele sunt: in materie de credinta, care calendar este valabil? Dupa care calendar trebuie sa ne ghidam? Mai are Dumnezeu un calendar? Daca da, cine il cunoaste?

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
ami
465. Postat la 17/10/2009 23:52 - 5676z23h51m
Avram_76 a scris:
Intrebarile mele sunt: in materie de credinta, care calendar este valabil? Dupa care calendar trebuie sa ne ghidam? Mai are Dumnezeu un calendar? Daca da, cine il cunoaste?

Cam multe intrebari de-odata.....
Se pare k multi nici nu ati avut curiozitatea sa accesati linkul pus de mine la inceputul topicului...de aceea,cei care vor sa stie care este adevaratul calendar dupa care se ghideaza Dumnezeu, intreaga ostire a cerului si toti cei ce cunosc adevarul Lui...clic aici : http://www.bible.esmartguy.com/html/calendar09.htm

Fiti binecuvantati!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Aurelc
466. Postat la 18/10/2009 00:02 - 5676z23h41m
Avram_76 a scris:
Exista in lume peste 200 de sisteme calendaristice, care mai decare mai elaborate, cu ajunsurile si cu minusurile lor.Intrebarile mele sunt: in materie de credinta, care calendar este valabil? Dupa care calendar trebuie sa ne ghidam? Mai are Dumnezeu un calendar? Daca da, cine il cunoaste?

Nu ar fi o problemă faptul că sunt multe feluri de calendare în lumea asta, atâta timp cât s-ar cunoaște acel pe care l-a lăsat Dumnezeu pentru poporul Său . Problema apare atunci când "Cel Rău" schimbă intenționat calendarele între ele și apoi și învață pe oameni că de fapt calendarul fals este bun...

Uite, de exemplu în Genesa 1:14 scrie :
Citat:
VDC Geneza 1:14 Și Dumnezeu a zis: "Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii;"

Nu știu cât de intenționat este tradus cuvântul "vremuri" exact în forma asta, pentru că îl găsim de mai multe locuri tradus astfel. Spun asta pentru că mi-a picat odată în mână o Biblie (VT) ebraic-englez, și acolo, în acest verset de exemplu este scris în loc de "vremuri" - "ceremonials times" deci "vremea sărbătorilor" !!! Acum întrebarea este: care dintre aștrii arată "vremea sărbătorilor" ? Mergem în cartea Psalmilor :
Citat:
VDC Psalmi 104: 19 El a fãcut luna ca să arate vremurile; soarele știe când trebuie să apună.

Dinnou, în traducerea Cornilescu ne lovim de cuvântul "Vremurile"... Fiindcă am auzit de la cineva felul cum scrie acest verset în Biblia maghiară, am fost curios și am rugat-o odată pe o prietenă care cunoaște bine limba fiind de origine maghiară să-mi traducă (pentru că am Biblia acasă, dar nu stiu limba maghiară aproape deloc ... ) și mi-a spus că acolo scrie faptul că Dumnezeu a făcut Luna (de pe cer) ca să vestească sau să anunțe sărbătorile ! (Aleluiah ! smiley )

Acum revenind la calendare, ne vom aminti că în Genesa, primul citat ce l-am scris spune că luminatorii vor fi niște SEMNE care vor arăta "Vremea sărbătorilor, zilele și anii" Deci așa cum am arătat, Luna arată printre altele vremea sărbătorilor respectiv lunile din an, Soarele tot printre altele definește ziua iar stelele (și aici pot fi iar incluse și Luna si Soarele pentru că ele au un rol și în cazul acesta ) pot indica anii (Mai multe amănunte veți afla dacă citiți informații legate de cronologie și astronomie) . Versetul care face lumină în această mare confuzie a calendarelor de care spuneai și tu , Avram, este tot din Psalmi:
Citat:
Psalmi 74:4 "Protivnicii Tăi au mugit în mijlocul Templului Tău; și-au pus semnele lor drept semne.

Deasemenea găsim de exemplu în :
Citat:
Ezechiel 20:20 Sfiniți Sabatele Mele, căci ele Sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu Sunt Domnul, Dumnezeul vostru!"

Si-acum așa cum vedem în pasajul din Psalmul 74:4 mergând pe linia istoriei vom vedea că au fost în toate timpurile dar în mod public și oficial prin secolul 4 începând cu sinodul ecumenic de la Niceea (325 d.Hr) au fost schimbate ambele semne ale lui Dumnezeu, și au fost înlocuite cu altele ! Sabatul a fost înlocuit cu Duminica, iar restul de sărbători, unele au fost anulate complet și altele nu mai țin cont tocmai de Lună, care trebuie practic să confirme data sărbătorilor... De aceea nu mai știu mulți creștini astăzi când trebuie ținute Sărbătorile Domnului (porunca e să fie ținute "la vremile lor hotărâte!" (Lev 23:4 ) pentru că au fost învțați de "altcineva " când sau dacă mai trebuie ele ținute...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Avram_76
467. Postat la 18/10/2009 00:03 - 5676z23h40m
Sunt foarte uimit de versetele si explicatiile date de Aurelc.Cu aceste versete in minte, as dorii sa ne amintim si de un alt verset cheie in descifrarea acestei enigme: Daniel 7;25 "se va incumeta sa schimbe VREMURILE si legea"- traduce Cornilescu, tendentios sau nu, Domnul stie, insa, hai sa ne uitam si in alte traduceri.In Biblia Ortodoxa, acelasi verset, " se va incumeta sa schimbe SARBATORILE si legea".In Biblia tradusa de Gala Galaction, acelasi verset, "se va incumeta sa schimbe PRAZNICELE si legea".Si in Biblia franceza, am vazut cu ochii mei, acelasi verset tradus astfel:" se va incumeta sa schimbe "CALENDARUL si legea" .
Prin urmare, iata, din ceea ce foarte precis a descris Aurelc episodul de la Niceea din anul 325, nu putem intelege altceva decat ca atunci a fost implinita aceasta parte din profetia sacra a lui Dumnezeu, cu privire la schimbarea CALENDARULUI Sau si a LEGII Sale.Vazand aceste lupte ce s-au dat in decursul secolelor pentru pastrarea, respectiv, distrugerea calendarului biblic, se naste fireasca intrebare;" de ce este asa de important calendarul"?
In viata de zi cu zi, fiecare din noi avem nevoie de repere.Cine nu are un ceas la mana?Cine nu stie in ce data suntem?Cine nu are acasa un calendar de perete sau un calendar de portofel?Fara aceste repere, suntem exact ca cel din zicala: " nici nu stii pe ce lume esti".Da chiar asa!Si asta in treburile pamantesti.Cu atat mai mult, cand avem deaface cu cele sfinte, lucrurile de ce nu ar sta la fel?Calendarul lui Dumnezeu, vremile de sarbatoare stabilite de El, nu fac altceva decat sa ne arate pe unde suntem in aceasta mare calatorie spre Imparatia Sa.Fara aceste "semne" cum foarte bine le explica Aurelc, nu stim pe unde ne aflam si, Doamne fereste, in materie de credinta" sa nu stim pe ce lume traim".
In Efeseni 1;9 ni se spune ca" a binevoit sa ne descopere taina voiei Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la PLINIREA VREMURILOR, spre a-Si uni iarasi intr-unul in Hristos, toate lucrurile:cele din ceruri si cele de pe pamant".Planul de mantuire a lui Dumnezeu pentru salvarea omenirii si spre a uni toate lucrurile, se desfasoara, nu oricum ci, "la implinirea vremurilor".Si tocmai pentru ca acest plan este descoperit de Dumnezeu, potrivnicul, lupta impotriva lui, incercand sa-l faca de necunoscut oamenilor ( chiar ei credinciosi fiind).Dar fratilor, uitati-va-n sus!!! CALENDARUL lui DUMNEZEU este sus pe cer.Nimeni si nimic nu poate sa-l schimbe de acolo.O mare personalitate zicea" dati-mi un punct fix si voi rasturna Pamantul".Inca nu s-a nascut acel om sau inger care sa poata rasturna Luna si Soarele, cum inca nu a reusit nimeni sa schimbe vreo porunca a Domnului din Chivotul Legamantului din Cer ( Apocalipsa 11;19 ).Asadar, acest calendar biblic, luni-solar va dainui atata timp cat inca vom mai vedea pe cer acesti astri.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
abdon
468. Postat la 18/10/2009 00:03 - 5676z23h40m
frate avram, fi atent ca el este aurelc, si eu l-am cam necajit cu aurolacul, si mi-a facut observatie asupra acestui id

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Avram_76
469. Postat la 18/10/2009 00:04 - 5676z23h39m
Iti multumesc frate abdon pentru rectificare.Dupa ce am postat mesajul, am observat si eu gresala mea, o gresala fara voie, nu am scris asa in mod intentionat, in sensul de a-l "tachina" pe Aurelc.Eu imi cer scuze oricum pentru eroarea ce, totusi, imi aprartine cu sau fara voie.
Daca ai observat gresala, inseamna ca ai citit mesajul meu.Vreau sa-ti multumesc si pentru aceasta " osteneala".

Aurelc
470. Postat la 18/10/2009 00:05 - 5676z23h38m
Nu e nici o problemă Avram, a greși e omenește. Eventual poți corecta textul de mai sus apăsând în partea de sus a mesajului cu pricina pe butonul "Editează postarea" și atunci îți redeschide mesajul, tocmai pentru eventuale corecturi de gramatică sau de exprimare, ca mesajul să poată fi înțeles cât mai clar. În rest, nu te necăji, am zâmbit și eu când mi-am revăzut nick-ul rebotezat, dar nu am ținut să te atenționez ca să nu crezi că m-am supărat Plus de asta, asemenea atenționări se pot face și prin MP ( Mesaj Privat) ca să nu deviem de la subiect ( iar vor spune unii că fac pe moderatorul... )

Referitor la acea traducere franceză, să știi c mi-ai spus un lucru foarte îmbucurător ! Slavă Domnului că se mai pot găsi chiar și în zilele noastre argumente care susțin faptul că Dumnezeu a folosit aștrii de pe cer ca să nu ne lase niciodată dezorientați sau fără repere

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Avram_76
471. Postat la 18/10/2009 00:05 - 5676z23h38m
Multumesc si tie Aurelc- ule smiley pentru intelegere.Si mai mult iti multumesc pentru faptul ca am mai invatat cate ceva cu privire la folosirea Forumului. ( sunt bune si greselile la ceva, cateodata) :lol:

fullban1
472. Postat la 18/10/2009 00:07 - 5676z23h36m
Avram_76 a scris:
Sunt foarte uimit de versetele si explicatiile date de Aurelc.Cu aceste versete in minte, as dorii sa ne amintim si de un alt verset cheie in descifrarea acestei enigme: Daniel 7;25 "se va incumeta sa schimbe VREMURILE si legea"- traduce Cornilescu, tendentios sau nu, Domnul stie, insa, hai sa ne uitam si in alte traduceri.In Biblia Ortodoxa, acelasi verset, " se va incumeta sa schimbe SARBATORILE si legea".In Biblia tradusa de Gala Galaction, acelasi verset, "se va incumeta sa schimbe PRAZNICELE si legea".Si in Biblia franceza, am vazut cu ochii mei, acelasi verset tradus astfel:" se va incumeta sa schimbe "CALENDARUL si legea" .
Prin urmare, iata, din ceea ce foarte precis a descris Aurelc episodul de la Niceea din anul 325, nu putem intelege altceva decat ca atunci a fost implinita aceasta parte din profetia sacra a lui Dumnezeu, cu privire la schimbarea CALENDARULUI Sau si a LEGII Sale.Vazand aceste lupte ce s-au dat in decursul secolelor pentru pastrarea, respectiv, distrugerea calendarului biblic, se naste fireasca intrebare;" de ce este asa de important calendarul"?

Ei , nu te supăra frate Avrame , dar pe Iudei nu " Sinodul de la Nicea " i-a obligat să schimbe CALENDARUL punând în locul lui NISAN ca primă lună din an , o altă lună care este toamna .

Și mai lăsați ridicatul în slăvi a unor oameni și învățați măcar din cuvântul lui Petru cu ocazia Cincizecimii , Cui aducea slavă și pe cine slăvea el și ceilalți slujitori ai Celui Veșnic !

Calendarul " Iulian " funcționa de foarte mult timp în imperiul Roman , celalte da , acolo sau stabilit ca norme de credință .
Avram_76
473. Postat la 18/10/2009 00:08 - 5676z23h35m
Frate, la experianta dumneavoastara de zeci de ani in credinta, ma uimiti cu cata superficialitate tratati unele aspecte.
Este foarte important calendarul biblic, acela care are deaface cu credinta, cu religia.Conform calendarului biblic, anul incepe cu luna Nisan ( Exod 12 ; 2) si dintotdeauna evreii asa au sustinut ca luna Nisan este luna intaia a anului si asa sustin si acum.Ei tin exact sarbatoarea Pastelui in ziua a patrusprazecea a lunii Nisan si nicidecum in luna a saptea ( Tisri) la care faceti dumneavoastra aluzie, o aluzie tendentioasa.Daca ar considera luna a saptea ca prima luna a nului ar tine si Pastele in acea luna pe care o incriminati dumneavoastra.Stiu ei foarte bine care este luna intai a anului, luna care conteaza in relatia lor si a nostra cu Dumnezeu.Cat despre "anul nou" de care, bineinteles, nu pot sa fac abstractie ( as cadea si eu in aceeasi ingnoranta), despre "anul nou civil" al evreilor, vreau sa va spun ca nu are nici o importanta atata vreme cat nu se ia acel punct, ca punct de referinta, in calculul sarbatorii Pastelor.Hai sa fim seriosi.Si in aceasta seriozitate, ingaduiti-mi un pic de nebunie.Cand a creat Dumnezeu pamantul, ce luna era?Cand a zis Dumnezeu sa fie pomi cu rod in iei, ce luna era?Nu va pot spune cu certitudine, dar un lucru va pot spune cu certitudine.ERA TOAMNA!Ca deaceea erau toate coapte.Ei bine, acel prim an a inceput cu toamna.Probabil deaceea tin evreii anul nou civil toamna, ca stiu eu mai bine ca si dacii, de ex, sau ca grecii cum stau treburile existentiale ale acestei lumi.
Cat despre episodul de la Niceea, cine nu stie ce s-a intamplat acolo, si ce s-a dezbatut, nu poate fi numit decat un crestin mediocru care habar nu are pe ce lume traieste.Iubitul meu frate, crestinismul autentic, pazea Pastele la data de 14 Nisan, odata cu iudeii, indiferent de ziua in care aceasta data ar fi cazut.Deci iata ca, pana atunci, si EVREI si crestinii adevarati, pazeau in a patrusprezecea zi a lunii intai.Deci stiau foarte bine si evrei si crestinii care este luna intai a anului, asa ca afirmatia dumneavoastra este total pe langa adevarul istoric.Da, ceilalti crestini, debusolati de la adevarul lui Dumnezeu, au inceput sa tina Pastele la alte date decat data stabilita de Domnul.Si sa stiti ca acei crestini debusolati de odinioara, au si astazi frati care le calca pe urme.Debusolarea aceasta este la fel de grava indiferent daca eroarea este de ordinul zilelor, saptamanilor, lunilor sau de doar o zi.Asa ca, bine am face daca ne-am fixa acul busolei spre Ierusalim.
Eu nu ridic pe nimeni in slavi, dar nici nu sunt un frate care sa nu recunosc meritele altor frati.Chiar ma bucur cand intalnesc frati capabili si documentati si nici macar nu ma supar cand intalnesc un altul mai bun decat mine.Dimpotriva, ma bucur pentru ca am ocazia sa invat.

fullban1
474. Postat la 18/10/2009 00:09 - 5676z23h34m
Tu privești la Yerusalemul pământesc , dar creștinii autentici sunt invitați să privească la Yerusalemul cel de sus . Nu are sens să-ți mai spun unde scrie . Nu înțeleg ce te-a supărat așa de tare . Eu punctam ideia că în calendarul ebraic ar fi trebuit să fie prima lună NISAN și nimic mai mult , fie el chiar și calendar civil . Referitor la faptul că erau copaci cu rod în Eden , de data aceasta mă uimești tu pe mine , căci dacă pe pământul nou , în Sfânta Cetate pomul vieții va rodi în fiecare lună , eu cred că așa era și la început , când totul era " foarte bun " . Ei uite că și eu sunt puțin nebun .
Avram_76
475. Postat la 18/10/2009 00:09 - 5676z23h34m
Iubitul meu frate, Iedidia, chiar imi sunteti simpatic.Smile De fel, nu sunt f suparacios.Insa este foarte adevarat faptul ca sunt putin iritat la orice mi se pare a fi un atac impotriva evreilor.Si ca sa ma intelegeti mai bine si pentru a intelege un adevar foarte important, va invit sa veniti impreuna cu mine la subiectul, "Aforisme", unde determinat de discutia noastra am postat un aforism propriu, la care tin foarte mult.Pentru identificare, aforismul se intituleaza " Ierusalim".Astfel, poate o sa intelegem odata pentru totdeauna cum sta traba cu cele doua Ierusalime amintite de dumneavoastra.

fullban1
476. Postat la 18/10/2009 00:09 - 5676z23h34m
Dumneavoastră , derivă din cuvintele "domnia voastră " . Eu nu sunt "domn" , Unul singur există . Eu sunt frate și poți să-mi zici "tu".
Ziditorului îi zicem " Tu " , iar noi ne domnim .

Măi ce mari am mai ajuns !
abdon
477. Postat la 18/10/2009 00:11 - 5676z23h32m
Dupa cum am inteles din studiul unui frate, evreii, sau dezorientat in timpul robiei Babiloniene.

fullban1
478. Postat la 18/10/2009 00:11 - 5676z23h32m
Dezorientarea a început mult mai demult . Aduceți-vă aminte de exilările din timpul asirienilor făcute în Israel . Au fost aduși în locul evreilor alte triburi din răsărit , iar aceștia necunoscând obiceiurile țării , li s-a trimis un preot ca să-i învețe despre dumnezeul țării . Și știți ce făceau ? Dar curios este faptul că nimeni nu se prea gândește că acel preot care a fost adus , nu era dintre leviți , ci era un preot ce se trăgea din cei puși de Ieroboam din tot poporul și care slujeau vițeilor făcuți în Dan și Betel . Mai era aceea religia curată a lui Israel ? De ce credeți că Neemia nu a fost deacord ca împreună cu fii robiei să zidească și cei din Samaria ?
Aurelc
479. Postat la 18/10/2009 00:13 - 5676z23h30m
sambataru a scris:
După câte am înțeles din studiul unui frate, evreii, sau dezorientat în timpul robiei Babiloniene.

Dezorientet în ce sens ? Fi un pic mai concret că văd că lumea nu prea înțelege ce vrei să spui.. ( eu de exemplu smiley ) N-au mai văzut luna pe cer ? Sau nu mai vedeau când se coace grâul ? ( că porunca era "Păzește luna secerișului " )

abdon
480. Postat la 18/10/2009 00:15 - 5676z23h28m
in sensul faptului ca: au schimbat denumirea lunilor

Aurelc
481. Postat la 18/10/2009 00:16 - 5676z23h27m
Era cât pe ce să înțeleg altceva măi sâmbătare.... Eu asta nu aș numi-o dezorientare.. ci e o dovadă a evoluției limbii, cu adăugarea a noi termeni în vocabular..

Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164428 vizite unice Powered by PHP-Fusion