fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20981. Postat la 26/12/2012 05:26 - 4511z18h13m
Costy, am constat că nu mai înțeles. Eu am scris de doar 3 săptămăni de 6 zile lucrătoare: după Sabatul datei de 8, după Sabatul zilei de 15, și după Sabatul zilei de 22. Nu m-am referit la numărul de Sabate . Săptămâna înainte de 8 are 7 zile, iar săptămâna de după 22 are 7 zile urmată de 1 a lunii următoare , deci 8 zile. Supun atenției această neconcordanță. Luna are doar trei săptămâni a câte 6 zile lucrătoare așa cum scrie în poruncă. De ce ? Porunca spune clar 6 zile lucrezi. Se spune cumva că din cauza lunației între Sabate sunt 7 sau 8 zile lucrătoare? Scrie cumva că după înceierea creatiunii s-a mai stat o zi , sau două , ajun de lună nouă și lună nouă? Noi trebuie să căutăm cărările vechi. Cărarea cea mai veche este Creațiunea. Acolo e începutul. De acolo se începe numărătoarea zilelor. Ziua 1 a creațiunii nu e lună nouă. Îmi explici de ce nu se numără în calendar? A început Dumnezeu creațiunea cu o zi de sărbătoare ? A lungit Dumnezeu săptămâna cu două zile ca Adam și Eva să mănânce și să se veselească la Sărbătoarea Corturilor? Oare nu vede nimeni că acest calendar, desconsideră săptămâna creațiunii și nu ține cont nici de porunca a 4-a?
Frate ELIAHU, ai explicat doar 3 sau 4 ocazii în care sărbătorile au trecut cu una sau două zile de Sabatul săptămânal . Acestea sunt clarificate în Biblie: poporul s-a veselit mai multe zile. Dar chiar dacă , după Sabat, oamenii au mai sărbătorit, o zi sau două, ei au mai lucrat 5 sau 4 zile, apoi au intrat în Sabatul hotărât de Dumnezeu la creațiune.Indiferent de ce sărbătoare era, Sabatul de care scrie în porunca a 4-a venea după 6 zile. Mereu și mereu , ne spune creațiunea, și porunca a 4-a , între Sabate sunt 6 zile.
Calendarul spune că nu. Calendarul are zile care nu se numără , de parcă lunația nu ar face parte din creațiune. Deci în continuare tu nu ai lămurit de ce calendarul nu ține cont de :
1- Creațiune
2- Porunca a 4-a
Luna arată vremea sărbătorilor, nu Sabatul. Sabatul este hotărât de Dumnezeu și vine după 6 zile lucrătoare, așa după cum a hotărât El.
Frate ELIAHU, de la Sarbatoarea Pastelui pana la Sarbatoarea Cincizecimii, cate zile numarati, va ies 50 de zile sau mai multe?
De unde ati dedus ca era a 7 a luna cand a initiat Creatiunea?
Va rog sa-mi raspundeti direct la intrebari fara prea multe cuvinte...
Avand in vedere ca cerul este uneori inourat, nu este mai simplu sa numaram, decat sa urmarim luna, care este diferenta si unde se gaseste greseala?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Calendar cu săptămâna după fazele Lunii
21001. Postat la 26/12/2012 19:13 - 4511z4h27m
(odată cu trecerea la pagina 2 s-a rezolvat problema . Mai rămâne la Yahuda să se îndrepte )
Așteptam ca cineva să intervină că uitasem o întrebare:
- câte zile sunt de la Sabatul din 29, până la Sabatul din 8?
Pe scurt ca să nu mi se mai strice paginația
Dragă sora Lucia, încerc să-ți dau un răspuns prin cât mai puține cuvinte:
1. deja de un an de zile, eu am înțeles că... EXACT... de a doua zi după Sabat, din ziua când veți aduce snopul ca să fie legănat într-o parte și într-alta, să numărați ȘAPTE SĂPTĂMÂNI ÎNTREGI (Leviticul 23.15! ...adică 6 zile să lucrezi (în campania agricolă... la seceratul orzului), și a 7-a s-o serbezi = Shabbath r11; Ziua 7-a de odihnă (neputând începe săptămâna întreagă nici în timpul celor 7 zile de Pesach, nici într-o săptămână nelegiuită = scoasă din cadrul lunii)! Biblic, atâta timp cât mi se cere să număr 7 săptămâni întrgi, pe mine nu mă interesează numărul de zile până la Sărbătoarea Săptămânilor = Shavuot (data când s-a primit VERBAL Legea, rânduielile = sărbătorile, și poruncile Decalogului pe muntele Sinai). Pentru mine, Cincizecimea reprezintă EXACT cele 50 de zile pe care Biblia îmi cere să le număr... de la Shavuot, până când Moise a coborât cu Tablele Mărturiei pe care le-a spart de piciorul muntelui, și așa mai departe, până la Sărbătoarea strângerii roadelor serbată (cred eu) prin muncă (primirea celui de-al doilea rând de Table ale Mărturiei, tăiate de Moise, și scrise cu degetul lui YHVH.
2. Luna 7-a Tișrei-Etanim, este luna tuturor începuturilor administrative (pentru om, și de către om). Ca evenimente inaugurale ale anului administrativ-civil avem:
- începutul Creațiunii lumii acesteia (ziua întâi a săptămânii întâi, luna 7-a r11; Genesa 1.3);
- începutul vieții postdeluviene, oprirea corabiei lui Noe pe Ararat (Genesa 8.4);
- începutul activității în Cortul întâlnirii lui Moise (Exod 40.17);
- începutul activității Sfântul Locaș edificat de Solomon (2Cronici 7.8-10);
- nașterea lui Mesia (Luca 1.5-44), ...și putem continua.
3. Chiar dacă cerul este uneori înnorat, noi trebuie să știm numărăm mai bine decât știau cei care au trăit acum 4000 de ani înaintea noastră care, dacă ei știau să-și anunțe sărbătorile cu sunete de trâmbițe și fumuri de pe deal, cu atât mai mult noi putem să ne anunțăm cu telefoane mobile și cu atâtea programe de Net și de socializare. Eu pot avea legătură cu peste 100 de frați și surori de pe 3 continente (Europa, America și Orientul mijlociu - în celelalte nu cunosc pe nimeni), care uneori ne înțelegem (alte ori nu în acest sistem). Cei mai preciși specialiști în stabilirea Lunii noi, nu sunt evreii, ci arabii, care dau cu cea mai mare exactitate Luna nouă pe zone de pe tot globul.
4. cu actuala tehnică de calcul și informare, cu peste 4 programe astronomice, oricine poate calcula Luna nouă la minut (dacă nu la secundă) - sau într-o săptămână de stat în aer liber, în care poți să urmărești Cerul, după ce ai fost ținut în beciurile oricărei pușcări pentru credința în YHVH! Într-o lună, se poate stabili exact când pică Luna nouă peste o altă lună, cu posibilitatea corectării la fiecare lună.
Un an de zile eu am urmărit cu 4 cunoscători (din vreo 8 care am început) din 4 regiuni diferite din țară (în afară de cei din străinătate) - problema este că eu sunt cel care nu accept să fac nici un rabat de la Biblie
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
21018. Postat la 27/12/2012 04:56 - 4510z18h43m
Roagă administrația să posteze calendarul pentru a număra, cu toții, cele 50 de zile.
Veni, vidi, vici!
De ce să mai rog eu administrația să posteze calendarul pe care m-am și grăbit să-l pun la dispoziție, constatând ulterior și câteva greșeli de editare?
Eu am specificat de multe ori că nu sunt nici desăvârșit, și nici infailibil! ...eu doar mă străduiesc să slujesc după Voia Stăpânului... ca un rob netrebnic.
Interesul meu ar fi, să mi se arate GREȘELI, ...pentru a ne perfecționa ca un TRUP cu membre (nu cu membrii) - eu știu ce am făcut, și de la Cine am primit lumina - acum, am nevoie doar de ajutor cu observații și eventual mustrări pentru greșeli (că intenționat nu este cazul)... pentru TOT ce nu bate CU BIBLIA... în esență șiformă, la semnificație și literă, la Cuvânt și verset, ...convins că unde nu este COINCIDENȚĂ PERFECTĂ, este o greșeală, și aceasta trebuie să găsim cu toții, nu să înghițim ceva pe nemestecate!
Nu înțeleg de ce să numărăm cu toții zilele - nu putem număra individual și să ne exprimăm observațiile și eventual neînțelegerile?
În ceea ce mă privește, știu că prin ajutorul fratelui Aurelc am reușit să schimb forma documentelor, pe care ți le-am trimis și ție. Că tu nu poți studia singură, este o altă problemă, și este grea la vârsta aceasta.
Am să mai trimit o dată materialul, cu ultimile corecturi, și aștept cu drag ORICE OBSERVAȚIE în ADEVĂR și DUH SFÂNT - îmi este mai greu, să primesc întrebări și observații insistente și tendențioase într-o lumină dogmatică și doctrinară!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
21023. Postat la 27/12/2012 12:49 - 4510z10h50m
George dragă, dacă nici eu nu am pus întrebări, nu am arătat greșeli și nu am făcut observații, nu știu cine a mai făcuto!
Te-am adus la disperare ( și pe Iedidia) cu întrebarea : câte zilele sunt între Sabatul din data de 29 până în Sabatul din data de 8?
Doream postarea calendarului cu cele 50 de zile deoarece calendarul tău are zile care nu intră în cele 6 lucrătoare: 29,( în unele luni 30) și 1 luna următoare, și logic, dacă le excluzi la numărat, nu fac parte nici din numărul celor 50. Sau acolo da?
Eu le am în fața ochilor și nu ies 50. De aceea am scris: să venim, să vedem și să ne lămurim. TOȚI. Că nu toți au privilegiul pe care îl am eu, ca pe masa mea de lucru să stea calendarul, despre care aflu că nu e corect?constatând ulterior și câteva greșeli de editare?
Deci, acum, am înțeles întrebarea ta fără sens, dar... legitimă pentru oricine nu știe nimic în domeniu!
S-o luăm pe rând - întâi răspund la întrebări, și apoi... pot aduce și explicațiile necesare pentru înțelegere!
- înrebare: câte zilele sunt între Sabatul din data de 29 până în Sabatul din data de 8?
- răspuns: Orice lună calendaristică are 29 sau 30 de zile (pe timpul unei lunații de 29 de zile, 12 ore și 44 de minute - fără să evaluăm secundele). Săptămâna de 7 zile se include de 4 ori în lună (4x7=28), cu un rest de 1 zi, când luna are 29 de zile (28+1=29), cu rest de 2 zile, când luna are 30 de zile (28+2=30).
Prima zi a lunii, este sărbătoarea biblică de Lună nouă (ca zi de sărbătoare, nu admite lucrări de slugă = care ar putea fi plătite).
După ziua de Lună nouă, urmează prima săptămână de lucru (care începe cu a 2-a zi a lunii ca primă zi a săptămânii întâi a lunii, și se termină cu a 8-a zi a lunii ca ziua 7-a a săptămânii întâi a lunii).
După Shabbath-ul primei săptămâni, urmează a doua sptămână de lucru (care începe cu a 9-a zi a lunii ca primă zi a săptămânii a doua a lunii, și se termină cu a 15-a zi a lunii ca ziua 7-a a săptămânii a doua a lunii).
După Shabbath-ul celei de-a doua săptămâni, urmează a treia sptămână de lucru (care începe cu a 16-a zi a lunii ca primă zi a săptămânii a treia a lunii, și se termină cu a 22-a zi a lunii ca ziua 7-a a săptămânii a treia a lunii).
După Shabbath-ul celei de-a treia săptămâni, urmează a patra sptămână de lucru (care începe cu a 23-a zi a lunii ca primă zi a săptămânii a patra a lunii, și se termină cu a 29-a zi a lunii ca ziua 7-a a săptămânii a patra a lunii).
Dacă Shabbath-ul celei de-a 4-a săptămâni a lunii este ÎNTUNECAT (Luna este în conjuncție = în dreptul soarelui = luna nu se vede luminată) înseamnă că luna are 29 de zile, și ziua următoare (când Luna nouă se naște - MOLAD) este ziua de Sărbătoare de Lună nouă, ca prima zi a lunii următoare!
Dacă Shabbath-ul celei de-a 4-a săptămâni a lunii este LUMINAT (Luna este până în conjuncție = faza de ultimul pătrar neîncheiată = luna se vede luminată) înseamnă că luna are 30 de zile (Luna intră în conjucție după Shabbath-ul din ziua 29-a a lunii)... implicând o zi în plus după săptămâna a 4-a, o zi de Ajun de Lună nouă, corespondentă cu două zile de Lună nouă (2 zile de sărbătoare de Lună nouă =1Samuel 20.5 (mâine este Lună nouă), 18 (mâine este Lună nouă) și 27 (ziua a doua de Lună de Lună nouă).
Astfel, din 29 ale unei luni de 30 zile, până în ziua 8-a a lunii următoare sunt 10 zile.
Exemplu:
Luna Adar - ziua 29 a lunii - Shabbath
..................- ziua 30 a lunii - Ajun Lună nouă
Luna Nisan - ziua 1 a lunii - Sărbătoare de Lună Nouă
..................- ziua 2 a lunii - ziua 1 a săpt
..................- ziua 3 a lunii - ziua 2 a săpt
..................- ziua 4 a lunii - ziua 3 a spăt
..................- ziua 5 a lunii - ziua 4 a săpt
..................- ziua 6 a lunii - ziua 5 a săpt
..................- ziua 7 a lunii - ziua 6 a săpt
..................- ziua 8 a lunii - ziua 7 a săpt.
Cu număratul celor de zile este greu de înțeles și pentru cei care s-au născut în credința Sărbătorilor, pentru că... stând LIPIȚI de înțelegerea ,,după cum au apucat,, să învețe, nu mai pot analiza scrierea din Biblie... să numărați 7 SĂPTĂMÂNI ÎNTREGI... cum înteregi ??? ...întregi, cu 6 zile de lucru, și 1 zi de Shabbath; întregi de muncă, nu... 4 zile muncă și a 5-a de Shabbath, cum ar fi dacă s-ar începe numărarea din 16 Nisan.
NUMAI și NUMAI AȘA, Sărbătoarea săptămânilor = Shavuot, oricum s-ar număra săptămânile întregi, ea pică EXACT după o zi de Shabbath, cum scrie la Exod 12.10,11 și 16, unde vedem clar (prin Duh), că Shavuot a fost după o zi de Sabbath.
Răbdare și rugăciune, până înțelegi - dar... dacă îți ste rușine să vorbești în Adunarea ta despre acest calendar, ...ce pretenție ai să-l înțelegi??? Eu sunt fericit să pot deschide mintea oricui, să prezint aceste Sfinte rânduieli în fața întregului oraș, în fața întregii lumii, că știu și sunt convins că o fac spre Slava lui YHVH! Să-mi fie RUȘINE cu YHVH în fața lumii??? Mi-e RUȘINE cu lumea în fața lui YHVH!!!
Greșeli de editare mi-a găsit fratele din Bacău, la Calendarul de perete trimis, la luna Etanim, unde evidențiasem zilele lunii cu ziua 1, 3,4,5,6,7,7,8, și sub zilele de 8,15 și 22, datele calendarului gregorian solar (lumesc-păgân, fiind greșite!
Deconectat
21048. Postat la 28/12/2012 05:44 - 4509z17h55m
Apreciez stăruința ta de-a repeta încă odată și încă odată calendarul DUPĂ.( după Creațiune, după Sinai, după Levitic, deoarece înainte nu era așa ) .
Dar nu mi-ai scris nimic cum se potrivesc cele scrise........în Poruncă și în Creațiune? Aici e durerea mea . Mi-ai dat exemple , dar despre aceste practici de sărbători de prima zi și de a doua zi de Lună nouă, Dumnezeu, zice : sărbătorile voastre. Nu zice că El le-a lăsat. Oamenii la sfârșit de lună mai sărbătoreau o zi sau două pentru sufletul lor, apoi, își mai aminteau să mai și lucreze 6 zile pentru că așa scrie în poruncă. Și uite-așa la sfârșit de lună oamenii au hotărât să nu mai respecte Porunca a 4-a . Începeau zilele în care se poruncea să lucrezi, 6, cu una sau două zile de sărbătoare, după cum era lunația.. Dar cum explici că de 3 ori respecți porunca , iar la sfârșit de lună nu?. În Iacov scrie că dacă nu respecți una din Porunci le calci pe toate. De 3 ori da și o dată nu, crezi că nu intră sub această atenționare? Dar scrie clar să lucrezi 6 zile după Sabat. Nu scrie nicăieri că după Sabat la sfâtșitul lunii, sărbătorește una sau două zile, apoi dă-Mi și Mie partea Mea!. Acest sfârșit de lună urmat de zile de sărbătoare nu este menționat în Biblie , nici la Creațiune, nici în Porunca a 4-a, nici în Levitic 23. De aceea eu mai pun o întrebare: Când a hotărât Dumnezeu aceste zile de sărbătoare?
Luna are sărbătorile. Sabatul nu e condus de Lună. Sabatul e condus de Dumnezeu, e creația Lui , e al Lui.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21050. Postat la 28/12/2012 09:30 - 4509z14h9m
Pace!!! Ioan Olah a scris:Frate George as dori sa aduc cateva argumente fara sa jignesc pe cineva,să ne amintim că săptămâna de șapte zile și Sabatul care se ține astăzi, este Bazat pe principiul Creației: ,ar trebui sa luati in considerare Saptamana de 7 zile a Creatorului ,deorece saptamana care o paziti ajunge la 8 sau 9 zile ,cea ce este eronat,din punctul de vedere al acestor versete:
Astfel au fost sfîrșite cerurile și pămîntul, și toată oștirea lor.În ziua a șaptea YHVH Și -a sfîrșit lucrarea, pe care o făcuse; și în ziua a șaptea S'a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.YHVH a binecuvîntat ziua a șaptea și a sfințit -o, pentrucă în ziua aceasta S'a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:1-3)
Porunca este de a lucra șase zile și a se odihnii in ziua a șaptea. Scriptura nu ne invața ca saptamana sa fie formata din opt sau 9 zile, cum e in cazul in care am observa un Shabbat lunar.
Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s'o sfințești.Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău.Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată lui YHVH, Creatorul tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.Căci în șase zile a făcut YHVH cerurile, pămîntul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S'a odihnit: de aceea a binecuvîntat YHVH ziua de odihnă și a sfințit -o. (Exodul 20: 8 -11)
Scriptura ne învață că numărarea zilelor începe de la prima zi a creației până la a saptea care este Shabbatul,si astfel este saptamana de 7 zile,prin urmare, este imposibil să fi fost numărate de la ciclul lunar, deoarece luna a fost creata în ziua a 4 a Creației (Geneza 1:14-19)
YHVH a zis: ,,Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne cari să arate vremile, zilele și anii; și să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul.`` Și așa a fost.
YHVH a făcut cei doi mari luminători, și anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpînească ziua, și luminătorul cel mai mic ca să stăpînească noaptea; a făcut și stelele.YHVH i -a așezat în întinderea cerului, ca să lumineze pămîntul,să stăpînească ziua și noaptea, și să despartă lumina de întunerec. YHVH a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a patra. (Geneza 1:14-19)
Un citat care vorbește foarte clar despre acest lucru este (Exodul 16:25-29), aici Creatorul a poruncit ca sa se stranga mana timp de 6 zile,astfel dar intrebarea este:
a poruncit cumva Creatorul sau sta scris ca trebuia colectata mana timp de 7 zile sau mai multe zile ? Desigur ca nu !!!
Moise a zis: ,,Mîncați -o azi, căci este ziua Sabatului; azi nu veți găsi mană pe cîmp.Veți strînge timp de șase zile; dar în ziua a șaptea, care este Sabatul, nu va fi.``În ziua a șaptea, unii din popor au ieșit să strîngă mană, și n'au găsit. Atunci YHVH a zis lui Moise: ,,Pînă cînd aveți de gînd să nu păziți poruncile și legile Mele?
Vedeți că YHVH v'a dat Sabatul; de aceia vă dă în ziua a șasea hrană pentru două zile. Fiecare să rămînă la locul lui, și, în ziua a șaptea, nimeni să nu iasă din locul în care se găsește.`` (Exod 16:25-29)
Aceasi Scriptura contrazice teoria Șabatului lunar pentru ca, daca ne uitam la porunca de a numara 7 saptamani pentru a ajunge la Sarbatoarea de Shavuot(Cincizecimii) si astfel ne da 49 de zile,(A 50a zi este De a doua zi dupa Sabat,sa numarati) ceea ce inseamna ca saptamana este de 7 zile și daca ar fi facuta dupa calculul lunar,atunci Sarbatoarea ar fi sarbatorita intotdeauna gresit ca data.
De a doua zi dupa Sabat, din ziua cand veti aduce snopul ca sa fie leganat intr-o parte si intr-alta, sa numarati sapte saptamani intregi. Sa numarati cincizeci de zile pana in ziua care vine dupa al saptelea Sabat; si atunci sa aduceti lui YHVH un nou dar de mancare.
Un alt exemplu este saptamana de ani
Sa numeri sapte saptamani de ani, de sapte ori sapte ani, si zilele acestor sapte saptamani de ani vor face patruzeci si noua de ani. (Lev.25:8)
Traim in vremea Babelului,a confuziei, unde cei care nu pastreaza cu sfințenie Shabbatele vor fi dati de rușine,pentru asta, atata, cat mai avem timp de Intoarcere ar fi bine sa lasam pacatul ,deorece Yashua HaMashiach este aproape,si sa ne Intoarcem la adevarul din Scriptura . Shalom !!!
Dragă soră Lucia! Ca să înțelegem acest lucru, trebuie să știm foarte bine ce înseamnă noțiunea de Lună nouă, și câteva date despre fazele Lunii.
1. Luna nouă este PRIMA fază a Lunii, când Luna si Soarele sunt in conjunctie si rasar (și apun) odata (în același timp - 3 la 4 zile Luna se află lângă Soare. Pe durata fazei de Lună nouă, Luna nu este vizibila pe cer (fiind lângă Soare, ne arată partea-jumătatea opusă Soarelui, pe care.. nefiind luminată de Soare, nu se vede).
Intre faza de Lună nouă și faza de Lună plină, Luna se tot îndepărtează de Soare, razele Soarelui luminând pe fiecare zi ce trece o suprafață din Lună din ce în ce mai mare - Luna este în creștere - după aproximativ 8 zile de la Luna nouă (în jurul Sabatului) Luna este luminată 50% (în emisfera nordică sub forma literei D de la descrește=luna minte, în emisfera sudică sub forma literei C de la crește=luna spune drept).
La faza de Lună plină - Luna si Soarele sunt în opozitie față de noi care suntem în centru orizontului - cand Soarele apune, Luna răsar, și invers când Soarele răsare, Luna apune - Soarele luminează toată suprafața Lunii văzută și de Soare, și de noi - Luna este luminată 100%.
Între faza de Luna plină și faza de Luna nouă, Luna este în descreștere - faza a 3-a a Lunii... Ultimul pătrar, luna este atinsă de razele Soarelui doar pe jumătate din suprafața ei - este luminată 50%.
2. Ziua de Luna nouă sau Sărbătoarea de Lună nouă, este prima a oricărei luni calendaristice, după rânduiala cerească, și... după 1 (o)zi... nu pot fi 2 zile, nici o lună nu poate avea 2 zile de Lună nouă (una lângă alta). Orice lună poate avea 29 sau 30 de zile, în legătură vitală cu lunația de 29 zile, 12 ore și 44 minute (astfel, în unele cazuri, putem avea 2 luni apropiate cu 29 de zile, sau 2 luni apropiate cu câte 30 de zile. Dacă urmărim lunația fiecărei luni, vom constata că cele 4 faze ale lunii ne arată 4 săptămâni (câte 7 zile) în totalul de 28 zile, încadrate în orice lună de 29 sau 30 zile; dacă luna are 29 de zile, avem ziua de Lună nouă și 4 săptămâni 28 zile (24 zile lucrătoare, și 4 Sabate-Zile de odihnă), plus prima zi de Lună nouă = 29 zile; dacă luna are 30 de zile, avem prima zi a lunii norma ziua Sărbătorii de Lună nouă, 4 săptămâni de 28 de zile (24 lucrătoare și 4 Sabate-zile de odihnă, plus ziua de Lună nouă = 29 zile, plus a 30-a zi a lunii în care Luna nu se vede (Sabatul din 29 fiind luminat până în conjuncție), rezultă că luna are 30 de zile, cea de-a 30-a zi oricărei luni, fiind NU ZI DE LUNĂ NOUĂ, ci ca ultima zi a lunii care se termină, este Zi de sărbătoare de Lună nouă, ca Ajun de Lună nouă, pentru Sărbătoarea de Lună nouă a lunii care începe... și tot așa, pentru toate 12 sau 13 luni ale anilor comuni sau bisecți (embolismici).
Din 1Samuel 20.27: A doua zi, ziua a doua a lunii noi, locul lui David era tot gol... înțelegem CLAR, că... prima zi a Lunii noi astronomice este a 30-a zi a unei luni calendaristice (care se termină), în timp ce a doua zi a Lunii noi astronomice, este PRIMA ZI a lunii calendaristice (care începe).
Un mic secrețel, desparte categoriile de oameni care respectă acest tip de calendar, cu până la 3 zile diferență.
Ținând cont de TOATE PREVEDERILE BIBLICE ale TUTUROR Bibliilor din f. multe traduceri, și din 2 variante ale Cărții lui Enoh, eu am ajuns la concluzia că Luna nouă BINE CALCULATĂ, îmi este confirmată de Luna plină pe Sabatul din 15 ale fiecărei luni, ...în SINGURA ZI DIN LUNĂ când Luna are luminozitate maximă de 100%, ȘI o magnitudine maximă de peste 12 lucși (strălucire - EXACT a 7-a parte din lumina Soarelui).
3. Da! ...sora Lucia! Ziua de Luna nouă... biblic, după orice Biblie creștină, nu poate face parte din zilele săptămânii, pentru că fiind Sărbătoare (pentru cine o respectă), nu poți lucra în ea (nici o lucrare de slugă, sau... plătită), și nu poate fi nici Sabat, dacă admit că Sabatul este după fiecare A 6-A zi de muncă.
În aceeași ordine de idei, eu îmi permit să le zic MINCINOȘI la toți care afirmă că țin SĂRBĂTORILE Levitice (Levitic 23) într-un calendar în care guvernează SĂPTĂMÂNA PERPETUĂ și SUCCESIVĂ de... 7,7,7,7,7,7,7,7,7 zile ale Creațiunii, de la Creațiune. Dacă 6 zile lucrează și a 7-a este Sabatul... fără ABATERE, ...unde încadrează Sărbătorile de Lună nouă (și Trâmbițe), pe cele de Lună plină (Corturile și Pesach), precum și pe cele ciclice (Ispășirea, Sărbătoarea săptămânilor, ...și indiferent cu apreciază Cincizecimea). Dacă respecți SĂPTĂMÂNA, ...NU SE POATE respecta SĂRBĂTORILE - dacă ții sărbătorile, NU SE POATE respecta SĂRBĂTORILE.
Singura confesiune care POATE respecta calendarul cu SĂPTĂMÂNA SUCCESIVĂ și PERPETUĂ, este CEA ADVENTISTĂ care a desființat SĂRBĂTORILE VEȘNICE - nici calendarele evreiești nu respectă aceasta, decât cu mișcarea Lunii noi cu până la 2 zile diferență de cum arată Astrele, ca să nu se apropie Sărbătorile din ZILE VARIABILE (după Luna nouă), de SÂMBĂTA... FIXĂ... tot a 7-a zi, din săptămâna nelegiuită-scoasă din cadrul lunii.
Judecați voi! ...ziua se reglează în lună, luna se releglează în an, dar săptămâna nu ascultă de nici o lege. SINGURUL LUCRU care ni-l spune săptămâna, este că ea are 7 zile (septe - mano) dar... când începe??? NIMENI NU POATE SPUNE! Săptămâna este și luni până duminică (așa cum era la creștini), și de duminică până sâmbătă (așa cum este acum la toți creștinii, și la evrei), și de sâmbătă până vineri (cum este la islam), poate fi de marți până luni, ...și de joi până miercuri, ...oricum am lua-o este FOARTE BINE, ...O SĂPTĂMÂNĂ (ca durată) în afara oricărei rânduieli.
Creatorul nostru nu ne poate pune într-o într-o asemenea DILEMĂ - noi suntem cei care nu ne putem dezlipi de ce am apucat de la cei care au primit această înșelătorie cu gâtul pe tăietor și în arenele romane!
Dragă frate Ioan Olah, pe cât este de simplu, pe atât este de dificil de scris! În cel mai scurt timp, sper ca Cel Prea Înalt să-mi dea putere și înțelepciune spre Slava Sa și spre salvarea ta (și a altora care văd lucrurile ca tine) din ghiarele CONFUZIEI provocate la Niceea, în dorința lui Nimrod, Nabucadnețar și alții care au vrut să conducă lumea prin impunerea rânduielilor unui calendar care să-l îndepărteze pe OM de UHVH!
Deconectat
21066. Postat la 29/12/2012 05:06 - 4508z18h33m
(Nu poți vedea bucuria mea, nu poți s-o simți. Sunt speriată de rezultat. Nu mă așteptam ca rugăciunile mele să fie răsplătite. Așa suntem noi oamenii!. Păcătoși. Ne rugăm și când primim răspuns la rugăciuni ne speriem. Tu mă poți bănui și acuza de multe, dar Tatăl și Mântuitorul meu știu, că bucuria a fost peste puterea de-a o spune. Handicapul este că nu știu cum s-o exprim., și atunci am lăsat ca imnul să vorbească)
Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care SĂ ARATE ANOTIMPURILE, zilele și anii;
Și celelalte citate , nu spun că Luna ne arată Sabatul.
Crezi că, Creatorul , nu ar fi specificat acest element important al ținerii Sabatului pe care El l-a instituit? El este Domn al ordini. Toate merg după hotărârea Lui și se vede clar că nu-I poți găsi vină că a lăsat ceva nelămurit.
Olah ne-a amintit de mana care trebuia culeasă în cele 5 zile doar pentru consumul unei zile, iar în ziua a 6-a se aduna dublu și pentru ziua de Sabat. Măcar aici, dacă nu s-a făcut la Creațiune, s-au la darea poruncii pe Sinai (vorbesc ca o nebună), se putea preciza că la sfârșit de lună trebuie să adune mană pentru 3 zile! Sunt căteva neconcordanțe de care , noi cei care nu suntem ca tine, obsedați de calendarul lunar, dorim să-ți atragem atenția și să reflectezi.
Mă repet. Zile de 6 lucrătoare avem în calendar 3, atât, 3. Avem de la 8 la 15, de la 15 la 22, și de la 22 la 29. Atât, deoarece tu nu numeri ziua de 1. Dacă ai număra-o , de la 1 la 8 sunt 7 zile. Deci întro lună doar de 3 ori , calendarul arată că 6 zile lucrezi. În calendar, luna începe cu data de 2.
Pentru sărbătoarea de Paște, rămâne să scot calendarul și să vorbim despre numărul zilelor.
Dragă surioară Valentina... fără să accepți tu, NIMENI nu te poate ajuta! Ajută-mă să te ajut!
ÎMPOTRIVA VOINȚEI TALE... NICI YHVH NU TE POATE AJUTA! După vorbirea ta... NICI DUMNEZEU! dar... din milă și compătimire, încerc să-ți mai dau un răspuns și... apoi... trebuie să fac o lucrare STRĂINĂ pentru mine dar (iarăși dar)... deocamdată... nu pot! ...să te ignor!
Osea 4.17: Efraim s-a lipit de idoli: lasă-l în pace!
Apoi... să ști și tu, că YHVH a dat și legi proaste! Ezechiel 20.25: Ba încă le-am dat și legi care nu erau bune și porunci prin care nu puteau să trăiască (cine este Cel care declară că a dat legile proaste???).
Nu poți înțelege că SĂPTĂMÂNA de 7 zile (6 zile de muncă și 1 zi de odihnă) este DOAR SĂPTĂMÂNA de LUCRU... lăsată OMULUI... pentru ca să nu cadă pe brazdă???
...Evrei 11.30: Prin credință au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite șapte zile.
Câte zile??? ...7 ...(ȘAPTE) de ocolire ??? ...în Sabat s-a ocolit de 7 ori !!! ...NU???
Prima zi a fost în Ziua de Lună nouă când poți să desfășori orice lucrări de necesitate... inclusiv mâncare; NU... ca ÎN SABAT...când ești oprit de la ORICE LUCRARE... și tu, și fiul tău, ...și toți din casa ta!
DE ce NU S-A ȚINUT A 7-A ZI ca SABAT ??? ...a greșit CUMVA Iosua??? ...AICI, ...SĂPTĂMÂNA, SEPTE-MANO care înseamnă 7 zile... la mână, ...a fost cumva de 8 zile ???
Afirmația fratelui Ioan Olah (nu Olah... că vorbim public)... este corectă după cum afirmi (citez: Olah ne-a amintit de mana care trebuia culeasă în cele 5 zile doar pentru consumul unei zile, iar în ziua a 6-a se aduna dublu și pentru ziua de Sabat.), dar... problema este că voi NU JUDECAȚI CORECT (durerea mare fiind pentru el, care ca crescut și trăit în SĂRBĂTORI), așa cum am judecat și eu până într-o dimineață când m-am trezit că... ÎN MÂNĂ CU AȘEEAȘI BIBLIE, ...înțeleg altfel (nici eu nu am fost mai bun, sau mai deștept ca voi).
Acum scriu pentru cei PRICEPUȚI, ...și TRĂITORI în SĂRBĂTORI (nu pentru cine nu poate judeca în domeniul SĂRBĂTORILOR - dar poate studia și întreba în particular).
Deci! ...MANA a căzut, ...experimental! ...pentru înțelegerea DESĂVÂRȘIRII CALENDARULUI SFÂNT, cu Sabatul și Sărbătorile marcate și arătate de Lună și Soare.
Mare atenție, că se poate pica (cum și eu am pățit) în convingerea că în PUSTIE nu s-au ținut sărbătorile... după cum YHVH a zis tot timpul anilor petrecuți de Israel prin PUSTIE, că... să fie ținute când vor intra în țara promisă (vorba fratelui Nică... și da, ...și nu)... de la Leviticul 23.10 și 35.2, ...până la Numeri 15.18, este PREVĂZUT cum să se țină RÂNDUIELILE... inclusiv Anul Sabatic - Leviticul 25.2.
Pesach-ul s-a ținut și în PUSTIE (în al 2-lea an de la ieșirea din Egipt), până la intrarea în țara promisă! ATENȚIE MARE!
Numeri 9.5: au prăznuit Paștile în a paisprezecea zi a lunii întâi, seara.
Iosua 5.10: au prăznuit Paștile în a paisprezecea zi a lunii, spre seară.
ZIUA de 14 fiind ziua 6-a a celei de-a 2-a săptămânii a lunii, ...fără a se călca SABATUL, se putea aduna MANĂ, ...se putea pregăti mâncare pentru un singur ins, ...s-a putut răstigni Mesia, era chiar zi de pregătire pentru SABAT (Ioan 19.31, nu pentru Pesach care DUPĂ TOT RESTUL BIBLIEI începe din 14 Nisan până în 21-exclusiv - Exod 12.18).
Apoi... întâmplător a căzut MANA ??? ...ÎNCEPÂND din ZIUA de 16 a lunii a doua... după SABATUL din 15 Ziv (Exod 16.1 și 8) ??? Nu este CLAR și INDUBITABIL că ziua de 16 a lunii era ziua ÎNTÂI și în cosecință... ziua de 21 era ziua a 6-a a săptămânii (Exod 16.5)??? ...8, 15, 22 și 29 fiind Sabate???
Dec! ...în PUSTIE S-A ȚINUT Pesach-ul, la care... adunatul MANEI nu a fost stingherit DAR, ...deși se putea ține, nu s-a ținut nici Sărbătoarea Corturilor... nici Lunile noi, nici alte sărbători, ...PÂNĂ la INTRAREA în CANAAN (deci, pe timpul căderii manei, în PUSTIE... PESACH-ul, s-a prăznuit o singură dată, ...în 40 de ani).
După cum zici... că: Zile de 6 lucrătoare avem în calendar 3, atât, 3. Avem de la 8 la 15, de la 15 la 22, și de la 22 la 29. Atât, deoarece tu nu numeri ziua de 1. Dacă ai număra-o , de la 1 la 8 sunt 7 zile... NU ESTE O ÎNTREBARE CORECTĂ ! Ai suficiente răspunsuri
Re... re...recitește mai sus unde am derulat săptămâna pe zile!
Deci... de la 2, ...la 8; de la 9, ...la 15; de la 16 (prima zi a săptămânii CÂND a CĂZUT și CÂND A ÎNCETAT MANA... biblic), ...la 22; și de la 23, ...la 29, ...SUNT de 4 ori (NU de 3 ori) câte 6 zile lucrătoare, și 4 SABATE!
Deconectat
21078. Postat la 29/12/2012 19:50 - 4508z3h49m
Mai las și pe alți să intervină. Iau o pauză. Tu nu ți cont de Creație, de Poruncă, de Levitic. Tu ții cont de lunație.
Dacă avem în față calendarul postat, în care dacă numărăm zilele de la 1 la 8 , sunt 7zile, cum poți spune că sunt 6 zile lucrătoare? Iar dacă numărăm zilele după 29 până la 8, sunt 8 zile, cum poți zice că sunt 6 zile lucrătoare?
Dragă frate Ioan Olah!
Chiar dacă unii au practicat SĂPTĂNÂNA de 8 zile (octade), de 9 zile (nonade) și de 10 zile (decade), ...când prin definiție înseamnă 7 zile, eu nu am prezentat niciodată o săptămână ca fiind de 8 zile.
Da! ...și eu susțin vehement că Shabbath-ul Zilei a 7-a este binecuvântat... de la Facere (Genesa 1.3-31), nu de la Creațiune (Genesa 1.1)!
Da! ...Sfânta Scriptură ne spune, sau ne arată (nu ne învață)... noi trebuie s-o învățăm pe ea, ...și nu ea ne învață pe noi; noi învățăm o lecție, ...nu lecția ne învață pe noi.
Un text (o carte), este studiat (ă) și reținut (ă) în memorie, ...nu noi suntem reținuți în memoria sau paginile unei cărți... citite sau studiate (cu atât mai mult în Sfintele Scripturi).
Astfel, Sfânta Scriptură ne arată CLAR, că YHVH a creat TOTUL... la Genesa 1.1, complet, și desăvârșit... cerurile cu toată oștirea lor, cu toate galaxiile (cu toate Astrele, inclusiv Soarele, cu toate planetele), precum și pământul, după care... nu a mai creat NIMIC (creat = din nimic preexistent).
De la Genesa 1.3-31, ...în 6 (șase) zile, YHVH a zis să fie și să dea..., și s-a făcut (lumina, atmosfera, uscatul și mările cu flora și fauna), a zis să fie niște luminători (clar, dintre cei creați la Genesa 1.1, Soarele a cărui planetă a fost creat Pământul cu satelitul lui natural r11; Luna) care să deosebească ziua de noapte, nu să despartă ziua de noapte (ca ceva opus, nu alăturat).
Despre mană, ai copiat din Biblie, fără să spui care este ziua întâi, și a șaptea încadrată în timpul operartiv-astronomic; o săptămână înseamnă o mulțime de câte 7 zile (combinări de 7 luate câte câte m), de la minus infinit, la plus infinit, fără nici o lege.
Apoi... ai prezentat învățătura unor predici minuțios meșteșugite, fără substanță și fără esentă, care să nu spună nimic, și să nu poată fi contrazise.
Timpul operativ dat clar de Biblie, este ziua, săptămâna (1-4) din luna (1-13) din anul (???)... nu o săptămână care a luat-o la vale fără nici o lege (aceasta este motivația demonică prin care s-a stabiit duminica-ziua Domnului-dias-diem Domini-învierea lui Isus latin și Hristos grec).
Biblia nu vorbește NICIUNDE-nicăieri de nici o zi a săptămânii, în afară de Noul testament creștin, unde ne specifică NUMAI și NUMAI DESPRE ZIUA ÎNTÂI A SĂPTĂMÂNII (...care pe parcursul istoriei s-a schimbat cel puțin de 3 ori, și între zile, și peste 10zile; ...săptămâna nu reprezintă o dată, ci doar un număr de 7 zile care se deplasează oriunde și nicăieri... pe axa timpului).
Biblia operează numai cu date operativ-istorice:
Geneza 7.11: În anul al șase sutelea al vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a șaptesprezecea a lunii, în ziua aceea, s-au rupt toate izvoarele Adâncului celui mare și s-au deschis stăvilarele cerurilor.
Exodul 40.17: În ziua întâi a lunii întâi a anului al doilea, Cortul era așezat.
Numeri 10.11: În ziua a douăzecea a lunii a doua a anului al doilea, s-a ridicat norul de pe Cortul întâlnirii.
Geneza 8.14: În luna a doua, în a douăzeci și șaptea zi a luniii, pământul era uscat de tot.
2 Împărați 25.27: În al treizeci și șaptelea an al robiei lui Ioiachin, împăratul lui Iuda, în a douăzeci și șaptea zi a lunii a douăsprezecea...
Noțiunea de săptămână biblică, este folosită doar pentru a expune o durată de timp ca cea petrecută de Iacov cu Lea și Rahela (Genesa 29.27,28), ...sau o perioadă de timp (Daniel 9.27; Luca 18.12) - altceva nu leagă Biblia de noțiunea de săptămână.
Prezentarea Sărbătoarii săptămânilor - Shavot (după 50 de zile), este străină Bibliei care ne precizează să numărăm 7 săptămâni ÎNTREGI, fără nici o legătură cu CINCIZECIMEA - PENTICOSTA.
Apoi, ...acest subiect nu se poate trata într-o postare, și nu la acest topic, asemenea ANULUI JUBILEU... numărat în plus la cei 49 ani săptămâni (7 săptămânii ani).
Deconectat
21080. Postat la 30/12/2012 05:00 - 4507z18h39m
Biblia nu vorbește NICIUNDE-nicăieri de nici o zi a săptămânii, în afară de Noul testament creștin,
Niciunde? Iată când a fost creată: Genesa 1;1- 31 și 2; 1-3.
Și a avut grijă să nu fie desființată, chiar dacă Satana a dorit lucrul acesta , și azi mai mult ca oricând urlă ca un leu ca să ne corupă să nu ne mai amintim.
Și azi răsună glasul Lui pe Sinai : ADUCEȚI-VĂ AMINTE...................., dar oamenii strigă la "Moise" zilelor noastre : Nu-L lăsa......" să ne mai vorbească Dumnezeu...." vorbește-ne tu și pe tine te vom asculta . ( Exod 20;18,19)
Dumnezeu ne spune:
Să țineți Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca , va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceea, va fi nimicit din mijlocul poporului său.
Și aduci ca argument dărâmarea Ierihonului? Dar cine ești tu ca să nu-i dai voie lui Dumnezeu să facă ce-I place cu lucrarea mâinilor Lui? În momentul acela a vrut să ne arate acest lucru: în Sabatul Său el dărămă bastionul Satanei.
Iar mai târziu când a venit pe pământ, ne-a învățat ca și noi să-L urmăm: în Sabat să lucrăm la vindecare, la mângâiere, la legarea rănilor, la propovăduirea Cuvântului.
Calendarul care stabilește Sabatul după Lună, calcă toată învățătura Tatălui ceresc.
Glas de Dumnezeu, nu de om au strigat oamenii la Irod, și glasul omului a fost mâcat de viermi. Așa că mare atenție .
Încă nu ne-ai spus unde stă scris, când Dumnezeu a stabilit ca niște zile să nu fie numărate?
Domnule Eliahu o singura intrebare am si va rog raspundeti cu Biblia sa pot crede ,intelege si pazi ce este dupa Cuvant binenteles.
Am tot vazut ca ati postat in legatura ca sabatul se tine la 7 zile dupa luna noua,mai bine zis este strict legat de luna noua.
Unde ne spune. indeamna, porunceste Dumnezeu ,apostolii, Isus, sfintii, proorocii,Duhul Sfant in Scriptura sa facem asa?(asta ii intrebarea)
Cu verset daca se poate,caci pe sta scris, este bazata credinta sfantilor.
Numai Bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Citind prin Scriptură, am observat ceva in legatura cu acest calendar Lunar , cand aceste date de 8,15,22 si 29 ar fii Sabate , si am gasit un argument care contrazice una dintre date, in mod deosebit data de 22 ale lunii .
Si gasim Scris in
Numeri 10. 11 În ziua a douăzecea a lunii a doua a anului al doilea, s-a ridicat norul de pe Cortul întâlnirii.
Deci suntem in data de 20 ale luni a doua (II. ZIV (Yiar)), Norul care ai insotea ziua pe Poporul Israel se ridica de pe Cortul Intalnirii, deci urma ca poporul sa se pună in miscare , Biblia afirma ca au mers in continuare 3 zile :
Numeri 10.33 Ei au plecat de la muntele Domnului și au mers trei zile; chivotul legământului Domnului a pornit înaintea lor și a făcut un drum de trei zile, ca să le caute un loc de odihnă
La o analiza a celor doua versete Poporul a mers 3 zile la rand si anume : 20-21-22. Deci data de 22 ale luni nu au pazit-o ca fiind o zii de odihna , Biblia nu afirmă nimic despre acest lucru , daca trebuia sa o fii pazit trebuia sa fi mers doar 2 zile si nu 3 .
Si Atentie Mare ! plecarea Poporului are loc de la Muntele Sinai , cand ei numai ce primise Legile si Poruncile din partea Celui Preainalt .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Dragi forumisti!
Toti imi sunteti dragi si va asigur ca eu niciodata pe acest portal nu mi-am propus sa atac anumite persoane, eu doar, intr-un mod cât pot de umil incerc, acolo unde este cazul, sa opizez si eu acolo unde simt ca am argumente solide sau, dimpotriva, unde pun doar intrebari.
Inainte de a face argumentatia propriu zisa vreau sa fac o remarcă, cred eu, la locul ei.
Este adavarat, pe de o parte, ca sunt unii ignoranti care ""n-au ochi sa vada si nici urechi sa auda"chiar daca s-ar cobori un inger din cer.Pe de alta parte.... sunt unii care cad in o alta extrema, la fel de periculoasa, si anume:tendinta continua de a despica firul in 14 (nu-n patru)...tendinta continua de a fi mereu "" altfel"".Expresia "" Sa nu fim mai catolici decat papa"" nu e deloc intamplatoare...deoarece ea, in mod cert, are un corespondent teribil in realitatea concreta ""de pe teren"".
Concret, cu privire la subiectul topicului.... eu vreau sa spun doar atat...fara a avea pretentia cunoasterii absolute:
Sabatul este o sarbatoare a Domanului care N-ARE NIMIC DE-AFACE CU ASTRELE ( adica sabatul nu este aratat de astre) ci pur si simplu se pastreaza succesiunea lui inca de la CREATIUNE.
Dragii mei, prima zi a creatiei este prima zi in succesiunea timpului si este prima zi a SAPTAMANII.Dupa ce Dumnezeu face totul zi de zi.... se ajunge in ziua a saptea care este SABATUL DOMANULUI. Saptamana isi are originea la creatie...iar a 8 zi de dupa creatie devine automat ziua 1 a saptamanii....eu as vrea sa fiu f. serios in pastrarea acestei succesiuni de zile....a 14-a zi este iar sabatul saptamanal si tot asa.
Ei bine.... ca argumentul sa fie si mai clar eu vreau sa va amintesc ca.... deja D-zeu decalara că deja au trecut 4 zile si chiar asa o si numeste ""ziua a patra""...si abea in aceasta zi este facut soarele si luna "care arata vremile. etc... sarbatorile)...dar NU succesiunea zilelor in cadrul saptamanii deoarece Dumnezeu decalara-se deja ( fara sa fie LUNĂ si SOARE ) ca zilele care deja au trecut sunt:"ziua 1, ziua 2, ziua 3, ziua 4.Ei bine.... la doar 3 (trei ) zile dupa ce LUNA fost facuta Dumnezeu decalara ziua a saptea SABATUL Domnului...sabatul saptamanal.
Daca ar fi sa cred teoria din topic ar fi trebuit sa treaca cel putin 7 zile de la facerea lunii ca sa ""äpara"sabatul.... dar iata ca NU-I asa!
Asadar, fratilor, saptamana vine de la CREATIE....aia este numaratoarea corecta.Pe mine nu ma intereseaza cate zile face sau nu face luna in ocolul ei in jurul pamantului...eu stiu f clar ca sabatul este tot la 7 zile.... de cand? De la creatie.... s-a pastrat intacta aceasta numaratoare.
Domnul sa va binecuvinteze pe toti.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!