Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Calendar
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Discuții despre Calendarul Biblic
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17768. Postat la 04/04/2012 18:10 - 4777z5h50m
Aseară târziu, am primit confirmarea timpului din Israel, de la cunoscător de încredere, pentru confirmarea calendarului religios - ORICINE POATE VERIFICA!
În Canaanul Israelului, ORZUL este ÎN SPIC, este ÎN LAPTE = NU ESTE COPT = nu se poate respecta Leviticul 23.10,11. De stabilirea corectă a lunii Nisan, depind toate Sabatele Sfintelor Sărbători Veșnice = moed = vremea închinări = programul de audiență al Mântuitorului - părtășia, adunarea în sărbătoare, este între oamenii, fără Mântuitor (Matei 18.20).
Anul acesta, pentru cunoscătorii ,,necălăuziți și neascultători de Duh,, este situația din 1844, când doar evreii Caraiți și Milleriții au calculat corect Ziua Ispășirii, fundamentală în Planul de Mântuire, pentru ,,Poporul ales,, (Efeseni 5.27). În 1844, Ispășirea a căzut pe 22 octombrie = Certificatul de naștere al bisericii adventiste, descris de E.G.White, începutul perioadei laodiceene (ușa deschisă din Apocalipsa 3.8), la fel ca anul acesta 2012 octombrie 26 = ISPĂȘIREA = ȘABAT ȘABATON = Sabatul sabaturilor, când... cred cu tărie, și cu mare nădejde, că poate fi timpul de fugă la munți (Matei 24.20) pentru ,,fecioarele nechibzuite,, , după Răpirea din jurul Sărbătorii Trâmbițelor (1Tesaloniceni 4.15-18: Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Mântuitorului: noi cei vii, care vom rămâne până la revenirea lui Mesia, nu vom lua-o înaintea celor adormiți. Căci însuși Izbăvitorul, cu un strigăt, cu glasul unui Arhanghel și cu TRÂMBIȚA lui YHVH, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Mesia. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Mțntuitorul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Mântuitorul).
Cu temere de Tatăl Veșniciilor și Tatăl nostru, acum, suntem în luna Adar bet (Adar șeni), din 24 martie - 23 aprilie; luna I Nisan este din 23 aprilie - 22 mai - Paștele este de duminică 6 mai - duminică 13 mai (exclusiv).
Tatăl nostru să-i călăuzească pe toți cei ce vor să intre în Legământul Său!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
17769. Postat la 04/04/2012 18:48 - 4777z5h13m
Inseamna ca daca PASTELE cade pe 6 mai, nici evreii nu-l tin bine, nu?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
nosmas
17772. Postat la 04/04/2012 20:39 - 4777z3h22m
Poporul evreu nu ne este reper,repert ne este legea care au primit-o acest popor deosebit,poporul evreu.si lege spune raspicat ca luna i ,nisan,este determinata de coacerea orzului,adica in aceste zile de ajun de presupus paste ar trebui sa avem parga orzului ,ori orzul nu este in parga ci in lapte ,deci se amana cu o luna .Personal am facut calcule din 1840 si pana 2030 punct de plecare fiind anul bisect 1844 unde amintea si Eliahuu777, ca Miller a ales varianta 2 si asfel au ajuns in 22 octombrie ziua ispasirii.Care sunt cele 2 metode de calcul? una este ce rabinica in care se i-a in calcul cea mai apropiata luna noua de echinoctiu de primavara,deci luna nissan poate fi inainte de echinoctiu si dupa acesta.Varianta 2 cea Karaita care socoteste luna nissan prima luna noua dupa echinoctiu. Cu toate aceste calcule cunoscute sub numele de ciclu metonic Karaitii nu au neglijat niciodata orzul,care la drept vorbind este cel care hotaraste luna nisan.Este adevarat ca Karaitii au gasit un sincronism perfect intre ciclu metonic calculat corect si coacerea orzului ,si acest lucru se datoreaza observatiilor indelungate in decursul anilor.Faptul ca am putut sa calculez pana in anul 2030 se datoreaza ciclului metonic ,deci anul acesta este un an bisect si spre bucuria celor care cerceteaza tocmai este confirmat din Israel ca orzul este in lapte deci este cortect,ne aflam in Adar Bet.Pastele moed cade pe 6 mai 2012-Mlt har si pace de la Suveranul nostru Tata YHVH.
fullban8
17778. Postat la 05/04/2012 09:59 - 4776z14h1m
Preaiubiților! CALENDARUL este o planificare a rânduielilor religioase, a sărbătorilor = moed = VREMEA ÎNCHINĂRII LA Suveranul universului = Meleh Aolam, planificare sigilată cu Șabatul zilei a 7.
În relația cu Cerul nu trebuie să ne luăm după nimeni! De ce trebuie să ne luăm noi după evrei? sau după alții? Trebuie să învățăm de la ei și de la rabinii lor (binecuvântați cu înțelepciune, nu cu autoritate), verificând, măsurând, și cântărind, ca să nu ajungem ca în Daniel 5.25-27. Modelul nostru, este Unul Singurul!
Dacă nu știu să fac un CALENDAR, pot să-l verific așa cum făceau iudeii (nu creștinii) din Bereea după ,,Biblie (așa cum este, este bună),,
Dacă un CALENDAR corespunde Adevărului, confirmat de martorul credincios de pe cer (Psalm 89.37 B.T.R.), îl respect! dacă nu, îl arunc la gunoi, ca să nu merg la foc împreună cu cei care nu ascultă de Cer.
Ca tot ce aparține acestei lumi - timp de 6.000 de ani, și CALENDARELE sunt multe, și de multe feluri și, în afară de UNICUL, SINGURUL CALENDAR, asemenea UNICULUI, SINGURULUI MÂNTUITOR SUVERAN și scris de El pe cer; TOATE CELELALTE, calculate de om, sunt LUMEȘTI, făcute de lume ÎN AFARA CUVÂNTULUI ADEVĂRULUI, direct sau indirect, sunt întocmite pe temelia interesului material sau spiritual, pentru UN VENIT, sau pentru O INFLUENȚĂ, devenite ,,câte un idol-idolaș,, și cine se atinge de idolașul cuiva, este un FIU al GHEENEI.
Analizați: 1. Bunătatea, mila și iubirea Celui ce ne-a creat cu viață din viața Sa, ne-a răscumpărat, pe unii (care cred în El) ne-a mântuit pentru Viața veșnică (deja - scriși în cartea vieții de la întemeierea lumii), și pe unii i-a ales pentru o Glorie veșnică.
a. Matei 24:35; Marcu 13:31; Luca 21:33;
b. Genesa 6.5 și 6, și 3. Exodul 19:5; Deuteronomul 11:13, și altele,
c. 1 Regi 16.2; Isaia 44.21, 22; 45.5; Osea 13.5; Hagai 2.23, și Luca 2.48;
d. Leviticul 23. 2: rIată SĂRBĂTORILE SUVERANULUI (STĂPÂNULUI), pe care le veți vesti ca adunări sfinte, iată SĂRBĂTORILE MELE:
2. Atitudinea omului:
a. Genesa 11.4: să ne facem UN NUME - EU, NOI. Dacă nu pot EU, mă unesc, mă asociez, dar, mai mult sau mai puțin, să conduc Eu, după planurile mele, după calculele mele (spirit luciferic) - așa, neghina se se strânge în snopi = organizații, asociații, partide, bisericir30; conduse de OM, pe care, după LEGEA LIBEREI ALEGERI, Suveranul le respectă alegerea (Matei 13.30).
b. Genesa 26.5 Numai ascultând de Stăpân (necondiționat și dezinteresat, pur și simplu), numai lepădându-ne de noi, (Galateni 2.20), putem intra în voia Stăpânului, ca ,,robi netrebnici (Luca 17.10),,.
CONCLUZIE: În relația cu Cerul, deasupra omului este numai Cerul (Matei 237,8) iar între om și Cer, este întinderea de ape în care ,,acum, în Împărăția păcatului,, se află Ha Ra - Satana, cu demonii lui, care stăpânește peste oamenii care primesc spiritul lui de înălțare de sine.
În relația cu oameni, omul trebuie să asculte de un alt om, așa cum ar vrea ca un alt om să asculte de el, numai prin Mântuitorul, și în Numele Său.
- Împărăția cerurilor este ușor de cucerit! Cel mai greu, este, să te lepezi de sine!
- Suveranul nostru Tată YHVH nu s-a lăsat niciodată fără supuși devotați!
FRATE Nosmas! Cerul să te păzească! Ai curaj (Apocalipsa 21.8)! ndrăznește (Ioan 16.33)!
- Cel mai neprihănit sfânt, este cel mai cinstit păcătos!
Har și binecuvântări cerești!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
17782. Postat la 05/04/2012 14:34 - 4776z9h26m
ELIAHU, mediteaza te rog la aceasta intrebare:"Cunosti tu legile cerului?Sau ii oranduiesti tu stapanirea pe pamant?"(Iov 38:33)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
17783. Postat la 05/04/2012 14:49 - 4776z9h12m
Frate ELIAHU sa Lasam CERUL sa vorbeasca cand este ADEVARATUL Paste , vom urmari cu atentie cu toti Luna in seara de vineri 14 Nisan spre Sambata,si in 6 mai la fel ca atunci este Pastele din Luna a 2 si atunci s-ar putea sa fie Luna Plina .Sa ne lasam condusi de Domnul nu de orz , grau sau mai stiu ce . Clima sa modificat mult in ultima vreme pe pamant se poate ca orzul sa fie semanat in Israel mai tarziu si atunci poate sa fie o calculare gresita .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban8
17795. Postat la 05/04/2012 21:03 - 4776z2h57m
Scumpii și dragii moșului - vorba fratelui Nicaschirod! Simt mângâierea Duhului care vă cercetează și mângâierea voastră, este spre bucuria mea dar...
1. Pentru Lucia: Ca orice om, sunt supus greșelii dar, de regulă, mă gândesc înainte să afirm ceva - în această situație, dacă ar fi judecata mea, calculul meu, sau planul meu, aș fi picat mult mai rău decât cum zici tu Lucia (tot delicat) - aș fi picat... dacă nu în poziția lui Lucifer premeditat (Isaia 14.13), mult mai rău decât în poziția lui Iov neștiutor (Iov 38.2; 42.3).
2. Pentru Costy: Fără mizeria înălțării de sine, după conținutul postării înțeleg și cercetarea ta de Duhul Adevărului dar, după argumentele aduse în favoarea unei alte poziții lipsită de argumente (biblice, logice, și pertinente) se vede și un duh de împotrivire, care îți dă tendința spre o susținere partizană oarecum arogantă.
a.Te rog vorbește-mi ca unui frate, și lasă-mă pe mine să înțeleg eu că mi te adresezi ca unui frate, fără perversitatea cultivată în bisericile lumii acesteia - ,,ne spălăm picioarele, ne cerem iertare, și pe urmă suntem mai răi decât înainte,, - 2 ani mi-a trebuit ca să văd meschinăria, ipocrizia și perversitatea sub masca sfințeniei unei evlavii banale, într-o biserică (nu comunitate - AZȘ de reformă - atestată în curvie cu statul în 1951), tipică după 1 Corinteni 11.17.
b. Copilaș scump! Metaforic, Cerul ne vorbește dar practic, Luna și Soarele (împreună) marchează moed = vremea închinării = sărbătorile (Psalmul 104.19). Deși părul alb nu este suficient pentru ca să facă pe cineva înțelept, prin ce am cunoscut pe drumul vieții pe care m-a dus Stăpânul, și pe care puțini au mers la nivelul la care m-am chinuit eu (și în lume, și în religia lumii), aș dori mult să fiu de folos la mulți (ca slujitor al Celui Prea Înalt, nu ca un învățător care poate pune repede la punct niște copii obrznicuți) - numai pentru aceasta răspund cât pot mai devotat (Daniel 6.22) pentru A NE FORMA ÎMPREUNĂ, o atitudine mai responsabilă, cu argumente fondate și de nezdruncinat (spre Sfințenie), nu puierile prin tendețiozitatea orientării unora. În religie, nu-mi permit să spun nimic de la mine, decât, ceea ce NOUĂ TUTURORA, ne-a descoperit Duhul Adevărului în SFÂNTUL CUVÂNT, gata oricând să recunosc orice greșeală (cum și anul acesta, am greșit de 4 ori Luna nouă - la 4 luni, corectate la vedere) - de două luni, nu mai pot greși. Așadar, Exod 9.31,32 arată a 12-a lună, Adar (alef) sau a 13-a lună, Adar șeni (bet), în timp ce Leviticul 23.10,11 și Iosua 5.11, EXACT și numai PRIN ORZUL COPT în CANAANULLUI ISRAEL (pentru că așa a zis Creatorul și Suveranul universului, nu eu sau O ALTĂ FĂCĂTURĂ a minilor SALE, arată clar și fără echivoc, prima lună a anului .
Ce vrei să spui când zici: ,,să ne lăsăm conduși de Domnul nu de orz, grâu, sau mai știu ce,, - chiar mă faci (ca și alții) impostor? Dacă spun Adevărul, de la voi nu am nimic... nici de câștigat, nici de pierdut dar din partea cerului am și de câștigat, și de pierdut (Matei 12.37; Luca 19.22) - vezi te rog frumos copilaș scump... cine vorbește în Leviticul 23.9 - citește pe litere.
Sau, poate, Domnul tău (1 Regi 18.27), nu știe că în ultimul timp are loc încălzirea globală, criza mondială, și instaurarea guvernului mondial care să dea puterea Fiarei religioase.
Să ști și tu copilaș scump că indiferent când sunt semănate culturile de toamnă, indiferent cât au crescut până la înghețul iernii, coacerea este DICTATĂ de reluarea sau începutul vegetației de primăvară, și de condițiile specifice zonei (de climă, precipitații și lumină solară) pe care Cel ce cheamă pe nume fiecare ființă, le stăpânește bine (Matei 24.32) - iartă-mă dar, dacă vrei să fi respectat, respectă-te, dacă nu ai cunoștințe, cel puțin prin pertinență. Adevărul și Înțelepciunea poate ceda, se poate retrage, se poate lăsa răstignit, dar niciodată batjocorit.
În religie, nu-mi permit să spun nimic de la mine, decât, ceea ce NOUĂ TUTURORA, ne-a descoperit Duhul Adevărului în SFÂNTUL CUVÂNT, gata oricând să recunosc orice greșeală (cum și anul acesta, am greșit de 4 ori Luna nouă - la 4 luni, corectate la vedere) - de două luni, nu mai pot greși. Așadar, Exod 9.31,32 arată a 12-a lună, Adar (alef) sau a 13-a lună, Adar șeni (bet), în timp ce Leviticul 23.10,11 și Iosua 5.11, EXACT și numai PRIN ORZUL COPT în CANAANULLUI ISRAEL (pentru că așa a zis Creatorul și Suveranul universului, nu eu sau O ALTĂ FĂCĂTURĂ a minilor SALE, arată clar și fără echivoc, prima lună a anului.
Rog pe oricine, întâi să citească bine o postare, si apoi să întrebe, să combată, fără ridicol, acuzând un răspuns care nu poate contrabalansa ridicolul.
Cu dragoste frățască, Har și Pace sfântă!

Michael Roman
17838. Postat la 11/04/2012 18:55 - 4770z5h5m
Stimate Eliahu 777,

Observ că vorbiți despre mo'ed, "vremea închinării". Eu analizez lucrurile din punct de vedere etimologic și cultural, înainte de a le aborda biblic și teologic (aici nu voi trece la această faza a analizei, sunt confrați pregătiți corespunzător).
Astfel, termenul mo'ed (plural, mo'adim) termen r11; a fost înseriat de savantul Strong cu numărul H 4150 și are mai multe conotații: în sensul primar, mor17;ed înseamnă o întâlnire la un timp stabilit; în mod specific, un festival; în mod convențional, un an; prin implicație, o adunare (convocată pentru un scop clar definit). Din punct de vedere tehnic, înseamnă congregația în sine; prin extensie, locul întâlnirii; de-asemenea, un semn(al) (desemnat în prealabil; semn, timp stabilit, (loc de) adunare (solemnă), congregație, (vreme) desemnată, hotărâtă; solemn(itate), sinagogă, (timp) fixat, stabilit, praznic sau semn) stabilit.
În Sfintele Scripturi traduse de Dumitru Cornilescu apare uneori slavonismul rvremurir1;; în general, el nu semnifică totalitatea elementelor meteorologice care determină starea atmosferei (rvremer1smiley, nici nu înseamnă ere sau epoci determinate istoricește, și nici măcar timpuri, anotimpuri, sezoane, ci mai degrabă rsoroace, timpuri stabiliter1;, inclusiv aspecte specifice ale ciclului natural, ca în Ieremia, 8:7.
Aici deschidem o paranteză: după cum este îndeobște cunoscut, pe la jumătatea secolului al III-lea î.e.n., la cererea lui Ptolemaeus Philadelphus, o echipă de cărturari evrei, alcătuită din 70 (sau 72) de experți, au tradus Scripturile evreiești în limba greacă, lingua franca a acelor timpuri. Așa a apărut celebra versiune Septuaginta sau Septanta (LXX). Când acei traducători iluștri au avut de tălmăcit în greacă termenul mor17;ed, ei n-au găsit un echivalent al său care să aibă aceeași sferă semantică, deosebit de bogată, după cum am văzut mai sus, astfel încât s-au focalizat pe valoarea sa temporală și l-au redat cum au putut: kairos , care semnifică rtimp potrivit, moment oportunr1;. Deși ciuntește din toată forța de expresie a conceptului original, kairos subliniază, totuși, că lucrurile nu se întâmplă aleatoriu, ci se desfășoară conform unei temporalități înscrise în planul dumnezeiesc.
Poate odată vom continua discuția trecând la Praznicele lui YHVH și analizând din pdv etimologic și biblic relațiile dintre mo'ed, chag și qorban, care ne vor întări credința că Praznicele nu aveau loc spontan și aleatoriu, în zile confuze și decretate de oameni, dornici să consacre sărbători rSfintei Mironosițe întocmai cu Apostolii Maria Magdalenar1;, Izvorului Tămăduirii sau Cuviosului Somn și Sfintei Lene, ci ele aveau loc la timpul poruncit de YHVH, și în prezența Sa.

Fiți binecuvântat!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban8
17914. Postat la 15/04/2012 22:36 - 4766z1h24m
Cu deosebit respect stimate Michael Roman, și cu nemărginită satisfacție vă răspund la cercetata sesizare! Aceeași cale - semantic-etimologică (în cazul meu, fără cea culturală), exclusiv lingvistică (simplu și duhovnicește), fără orientări și alinieri după oameni și savanții lumii acestia (cât după Sfintele Scripturi și câteva dicționare ebraice - 2Împărați 22.13 și 18), am ajuns la următoarele concluzii care, numai firește și irațional omenește pot fi combătute, nu ca fiind ale mele, cât ca fiind descoperite într-o lumină doar de Sus posibilă.
Calendarul (oricum ar fi numit el, biblic sau ceresc, numai bisericesc nu!), după Vaicra-Leviticul 20.22, reprezintă: așezămintele = rânduielile = sărbătorile = cheqtei, cu hotărârile = legile = poruncile = judecățile = meshpetei (după variantele septuaginta), mult prea diferit și tendențios (cred) traduse ca Legile și poruncile (variantelor masoretice, după traducerile de Cornilescu, pe care, cu toată îngăduința-indulgența, nu le pot aprecia, recunoaște și numi ca Sfânte Scripturi).
Sărbătorile (cu Șabatele, Praznicele și Zilele de odihnă în sărbătoare) la vremea (termenul) hotărâtă de YHVH pentru întâlnirea și comuniunea cu El (scrise pe Cer), sunt Sfinte și veșnice, fără nici o legătură cu FALSURILE stabilite după reguli și interese omenești, cu denumiri omenești - tot ce nu vine din limba ebraică, este un FALS ORDINAR-COMUN (Ioan 4.22) - iertați-mă! cu regret, duhovnicește, pe limbile de la turnul Babel, nu dau nici un bănuț, fie ea oricare ar fi, și mai ales greaca (Ezechiel 3.5,6) - Sfințenia vine de pe muntele Sion, Cetatea Izbăvitorului Cel Viu (Isaia 2.3; Mica 4.2; Psalmii 133.3 și Evrei 12.22), nu după muntele Athos izvorul și leagănul idolatriei).
Din convingeri unanim acceptate și recunoscute, că atât cunoașterea prin citit, cât și comunicarea (exprimarea) prin scris și citit este o binecuvântare, și mai puțin cunoscut și recunoscut că scrisul și cititul este de sorginte celestă (Exod 32.16 - cunoscând originea și natura termenilor divin-divinitate, theos-deus, personal, evit folosirea lor), susțin și subliniez că atâta timp cât (și mai ales pentru că) scrisul poate fi cenzurat și modificat de omul a cărui inimă în general este îndreptată spre rău (Genesa 6.5 și Isaia 59.7), scrisul este și o mare nenorocire, prin faptul că, pentru cei mulți, această cale aparent clară și deschisă, poate fi ușor falsificată sau utilizată spre manipulare și, oricine, mândru că știe să citească, poate zice că, dacă așa scrie, așa și este dar, nu este de loc așa! La o privire superficială, aproape toată lumea știe să citească dar, evident, puțini, foarte puțini sunt cei care înțeleg ce este scris (cu minime noțiuni sintactico-morfologice, sau semantic-etimologice), și mult mai puțini, înțeleg ce ar trebui să înțeleagă cineva din ce stă scris.
Pesonal, am fost decepționat de foarte multe ori cu așa zisele cunoștințele mele religioase - căpătate initial pe baza predicilor prorocilor mincinoși - meșteșugit alcătuite (2Petru 1.16) sau a teologiei înșelătoare (studierea Olarului de către oalele sparte) - doctrină și învățături de datină, susținute cu minciuni biblice îngăduite (2Tesaloniceni 2.11), care, doar cineva călăuzit de un duh de cercetare (cu discernământ duhovnicesc) și studiu individual aprofundat (numai pe o profundă analiză semantic-etimologică a unor surse cât mai aproape de originalul ivriș-ebraic - singura limbă sacră, vorbită de îngeri și Însuși Mântuitorul), s-au dovedit eronate și înspăimântător de periculoase; crezând că merg pe drumul spre Rai (cu cei dragi, în rătăcire), am descoperit că de fapt mergeam spre focul Iadului, sub stindardul Fiarei, cu simbolurile morții (crucea, capul de mort și medianele triunghiului-trinitar cu extremitățile despicate ca limbile de șarpe - basilici-Isaia 59.5 din basilicile lumești).
Cu această motivație, Cel Atotștiutor a făcut ca (văiaas), cei doi luminători (creați la început - Genesa 1.1, pentru misiunea data în Bereșit-Genesa 1.14 = ulămoadim și Mazmur-Psalmii 104.19 = lămoadim) să fie niște semne în tăriile cerului, care să arate moed-moadim (vremea-vremile ca termen, pentru întâlnire, pentru închinare = vremea sărbătorilor, jaloane ale evenimentelor universale - la care participă întreg universul, cu toate oștirile lui, în frunte cu Shaday Țăvaot = Suveranul - Căpetenia oștirilor), semne la care, omul pervers (Matei 12.39, 16.4 și Marcu 8.38), să nu aibe acces (cum a avut la Sfântul Cuvânt cu Numele, atributele, Legea, rânduielile și poruncile schimate și desființate în favoarea dogmelor, doctrinelor și filosofiilor confesionale (Daniel 7.25). Pentru lămuriri, am mai dat o dată ID messenger - teodorescu_50@Yahoo.com.
Sub auspiciul-auspicium Romani 11.36, Cerescul și Milostivul Tată să vă binecuvinteze, împreună cu toți care Îl caută dintr-o inimă curată! Aleluiah!

Michael Roman
17923. Postat la 16/04/2012 18:54 - 4765z5h6m
Shalom uvracha!
Se spune că în lume există trei limbi "perfecte": ebraica, greaca, latina. Ebraica este limba Revelației, limba sfântă, leșon qodeș; greaca e limba filosofiei, a artei și culturii, iar latina este limba jurisprudenței, a dreptului și a administrației...
La această observație făcută de unii, eu cred că rasa adamică s-ar fi putut descurca absolut grozav fără ultimele două... Opinia mea (sigur, subiectivă, dar asumată) este că, imediat după ce Adam fusese creat, el și-a deschis ochii și a zis:

Șalom, Adonai!

V-ați prins, limba vorbită în Eden era ebraica smiley

Dar despre limbi și filologie, sunt întru totul de acord cu glosarea frăției voastre, precum și cu afirmațiile despre scris și citit... Cercetările mele despre religiozitatea preistoricilor și a sumerienilor m-au dus cam tot spre convingerea că, într-adevăr, Creatorul este Acela care a dăruit omenirii scrierea și citirea, și nu în-temeierea sau apariția preoților și a administrației și birocrației templelor... Dar și despre asta am scris pe blogul meu...
Genesa 1:14 este tainic, la fel ca și textul care urmează în cap. 1 și 2... Însă, ATENȚIE: prima binecuvântare a Creatorului se îndreaptă spre creația cu viața biologică, și doar apoi spre creația temporal-spațială... Or, desigur, lucrul acesta are semnificații intrinseci și multiple...

Întru restaurarea desăvârșirii, M.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban10
17928. Postat la 16/04/2012 20:18 - 4765z3h42m
Cănd citești pe acești corifei ai scrisului, stai și te întrebi, noi ăștilalți ce ne facem?
Eu, una, mă încred în harul Tatălui meu ceresc. N-am greacă, n-am ebraică, n-am latină. Am în schimb dorința de-a merge pe urmele lui Isus. Și dacă aceasta ar fi prea puțin, am pe Duhul Sfânt care mi s-a dat să lucreze în mine desăvârșirea.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: caledar biblic
fullban5
17933. Postat la 17/04/2012 14:01 - 4764z9h59m
Îmi pare bine Doamnă Valentina că te lauzi cu un Duh este același, că în Ezechiel cap 36 v27 spune:

27. Voi pune Duhul Meu în voi, și vă voi face să urmați poruncile Mele și să păziți și să împliniți legile Mele.

Ezechiel 11 v 19:

19. Le voi da o altă inimă, și voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, și le voi da o inimă de carne,
20. ca să urmeze poruncile Mele, să păzească și să împlinească legile Mele; și ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul (YHWH) lor.

Ioan cap 16 v13:
13. Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare.

1Ioan cap 2 v 3:

3. Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui.
4. Cine zice: "Îl cunosc", și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.

Controlează cu cuvântul dacă același DUHUL Sfânt ai și dacă vrei el are Daruri și poți vorbi mai mult decât trei limbi numai să crezi și ce ceri de la tatăl.

1 Ioan cap 3 v24:
24. Cine păzește poruncile Lui, rămâne în El, și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul, pe care ni L-a dat.

DUHUL SFÂNT ne învață săi respectăm toate poruncile legile orânduielile, nu ne învață să ne împotrivim cum ai făcut tu până acuma.
Poate de acuma în colo iți v-a înmuia YHWH inima cea de piatră care o ai ca să poată pune DUHUL său în inima ta, să nu te superi dacă te superi te superi pe cel ce te-a creat.

Mesia sa fie in inimile noastre
avodah
17954. Postat la 18/04/2012 08:05 - 4763z15h55m
ELIAHU777 a scris:
Aseară târziu, am primit confirmarea timpului din Israel, de la cunoscător de încredere, pentru confirmarea calendarului religios - ORICINE POATE VERIFICA!
În Canaanul Israelului, ORZUL este ÎN SPIC, este ÎN LAPTE = NU ESTE COPT = nu se poate respecta Leviticul 23.10,11. De stabilirea corectă a lunii Nisan, depind toate Sabatele Sfintelor Sărbători Veșnice = moed = vremea închinări = programul de audiență al Mântuitorului - părtășia, adunarea în sărbătoare, este între oamenii, fără Mântuitor (Matei 18.20).
Anul acesta, pentru cunoscătorii ,,necălăuziți și neascultători de Duh,, este situația din 1844, când doar evreii Caraiți și Milleriții au calculat corect Ziua Ispășirii, fundamentală în Planul de Mântuire, pentru ,,Poporul ales,, (Efeseni 5.27). În 1844, Ispășirea a căzut pe 22 octombrie = Certificatul de naștere al bisericii adventiste, descris de E.G.White, începutul perioadei laodiceene (ușa deschisă din Apocalipsa 3.8), la fel ca anul acesta 2012 octombrie 26 = ISPĂȘIREA = ȘABAT ȘABATON = Sabatul sabaturilor, când... cred cu tărie, și cu mare nădejde, că poate fi timpul de fugă la munți (Matei 24.20) pentru ,,fecioarele nechibzuite,, , după Răpirea din jurul Sărbătorii Trâmbițelor (1Tesaloniceni 4.15-18: Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Mântuitorului: noi cei vii, care vom rămâne până la revenirea lui Mesia, nu vom lua-o înaintea celor adormiți. Căci însuși Izbăvitorul, cu un strigăt, cu glasul unui Arhanghel și cu TRÂMBIȚA lui YHVH, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Mesia. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Mțntuitorul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Mântuitorul).
Cu temere de Tatăl Veșniciilor și Tatăl nostru, acum, suntem în luna Adar bet (Adar șeni), din 24 martie - 23 aprilie; luna I Nisan este din 23 aprilie - 22 mai - Paștele este de duminică 6 mai - duminică 13 mai (exclusiv).
Tatăl nostru să-i călăuzească pe toți cei ce vor să intre în Legământul Său!

Shalom
Frate Eliahu ,se pare ca Caraiti au gasit totusi orz in stare" Aviv" in regiunea Negev din Israel, deci prin urmare au avut Sarbatoarea in Aprilie 6.
Cum de dmv. nu ati verificat si aceasta sursa, daca tot i-ati mentionat pe Caraiti?
Din cate cunosc, ei sunt foarte specializati in acest domeniu, dupa cum ati mentionat inca de prin 1800, si par o sursa credibila .
Mai jos este un link care confirma cele spuse :
http://groups.yahoo.com/group/karaite_korner_news/message/575

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
17962. Postat la 18/04/2012 12:39 - 4763z11h21m
ELIAHU777 a scris:Aseară târziu, am primit confirmarea timpului din Israel, de la cunoscător de încredere, pentru confirmarea calendarului religios - ORICINE POATE VERIFICA!
Anul acesta, pentru cunoscătorii ,,necălăuziți și neascultători de Duh...

ELIAHU777, atunci când am citit postarea din care am preluat acest citat, am vrut să te previn că proorocești minciuni, dar am preferat să aștept să iasă mai întâi dovezile la iveală ca să nu dezbatem doar păreri ipotetice. Eu în locul tău mi-aș pune mâna la gură, mi-aș renega o sumedenie de afirmații făcute pe acest portal și aș recunoaște că cel ce stabilește sărbătorile este însuși Dumnezeu, Cel ce a făcut și Soarele, și Luna și Pământul să se învârtă unul în jurul celuilalt într-o anumită armonie.
Deci sărbătorile Domnului de peste an se fixează în funcție de calendarul biblic și nu de spice ( cu toate că și acestea se includ frumos în calendar) sau de revăsratul Amazonului sau mai știu eu ce alte metode inventează fiecare.

Dat fiind faptul că tehnica (telefonul și mai nou internetul) pe care tot mai mulți oameni care se bazează ca să încurce calendarul ce funcționează de mii de ani bine ne este pusă la dispoziție de mai puțin de un secol și sărbătorile se țin încă de pe vremea primilor oameni (ca de exemplu Noe), care aveau calendar și toate informațiile necesare pentru a împlini voia Domnului m-am întrebat în mine însumi cum puteau ști să plece în pelerinaj la sărbătoarea Paștelor cei ce locuiau departe de Israel dacă nu după calendar?? Ei n-ar fi avut nici o șansă să știe dacă spicele sunt coapte sau nu în Israel, însă aveau calendar și după el se puteau ghida. La fel facem și noi.

Acum dacă tu alegi să te bazezi pe oameni de încredere, asta ți-e răsplata. Ai nesocotit porunca Domnului și ai mai învățat și pe alții să facă așa. Mântuitorul ne-a avertizat că până și încălcarea uneia din cele mai mici porunci va fi sancționată, cât despre o așa poruncă importantă cum sunt Paștele Domnului, nu vreau să mă pronunț. Doresc ca Domnul care este bun să te ierte în cazul în care ești sincer și îți vei cere iertare...

P.S. Și încă ceva, postările tale pe care le-am văzut până acum pe aici pe forum sunt pline de acuzații înjositoare față de cei ce nu înțeleg lucrurile ca tine pe când Iuda spune în felul următor:
Citat VDC: Iuda 1:9 Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!"

Eu înțeleg că uneori mai trebuie deșteptați unii din somn cu câte o mustrare, dar trebuie făcute cu măsură toate nu ca cineva ce n-are minte.

Multă pace.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban8
17976. Postat la 18/04/2012 22:56 - 4763z1h4m
Mulțumesc sincer pentru mustrări - deși în viața particulară mi-e scârbă de polemici și mă feresc de ele, în credință, sentimentul de frățietate mă înșeală - și Biblia spune că nu toți ca își spun frați, sunt frați iar în altă parte vorbește despre cei ce spun că sunt iudei, și nu sunt!
În problema Karaiților, vă trimit adresa celor care au calculat de la 1 Etanim, anul acesta (la ei =5998), an bisect cu 13 luni (WorldsLastChance.Com)
- față de ei, eu l-am calculat calendarul de anul acesta 599?, cu mici diferențe de Lună nouă și în durata unor luni (de 29 și 30 de zile), în două variante, până la primirea știrii că în Israel orzul nu este de cules, când am trecut imediat pe varianta anului bisect cu 13 luni.
Infirmarea veridicități declarației mele de fratele Avodah, primită (și dată) de mine, mă sperie - pentru mine aceasta este o GREȘEALĂ DE MOARTE DUHOVNICEASCĂ - și nu mă oresc până nu voi da de răspunsul corect (dacă mă puteți ajuta cu dovezi credibile, v-aș fi recunoscător - chiar dacă Pesah - ul pot să-l comemorez în luna a doua (mai ales că personal am o suferință care nu-mi permitea să mă apropii de Pesah luna aceasta).
În ce mă privește, adresele primite de la fratele avodah ca dovadă a infirmării adevărului cu argumente de la Karaiții cu adresă de Facebook.com - Nehemia Gordon, vreau să vă spun, că Facebook este cunoscut (și caracterizat de stirile Televiziunii Române, ca cel mai ordinar Site de întâlniri să perversități sociale - unde se pot da cele mai perfide trucaje fotografice în care am văzut (ca țăran din părinți agricultori) un spic de orz puțin albit, pe fondul unui lan de orz verde - păioasele când sunt coapte, sunt galbene frate Avodah și la cercetări mă pricep bine (m-am ocupat de primele cercetări peste 20 de ani, și cu cinste, am scăpat pe mulți amărți de pușcăria pe care o puteau înfunda nevinovați).
Oricum, multumesc pentru atenționare! chiar dacă cei doi rabini evrei care m-au anunțat pe mine m-au mințit (din cine știe ce considerente), voi căuta alte surse pentru a nu greși Sărbătoarea Săptămânilor, Cincizecimea și Ispășirea cu Corturile dar, în dovezile dumneavoastră nu mă pot încrede absolut de loc - am studiat în facultate și mimica feței - 3 ani, am avut lector, profesor doctor în Psihologie - mimica lui Nehemia Gordon îmi spune că este un prosper om de afaceri, fără scrupule - de credință, nu se pune problema - cu respect, am să-mi pun și eu poza pe Forum, și veți vedea diferența care o puțeți sesiza ușor punând alături de acest Gordon, pe fratele Nicaschirod, pentru care am o afecțiune deosebită.
Apoi, vreau să vă spun, că asemenea Leviților de la Templu, Karaiți au acum, lanurile lor de orz, și nu aleargă în toată țara (dintr-o regiune în alta) după un snop de orz - credeți ce vreți, eu sunt dator să vă iubesc așa cum credeți! Smerenia delimitează credința - vă rog să mă iertați, pentru ce considerați că v-am greșit - cu mâini ridicate vă asigur de curățenie sufletească!
Iertați-mă, dar peste aceste argumente, consider polemică și timp pierdut!
Cu recunoștință pentru spațiul acordat, Pace sfântă și multe binecuvântări!

avodah
17981. Postat la 19/04/2012 08:52 - 4762z15h8m
Frate Eliahu faceti cum sunteti indemnat, insa din cate am auzit si cei care tin Shabatul dupa luna noua aici in America au sarbatorit deja Pastele.
Ca si dmv. si ei se orienteaza dupa luna noua si coacerea orzului. Ce surse o fi avand ei?

Vreau sa va intreb cum explicati aceste trei ipostaze:
din cate cunosc eu, cei care tin shabatul dupa luna noua , shabatul lor cade in ziua de 8 , 15 ,22, si 29 , iar urmatoarea luna exact la fel 8, 15, 22, 29 si tot asa .si acesta cade in diferite zile a saptamanii, asadar shabatul uneori cade lunea , duminica, marti, miercuri etc.
De notat ca intre ziua de 29 si pana in ziua de 8 nu mai avem 6 zile ci uneori avem 7 chiar si 8, din cauza ca ciclul lunar este de 29.5 zile.
Aceasta intra in conflict cu porunca din Exod 20:9.

Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău.
10. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.

Dupa felul acesta de a tine Shabatul uneori se lucreaza 7 zile in loc de 6 cate a lucrat Tatal ceresc, ba chiar 8 zile lucratoare si de abia a 9 intra Shabatul.

1.
In Exod 16 avem relatarea cu mana cereasca iar in vs 26 li se porunceste:
26. Veți strânge timp de șase zile; dar în ziua a șaptea, care este Sabatul, nu va fi.

Si asa au facut timp de 40 de ani. Au strans mana timp de 6 zile , nu uneori 7 sau 8 cum s-ar intampla dupa regula Shabatului lunar.

2. Levetic 23 :16
16. Să numărați cincizeci de zile până în ziua care vine după al șaptelea Sabat; și atunci să aduceți Domnului un nou dar de mâncare.

deci trebuie numarate 50 de zile pana in ziua care vine dupa al celui 7-lea shabat.
In cazul dmv. nu va iase 50 de zile pana in ziua care vine dupa cel de-al 7-lea Shabat ci va iasa mai mult de 50 de zile , din cauza ca din ziua 29 si pana in 8-a nu sunt 6 zile ci 7 sau chiar 8 cum am explicat si mai sus.

3. in Genesa capitolul 1 ,nu este suport pentru Shabatul tinut dupa luna noua ;
luna este creata in ziua 4 iar 3 zile mai tarziu YHVH creaza Shabatul . Daca luna a fost creata in ziua 4 o fi fost luna noua , sau luna plina , sau ce fel ca se mearga teoria aceasta?
Shalom.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
17983. Postat la 19/04/2012 09:23 - 4762z14h37m
Acelasi lucru am intrebat si eu, insa a spus ca traducerea Bibliei nu este buna la Genesa...

fullban8
17998. Postat la 19/04/2012 18:29 - 4762z5h31m
Frații mei dragi și scumpi! Să mulțumim împreună Tatălui nostru din ceruri, pentru că, parcă suntem călăuziți de un alt Duh (Romani 2.4) - dragostea, dragoste cheamă, și răutatea naște monștri! Dragoste se jertfește - răutatea își alege o tabără! Eu nu mai pot lepăda dragostea care, de puțin timp am primit-o - eu îmi pot iubi dușmanul (căruia nu-I spun), mai mult decât pe un prieten (căruia îi sun sau nu) - a-ți iubi dușmanul, nu înseamnă a-l iubi pentru a-I turna cărbuni aprinși pe cap, ci rugându-te pentru el (Luca 23.34).
Și eu am înțeles ca voi fraților dar, cu post și rugăciune, am primit câte o luminiță (?) prin care, nu puțini au înțeles lumina prin mine dar, eu nu o înțelegeam - până la urmă, fiecare a înțeles câte ceva, și eu, am rămas cu ce am înțeles eu - unii m-au urât - eu îi iubesc; eu nu-i pot urâ!
Pentru a-mi face o idee asupra cauzei neânțelegerilor, nefirești unui Forum - Colocviu - Conferință, interesate exclusiv de o cunoaștere înaltă și nepărtinitoare, am constatat o atitudine de luptă între doctrine, degenerând firesc, la ,,cine nu este cu noi, este împotriva noastră,, - iată că eu nu am de luptat împotriva cărnii și a sângelui (Efeseni 6.12), ci, dacă pot sluji, este bine iar dacă nu, am lucruri mai bune de făcut, decât să contrazic pe cine vede lucrurile alt fel decât mine (1Corinteni 12.4-12) - dacă este Forum liber, așa cum ascult liber, liber vorbesc - dacă este proprietate, pot asculta ca acceptat, și numai la întrebări, pot răspunde, ca un punct de vedere, nu ca o contradicție - cum pot contrazice o gazdă? ar fi o proastă creștere! În contradicție nu poate fi dragoste, și eu vreau să ajung dragoste (1Corinteni 13.13).
În privința CALENDARULUI, sunt materiale mai mult decât suficiente - măsurarea timpului, sisteme calendaristice, istoria calendarelor, enciclopedia iudaică - dar, niciodată omul CONCEPUT LIBER, nu poate cunoaște un adevăr ascultând DE UNUL sau DE ALTUL într-o tabără, ci, cercetând totul cu toții, alegând ce este bun! Ce este bun? Cine este bun? Iov 34.4; 1Tesaloniceni 5.21; Psalmii 25.8; 107.1.
De ce majoritatea evreilor (și totuși nu toți - împărțiți în mai multe confesiuni religioase decât noi), țin CALENDARUL cu sabatul sâmbătei și sărbătorile cu sâmbăta? Pentru ce calcă evreii regulile calendarului, declarând Lunile noi diferit de cerințele biblice? Pentru a nu se lipi Ispășirea (Șabat-Șabaton = Șabatul Șabaturilor) de sabatul saturnday - CALENDARUL EVREIESC nu este un CALENDAR BIBLIC, pe cât este RABINIC - înțelegerea generală, fiind împământenită sub auspiciul morții (împrejurări favorabile aplicării pedepsei cu moartea 1.500 de ani), evreii au fost spulberați ca popor, nemaifiind - unde a fost poporul evreu din secolul I, până în secolul XX ? Știți de ce? Pentru că nu au ascultat glasul Stăpânului (Ieremia 9.13), fiind o casă de răzvrătiți (Ezechiel 12.2) - pentru că au fost PĂRĂSIȚI - au ajuns robi și săpun pentru neamuri, pentru ca o veșnicie, neamurile mântuite să fie vierii și păstorii lui Israel (Apocaqlipsa 15.3) - când au ascultat, YHVH i-a trecut prin apă și prin foc - când au părăsit pe YHVH, și El i-a părăsit dar, NU I-A LEPĂDAT (Isaia 1.27).
Cu mulțumirea (și credința) că doar Duhul Adevărului a pus câteva lucruri la punct, să nu ocup acum prea mult spațiu virtual, cu drag și consacrare, promit să răspund la întrebări, după credința și puterea mea, pe puncte (după rugămintea unui frate scump), fără pretenția că am dreptate. Și eu, ca și voi, toți oamenii, suntem o mărturie și o priveliște (1Corinteni 4.9) - fiecare om are frumusețea și calitățile lui. Crescând ca grâu sau ca neghină în grădina Stăpânului, între flori și mărăcini, să vedem florile dintre mărăcini, și nu mărăcinii dintre flori - El ne alege, nu noi ne batem, care câștigă.
Vă iubesc pe toți, cu o dragoste frățească!

fullban10
18001. Postat la 19/04/2012 20:39 - 4762z3h22m
Deci pot să mă rog pentru tine?.
Răul își alege o tabără ?. Asta mi-a amintit de cetățile de scăpare. Acolo, răul, găsea adăpost. Lăudat să fie Domnul, Dumnezeul nostru, că ne-a dat " cetăți de scăpare" (forum), unde venim răi și plecăm buni..

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
18003. Postat la 19/04/2012 21:56 - 4762z2h4m
SORA Valentina! M-ai întrebat pe Mess ce te-a frământat? Ți-am răspuns pe Mess, cu respect!
De ce te desfășori - of topic? - punând întrebări publice (În colectivitate mare de oameni; mulțime, lume; În public = care are loc în fața unui anumit număr de persoane, în văzul lumii.), tendențioase (Care urmăresc un anumit scop, care trădează o tendință ascunsă; care vrea să insinueze ceva; lipsit de obiectivitate, părtinitor), și ostentative (Făcute cu intenția de a pune ceva în evidență, de a impresiona, de a provoca; demonstrativ, provocator, ostentatoriu).
Iartă-mi indiscreția publică!
În ce calitate te poți ruga pentru mine?
Ai vreun verset biblic? unul măcar? unde femeia să învețe pe bărbat? să mijlocească pentru un bărbat din afara familiei ei? Așa se practică acum în Israelul spiritual (Isaia 3.12)?
Când am ieșit eu din acest Israel spiritual (2003), femeile începeau uzurparea amvoanelor! S-a terminat lucrarea? Dacă da, citește Isaia 3.12!
Oricum, avem altare diferite!
Răspuns public: Mulțumesc! Nu accept să te rogi pentru mine! Citește Luca 23.28 și Osea 2.2!
Pace și iertare celor care suportă.. - nu știu cum să numesc intervenția - sau.. știu, dar nu pot!
Shalom uvraha!

Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164537 vizite unice Powered by PHP-Fusion