Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Calendar
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Deconectat RE: Discuții despre Calendarul Biblic
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18005. Postat la 20/04/2012 06:00 - 4761z17h58m
Iartă-mă. Sincer, iartă-mă.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
18014. Postat la 20/04/2012 11:43 - 4761z12h14m
Orice om poate greși (mă tem ca eu să nu greșesc cel mai tare) - problema grea, este cînd un om îngrădește libertatea altui om - aceasta poate fi și prin insistențele aparent binevoitoare (fiecare, în sensul lui). Orice om, expune ceva unui alt om (altor oameni), eventual cu susțineri cât mai credibile (oficiale, originale), nu cu unele dovedite false (doctrinare), sau neverosimile (găsite după interesul căutării).
Cum, și ce alege omul, este treaba lui, și a Stăpânului (care știți, și vă asigur și eu, că nu poate fi înșelat și nici batjocotit - indiferent câți oameni cred și se unesc împotriva Cuvântului și Voiei Sale).
Conștient că SUNTEM OBLIGAȚI prin Legea celestă să ne iertăm când ne cerem iertare, cu accepțiunea că Tit 1.13, este Cuvânt Sfânt, prin Matei 12.37, cu dragoste frățească, mă rog Tatălui, ca El să ne ierte pe toți - DOAR EL este de trei ori SFÂNT - Baruh Hu!
Altfel, fratele vostru, și al tău soră Valentina, care mai întâi trebuia să mulțumești Forumului, prin care (și datorită căruia), se pare că lumina încearcă să pătrundă și în sufletul tău, vă salut pe toți, ca toți să ne bucurăm împreună cu îngerii pentru atitudinea Valentinei, cu Harul și Pacea lui YaHVeH-Yahushuah HaMashiah din 2Petru 1.3-21!
Pentru a nu călca regulamentul (Off topic), voi da la rubrica Cat (nu am găsit ,,descoperi,,) ceva care, pentru unii frați și surori poate fi interesant (nu ca descoperiri ale mele, cât ca descoperiri, descoperite de mine), ceva ce am scris unui frate scump și iubit de cel Prea Înalt, care apreciază Forumul (în sensul utilității lui în folosul Celui Etern), înțelegând că a fost chiar membru al Forumului.
Har și binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Moderator2
22023. Postat la 12/03/2013 12:58 - 4435z10h0m
Nikky a scris:
Pacea Domnului !

Am o intrebare si nu stiu unde s-o plasez . Am citit aseara despre Sabatul lunar si am avut dubiile mele in privinta datelor exacte, doar din teama de Dumnezeu, sa nu tin aiurea si am gasit, in urma cu doi ani urmatorul comentariu ( stiu ca e vorba de evrei karaiti ):

ariel says:
12 septembrie 2011 la 23:58

Noi gasim in generatia noastra mai multe calendare functionale

si fiecare atribue verdicitatea (credibilitatea) calendarului care il
urmeaza. De exemplu:

Musulmani tin calendarul lor musulman si il urmeaza pe Muhamed si Allah.

chinezi au propriu lor calendar si urmeaza pe Budah.

CRESTINII smiley tin calendarul Gregorian si urmeaza pe papa Gregori si se
inchina papalitati.

Evreii tin calendarul rabinical si-l urmeaza pe Hillel al doilea
fondatorul calendarului evreiesc.
Toate aceste calendare sint de natura umana; calculate matematic
astronomic si stiintific ; dar nu sint calendarul lui YHWH.

Care este calendarul corect? calendarul lui Yahweh, are Yahweh un calendar??
sigur ca are. Sa stabilim scriptural care este adevaratul calendar.

Dupa cum urmeaza in exod 12 v 2 vedem ca Creatorul a poruncit
urmatoarele; In luna aceasta (abbib ) va fi pentru voi, ce-a dintii luna
a anului. Abbib(aviv ) este luna spicelor; luna cind primele spice
din an sint coapte(orzul). Astazi iesiti in luna spicelor(abbib )
(exod 13 v 4 ).
Cum stabilim luna spicelor; La sfirsitul luni a 12 (adar) se observa
pe cer luna noua si se cerceteaza lanurile de orz in Israel;
Daca la aparitia luni noi, se constata ca lanurile de orz vor fi abbib (coapte),
bune de secerat in doua saptamini; se declara luna intiia(abbib ),
si pastele vor fi junghiate in a 14-a zi.

Daca in Israel se constata ca lanurile nu vor putea fi secerate in doua
saptamini, de la aparitia luni noi, se declara a 13-a luna si pastele va fi in luna urmatoare .
De ce trebue sa ne orientam dupa ce se intimpla in Ysrael?
De ce abbib in Ysrael? simplu pentru ca Yahweh are ochii todeauna
Atintiti asupra Ysraelului ( deotro11 v12 )

Satana a voit sa schimbe acest sistem stabilit de Creator si a reusit.Dar cei tematori de Yahweh urmeaza porunca lui.

In raport de Abbib si luna noua se stabileste prima sarbatoare din an;
si in raport cu aceasta celelante sarbatori. Deci noi nu putem sti de pe un
an pe altul cind va fi sarbatorile lui Yahweh.
Karaites in Israel sint uni din cei ce observa corect si noi impreuna
cu ei stabilim pe baza de observare daca cu adevarat este luna spicelor(abbib )
si daca putem sarbatori Praznicul la vremea hotarita.
Calendarul evreesc rabinical dupa care se orienteaza majoritatea
celor ce tin pastele; este un calendar nerecunoscut de Yahweh (calendar uman
matematic).
Ce calendar urmezi tu?? cel stiintific, matematic ori calendarul
lui Yahweh? Urmezi evreii si calendarul rabinical si slujesti lui
HILLEL ori urmezi calendarul lui Yahweh si-i slujesti lui? Urmindu-l pe
Hillel vei peri; Urmindu-l pe Yahweh vei avea viata; alege-ti azi.

Deci, intrebarea mea este :

Daca luna intai este prima luna, caci in luna intai am fost scosi din Egipt( pacat), nu este prima luna pentru fiecare ? Eu am iesit din Egipt pe 29. oct.2003.

Va multumesc anticipat tuturor si Domnul sa va lumineze !!!

Moderator
Nikky
22026. Postat la 12/03/2013 13:38 - 4435z9h20m
Daca astazi este ziua 1, a lunii intai, Nisan si e marti, care e ziua a 7-a?smiley
fullban10
22031. Postat la 12/03/2013 14:48 - 4435z8h10m
N-are cum să fie marți întâi. După calendarul cu săptămâna după fazele lunii, data de 1, nu se numără, nu e zi, nu există smiley Nu-i nici duminică, nici luni, nici marți, nici miercuri , nici joi, nici vineri , nici sâmbătă.
Abia data de 2 se numără și e luni.
Calendarul cu săptămâna după fazele lunii, începe luni 2 și se termină sâmbătă 29, lună după lună.
Cum se poate așa ceva ? Întreabă specialiștiismiley

Nikky
22032. Postat la 12/03/2013 15:16 - 4435z7h42m
Deci, aseara n-am intrat in 1 Nisan , iar a 14-zi sunt Pastele Domnului , pe 25 ?smiley
Lucia
24405. Postat la 20/08/2013 14:43 - 4274z9h15m
Dragii mei, iata un CALENDAR pe care nimeni nu-l poate contesta!
CALENDARUL BIBLIC este un calendar LUNARO-SOLAR.
Incepe primavara, la luna plina, 14 Nisan, cu Sarbatoarea Pastelui si urmatoarele sarbatori isi fac ocolul lor in decurs de un an, pana la urmatorul Pasti.
Aceste sarbatori simbolice sunt stabilite la vremea lor, ele nu pot fi schimbate ca zi calendaristica, deci, sunt bine implementate in cadrul calendarului si de fapt ele marcheaza intr-un mod bine definit cele sase perioade in care isi desfasoara Dumnezeu planul de mantuire a omenirii.
Daca o sa observam bine, Calendarul Biblic se bazeaza pe numararea zilelor, de la Pasti numaram 50 de zile pana la o noua sarbatoare cand vor secera semanaturile- CINCIZECIMEA, urmatoarele au date fixe in calendar, nu depind nici de fazele lunii, nu depind nici de coacerea roadelor, ele sunt asezate in calendar, cum a poruncit Dumnezeu.
"Iata SARBATORILE DOMNULUI , cu adunari sfinte, pe care le veti vesti la VREMILE LOR HOTARATE."
Daca tot vorbim de calendarul eveiesc, lunosolar, care se bazeaza pe ritmul saptamanal, 6 zile plus una de odihna, atunci hai sa vedem SEMNUL care ne arata anotimpurile.
Anotimpurile se succed, sau sunt produse de unghiul diferit sub care cad pe pamant razele Soarelui.
Asa ca, hai sa ramanem la ce sta scris.
Dumnezeu spune, iar noi ascultam si implinim VOIA LUI.
Cine tine Sarbatorile Domnului, artunci cand acestea isi fac ocolul lor, noi nu numai ca marcam etapele mantuirii in fiecare an , dar parcurgem un an de zile dumnezeiesc.
Dragii mei, in orice tara ati fi, orice calendar lumesc ati parcurge , el nu te poate impiedica sa tii SARBATORILE DOMNULUI scrise in Biblie, GHID AL CALENDARULUI LUI DUMNEZEU!
Priviti la Israel, el pare sa mearga dupa doua calendare, dar cei care se ghideaza dupa cel scris in LEGEA LUI DUMNEZEU, va demonstra ADEVARUL.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
24406. Postat la 20/08/2013 18:12 - 4274z5h46m
Lucia a-mi pare rau ca nu poti intelege aceste aspecte pe care Cel PreÎnalt ni le arata pe bolta Cerului in fiecare noapte . Sa sti ca nu anotimpurile, nici calendare care sunt cu miile in ziua de azi, nu ne arata ziua de odihna si Sarbatorile, ci Luna de pe Cer , Biblia este plina cu dovezi precum zilele,lunile si anii Domnul ni le arata prin Luna de pe Cer .
De exemplu daca noi nu stim cand pica ziua 1 din luna 7 Tisri cum stim sa tinem Sarbatoarea Trambitei ? Cum stim ca este data de 14 Nisan cand este Pastele , daca nu avem Luna Plina pe cer ? Cum stim cand este 15 tisri Sarbatoarea Corturilor daca nu este Luna plina pe Cer .
Lucia bazandu-ne pe calendarele oamenilor si unde cel rau are tot acesul, nu vom stii nicodata sa tinem Sarbatorile Domnului la timpul Hotarat de Creator . Singurul martor in Cer pentru toate Sarbatorile Sfantului Lui Israel este LUNA care nu minte niciodata pentru ca a primit Porunca din partea Domnului sa arate timpurile si vremile cu exactitate 100% .
Spun dar sa nu ajungem vremuri grele de prigoana din partea celui rau , cand vom fii risipiti prin munti ,dealuri si paduri , cand nimeni nu ne va mai pune calendarul in mana la sfarsit de an , atunci se va vedea cum nu vom sti sa deosebim zilele unele de altele , nu vom stii sa cunoastem cand pica Sarbatorile Domnului si asa mai departe. Domnul sa aibe mila de intreaga omenire.

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
24407. Postat la 20/08/2013 20:58 - 4274z3h0m
Frate costy, se pare ca nu ai citit cu atentie postarea mea.
Calendarul biblic nu exclude Soarele si Luna...eu am scris ca anul calendaristic religios incepe cu Sarbatoarea Pastelui, primavara, la luna plina.
Calendarul lui Dumnezeu se bazeaza pe numaratoarea de la creatiune 1,2,3,4...7, fara sa se excluda zile, saptamana nu poate avea mai mult de sase zile lucratoare si una de odihna.Ce faci, nu mai ramai la ce sta scris?
Excluzi porunca a patra?
Raspunde, cum poti lucra sapte sau opt zile si apoi sa spui ca este Sabatul SAPTAMANAL(ziua a saptea), ziua a NOUA?
"...in ZIUA A SAPTEA Dumnezeu s-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse."
Nu spune ca a opta sau a noua zi s-a odihnit.
Satana incearca sa includa sabatele lui(duminica, luni, marti...cei pasa lui?)
Noi cunoastem o singura zi de odihna saptamanala, A SAPTEA ZI!
Cuvantul SABAT inseamna incetare de a lucra, ODIHNA.
In acest cuvant sunt incluse toate SARBATORILE DOMNULUI.
Deci, ce cauti tu, costy, a saptea zi, SABATUL SAPTAMANAL, sau octave, decade...cum le mai spun oamenii, dupa FAZELE LUNII?Ce cauti tu, de fapt?
..............
INTREBARE:
Cand a fost numita pentru prima data ziua a saptea, zi de SABAT?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Moderator3
25501. Postat la 24/03/2014 08:26 - 4058z14h32m
Ionica a scris:
In lege se cerea ca in data de 16 Nisan sa se aduca un snop de orz din acel an, deci trebuie sa existe lanuri gata de copt. Cand un frate a adus in discutie acest amanunt toti au sarit cu gura pe el in loc sa-l asculte cu atentie si sa dea raspunsuri la subiect. Calendarul prin care acum stabilim pastele antic, nu este acela care era in uz pe timpul lui Moise. Marturia autorului Cartii Jubileelor este evidenta, daca nu tii calendarul vechi, nu mai ies timpurile sarbatorilor dupa cum au fost stabilite.

Aurelc a scris:
Frate Ionica, despre calendarul biblic s-a scris faptul că este avut în vedere să fie Spice pentru 16 Nisan. Chiar acum un an sau doi, un frate s-a înșelat și poate s-au luat și alții după el atunci când a spus că nu vor fi Spice în Israel și de fapt au fost...
Te întreb: de unde putea ști unul ca Famenul etiopian să meargă sau nu la Ierusalim, dacă s-ar fi ghidat după spicele din Israel? Pe vremea aceea nu aveau internet, tv și telefon ca să poată afla dacă s-a copt snopul... Și cred că recunoști că erau foarte mulți pelerini de departe. Ei aveau nevoie de CALENDAR, altfel nu se puteau descurca. Spicele erau doar unul din elementele importante în stabilirea primei luni a calendarului religios, nu întreg sistemul calendaristic. Pentru un calendar funcțional și bun e nevoie să se țină cont de multe detalii.

Moderator
Ionica
25502. Postat la 24/03/2014 10:45 - 4058z12h12m
Pace, har si binecuvantari frate Aurel,

Eu nu am exclus calendarul. Accentuez ca erau doua calendare. Famenul putea sti data, fie dupa calendarul saducheilor si fariseilor, fie dupa calendarul descris in Cartea Jubileelor, carte numita si "Mica Geneza".
Iata ce se scrie despre aceasta carte pe internet:
"Conținutul "Cărții Jubileelor" este substanțial identic cu acela al cărții canonice "Facerea", motiv pentru care a și fost numită, la modul general, "Mica Geneză", fiind inferioară ca autoritate cărților canonice. Întreaga operă nu este altceva decât descrierea revelației pe care Moise a primit-o ... În fixarea datei fiecărui eveniment, autorul folosește ca bază de calcul Jubileul r11; perioada de 49 de ani, șapte săptămâni a câte șapte ani fiecare -, determinând exact luna, anul, săptămâna de ani din perioada jubileelor în care evenimentul s-a întâmplat. Că această carte își are originea în Israel este demonstrat de faptul că ea a fost redactată în ebraică, în perioada în care curentul fariseic era dominant."
Am rasfoit si eu aceasta carte cu cativa ani in urma.
http://www.pseudepigrapha.com/jubilees/1.htm
Post Scriptum
Se pare ca exista un calendar foarte vechi inca de pe timpul lui Noe:
"in luna a doua, in ziua a saptesprezecea a lunii" Geneza7:11
"in luna a saptea, in ziua a saptesprezecea a lunii" Geneza 8:4
"in luna a zecea, in ziua intai a lunii" Geneza 8:5
Apare mentiunea unui nou an "in anul 601, in luna intai, in ziua intai a lunii" Geneza 8:13
"in luna a doua in a douazeci si saptea zi a lunii" Geneza 8:14
Cum se calcula ziua 1 a lunii intai si de ce eveniment ceresc era legat? Probabil de echinoctiul de primavara.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Aurelc
25508. Postat la 24/03/2014 20:58 - 4058z1h59m
Frate Ionică, legat de diferența dintre calendarul de la Templu alcătuit de Farisei și Saduchei (rabini) și calendarul essenienilor aș vrea să spun ceva:

1. Având în vedere că această grupare, pe timpul când Mântuitorul și-a început lucrarea avea deja cel puțin 180 de ani de existență, conform citatului tău.
Ionica a scris: Istoria esenienilor începe în anul 152 î.C.
Am răsfoit în minte acuzele și laudele pe care Domnul Isus le-a făcut acestei grupări, a rabinilor și mi-am amintit următoarele lucruri:
- El nu s-a jenat să-i mustre pentru tot ce făceau greșit, și chiar a făcut-o în mod public, avem nenumărate exemple cu mustrările pentru fățărnicie, lăcomie, necinstirea părinților și alte lucruri în care stricau Poruncile lui Dumnezeu, dar o mustrare că nu țin la data corectă sărbătorile nu am găsit. Eventual dacă găsești ceva temeinic te rog să-mi spui că acest subiect chiar mă interesează în mod intens.
- Dimpotrivă, ca un paradox, atunci când vine vorba de cunoștințele lor de calendar și de lege, Mesia i-a lăudat!
Citat VDC: Matei 23:1. Atunci Isus, pe când cuvânta gloatelor și ucenicilor Săi,
2. a zis: "Cărturarii și Fariseii șed pe scaunul lui Moise.
3. Deci toate lucrurile, pe care vă spun ei să le păziți, păziți-le și faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, dar nu fac.

2. Conform citatului de mai sus, rezultă că dacă essenienii care erau deja formați de 180 de ani înainte ca Domnul Iisus să aibă 30 de ani cu siguranță aveau deja acel calendar diferit de cel de la Templu. Aceasta înseamnă că dacă ei nu erau în acord cu calendarul de la Templu, mergeau greșit, cu toată religiozitatea lor. În Scripturi citim că Mântuitorul a participat la Paște fixate de rabini, dar de Paștele esenienilor nu pomenește nimic. Asta înseamnă că erau eronate și nu merita să le fi pomenit.

3. Iar cât despre Cartea Jubileelor și mai ales Cartea lui Enoh (în varianta sau variantele găsite pe net care cică ar fi traduceri ale manuscrisului de la M. Moartă) eu am mari rețineri că acestea sunt în acord cu originalul.. Cel puțin Cartea lui Enoh pe care am citit-o e una de domeniul deasupra S.F.-ului (Științifico-Fantasticului). Deci pentru mine primează dovezile Scripturii cu mare importanță în fața unor cărți care conțin în procentaj mare S.F. Eu știu că evreii cam dintotdeauna au avut o sumedenie de cărți, basme și legende... Dar un evreu sincer ca Pavel sau Petru ne spune următoarele despre ele:
1 Timotei 1:4 și să nu se țină de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, care dau naștere mai mult la certuri de vorbe, decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credință, așa fac și acum.
1 Timotei 4:7 Ferește-te de basmele lumești și băbești. Caută să fii evlavios.
Tit 1:14 și să nu se țină de basme evreiești, și de porunci date de oameni, care se întorc de la adevăr.
2 Petru 1:16 În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea și venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe niște basme meșteșugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înșine cu ochii noștri mărirea Lui.

Multă pace tuturor!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
26192. Postat la 21/09/2014 09:34 - 3877z14h24m
Un nou calendar pentru o nouă viață

După discuțiile aprinse de la palatul lui Faraon, descrise în Exodul capitolul 11, citind următorul capitol se observă o oarecare liniște. Cadrul acțiunii se schimbă acum concentrându-se asupra poporului lui Dumnezeu, unde El dă anumite instrucțiuni înainte de ieșirea lor și ultima judecată împotriva Egiptului.
Deși erau încă în robie, Dumnezeu stabilește câteva lucruri importante legiferându-le pentru ca în momentul intrării lor în Canaan acestea să devină deja stil de viață și model de gândire și existență.
Primul lucru pe care-l face Dumnezeu în poporul Său este o radicală schimbare în calendar:
- Dumnezeu a zis lui Moise si lui Aaron in tara Egiptului: Luna aceasta va fi pentru voi cea dintâi lună; ea va fi pentru voi cea dintâi lună a anului (Exod 12, 1.2).
Și totuși de ce era nevoie de această schimbare?
Nu este un lucru tainic acela că în antichitate calendarele popoarelor erau legate de sezonul agricol. În Israel, de pildă, noul an civil, începea cu luna Tishri și marca sfârșitul unui sezon agricol și începutul sezonului următor. Prin modul în care era alcătuit, calendarul focaliza atenția israelitului asupra vieții de zi cu zi, asupra pâinii de pe masă, a roadelor câmpului și a umplerii hambarelor lui. Anul vechi se încheia în forfota și stresul strâgerii recoltei iar anul nou începea în graba pregătirii și însămânțării pământului pentru recolta următoare. Cu alte cuvinte, calendarul gândit în acest fel concentra atenția individului asupra materialismului. Anul se încheia cu gândul la mâncare și băutură și începea cu grija ca și anul viitor să aducă pe mesele lor mâncare și băutură. Acest mod de viață nu deosebea poporul Domnului de alte popoare, caci așa cum Isus Hristos urma să amintească în Noul Testament : toate acestea neamurile le caută (Matei 6,32).
Schimbarea calendarul pe care Dumnezeu a hotărât-o era o provocare a credinței deoarece anul nou începea acum în mijlocul lucrărilor agricole de peste an. Când va fi ajuns în țara făgăduită, poporul avea să înceapă pregătirile de Paște în toiul muncii agricole. Și cum pregătirea pentru sfânta sărbătoare se făcea cu aproximativ o lună înainte, era clar că poporul trăia o experiență a încrederii că Dumnezeu va purta de grijă. Așadar, cu noul calendar, atât sfârșitul cât și începutul anului îl prindea pe israelit pregătindu-se pentru comemorarea evenimentului pascal.
Viața ce urma să fie trăită în acel nou an era marcată de sărbătoarea Paștelui și gravita în jurul ei, definind întreaga existență a fiecărui evreu. Paștele urma să fie un continuu remember cum că viața lor era un dar din partea Lui și că ei trăiesc în ciuda păcătoșeniei lor datorită sângelui mielului pascal pe care Dumnezeu l-a acceptat ca substitut în locul lor.
Dacă vechiul calendar focaliza existența spre materialism, este evident că noul calendar îndrepta atenția poporului spre Dumnezeu, spre spiritualitate.
Pentru creștinii secolului XXI, a căror agendă este poate prea plină cu activități îndreptate spre materialism, Dumnezeul eliberării noastre din păcat prin sângele Mielului Isus, ne invită cu drag și pentru câștigul nostru veșnic să-I ascultăm sfatul:
- Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana, și trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Nu vă îngrijorați, dar, zicând: Ce vom mânca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom îmbrăca? Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6,25.31-33).

Moderator6
27365. Postat la 22/05/2015 06:11 - 3634z17h47m
Ionica a scris:
Shalom!

Trebuie sa incepem cu dreptul de la inceput. Cand incepea anul nou ebraic din antichitate?

Parerea mea este ca anul nou evreiesc din antichitate, deci 1 Nisan, incepea la echinoctiul de primavara, INTOTDEAUNA. E un reper static si daca te iei dupa el, toate sarbatorile iti vor cadea in aceeasi perioada a anului.

Asa intotdeauna seceratul orzului cadea inainte de ciclul de sarbatori pascalo-azimale si era de unde sa se aduca un snop de orz pentru leganat - ma refer la seceratul orzului din Israel.

Asa cum scrie si in cartile gasite la Qumran, langa Marea Moarta, evreii din antichitate aveau un calendar avand 12 luni, impartit in patru anotimpuri: primavara, vara, toamna, iarna. Fiecare anotimp avea 3 luni.

Acest calendar evreiesc gasit la Qumran este recunoscut de unii dintre savanti, ca fiind un calendar ce nu a fost egalat inca, fiind inca cel mai performant calendar din toate timpurile.

Berakoth!

Moderator
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164518 vizite unice Powered by PHP-Fusion