Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Calendar
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Calendar cu săptămâna după fazele Lunii
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20898. Postat la 17/12/2012 15:43 - 4520z7h2m
Am deschis acest subiect în urma unor cereri și a dorinței fratelui ELIAHU777 de a-și expune modul cum înțelege dumnealui problema calendarului. Atașez o imagine cu o lună de calendar cerută de sora valentina.
valentina a scris:Frate ELIAHU, te rog, dacă vrei, postează calendarul lunii noiembrie.

ELIAHU777 a scris:Am încercat sora Valentina dar... nu am putut! Încerc pe o altă cale (să-l trimit altcuiva de pe Forum, prin mess și... ??? ...să vedem!
...dar, sunt curios! ...ce s-a întâmplat cu tine? ...ai auzit ieri la Tv. (la realitatea), ...la ACTUALITĂȚILE de la miezul nopți despre declarația Papei Benedicht al XVI-lea cu privire la greșeala (eu zic FALSUL) în care a s-a mers până acum în calendarul creștin??? (eu știu că din 1950 s-a chinuit să schimbe calendarul; de un an de zile eu scriu despre noul calendar papal în fașă - UN ALT FALS, mai aproape de Adevăr)! ...și cu privire la nașterea lui Isus Hristos la Nazaret (nu la Betleem - adică... declară Biblia creștină mincinoasă), ...și în ALȚII ani (2 sau 7 î.e.n.) - când va declara că Isus Creștinul s-a născut la Niceea, ...la anul 321 e.n.???
Mai mulți frați și surori mi se plâng de faptul că nu -mi pot citi materialele trimise prin messenger și email.

Sper că v-am putut fi de folos. Binecuvântări !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc a ataşat următoarea imagine:

Deconectat RE: Calendar cu săptămâna după fazele Lunii
Aurelc
20899. Postat la 17/12/2012 15:48 - 4520z6h57m
Am preluat aici încă două postări de la subiectul Chat deoarece observ că se dorește discutat acest subiect.

valentina a scris:În coloana Calendar biblic, după cum observați cu toții, luna Bul începe cu lună nouă, care nu este numărată la zilele lucrătoare ,6, până la Sabat ( coloana a 2-a) De la 1 Bul până la 8 Bul când e Sabat sunt 7 zile , iar a 8-a e Sabat. Între un Sabat și celălalt Sabat sunt 8 zile.Rețineți.
Luna Bul se termină cu o altă zi nenumărată la zile lucrătoare, 30, numită ajun de lună nouă. Rețineți, tot nenumărată.
Dacă ai posta și luna Chisleu, care urmează lunii Bul, vei observa că începe cu o zi nenumărată la zile lucrătoare. Rețineți!.
Dacă luăm Sabatul de pe 29 Bul, până la Sabatul de pe 8, Chisleu, zilele numărate în coloana 1, sunt 8 .

Fratele nostru ELIAHU are timp suficient, să ne spună : de ce sunt 8 zile de la Sabat la Sabat, când STĂ SCRIS, creațiunea a fost în 6 zile lucrătoare, iar porunca a 4-a spune 6 zile să lucrezi? Zilele de 30 Bul și 1 Chișleu ce sunt cu ele ? Biblia spune : 6 zile lucrătoare și o zi de odihnă sau Sabat. Cele două zile în ce categorie intră? Sunt lucrătoare? Dacă da, rămâne să argumentezi, cu STĂ SCRIS, că în unele cazuri lucrezi de la Sabat la Sabat 8 zile , alteori de la Sabat la Sabat lucrezi 7 zile.

TESTUL LUI SOCRATE:
- Esti sigur ca ceea ce ai de gand sa spui este adevarat?
- Esti sigur ca ceea ce ai de gand sa spui este de bine?
- Esti sigur ca ceea ce ai de gand sa spui este folositor si necesar persoanei careia ai de gand sa i te adresezi?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc
20900. Postat la 17/12/2012 15:52 - 4520z6h54m
Lavinia1 a scris:Dragă sora Valentina , sincer.... nu mă prea pricep la calendare...incerc să inteleg punctul de vedere al fratelui George si de ce vede dânsul lucrurile astfel.
Stiu că soarele stie când trebuie să apună ,el stie să numere până la sapte si iar o ia de la capăt.
La iudei luna tine ,,de la lună nouă la lună nouă'' - Isaia 66 cu 23...Trad.Lumii noi,,De la lună nouă la lună nouă si de la sabat la sabat,orice carne va venii să se plece inaintea mea,spune Yehova.
Trad Cornielescu...În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, - zice Domnul-...(Apar cele doua liniute si inlocuit tetagrama cu,, Domnul''.
Cuvântul ebraic ,,codhesh''-,,lună'',gen 7 :11,provine dintr-un cuvânt a cărei rădăcini inseamnă,, nou''.
Cuvântul,, yerahch'',tradus si el prin lună,inseamnă lunație.
Comform apocalipsei ...femeia vazută in revelatia lui Ioan ,avea luna sub picioare..deci, luna arată timpul sărbătorii.
Visul lui Iosiv, are in vedere luna si soarele ,precum si stelele care veneau să se inchine inaintea lui...gen cap 37...9-11Tălmacirea lui Iacov vorbeste destul de clar cu privire la acesti doi luminatori ii compară cu el si mama lui Iosiv.
.......
9. Iosif a mai visat un alt vis, și l-a istorisit fraților săi. El a zis: "Am mai visat un vis! Soarele, luna, și unsprezece stele se aruncau cu fața la pământ înaintea mea."
10. L-a istorisit tatălui său și fraților săi. Tatăl său l-a mustrat, și i-a zis: "Ce înseamnă visul acesta, pe care l-ai visat? Nu cumva vom veni, eu, mama ta și frații tăi, să ne aruncăm cu fața la pământ înaintea ta?"
11. Frații săi au început să-l pizmuiască; dar tatăl său a ținut minte lucrurile acestea.
.....

fullban10
20901. Postat la 17/12/2012 17:08 - 4520z5h37m
Lavinia, toate sunt așa cum le-ai scris. Dar, să numeri zilele lucrătoare de la un Sabat la altul, știismileysmileyOri nu se mai ține cont de porunca a 4-a, deoarece luna nu te lasă? Să fim serioși! Personal, ai călca o poruncă? Știi foarte bine că Satana a schimbat ziua a 7-a cu ziua întâi. Acum ce se întâmplă, a găsit o altă modalitate, mai sofisticată? Observi că sunt probleme cu săptămâna de la început de lună și cu săptămâna de la sfârșit de lună. Cum poți înțelege ca între Sabat și Sabat să fie , o dată 8 zile, altă dată 7, zile și de 4 ori 6 zile?

Dacă ar fi fost condiționată porunca a 4-a :
- fiți atenți, o să aveți câteodată mai multe zile lucrătoare între Sabate. Nu vă neliniștiți. Aceasta se întâmplă din cauza lunației.
Aveam să luăm aminte și ascultam. Dar, nu. Porunca a 4-a e clară și de nezdruncinat. Cine nu ține cont de porunca lui Dumnezeu.......Să spună fiecare din voi ce pedeapsă îl așteaptă.

Să așteptăm ca fratele ELIAHU să ne spună de ce nu e respectată porunca lui Dumnezeu în calendar? Și dacă nu-i place să spună, porunca lui Dumnezeu, să scrie el cum vrea. Eu nu știu alt Nume, decât Dumnezeu.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
20903. Postat la 18/12/2012 09:22 - 4519z13h24m
Soră,Valentina prefer să nu mă pronunt deocamdată cu privire la calendarul fazei lunare editat de bătrânul George .
Când apare dânsul, atunci, are să ne confirme mai pe intelesul nostru,până atunci eu astept...bine?
Totusi, am o intrebare pentru dânsul ...de ce constelatia fecioară ?
Si care este părerea dânsului cu privire la calendarul de pe portal?
Pentru mine este clar că luna arată sărbătoarea=odihna.
Precum scrie in Isaia-(mai clar in trad.lumii noi) :De la lună nouă la lună nouă si de la sabat la sabat
,decât cea de Cornielescu...unde specifică:În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat
Nu am idee cum scrie in original si care din traduceri e mai aproape de adevar.
Stinta confirmă că etapele de creare din geneza sunt intr-o ordine uimitoare ,iată cum au fost cele 10 etape.
1-inceputul.
2-un pămant in stare primară,scufundat in intuneric si infasurat in gaze grele si apă.
3-lumina.
4-intinderea,atmosfera.
5-marile zone ale uscatului.
6-plantele terestre.
7-luna,soarele si stelele observabile in intindere si anotimpurile.
8-monstri marini si creaturile zburatoare
9-animalele sălbatice si domestice,mamiferele.
10-omul
Stiinta confirmă că aceste etape au avut loc in ordine generală.
Ce spui, coincidentă ...etapa a 7-a?
Nu, din ziua a patra de la creare ,deducem că, acesti luminatori ne servesc drept semne ,pentru vremea ,căt, si timpul sărbătorilor ,mai exact a sabatelor sfinte a Iudeilor?
De acolo vine salvarea pentru intreaga omenire...soră dragă Valentina.
Din câte mai stiu si eu ,(sper să nu gresesc) Iuda reprezintă casa religioasă a lui Israel...nu?
Dar nu inteleg, Israel ce calendar păstrează pentru comemorarea sărbătorilor sfinte?
Dacă sunt două unul politic (civil) si unul religios?
Care sunt lunile sacre si care sunt cele laice?

fullban10
20904. Postat la 18/12/2012 16:00 - 4519z6h45m
Eu nu cred că Luna și mersul ei pe firmamentul cerului ne îndeamnă ca noi să călcăm porunca a 4-a! Undeva se strecoară o greșeală.
Dar atâta timp cât cineva, cu ceva, atentează și ne face să credem că de la un Sabat la altul sunt mai mult de 6 zile lucrătoare, eu nu tac, și scriusmileysmiley

O altă amenințare vine de la calendarul mondial. Nici atunci nu vom lua atitudine?

http/ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_mondial
Vezi si celalte referinte.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul ... C8%9Bional
http://www.adezephyr.com/noul-calendar/

Lavi
20910. Postat la 19/12/2012 07:39 - 4518z15h6m
Soră dragă Vali am să te ajut cu aceste linkuri...să văd si eu ce ai trimis tu aici...
Am să incep cu acesta...deoarece in celelante nu am putut să intru....
http://www.adezephyr.com/noul-calendar/
Sincer ...mai făcut să răd ...când am citit denumirea calendarului...
Noul calendar.
Calendarul lunar, calendarul feminin !
Interesant...!
Prin urmare acest calendar scoate in evidentă ceva...Datorită faptului că lunile vor avea mereu 28 de zile folosirea calendarului lunar va induce o interferentă constructivă cu ritmicitatile planetei Pământ. Această ritmicitate este codificată si in ciclul biologic feminin de aceea, acest calendar este numit si calendar feminin. Anul va avea 13 luni iar cifra 13 nu va mai fi o intruchipare a superstitiilor care aduc ghinion, din contra cifra 13 va deveni o cifra a armoniei si a renasterii spirituale. Faptul că toti oamenii vor folosi acelasi calendar ne va ajuta să vedem mai mult lucrurile care ne apropie decat cele care ne diferentiază, si asta nu doar la nivel macro, intre tări sau in societate ci si la nivel de familie si prieteni. Calendarul lunar ar putea fi unul din instrumentele care să afecteze in bine familia, copii, linistea sufletească si relatiile cu toti semenii nostri.
...................
Te-ai gândit vreo dată la această ritmicitate pe care am subliniat-o mai sus?
Cu privire la superstitia cifrei 13 nu am nici o treabă cu superstiile,nu cred in superstii.
Hai, că m-ai dat gata cu linckul trimis de tine...o să vezi ..aici ,subiect de dezbatere...
Pe unde te-ai ascuns soră Lucia...?
Am nevoie de tine...tu le scoti la capăt.
Ce zici?

fullban10
20913. Postat la 19/12/2012 12:07 - 4518z10h38m
Lucia se documentează.
Nu am accesat aceste link-uri. Mi s-a spus că sunt pe tema calendarului mondial. Acolo găsim, ca și în calendarul postat pe forumul nostru, zile adăugate. E o întreagă teorie legată de aceste calendare.

fullban8
20914. Postat la 19/12/2012 14:33 - 4518z8h13m
După ce o mare parte din oamenii de credință consacrați Adevărului Sfânt și Veșnic au înțeles Marea Înșelare cu privire la MOED = vrmea închinării, Fiara și-a pus în gând să cizeleze forma și structura Calendarului într-una... DOAR... mai apropiată de cea Sfântă respectând aceeași idolatrie sinistră, prin care să mai poată înșela dacă este cu putință... chiar și pe cei aleș dar, ...tot printr-un FALS prin care să-i încazarmeze în ecumenismul de actualitate și pe arabi, și pe evrei (prin modificarea numărului de zile din lună, ceea ce descoperă nelegiuirea săptămânii scoase din cadrul și de sub supremația Lunii, care nu iese din cadrul anului determinat de Soare).
Noul Calendar mondial încearcă să răspundă la toate normele cerești, doar împlinirea în mersul astrelor nu o poate dovedi.

Nou pentru mine... însă, este aceea că... pentru a nu mai pica iarăși, ...și iarăși, ...și iarăși în derizoriul realizat de cei care... au ochi și nu vor să vadă, care... au urechi și nu vor să audă... din interese și influențe partizane (de familie, de grup sau de prietenii mai mult sau mai puțin interesați de Adevăr și Dreptate), regret că am dat rezultatul muncii mele pe mâna celor care ridiculizează tot ce nu este după voința și înțelegerea lor, încercând A SUCI și mersul astrelor de pe Cer (aviz celor ce mă combat pe mine în loc de a combate ideile mele pentru ca mai târziu să și le atribuie FALSIFICATE... spre propria lor cădere). Eu nu intru în viața și în casa nimănui cu bocancii plini de noroi, dar nici desculț.

Răspund totuși la acest subiect, pentru unul dintre sufletele curate (sora Lavinia), ca s-o avertizez că prin derapajul atenției de la esențial, la umpluturi (ca ciclul biologic feminin în cadrul Calendarului mondial), a ajuns pe șanțul Căii Adevărului.

Lumina care descoperă ÎNȘELĂTORIA calendarelor lumești (absolut toate care nu sunt în perfectă armonie cu NATURA și cu ASTRELE), se află în primul LINK din cele 3 (http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_mondial ; http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul ... C8%9Bional ; http://www.adezephyr.com/noul-calendar/

Aceste materiale document au fost găsite de fratele nostru (și bunul meu prieten și frate) care a fost banat ful (sub numele Fulban) și date pe un alt Forum de unde sora Valentina văd că nu le-a postat aici pentru ZIDIRE, pe cât... pentru o iminentă POLEMICĂ (evidentă prin neînțelegerile postate înaintea postării LINK-urilor... postate prin determinare duhovnicească).
Din ultimul link http://www.adezephyr.com/noul-calendar/
din care ai evidențiat ,,calendarul feminin,, este relevant doar ISTORICUL
acestuia (restul fiind abureală de amețit pe cei ce nu pot selecta esențialul din neesențial).

Citește de 10, de 100 de ori, și vei înțelege ce trebuie:
In 1923 Liga Natiunilor (ONU la acea vreme) a propus reforma calendarului.
Desi in 1930 98% din voturi au fost pentru acest calendar el nu a fost adoptat din cauza opozitiei bisericii catolice. Iata deci cum o miscare religioasa a ignorat 98% din cei care au votat pentru acest calendar, si mai mult de atat, au avut puterea de a hotara in locul majoritatii . Aceasta opozitie nu s-a datorat doar faptului ca biserica este conservatoare.
De multe ori calendarul a fost un instrument prin care guvernantii isi impuneau controlul.
Raportandu-ne timpul si viata la calendarul Gregorian nu facem altceva decat sa traim intr-o zona in care sincronizarea cu ritmurile naturale lipseste cu desavarsire.
Chiar si in prezent opozitia bisericii fata de acest calendar se leaga de posibilitatea pierderii influentei pe care o are asupra maselor. Ceea ce este mai greu de inteles este ca prin intermediul calendarului biserica ne influenteaza pe toti cei care il folosim.
In Egiptul antic cand se schimbau faraonii juramantul noului faraon era r0;Jur sa nu schimb calendarulr1;. Asta nu era doar o formalitate ci avea o semnificatie mai profunda pentruca in momentul schimbarii cu un alt calendar exista pericolul pierderii puterii. De aceea romanii dupa ce cucereau o noua provincie primul lucru pe care il faceau era sa introduca calendarul si zeitatile lor.

Oricum, cine nu știe pe cine reprezintă ONU, Papa și instituțiile religioase actuale, nu poate înțelege nimic!
Astfel, ...este treaba fiecăruia cum și ce înțelege; eu nu mai pot expune nimic celor ce nu știu ce este acela un dialog civilizat - care se simt jigniți când cineva nu este de acord cu ideea, teza sau teoria lui, când... în orice situație de judecată, de analiză sau discuție DE CAZ, persoanele de față și participante la proces (inteligente și înțelepte) se exclud prin definiție!

Cel mai important este primul link:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_mondial
Calendarul mondial
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Calendarul mondial (engleză: The World Calendar) este o propunere de reformare a calendarului gregorian inițiată de Elisabeth Achelis din Brooklyn, New York în 1930.

În 1923, Liga Națiunilor a pus pe ordinea de zi un studiu privind un calendar de tip nou și un Comitet Special a fost format[1]. În același an, biserica anglicană, ortodoxă și romano-catolică au spus că nu sunt probleme dogmatice în ceea ce privește noul calendar și au fixat o dată pentru Paște. În 1927, Liga Națiunilor cere guvernelor să studieze acest subiect.
[modificare]Calendarul

Pentru sora Valentina care direct îmi cere sfaturi și pe Forum mă ridiculizează, îi dau un citat din scrierile profetului ei preferat E.G.White: Tragedia Veacurilor pg.540,541/1 - Cu toate că Mântuitorul ne-a dat dovezi îndestulătoare pentru credință, El nu va îndepărta toate motivele pentru necredință. Toți aceia care caută cârlige de care să-și agațe îndoielile le vor găsi. Iar aceia care refuză să primească și să asculte Cuvântul Mântuitorului, până când orice obiecție n-a fost îndepărtată și până când nu mai este nici o ocazie de îndoială, nu vor veni niciodată la lumină.

Apoi...??? Cum postezi măi soră dragă pe un asemenea Forum ceva despre care zici că... ți s-a spus că... ??? ...dar crezi că seamănă cu cel... subînțeles a fi vorba despre cel CALCULAT de mine, pe care l-ai ridiculizat fără să ști nici măcar să-l citești (deși vorbește singur, și prezintă toate datele astronomice pe care este drept că nu oricine le pricepe).
Da! Când am aflat despre aceată acțiune papală infamă, m-am apucat de muncă, și am ajuns la rezultatul dat și celor care de la început au fost gata să batjocorească ceea ce este diferit de ce li s-a împământenit (degeaba dai un inel de platină cu diamante celui ce toată viața a purtat o tinichea de aramă sau de aluminiu, ...și nici nu știe ce este aceea platină sau diamante).
Așa, ...m-am convins că nu oricine apreciază ceva, ...ca pe orice hrană (unele vietăți mănâncă numai crudități, altele mănâncă mâncare pregătită, altele... numai mortăciuni - ferească-mă Cel Atot Știutor... să fac parte din ultima categorie).
Și apoi, ...pentru nimeni... nu-i bun și frumos ce apreciază și place altuia, ci doar ce apreciază și place lui Însuși!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
20915. Postat la 19/12/2012 18:58 - 4518z3h47m
Și tu știi foarte bine că te-am rugat, și martori am tot forumul, să postezi acest calendar. Am vorbit pe mes, și l-ai trimis. Eu îți respect munca și nu doresc altceva de la tine decât să ne lămurești: de ce acest calendar nu respectă porunca a 4-a. Nu încetez a întreba până nu vei răspunde în fața atâtor martori : de ce de la un Sabat la altul nu sunt 6 zile lucrătoare, mereu și mereu, cum scrie la poruncă? STĂ SCRIS. Creația s-a făcut în 6 zile.
Te-am așteptat să vi cu precizări și iată-ți răspunsul. Ce te-am întrebat și ce-ai răspuns?. Lasă resentimentele, și răspunde. Nu trage-n pianist. El cântă ce a învățat.
Frate, poți să mă batjocorești, poți să mă bănuiești de gânduri subversive, poți să mă blestemi și să-mi dorești ce-i mai rău pe lume, să mă faci una cu pământul, dar te conjur, explică-mi. Martor îmi este Dumnezeu . Nu doresc altceva . Mă faci vinovată că întreb?. Mă faci vinovată că cer insistent să lămurești această necorelare a calendarului cu , creația și porunca?

fullban8
20952. Postat la 23/12/2012 03:34 - 4514z19h11m
Cu multă dragoste frățească, dau răspunsul cerut cel puțin de sora Valentina și poate așteptat de cei... cel puțin curioși!

Dragă soră Valentina, ...îmi pare rău că trebuie să-ți spun și eu... ție (cu grele argumente), că nu gândești, cum a afirmat cineva despre mine (fără nici un argument, ca să nu punem problema capacității de analiză)! Sincer îmi pare tare rău - regret - dar nu mă pot exprima altfel (cel puțin prin nivelul de pregătire de specialitate psiho (și) logică pe care l-am putut căpăta ca CEL MAI SLAB dintre cei care... nici măcar nu au intrat pe ușile și nici pe băncile asemănătoare cu cele pe care eu pot spune că le-am cam tocit cel puțin prin tremurul în fața celor care încercau să învețe un ticălos și nenorocit ca mine.
Fac aceste afirmații, sub influența bucuriei de nedescris pe care numai Harul și Iubirea Celui Veșnic Prea Înalt mi-o putea oferi prin cei câțiva vizitatori consecvenți (după propria lor declarație, ai mai multor Forumuri și de pe Facebook, ...care au prins lumina Adevărului (pentru care alții mă repudiază), și dovedesc faptul că Duhul Adevărului le-a deschis ochii minții și le-a pregătit inima să înțeleagă.
Precedentul trezirii... pe care îl simt că s-a realizat prin cei câțiva (adventiști, penticostali și ortodocși) cărora nu mai prididesc a le sta la dispoziție... m-a întărit în fața... jignirilor, și ATACULUI la PERSOANĂ DOAR pentru SUSȚINEREA afirmațiilor superargumentate de oameni și instituții neîndoielnic mai valoroase decât un nenorocit ca mine, pentru Adevărul care trebuia să pregătească pe mai mulți pentru evenimentele care se apropie vertiginos (de loc întâmplător intuită că trebuia să fi fost pe 21 decembrie asupra pământului - așa va fi după Mia de ani - acum va fi ceva asemănător, doar pe plan social, numai pentru oameni - din partea oamenilor (pentru cei pregătiți să primească BOTEZUL CU FOC).
Sub această călăuzire, dau răspunsul așteptat de cei pentru care am fost pregătit să le fiu de folos (și pe acest Forum), ...cărora le doresc să nu zădărnicească HARUL care nu se știe dacă se va mai repeta!

Sincer, ca mărturie în fața Cerului, împotriva ta Valentina și împotriva celor care... nu sunteți împotriva mea, cât (fără să vă dați seama) sunteți împotriva Celui ce m-a adus între voi ca să fiu disprețuit de cei care Îl resping (geți) pe El (1Samuel 8.7: căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine Mă leapădă, ca să nu mai împărățesc peste ei.).

Cum poți să afirmi... soră dragă în ultima postare: Eu îți respect munca și nu doresc altceva de la tine decât să ne lămurești: DE CE ACEST CALENDAR NU RESPECTĂ PORUNCA a 4-a. Nu încetez a întreba până nu vei răspunde în fața atâtor martori : DE CE DE LA UN SABAT LA ALTUL NU SUNT 6 ZILE lucrătoare, mereu și mereu, cum scrie la poruncă? STĂ SCRIS. Creația s-a făcut în 6 zile.

Cum poți să-mi ceri să-ți răspund la 2 întrebări acuzatoare din start (ireal și tendențios), punându-mă să rezolv această problemă, prin algoritmul minții tale (prin metoda, judecata sau prin formulele IMPUSE de tine)... când TU DAI VERDICTUL ȘI REZULTATUL ÎNAINTE de a vedea rezolvarea simplă și curată în sine (în condițiile în care mai contrazici vehement și în aceeași manieră și pe Fulban-Iedidia de pe celălalt Forum - tu crezi că te iei de piept cu dumnezeul tău?) ...în rânduielile biblice ai de a face cu Suveranul universului și Stăpânul Duhurilor scumpă soră!
Acesta este SINGURUL CALENDAR care respectă PORUNCA a 4-a: ȘASE ZILE SĂ LUCREZI, ȘI a 7-a s-o serbezi! ...și Creațiunea (nu Creația cum zici tu), s-a făcut EXACT în primele 8 (OPT) zile ale lunii a 7-a! Eu nu am afirmat niciodată prostiile care mi se aruncă în cârcă, precum că eu spun sau pun săptămâni de 8 zile (iartă-mă dar aceasta este pentru cel care nu poate nici citi, nici judeca, nici înțelege - acesta este rezultatul unui creier spălat... doctrinar).

Apoi... din postarea ta nr. 20904 / 18/12/2012 16.00 unde afirmi: Eu nu cred că Luna și mersul ei pe firmamentul cerului ne îndeamnă ca noi să călcăm porunca a 4-a! Undeva se strecoară o greșeală.
Dar atâta timp cât cineva, cu ceva, atentează și ne face să credem că de la un Sabat la altul sunt mai mult de 6 zile lucrătoare, eu nu tac, și scriu O altă amenințare vine de la calendarul mondial. Nici atunci nu vom lua atitudine?

1. Greșeală nu este, decât... după mintea ta și a celor care vă răzvrătiți împotriva Cerului, acuzând NEFONDAT și OSTENTATIV (nu pe sol - netrebnicul de mine, ci solia care a fost pusă în gura netrebnicului de mine - Luca 17.10) - iată că mă simt îndreptățit (indiferent de urmări) să vă mai dau o solie: toți care respingeți Harul sunteți în pericol să pierdeți șansa NINIVENILOR, pentru a trăi dezamăgirea generației lui Noe - mă doare, dar nu am nici o putere - fără mila, bunătatea, iubirea și puterea de Sus, eu nu sunt în stare nici de mine - simt și văd că numai Harul Lui sunt ținut și în viață (împotriva tuturor pronosticurilor nefavorabile, de peste un an) - Baruch Hu!
2. Da! ...unii nu tac, ...și spre OSÂNDA LOR iau atitudine... săracii de voi! ...Iată eu am curajul să STRIG ÎN FAȚA CERULUI, că dacă eu sunt greșit, YHVH să mă șteargă pe mine din Cartea Vieții, lăsându-i scriși pe cei ce s-ar rătăci după mine cum ziceți voi!
...voi ziceți ca mine, ...în favoarea celor pe care voi îi duceți la moarte cu săptămâna NELEGIUITĂ... scoasă din cadrul și de sub jurisdicția lunii???

Da! ...în primele 8 zile ale FIECĂREI LUNI, se încadrează și PRIMA SĂPTĂMÂNĂ a lunii - săptămână septe-șepte-manu-mani (7 la mână - 7 zile în calcul) - se vade clar pe vertical Data (adică ziua 1-30 a lunii), și lateral dreapta Ziua săptămânii (care începe cu a 2-a zi din lună, după ziua de Lună nouă - zi de sărbătoare, tot zi de odihnă... a lunii, nu Ziua 7-a din septemanu de muncă în care a 7-a este iarăși de odihnă).
Exact cum este clar cu argumente fără echivoc... Pesach-ul, în ziua 14-a Abib-nisan (la început - după apusul din 13 Abib-nisan... între cele 2 seri - între seara zilei și seara nopți Exod 12.18). ...dacă eu spun că poți să mănânc DIN Ploiești... PÂNĂ în București (din = inclusiv... până = exclusiv), ...se poate înțelege că poți mânca în București ??? ...la fel este din ziua 14-a (inclusiv), până în ziua 21 (exclusiv) , ...14 = ziua I; 15 = a 2-a; 16 = a 3-a; 17 = a 4-a; 18 = a 5-a; 19 = a 6-a, ...și 20 =a 7-a zi în care se mănâncă azimi.
Creațiunea LUMII ACESTEIA, s-a desfășurat în cele 7 zile ale primei săptămâni din luna a 7-a! ...exact cum s-a cucerit Ierihonul DUPĂ 7 ZILE de MARȘ (înterzis în Sabat) în jurul zidurilor cetății Ierihonului (6 zile câte un ocol, în ziua 7-a să dea ocol de 7 ori - atenție: se dădu-se Decalogul cu porunca a 4-a). A călcat Iosua PORUNCA 4-a ??? ...categoric, INDUBITABIL... NU !!! Categoric zidurile Ierihonului nu puteau fi sub 1,5 km. pentru a se parcurge în Sabat (fără a ține cont de scopul marșului de luptă, nu pentru a merge la Sabat) - prima zi din lună și de marș a fost de Lună nouă = 1 zi cu 1 ocol; a 2-a zi din lună și de marș a fost în prima zi a săptămânii = 2 zile cu 1 ocol; a 3-a zi din lună și de marș a fost în a 2-a zi a săptămânii = 3 zile cu 1 ocol; a 4-a zi din lună și de marș a fost de în a 3-a zi a săptămânii = 4 zile cu 1 ocol; a 5-a zi din lună și de marș a fost în a 4-a zi a săptămânii = 5 zile cu 1 ocol; a 6-a zi din lună și de marș a fost în a 5-a zi a săptămânii = 6 zile cu 1 ocol; ...ȘI A 7-A ZI DIN LUNĂ și de marș a fost de în A 6-A ZI zi a săptămânii (ziua de pregătire) = a 7-a zi de ocol, cu 7 ocoluri (Iosua 6.3-5), ...și a 8-a zi din lună... Shabat = Ziua 7-a de odihnă a săptămânii... s-au odihnit după lege.

Exact ca la Creațiune, ...în prima zi a lunii a 7-a (când Luna a ieșit din conjuncție), ...după apusul soarelui zilei I a lunii, când s-a putut vede Luna nouă cu ochiul liber (după apus), ceea ce ne spune că Ziua de Luna nouă a fost = a trecut, și suntem în ziua a 2-a a lunii (ziua I a săptămânii = prima zi de lucru, când Creatorul a zis: să fie lumină... cam... un fel de... gata = să fie viață pe pământ! (Ioan 1 4); și așa a fost o seară, și apoi a fost o dimineață (Genesa 1.5)... și tot așa, până în ziua 7-a lunii (ziua 6-a a săptămânii când Creatorul l-a făcut pe Adam = omul din pământ - parte bărbătească și parte femeiască), pentru ca în ziua 8-a a lunii (Ziua 7-a de odihnă a săptămânii = Shabat), YHVH să se odihnească, și s-o binecuvinteze ca Zi a 7-a de Odihnă... ca Shema_Abba_Torah = ascultă învățătura Tatălui, adu... laudă, cinste și mărire Celui ce era Alef și Tav (alfa și omega păgân) = Începutul și Sfârșitul (adică... înaintea Lui nu a fost nimeni = nici Tatăl, nici altcineva, ...mai mare sau mai mic, ...și nici după El, ...nu mai poate fi NIMENI = nici Tată, nici Fiu, nici vreo altă persoană ).

Tot o săptămână (profetică), ...a celor 6000 + 1000 de ani ai lumii acesteia, care se încadrează perfect... pe zile ale unei săptămâni încadrate în lună... NUMAI și NUMAI în acest calendar lunar-solar pe care evreii l-au ținut până în anul 70 când au trecut la calendarul impus de romani (cu Sâmbăta saturnday) de 7 zile, pe care l-au adoptat și romainii... renunțând la calendarul lor cu săptămâna de 8 zile), este materializată BIBLIC în 2Cronici 7.8-10 (Sărbătoarea Corturilor - 7 zile - simbolul celor 7000 de ani, cu a 8-a zi - simbolul trecerii în Veșnicie, din 15 Tișrei-Etanim = Sabat, până în 22 Tișrei-Etanim = Sabat, pentru ca pe 23 Tișrei-Etanim... fiind prima zi... de lucru a săptămânii a 4-a, a lunii a 7-a).
În toată biblia se evidențiază zilele de la 1... la 30, din lună (ca dată = zi, lună și an... a oricărui eveniment vremelnic sau veșnic), nicidecum nu se ține cont de ziua săptămânii (folosită doar ca o perioadă de 7 zile... de lucru, de intrat Iacov la Lea, și apoi la Rahela r11; Genesa 29.27,28), ...și alte săptămâni de oricând, ...până oricând (cum s-au schimbat de atâtea ori și calendarele pe neamuri și limbi, nații și popoare... după cum au fost înșelate cu impunere să adopte calendarele solare... de la civilizația egipteană, până la ultimile zvâcniri ale calendarului gregorian CREȘTIN, care va fi înlocuit cu Noul Calendar Mondial, ca rânduială a Ecumenismului cu Noul Guvern Mondial).
Vino YHVH!
,,Până când, Stăpâne, Tu, care ești Sfânt și Adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?,, (Apocalipsa 6.10)

Psalmii 71.1 În Tine, YHVH, îmi caut scăparea: să nu rămân de rușine niciodată! 2 Scapă-mă în dreptatea Ta și izbăvește-mă! Pleacă-Ți urechea spre mine și ajută-mi. 3 Fii o stâncă de adăpost pentru mine, unde să pot fugi totdeauna! Tu ai hotărât să mă scapi, căci Tu ești stânca și cetățuia mea. 4 Izbăvește-mă, Mântuitorule, din mâna celui rău, din mâna omului nelegiuit și asupritor! 5 Căci Tu ești nădejdea mea, YahShuah (YHVH Mântuitorule! În Tine mă încred din tinerețea mea. 6 Pe Tine mă sprijin, din pântecele mamei mele. Tu ești binefăcătorul meu încă din pântecele mamei; pe Tine Te laud fără-ncetare. 7 Pentru mulți am ajuns ca o minune, dar Tu ești scăparea mea cea tare. 8 Să mi se umple gura de laudele Tale și-n fiecare zi să Te slăvească! 9 Nu mă lepăda la vremea bătrâneții; când mi se duc puterile, nu mă părăsi! 10 Căci vrăjmașii mei vorbesc de mine, și cei ce-mi pândesc viața se sfătuiesc între ei, 11 zicând: ,,L-a părăsit Mântuitorul; urmăriți-l, puneți mâna pe el, căci nu-i nimeni care să-l scape! 12 Mântuitorule, nu Te depărta de mine! Izbăvitorule, vino degrabă în ajutorul meu!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
20954. Postat la 23/12/2012 05:00 - 4514z17h45m
E peste puterile mele să înțeleg , cuvintele tale sucite.
Așa cum Dumnezeu S-a odihnit în ziua a șaptea de toate lucrările Lui, eu voi face la fel.
Rămâi cu logica ta.
Eu rămân cu Dumnezeu.

costy
20955. Postat la 23/12/2012 10:57 - 4514z11h49m
Am studiat si eu cu deamanuntul ce a scris fratele George si am gasit asta :

:http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.worldslastchance.com/yahuwahs-calendar/the-lunar-sabbath.html&prev=/search%3Fq%3Dcalendarul%2Blunar/solar%26hl%3Dro%26tbo%3Dd%26biw%3D1024%26bih%3D597&sa=X&ei=l9fWUP2mPNCW0QWljIAo&ved=0CHQQ7gEwDA

Si stiti ce am observat ca aceste zile cand pica Sabatul adica 8-15-22-29 sunt pe aceiasi coloana in calendarul gregorian dar ca zile diferite ale luni de exemplu in acest an 2012 aceste zile au picat ca Sabat in ziua 1 a saptamanii dupa ciclul lunar in lunile: ianuarie-aprilie si iulie.(duminica)iar ca Sabat cum tinem noi in lunile; septembrie si decembrie
Nu stiu ce sa mai zic .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban8
20958. Postat la 23/12/2012 15:48 - 4514z6h57m
Dragi și iubiții mei frați (și surori)! ...eu astăzi sunt, ...mâine poate nu mai sunt dar, dragostea pe care am căpătat-o în... nu de mult timp, ...DACĂ ESTE AUTENTICĂ, mă poate readuce în viață (și chiar în Viața Veșnică).
Văd un om care caută CALEA DREAPTĂ și parcă îmi provoacă regrete că odată l-am mustrat aspru dar... așa a fost atunci - așa cum am remarcat și la sora Lucia, nu pot să nu-mi exprim și pentru fratele Costy binecuvântări din belșug, pentru că dovedește că nu ține ranchiună, dar nu doresc nici să pice în cealaltă extremă, să-mi dea DREPTATE!

Studiază frate Costy! ...fără muncă nu-i cunună! ...și mai alescând ți se pune în față o cunună veșnică, parcă îți vine și să mori pentru ADEVĂRUL și Evanghelia care dacă nu Mântuiește, ...cu certitudine Nimicește!
Studiază frate Costy și toți care puteți, cu dorința de a intra în grația Celui Veșnic, și în slujba semenilor tăi (și ai voștri) - noi toți suntem chemați să ne slujim unii pe alții ca miște membre sănătoase, și împreună pe YHVH, iubindu-ne unii pe alții ca pe noi înșine, și împreună pe YHVH, cât putem... să ne purtăm și sarcinile unii altora... în cinstea din Romani 12.10.

M-a preocupat și mă preocupă acest subiect al timpului de închinare (CALENDARUL cu rânduielile - SFINTELE SĂRBĂTORI VEȘNICE) de 7 ani și acum, în al 8-lea an, cred cu convingere că tot mai am multe de descoperit și cunoscut, așa că... deși în ultimul an am primit multă lumină (de Sus, ...prin oameni și instituții, ...cu greșeli, dar și mai buni ca mine), VĂ ROG... nu vă lăsați încrezători în nimic, și în nimeni (mai ales în mine), comunicând doar... cu orcine poate pricepe, spre a fi conduși în tot ADEVĂRUL.
Vă rog... nu-mi aduceți blestemul încrederii în mine! Cum zice sora Valentina, că am mintea sucită (este bine că o am, era rău dacă nu aveam minte)... întortocheată (în raport cu a ei), ...eu înțeleg că dacă EU sunt pe drumul bun, ...ascultând de mine, toți ajungem bine (ca un singur trup) dar...??? dacă eu sunt pe un drum rău, sau o cârmesc aiurea, dacă vă luați după mine... nu ajungem cu toții în șanț???
Deci... blestemați sunteți dacă vă încredeți în mine dar EU...??? ...nu sunt și eu blestemat că a venit păcatul PRIN MINE???

Am o droaie de materiale de studiu - eu CERCETEZ...TOT, și după cum văd că se poate aplica în viața de toate zilele, primesc... sau ignor! Așa mi-am petrecut timpul toată viața, ...tot timpul de repaus activ sau pasiv... citind până mă lua somnul... când subiectul îmi permitea aceasta - când era un subiect tare sau greu, mă prindea dimineața în hainele îmbrăcate din ziua anterioară.

Istoria culturală a civilizațiilor, consemnează mai curat decât orice scriere religioasă întinată de interese pe fundamente religioase, iertați-mi cuvântul, mai spurcate decât interesele pe fundamente politice.
Eu am un cerc de interesați în ADEVĂR, ceea ce poate mă determină poate să fiu și mai dur cu cei care... nu știu cât nu înțeleg, și cât nu vor să înțeleagă, din interese... de grup, de familie, de serviciu...??? uneori îi mai reped.
Am prieteni buni, ...foști, sau actuali utilizatori ai Melhisedecului - nu ne înțelegem în câteva lucruri, dar le discutăm pe toate, cu același considerație - ATENȚIE! ...2 dintre ei, nu înțeleg Calendarul lunar-solar, cu Sabatul săptămânilor încadrate în lună, ...unul nu șine nici o zi (venind de la martorii lui Yehova) pentru că ÎȘI PIERD SERVICIUL.
Au dreptate! ...dar, și eu... pentru a ține Sâmbăta, am renunțat la o funcție de colonel, ieșind la pensie anticipat (la 48 ani, pierzând atâtea... cât numai YHVH mi le poate reda... în veșnicie!
În Tg.Mureș, Cluj, Suceava, P.Neamț, Hunedoara și București este câte o mică grupă cu înțelegerea și respectarea Calendarului cu Sabatul Zilei a 7-a. Am un prieten inginer AZȘ, retras din biserică pentru că nu i s-a admis Sabatul săptămânii lunare, cu nevastă AZȘ exclusă înaintea lui pentru același lucru. Am prieten doctor și nevasta doctoriță ieșiți din AZȘ... pentru înțelegerea înșelătoriei trinității, după care... imediat au înțeles și calendarul lunii-solar, si Numele Sacru! ...au transmis Adevărul la toate nivelurile bisericii, ...toți cunosc, și toți ignoră. Acum, sunt plăcut impresionat de valul de Lumină din Bacău (mă doare că Valentina nu poate înțelege nici Sărbătorile, nici calendarul lunar-solar - din multe alte orașe... lâncezind (vegetând) între lumină și întuneric.
Lumea este mișcată de Duhul Adevărului - dar... majoritatea lumii, rămâne moartă! Majoritatea conducătorilor religioși, cunosc Adevărul dar... din multiple interese și motive, rămân în întuneric, până își pierd vederea... stând ghiftuiți în față cu o pâine aburind, din care nu mănâncă nici ei, și nici pe alții nu-i lasă ca să mănânce!

Astfel, Frate Costy! ...și cine mai dorește să studieze cu adevărat, am materiale... și pro, ...și contra! Eu nu studiez cu prejudecăți - eu cercetez tot, și... mă trezesc... ba cu o lumină, ...ba cu un vis, ...ba cu un verset la care văd ceva și îl înțeleg altfel decât ieri! Cine poate să înțeleagă Eclesiastul 5.10, Matei 10.37 și 10.39, îmi poate da un ID pentru a-i trimite materiale... indiferent de ce parte a baricadei se află - cercetați tot și alegeți ce credeți că este bun - NIMENI dintre noi nu știe care este drumul bun!
Eu cred că nu mai este timp de contraziceri, polemici, sau... de împins vântul la vale!
Binecuvântări din belșug!

costy
20962. Postat la 24/12/2012 11:34 - 4513z11h11m
Cu ingaduinta Dvs as vrea sa discutam despre un subiect foarte delicat si anume am cercetat ceva si am descoperit ceva incredibil smiley

Voi incepe cu inceputul voi aduce spre dezbatere versetul din
Levetic 23 . 34 Vorbește copiilor lui Israel și spune-le: În a cincisprezecea zi a acestei a șaptea luni, va fi sărbătoarea Corturilor în cinstea Domnului, timp de șapte zile.

Deci vedem ca porunca Domnului spune ca in data de 15 ale luni a Saptea sa fie Sarbatoarea Corturilor timp de 7 zile, de a OPTA nu specifica ca face parte din Sarbatoare doar ca este cu Adunare Sfanta .
Mergem mai departe in Noul Testament Evanghelia Lui Ioan cap 7 cu versetul
37 În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare și a strigat: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Deci reiese ca ziua cea Mare a Praznicului a picat in data de 21 ale luni pentru ca Sarbatoare tine 7 zile dupa porunca din Levetic 23 cu 34 adica :15,16,17,18,19,20,21
Stim cu toti daca vom urmari Cuvantul din Ioan 7 are loc acel incident cu acei oameni in Templu
Continuam mai departe in versetele 52-53 Cuvantul spune :
52 Drept răspuns, ei i-au zis: Și tu ești din Galileea? Cercetează bine, și vei vedea că din Galileea nu s-a ridicat niciun proroc.
53 (Și s-a întors fiecare acasă.

Deci suntem in data de 21 ale luni a saptea in ultima zii a praznicului Corturilor , toti merg acasa urmand ca urmatoarea zii adica a 8 sa fie cu Adunare Sfanta dupa Porunca , Si asa a fost , mergem in Ioan cap 8 cu versetul 1 si anume :
1 Isus S-a dus la Muntele Măslinilor.
2 Dar dis-de-dimineață a venit din nou în Templu; și tot norodul a venit la El. El a șezut jos și-i învăța.

Deci suntem in data de 22 ale luni a Saptea si in a 8 cand trebuia sa fie cu Adunare Sfanta si intradevar Domnul Isus este impreuna cu norodul in Templu
Ce vreau sa scot in evidenta va rog frumos cititi cu foarte mare atentie din Ioan 8.3 PANA la Ioan 9.14 Toate aceste Evenimente se suced unele dupa altele in aceiasi zii de 22 ale luni a Saptea Respectiv 8 cand Trebuiau sa fie cu Adunare Sfantă.

Si constatam cu STUPOARE ca acea zii de 22 era o zii de SHABAT cand Domnul a facut tina si a vinedecat pe acel ORB. (Ioan 9.14)
Deci aceste date de 8,15,22,29 vor sa spuna ceva. Daca 22 a picat Sabat inseamna ca si 15 a fost tot Sabat .

CE parere aveti despre acest lucru , eu sincer am ramas fara cuvinte .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
fullban10
20966. Postat la 25/12/2012 04:42 - 4512z18h3m
Deci aceste date de 8,15,22,29 vor sa spuna ceva.

Costy, dacă de la 8 la 15, și de la 15 la 22, și iar de la 22 la 29, sunt " Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău.Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnlui Dumnezeului tău.....", de ce se întrerupe șirul poruncii?
Întro lună doar de 3 ori respectăm porunca? Este ilogic.
Ne întoarcem la creațiune: La început Dumnezeu a făcut cerurile și pământul....Început să nu însemne oare 1?
Calendarul însă vrea să răstoarne această ordine. Ziua a 4-a să fie ziua 1.

fullban8
20967. Postat la 25/12/2012 10:39 - 4512z12h6m
AȘA VORBEȘTE YHVH: Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la YHVH! - Ieremia 17.5.

Ioan 6.65: Tocmai de aceea v-am spus că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu i-a fost dat de Tatăl Meu.

Săracii! ...cei mulți! ...și culmea este că cei mai mulți sunt acei care se ia unul după altul! ...efectul de turmă!
Sunt de plâns... se încred în mulțimea lor, ...în mulțimea cailor și carelor lor! ...săracii ca egiptenii (fii lui Mițraim-Egipt) care au pierit în Marea Roșie (nelegiuții fii ai lui Ham... Cuș, Mițraim, Put și Canaan...blestemat pentru păcatul tatălui lor), ...asemenea civilizațiilor antedeluviene, care se otrăvesc cu otrava propriei siguranțe în moartea lor și a celor ce se ia după ei!

Dragă frate Costy! ...în slăbiciunea mea, văd că ești călăuzit! ...nu te lua după nimeni (și mai ales după mine să nu te iei) ...ia-te după Ioan 6.45 (care vine din Vechiul Legământ): Ioan 6.45: ÎN PROROCI ESTE SCRIS: ,,Toți vor fi învățați de Mântuitorul,,. Așa că oricine a ascultat pe Tatăl ȘI A PRIMIT primit ÎNVĂȚĂTURA Lui (Tora) vine la Mine (de la Cuvântul care s-a făcut trup - a venit la ai Săi, și ai Săi nu l-au primit - cum este până în ziua de astăzi).
...idiferent cine oi fi tu, și familia ta! ...fii ca Iosua (în Iosua 24.15), ...ca Noe, Iov și Daniel! Să mă explic prin Cuvântul Sfânt, ...nu prin prostia sau nebuneala mea... prin care dacă nu sunt călăuzit de Sus, pot vorbi DOAR dintr-o ÎNVĂȚĂTURĂ amețită de basilicii (șerpii) care îmi predicau prin basillicile (bisericile) prin care ÎL căutam pe Cel care chiar în mine, când eu eram în stare să-L caut până la marginile pământului!
Este suficient să ridici ochii în sus și să privești la Cer - Sfintele și Veșnicile Sărbători sunt scrise pe Cer, ...pentru ca ticălosul și nenorocitul de om să nu ajungă... să le schimbe... așa cum a făcut cu tot ce a atins OMUL (nelegiuit cum am fost și eu): Ezechiel 20.43: Acolo vă veți aduce aminte de purtarea voastră și de toate faptele voastre cu care v-ați spurcat; și vă va fi scârbă de voi înșivă, din pricina tuturor fărădelegilor pe care le-ați făcut. (Ieremia 2.7: V-am adus într-o țară ca o livadă de pomi, ca să-i mâncați roadele și bunătățile; dar voi ați venit, Mi-ați spurcat țara și Mi-ați prefăcut moștenirea într-o urâciune).

Nu te mâhni în inima ta frate Costy, și plângi pentru Valentina (și toți care văd lucrurile ca ea) Lasă-te pe brațul tare al Celui ce te-a putut zămisli și crește pentru El: Exodul 23.25: Voi (tu, și cine mai vrea așa) să slujiți lui YHVH Mântuitorul nostru, și El ne va binecuvânta pâinea și apele, și va îndepărta boala din mijlocul nostru.
Săraca! ...ce lucrare și-a ales! ...în loc să mediteze la călăuzirea ta prin care, ...în mod EVIDENT, ...doar Duhul Adevărului ți-a putut deschide inima și ochii minții ca să Vezi Adevărul Sfânt, să-L poți vedea, să-L primești în inimă, ...și să-L și poți trăi pentru ca să-ți sfințească viața ca să poți rămâne în picioare la venirea Celui care va nimici cu suflarea gurii Sale (sabia Cuvântului) orice nelegiuire, (Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi închideți oamenilor Împărăția cerurilor: nici voi nu intrați în ea, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați să intre.); 23. 15 (Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi înconjurați marea și pământul ca să faceți un tovarăș de credință; și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteți voi înșivă); 23.23 (Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen și lăsați nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila și credincioșia; pe acestea trebuia să le faceți, și pe acelea să nu le lăsați nefăcute); 23.27 (Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi sunteți ca mormintele văruite, care pe din afară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morților și de orice fel de necurățenie).
...Luca 6.26: Vai de voi, când toți oamenii vă vor grăi de bine! Fiindcă tot așa făceau părinții lor cu prorocii mincinoși!
Frate Costy, ...și cei care vă doriți Gloria veșnică! ...încercați să înțelegeți Evrei 13.13 (Să ieșim, dar, afară din tabără la El și să suferim ocara Lui). Toți vorbesc despre El dar... aleg aroganța și confortul celor ce l-au batjocorit pe El.

Pentru că așa este în lumea aceasta, păcatele m-au determinat să nu pot răspunde la timp la ultima postare a fratelui Costy (după puterea și înțelepciunea mea... dacă nu o fi nechibzuință), și acum, după postarea sorei Valentina, condițiile răspunsului fiind schimbate, îmi cer iertare tuturor pentru factorul perturbator care a intervenit, și încerc să-mi pregătesc un răspuns cât mai complet și dacă se poate... spre Slava Celui Prea Înalt, ca o influență de viață spre viață!

fullban10
20968. Postat la 25/12/2012 11:25 - 4512z11h20m
Frate ELIAHU, fac și eu ca tânărul bogat care I-a spus lui Isus că toate acestea eu le știu din tinerețe.( eu nu le știu din tinerețe dar îmi place vorba aceasta spusă din toată inima unui tânăr care voia să intre în Împărăția lui Dumnezeu.) Deci ca să contiunui.
Tot ce ai scris tu se cunoaște.( forte greu citesc deoarece frazele se întind pe o suprafață mai mare decăt cuprinde ecranul calculatorului).
Ai dato iar pe acuze că eu aș zădărnici pe cineva de-a merge pe calea dreaptă. Eu?, care sunt atât de slabă!
În schimb nu am citit niciun cuvânt, de ce doar de 3 ori se respectă zilele lucrătoare într-o lună?

Și pentru că ce stă scris e mai puternic decât orice cuvânt al meu , te rog: ( parafrazez).......să te porți întrun chip vrednic de chemarea , pe care ai primito, cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare, îngădui-ne pe unii și pe alții în dragoste, și caută să păstrezi unirea Duhului, prin legătura păcii. Efeseni 4;1-3.
Caută să înțelegi de ce nu înțelegem că într-o lună doar de 3 ori sunt șase zile lucrătoare. Nu avem deschiderea pe care o ai tu. Nu avem aceeași lumină. Nu poți nici să ne-o bagi pe gât și nici să te impui prigonindu-ne ( eu sunt prima în bătaia puștii) . E atât de greu să fii onest? Cu ce greșim dacă nu înțelegem? Tot în Biblie am citit că la un moment dat, când oamenii refuzau să primească învățătura de la ucenici, Dumnezeu le-a recomandat să-și scuture praful de pe picioare și să-i lase. Când o să mă lămurești de ce, să știi că singură o să mă retrag. Dar tu refuzi să-mi dai referințe biblice în care scrie că Dumnezeu a spus că , uneori , din cauza lunației zilele lucrătoare sunt mai mult de 6.

costy
20972. Postat la 25/12/2012 16:29 - 4512z6h17m
Sora valentina nu stiu ce vreti sa spuneti ca doar de 3 ori se respecta zilele lucratoare, daca ar fii asa nu ar mai fi 4 Sabate atunci 8,15,22,29, eu cercetez acest subiect foarte atent si am gasit un asfel de calendar care sa fie inteles mai bine :

Deci sunt 4 saptamani si 4 Sabate.Eu ma tot gandesc de ce ziua 1 nu se numara , si dupa parerea mea aceasta zii 1 nu se numara deoarece este Luna Noua , zii in care se aduceau multe jerfe dar nu exista dovezi ca ar fii cu Adunare Sfanta.
Apoi iara ma gandesc , la vremurile trecute de exemplu pe vremea lui Avraam nu existau calendaruri ceasuri sau eu mai stiu de asfel de instrumente de masurat timpul , parerea mea este ca Evreii foloseau Luna ca sa deosebeasca zilele,lunile si anii.Iar Soarele pe post de CEAS . Exact cum a fost pe vremea lui Ezecheia cand exista cadranul lui Ahaz, cand Domnul a mutat treptele inapoi .
Atunci ami pun intrebarea deasemenea pe vremea Domnului Isus a avut o conversatie cu Fariseii si Saducheii gasim scris in Matei 16 versetul 2-3 si anume :
2 Drept răspuns, Isus le-a zis: Când se înserează, voi ziceți: rAre să fie vreme frumoasă, căci cerul este roșu.
3 Și dimineața, ziceți: rAstăzi are să fie furtună, căci cerul este roșu-posomorât. Fățarnicilor, fața cerului știți s-o deosebiți, și semnele vremurilor nu le puteți deosebi?

La o analiza atenta a textului Domnul ai mustra pe acestia ei Cunoasteau foarte foarte bine cum sta treaba cu mersul treburile in astrele de pe cer Luna , Soare etc
Am analizat de asemenea ca pe vremea Domnului Isus sa tinut bine Sabatul , de asemenea cand sunt scrise Epistolele Lui Pavel de asemenea pentru ca toate aceste epistole am cercetat si sau scris pana in anul 70 d.H.
Interesant este acum ce sa intamplat dupa anul 70 cand a fost acea mare rascoala la Ierusalim si Templul a fost distrus , daca Evreiisau supus romanilor si au primit calendarul lor ca calendar de inchinare .Despre acest lucru nu pot sa afirm nimic , ramane sa studiem in continuare .

fullban8
20975. Postat la 25/12/2012 16:39 - 4512z6h6m
Dragă frate Costy! ...pentru un răspuns cât mai pe înțelesul celor care caută SINCER și sub CĂLĂUZIRE de Sus răspunsuri pe măsură, ...spre Slava Celui Prea Înalt și spre binecuvântarea noastră, a celor ce credem că Îl iubim, în lumina Cuvântului din 1Corinteni 4.1(Iată cum trebuie să fim priviți noi: ca niște slujitori ai lui Mesia și ca niște ispravnici ai tainelor Mântuitorului. Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredințat lui. Cât despre mine, prea puțin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă, nici eu însumi nu mă mai judec pe mine.... Cel ce mă judecă este YHVH), încerc să răspund pe puncte (cu nemulțumirea că nu știu să folosesc programul sistemului de subliniere-scoatere în evidență a ceea ce este relevant).
...în primul rând, ...mulțumit că mi-am declinat deschiderea sufletească față de tine, în fața Cerului și a celor ce au înțeles aceasta, dacă fratele Nică nu m-a putut înțelege și nici proceda ca atare, sper ca prin tinerețea ta în creștere duhovnicească, să-mi înțelegi dorința de a mi te adresa frățește (dacă mă consideri frate), la persoana II-a singular (TU frate). Am un prieten bun de 14 ani (acum), pe care... l-am găsit ca participant la unele conferințe pe teme religioase (alături de un frate de 33 de ani, la fel de chemat și de ales, cred), ...pe care, pentru ascunderea despre care am auzit că o are față de părinții lui ortodocși, l-am ținut cam la distanță în privința hranei mele tari (să nu care cumva să-i necinstec eu părinții - Exod 21.16: Cine va fura un om și-l va vinde sau îl va ține în mâinile lui să fie pedepsit cu moartea). În afara puterii lui de analiză și de înțelegere la vârsta extrem de fragedă pentru așa subiecte, îmi umple inima de fiecare dată prin întrebările directe și insistente la obiect și cu țină precisă, dar și când mi se adresează cu o voce atât de curată, cu o formulă dezarmant de inocentă cu un... frate George... TU cum vezi... interpretarea aceasta! ...mi-e rușine mie să nu-i acord cea mai mare atenție!

1. Deci... frate Costy! ...nu cu îngăduința mea de frate al tău, ci cu dragostea de a avea ocazia să fiu util unui frate prin slujirea căruia eu pot să cresc sau pot să scad duhovnicește, până în Edenul sau Sheolul Veșniciei, eu (păcătosul de mine)... cred cu toată convingerea că NUMAI și NUMAI printr-un studiu... mult APROFUNDAT ai putut ajunge la una sau mai multe descoperiri INCREDIBILE - păi... nu este clar...??? 1 Corinteni 2.9: ...după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Mântuitorul pentru cei ce-L iubesc.r17;r17;
2. Referitor la Levitic 23.34-44 și Ioan 7.37, ai înțeles exact cum am înțeles eu anul trecut la Sărbătoarea Corturilor (undva la o adunare la Suceava... într-o casă binecuvântată, a fr. Stoian Burlacu... pentru cine îl cunoaște) - ÎNȚELEGERE față de care, câțiva frați au sărit ca arți, că Sărbătoarea Corturilor (aniversarea nașterii lui Mesia careprintr-o analiză minuțioasă, a fost pe 14 Tișrei-Etanim) ține 8 (OPT) zile, ... nu 7 ca Paștele lor (Pesach-ul meu).
După părerea mea (cu prostia sau cu încumetarea mea după părerea celor sfințiți de unuia sau a unei cete de sfințiți de către oameni), ai constatat CORECT frate Costy, 21 Tișrei-Etanim este Marea zi a Corturilor, și implicit... 22 este SHABBATH.
Problema cu însetatul din Ioan 7.37, era un ritual clasat de Mesia, prin care Marele preot arunca în aroganța-i specifică o găleată de apă pe treptele Templului, din care se chinuiau să bea sau să lingă cei care se încredeau în preoți și în mai marii lor (săracii... ca mulți de astăzi, ...în înșelătoriile dogmatice și doctrinare).
3. foarte corect ai apreciat și vindecarea orbului în Ziua Shabbath-ului - o lucrare de... PICUAH NEFESH = Nun-Pei-Șin - permisiunea de încălcare a Shabbath-ului... pentru salvare de la moarte și din boală.

Absolut toate versetele din Leviticul 23 (34-44), Ioan 7.37 și în mod deosebit 1Cronici 7.8-10 (cu punct și virgulă)... indubitabil... fără echivoc, arată că:
- Sărbătoarea Corturilor durează 7 zile;
- prima Zi a sărbătorii și a 8-a zi a Zi după cele 7 zile ale a sărbătorii sunt zile cu ADUNARE SFÂNTĂ (EXACT asemănător cu Leviticul 23.3, lucru întărit în toate Sfintele Scripturi, ...prin ADU-ȚI AMINTE DE... Exod 13.3... de Ziua de 15 a lunii a 3-a = Exod 19.1)... sărbătoare care se termină cu marea Zi a 7-a a sărbătorii de 7 zile (a 7-a zi a unei perioadei de o săptămână... de 7 zile desărbătoare);
- cea mai formidabilă dovadă de Iubire și Înțelepciune Duhovnicească este în expunerea semnificației Sărbătorii Corturilor (spre înțelegerea celor călăuziți de Cer, ...după dragostea lor pentru Adevăr, ...aflați în opoziție cu celalți din 2Tesaloniceni 2.10-12), ...după exprimarea și descrierea din 2Cronici 7.8-10: Solomon a prăznuit sărbătoarea în vremea aceea, ȘAPTE ZILE, și tot Israelul a prăznuit împreună cu el; venise o mare mulțime de oameni, de la intrarea Hamatului până la pârâul Egiptului. În ziua a opta, au avut o adunare de sărbătoare; căci SFINȚIREA ALTARULUI au făcut-o ȘAPTE ZILE, și sărbătoarea, tot ȘAPTE ZILE. În a douăzeci și treia zi a lunii a șaptea, Solomon a trimis înapoi în corturi pe popor, care era vesel și mulțumit de binele pe care-l făcuse YHVH lui David, lui Solomon și poporului Său, Israel.

Atenție și la o altă exprimare, cu oarece explicații complementare: Solomon a prăznuit sărbătoarea în vremea aceea, ȘAPTE ZILE (15,16,17,18,19,20 și 21 a 7-a zi a sărbătorii de o săptămână de 7 zile - 15 Etanim = Zi cu ADUNARE SFÂNTĂ r11; SHABBATH-ul zilei a 7-a a săptămânii a doua a lunii a VII-a); tot Israelul a prăznuit împreună cu Solomon; venise o mare mulțime de oameni, de la intrarea Hamatului până la pârâul Egiptului. În ziua a opta zi (după ce s-a terminat sărbătoarea), pe 22 Etanim, au avut o adunare de sărbătoare (SHABBAT-ul zilei a 7-a a săptămânii a 3-a a lunii a VII-a); căci SFINȚIREA ALTARULUI au făcut-o ȘAPTE ZILE, și sărbătoarea, tot ȘAPTE ZILE. În a douăzeci și treia zi a lunii a șaptea (prima zi a săptămânii a 4-a a lunii a VII-a), Solomon a trimis înapoi în corturi pe popor, care era vesel și mulțumit de binele pe care-l făcuse YHVH lui David, lui Solomon și poporului Său, Israel;
- pentru cine este călăuzit în descoperirea Adevărului că ziua 15-a a fiecărei luni este SABBATH, devine cu atât mai frumos, exact cu cât pentru cei necălăuziți pare mai de necrezut-INCREDIBIL; să trecem peste neclaritatea din Exod 12.42 și 13.3, care calculând minuțios timpul de la jughierea mielului la asfințitul Soarelui zilei de 13 Abib-Nisan, aflăm că în timpul străjii I a nopții de 14 Nisan s-au uns ușiorii intrării în casele israeliților cu sângele mieilor (semnul literei hei - ה semnificativ pentru cei cu viață), au fost omorți întâii născuți ai egiptenilor morți în idolatria lor, de dimineața până după amiaza, pregătindu-se pentru a părăsi pe fugă Egiptul; la asfințitul Soarelui zilei a 14-a, în ziua 15 a lunii I (în Shabbath - Aduceți-vă aminte de ziua aceasta - Exod 13.3), a început deplasarea unui adevărat popor (600.000 care se deplasau pedestru (pe jos-pe picioarele lor);
- tot în ziua 15 a lunii a II-a (Exod 16.1), descoperită clar (în Exod 16.6 și 7) pentru orice om de bună credință... ca Shabbath = Ziua 7-a de odihnă;
- tot în ziua 15 a lunii a III-a, înțelegem clar că a fost tot Shabbath, și din Exod 19.10 ,11, și din Levitic 23.16 (ziua care vine după al 7-al Shabbath al celor 7 săptămâni ÎNTREGI=6 zile să lucrezi și a 7-a s-o serbezi, care nu poate începe = cu muncă din 16 Nisan, ci... începând numărătoarea abia după săptămâna celor 7 zile de Pesach);
- frumusețea este că și Sărbătoarea biblică de Purim, se termină tot în Shabbath (15 Adar);
Astfel, ...4 luni la rând Shabbath-ul Zilei a 7-a de odihnă, cade NUMAI în ziua 15 a lunilor Adar, Nisan, Ziv și Sivan; ceea ce rezultă implicit, ...că Shabbatul este în zilele de 8, 15,22 și 29 ale lunii, confirmând și faptul că Luna nouă a lunii în curs și Ajunul de Lună nouă pentru luna lana care vine, sunt zile de sărbătoare (nu de odihnă, pe care le poți serba înclusiv printr-o activitate spre Slava Celui Atotputernic, nu printr-o odihnă absolută, când Ezra și Neemia nu au lucrat nici la Templu, semnificativ pentru cei ce fac evanghelizări în zilele de Shabbath, strâng zeciuieli pentru Domnul lor, sau strâg chete pentru biserica lor - Tată iartă-i, că nu știu ce fac).

Constatarea mea frate Costy, este că ți s-a descoperit un Adevăr celest-ceresc (nu divin), pentru a fi o mărturie spre Slava Celui Prea Înalt, și sfatul meu este să nu rămâi fără cuvinte, pentru că altfel... pietrele vor vorbi, și noi... dacă tăcem, tăcerea noastră poate fi pe veci - cine este să înțeleagă, va înțelege - cine nu este să înțeleagă, ...nici cum nu va înțelege!
Sincer! ...eu sunt siderat de descoperirea și mărturisirea făcută!
Fii binecuvântat cu noi descoperiri, ...și toate celelalte pe deasupra!
Cu dragoste frățească... Har și binecuvântări din belșug!

Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164441 vizite unice Powered by PHP-Fusion