Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Alte sărbători
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Anul Nou - Revelionul
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1901. Postat la 28/12/2009 14:29 - 5605z8h46m
E interesanta si problema aceasta, cat de dubiosi suntem noi, de parca am fi rebeli ai crestinatatii.

Atat am de spus, cu referire la sarbatoarea acesta, praznuita de milioanele de crestini, intre 31 decembrie - 1 ianuarie.

Sunt atat de orbi, spun ca se trag din popor latin, invata la scoala limba latina, filozofeaza pe marginea limbii latine, si in stiintele lor, nu li se descopera, ca decembrie provine de la acel numar DECA - DECE - ZECE, ca si noimebrie -nova - noua, si care e ideea? idee este ca luna decembrie este luna a X-a din an, nu ultima HO HO HO smileysmileysmileysmileysmiley

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Deconectat RE: Anul Nou - Revelionul
emanolake
1912. Postat la 30/12/2009 20:40 - 5603z2h35m
smiley Degeaba fac scoala uni ca dacai intrebi cares tarile latine nu stiu frate, prefera mai bine sa se distreze si sa se simnta bine de anul nou ...cum ai insala satana pe oameni smiley si oameni nu baga de seama ca pentru aceste vor da socoteala...
avodah
1917. Postat la 01/01/2010 07:03 - 5601z16h12m
Calendarul gregorian este varianta de calendar cea mai răspândit folosită. O modificare a calendarului iulian a fost pentru prima oară propusă de doctorul napolitan Aloysius Lilius și a fost decretată de Papa Grigore al XIII-lea (numele căruia l-a primit calendarul) pe 24 februarie 1582.[1]

Introducerea calendarului gregorian a fost necesară deoarece, în cazul calendarului iulian, anul mediu era ceva mai lung decât anul astronomic, făcând ca echinocțiul de primăvară să se mute ușor înapoi în anul calendaristic

Motivul Bisericii Catolice pentru ajustarea calendarului era acela de a sărbători Paștele la data pe care o credeau ei că a fost stabilită la Primul Conciliu de la Niceea în anul 325. Deși unul dintre canoanele conciliului impunea ca toate Bisericile creștine să sărbătorească Paștele în aceiași zi, în realitate aceasta nu s-a întâmplat. Biserica Alexandriei sărbătorea Paștele în sâmbăta după sau în a 14-a zi după luna plină care cădea după echinoțiul de primăvară, pe care l-au stabilit pe 21 martie. Însă Biserica Romei considera că echinocțiul cădea pe 25 martie și folosea altă zi a de sărbătorire. Din secolul al X-lea, toate bisericile (cu excepția a câteva de la granița Imperiului Bizantin), au adoptat Paștele alexandrin, care plasa încă echinocțiul pe 21 martie. Deși călugărul britanic Beda Venerabilul notase deja schimbarea datei în 725, ea a continuat să se schimbe chiar în secolul al XVI-lea.

Mai mult, numărarea fazelor lunii care erau folosite ca să calculeze Paștele erau fixate pe calendarul iulian după un ciclu de 19 ani. Aceasta era o aproximație care dădea o eroare de o zi la 310 ani. Astfel, până în secolul al XVI-lea se acumulase o diferența de patru zile.

Primul conciliu de la Niceea a stabilit în 325 că "ziua de Paște va fi in prima duminică după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primavară". Calcului datei de Paște a căpătat o semificație deosebită.

Algoritmi care simplifică metodele medievale de calcul continuă să fie propuși și în zilele noastre.

Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia. Sinodul de la Niceea a mai stabilit ca data Pastilor din fiecare an va fi calculata din vreme de catre Patriarhia din Alexandria (unde stiinta astronomiei era in floare), iar aceasta o va comunica, la timp, si celorlalte Biserici crestine.

Astfel, crestinii din partile Siriei si ale Asiei Mici, intemeindu-se pe o traditie mostenita - dupa ei -de la Sfintii Apostoli Ioan si Filip, aveau in vedere ziua anuala sau lunara si serbau intai moartea Domnului (Pastile Crucii) la 14 Nisan, apoi invierea (Pastile invierii) la 16 Nisan, indiferent de ziua saptamanala in care ar fi cazut aceste date. Partizanii acestei practici iudaizante se numeau Quartodecimani, fiindca serbau Pastile la 14 Nisan, adica odata cu iudeii. Ei socoteau ziua mortii Domnului nu ca zi de intristare, ci ca zi de mantuire, deci de bucurie ; de aceea, in ziua de 14 Nisan, la ceasul al noualea (orele 3 p.m.), cand Domnul Si-a dat duhul pe Cruce, ei terminau ajunarea si faceau agape si cine.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
avodah
1918. Postat la 01/01/2010 08:24 - 5601z14h51m
Cand citesc lucrurile astea nu pot sa nu ma gandesc decat la Daniel 7 :25 .
El va rosti vorbe de hula impotriva Celui prea inalt , si se va incumeta sa schimbe vremile si legea.(vremea sarbatorilor si legea )
in unele traduceri.
E noaptea anului nou, se trag artificii ,se ureaza un an nou fericit, se petrece de obicei nu putina bautura, se consuma porcul ingrasat in ajun smiley , atmosfera de sarbatoare.
Datorata cui?
Datorita acelui imparat care s-a incumetat sa schimbe vremea sarbatorilor. Motivul ca oameni sa uite (majoritatea nici sa nu stie despre) sarbatoarile Lui Lev 23 :2
Iata sarbatorile lui YHWH, pe cari sa le vestiti ca adunari sfinte, iata Sarbatorile Mele

Vedem in mesajul precedent hotararea facuta de oameni:
citat:
Cand 14 Nisan (sau prima luna plina de dupa echinoctiul de primavara) cade duminica, Pastile va fi serbat in duminica urmatoare, pentru a nu se serba odata cu Pastile iudeilor, dar nici inaintea acestuia

Nu va intrebati de unde atata antisemitism?
De aceea insist la Subiectul cu Numele Sfinte. Totul incepe de la antisemitism. Din aceasta cauza au hotarat sa schimbe Numele Lor , inlocuidu-le cu unele de origini pagane.
Fratilor acest imparat a schimbat si ziua Shabatului .Cum sa schimbe atatea si Numele sa le lase cele Originale?
Antisemitism din nou. Aceasta fiara a facut tot ce i-a fost in putinta sa se impotriveasca hotararilor facute de YHWH .
Si s-a folosit de oameni , prin acest Duh antisemit, care stim ca in vremile din urma isi va arta din nou coltii , si nici noi nu vom fi scutiti.
Tinand Shabatul vom fi prea evrei pentru ei ca sa ne lase in pace.
Crestinismul din ziua de azi e sub aceasta tutela , si sub acest Duh.
Spania care se considera majoritara crestina, la ultimele proteste impotriva Israelului s-au adunat aprox 300 de mii de oameni .
Fratii nostri de la alte denominatiuni care astazi sarbatoresc Revelionul ,ne arata de partea cui sunt .
La o adica , daca ar fi o persecutie , ne-ar arata cu degetul >Sambatarul, si ne-ar osandi ca tinem legea , asa cum au facut frati nostrii crestini doar 60 de ani in urma cand au aratat cu degetul >Evreul.
Fratilor sa nu uitam Romania care se considera crestina au omorat cu manile proprii aprox. 300 de mii de evrei din 700 ,000 cati existau in Ro.
Daca am fi trait pe vremea aceea , si vecinii stiind ca tinem Sarbatorile si Shabatul , credeti ca am fi scapat ??
Fratilor acesta ura este un Duh care nu a plecat nicaieri.
Sa nu ne inselam singuri. Ce ne asteapta nu va fi dragostea oamenilor . Va fi persecutie din partea crestinilor si nu a musulmanilor sau budistilor.
Sunt aceiasi crestini care au omorat in Numele lui Iesous mii si mii de oameni prin cruciadele lor si sunt aceiasi crestini care au inchis ochii la omorarea sistematica a aprox. 6 MILIOANE de evrei.
Se arata cu degetul catre Musulmani ca sunt sariti , si ei in acelasi timp arata cu degetul spre crestini .
Fratilor nu vreau sa supar pe nimeni.
Nu inventez nimica: cea ce am scris toti cunoastem . Numai ca dormim in aceasta liniste temporara crezand ca tot ce zboara se manaca.
Daca citim cuvantul vom afla ca nu vom fi scutiti de acestea , pana cand nu vom auzi: AleluYAH , YHWH El Shaddai (atotputernic) a inceput sa imparateasca.
Fiara va fi prinsa , impreuna cu prorocul mincinos, aruncate in Iazul de foc, ceilalti au fost ucisi cu sabia,
Dar pana atunci Apoc 12 :17
Balaurul , maniat pe femeie s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintiei ei , cari pazesc poruncile Lui YHWH si tin marturia lui Yahushua Mesia
.
Fratilor sa ne pregatim uleiul in candela , si sa ne pazim haina nepatata , ca sa ne gaseasca vrednici de ce ne-a incredintat deja, si sa nu uitam trecutul inselandu-ne singuri.
Fiara este condusa de un Duh
Antisemitismul si el este un Duh .
Daca ne uitam in jur , traim intr-o lume crestina , dar care s-a supus acestui (duh) in toate aspectele .
Sarbatorirea Revelionului este inca o dovada , ca Biblia este adevarata

abdon
1919. Postat la 01/01/2010 09:50 - 5601z13h25m
Un pic , cam deviat subiectul, am inteles ideea ta, dar cred ca trebuia sa creezi un subiect - thread : Antisemitism, si intr-adevar, noi sambatarii suntem proIsrael, deoarece mantuirea de acolo vine, Hristos este iudeu-israelit, sau ma rog a fost, nicidecum palestinian.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
1937. Postat la 03/01/2010 07:32 - 5599z15h43m
Da , intradevar am deviat putin prin a incerca a explica de ce se sarbatoareste astazi asa zisul "Revelion".
Datorita acestui Duh care a schimbat folosidu-se de un om sau un sistem, datele sarbatorilor , sarbatorile in sine , neaceptand Sarbatorile si sistemul calendaristic dat de Creatorul insusi.

Prin aceste Sarbatori oamenii sunt hraniti intr-un fel de a spune , ne-mai simtind nevoia Sarbatorilor biblice.
Majoritatea crestinilor nici macar nu stiu, unde aceste sarbatori se afla in Scriptura -care El le numeste ale LUI nu ale evreilor .

Dar la Revelion(Sarbatoare stabilita de om) ii gasim pe multi adunati la sarbatoare.
Bineinteles totdeauna exista exeptii , care stim ca intaresc regula
Cum tu ai spus Decembrie a fost candva luna a 10 in calendarul Iulian.

Pedro V
1938. Postat la 03/01/2010 11:53 - 5599z11h22m
Asai frate Avodah si Sambataru!

Asa zisi crestini schimba data la Sarbatorile Domnului cand vor ei,dar la sarbatorile pagane ,sfintii si alta raman in acelasi an in aceasi zi,pe langa ca nu sunt in Biblie sau sa le fi tinut Credinta Sfintilor!

Dar Pastele,Cinzecimea(Rusalile) pe care le tin ei ii clar ca nu sunt cele puse de Dumnezeu!

Sarbatorile Domnului nu le pot tine fiindca in ele trebuie sa fie adunari sfinte nu intinaciuni si necuratii din lume!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
alin
1945. Postat la 03/01/2010 17:49 - 5599z5h26m
Tit 2:11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat,
Tit 2:12 și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești, și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie,
Tit 2:13 așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos

Zicea odata un popa: "Noi ne intelegem bine cu sectanti pt ca ei au imprumutat sarbatorile stabilite de noi"

Aurelc
2034. Postat la 16/01/2010 16:31 - 5586z6h44m
sambataru a scris:
E interesanta si problema aceasta, cat de dubiosi suntem noi, de parca am fi rebeli ai crestinatatii.

Atat am de spus, cu referire la sarbatoarea acesta, praznuita de milioanele de crestini, intre 31 decembrie - 1 ianuarie.

Sunt atat de orbi, spun ca se trag din popor latin, invata la scoala limba latina, filozofeaza pe marginea limbii latine, si in stiintele lor, nu li se descopera, ca decembrie provine de la acel numar DECA - DECE - ZECE, ca si noimebrie -nova - noua, si care e ideea? idee este ca luna decembrie este luna a X-a din an, nu ultima HO HO HO smileysmileysmileysmileysmiley
Abdon, hai să te iau un pic de după cap și să-ți șoptesc ceva la ureche ca la un pretin ce-mi eștismiley Numele lunii iulie vine de la Iulius Cezar care s-a născut în această lună. Înainte, luna iulie se numea în latină Quintilis pentru că era a cincea lună în calendarul roman, calendar care începea cu luna martie.Numele lunii august vine de la numele primului împărat roman, Cezar August. Luna are 31 de zile, pentru că Cezar August a dorit ca luna august să aibă tot atâtea zile câte are luna lui Iulius Cezar, luna iulie. Înainte, luna august se numea în latină Sextilis pentru că era a șasea lună în calendarul roman.
Tot istoria spune că următorul cezar care a urmat după August ( mi se pare că Tiberiu a fost) a spus că el nu mai vrea să dea nume unei luni după al lui, pentru că al 13-lea cezar nu ar mai avea cărei luni să-i pună nume, și astfel s-a sfârșit cu datul numelor pentru luni. Dar de reținut e că decembrie este a zecea lună deoarece e o denumire romană, și la ei prima lună nu era "ianuarie" cum ii zicem noi ci " martie"

Ordinea lunilor, așa încât Ianuarie să devină prima s-a schimbat pe la sfârșitul secolului XV, deaia sunt tot beți oamenii de cap, când dintr-un motiv, când dintr-altul smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
2041. Postat la 16/01/2010 21:48 - 5586z1h27m
Domnul să te binecuvinteze Fr Ovidiu!

Dani
2829. Postat la 10/04/2010 12:18 - 5502z11h57m
Fratilor să nu condamnăm pe alți atăt de vehement cu privire la revelion , din cite stiu sunt mulți de ai nostri care pretind ca cunosc adevărul si sărbatorile domnului sărbatoresc în rănd cu cei ce noi ăi considerăm rătăciți de la adevăr.Numi place sa afirm aceste întamplări nefericte dar asa stau lucrurile în realitate.Ce am remarcat totuși că sau adus argumente biblice că această sărbătoare este cu adevărat păgănă si în afara scripturii,sa ne rugăm si noi pt cei ce nu stiu ca să stie ca trăiesc în ratacire si Dumnezeu să-le deschidă ochi asa cum si nouă Dumnezeu ne-a deschis.

Fiti binecuvantati!
abdon
4312. Postat la 16/11/2010 01:18 - 5282z21h57m
Cand este adevaratul revelion, pe 1 ianuarie, pe 1 nisan, sau 1 tisri?

emanolake
4328. Postat la 16/11/2010 09:26 - 5282z13h49m
Fratiuc eu unu nu văd nici una din care ai specificat sa fie revelionul ca nam găsit in biblie ca sfinti sa tina revelion. poate o zi inchinata Domnului dar revelion asta miar placea sa stiu cum de sa mai inventat sarbatoarea asta?
abdon
4341. Postat la 16/11/2010 16:26 - 5282z6h49m
Daca as putea, ti-as mai adauga o stea la cele cate le ai, vorba romanului: Nota 10! In Cuvant nu exista revelion.

avodah
4369. Postat la 17/11/2010 06:38 - 5281z16h37m
Si nici Rosh Hashanah(inceput de an) in 1 Tisrei ,inventata de catre Rabini, ci in Tora apare Yom Teruah- Ziua Trambitarii, si nu are nimic de a face cu anul nou, care dupa cuvant ar fi trebuit sa inceapa in Nisan

abdon
4405. Postat la 17/11/2010 18:19 - 5281z4h56m
Domnul sa te binecuvinteze frate avodah!

Nica Schirod
14536. Postat la 04/10/2011 09:06 - 4960z15h9m
Pace multă.

Hm, dar are loc Revelionul între creștini? dacă da, unde este așezat, cu ce drept, dar cine-l ține știe măcar ce este revelionul? Eu am căutat în DEX să văd ce zice și iată ce am găsit:
REVELIÓN ~oáne. n. 1) Noapte de Anul Nou. 2) Petrecere care se organizează în această noapte.

Acuma mă interesează ce înseamnă petrecere și am căutat tot în DEX, iată rezultatul:
A PETRECE și A SE PETRECE. Întrunire, de obicei a rudelor și a prietenilor, însoțită de o masă bogată, de muzică și dans, organizată cu o anumită ocazie. ◊ Om de ~ om predispus să petreacă și să se veselească.

Chiar așa, asta este Revelionul, eu nu înțeleg cum o persoană pocăită, smerită, evlavioasă poate să țină revelionul și încă un lucru important nici măcar anul nou Biblic nu este. Dar m-am uitat și în calendarul Ortodox să văd ce găsesc și am găsit că scrie Sfântul Vasile, na bravo, mai țineți creștini Revelionul!

Tot Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dinu
14565. Postat la 05/10/2011 16:24 - 4959z7h51m
Biblia prezintă prima zi a anului , calculând 14 zile inainte de Sărbatoarea Pastelui.

Exod 12:2
Domnul a zis: Luna aceasta va fi pentru voi cea dintâi lună; ea va fi pentru voi cea dintâi lună a anului.

Despre Revelion nu este pomenit asa ceva in biblie, si chear dacă am considera Noaptea de an nou = Revelion, tot nu potriveste biblic pentru că nu este poruncă ca această zi să fie praznuită.

Dar pentru că acuma suntem in luna a saptea, nu inteleg dezbaterea acestui subiect in zi de toamnă. Si chear dacă as intelege, cu greu m-as lăsa convins să dezbat aceasta temă in această perioada a anului. Iertati-mă e o simpla părere.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lucia
14569. Postat la 05/10/2011 16:56 - 4959z7h19m
Nu inteleg...?!In ce perioada din an ar fi portrivit dezbaterea acestui subiect?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
14570. Postat la 05/10/2011 17:06 - 4959z7h9m
Acest subiect ar trebui scos total din discutie ca nu merita nici o atentie , pentru ca intra la categoria traditi si obiceiuri lumesti smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164630 vizite unice Powered by PHP-Fusion