Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Alte sărbători
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Sarbatori Nebiblice
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5418. Postat la 09/12/2010 17:50 - 5259z5h22m
Marcu 7

7Degeaba Mă cinstesc ei, dând învățături care nu sunt decât niște porunci omenești.'
8Voi lăsați porunca lui Dumnezeu, și țineți datina așezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor și a paharelor, și faceți multe alte lucruri de acestea."
9El le-a mai zis: "Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră.
13Și așa, ați desființat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Și faceți multe alte lucruri de felul acesta!"

desi sint sarbatori nebiblice si datini stabilite prin lucrarea diavolului,multi asa zisi crestini le sarbatoresc direct sau indirect
Deconectat RE: Sarbatori Nebiblice
Avram_76
5432. Postat la 09/12/2010 19:35 - 5259z3h37m
Chiar acum sta o astfel de sarbatoare, nebiblica, sa vina.Craciunul !

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Dani
5433. Postat la 09/12/2010 19:46 - 5259z3h25m
Da aicea este durerea cea mai mare, majoritatea crestinilor neaga sarbatorile Domnului si tin niste sarbatori instituite de oameni care nu au nici o justificare biblica.
Chiar si aceasta sarbatoare,, Craciunul''este o sarbatoare fara acoperire biblica,este doar un pretext ca ,Nasterea Domnului'',in realitate biblia nu dovedeste ca pe 24 decembrie sa nascut Isus Hristos.

Ce ma uimeste ca uni credinciosi care se lauda ca pazesc poruncile si legile lui Dumnezeu serbeaza aceasta sarbatoare care este in afara scripturi.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
beniamin
5452. Postat la 09/12/2010 20:43 - 5259z2h28m
Asa este vedem ca,daca ii spunem cuiva sarbatorile adevarate ale lui Dumnezeu ,va spune ca suntem nebuni,mi sa mai intamplat asa ceva.Vedem ca nu numa atat dar au foarte multe sarbatori nebiblice.Este o mare durere cand vezi ca lumea tine numai ce nu trebuie,sincer pe mine ma doare.Dumnezeu sa lucreze .amin

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
alin
5506. Postat la 10/12/2010 00:00 - 5258z23h11m
Un lucru interesant este caci si Israelul avea si are sarbatori in afara bibliei, adica puse de ei!

ioan olah
5551. Postat la 10/12/2010 22:01 - 5258z1h11m
paçe !

Romani 1

19Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
20În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți;
21fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit; ci s-au dedat la gândiri deșarte, și inima lor fără pricepere s-a întunecat.
22S-au fălit că sunt înțelepți, și au înnebunit;
23și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare.

Dumnezeu vorbește însă, când într-un fel, când într-altul; dar omul nu ia seama.
El vorbește prin visuri, prin vedenii de noapte, când oamenii Sunt cufundați într-un somn adânc, când dorm în patul lor. Atunci El le dă înștiințări, și le întipărește învățăturile Lui, ca să abată pe om de la rău, și să-l ferească de mândrie, ca să-i păzească sufletul de groapă și viața de loviturile săbiei.
Este foarte greu a crede ca dupa sute de ani de indoctrinare teologica , sa descoperi ca religia ta este gresita.
Bisericile cred ca detin puterea de-a interpreta Biblia dupa bunul plac. Ele si-au autoproclamat abuziv autoritatea de a spune ca nu este totdeauna asa cum spune Biblia, ci si cum ne spune asa-zisa "Traditie" (falsurile din textele canonice, adaugirile nebiblice , "portita" prin care bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni de la Dumnezeu !).
in ziua de azi daça intrebi un çrestin çare i baza bibliça a ,,mosului çraçiun",nu are niçi un raspuns bibliç ,atunçi çarui dumnezeu ai slujesti.
o sa spuna pai sa nasçut isus , si nu putem sai çinstim ziua de nastere.
de aiçi apare alta sarbatoare ,,ziua de nastere" ,daça isus nu a çerut sai fie pomenita ziua de nastere ,atunçi haideti sa meditam la ziua de nastere pagana,daça e bine sa o asimilam in viata noastra :
Matei 14
6Dar, când se prăznuia ziua nașterii lui Irod, fata Irodiadei a jucat înaintea oaspeților, și a plăcut lui Irod.
7De aceea i-a făgăduit cu jurământ că îi va da orice va cere.
8Îndemnată de mama sa, ea a zis: "Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!"
11Capul a fost adus într-o farfurie, și dat fetei, care l-a dus la mama sa.

Noi, nu schimbam Biblia dupa viata noastra. Noi, ne schimbam viata dupa cuvantul Domnului. AMIN.

CorneliuS
5579. Postat la 11/12/2010 18:07 - 5257z5h5m
alin a scris:
Un lucru interesant este caci si Israelul avea si are sarbatori in afara bibliei, adica puse de ei!

Noi nu tinem sarbatorile Israelului, ci sarbatorile Domnului.
Poate avea Israelul 100 de sarbatori noi nu avem treaba cu ele, si daca ar fi sa insemne ceva pentru noi acele sarbatori nationale eu cred ca mai degraba sarbatorile nationale din tara in care suntem cetateni ar avea importanta nu sarbatorile Israelului.

Fiind vorba de sarbatori ale israelului, nu ale Domnului,de exemplu: as putea sa fac si eu o serbare la ziua mea de nastere, sa mananc, sa beau si sa ma veselesc cu familia si prietenii ar fi pacat?

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
alin
5587. Postat la 11/12/2010 19:39 - 5257z3h32m
Noi nu tinem sarbatorile Israelului, ci sarbatorile Domnului.
Poate avea Israelul 100 de sarbatori noi nu avem treaba cu ele, si daca ar fi sa insemne ceva pentru noi acele sarbatori nationale eu cred ca mai degraba sarbatorile nationale din tara in care suntem cetateni ar avea importanta nu sarbatorile Israelului.

Frate Corneliu, inteleg perfect cea ce vrei sa spui si sunt de acord cu tine,dar cand am spus ca si Israelul are sarbatori in afara bibliei, nu am vrut sa spun ca trebuie sa le tinem,ci doar am vrut sa mentionez, ca nu Dor romania are sarbatori nebiblice (dupa cum era titlul) ci si chiar Israelul. Inca un lucru, ma refeream la sarbatorile nationale, religioase din Israel, de aspect religios.

as putea sa fac si eu o serbare la ziua mea de nastere, sa mananc, sa beau si sa ma veselesc cu familia si prietenii ar fi pacat?

Fa ce vrei, nu te impiedica nimeni, dar vei raspunde pentru tot ce faci!
Dinu
14387. Postat la 30/09/2011 15:24 - 4964z8h48m
Am intalnit pe teren si chear aici pe portal o mica neconcordanta privitor la Sarbatorile biblice. Cate sunt si care sunt acestea? Care dintre variantele de mai jos vi se pare corecta?

Varianta nr. 1
-Pastele
-Cincizecimile
-Trambitei
-Ispasirii
-Corturile
-Luna noua
-Sabatul

Varianta nr. 2
-Pastele
-Azimele
-Cincizecimile
-Trambitei
-Ispasirii
-Corturile
-Sabatul

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Avram_76
14390. Postat la 30/09/2011 15:40 - 4964z8h32m
Eu mai aduc in discutie o varianta numarul trei:

-Sabatul
-Pastele
-Azimile
-Cicncizecimea
-Trambita
-Ispasirea
-Corturile
-Luna noua (optional)
-Anul sabatic ( pentru cei ce stau la casa si au gradina sau teren la camp)

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Nica Schirod
14391. Postat la 30/09/2011 16:31 - 4964z7h40m
Pace.

Nu mă las mai pre-jos de voi, de și se pare ușor of topic, dar aduc și eu în discuție a patra variantă:

-Sabatul
-Pastele
-Azimile
-Cicncizecimea
-Trambita
-Ispasirea
-Corturile
-Luna noua (optional) dar nu prea opțional. cred că ar trebui fără opțional.

Și tot Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lica
14393. Postat la 30/09/2011 17:42 - 4964z6h30m
Frate Nică aveți dreptate...ceea ce se discută acum este off-topic. Am intrat să văd despre ce se discută și mi-a trebuit puțin să mă dumiresc cum au ajuns cele 7 sărbători biblice....nebiblice smiley

Vă rog să reveniți la subiect!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
abdon
14403. Postat la 30/09/2011 20:11 - 4964z4h0m
Da, normal ar fi trebuit ceva de genul: boboteaza, tairea capului, sfanta maria, sfantul dumitru, nicolae, inaltarea crucii, adormirea macii Domnului, maria mica , maria mare , sfantul constantin si elena, ziua mamei, ziua copilului, si craciunul, si anul nou

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Dinu
14404. Postat la 30/09/2011 20:23 - 4964z3h49m
De ce conturbati discutia fratilor! Haideti spuneti-va parerea, care sunt sarbatori biblice din cele mentionate mai sus? Iar din moment ce le gasim pe acestea, celelalte inseamna ca sunt nebiblice ! ....Suna interesant ..nu-i asa?

Nu e bine cum am formulat.... Atunci sa intreb altcumva. Sarbatoarea Azimilor in ce zi a lunii Nissan este? Azimile este din cadrul Pastelui?
Dar luna noua este o sarbatoare? Multi frati spun clar si concis ca sunt numai 7 sarbatori. Care sunt acestea? Ca nu de multa vreme a aparut si luna noua ca fiind sarbatoare una dintre cele 7.

Eu personal sustin varianta nr. 2, desi e clar ca si celelalte mentionate sunt biblice ( luna noua, anul sabatic ...). Dar inoirea Templului conform Ioan 10:22, este o sarbatoare? (un fel de hram al bisericii la ortodocsi)., ca sa nu mai pomenesc de sarbatoarea anuala de pomenire a mortilor conform Judecatori 11:39-40. De ce oare nu este poruncita sarbatorirea Anului Nou in biblie? oare pentru ca peste doua saptamani se sarbatoreste Pastele?

Scuze, pentru modul interesant cum am pus intrebarile.

Nu e nici un off toppic aici. Titlul discutiei nu e potrivit, deoarece aproape orce sarbatoare crestina are referinte biblice.
Titlul acestei descutii ar trebui sa aibe: SARBATORI CARE NU AU FOST PORUNCITE DE DUMNEZEU.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Dani
14405. Postat la 30/09/2011 20:41 - 4964z3h31m
Luna nouă este biblică este scris in multe locuri în biblie, dar nu este trecută ca sărbătoare, sau cineva are dovezi că este sărbătoare?

În Levetic 23 Luna nouă nu este trecută ca sărbătoare, este adevărat că sarbătoarea Trămbiței cade de lună nouă an de an,iar alte dovezi in lege nu avem că trebuie ținută cu adunare sfăntă.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
14433. Postat la 01/10/2011 19:57 - 4963z4h15m
Luna nouă se referă la luna nouă, astrologic, sau lună nouă că după septembrie, lună veche, urmează luna octombrie, lună nouă?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Moderator2
22496. Postat la 02/04/2013 07:14 - 4414z16h57m
Postările ce nu au fost la subiect au fost mutate la Subiectul,,Sărbători,,
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=24&thread_id=159&pid=22495#post_22495

Aici se va discuta numai despre sărbătorile nebiblice.

Moderator
Moderator2
22497. Postat la 02/04/2013 07:18 - 4414z16h54m
beyond a scris:

Cât despre cei ce păzesc sărbători nebiblice, depinde dacă ei le alocă valori pur creștinești sau fac un amestec pâgâno-creștin nedorit.
Dacă le acordă valori creștine, cine suntem noi să-i judecăm pe ei?
"Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face."

O sărbătoare ca și Halloweenul este o rătăcire evidentă, și toți cei ce o țin vor înainta în apostazie. Chiar dacă i s-au dat aparente valori creștine ("Sărbătoarea tuturor sfinților" ), totuși la bază este o sărbătoare păgână, celtică. De aceea, toate manifestările ei sunt deviante de la creștinism: de la dovleacul sculptat, și până la cerșirea de bomboane pe la uși.
Este o sărbătoare-amestecătură: o urâciune înaintea Domnului.

Dar o sărbătoare ca și Thanksgiving Day are ca scop recunoștința față de Dumnezeu. Ea nu a fost suprapusă peste vreo sărbătoare păgână, și deci nu are manifestări specifice cu caracter demonic.

Tot ca și Thanksgiving Day este sărbătoarea de Purim de la evrei.
Ea nu a fost niciodată poruncită explicit de Dumnezeu. Nici la Levitic, nici în altă parte. Nici măcar în cartea Esterei.
Cu toate astea, scopul ei comemorativ și de strânsă unire între copiii lui Israel nu are nimic idolesc în el. Așadar, ea este o sărbătoare curată, și a fost acceptată înaintea lui Dumnezeu.

Nu tot așa putem spune despre Crăciun. Aceasta este o sărbătoare ciudată, un sincretism între păgânism și creștinism, al cărei scop inițial a fost de a sărbători creșterea luminii zilei de după solstițiul de iarnă și de a comemora moartea lui Tamuz - fiul lui Ishtar - cauzată de un porc mistreț. De aceea s-a și conservat obiceiul uciderii de porci în preajma Crăciunului.
Chiar dacă s-a încercat creștinarea ei de către conciliile pseudo-creștine care doreau să fie pe plac lui Constantin și altor împărați păgâno-creștini ulteriori, totuși fundamentul ei rămâne păgân. Așadar, acest filon de păgânism a condus de-a lungul timpului la manifestări necurate.
De exemplu, în actualitate se remarcă accentul pregnant comercial al acestei sărbători. Aproape nimic creștin.
Ca să nu mai zic despre urâciunea de a-i minți pe proprii copii despre existența unui moș care aduce daruri. Copii care, crescând mari și aflând minciuna, vor suferi o asemenea dezamăgire încât nu vor mai crede niciodată cu tărie atunci când părintele le va vorbi despre Adevăratul Îmbătrânit de zile care stă pe tronul universului.
[/quote]

Moderator
ioan usciuc
25047. Postat la 28/12/2013 17:48 - 4144z5h23m
Shalom tuturor! Pentru ca ne aflam in perioada unor sarbatori "mult trambițate" de o majoritate creștină, am simțit nevoia și cred ca și alții o simt, sa spunem din convingere si cu fermitate ca mai sunt "ramașițe" de oameni care traiesc altfel si anume fara traditii, obiceiuri imprumutate de la vechii păgâni si "imbracate" cu o haină creștină; vrem sa traim dupa Legea Sfântului Lui Israel. Atașez un material despre aceste sărbatori (si alte practici ca de ex ziua de naștere) care-și au originea tot in păgânism.

O seara binecuvantată tuturor!
fullban10
25049. Postat la 28/12/2013 19:44 - 4144z3h28m
Nu ma leg de faptul ca nu ai atasat si materialul promis, ci te rog sa faci un rezumat al unei sarbatori levitice pe care o ții, oricare, la alegere, neatinse de traditii si care nu au nimic adaugat din timpul prezent.
Prea adesea ne legam de sarbatorile nebiblice aratand cu degetul spre ele uitand ca celelalte 4 degete sunt indreptate spre noi.
Daca noi cu ale noastre nu suntem Ok, ce sa mai criticam pe altii.

Crezi ca e un pacat sa urez, de ziua lui, la multi ani, semenului tau?
Crezi ca e un pacat sa canti , la caminul de batrani, in salonul unui spital: S-a nascut Isus, Mesia?
Crezi ca e un pacat sa raspunzi, adevarat ca a-nviat, semenului tau care de Pastele lui iti spune : Hristos a inviat?
Crezi ca de 8 martie, e pacat sa-i aduci flori mamei?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164611 vizite unice Powered by PHP-Fusion