Este 31 Decembrie 2011, și mai toată lumea se pregătește să întâmpine anul 2012 cu artificii, urări și petreceri.
Un frate menționa căci acest subiect (Revelionul) ar trebui șters și că nici nu ar merita discutat. Pe undeva are dreptate, căci această sărbătoare este atât de clar asociată cu începerea anului nou, iar dat fiind căci calendarul actual în folosință (Gregorian) este și diferit decât cel original folosit de poporul Israel, și a suferit schimbări majore de câteva ori până acum, nu ar fi calendarul cel adevărat, deci anul nou nu ar fi acum.
Pe de altă parte, cred că e bine ca subiectul să rămână deschis, pentru ca lumea care nu știe de sărbătorile adevărate ale Domnului (scrise în Biblie) ci numai de cele din calendarul contemporan, în folosință, să rămână curioși și să studieze de ce acest "Revelion" de fapt nu ar fi o sărbătoare biblică sau creștină, deasemeni, să studieze despre adevăratele sărbători biblice.
Și totuși unii creștini sărbătoresc Revelionul, fie acasă sau pe la biserici, cu tot felul de tradiții și obiceiuri. Cum sărbătoresc ei acestă sărbătoare, și pe ce bază? Nu cumva este amestecată puțină religiune cu mult păgânism?
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Ca să echilibrăm doar puțin balanța am să iau locul celeilalte părți care ar spune:
În adevăr nu este o sărbătoare creștină dar eu nu țin sărbătoare cu această ocazie ci doar în acestă zi merg la biserică și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a mai dăruit un an etc...nu vorbesc despre calendarul religios ci despre cel civil deoarece dacă suntem realiști noi trăim înm acest sistem civil și îl folosim...cu ce este rău dacă îi mulțumesc Domnului că a mai fost cu mine un an...chiar dacă mai fac asta și în 1 Nisan, sau la Sărbătoarea Trâmbiței (pentru cei care o fac....și asta este o miiică parte din noi)...restul nu au această noțiune de schimbare a anului?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
RE: Anul Nou - Revelionul
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16077. Postat la 01/01/2012 09:51 - 4871z14h4m
Eu votez și cu Gershom și cu Lică dar de ce? Pentru că și eu până la vârsta de 45 de ani, fiind crescut în teoria că noi trebuie ca ora 0 din noaptea de revelion să ne găseacă în adunare și pe genunchi în rugăciune și încă de mic eram educat că această rugăcine trebuie să fie și cu multe lacrimi, pentru că de această rugăciune depinde viitorul an, și cu cât îmbătrâneam, cu atât acestă rugăciune era și mai lungă și mai cu lacrimi, de multe ori trecea de jumătate de ceas, ajungând de multe ori aproape de un ceas, și poate s-ar fi lungit și peste un ceas dacă nu era vre-o proorocie, semn că Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunea.
Acuma privesc în urmă, și balansez între milă și repulsie, milă pentru cei ce fac acum, ce făceam și eu cândva, repulsie și chiar greață fată de ce făceam, dar și față de învățăturile care îmi erau inoculate de cei ce trebuiau să mă învețe adevărul cu privire la anul nou.
Aseară chiar nu am vrut aproape să accept in mintea mea, că la ora 0, se trece în 2012, auzeam pocnind prin fața casei, printre cei ce pocneau, erau și dintre cei ce mergeau la adunare, am dat perdeaua să văd unde pocnesc și când am văzut și cei care mai merg și la adunare, larma de afară a devenit și mai amară.
Da, zic și eu că astăzi este; 1 Ianuarie 2012, dar cu sufletul chinuit, pentru că de fapt eu din cauza trupului trebuie să accept aceste date, în ce mă privește, eu trăiesc în măslinul în care am fost altoit, în poporul Lui Dumnezeu și roadele pe care le aduc nu mai sunt din măslinul sălbatic, din care am fost tăiat, ci din măslinul în care trăiesc cu caracterul și credința mea sinceră.
Acuma scumpii moșului, cei care încă mai aduceți roade închinate sărbătorii anului nou și revelionului, să știți că Cel ce va întocmit și ziceți că faceți parte din coroana creiațiunii Lui Dumnezeu, nu a zis nici unde că acestă zi ar fi sărbătoare, și atâta vreme cât voi vă închinați, vă bucurați, practicați ceia ce practică lumea, nu cumva sunteți și voi tot lume?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Și totuși unii creștini sărbătoresc Revelionul, fie acasă sau pe la biserici, cu tot felul de tradiții și obiceiuri. Cum sărbătoresc ei acestă sărbătoare, și pe ce bază? Nu cumva este amestecată puțină religiune cu mult păgânism?
Frate ghersom lumea este cu tradiții și obiceiuri, iar noi cu rugăciunea către cel prea înalt, că mulțumire că ne-a luminat să nu fim părtași cu ei, în rest subscriu la ce a scris moșul Nica.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16122. Postat la 03/01/2012 17:13 - 4869z6h42m
Lica
Administrator
16075. Postat la 01/01/2012 10:45 - 2z8h4m Citează
Ca să echilibrăm doar puțin balanța am să iau locul celeilalte părți care ar spune:
Pacea Domnului Isus Hristos
Frate Lica ,cel mai bine e sa vorbesti adevarul pur al Biblie,fara sa incerci sa echilibrezi si cu Dumnezeu si cu Lumea,nici rece, nici in clocot. mai ales ca sunteti si administratori si puteti duce pe altii in ratacire care sunt mai slabi in credinta.
2 Corinteni 6:14-18.
14. Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?
15. Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios?
16. Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: "Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu."
17. De aceea: "Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi.
18. Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic."
Apocalipsa 3:15,16,17.
15. "Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Bag de seama, Lica a vorbit cu subinteles, ar parea ca e pe flancul opozitiei, dar a specificat ceva in ultima fraza
In Cuvant, Domnul nu cere sa ii se aduca "jertfe", nici de 31 Decembrie - 1 Ianuarie, nici de 1 Nisan, nici de 1 Tisri, cu ocazia "Anului Nou", nu am gasit in Biblie termenul de An Nou, doar de: "cea dintai luna a voastra", si nu se cere ca in intaia zi, a intaiei luni din an, sa se faca ceva special, decat ce era adus la fiecare luna noua.
Domnul cere sa ii "aducem" ascultare, ascultarea consta in implinirea poruncilor Sale, si in porunci nu este mentionata sarbatorirea Anului Nou ..., Dumnezeu este Bun, ne scuteste de atatea, iar unii crestini, nu vor sa asculte, continua in a aduce jertfe dupa dumnezeii pagani.
Pentru mine cea mai buna dovada este proorocul Daniel, care s-a conformat intr-un anume fel legilor tarii, adica a Imperiului Babilonian, dar pana la un anumit punct, nu a detestat calendarul babilonian, desi calendarul se ghida dupa luna, ospatul imparatului era impresionant, se servea vin , si mancaruri din vase de aur si argint, erau cei mai mari oameni ai Imperiului, era multa lume, proorocul Daniel nu era acolo... .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Fraților sincer am stricat intenționat acea stare creată în acest topic din care se discuta "ce dreptate avem noi toți și toți credem la fel"...ei bine dacă are cineva ceva de spus în legătură cu ceea ce am scris să aducă argumente pro sau contra...dacă nu nu îsi mai are sens discuția..ce vreau să spun? Nu putem spune calendarul gregorian e zero pentru noi și noi nu mulțumim pentru un an etc pentru că cu toții știm că există și execepții....care nu au scris nimic...însă ele există și nu foarte rare deoarece cred că toți cunoaștem macar o excepție!
Deci vă rog să nu vă certați pe marginea afirmației mele ci să aduceți argumente...nu pentru cei care știu deja ci pentru cei care au nevoie de ele însă nu au avut curajul să întrebe și am facut-o eu pentru ei.
Frate Olah îmi cer iertare dacă în postarea mea nu am fost suficient de explicit (deși putea fii chiar părerea mea)...echilibrul nu doream să îl fac între Dumnezeu și lume deoarece aceasta este ceea ce a făscut-o Mesia ci eu am încercat un echilibru de argumente existente și regăsite în practiă. Iar referitor la poziția mea de administrator rog pe toți cititorii să cerceteze tot ce scriem și să aducă argumentele lor...nu suntem un etalon ci doar încercăm să facem un spațiu în care se pot trata aspecte întâlnite în viața fiecărui credincios!
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și în special fratelui Abdon pentru că a înțeles foarte bine postarea mea.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
16135. Postat la 03/01/2012 18:42 - 4869z5h13m
Subscriu și votez cu ce a scris fratele Abdon.
Dar totuși trag un pui de alarmă, scumpii moșului, voi care cedeți că dacă mergeți la adunare sau Biserică de anul nou și te rogi sau faci slujă, faci și voia Lui Dumnezeu.
Dumnezeu are Sărbătorile Lui pe care Le-a dat să fie ținute la vremea hotărâtă de El și să fie ținute cu adunare sfântă.
Eu vă rog să lecturați de câteva ori versetul acesta, apoi trageți linie și decideți, iată versetul: Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimii. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El .....1 Samuel 15:23.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16145. Postat la 03/01/2012 19:47 - 4869z4h7m
Mi-aduc aminte ca prin anii 1997-1998, grupuri de tineri se adunau in perioada asta sa petreaca reveliunul (tineri de-ai nostri), e trist si nu vreau sa stiu ca si astazi sa mai aduna pentru asa ceva.
Traim in aceasta lume, depindem de acest calendar, ne programam afacerile, concediile etc. dupa acest calendar si nu putem sa traim izolati in munte fara sa avem contact cu lumea, dar putem sa nu luam parte, sau sa nu imbratisam aceste obiceiuri pagane. Cel mai tare ma intristeaza cand, acum cand toti se saluta cu "La multi ani!", sa aud ca si frati nostri se saluta la fel.
Frate si sora, poti sa saluti in orice zi a anului cu "La multi ani!" sau "Cristos a inviat" nu e nici o problema, dar nu cand o fac si paganii
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Despre cei ce se duc la biserică de revelion și se roagă sau fac slujbă înaintea lui Dumnezeu?
Aș vrea sa fac o mică precizare aici. Cred că trebuie menționate două categorii.
Una ar fi, cei care cred că acest revelion/anul nou civil, este o sărbătoare care trebuie comemorată (într-un fel sau altul, unii crezând că trebuie să petreci în rugăciune trecearea dintre ani). Aceștia nu au vreo bază biblică decât păreri și obiceiuri de proveniențăa omenească.
A doua categorie, ar fi, cei care se află în aceleași împrejurări, (31 Decembrie - 1 Ianuarie, adunați la biserică, rugăciune, închinare, etc.), dar care nu s-au adunat cu gândul de a sărbători revelionul/anul nou, ci din alte motive. Aceste motive ar fi - profitul de zile libere din anul civil pentru a organiza o strângere (de exemplu o adunare de tineret, sau altă strângere). Aici nu văd nici cea mai mică problemă, pentru că nu s-au strâns să sărbătorească acestă zi, ci să se vadă unii cu alții, sau cu o anumită temă, iar formatul de adunare/biserică, este unul indicat pentru credincioși, (a-l cauta și lăuda pe Dumnezeu este binevenit tot timpul).
Sper, în loc de clarificare, să nu vă fi încurcat mai tare , căci este o diferență între cele două categorii amintite.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat
16153. Postat la 03/01/2012 21:03 - 4869z2h52m
Frate ... Gershom, nu ai încurcat deloc, dar vreau să spun șe eu ce cred, știți vorba aia, cine sa ars cu supă, suflă și în lapte acru, asta se întâmplă cu mine că, până la 45 de ani, în seara de revelion, pe la ora 23,55 trebuia să fim pe genunchi în rugăciune și vărsam lacrimi nu puține, știam că acela este și ora și noul an pe care la măsurat Dumnezeu să înceapă de acolo, acuma când Dumnezeu s-a îndurat de mine și mi-a descoperit adevărul în acestă privință, mă uit la aceste lucruri înapoi cu repulsie.
Da ai mare dreptate că dacă frații noștri ar face o strângere de tineret de pildă cu scop de studiu în legătură cu ce se petrece în seara aceia de revelion și afară, ar face dintr-un foc, două lucruri foarte bune, că tineretul în loc să se uite la televizoare să vadă obiceiurile străbune, ar studia să vadă de unde vin ele și cum privește Dumnezeu la ele.