Valentina, se pare ca sunt nemultumiri in aranjamentul sarbatorilor Domnului...
Aici nu se fac rezumate cu SARBATORILE DOMNULUI, daca vrei le gasesti pe fiecare la topicul adecvat.
Poate ca se fac greseli din nestiinta, ai putea sa ne deschizi ochii si sa ne spui unde gresim ?
Domnul iarta timpurile de nestiinta!
............................
Pe de alta parte, vad Valentina, ca aperi sarbatorile nebiblice, de ce?
Ce au mai bun in ele, decat sarbatorile Domnului?
Oare din ce sarbatoare pagana vine aranjamentele din pomul de iarna?
Si minciuna care sta ascunsa in persoana Mosului?
Se poate canta linistit orice cantare care vesteste mantuirea intr-un camin de batrani, dar cum pot spune: "Acum s-a nascut Isus!"cand nu-i nici adevarat si nici biblic sa tin nasterea Domnului, stiind ca El vine de sus, nu are nici inceput, nici sfarsit?!
Ce fac, cant minciuni batranilor?
.........................
Apoi, nu este pacat sa spui Hristos a inviat ori de cate ori intalnesti o persoana pe strada in fiecare zi a anului, dar sa nu serbezi Pastele nebiblic cu cozonaci si oua rosii, iepurasi si miel sau mai stiu eu ce obiceiuri...iesite din traditii si paganism.
Sa nu facem ce face lumea!
Nu este pacat sa aduc flori mamei, pot sa fac asta in fiecare zi, dar sa nu fac zile speciale, ci mai degraba sa facem adunari speciale pentru inaltarea Domnului, nu a omului, implicit femeia-mama.
Cu scuzele de mai sus se incalzesc credinciosii nostrii din ziua de azi, si uite asa ne confundam cu lume si ne pierdem identitatea si curatia inimii noastre.
Valentina, tu, detesti sarbatorile Domnului cautand motive, si aprobi pe cele nebiblice, de ce?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Sarbatori Nebiblice
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25054. Postat la 28/12/2013 22:14 - 4144z1h37m
Uite ca eu nu sunt asa de scrupuloasa.
Valentina, tu, detesti sarbatorile Domnului cautand motive, si aprobi pe cele nebiblice, de ce?
Nu Lucia . As dori sa vedeti cu aceiasi ochii greselile in cele biblice
Aici nu-i vorba de scrupule, draga mea, e vorba de Dumnezeu care nu asteapta sa iesim din lume, ci, sa nu facem ce face ea!
Intelegi?
Sfintirea pentru Dumnezeu, inseamna punerea DEOPARTE pentru El.
Dar daca noi nu ne punem deoparte, cum ne sfintim?
.................
Cea mai mare greseala pe care o face omul este atunci cand se amageste singur de dragul traditiei, si nu mai stie sa faca diferenta intre bine si rau.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
25059. Postat la 29/12/2013 14:05 - 4143z9h45m
Vanarea aceasta a greselilor facute, de crestini, in lungul lor drum spre Imparatie, imi aduce aminte de o situatie:
- " Invatatorule, noi am vazut pe un om scotand draci in Numele Tau; si l-am oprit, pentru ca nu mergeau dupa noi". "Nu-i opriti", i-a raspuns Isus," fiindca cine nu este impotriva voastra, este pentru voi". Luca 9;49,50.
Si cealalta situatie este aceea in care un imparat cere:
- sa-i macelarim parinte, sa-i macelarim?
Daca nu sunt impotriva noastra, de ce sa-i macelarim?
Mi-as fi dorit ca mesajul meu sa-l fi luat ca de la Dumnezeu, Lui ia-I fi raspuns la fel?
Si nu te supara, dar cei care merg dupa lume, crezi ca fac voia Domnului?
Este ca si cum ai spune ca toti acei ce zic.Doamne,Doamne, sunt copii Domnului.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25074. Postat la 31/12/2013 17:20 - 4141z6h31m
SHALOM - PACE multă.
Apropos de înțepăturile de mai sus, un frate de credința noastră de 84 de ani, mia dat telefon puțin mai devreme și ma întrebat dacă trebuie să fie pe genumchi și să se roage la ora 0 (24).
Eu l-am întrebat dacă această sărbătoare are corespondent în Biblie, dacă a găsit că acum este anul nou, el mia zis că nu a găsit, ... și acestă sărbătoare noi nu tebuie să o sfințim sau să o respectăm, ... atăt de mult mia mulțumit că l-am ajutat să nu se asemene cu lunea.
În ce privește pasajul acesta găsit mai sus, prin care am fi învinuiți că noi oprim pe cei ce nu fac așa ca noi, noi nici vorbă să oprim pe cineva, numai că mai tragem alarma dacă ceva nu este Biblic și asta cu frică de Cel Prea Înalt și cu respect față de cei ce citesc și din cauza conținutului acesta: Când voi zice celui rău: ,Vei muri negreșit!', dacă nu-l vei înștiința, și nu-i vei spune, ca să-l întorci de la calea lui cea rea și să-i scapi viața, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sângele din mâna ta! Ezechiel 3:18 .
Dacă un om neprihănit se va abate de la neprihănirea lui și va face ce este rău, îi voi pune un laț înainte, și va muri. Dacă nu l-ai înștiințat, va muri prin păcatul lui și nu i se va mai pomeni neprihănirea, în care a trăit, dar îi voi cere sângele din mâna ta! Ezechiel 3:20.
Iată pasajul cu pricina: - " Invatatorule, noi am vazut pe un om scotand draci in Numele Tau; si l-am oprit, pentru ca nu mergeau dupa noi". "Nu-i opriti", i-a raspuns Isus," fiindca cine nu este impotriva voastra, este pentru voi". Luca 9;49,50.
Acuma eu foarte sincer, aș întreba pe cei ce cred că noi oprim, pe cei ce nu cred ca noi, cu durere întreb; Dacă cel oprit, care de fapt, rebuia să nu îl oprească nimeni, este și el printre cei ce citești acum: Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" Matei 7: 22.
Numai cei ce credeți că acum în seara asta este fixată cumpăna dintre ani, noi/eu, nu vă oprim, dar utațivă în Cartea Sfântă cu atenție că s-ar putea să nu o găsiți, pentru că Cel Prea Înalt a fixat o altă dată în care se Prăznuiește acestă Sărbătoare.
Cât despre mine, moșul Nică, vă pupă și vă respectă mult, mult.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
25077. Postat la 31/12/2013 21:28 - 4141z2h22m
Si maine nu e prima zi a anului 2014 si eu nu implinesc 63 de ani?
Valentina, traim dupa un calendar civil, facut de o minte omeneasca, insa stii si tu, ca nu este cel adevarat...nu?
Deconectat
25086. Postat la 07/01/2014 10:12 - 4134z13h39m
Da, traim intr-o lume a neadevarului. Nu suntem nascuti in anul si ziua care o vedem in calendar si chiar ora nasterii ( cand trecem la ora de vara) nu este aceea scrisa in fisa medicala. Dumnezeu e singurul care are adevarul.
Da, traim intr-o lume a neadevarului...imi place sa repet aceasta frantura de adevar, ca sa ne dam seama cat de neadevarate sunt si "sarbatorile nebiblice", pe care trebuie sa le ocolim, ca sa nu ne confundam cu neadevarul din ele.