Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Alte sărbători
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Anul Sabatic - Anul Veseliei
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17291. Postat la 08/03/2012 08:46 - 4804z14h52m
Multumesc frate Inedelea, pentru indrumare am inteles ca Mesia dupa ce a citit din Isaia s-a oprit la pasajul ...și să vestesc anul de îndurare al Domnului...,dupa care s-a oprit din citit, a infasurat sulul cartii ( era vorba de cartea Isaia in forma de sul) ,a dat-o ingrijitorului,s-a asezat jos .....toti cei din sinagoga aveau privirile indreptate spre El si El a inceput sa le spuna ..."Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-ați auzit."
Mesia nu a mai continuat si versetul din Isaia cap 61:respectiv 2 continuarea... care spune .....si ziua de razbunare a Domnului Dumnezeului nostru .
Deci intelegem ca Mantuitorul a vestit indurarea ,scumpul nostru mantuitor a venit sa aduca mangaiere pentru toti cei intristati din Sion : Frumusete in loc de cenusa ,Undelemn de bucurie in locul plansului ,O haina de lauda in locul unui duh mahnit,ca sa fie numiti terebinti ai dreptatii ,un rasad ai Domnului ca El sa fie slavit.
Mesia a fost cel mai mare vestitor al pacii si al mangaierii oricarui suflet incepand din Sion .
Deci aici nu este vorba de un an de jubileu ,Mesia a vestit trei ani si jumatate pacea ,vestea buna celor blanzi ,a pansat pe cei cu inima zdrobita ,a eliberat robii ....El insa-si a murit la mai putin de 50 de ani respectiv 33 de ani si 6 luni, deci au fost trei ani si jumatate de indurare si cat de deosebiti erau.

Multumesc ,sper ca am inteles cat de cat.

Nica Schirod
17353. Postat la 12/03/2012 16:16 - 4800z7h22m
Soră Lavinia, topicul acesta vorbește despre alt an Sabatic și nu de cel citit de Mesia,
Una-i una, alta-i alta, nu cred că le putem amesteca!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
17356. Postat la 13/03/2012 10:42 - 4799z12h57m
Frate Nica ,multumesc ....sincer am pus doar o intrebare nu am vrut sa stric topicul ...a fost doar o intrebare nevinovata ,daca este pe acest forum o tema despre intrebarea mea cu privire la anul de indurare indrumat-ma ,daca nu este facem unul.

Nica Schirod
17426. Postat la 19/03/2012 07:28 - 4793z16h11m
Cred că sunt la limita "of topic" dar poate nu tare și vreau să-ți zic soră Lavinia, că perioada anului de îndurare, dar mai bine să citim:

16. A venit în Nazaret, unde fusese crescut; și, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească,
17. și I s-a dat cartea proorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris:
18. "Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsați,
19. și să vestesc anul de îndurare al Domnului."
20. În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, și a șezut jos. Toți cei ce se aflau în sinagogă, aveau privirile pironite spre El.
21. Atunci a început să le spună: "Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură, pe care le-ați auzit." Luca 4.

Anul de îndurare a început atunci când a spus Mesia și cred că simți, vezi, trăiești încă în acel an de îndurare și acum.
Deci perioada anului de îndurare pe care l-a făcut cunoscut Mesia atunci este de 2000 de ani calendaristici și nu știm cât va mai ținea, dar încă mai suntem în acel an vestit atunci.

În ce privește discuțiile cuprinse în acest topic, este o perioadă de care omul trebuia să o socotească, apoi să respecte toate obligațiile care erau pentru aceea perioadă a anului calendaristic și după aceea lucrurile reveneau iarăși la normal și iarăși trebuia să înceapă numărătoarea pentru celălalt an de îndurare.

Așa că cred că m-ai înțeles ce am vrut să spun, că una-i una și alta-i alta, Da?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
17428. Postat la 19/03/2012 08:09 - 4793z15h29m
Da!Frate Nica, acum v-am inteles ,traiesc inca in anul acela de indurare ,imi este atat de dor, de cuvintele Mantuitorului si de tot ce a vestit El din acel an incoace ,inca mai avem nevoie de indurare ,de mila care biruieste judecata ,de vindecare ,de eliberare ,de mantuire ,de iubirea Lui de rabdarea Lui, caci nu stim cat va mai tine ?Deci sa fim si noi induratori caci fiul Lui a fost exemplu in rabdare in mila in ridicare in vindecare .

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164790 vizite unice Powered by PHP-Fusion