Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Alte sărbători
Deconectat Înnoirea Templului
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18048. Postat la 21/04/2012 13:06 - 4760z10h46m
Ioan 10;22:
În Ierusalim se prăznuia atunci praznicul Înnoirii Templului. Era iarnă.

În Biblia mea, la trimiteri, nu scrie unde să mai caut pentru a afla despre acest praznic. Deoarece și Isus a fost în Templu la acest eveniment, bănuiesc că era ceva important. Cine poate da câteva amănunte despre acest praznic? Făcea parte din pachetul de legi din timpul lui Moise , sau era un praznic mai nou instituit?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Înnoirea Templului
Lucia
18058. Postat la 21/04/2012 20:04 - 4760z3h48m
Innoire Templului sau Sarbatoarea luminilor sau Hanuca, este o sarbatoare de aducere aminte, nu face parte din setul de Sarbatori a Domnului.
Este tinuta intradevar Iarna, incepe cu 25 Cislev(decembrie), comemoreaza reinoirea sau purificarea Templului , dupa victoria lui Iuda Macabeul asupra ocupantilor Greci, care timp de trei ani de zile intrerupse inchinaciunea in Templu prin Entioh Epifaniu...in termeni evreiesti Templu a fost spurcat.
Sarbatoarea tine opt zile si se numeste Sarbatoarea luminilor pentru ca in fiecare zi se aprinde cate o lumanare in case si sinagogi , ajungand pana la opt lumanari in total.
In Biblia bogata gasim scris despre aceasta sarbatoare in 1 Macabei 4:41-49.
Poate ca fratii evrei ne pot da mai multe detalii, eu am citit in Enciclopedia biblica aceste lucruri...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban8
18066. Postat la 21/04/2012 21:21 - 4760z2h31m
Felicitări sora Valentina! Mulțumește Forumului și sorei Lucia, care ți-a dovedit că în afară de Biblia ta Cornilescu, mai este o variantă biblică mai greoaie, dar mai completă și mult mai corectă, septuaginta.
Spor la studiu, cu întrebări pertinente, și rețineri la răstâlmăcirile bibliei cu spiritul profetic!
Pace cu binecuvântări!

Atenție !
Această postare a fost editată deoarece conține fragmente care încălcau regulamentul.

Moderator3

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Michael Roman
18092. Postat la 22/04/2012 15:40 - 4759z8h13m
Șalom chaverim/Pace, confrați de legământ!

Să prezentăm câteva generalități despre Evanghelii, apoi despre Evanghelia după Ioan, apoi despre versetul în discuție. Făcând aceasta, trecem de la general la particular.
Când se vorbește despre Evanghelii, teologii creștini apelează la Ezechiel, 1:10:

Cât despre chipul fețelor lor (al celor patru făpturi vii, n.ns.) era așa:
înainte, toate aveau o față de om;
la dreapta lor, toate patru aveau câte o față de leu;
la stânga lor, toate aveau câte o față de bou;
iar înapoi, toate patru aveau câte o față de vultur.
(Vezi și Apocalipsa, 4:7.)

r Leul simbolizează puterea supremă, domnia;
boul, slujirea cea mai umilă;
omul, inteligența cea mai înaltă;
vulturul reprezintă plutirea maiestuoasă pe cer, taina și divinitatea.

Evanghelia după Matei: scrisă îndeosebi pentru evrei u94; Regele-Mesia (r leulr1; ).
Evanghelia după Marcu: scrisă în special pentru romani u94; Robul DOMNULUI venit să slujească (r boulr1; ).
Evanghelia după Luca, redactată cu precădere pentru greci u94; Fiul Omului (r omulr1; ).
Evanghelia înfățișată de Ioan, Apostolul și teologul, scrisă îndeosebi pentru Biserică u94; Fiul lui Dumnezeu (r vulturulr1; ).

Avem nevoie de toate aceste patru imagini pentru a întregi adevărul:

Ca Suveran, Domnul Isus/ Adonai Yeșua a venit să domnească.
Ca Rob al DOMNULUI, El a venit să slujească și să sufere.
Ca Fiul Omului, El a venit să fie părtaș și să Se identifice cu noi.
Ca Fiul lui Dumnezeu, El a venit ca să ni-L arate pe Tatăl
și ca să ne răscumpere, întorcându-ne acasă.
Cât de minunată este această întrepătrundere de caractere r11;
suveranitate și smerenie; umanitate și dumnezeire!r1;

Apud Daniel BRÂNZEI, în Biblia cu explicații.

(A se viziona http://www.youtube.com/watch?v=dF5BmLmLg8U )

Totuși, aceasta nu înseamnă că fiecare dintre Evanghelii era scrisă NUMAI pentru etnia sau grupul sau comunitatea despre care am scris mai sus. De pildă, Evanghelia după Ioan este EXTREM DE IUDAICĂ, ea ascunde un bogat simbolism evreiesc, iar preoții ortodocși care studiază Ioan apelând la limba greacă, semețindu-se să creadă că Ioan a scris pentru greci, o iau razna!
Uitați-vă, de pildă, la câteva tâlcuri:

22În Ierusalim se prăznuia atunci praznicul Înnoirii Templului. Era iarna.
23Și Isus Se plimba prin Templu, pe sub pridvorul lui Solomon.
24Iudeii L-au înconjurat, și I-au zis: "Până când ne tot ții sufletele în încordare? Dacă ești Hristosul, spune-ne-o deslușit."
Evanghelia după Ioan, 10:22-24.

Noi credem că FIECARE CUVÂNT DIN SFINTELE SCRIPTURI a fost scris în Biblie CU UN ROST. Întrebarea care se ridică este:
CE ROST AVEA SĂ SCRIE IOAN DESPRE PRAZNICUL ÎNNOIRII TEMPLULUI ȘI DESPRE IARNĂ? AU ACESTEA VREO SEMNIFICAȚIE SAU A SCRIS DOAR CA SĂ UMPLE VELLUM-UL (pielea de vițel)?...

Răspunsul trebuie căutat atât în I Macabei, 4: 41-49, cum a scris sora Lucia, cât și în cultura și datinile evreilor din perioada celui de-al doilea Templu, pe când trăia Yeșua. Anume, când altarul din vremea Macabeilor a fost pângărit, după ce evreii au înfrânt trupele lui Antiochus Epifanes (zis si "Epimanes", adică "Nebunul"smiley, ei au recucerit Templul și au vrut să aducă din nou jertfe... Dar s-au iscat întrebări: cum să aduci jertfe pe altarul profanat? Bun, au demolat altarul. Apoi, alte întrebări: ce să facă cu pietrele altarului? Unii au zis: "Să le aruncăm, sunt pângărite!" Alții au zis: "Or fi ele pângărite, dar au făcut parte din vechiul altar, nu le putem arunca..." Așa că nu au știut ce să facă cu ele și s-au gândit să le adune într-un colț al curții și au zis: "Când va veni Mesia, îl vom întreba pe el ce să facem cu ele..." Și, treptat, în jurul acestei întâmplări, s-a țesut o datină: în fiecare an, CA PREFIGURARE A FAPTULUI CĂ MESIA VA RĂSPUNDE LA ÎNTREBAREA ASTA, PRECUM ȘI ALTELE, evreii îi opreau pe rabini și le puneau orice fel de întrebare le trecea lor prin cap și pe care în timpul anului nu avuseseră curajul s-o ridice... Era SOROCUL ÎNTREBĂRILOR!...
Mai mult, gloatele credeau că Mesia se va arăta DE CHANUKAH!...

Bun. Acum luăm toate acestea și așa trebuie să citim pasajul:

În Ierusalim se prăznuia atunci praznicul Înnoirii Templului. Era iarna, era sorocul întrebărilor și iudeii L-au înconjurat pe Yeșua și I-au pus întrebarea care-i ardea cel mai tare:
" ATAH HA-MAȘIYACH/ EȘTI TU MESIA?..."
.............................................

Până la o viitoare postare, vă salut cu vechiul salut rabinic:

SE-AUD PAȘII LUI MESIA!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban10
18094. Postat la 22/04/2012 16:22 - 4759z7h30m
Uite de aia vreau să rămân pe forum. Pentru răspunsuri ca acestea, date din dragoste pentru cel ce vrea să afle.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Michael Roman
18120. Postat la 23/04/2012 16:23 - 4758z7h30m
Șalom, chaverim/ Pace, confrați de legământ!

Soră Valentina, școlile biblice și teologice din țara asta au, toate, un mare și îndoit păcat, așa cum spune Ieremia, 2:13:

Căci poporul Meu a săvârșit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, și și-au săpat puțuri, puțuri crăpate, care nu țin apă!

Păcatul îndoit este acela că nu numai că au predat prea puțină exegeză și hermeneutică, adică știința și arta interpretării textului sacru, dar au și tras spuza spre turta tradiției lor confesionale. Și, te rog să mă crezi, în general cunosc programele de studiu, curriculum-urile facultăților de teologie... De-aceea facultățile de teologie ortodoxe scot propovăduitori ortodocși, facultățile de teologie ale neo-protestanților scot predicatori neo-protestanți și etc., iar eu mă tot întreb când va îngădui Cel Preaînalt să apară școli BIBLICE, nu teologic-confesionale, care să formeze predicatori biblici?...

Când eu am vrut să întemeiez la Cluj-Napoca un nucleu de yeșivah, adică de școală biblică cu orientare spre ebraică, Vechiul Testament, elemente de cultură și civilizație evreiască, istoria poporului evreu, ebraica și greaca biblică, exegeză și hermeneutică, am avut "confrați" care mi-au băgat bețe în roate, deși am avut profesori pregătiți, nu amatori, aveam finanțare pentru ei și cursanții nu ar fi plătit NIMIC, am găsit și local de predare și, întrucât pe mine mă contestă unii și alții, EU NICI MĂCAR NU AȘ FI PREDAT. Nici măcar nu aș fi dorit să am vreo funcție oficială, eram un simplu organizator... Asta e, facă alții mai bine și Domnul să le-ajute!

Sfintele Scripturi pot fi citite foarte bine și în versiunea Cornilescu, nu în asta stă nici mântuirea, nici măcar sfințirea vieții!... Dar spune-mi, dacă ai viziona ceva la TV, ai prefera să ai un TV alb-negru sau unul color?... Preferi să audiezi un predicator care se tot repetă la nesfârșit, sau ai vrea să-ți slujească unul care-ți astâmpără setea sufletească cu apă proaspătă?...
Cunoașterea limbilor originale și mai ales a cadrului cultural și civilizațional în care s-au petrecut lucrurile, a gândirii și simțirii este de importanță maximă!!! Și cu ATENȚIE MAXIMĂ adevărurile de ATUNCI și de ACOLO trebuie translatate ACUM și AICI.
...De ce scrie Ioan că Yeshua avea haina dintr-un singur fir, de sus și până jos?... De ce îi spune Mariei "Nu Mă ține!"?... De ce-Și denumește Mântuitorul discipolii "Micuții aceștia"?... Cum făceau rabinii evrei botezul celor care treceau la iudaism? Ce semnificații avea, în definitiv, botezul? Dar genealogiile?... Și, în definitiv, dacă tot suntem la topicul Înnoirea Templului, va fi restaurat vreodată Templul în Yerușalayim? Dacă da, când? Cu se scop și ce funcții? Și care va trebui să fie, biblic vorbind, comportamentul credincioșilor în Mesia vizavi de acest Templu și de preoția sa, dacă cele două vor fi resurectate?...

Sunt atât de multe elemente civilizaționale pe care Bisericile și Adunările nu le știu pentru că nu le-a interesat, iar când unii sau alții au vrut să le readucă au fost prigoniți...

Aștept să revii pe forum și să-ți postezi comentariile, pentru ca prin ele să-mi pot edifica și eu omul lăuntric.

Berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lucia
18123. Postat la 23/04/2012 19:29 - 4758z4h24m
Frate Roman, imi pare rau de dezamagirile pe care le traiti si neimplinirile trecutului.
Va rog sa ne scrieti mai multe despre Innoirea Templului...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
18127. Postat la 23/04/2012 22:16 - 4758z1h36m
Soră Lucia,

Mulțumesc pentru empatie... Într-adevăr, nu am vegheat asupra inimii mele și au dat lăstari niște rădăcini de amărăciune... smiley

În ceea ce privește Templul și înnoirea sa: sistemele de închinare care pot fi denumite "religii" au un anumit tipar, un pattern după care ele pot fi identificate și analizate. La Genesa, 4, am scris pe scurt câteva dintre ele, dar numai cele care intră în cadrul Legământului, fie cel avrahamic, fie cel mozaic, fie cel Înnoit:

SEMNUL LEGĂMÂNTULUI - PREOȚIA - JERTFELE - SANCTUARUL - PRAZNICELE - PURIFICĂRILE/CURĂȚĂRILE - ȘI MÂNCĂRURILE CURATE/PURE DIN PDV RITUALIC.

În modul în care se închinau cei din vechime (morfologia religiozității lor), exista totdeauna "un loc sacru": o piatră, un crâng, un copac verde. În timp, sanctuarul a evoluat devenind o încăpere, apoi un zigurat cu templu în vârf, care era forma cea mai evoluată a "sanctuarelor". Când am studiat anul trecut forma templelor sumeriene și cea a templului evreiesc, am fost frapat să văd asemănări între ele...
Dar să revin: într-un context mai degrabă enigmatic, rabbi Șa'ul, adică apostolul Pavel, vorbește despre lepădarea de credință, despre descoperirea omului fărădelegii/ păcatului), fiind denumit și "fiul pierzării", potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. (II Tes. 2:3,4), după care apostolul conchide "Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu."

Rostirea aceasta este, într-adevăr, inspirată de Duhul Sfânt, dar asta nu înseamnă că este și ușor de decriptat. În istoria Bisericii, unii au înțeles-o într-un fel, alții în altul, după cum erau luminați (sau întunecați...). Cei mai virulenți au fost cei care declarau că Pavel vorbea despre Templul existent în vremea sa... Desigur, ei au cam uitat să spună că până în anul 70 e.n., când romanii au distrus Templul din Yerușalayim, nimeni nu a intrat în Locul Preasfânt pentru a se pretinde Dumnezeu... Și ei afirmă că Templul nu va fi reconstruit niciodată.
Acum, cei care fac parte din această categorie, sunt dintre aceia care cred că Dumnezeu, prin Iisus, a oferit Împărăția Sa evreilor, iar atunci când ei au refuzat-o, crucificându-L, El i-a tăiat din planurile Sale și în loc a transpus Biserica, entitate care, pentru ei, este Israelul spiritual... Acești gentlemani sunt, de obicei, anti-iudaici (nu antisemiți!) și mulți dintre ei au văzut că, în 1948, evreii au început să revină pe meleagurile strămoșești și au reînființat Medinat Yisra'el, Statul Israel. Șocul pentru acești teologi a fost imens, dar foarte puțini s-au gândit să-și modifice teologia și să accepte că, da, Cel Preaînalt încă nu a terminat cu evreii, ei încă mai ocupă un loc (și încă central!) în planurile Sale...

Alții, însă, afirmă că Templul din Yerușalayim va fi reconstruit "în vremurile de pe urmă" și că în el va intra Antihrist, pretinzând închinarea oamenilor.
Despre ce va fi și cum va fi putem specula destul pe-aici...dar, totuși, există unele FAPTE, nu speculații, și aceste fapte spun că evreii au aproape tot ce trebuie pentru a construi Templu și a relua sistemul sacrificial: au odăjdii, au preoți instruiți în clase speciale de cohanim în cadrul unor yeșivot-uri ("Academii rabinice " ), preoții aceștia descind toți din Aharon, verificați prin teste de ADN, au îmbrăcămintea preoțească, au chiar și plăcuța "Sfânt DOMNULUI", pe care au reușit s-o realizeze numai cu strunguri extrem de speciale, care lucrează filigran. Cele două mai temeinic păzite locuri din lumea asta sunt Fort Knox-ul american și locul unde se ține acum menorah în Ierusalim, sfeșnicul cu 7 brațe... Singurul element sacrificial pe care evreii încă nu-l au este vaca roșie (parah adumah) și, desigur, pe locul fostului Templu (încă) tronează moscheea Al' Aqsa...

Personal, cred că, într-un fel sau altul, impedimentele vor fi depășite, Templul va fi reconstruit (în mai puțin de 8 luni, că oricum, materialul de construcție există) și Antihrist va intra în El... În felul acesta - și nu altfel, forțat spre spiritualizare - se va împlini concret profeția paulină.

Cât despre personajul Antihrist, poate într-un alt thread .

Vă salut cu salutul rabinic

Se-aud pașii lui Mesia!...

Deconectat RE: înnoirea templului
fullban8
18134. Postat la 24/04/2012 21:56 - 4757z1h57m
Ca AMENDAMENT - îmbunătățire - ca o completare cu mici amănunte la ultima postare 18121 a fratelui Michael Roman, în ideea, sau în paralel cu Ioan 10.22, respectând orice înțelegere (a fiecăruia în parte), nici eu nu văd nici o legătură între Hanuca - sărbătoarea luminilor (de la Macabei 1.57 - luna Chisleu, până când tempul își va avea din nou rostul - B.O.R. Daniel 8.14), și Inoirea Templului (Ezechiel).
Al treilea templu (profetizat în Ezechiel, este gata să înceapă a fi construit, toate materialele sunt pregătite, doar o aprobare trebuie pentru terenul pe care acum se află Moscheea islamică Al-Aqsa - numită impropriu Moscheea Omar, imediat după lovirea Iranului (cornul mic, crescut mai mare decât cornul mare=Irakul luiSadam Husein). Acest Templu se va construi pentru PapaCristul-AntiMesia, care va domni în el 7 ani (Daniel 12.11,12). Urmărind cu atenție sloganele actuale din toate religiile lumești (vizibilă din 2008 la Sfânta lumină de la Ierusalim de pe Yutube): Isus este Mesia, eu am înțeles mesajul ocult-inaccesibil cunoașterii obișnuite, că acum, repede, vom vedea timpul lepădării de credință (2Tesaloniceni 2.3) - în momentul în care întreaga lume va accepta că Isus (Hristosul mincinos - Matei 24.24) este Mesia (Yashuah - Ioan 4.22), este lepădarea de Mesia-Yashuah = Eu sunt YHVH, și primirea lui Iesous Christos, Fiul lui Dumnezeu (Zeus El, tatăl lui Baal-Domnul, fiul lui El-Zeus-Zeul suprem descris de Mircea Eliade - marele istoric al religiilor) - pentru verificarea valabilității termenilor, se poate consulta Dicționarul Biblic de nume proprii și cuvinte rare de Nicolae Moldoveanu, pag. 183, r0;YHVH = Eu sunt Cel ce suntr1;. Traducatorii au înlocuit de obicei acest nume cu DOMNUL, îndepărtând Numele Creatorului.
În V.T. acest nume este amintit de 6823 ori, dar traducătorii Bibliei.. DIN GREȘEALĂ ?? l-au schimbat de multe ori, traducându-l cu.. ,,DOMN,,. Numele Iehova a fost ,,adus de om,, , de la YHVH - YaHVeH, să poarte Sfințenia lui ,,Yah = Sfânt,,. Terminațiile unor nume proprii (ca Hilchyah, Ieremyah), nu sunt decât o semnificație, și o formă de costrucție a numelui unor ,,oameni aleși, sfinți și consacrați misiunii de credință,,.
Al treilea templu implică unirea celor trei religii existente actualmente pe locul primelor două temple din Ierusalim (iudaismul mozaic, islamismul mahomedan și creștinismul satanificat, sub supremația Papei Vicarius Filli Dei = Înlocuitorul Fiului lui Dumnezeu), peste care va cădea plaga a 5-a (Apocalipsa 16.10), până la venirea Marelui Yashuah = Eu sunt YHVH (Apocalipsa 19.11). Dacă Fiara religioasă (sistemul religios ecumenizat) își va muta sediul de la Vatican la Ierusalim, Fiara politico-administrativă (Noul Guvern Mondial), se va muta din America (existent în lucru din umbră) la București (Casa poporului) - din 1989 România este distrusă și acaparată de FMI prin deposedarea și pierderea tuturor drepturilor de către români (lucru evident la fiecare pas prin genocidul experimentat la ora actuală).
Pentru a nu ocupa prea mult Spațiu virtual într-n singur mesaj, voi reveni cu câteva probleme descrise într-o mică lucrare în 3 volume de câte 200 pagini - Copyright Editura Obiectiv Craiova - ISBN 973-97782-1-6 - format mic - Conspirația Satanei: ținta Romania - de Teodor Filip - om din lume care și-a riscat viața pentru dezvăluirile făcute la ,,Discuțiile dintre Papa Ioan Paul I, Buș Senior, și Mihail Gorbaciov,, - pe Malta: 1986-87, pentru a putea vedea lucrurile și dintr-o altă perspectivă.
Ascultați! Se aud pașii lui Mesia!
Har și multă Pace, spre Slava Celui PreaÎnalt!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Moderator3
18139. Postat la 25/04/2012 00:19 - 4756z23h33m
Vă rog mult să nu deviați de la subiect. Aici se discută despre sărbătoarea Înnoirii Templului...

Dacă vreți să scrieți ceva în legătură cu anticrist, puteți folosi subiectul de la acest link:
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=249

Dacă vreți să se discute despre reinstaurarea Templului la Ierusalim, atunci putem deschide un asemenea subiect.

Moderator
Michael Roman
18142. Postat la 25/04/2012 07:42 - 4756z16h11m
Îndrept spre frățiile voastre o cerere de iertăciune pentru ieșirea din cadrul temei.
Frate Moderator 3, mulțumesc de thread-ul cu Antihrist, îl voi vizita.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164486 vizite unice Powered by PHP-Fusion