Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Jocuri
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Informații interesante, "în patru colțuri"
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
15383. Postat la 01/12/2011 10:41 - 4902z12h12m
Multă Pace tuturor. M-am gândit că un fel de subiect " știați că..." ne-ar fi de folos in studiu si doar colaborând unii cu alți putem afla lucruri care nu le ințelegem in toate cele patru colțuri . Așa dar putem contribuii fiecare aducând bine ințeles argumente si mai cu seamă să prindem firul. Tot odată putem lucra in echipă intodeauna spre folosul altora cum este si corect.Fiecare din noi poate chema un membru al portalului ca să contribuie cu o altă "informație interesantă'" Dar fiecare poate contribuii chiar dacă nu este chemat.
Eu am să aduc un stiați că ...Cele 12 seminții ale lui Israel si-au instalat tabăra in jurul Cortului si anume:Iuda ,Isahar și Zabulon la est,Ruben ,Simeon și Gad la Sud ,Efraim ,Manase si Beniamin la vest iar Dan ,Așer si Neftali la nord (Numeri 2) ,deci in toate cele 4 puncte cardinale.
Cea ce este destul de interesant este că Domnul nu a poruncit să se facă câte-o ușă de fiecare parte a imprejmuirii,adica 4 intrari pentru fiecare punct cardinal.
Acest Cort al intalnirii a fost imaginea lucrurilor ceresti care avea in vedere adevarata ușă,deci dacă in vechime nu se putea trece de leviti ,deoarece ei erau in jurul Cortului care avea o singură intrare ,cade din start acest concept fals ,,Că orice religie este bună cu condiția să fi sincer''
Acest lucru avea in vedere adevărata ușă ioan 10/9:
Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra și va ieși, și va găsi pășune.
Adevărul se găsește in acest singular ,,Eu sunt'' ușa.
Și pentru că eu am deschis topicul o chem aici pe sora Lucia să ne spună un știați că....?La rândul ei va chema și ea pe cine dorește ....și toți la rândul nostru la fel ...cu condiția să fie in 4 colțuri.

Deconectat RE: Informații interesante, "în patru colțuri"
Lucia
15385. Postat la 01/12/2011 12:56 - 4902z9h57m
Voi raspunde cu placere JOCULUI deschis de sora Lavinia, Stiti ca...?

Si pentru ca sunt prima , voi alege un context care imi place foarte mult in patru colturi...

Stiti ca...?
,,Am vazut un inger care statea in picioare in cele patru colturi ale pamantului.El tinea cele patru vanturi ale pamantului, ca sa nu sufle vant pe pamant, nici pe mare, nici peste vreun copac."(Apoc.7:1)
De ce imi place?
,,Si am vazut un inger , care se suia dinspre rasaritul soarelui si care avea pecetea Dumnezeului Celui viu. El a strgat cu glas tare celor patru ingeri caraora le daduse puterea sa vateme pamanul si marea, zicand:,,Nu vatamati pamantul nici marea , nici copacii , pana nu voi pune pecetea pe fruntea robilor Dumnezeului nostru."(Apoc.7:2,3)
Deci, Dumnezeul nostru va avea grija de copii lui.

Doresc sa continuie jocul fratele Ovidiu, multumesc.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
15405. Postat la 02/12/2011 11:50 - 4901z11h3m
Cu respect observ că fratele Ovidiu se odihnește puțin smiley il chem aici pe fratele Nică să ne spună un Știați că....? in 4 colțuri, după care și dânsul să cheme pe cine dorește.
Multumesc tare frumos .

Nica Schirod
15410. Postat la 02/12/2011 13:24 - 4901z9h29m
Să fie și să rămână multă pace dată de Domnul Isus.

Iată-mă la ordin și cu respect, .... am înțeles!
Așa cum se zicea și mai sus, voi grăi despre un patru pe care pe lângă că îl admir, pe atât tânjesc să îl văd, nu numai să citesc și nu în cele din urmă să fiu parte dar de față cu ce se întâmplă acolo.
Dar actualmente, chiar dacă nu sunt acolo de față, eu pentru o vreme sunt aici pe planeta aceasta unde am mari peobleme cu,,, înșelătorul care domină pe toți vecinii, consătenii și nu numai, sunt acolo cu inima, cu dorința, și cu tot ce este mai mult decât trupul acesta pe care îl știți voi.
Vă fac invitație și vouă să fim cu toții cu acolo:

Apocalipsa 4:6. În fața scaunului de domnie, mai este un fel de mare de sticlă, asemenea cu cristalul. În mijlocul scaunului de domnie și împrejurul scaunului de domnie stau patru făpturi vii, pline cu ochi pe dinainte și pe dinapoi.
Apocalipsa 4:8. .............., erau pline cu ochi de jur împrejur și pe dinăuntru. Zi și noapte, ziceau fără încetare: "Sfânt, Sfânt, Sfânt, este Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este, care vine!"

Așa cum a zis sora Lavinia, dacă vrea cineva neinvitat să participe, poftiți, dacă nu vrea nimeni ne invitat, atunci predau răspunderea fratelui Ioan Olah.

Multă Pace îi trbuie la cine vrea să ajungă acolo.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
ioan olah
15412. Postat la 02/12/2011 14:10 - 4901z8h43m
Pacea Domnului !

Fratilor Biserica din Portugalia care reprezinta Frati Romani si Portughezi,care respecta Poruncile si Sarbatorile Domnului ,obisnuiete ca sa se adune in jurul mesei a lua masa impreuna si sa discute diferite subiecte,considerind ca Biserica lui Dumnezeu este formata in jurul mesei,adica Biserica adevarata este formata din frati si surori care traiesc si impartasesc Bucuriile si Problemele impreuna,avind in vedere ca sa pus idea acestei discutii pe cifra patru,atunci va voi prezenta o lucrare facuta in Biserica pe tema :

Stiati ca : Criza din Europa reprezinta sfirsitul Fiarei a patra (Imperiul Roman)

Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara

Criza Europeană si Profeția Biblică

Este important să fim conștienți la cea ce se întâmplă ÎN EUROPA?

Vegheati ! Avem mesajele anuntate prin Profeti pentru a Veghea

Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru. (Mat.24:42)

Vegheati, dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul in care va veni Fiul omului. (Mat.25:13)

Luati seama, vegheati si rugati-va; caci nu stiti cand va veni vremea aceea. (Marc.13:33)

Vegheati, dar, pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantarea cocosilor, sau dimineata. (Marc.13:35)

Ce va zic voua, zic tuturor: Vegheati!" (Marc.13:37)

Vegheati, dar, in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla si sa stati in picioare inaintea Fiului omului." (Luc.21:36)

Si avem cuvantul prorociei facut si mai tare; la care bine faceti ca luati aminte, ca la o lumina care straluceste intr-un loc intunecos, pana se va crapa de ziua si va rasari luceafarul de dimineata in inimile voastre.

Fiindca mai intai de toate, sa stiti ca nicio prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura.

Caci nicio prorocie n-a fost adusa prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant. (2Pet.1:19-21)

Europa și profeția biblică

Statuia și cele patru fiare - Capitolele 2 și 7 din Cartea lui Daniel

r6; La capitolul 2 din Cartea lui Daniel, regele Babilonului, Nabucodonosor, a avut un vis în care a văzut o statuie a cărei particularități dezvăluie, cum a descifrat Dumnezeu prin profetul Daniel, istoria omenirii de la acel moment, până în momentul când Isus va veni pentru a instaura Împărăția lui Dumnezeu peste toate popoarele. (Daniel 2:26-47)

r6; În capitolul 7 din aceeași carte, regele Babilonului Belșațar, a avut, de asemenea, o viziune care

in acelas sens a fost similară. (Daniel 7:1-28)

Primele 3 Imperii

r6; Babilonian

r6; Medo-persană

r6; Grec

r6; Al Patrulea ANIMAL

Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara, nespus de grozav de inspaimantatoare si de puternica; avea niste dinti mari de fier, manca, sfarama si calca in picioare ce mai ramanea; era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte si avea zece coarne.

M-am uitat cu bagare de seama la coarne si iata ca un alt corn mic a iesit din mijlocul lor, si dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintai coarne. Si cornul acesta avea niste ochi ca ochii de om si o gura care vorbea cu trufie. (Daniel 7:7-8)

Profețiile Biblice și Istoria Universala se conjuga,prin care ne arată că această nouă putere a apărut în al 4-lea Imperiu Roman prin puterea Papală a Bisericii Romano-Catolice.

Istoria lumii arată că:

r6; papalitatea (romano-catolică) a apărut din Imperiul Roman, prin intermediul alianței între puterea politică și religioasă in durata de viață a împăratului Constantin.El a Adoptat numele de "Biserica Romana" și limba de Roma, Latină.

r6; Capitala acestei puteri se află în centrul din Roma (Vaticanul)

Apoi, unul din cei sapte ingeri care tineau cele sapte potire a venit de a vorbit cu mine si mi-a zis: "Vino sa-ti arat judecata curvei celei mari, care sade pe ape mari.

Cu ea au curvit imparatii pamantului; si locuitorii pamantului s-au imbatat de vinul curviei ei!" (Apocalipsa 17:1-2)

Renasterea Sacrului Imperiu Roman de a lungul istoriei și în Era noastră

r6; degetele in parte de fier,si parte de lut, înseamnă,o parte din această împărăție va fi puternica și o parte slaba. A văzut, de asemenea, fierul a fost amestecat cu lutul. Acest lucru înseamnă că Guvernantii acestui Regat, incerca sa-si uneasca familiile prin casatorie,dar nu o sa reusesca,in acelas fel cum Fierul ,nu se poate uni cu Lutul.

Si dupa cum degetele de la picioare erau parte de fier si parte de lut, tot asa si imparatia aceasta va fi in parte tare si in parte plapanda.

Daca ai vazut fierul amestecat cu lutul, inseamna ca se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu vor fi lipiti unul de altul, dupa cum fierul nu se poate uni cu lutul. (Daniel 2:42-43)

UNIUNEA EUROPENA ȘI TRATATUL DE LA ROMA

r6; Tratatul de la Roma,care a instituit Comunitatea Economică Europeană (CEE) a fost semnat la Roma, la 25 Martie 1957, și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1958.

Tratatul de instituire a Comunitatii Europene a Energiei Atomice (Euratom) a fost semnat în același timp,care a condus ca aceste două Tratate colective sa se numeasca ca Tratatele de la Roma.

r6; Fiara pe care am vazut-o semana cu un leopard; avea labe ca de urs si gura ca o gura de leu. Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie si o stapanire mare. (Apoc.13:2)

Clubul de la Roma ,este un ilustru grup de oameni ,care se întâlnesc pentru a discuta o gamă largă de probleme legate de politică, economie internaționala și, în special, a mediului de dezvoltare durabilă. Fondat în 1968 de industriașul Italian Aurelio Peccei și de omul de știință Alexander King.

CRIZA PUTERILOR UMANE PROFETIZATA IN BIBLIE

r6; Dupa aceea, am vazut coborandu-se din cer un alt inger, care avea o mare putere; si pamantul s-a luminat de slava lui.

El a strigat cu glas tare si a zis: "A cazut, a cazut Babilonul cel mare! A ajuns un locas al dracilor, o inchisoare a oricarui duh necurat, o inchisoare a oricarei pasari necurate si urate;

pentru ca toate neamurile au baut din vinul maniei curviei ei, si imparatii pamantului au curvit cu ea, si negustorii pamantului s-au imbogatit prin risipa desfatarii ei." (Apocalipsa 18:1-3)

. Si imparatii pamantului, care au curvit si s-au dezmierdat in risipa cu ea, cand vor vedea fumul arderii ei, o vor plange si o vor boci.

. Ei vor sta departe, de frica sa nu cada in chinul ei, si vor zice: "Vai! Vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Intr-o clipa ti-a venit judecata!" -

Negustorii pamantului o plang si o jelesc, pentru ca nimeni nu le mai cumpara marfa.

si vor zice: "Vai! Vai! Cetatea cea mare, care era imbracata cu in foarte subtire, cu purpura si cu stacojiu, care era impodobita cu aur, cu pietre scumpe si cu margaritare! (Apoc.18:9-11,16)

Profeția ne spune că Isus Hristos va veni ca Împărat și Domn - Daniel 2:44-45

. Dar in vremea acestor imparati, Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele imparatii, si ea insasi va dainui vesnic.

. Aceasta inseamna piatra pe care ai vazut-o dezlipindu-se din munte fara ajutorul vreunei maini si care a sfaramat fierul, arama, lutul, argintul si aurul. Dumnezeul cel mare a facut deci cunoscut imparatului ce are sa se intample dupa aceasta. Visul este adevarat, si talcuirea lui este temeinica."

Două Europe si Crearea unui nucleu de 10 State Puternice - Al 4lea Animal

r6; Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara, nespus de grozav de inspaimantatoare si de puternica; avea niste dinti mari de fier, manca, sfarama si calca in picioare ce mai ramanea; era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte si avea zece coarne.

M-am uitat cu bagare de seama la coarne si iata ca un alt corn mic a iesit din mijlocul lor, si dinaintea acestui corn au fost smulse trei din cele dintai coarne. Si cornul acesta avea niste ochi ca ochii de om si o gura care vorbea cu trufie.

(Daniel 7:7-8)

PUTEREA FINALA DIN 10 NATIUNI SI ANTICRISTUL

r6; Si am vazut pe femeia aceasta, imbatata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Isus. Cand am vazut-o, m-am mirat minune mare.

. Si ingerul mi-a zis: "De ce te miri? Iti voi spune taina acestei femei si a fiarei care o poarta si care are cele sapte capete si cele zece coarne. (Apocalipsa 17:6-7)

r6; Cele zece coarne pe care le-ai vazut sunt zece imparati, care n-au primit inca imparatia, ci vor primi putere imparateasca timp de un ceas impreuna cu fiara.

. Toti au acelasi gand si dau fiarei puterea si stapanirea lor. (Apocalipsa 17:12-13)

Italia și Profeția Biblică

r6; Si femeia pe care ai vazut-o este cetatea cea mare, care are stapanire peste imparatii pamantului."(Apocalipsa 17:18)

r6; Aici este mintea plina de intelepciune. - Cele sapte capete sunt sapte munti pe care sade femeia. (Apocalipsa 17:9)

r6; "Situata inicial in partea stanga a raului,aproape de mica insula (Tiber Island), care se întinde pe

celebrele șapte coline(Capitol, Quirinal,Esquiline Viminal,Celio, Aventino și Janiculum). "

Simbolismul Arcul lui Titus

r6; Arcul lui Titus este un arc de triumf, ridicat în comemorarea de cucerire a Ierusalimului de împăratul Titus Flavius,fiul lui Vespasian. Titus a ordonat Legiunilor Romane ca sa ocupe capitala Iudeilor, în august 67 d.H.

r6; Se poate observa pe Arcul lui Titus sculptate: masa cu Painea nedospita (Azimile),Trompetele de argint si Menora,si simbolul de 7 brate al Iudaismului,Arcul lui Titus este cel mai celebru din Roma.

Acesta indică următoarea inscripție:

r6; SENATVS POPVLVSQVE ROMANVS DIVO TITO r6; Divi F(Ilio)r6; VESPASIANO. AVGVSTO

Aceasta este: "Senatul si poporul roman [Dedicat] divinului Titus Vespasian Augustus, fiul lui Vespasian . "

r6; "Bucura-te de ea, cerule! Bucurati-va si voi, sfintilor, apostolilor si prorocilor! Pentru ca Dumnezeu v-a facut dreptate si a judecat-o."

. Atunci un inger puternic a ridicat de jos o piatra ca o mare piatra de moara, a aruncat-o in mare si a zis: "Cu asa repeziciune va fi aruncat Babilonul, cetatea cea mare, si nu va mai fi gasit! (Apocalipsa 18:20 -21)

În ciuda tuturor CRIZELOR, DUMNEZEU este lângă Poporul sau

Matei 28:18,20

r6; 18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.

19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului."

Amin ! .

Doresc sa predau continuarea Fratelui Avram .

Pace sa fie intre zidurile tale Israele !
Avram_76
15447. Postat la 04/12/2011 16:29 - 4899z6h24m
Stiati ca.... cei 400 de ani petrecuti in robia egipteana de catre poporul lui Israel simbolizeaza cele patru mii de ani de robie a intregii umanitati in robia pacatului?Stiati ca intre eliberarea poporului Israel din robia amintita si eliberarea umanitatii din robia pacatului exista o stransa legatura acestea realizandu-se la aceeasi data (14 nisan)?Stiati ca aceasta data este marcata de catre insusi Dumnezeu cu o sarbatoare sfanta?Stiati ca daca nu stiti acest lucru este foarte posibil sa nu stiti nimic sau.... mai bine zis, sa nu conteze nimic din orice alceva vi se pare ca stiti?

Predau stafeta lui cautatorul.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
cautatorul
15454. Postat la 05/12/2011 11:34 - 4898z11h20m
Buna ziua

Geneza 1:14 Dumnezeu a zis: Să fie niște luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii;

Acesti luminatori au fost creati in ziua a patra . In decursul istoriei au aratat patru semne majore . Aceste corpuri cerești au marcat anumite acte ale bunăvoinței sau nemulțumirii lui Dumnezeu ca;
- pe timpul lui Iosua (Iosua 10,12.13) 10:12 Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriți în mâinile copiilor lui Israel, și a zis în fața lui Israel: Oprește-te, soare, asupra Gabaonului, Și tu, lună, asupra văii Aialonului!
Și soarele s-a oprit, și luna și-a întrerupt mersul, Până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmașii lui. Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, și nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă.

- a lui Ezechia (2 Regi 20,11), Atunci, Isaia, prorocul, s-a rugat Domnului, și Domnul a dat cu zece trepte înapoi umbra din locul în care se pogorâse pe cadranul soarelui lui Ahaz.

-în ziua răstignirii (Matei 27,45). De la ceasul al șaselea până la ceasul al nouălea s-a făcut întuneric peste toată țara.

- Stelele, de asemenea, au servit ca unul dintre semnele celei de-a doua veniri a lui Hristos (Matei 24,29).

Predau stafeta domnisoarei Hadassa .
Lavi
15480. Postat la 08/12/2011 15:46 - 4895z7h8m
Multă Pace ,ca să inaintăm il chem aici pe fratele Emanolake ,multumesc frumos.

Aurelc
15495. Postat la 09/12/2011 09:46 - 4894z13h7m
Lucia a scris:Doresc sa continuie jocul fratele Ovidiu, multumesc.

Îmi cer iertare că nu am putut onora la timp cererea și provocarea făcută dar sper că și tardiv se acceptă smiley

Și aș începe și eu printr-un :
Știați că o mare parte din creștinii care nu țin cont de poruncile Domnului cu privire la alimentația curată poruncită de YHWH în Sripturi își argumentează teoria printr-o vedenie a lui Petru cu un vas mare, ca o față de masă legată în cele patru colțuri... Să privim citatul:
Citat VDC: Faptele Ap. 10:7. Cum a plecat îngerul, care vorbise cu el, Corneliu a chemat două din slugile sale, și un ostaș cucernic din aceia care-i slujeau în tot timpul;
8. și, după ce le-a istorisit totul, i-a trimis la Iope.
9. A doua zi, când erau pe drum și se apropiau de cetate, Petru s-a suit să se roage pe acoperișul casei, pe la ceasul al șaselea.
10. L-a ajuns foamea, și a vrut să mănânce. Pe când îi pregăteau mâncarea, a căzut într-o răpire sufletească.
11. A văzut cerul deschis, și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12. În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13. Și un glas i-a zis: "Pietre, scoală-te, taie și mănâncă."
14. "Nicidecum, Doamne", a răspuns Petru. "Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat."
15. Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: "Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat."
16. Lucrul acesta s-a făcut de trei ori, și îndată după aceea vasul a fost ridicat iarăși la cer.
Iacă că pare-se nici măcar din exemple concrete, "în patru colțuri" cum spunea sora noastră Lavinia1 nu pricep oamenii Cuvântul, ca dovadă a faptului că fiecare crede numai ce îi place... Explicația acestui "mister" se găsește în continuarea textului:
Citat VDC: Faptele Ap. 10:28. "Știți", le-a zis el, "că nu este îngăduit de Lege unui Iudeu să se însoțească împreună cu unul de alt neam, sau să vină la el; dar Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat.

În continuare Hadassa, Emanolake sau altcineva sunt așteptați să ne mai spună câte un "Știați că..."

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
emanolake
15496. Postat la 09/12/2011 13:56 - 4894z8h58m
Domnul sa va binecuvinteze din Sion pe totii.....smiley

Leviticul 17:14
Căci viața oricărui trup stă în sângele lui care este în el. De aceea am zis copiilor lui Israel: Să nu mâncați sângele niciunui trup; căci viața oricărui trup este sângele lui: oricine va mânca din el va fi nimicit.

Deuteronomul 12:23
Numai, vezi să nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viața (sufletul); și să nu mănânci sufletul împreună cu carnea.

Stiati ca singele are un mare rol care Dumnezeu accentueaza pe el si interzice cat sa nu manici singe sa nu te apropi de altar si sa nu intri in locasul cel sfint etc..?

Sângele este un lichid vital existent în corpul oamenilor precum și în cel al animalelor, care hrănește toate organele și țesuturile corpului și elimină substanțele nefolositoare sau reziduale din organism.
Cunoscut și sub numele de "râul vieții", sângele este pompat de către inimă printr-un sistem de vase de sânge, reprezentat de sistemul circulator.
O persoană adultă are între 5 și 6 litri de sânge, ceea ce reprezintă 7-8% din greutatea totală a corpului. Cantitatea de sânge prezentă în organismul unei persoane poate varia. În timpul deshidratării, de exemplu la un maraton, volumul de sânge prezent scade. În cazul unei sarcini însă, volumul de sânge crește, deoarece sângele mamei trebuie să transporte mai mult oxigen.
Rolul sângelui:
Sângele transportă oxigen de la plămâni la toate țesuturile corpului, iar la întoarcere transportă substanțe nefolositoare, în special dioxidul de carbon la plămâni, iar de aici CO2 este scos din organism prin intermediul expirației. Când transportul de oxigen eșuează (sau nu are loc), persoana moare în câteva minute.
Alimentele care au fost transformate de sistemul digestiv în proteine, grăsimi și carbohidranți sunt de asemenea transportate la țesuturi de către sânge. Aceste nutrimente oferă energia necesară metabolismului precum și posibilitatea ca celulele să-și îndeplinească funcțiile normale. Substanțele reziduale produse în timpul metabolismului, cum ar fi acidul uric, sunt transportate de către sânge la rinichi, unde sunt transformate în urină, iar apoi sunt eliminate din organism (prin excreție).
Pe lângă oxigen și nutrimente, sângele mai transportă și hormoni, care reglează anumite funcții ale corpului. Mișcarea acestor chimicale permit unui organ să controleze funcția altuia deși cele două organe se situează la o anumită distanță unul de celălalt. Astfel, sângele joacă și rolul de sistem de comunicații între anumite organe ale corpului
Sângele mai este responsabil și de activitățile sistemului imunitar, ajutând la combaterea infecțiilor și a bolilor. De asemenea, sângele mai transportă și substanțe care îl împiedică să curgă din organism în urma unei răni, lucru realizat cu ajutorul coagulatorilor, care își încep activitatea la câteva secunde după rănire.
Sângele este vital și pentru menținerea unei temperaturi corporale stabile; la oameni această temperatură este de 37,00 C (98,60 F) și poate varia în limite mici, de maxim un grad Celsius.
Producerea de căldură și pierderea de căldură în diferite părți ale corpului sunt echilibrate de transferul de sânge prin vasele de sânge. Acest lucru are loc datorită variației diametrului vaselor de sânge din piele. Atunci când o persoană se supraîncălzește, vasele de sânge se dilată, iar un volum mărit de sânge circulă prin piele.
Căldura se împrăștie prin piele, reducând în mod eficient temperatura corporală. Din cauza măririi volumului de sânge ce trece prin piele, aceasta poate deveni roz.
În condiții de temperatură scăzută, pielea devine palidă, odată cu micșorarea diametrelor vaselor de sânge, acesta nemaiajungând în piele și reducând astfel pierderile de căldură.

Compoziția sângelui:
Aproximativ 55% din cantitatea de sânge este reprezentată de lichidul cunoscut sub numele de plasmă. Restul de 45% este compus din trei tipuri de celule: celule roșii (eritrocitele), celule albe (leucocitele) și trombocitele.
A) Plasma: este compusă în special din apă și săruri. Rinichii sunt cei care mențin concentrația de sare în plasmă, deoarece orice fluctuație a acestei concentrații poate duce la funcționarea incorectă a celulelor corpului. În condiții extreme, modificarea acestei concentrații poate duce la comă și chiar moarte.
Plasma conține de asemenea și vitamine, minerale, proteine, factori coagulanți și produse reziduale. Plasma are de obicei culoare galbenă datorită proteinelor dizolvate în ea.

Subiectul cu Stiati ca ? Este deschisa pentru ori si care, care are ceva de expus si doreste sa participe.....

Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de templul Lui.
Lavi
15509. Postat la 10/12/2011 19:43 - 4893z3h11m
Il chem aici pe fratele Dinu sa ne spună un "știați că...?"in 4 colțuri dupa care si dânsul sa cheme pe cine dorește . Multumesc frumos.

Lavi
15532. Postat la 13/12/2011 07:09 - 4890z15h44m
Pentru ca fratele Dinu nu a reusit inca ca ne spuna un stiati ca...? il chem aici pe fratele Costi sa ne impartaseasca cateva lucruri in 4 colturi.

costy
15537. Postat la 13/12/2011 18:27 - 4890z4h27m
Multumesc de invitatie sora Lavinia .Domnul sa te Binecuvinteze.

Stiati ca :

1.Din gradina Eden iesea un rau in care apoi se impartea in patru brate

Geneza 2 .10 Un râu ieșea din Eden și uda grădina; și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe.

2.In cuptorul aprins imparatul Nebucadnețar a aruncat trei oameni si apoi sau aratat patru.

Daniel 3. 25 El a luat iarăși cuvântul și a zis: Ei bine, eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului și nevătămați și chipul celui de al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei!

3.Daca un om fura o oaie trebuie sa de-a patru oi inapoi smiley

Exodul 22.1 Dacă un om fură un bou sau o oaie, și-l taie sau îl vinde, să dea cinci boi pentru boul furat și patru oi pentru oaia furată.

4.Imparati David si fiul sau Solomon au domnit amandoi fiecare cate patruzeci de ani

2Samuel 5. 4 David era în vârstă de treizeci de ani când s-a făcut împărat și a domnit patruzeci de ani.

1Imparati 11.42 Solomon a domnit patruzeci de ani la Ierusalim peste tot Israelul.

Invit pe frate inedelea sa continue jocul smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lavi
15758. Postat la 21/12/2011 15:08 - 4882z7h45m
Am să vă spun un alt știați că...?Din arca lui Noie au coborat 8 suflete adică cate 4 perechi?
.Geneza 7:13 În aceeași zi au intrat în corabie: Noe, Sem, Ham și Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe și cele trei neveste ale fiilor lui cu ei.
Geneza 9:7 Iar voi, creșteți și înmulțiți-vă; răspândiți-vă pe pământ, și înmulțiți-vă pe el!" ( deci nu mai era altă familie pe pământ in afară de această familie)

Doresc sa-l chem aici pe fratele russtefan78 ,dacă dorește să ne spună un alt știați că...?

Estera1
15863. Postat la 24/12/2011 12:07 - 4879z10h46m
Stiati ca... atunci cand va veni DOMNUL,El va trimete pe ingerii Sai cu trambita rasunatoaresi vor aduna pe alesi Lui din cele patru vanturi,de la o margine a cerurilor pana la cealalta. Matei c.24v. 31.

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Lavi
15890. Postat la 25/12/2011 14:05 - 4878z8h49m
Fi binecuvantată soruta mea dragă si dacă tu nu ai chemat pe niemeni am sa chem eu pe cineva ....din nou pe fratele Nică să ne mai spuna un stiati că...?
Asa că este din nou chemat aici.
Si bieinteles poate chema pe cine doreste.

Remus
15920. Postat la 25/12/2011 21:25 - 4878z1h29m
Stiati ca...gramada aurului care s-a adunat intr-un an pentru solomon a fost de 666?
Nica Schirod
15928. Postat la 25/12/2011 22:24 - 4878z0h29m
Știați că: Prima epistolă scrisă de frații noștri Neamurilor care sau întors la Dumnezeu coținea patru atenționări și anume:
1. - pângăririle idolilor,
2. - curvie,
3. - dobitoace zugrumate,
4. - și sânge.

Referință Biblică: 19. De aceea, eu sunt de părere să nu se pună greutăți acelora dintre Neamuri care se întorc la Dumnezeu;
20. ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate și de sânge. Faptele Ap. 15:

Următorul cine vrea.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Estera1
15932. Postat la 26/12/2011 05:26 - 4877z17h27m
STIATI CA... Pieptarul judecatii,sa fie in patru colturi si indoit;lungimea lui sa fie de o palma. EXODUL. cap.28.vers16.
In al patrulea rand un hrisolit,un onix,si un aspis. Exodul.cap.28.vers.20.

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.

Urmatorul cine doreste.
costy
15933. Postat la 26/12/2011 05:44 - 4877z17h10m
Stiati ca..? Chivotul Legamantului avea turnate patru verigi din aur ,doua la un capat si doua la celalalt capat

Exod 25.12

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164492 vizite unice Powered by PHP-Fusion