Deconectat |
Versetul de aur |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16574. Postat la 27/01/2012 16:57 - 4845z5h46m |
|
|
Fiecare dintre noi avem anumite versete sau pasaje din Scriptură pe care le îndrăgim în mod deosebit și la care apelăm cel mai des în anumite situații.
Aici aș vrea ca fiecare să postăm citatul preferat și dacă simțim dorința și câteva cuvinte despre acel verset sau pasaj.
Unul din versetele care îmi plac mie se găsește în Țefania 3:17
Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, și nu va mai putea de veselie pentru tine.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
RE: Versetul de aur |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16578. Postat la 27/01/2012 17:23 - 4845z5h20m |
|
|
Mie îmi place foarte mult acest verset îl gasiți în Mica 6:8
"Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?"
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16583. Postat la 27/01/2012 20:07 - 4845z2h36m |
|
|
merci de provocare Lica .. uite postez si eu cateva versete care imi plac tare mult
Exod33.15-17
Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu."
Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va aprinde.
Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preț pentru răscumpărarea ta, Etiopia și Saba în locul tău.
De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine, și popoare pentru viața ta. . Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine,
Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste.   |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16589. Postat la 28/01/2012 17:29 - 4844z5h14m |
|
|
Iată versetul de aur, care îmi leagă rana sufletului meu, pentru că sănătatea și handicapul locomotor pe care îl duc cu stoicism, este acest verset:
Când strigă un nenorocit, Domnul aude, și-l scapă din toate necazurile lui. Psalmul 34:6.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
eben-ezer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16957. Postat la 17/02/2012 18:26 - 4824z4h17m |
|
|
Unul din versetele mele preferate este:
Exod33.15-17
SI MOISE I.A ZIS DACA NU MERGI TU INSUTI CU NOI,NU NE LASA SA PLECAM DE AICI.CUM SE VA STII CA AM CAPATAT TRECERE IN OCHII TAI,EU SI POPORUL TAU?OARE NU CAND VEI MERGE TU CU NOI SI CAND PRIN ACEASTA VOM FI DEOSEBITI EU SI POPORUL TAU DE TOATE POPOARELE DE PE FATA PAMANTULUI?SI YHWH I.A ZIS LUI MOISE VOI FACE CEEA CE.MI CERI ACUM,CACI AI CAPATAT TRECERE IN OCHII MEI SI TE CUNOSC PE NUME.
Relatia personala pe care o avea Moshe cu CEL VESNIC era una reala.Nu despre oricine s.a spus ca despre el.Imaginati.va ceea ce inseamna ca o fiinta umana sa vorbeasca gura catre gura cu CINEVA care este INFINIT in toate, care este DESAVARSIRE,in fata Caruia noi nu am rezista.BINECUVANTAT SA FIE EL!
Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.) |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16960. Postat la 17/02/2012 19:25 - 4824z3h18m |
|
|
Am si eu cateva versete care imi sunt dragi si asa cum spune Lica le citim mai des unele dintre ele sunt din:
Ps.34 v.17 si 18
Când strigă cei fără prihană, Domnul aude, și-i scapă din toate necazurile lor.
Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă, și mântuiește pe cei cu duhul zdrobit. |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16966. Postat la 17/02/2012 21:35 - 4824z1h9m |
|
|
Pacea Domnului Isus Hristos !
Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. (Mat.11:28)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17279. Postat la 07/03/2012 06:58 - 4805z15h45m |
|
|
Un invatator al legii numit Gamaliel ,la picioarele caruia a invatat Pavel ,a spus aceste cuvinte ....
Și acum, eu vă spun: ,Nu mai necăjiți pe oamenii aceștia, și lăsați-i în pace! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veți putea nimici. Să nu vă pomeniți că luptați împotriva lui Dumnezeu."
Tind sa cred ,ca Pavel chiar daca la inceput a prigonit adunarea lui Hristos , cand a fost luminat de Hristos nu a perseverat in a lupta impotriva lui Dumnezeu ci el insusi a fost un lucrator cu inima curata si vorbind cuvintele adevarului ,aducand oamenii la impacarea cu Dumnezeu si credinta in Hristos datatorul legii.
Fapte 5-38,39 .
|
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17284. Postat la 07/03/2012 10:50 - 4805z11h53m |
|
|
Unul dintre versetele de aur pentru mine este acesta:
Iov :37v5
Dumnezeu tună cu glasul Lui în chip minunat; face lucruri mari pe care noi nu le înțelegem.
De multe ori in viata nu am inteles ce se intampla in unele situatii, si de ce lucrurile nu merg asa cum credeam eu ca e bine, pana cand am inteles ca de fapt ceea ce credeam eu ca e bine era foarte rau pentru mine. Dumnezeu stia lucrul acesta si nu a ingaduit sa se intample ceea ce vroiam eu si toate acestea au fost spre binele meu Binecuvantat sa fie El.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17552. Postat la 27/03/2012 16:28 - 4785z7h15m |
|
|
Pacea Domnului Isus Hristos !
Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi! (Ps.50:15)
Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui Viu! (Evr.10:31)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
17574. Postat la 28/03/2012 08:41 - 4784z15h2m |
|
|
Psalmii 82:1 Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor.
Minunat este sa stai in adunarea Lui ,a Celui care judeca cu dreptate ,mai mult face o zi in curtile Lui decat o mie in alta parte.
|
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17638. Postat la 30/03/2012 15:06 - 4782z8h37m |
|
|
Prov.3.11,12
11. Fiule, nu disprețui mustrarea Domnului, și nu te mâhni de pedepsele Lui.
12. Căci Domnul mustră pe cine iubește, ca un părinte pe copilul pe care-l iubește!
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
18015. Postat la 20/04/2012 12:00 - 4761z11h43m |
|
|
Isaia 49/15,16.,, Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, și să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu nici un chip:Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei! ''
|
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18036. Postat la 20/04/2012 17:56 - 4761z5h47m |
|
|
Iacov 1: 16. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați:
17. orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
24507. Postat la 31/08/2013 15:39 - 4263z8h4m |
|
|
Psalmii 119:6 Atunci nu voi roși de rușine, la vederea tuturor poruncilor Tale!
|
|
Deconectat |
25280. Postat la 20/02/2014 07:50 - 4090z14h54m |
|
|
Isaia cap 30:7 Căci ajutorul Egiptului nu este decât deșertăciune și nimic; de aceea eu numesc lucrul acesta: "zarvă fără nici o ispravă."
.........
Aceste verset mă încredințează pe deplin să nu aștept ca ajutorul să-mi vină din Egipt ( din încurcătura din care am ieșit) ci să mă încred în cuvintele vorbite de Sfântul lui Israel.Căci așa vorbește Sfântul lui Israel: "În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră."
|
|
Deconectat |
25319. Postat la 22/02/2014 19:40 - 4088z3h4m |
|
|
1 Petru 3:9 Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.
|
|
Deconectat |
25327. Postat la 23/02/2014 17:18 - 4087z5h26m |
|
|
Romani 8:15 Și voi n-ați primit un duh de robie, ca să mai aveți frică; ci ați primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: "Ava! adică: Tată!"
|
|
Deconectat |
Ionica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
25335. Postat la 25/02/2014 13:54 - 4085z8h49m |
|
|
"sfinteste-i prin adevar, cuvantul tau adevar este" Ioan 17:17
Unul dintre multele texte pe care le admir. Dupa o experienta personala in 1991, am ajuns la concluzia ca Dumnezeu este vrednic de crezare in toate promisiunile lui si in toate circumstantele vietii. Dumnezeu spune sa il chemam in ziua necazului si in orice problema el ne va sprijini.
Oricat de adanca este problema, chiar si in adancul marii sa fie, pentru cei care din diferite motive si-au pierdut credinta si au naufragiat ca Iona, sa nu dispere, sa strige catre Dumnezeu, cu pocainta.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10 |
|
Deconectat |
25341. Postat la 26/02/2014 07:28 - 4084z15h15m |
|
|
Proverbele 9:8 Nu mustra pe cel batjocoritor, ca să nu te urască; mustră pe cel înțelept, și el te va iubi!
|
|