Deconectat |
Concurs Biblic |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
65. Postat la 12/09/2009 22:33 - 5712z1h27m |
|
|
Evangeline a scris:M-am gandit la ceva nou, la un Concurs cu intrebari biblice. Eu va dau intrebarile, imi salvez punctele si dupa 6 luni va spun cine este castigator( 1 sau 3, depinde cati participanti sunt si cum se desfasoara jocul pe parcurs, cel mal bine merge daca sunt mai multi in joc)
Reguli pentru joc:
1.) folositi numai intrebari sie raspunsuri care se gasesc in Biblie, si nu in alte surse
2.)a./ nu este voie sa cautati raspunsurile la intrebari in Biblie, carti, internet, alte surse Daca ai raspuns personal la o intrebare scri alaturi "Semnez ca am raspuns singur la intrebare fara sa foloses vreo sursa
, fara sa citesc in Biblie, internet, alte carti, cineva din familie sau prieteni)" daca ai facut asa primesti 10 punkte pentru raspunsul corect
b./ daca intrebarea e grea si vrei totusi pe cineva sa intrebi( prieten, sot sotie...) numai o singura persoana, poti sa dai raspunsul cu semnatura "Semnez ca dau raspunsul cu ajutorul unei singure persoane(sotia, prietenul sau fratele) care m-a ajutat". Atunci primesti numai 3 punkte la raspunsul corect
3.) numai la cel care raspunde primul corect se socotes punctele
4.) daca ai raspuns personal la 10 intrebari fara vreun alt ajutor, mai primesti inca 10 punkte in plus
5.) o noua intrebare va voi da numai daca unul dintre participanti a dat raspunsul corect
Sper ca va place iddea cu jocul si sunt curioasa cum se va dasfasura. Este posibil ca sa fi uitat ceva la reguli, dar va voi da pe parcurs. Asa este orice inceput, asa-i la prima incercare. Poate ziceti ca sunt prea dura cu punctele si regulile, dar va las sa ma cunoasteti
:-D
Prima intrebare din Concurs
1.) Cum se numeste Imparatul care avea 900 de care de fier?
Sa fiti beinecuvantati si corecti ;-)
Astept raspunsul corect si parerile voastre cu privire la concurs
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: Concurs Biblic |
fullban6 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1549. Postat la 13/11/2009 21:09 - 5650z1h51m |
|
|
IABIN se numeste imparatul care avea 900 de care de fier. |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3933. Postat la 31/10/2010 19:45 - 5298z3h15m |
|
|
Merita sa-l invioram ? Dar nu fiti chiar asa de severi. De aceia avem Biblia. Ca sa cautam in ea.
-In ce ocazie, femeii i se descoperea capul in biserica ?
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4022. Postat la 04/11/2010 19:35 - 5294z3h25m |
|
|
Judecatorii 4:3
Copiii lui Israel au strigat către Domnul, căci Iabin avea nouă sute de care de fier, și de douăzeci de ani apăsa cu putere pe copiii lui Israel. (sursa--resursecrestine.ro)
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
4034. Postat la 05/11/2010 05:56 - 5293z17h4m |
|
|
valentina a scris:
Merita sa-l invioram ? Dar nu fiti chiar asa de severi. De aceia avem Biblia. Ca sa cutam in ea.
-In ce ocazie, femeii i se descoperea capul in biserica ? Mi se pare cam cu tâlc întrebarea pt. că biserica e un termen cunoscut doar prin N.Test. iar pe acolo nu mi-e cunoscuta o asemenea informatie
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
4070. Postat la 07/11/2010 12:16 - 5291z10h44m |
|
|
De ce crezi ca as fi intrebat cu talc ? Nici pe departe. Citind Biblia la rand, am dat peste aceasta situatie, si mi s-a parut deosebita. Va invit si pe voi sa cititi. Eu de fiecare data ma bucur cand citesc si gasec ceva ce anul trecut am trecut peste el. Ma straduiesc sa citesc Biblia, de la un capat la altul in fiecare an. As mintii daca as spune ca si reusesc. Mai depasesc anul. Sunt la a patra citire, in 6 ani de la botez.
Numeri 5;11-31
|
Deconectat |
4081. Postat la 07/11/2010 17:16 - 5291z5h44m |
|
|
Soră Valentina, eu m-am gândit la aspectul acesta din Numeri, dar este vorba exact de ceea ce am scris mai sus... pentru mine e o diferență imensă între " biserică" cum ați scris și " Cortul Întânlirii" sau "Templu"... Aici era tâlcul, dar nu am vrut să scriu detalii despre el ca să rămână întrebarea mai nedezvoltată și să vedem dacă aveau și alții vre-un răspuns.
Oricum apreciez întrebarea mai ales în idea că scoate la iveală și alte amănunte despre acoperirea capului la femei ( în sensul că nu era vorba de păr ci de învelitoare). Dar nu vreau să facem off-topic la acest joc.
|
Deconectat |
4084. Postat la 07/11/2010 22:05 - 5291z0h55m |
|
|
In afara de Apocalipsa 13;18, unde mai scrie in Biblie : sase sute saizeci si sase (666)
|
Deconectat |
4086. Postat la 08/11/2010 10:27 - 5290z12h33m |
|
|
Aș avea eu o jumătate de răspuns Există un verset care spunecam așa:
Mulțimea talanților pe care-i dobândea Solomon într-un an era de 666 de talanți de aur (nu cred ca în Samuel). Dar baiul e că nu mai știu unde scrie... prin 1 Împărați sau Cronici. Deoarece regula joculi e să nu ne uităm în Biblie ci să vedem cine știe din minte răspunsul, hai să vedem dacă am ajutat pe cineva să dea răspunsul complet, cu tot cu trimitere 
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4093. Postat la 08/11/2010 13:03 - 5290z9h57m |
|
|
Un alt loc unde este mentionat sase sute saizeci si sase este 1 Imparati 10:14
14. Greutatea aurului care venea lui Solomon pe fiecare an, era de șase sute șaizeci și șase de talanți de aur,
(Fara ajutorul fratelui Ovidiu, nu l-as fi gasit. II dau lui saptezeci si cinci la suta din puncte)  |
|
Deconectat |
4099. Postat la 08/11/2010 19:34 - 5290z3h26m |
|
|
Dar e logic sa te uiti in Biblie! Cum sa tii minte, unde? Daca pastrati regula, sunt nevoita sa ies din joc.
In Ezra 2;13
2 Cronici 9;13
|
Deconectat |
4136. Postat la 10/11/2010 20:30 - 5288z2h30m |
|
|
Cate situatii puteti mentiona, in care Dumnezeu, a luat aminte la solicitarea poporului si a omului, fiind de acord si chiar modificandu-si hotararea?
|
Deconectat |
4166. Postat la 11/11/2010 19:35 - 5287z3h25m |
|
|
O situatie deosebita a fost cand s-au stabilit hotarele Canaanului. Pamantul se repartiza doar barbatilor. Dar Telofhad avea doar fete. Aceasta situatie a facut ca sa se modifice o hotarare. Numeri 36;1-13
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4170. Postat la 11/11/2010 19:56 - 5287z3h4m |
|
|
O alta situatie a mai fost atunci cand Avraam a ajuns sa se "targuiasca "cu Dumnezeu pentru salvarea Sodomei si a Gomorei , DUmnezeu a tinut cont de rugamintea lui Avraam chiar daca pana la urma orasele au fost nimicite Dumnezeu ar fi fost dispus sa renunte la distrugerea lor pentru a indeplini rugamintea lui.
Sper ca am inteles bine intrebarea sora valentina
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
4172. Postat la 11/11/2010 20:17 - 5287z2h43m |
|
|
OK.
Sau Cain, care a schimbat decizia lui Dumnezeu.
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4174. Postat la 11/11/2010 20:36 - 5287z2h24m |
|
|
Aici pot sa expun situatia din Ninive,hotararea lui D-zeu de a distruge cetatea,avertizarea poporului prin proorocul Iona,INTOARCEREA POPORULUI--POCAINTA--ce a induplecat pe DOMNUL sa-si schimbe decizia si sa nu mai distruga cetatea.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
4180. Postat la 11/11/2010 23:57 - 5286z23h3m |
|
|
Soră Valentina, cred că v-am mai rugat undeva la un alt subiect... Regulile sunt pentru toți la fel, și noi moderatorii ne străduim să păstrăm prin ele aceeași ordine și drepturi/ obligații pentru toți forumiștii, deci vă rog nu mai postați mai multe postări de-ale dumneavoastră una după alta. Ca să puteți completa ulterior ceva într-un mesaj poate vă ajută și mesajul ce l-am scris aici unde vă duce acest link
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=53&thread_id=46&pid=4146#post_4146
|
Deconectat |
4229. Postat la 14/11/2010 08:19 - 5284z14h41m |
|
|
Am inteles
O alta situatie care a schimbat mersul slujirii , a fost propunerea alegerii de diaconi. Situatia aceasta o gasim in Faptele apostolilor 6;1-6.
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
4230. Postat la 14/11/2010 08:37 - 5284z14h23m |
|
|
In 2 Imparati ne este descris si situatia imparatului Ezechia pe care Dumnezeu l-a avertizar ca va muri ,dar dupa ce i-a ascultat rugaciunea la vindecat si ia mai adaugat 15 ani de viata .
2 Imparati 1:6
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
5953. Postat la 19/12/2010 17:44 - 5249z5h16m |
|
|
Cum se numea mama fiilor lui Zebedei?
Nu-i greu. Doar trebuie sa cauti
|