Deconectat |
RE: Fetele întreabă - băieții răspund |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7105. Postat la 18/01/2011 23:14 - 5219z0h1m |
|
|
Ce bine că mi-am schimbat semnătura Multă vreme am avut eu acel citat la semnătură. De data asta ești întrebat personal DaniEl , așa că va terbui să te descurci.
Acum, îți spun doar așa la ureche, numai noi doi să ne auzim , dacă trebuia să răspund eu aș fi spus că tocmai acolo bate acea frază, în faptul că sunt unii care au impresia că pot iubi cu adevărat chiar dacă nu-s sinceri dar se înșeală și pe ei înșiși și pe cei care-i cred. Despre partea a 2-a nu îți șoptesc acum, că nu de ea era vorba 
Apoi, în altă ordine de idei... ce apreciez eu la o fată ? În primul rând subscriu la ce a postat "Ciprus" - să fie cinstită- ( adică sinceră, neprefăcută, naturală etc... oricum e o filosofie întreagă în spatele acelui cuvânt ce a fost tradus cu " cinstită" ), apoi.. credincioasă, să fie realistă, descurcăreață (inteligentă), harnică, să aibă simțul umorului, să aibă un aspect fizic plăcut, să fie gospodină, să... pfff mă tem că nu are sens să întind lista până se termină " tușul" electronic, pentru că de fapt fiecare are doar anumite părți din mult etalatele valori sau non-valori pe care le caută ceilalți, dar decisiv este ca acea persoană să aibă farmecul ei care să-mi potrivească mie. Pt că nu m-am uitat niciodată după prințese sau Ilene Cosânzene ci după cineva care să mă farmece prin felul ei de a fi, deci e foarte posibil ca o fată să aibă mult mai puține din cele enumerate mai sus și totuși să-mi placă... ( Nici nu-s pretențios tare, nu ?   )
Referitor la întrebarea lui nadia_mol cu permisiunea minciunii, aș spune că Domnul Isus a pus viața chiar și deaspupra păzirii Sabatului sau a oricărei alte porunci. Poate vă amintiți citatul " Este mai de folos a pierde o viață în ziua Sabatului sau a o câștiga? " Consider că poruncile au fost date în vederea protejării vieții. Plus că de obicei, în cazurile din Biblie am observat că cei care nu au spus adevărul, au făcut-o pentru semenii lor și nu pentru ei înșiși.
Proorocul Elisei a spus la un moment dat " nu este aceasta calea și cetatea și nu este acesta omul pe care-l căutați" unor oameni pregătiți să verse sânge. Și Dumnezeu a fost deacord cu ce a făcut Elisei, iar prin aceasta a convins o oștire întreagă a sirienilor să renunțe la război și la vărsare de sânge. 2 Împ. cap 6
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
flower (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7106. Postat la 18/01/2011 23:21 - 5218z23h55m |
|
|
Se spune deseori că băieții sunt mai duri și mai puțin sentimentali,dar eu una nu cred că e așa! Acum vreau să-mi spuneți voi, băieții,cât de sensibilă vă este coarda inimii?Sau mai bine zis,ce anume vă înduioșează și vă face să plângeți? Puteți da exemple concrete! |
|
Deconectat |
7108. Postat la 19/01/2011 07:27 - 5218z15h49m |
|
|
Coarda inimii... cred că-mi are ceva sensibilitate. Dar rare ori ajunge sensibilitatea de la coarda inimii până la ochi Eu plâng mai des cu inima decât cu ochii.
Exemple concrete? Da, și eu lăcrimez când trebuie să tai ceapă la bucătărie și nu taie bine cuțitul, sau taie cuțitul dar am de tăiat o cantitate mai mare de ceapă și nu iau niște apă în gură, sub limbă ( aproppos, să știți că chiar ajută ).
Îmi amintesc că la înmormântarea bunicii mele nu am plâns deloc... câte-odată îmi venea să plâng de numa, dar nu am reușit să vărs și lacrimi... plngeam așa, doar pentru mine.
Totuși, la modul general am citit recent un studiu al unor oameni de știință și ei spuneau că bărbații sunt foarte receptivi și afectați de femeile ce lăcrimează, chiar și fără să vrea. Asta se întâmplă și însituațiile în care "dânsele" joacă teatru și lăcrimează doar cu interes -situație destul de întâlnită- dar atunci e păcat de cine "pune botuŽ " la asemenea lacrimi... 
Nu că aș avea ceva împotrivă, e chiar ok când cineva poate să-și exteriorizeze durerile sufletești prin lacrimi dar cred că nu e o condiție obligatorie...Alții cântă la un instrument să se descarce, alții se apucă de băut, alții se destăinuie prietenilor, etc. Sigur că există și tot felul de combinații și împletiri a lacrimilor cu alte gesturi. Pfff, mă tem că prea am filosofat... Să vedem ce spun și ceilalți .
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
DaniEl (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7116. Postat la 19/01/2011 10:35 - 5218z12h40m |
|
|
mda...se pare ca trebuie sa-mi justific, afirmatia de la status.
Dupa cum ati observat unii dintre voi, aceasta afirmatie pare a fi un paradox, adica un enunt contradictoriu, si in acelasi timp, demonstarbil.
Sunt doua elemente pe care s-a cladit afirmatia: dragostea si adevarul.
Si tot pe aceste doua elemente se cladeste Adunarea lui Dumnezeu si unitatea frateasca. Teoretic sunt doua elemente inseparabile, unul nu poate exista fara celalalt: nici iubirea fara adevar , nici adevarul fara iubire, doar in felul acesta formeaza un tot unitar. Sub o alta ordine de idei am subscris ideea lui Aurelc ...
Dar observati acum ,cateva aspecte legat de prima parte a afirmatiei:
- daca in trecut era tendinta, de a accentua adevarul, lezand iubirea, in prezent(ma refer la modul general) exista tendinta de a accentua iubirea, fara a mai tine cont de adevar, ceea ce transforma crestinismul intr-un vag sentimentalism.
- sub pretextul iubirii si al dragostei, crestinismul nominal isi permite sa traiasca fara principii si valori morale, fara responsabilitati, ocolind adevarul, dar in acelasi timp afirma"Doamne, ce mult te iubesc".
- de fapt, iubirea aceasta, este o iubire falsa care sta la nivelul vorbelor si a cuvintelor, lipsita de dovezi.
Deci afirmaria este un paradox, care tocmai aceasta vrea sa demonstreze, ca dragostea si adevarul sunt inseparabile si ca acolo unde dragostea nu este demonstrata prin traire,de fapt ea nu exista.
se pare ca am ajuns la concluzia ta nadia
cred ca afirmatia este buna daca este bine demonstrata si inteleasa.
voi scrie si la partea a doua, doar daca va fi nevoie.
"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara" |
|
Deconectat |
beniamin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7122. Postat la 19/01/2011 12:15 - 5218z11h1m |
|
|
Domnul sa va binecuvinteze pe toti...
As vrea sa raspund si eu la intrebarea surorii Flower....
-sora aicea la intrebarea ,daca este adevarat ca sunt mai duri barbati si mai putin sentimentali,nu poate unu sa vorbeasca de toti,ca sunt unu si unu
-nu stiu eu cat despre mine,eu nu am o inima care sa ma lase sa ridic tonul la o fata
-cat despre mine sunt foarte sensibil,iubesc foarte mult,plang daca trebuie,si cum zicea si fratele Ovidiu ,inima ii plange mai mult ca si ochi,eu plang foarte mult cu inima si 90% si cu ochi
-intro relatie eu plang mult daca o anumita fata vb urat se poarta urat
-am avut acesta experienta,nu pot data ex concret ca na este personal
-sunt o persoana foarte sentimentala
-na asta este in acesta experienta am plans destul de mult,na asta este
-coarda inimi mele este foarte sensibila.
-in mare parte vedem in lumea acesta ca sunt barbati unu si unu,fie duri fie sensibili.
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6 |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7138. Postat la 19/01/2011 19:12 - 5218z4h3m |
|
|
flower a scris:Se spune deseori că băieții sunt mai duri și mai puțin sentimentali,dar eu una nu cred că e așa! Acum vreau să-mi spuneți voi, băieții,cât de sensibilă vă este coarda inimii?Sau mai bine zis,ce anume vă înduioșează și vă face să plângeți? Puteți da exemple concrete!
Folosind termeni de comparație puțini abstracți să spuna așa precum "mai puțin", "mai.." consider că răspunsul ar trebui să fie raportat la această metodă.
Cele două clase care se vrea a fi comparate sunt desigur .. - băieții și fetele
Deci un răspuns cred că este destul de ușor de dat în acest context...Băieții nu sunt roboți și deci avem și noi sentimente însă față de fete suntem pe locul 2 la acest capitol.
Referitor la ce ar face un băiat să plângă depinde, după cum ați observat deja, de la persoană la persoană. Personal nu îmi exteriorizez sentimentele atât de spontan și profund încât să plâng însă de suferit sufăr...uneori chiar cu zâmbetul pe buze...alteori caut să mă redresez cu busola ...iar când e vorba de cealaltă extremă (pentru că sentimentele nu sunt doar de ....jale) depinde de context....nu o să cad jos de râs poate pentru că sunt mai reținut în a îmi exterioriza sentimentele indiferent care ar fi ele..
La acest tip de întrebare am putea parcă spune ca Einstein....dați-mi un punct fix și va răstorn universul. Nu putem găsi așa ceva...
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7146. Postat la 19/01/2011 21:46 - 5218z1h29m |
|
|
Sora flower referitor la intrebarea ta sa sti ca si Barbatii plang , bine nu ca si femeile , dar se intampla sa plangem si noi . De exemplu o melodie care a-mi place foarte mult //http://www.youtube.com/watch?v=LLzpef7WdSI, cateodata o ascult cand merg cu masina si plang de bucurie ca Domnul ISUS ma salvat din aceasta lume si mi-a oferit dragostea Lui cea Mare , si ma intreb oare ce am facut eu ? sau cu ce ma-m ostenit eu pentru Domnul sa merit o asemenea sansa ?"Si daca as mai fii sa mai enumar ar mai de exemplu o Predica care te misca foarte mult si ati atinge inima , si multe alte binenteles acu depinde si de om , dar sa sti ca barbatul cat de tare ar fii sufleteste tot este acolo ceva sensibil care sa-l faca sa planga, desi sa nu uitam Lacrimile fac bine 
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7152. Postat la 20/01/2011 12:21 - 5217z10h54m |
|
|
Aurelia a scris:
vad ca baieti nu se inghesuie sa raspunda la intrebarile puse de fete 
poate raspund la o intrebare pusa de o mamica 
cum o iubiti si o respectati pe cea care va dat viata ? nu vreau raspunsuri din biblie astea le cunosc  vreau sa raspundeti cu cuvintele voastre 
Doamna Aurelia cu respect incerc sa va raspund diferit de biblie.
'' Respectama ca sa te respect.' |
|
Deconectat |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7159. Postat la 20/01/2011 18:48 - 5217z4h28m |
|
|
1 Ce parere aveti despre fetele timide?Cum preferati pe cineva "bagaret" sau "mai timid din fire"?
2: Ce trebuie sa faca o fata ca sa va dati seama ca va simpatizeaza?
3:Ce faceti voi ca sa-i aratati unei fete ca o simpatizati? |
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7189. Postat la 21/01/2011 19:22 - 5216z3h54m |
|
|
O prietenie se realizeaza prin aprecire, sprijinire si respect (in bine si rau - idei, fapte, situatii). Ar fi multe dar asta este unul din punctele esentiale. |
|
Deconectat |
viorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7197. Postat la 22/01/2011 10:34 - 5215z12h42m |
|
|
flower a scris:
Se spune deseori că băieții sunt mai duri și mai puțin sentimentali,dar eu una nu cred că e așa! Acum vreau să-mi spuneți voi, băieții,cât de sensibilă vă este coarda inimii?Sau mai bine zis,ce anume vă înduioșează și vă face să plângeți? Puteți da exemple concrete!
nu poti sa te astepti ca baietii sa fie la fel de sentimentali ca si noi femeile sa planga cand vad un copil cu probleme , cand se lovesc chiar si cand iubesc nu isi arata asa usor sentimentele si nu lacrimeaza asa usor .
am vazut ca Ovidiu e foarte sceptic in privinta lacrimilor 
acuma daca vorbim de barbati spun barbati pentru cei casatoriti cand devin parinti sunt mai sensibili si mai receptivi la dure la lacrimi, nu ale lor personal ci ale familiei in general
sper sa te multumeasca raspunsul Flower |
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7237. Postat la 23/01/2011 12:34 - 5214z10h42m |
|
|
Interesant, credeti ca baieti sunt mai putini sentimentali?
Priviti la Dumnezeu, Parintele nostru, Creatorul nostru care ne-a facut dupa asemanarea Sa. Este oare El o fiinta "dura" prin pedepsele groasnice care le revarsa fata de cei rai? Nu, El ne iubeste dar cauta dreptatea, scaparea,rezolvarea; astfel El ptr. ca ne iubeste, simte si participa cu noi in cele mai mici probleme - trimitand chear inainte de a pacatui omul pe singurul sau fiu la moarte, suferinta si chin - ptr. ca la el exista DREPTATEA.
Barbatul este fiinta care se bazeaza mai mult pe aceasta trasatura (dreptatea), si cauta sa actioneze cat mai promt si mai corect - asumandu-si intraga raspundere. Totusi sa nu uitati ca cel care ofera o floare este un baiat nu o fata - lucru care cred ca spune cava. |
|
Deconectat |
7288. Postat la 23/01/2011 21:31 - 5214z1h44m |
|
|
viorica a scris:
am vazut ca Ovidiu e foarte sceptic in privinta lacrimilor
Eu am încercat să atac mai mult extremele și lucrurile legate de emoțiile ce le produc partea feminină părții masculine. Și nu odată s-a dovedit că sunt destui artiști care se află printre muritorii ( mai ales muritoarele) de rând, nu între actori. Că din telenovele spun iubitorii de asemenea filme că e ceva la modă ca damele să înduioșeze cavalerii cu lacrimi și fețe nevinovate.
Chiar mă gândeam zilele astea că uneori mi s-a întâmplat să plâng fiind cercetat de Duhul Sfânt la rugăciune sau citind Cuvântul sau predicându-L, dar asta e o sursă de emoții pe care nu o controlează un om... ei, mai sunt ele motive să devină un băiat emotiv, nu trebuie să le înșir eu pe toate 
|
Deconectat |
7293. Postat la 23/01/2011 21:46 - 5214z1h30m |
|
|
.. si la intrebarea mea... nu mai raspunde nimeni?  |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7805. Postat la 01/02/2011 21:08 - 5205z2h7m |
|
|
Multi baieti cred ca deoarece nu fac "decat sa flirteze".nu fac rau nimanui. Dar este oare adevarat?
Este flirtul un joc inocent si distractiv?
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7826. Postat la 02/02/2011 07:57 - 5204z15h19m |
|
|
Depinde pana unde se merge cu flirtul.Ma gandesc ca nu intelegi de la primul flirt ca-i vb. de dragoste si nici nu ma gandesc ca tu, ca fata, te-ai putea indragosti din atat.Dar daca flirtul continua (doar un joc fiind) pana acolo incat sa te faca pe tine sa crezi ca-i iindragostit de tine, ba mai mult, sa se nasca in tine sentimente pt. el, este rau.In acest caz poate fi f. rau.
Deci flirtul nu este un joc inocent dar, distractiv da .
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
viorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7851. Postat la 02/02/2011 14:49 - 5204z8h27m |
|
|
rachel a scris:
1 Ce parere aveti despre fetele timide?Cum preferati pe cineva "bagaret" sau "mai timid din fire"?
2: Ce trebuie sa faca o fata ca sa va dati seama ca va simpatizeaza?
3:Ce faceti voi ca sa-i aratati unei fete ca o simpatizati?
sora rachel eu asteptam de mult sa raspunda baieti la intrebarea ta dar nu se încumeta nimeni...... asa ca o citez eu din nou  |
|
Deconectat |
7902. Postat la 03/02/2011 16:03 - 5203z7h13m |
|
|
... mda.. multumesc ca v-ati gandit la mine.. poi cam astept raspunsul dapoi ce sa fac.. daca nu raspunde nimeni .. asta e.. incep sa ma resemnez.. |
|
Deconectat |
7919. Postat la 03/02/2011 19:11 - 5203z4h5m |
|
|
Hai să răspund eu, dacă zici că începi să te resemnezi soră rachel... Am dat mai demult cu ochii de întrebări, dar la cum stau eu cu timpul liber... pe când să le văd, s-au afundat sub alte discuții și era să rămână neobservate. Deci răspunsul meu îl datorezi în mare parte surorii viorica ce și-a pus timpul la dispoziție să scotocească după postarea de mai sus 
Well.. Ce părere am eu despre fetele timide ? Aceeași ca și despre fetele mai îndrăznețe, eventual ceva mai bună. Timiditatea nu înseamnă prostie, nici incultură nici altceva... De ce să se simtă înjosit omul timid? De multe ori are de pierdut cel care vorbește sau face multe pentru că are șanse mai multe să greșească. Clar... dacă-i ies, are cu ce se lăuda. În schimb pe cel timid trebuie să-l explorezi, și la asta trebuie puțină pricepere că altfel nu funcționează. Deci părerea mea e că fetele timide au micul dezavantaj că dacă băieții nu știu cum să le provoace la discuții sau la alte cele, riscă să treacă ceva timp pe lângă ele. Oricum, eu cred că nu trece în zadar acel timp. Sau sper cel puțin să nu se întâmple asta. Dacă-și vede fiecare de treburi, și de ale Domnului, are Dumnezeu grijă s-o întâlnească și pe fata timidă cu băiatul potrivit. (și să vezi dacă nu, dintr-o dată începe să vorbească fata noastră!... )
2. De obicei oamenii care se plac, încearcă să ajungă în apropierea celuilalt, în domeniile lui, în ceea ce face celălalt. Dacă ajungi pe acolo cu un băiat, nu cred că vei scăpa neobservată de el. Și dacă și el va avea ceva de spus legat de persoana ta, o va face. Mai devreme sau mai târziu.
3. Cred că aici se potrivesc oricum cele spuse la pct 2. plus că băiatul trebuie să aibă nițică inițiativă... deci, va trebui să se străduiască un pic să afle ce-i place fetei și ce nu, ca să-și găsească subiecte de discuție cu ea. Dacă zici că-i timidă...
Aștept să mai spună și alții, că iar mă tem că spun de unul singur prea multe..
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7942. Postat la 04/02/2011 07:03 - 5202z16h12m |
|
|
Ma bucur ca un barbat necasatorit a inceput sa ia initiativa 
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|