Deconectat |
RE: Fetele întreabă - băieții răspund |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7955. Postat la 04/02/2011 11:46 - 5202z12h8m |
|
|
... multumesc foarte mult pentru raspuns frate Ovidiu.. ..... .. si mai astept si alte pareri.. |
|
Deconectat |
viorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7956. Postat la 04/02/2011 12:45 - 5202z11h10m |
|
|
Frate aurelc eu am scotocit dupa mesaj pt . ca eram curioasa sa vad cine se incumeta primul sa raspunda dar si ce va raspunde
dar fetele timide si cu bun simt nu sunt intodeauna tacute ca stau retrase sau na altele ...de multe ori daca vei privi cu atentie vei vedea ca unele ascund timiditatea ,sunt vesele zambesc sa nu se vada ca se simt in plus ...
oricum ce ai raspuns a fost bine nota 10 frate si mai asteptam si alte pareri  |
|
Deconectat |
Deborah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8111. Postat la 07/02/2011 20:21 - 5199z3h34m |
|
|
După cum văd, băieții nu se înghesuie să răspundă....dar totuși am și eu o întrebare pentru ei: De ce și unde s-a pierdut respectul pentru fete? Adică din ce am observat eu fetele, mai nou, sunt privite ca o "marfă"....și ce e mai rău e că "febra" asta lovește și în comunitatea noastră, nu doar în lume. |
|
Deconectat |
8120. Postat la 07/02/2011 21:29 - 5199z2h26m |
|
|
.. baieti acuma sa va vad.. )... o intrebare de o mie de puncte.. ) bravo sora Deborah.. sa vedem care are curajul ... dar parca vad ca iarasi numai Fr Aurelc sau Fr Avram au sa raspunda .. noi asteptam si parerile altor frati ...sau pe forumul acesta doar ei sunt activi? |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8123. Postat la 07/02/2011 22:13 - 5199z1h41m |
|
|
Pace ! Respectul baietilor pentru fete sa pierdut odata cu respectul pentru valorile pe care Dumnezeu ni le cere,si din cauza asta interesul baietilor este sa si traiasca clipa si pofta , problema este ca baietilor placerea le vine si din a privi o fata, doar ca de multe ori si fetele sint in asa fel ca si baietii, asi arata prin felul de vietuire ,cam ce vor de la baieti, baietii pot dori, doar ca fetele au de spus ultimul cuvint, daca sunt marfa, sau sunt templul lui Dumnezeu ! |
|
Deconectat |
ciprus (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8129. Postat la 08/02/2011 01:08 - 5198z22h47m |
|
|
Shalom!
Iaca imi iau si eu iniman-dinti si m-oi stradui sa dau si eu socoteala .
referitor la intrebarea lui Rachel :
- cred ca intr-o oarecare masura fetele mai timide le dau sansa baietilor sa se desfasoare si sa se dea in colturi ,ceea ce cred ca iy convine fiecarui baiat 
-in al doilea rand , fetele mai timide dau impresia ca sunt mai greu de abordat sau de cucerit ceea ce poate sa îi atraga pe unii baieti mai mult
-si un alt lucru pe care il spun cu tarie este ca nu cred ca (mai ales in cazul fetelor) timiditatea nu reprezinta o piedica sau un defect sau un impediment in vederea unei relatii
Iar referitor la constatarea si intrebarea lui Deborah :
-cred ca fetele is privite ca o marfa , deoarece ele se afiseaza si se prezinta ca o marfa .
-mi greau sa cred ca printre tinerii nostri sa ajuns la gradul pe care l-ai mentionat. Totusi daca asa crezi sau asa ai perceput situatia , atunci iti spun sincer ca o parte din vina o au si fetele si cred ca pana la urma urmei abordarea sau felul cum privesc o fata difera de la un individ la altul si asta e functie de nivelul de educatie al individului , de gradul de evlavie , de relatia pe care o are cu Mesia si multe , multe alte de genu asta.
Sper ca macar intr-o oarecare masura sa fi acoperit o parte din intrebarea ta.
Shalom, va multumesc pt atentie !
Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!! |
|
Deconectat |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8133. Postat la 08/02/2011 11:13 - 5198z12h42m |
|
|
hmmm.. interesante raspunsuri... .. multumim .. ...mai asteptam si alte pareri...> <.
Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste.   |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8134. Postat la 08/02/2011 11:16 - 5198z12h39m |
|
|
symy a scris:
Multi baieti cred ca deoarece nu fac "decat sa flirteze".nu fac rau nimanui. Dar este oare adevarat?
Este flirtul un joc inocent si distractiv? Simona, poate nu ar fi rău să menționezi 2 lucruri...
1. Ce înseamnă pt tine flirt, și cum se comportă băieții despre care spui că flirtează?
2. Te refer la băieți din biserică, sau la băieți în general ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8164. Postat la 08/02/2011 19:26 - 5198z4h29m |
|
|
Deborah a scris:
.. De ce și unde s-a pierdut respectul pentru fete? Adică din ce am observat eu fetele, mai nou, sunt privite ca o "marfă"....și ce e mai rău e că "febra" asta lovește și în comunitatea noastră, nu doar în lume.
O întrebare de o mie de puncte, și răspunsuri pe măsură, date de frațiie Olah si Ciprus.
O fată trebuie să știe să spună și ''NU'', chiar dacă riscă să piardă ''prințul'' Daca el a întrecut măsura (iar tu ești credincioasă), respinge-i cererea și gestul. Dacă el e credincios și sincer, î-și va cere iertare de greșeală, te va înțelege și te va aprecia. Dacă nu, v-a pleca. Și dacă va pleca de la tine pe motiv că nu i-ai acceptat avansurile, nu ai de pierdut, nu este pentru tine, pareți bine căci Dumnezeu te-a ferit de păcat.
Timpurile în care trăim parcă sunt mai nefavorabile generației tinere de astăzi, fiind expusă la atât de multe metode ale celui rău (săgeți). De aceea, trebuie luat și mai multă armatură împotriva lui.
Tu dacă ești o fiică a Sionului, arată prin ceea ce te diferi de celelalte, împotrivește-te ispitei și păcatului, uită-te la modelul femeilor credincioase din Biblie, fii o lumină, și poate prin comportamentul tău vei mai scăpa și pe altele, mai slabe, de la păcat.
Valoarea dinăuntrul tău, care vine din învățătura Sfintelor Scripturi, v-a străluci pentru băietii care au ochi să o vadă. Pentru ei nu vei fi o ''marfă'' ci mai degrabă o comoară și cine o va găsi, v-a fi fericit (Prov. 18:22.)
Cât despre ''febra'' care lovește și comunitatea noastrăa, este ca și neghina din grâu. Tu, fii o boabă de grâu curat. Separarea se va face la urmă.
Domnul Dumnezeul lui Israel să binecuvinteze și să-și reverse ocrotirea peste tinerii noștri ca să-și poată ține curată cărarea prin călătoria acestei vieți.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8168. Postat la 08/02/2011 19:42 - 5198z4h13m |
|
|
Ovi, iti raspund cu placere . . . 
1. Pentru mine flirt inseamna o relatie (amicitie) in care baiatul flirteaza, adica . . . lipsa de profunzime si sinceritate in tot ce spune si face, lasand doar o impresie amagitoare ca ar avea sentimente fata de fata. 
2. Ma refer la baietii din biserica, cu parere de rau . . . spun ca si de o parte si de cealalta se vede acest " joc " . 
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8190. Postat la 09/02/2011 16:35 - 5197z7h20m |
|
|
La cele zise de Debora si de Simona, iasa un adevar: Baietii flirteaza cu o fata, si o trateaza ca pe o marfa, o vede, o verifica , si o lasa pe tejghea spunand inimii sale: nu-mi place asta, am sa merg in alt "magazin"!
Felul de expunere a fetelor, in cele mai multe cazuri, nu a tuturora, se prezinta ca o marfa, dar nu putem spune ca numai asta e motivul, si baietii sunt un pic smecheri, cand fac cele zise de Simona, parca imi aduc aminte cum isi dau coate unu la altul ... . |
|
Deconectat |
8200. Postat la 09/02/2011 17:42 - 5197z6h12m |
|
|
Un adevar ,adevarat grai sambataru ,as spune mai multe dar cred ca fac off topic aici trebuie sa raspunda baieti asa ca ma limitez ,dar astept si eu la fel ca fetele intrebari la celalat subiect  |
|
Deconectat |
8656. Postat la 22/02/2011 19:00 - 5184z4h54m |
|
|
..Referitor la ce a spus fratele Gershom...am o nelămurire: Ok, știu că trebuie să ne ferim de poftele tinereții, dar asta se referă și la băieți, nu numai la fete. După cum ați spus mai sus băieții au voie să încerce, să testeze, iar dacă fata cedează...normal că ea e vinovată. Asta nu pot să înțeleg eu.
Domnul să ne ajute să ne păstrăm curați pentru El și să ne ferim de păcat. |
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8659. Postat la 22/02/2011 20:26 - 5184z3h29m |
|
|
Sora Debora, scuză-mă dacă am dat de înțeles căci numai fetele sunt de vină în aceste situații. Răspunsul meu era și o continuare la răspunsurile a doi frați dinaintea mea, dar și un îndemn fetelor să nu se lase ușor atrase în cursele băieților.
Și acum să clarific - băieții sunt tot atât de vinovați în aceste situații, dacă nu chiar mai mult. 
La rândul lor, băieții credincioși, când văd ispita, trebuie să se ferească de ea, să facă stânga-nprejur, așa cum a făcut-o și Iosif.
Mesajul din Psalmul 119:9 este la fel pentru băieți, cât și pentru fete, deci pentru toți tinerii.
9. Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.
Domnul Dumnezeu sa-I îndrepte pe toți tinerii noștri să trăiască după Cuvântul Lui.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
8845. Postat la 01/03/2011 15:27 - 5177z8h28m |
|
|
....Mulțumesc pentru răspunsuri.....și cu ajutorul Domnului să și împlinim, nu numai să vorbim... |
|
Deconectat |
samuel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9988. Postat la 01/04/2011 14:40 - 5146z10h15m |
|
|
deci care era intrebarea?
SAMY |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9995. Postat la 01/04/2011 18:14 - 5146z6h41m |
|
|
Am sa ma incumet sa pun si eu o intrebare baietilor:
Care sunt cateva lucruri pe care fetele nu ar trebui sa le faca in relatiile de amicitie cu voi baietii?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10641. Postat la 29/04/2011 19:01 - 5118z5h54m |
|
|
Ei sora Lucia a trecut o luna de cand ai pus intrebarea........ si cred ca o sa mai treaca inca una pana o-sa se incumete vreun baiat sa raspunda    |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10647. Postat la 29/04/2011 20:25 - 5118z4h29m |
|
|
Duminica face o luna, si eu traiesc cu speranta ca se va gasi cineva sa raspunda...Fr. Avram era activ la acest subiect.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10657. Postat la 30/04/2011 09:06 - 5117z15h48m |
|
|
Parerea mea este ca unul din cele mai grave lucruri care le au fetele intr-o relatie de amicitie este faptul ca ele asteapta prea mult din partea celuilat si de multe ori chear le deranjeaza ca acesta nu le mai acorda aceiasi atentie. Cred ca cine lupta pentru a mentine o relatie de amicitie trebuie si dovedeasca nu doar sa astepte si sa ruspunda.
Este una din putinele lucruri pe care le-am simtit si eu in viata.
Sper sa nu deranjeze pe nimeni parerea mea. |
|