Deconectat |
RE: Concurs Biblic |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11519. Postat la 28/05/2011 21:15 - 5089z3h37m |
|
|
Atenție, o întrebare capcană!!!
Care este semnul pe care l-a primit Cain de la Cel Prea Înalt, și cum îl putem indetifica astăzi?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11535. Postat la 29/05/2011 11:14 - 5088z13h38m |
|
|
La intrebarea Fratelui Nica Care este semnul pe care l-a primit Cain de la Cel Prea Înalt, și cum îl putem indetifica astăzi?
Tot neamul lui Cain a fost nimicit la Potop ,deci nu mai putem astazi identifica semnul lui Cain.
Revin la intrebarea mea...Peste cine si-a pus Israel(Iacov) mana dreapta dintre fii lui Iosiv nascuti in Egipt, ca sa ceara Binecuvantare ,spuneti numele fiului .
A doua intrebare .... Cati ani a avut Isac cand a fost Intercat de catre mama lui ?
|
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11548. Postat la 29/05/2011 20:47 - 5088z4h5m |
|
|
Lavinia , ăsta era răspunsul. Bravo!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11551. Postat la 29/05/2011 20:57 - 5088z3h55m |
|
|
Care este acel lucru pus de Dumnezeu in inima omului pe care acesta nu-l poate cuprinde |
|
Deconectat |
ciprus (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11552. Postat la 29/05/2011 21:10 - 5088z3h42m |
|
|
Fr nica cred ca semnul a disparut putin mai devreme , la moartea lui cain.
iar pt aurelia :
Gandul vesniciei .
Eclesiastul.
Cati ani a trait preotul Iehoiada?
Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!! |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11567. Postat la 30/05/2011 10:40 - 5087z14h12m |
|
|
Semnul pe care la primit cain de la Domnul este ca oricine va omora pe cain sa fie razbunat de 7 ori asa am gasit acu normal ca nu avem cum sa-l intalnim in ziua de azi din cauza potopului 
Geneza 4:15 Domnul i-a zis: Nicidecum; ci dacă va omorî cineva pe Cain, Cain să fie răzbunat de șapte ori. Și Domnul a hotărât un semn pentru Cain, ca oricine îl va găsi să nu-l omoare.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11586. Postat la 30/05/2011 20:29 - 5087z4h23m |
|
|
frate NICA PUN O INTREBARE SI EU IN LEGATURA CU INTREBAREA TA ...oare nu trebuia salvata si samanta lui Cain dupa potop ....? oare in Gen 9 .18-28 nu pacatuieste HAM si este blestemam si el .... intreb si eu ? |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11596. Postat la 30/05/2011 23:12 - 5087z1h40m |
|
|
ciprus a scris:
Cati ani a trait preotul Iehoiada?
Pace!
2 Cronici 24
15 Iehoiada a murit bătrân și sătul de zile. La moarte, avea o sută treizeci de ani.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
11732. Postat la 04/06/2011 21:46 - 5082z3h7m |
|
|
Cat a durat calatoria Poporului ISRAEL din egipt pana la muntele Sinai ?
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11741. Postat la 05/06/2011 11:26 - 5081z13h26m |
|
|
costy a scris:
Cat a durat calatoria Poporului ISRAEL din egipt pana la muntele Sinai ? 
Pace !
Deuteronom 2
14 Vremea cât au ținut călătoriile noastre de la Cades-Barnea până la trecerea pârâului Zered a fost de treizeci și opt de ani, până a pierit din mijlocul taberei tot neamul oamenilor de război, cum le jurase Domnul.
Numeri 14
33 Și copiii voștri vor rătăci patruzeci de ani în pustie, și vor ispăși astfel păcatele voastre, până ce toate trupurile voastre moarte vor cădea în pustie.
34După cum în patruzeci de zile ați iscodit țara, tot așa, patruzeci de ani veți purta pedeapsa fărădelegilor voastre; adică un an de fiecare zi: și veți ști atunci ce înseamnă să-Mi trag Eu mâna de la voi.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
11750. Postat la 05/06/2011 16:04 - 5081z8h48m |
|
|
Frate ioan olah cam mult, intrebarea mea a fost cat timp a durat calatoria Poporului ISRAEL din egipt pana la muntele Sinai, adica pana la darea Legilor lui Moise . Raspunsul --este de trei luni 
Exodul 19:1 În luna a treia după ieșirea lor din țara Egiptului, copiii lui Israel au ajuns în ziua aceea în pustiul Sinai.
Exodul 19:2 După ce au plecat de la Refidim, au ajuns în pustiul Sinai și au tăbărât în pustiu. Israel a tăbărât acolo, în fața muntelui.
Cine ai tine-au mainile ridicate lui Moise cand Poporul ISRAEL se lupta impoptriva amalecitilor?
|
Deconectat |
11754. Postat la 05/06/2011 16:28 - 5081z8h24m |
|
|
Exod 17:12 Aron si Hur.
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11877. Postat la 12/06/2011 18:56 - 5074z5h57m |
|
|
Care carte din Vechiul Testament, are 4 capitole de întrebări?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Te rog, amintește-mi, la ce întrebare am rămas restantă?
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
11900. Postat la 13/06/2011 02:40 - 5073z22h12m |
|
|
IOV
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
11946. Postat la 14/06/2011 16:50 - 5072z8h2m |
|
|
Care din împărații lui Israel a domnit cel mai puțin și cât timp?
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
12275. Postat la 27/06/2011 08:52 - 5059z16h0m |
|
|
Zimri a domnit 7 zile.
Am rămas restantă cu un răspuns.
În doi Psalmi, se specifică, sunt dedicați lui Dumnezeu.
1- Psalmul 7 - cântată Domnului din pricina cuvintelor Beniamitului Cuș
2- Psalmul 18- el a spus Domnului cuvintele cântării acesteia, când l-a scăpat Domnul din mâna tuturor vrășmașilor săi și din mâna lui Saul.
Despre care moment al zilei se vorbește în Genesa 3; 8? Răcoarea zilei de seară sau răcoarea zilei de dimineață?
|
Deconectat |
12432. Postat la 03/07/2011 06:47 - 5053z18h5m |
|
|
Nu dorește nimeni să încerce un răspuns?
Atunci au auzit glasul Domnului, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: și omul și nevasta lui s-au ascuns de Fața Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Genesa 3;8.
Când? Dimineața sau seara?
|
Deconectat |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12468. Postat la 04/07/2011 09:53 - 5052z14h59m |
|
|
Dacă privim și alte traduceri găsim răspunsul. Astfel este textul din Genesa 3:8 în:
1. Noua traducere românească (NTR) "Ei au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin grădină în adierea amurgului și s-au ascuns de Domnul Dumnezeu printre pomii din grădină".
2. Vers. Anania / Bis. Ortodoxe (VBO) "Și au auzit glasul Domnului Dumnezeu purtându-se prin rai în boarea amurgului; și de la fața Domnului Dumnezeu s'au ascuns Adam și femeia sa printre pomii raiului".
3. Septuaginta (greacă) (LXX) "καi nκουσαν τnν φωνnν κυρίου τοuq66; θεοu περιπατοuντος eν τw παραδείσw τo δειλινoν καi eκρa3;βησαν o τε Αδαμ καi n γυνn αuτοu oπo προσwπου κυρίου τοu ...".
Dacă privim în, Dicționarul de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002, AMÚRG s. v. are ca sinonim "înserare".
De asemena în Septuaginta este folosit cuvântul "δειλινoν" care înseamnă "apus de soare".
În concluzie răspunsul ar fi: răcoarea serii.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12475. Postat la 04/07/2011 13:35 - 5052z11h17m |
|
|
Da, cam așa înțeleg și eu acel pasaj frate lnedelea. Aș mai avea un citat pe care îl putem asocia ușor cu expresia noastră:
Citat VDC: Cantarea cantarilor 4:6 Până se răcorește ziua, și până fug umbrele, voi veni la tine, munte de mir, și la tine, deal de tămâie.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
12477. Postat la 04/07/2011 17:58 - 5052z6h54m |
|
|
Răspuns corect.
Unde se precizează că putem mânca carne: " cum se mănâncă din căprioară și din cerb"?
Și de ce credeți că s-a făcut această precizare?
|