Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Jocuri
Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Deconectat RE: Concurs Biblic
rachel
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17398. Postat la 17/03/2012 08:35 - 4795z15h14m
smiley nu stiu daca am inteles bine intrebarea smiley o sa dau un raspuns si te rog sora Lavinia sa-mi spui daca la asta te-ai referit ...

zice Domnul Isus la Matei 24 :4 "Drept raspuns, Isus le-a zis :Băgați de seamă să nu vă înșele cineva, Fiindca vor veni mulți in Numele Meu, și vor zice"Eu sunt Hristosul!" si vor înșela pe mulți" apoi la versetul 23 tot din capitolul 24 zice "Atunci daca va va spune cineva: Iata, Hristosul este aici,sau acolo, să nu-l credeti." raspunsul ar fi .NU... Ioan 5:39 "cercetati Scripturile,pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnică,dar tocmai ele marturisesc despre Mine " (mărturisesc despre adevaratul Hristos)

Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste. smileysmiley
Lavi
17403. Postat la 17/03/2012 19:00 - 4795z4h48m
Surioara mea draga ,ai raspuns foarte corect bravo!,dupa parerea mea meriti mai mult de 10 puncte pentru raspunsul dat.
Vezi, cum spune .....Iata, Hristosul este aici,sau acolo, să nu-l credeti......(de ce ? pentru ca este inselator.)
Si cat de minunat ai dat citatul din Ioan 5 cu 39.... Pentru ca SCRIPTURILE marturisesc despre adevaratul Hristos.

ionelaisip
18288. Postat la 02/05/2012 20:09 - 4749z4h40m
rachel a scris in postarea nr. 17334:
ionelaisip a scris: Cum se numea capetenia
strajerilor aflat in slujba
imparatului Babilonului,
Nebucadnetar?

Raspuns: Daniel 1: 3 "imparatul a dat porunca lui Aspenaz, capetenia famenilor sai dregatori"
Intreb si eu ionela acesta e raspunsul corect?

Raspunsul nu este corect, astept un alt raspuns.

Binecuvântarea Domnului îmbogățește, și El nu lasă să fie urmată de nici un necaz (Proverbele 10:22)
ioan olah
18294. Postat la 02/05/2012 21:36 - 4749z3h13m
Pacea Domnului Isus Hristos !

Iata cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului, dupa ce Nebuzaradan, capetenia strajerilor, i-a dat drumul din Rama. Cand a trimis sa-l aduca, Ieremia era inca legat cu lanturi impreuna cu toti prinsii de razboi din Ierusalim si din Iuda care aveau sa fie dusi in Babilon. (Ier.40:1)

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
lnedelea
18350. Postat la 06/05/2012 19:14 - 4745z5h34m
Răspuns: Arioc se numea căpetenia străjerilor împăratului Babilonului Nebucadnețar.

Daniel 2:1, 14 "În al doilea an al domniei lui Nebucadnețar, Nebucadnețar a avut niște visuri. Duhul îi era tulburat, și i-a pierit somnul ... Atunci Daniel a vorbit cu minte și cu judecată lui Arioc, căpetenia străjerilor împăratului, care ieșise să omoare pe înțelepții Babilonului".

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
ionelaisip
18351. Postat la 06/05/2012 19:30 - 4745z5h18m
Ambele raspunsuri sunt corecte, atat Nebuzaradan cat si Arioc.....nu am dat destule indicii smiley iar raspunsul care il asteptam era Nebuzaradan

Binecuvântarea Domnului îmbogățește, și El nu lasă să fie urmată de nici un necaz (Proverbele 10:22)
Lucia
18407. Postat la 11/05/2012 15:41 - 4740z9h7m
Dragii mei, din 2009 pana in 2012, este ceva timp, insa la acest Concurs...nu vad nici un castigator, parca asa spune regula jocului, ca dupa sase luni se stabilesc castigatorii, sau nu?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
rachel
20292. Postat la 08/11/2012 23:05 - 4559z0h43m
... nu se mai continua jocul?
pun eu o intrebare smiley..

- Ce personaj din tara Uț, din Vechiul Testament, era considerat fara prihana si drept, se temea de Dumnezeu si se ferea de ce este rau?

Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste. smileysmiley
Lavi
20294. Postat la 09/11/2012 05:55 - 4558z17h53m
Cine altul, dacă nu... neprihănitul Iov.
Cum se numesc cei 12 apostoli ai lui Mesia?

rachel
20312. Postat la 09/11/2012 14:24 - 4558z9h25m
.. raspun corect sora Lavinia smiley
uite raspunsul la intrebarea ta smiley :
Matei 10 :2- 4` Iată numele celor doisprezece apostoli: Cel dintâi, Simon, zis Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov, fiul lui Zebedei, și Ioan, fratele lui; Filip și Bartolomeu; Toma și Matei, vameșul; Iacov, fiul lui Alfeu, și Levi, zis și Tadeu; . Simon Canaanitul, și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Isus

fullban10
25990. Postat la 20/07/2014 11:59 - 3940z12h49m
Are, imparatul Nebucadnetar, in Biblie , un capitol scris de el?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
26037. Postat la 03/08/2014 17:48 - 3926z7h1m
Probabil te referi la Cartea Daniel, Capitolul 4.
Cine imi raspunde repede si mie cum sau numit sotiile lui Esau (acelea care aduceau amaraciune) ?

fullban10
26043. Postat la 04/08/2014 19:11 - 3925z5h38m
Iudita si Basmat.

De cate ori i-a vorbit Dumnezeu lui Iona ?

Lavi
26044. Postat la 07/08/2014 12:44 - 3922z12h5m
Răspuns corect, soră Vali.
De două ori i-a vorbit cu privire la cetatea Ninive, insă in cele 4 capitole sunt purtate cinci dialoguri între Iona si Stăpânul Creator.
1- "Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, și strigă împotriva ei. Căci răutatea ei s-a suit până la Mine!"
2- "Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, și vestește acolo strigarea pe care ți-o voi da!"
3-"Bine faci Tu de te mânii?"
4- "Bine faci tu de te mânii din pricina curcubetelui?"
5- "Ție îți este milă de curcubetele acesta, care nu te-a costat nici o trudă și pe care nu tu l-ai făcut să crească, ci într-o noapte s-a născut și într-o noapte a pierit.
.... Și Mie să nu-Mi fie milă de Ninive, cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu știu să deosebească dreapta de stânga lor, afară de o mulțime de vite!''
Urmatoarea intrebare: Când Isaac, spuse: ,,De aceea va rămâne binecuvântat"- cu privire la Iacov, cum au fost tipetele lui Esau după cele auzite ?
(Haideti că este simplu)...

fullban10
26047. Postat la 08/08/2014 14:53 - 3921z9h56m
Cand a auzit Esau cuvintele tatalui sau, a scos mari tipete, pline de amaraciune...............Gen. 27;34

Cati fii a avut Aaron?

Lavi
26048. Postat la 08/08/2014 15:48 - 3921z9h0m
Răspuns corect.
Aaron a avut patru fii, pe Nadab, Abihu, Eleazar și Itamar-(Exodul 6:23)
Oamenii din cetatea Betleem o numeau pe Naomi( Placută)- insă aceasta, le spunea oamenilor să nu-i mai zică Naomii....Cum a dorit Naomi, să ii se zică ?
Hai sora Vali, că nu mai tu mă ajuti...

fullban10
26055. Postat la 09/08/2014 21:01 - 3920z3h48m
Ziceti-mi Mara ( Amaraciune). Rut 1;20.

Naomi, ca si noi de altfel, nu si-a dat seama ca "....toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume , spre binele celorce sunt chemati dupa planul Sau." Rom. 8;28.

Mi-ar place sa intre si alti prieteni si chiar sa citeasca tot capitolul, nu doar sa caute raspunsul. E un mod placut de-a citi din Biblie, reamintindu-ne situatiile in care erau, momentele lor de tristete sau bucurie.

In cate locuri s-a oprit Ilie inainte de-a se ridica la cer?
(De la plecare pana la sosire e un drum cu multe intelesuri spirituale.)

Lavi
26068. Postat la 11/08/2014 09:46 - 3918z15h2m
Corect.
In trei locuri;Betel, Ierihon si Iordan-2 Imparati 2:2 ;2 Imparati 2:4 ;2 Imparati 2:6

2 Imparati 2:1 Când a voit Domnul să ridice pe Ilie la cer într-un vârtej de vânt, Ilie pleca din Ghilgal cu Elisei.
2 Imparati 2:2 Ilie a zis lui Elisei: - Rămâi aici, te rog, căci Domnul mă trimite până la Betel." Elisei a răspuns: "Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi." Și s-au pogorât la Betel.
2 Imparati 2:4 Ilie i-a zis: - Eliseie, rămâi aici, te rog, căci Domnul mă trimite la Ierihon." El a răspuns: "Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi!" Și au ajuns la Ierihon.
2 Imparati 2:6 Ilie i-a zis: "Rămâi aici, te rog, căci Domnul mă trimite la Iordan." El a răspuns: "Viu este Domnul și viu este sufletul tău că nu te voi părăsi." Și amândoi și-au văzut de drum.
Apostolul Ioan se duce inger si i-a carticica...o mananca....Cum explica apostolul gustul carticelei, dupa ce o mananca?

deysimoni
26070. Postat la 12/08/2014 14:25 - 3917z10h24m
Raspunsul cred ca este: dulce in gura dar amar in pantecesmiley
Intrebarea: Pe cine a pus imparat peste Iuda si peste Ierusalim in locul fratelui sau ales de popor, imparatul Egiptului (pe acesta Iohaz la si luat ca rob ) smiley
Aurelc
26071. Postat la 13/08/2014 08:28 - 3916z16h21m
Răspuns: Pe Eliachim, sau altfel numit Ioiachim (2 Cron. 36:4 - textul de ieri din citirea zilnică a bibliei smiley )

Întrebare: Cum se mai numea conducătorul Zorobabel?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164869 vizite unice Powered by PHP-Fusion