Deconectat |
RE: Concurs Biblic |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26074. Postat la 17/08/2014 19:26 - 3912z5h25m |
|
|
Poate ne ajuti un pic. Am cautat in Ezra , in Neemia, in Zaharia. Am intrebat si pe nenea Google .
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26075. Postat la 18/08/2014 08:45 - 3911z16h6m |
|
|
Nu cred că ai citit cartea Ezra și nu ai dat de el... Citește, nu întreba căutătoarele google sau altele 
Deci acesta era indiciul. 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26076. Postat la 18/08/2014 13:04 - 3911z11h47m |
|
|
Corect, deysimoni.
Raspunsul la intrebarea fratelui Ovidiu este Șeșbațar-se afla scris in cartea Ezra cap.1:8....multumesc pentru indicii.
Urmatoarea intrebare:(Am sa dau câteva indicii ca să vă fie mai usor) :Știm cu toții că peste Egipt s-a ridicat un nou împărat, care nu cunoscuse pe Iosif si au adus pe copiii lui Israel la o aspră robie...
Cum le-a făcut egiptenii<< viața>> copiilor lui Israel, supunandu-i la tot felul de lucrări?
|
|
Deconectat |
26080. Postat la 18/08/2014 19:11 - 3911z5h40m |
|
|
Daca mi se permite. In Dictionarul biblic scrie altceva:
ZOROBABEL. Înțelesul exact al numelui este incert; poate că derivă de la akkad. zeru-Babili, rsămânța Babilonului". El a fost fiul lui Șelatiel sau Salatiel și, prin urmare, nepotul regelui Ioiachin (Ezra 2:2; Hagai 1:1; Matei 1:12). În 1 Cronici 3:19 textul ebr., dar nu și LXX, este numit fiul lui Pedaia, fratele lui Șelatiel. Dacă aceasta nu este o greșeală de copiere, este posibil să fi fost o căsătorie de levirat. Este foarte puțin probabil ca Zorobabel să fie identificat cu *Șeșbațar, întrucât relatarea dată în scrisoarea trimisă lui Darius (Ezra 5:6-17) este greu de înțeles în afară de cazul că Șeșbatar era mort pe vremea discuției pe care o relatează, în timp ce Zorobabel era implicat activ în construcția Templului. Se poate ca Șeșbatar să fi fost unchiul lui Zorobabel, Șenazar (1 Cronici 3:18), dar indiferent cine ar fi fost, a fost mai mult o marionetă, în timp ce Zorobabel și Iosua au fost lideri activi. Zorobabel s-a întors împreună cu grupul principal condus de Șeșbatar în 537 î.Cr. și a pus temelia Templului (Ezra 3). Ezra scrie că lucrările au fost împiedicate până în anul 520 î.Cr., când a avut loc un nou început, iar Zorobabel și Iosua au lua conducerea (Ezra 5-6; Hagai 1-2). În Hagai 1:1; 2:2 Zorobabel este numit rguvernator".
|
Deconectat |
26096. Postat la 23/08/2014 08:28 - 3906z16h23m |
|
|
Mențiune: Soră Valentina, apreciez faptul că te documentezi din mai multe surse și te străduiești să afli răspuns la întrebările ce se pun aici la concursul biblic, dar vreau să menționez că întrebarea pusă de mine și indiciul ce l-am dat făceau apel direct la textul biblic. Deoarece dacă ar fi să ne adâncim în tot felul de cărți de studiu, acestea încep să primească nuanța de interpretare a celor ce le-au scris și care adesea e diferită de cea a textului biblic scris. Deaceea, socotesc că sora Lavi a răspuns corect, conform cu Ezra 1:8, 5:14, 16, etc.
Răspuns la întrebarea lui Lavi: Egiptenii le-au făcut viața amară prin lucrări grele de lut și cărămizi, și prin tot felul de lucrări de pe câmp. Prin Exod cap. 1 trebuie să scrie.
Întrebare: Cine a fost menționat în Biblie ca paharnic al împăratului Artaxerxe?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
26103. Postat la 23/08/2014 20:48 - 3906z4h3m |
|
|
Corect , frate Ovidiu.
|
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26104. Postat la 24/08/2014 22:14 - 3905z2h37m |
|
|
Nu era cumva Neemia si nu se regaseste in textul de baza din citirea Bibliei regulat ptr acest an?
|
|
Deconectat |
26105. Postat la 25/08/2014 06:28 - 3904z18h23m |
|
|
Ba da deysimoni, răspuns corect.
Poți pune o nouă întrebare.
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26109. Postat la 26/08/2014 11:01 - 3903z13h50m |
|
|
In capitolul de baza , la citire Bibliei, este amintit si de o straja de protectie a cetatii - intrebarea: Din cine era formata aceasta armata de paza a cetatii? |
|
Deconectat |
26137. Postat la 03/09/2014 20:11 - 3895z4h40m |
|
|
.....am pus, in locurile cele mai de jos, dinapoia zidului, si in locurile tari, poporul pe familii, i-am asezat pe totii cu sabiile, sulitele si arcurile lor.
Neemia 4;13.
Si tot din Neemia:
- Pana unde trebuia sa ajunga umbra ca sa se inchida portile Ierusalimului in Sabat?
|
Deconectat |
26142. Postat la 04/09/2014 14:38 - 3894z10h13m |
|
|
Sora, Vali-la ce te referi mai exact, prin intrebarea "Pana unde trebuia sa ajunga umbra?''
........
Ce a fost Abel?
1-Un Fiu?
2-Un Frate?
Alegeți varianta corecta.
|
|
Deconectat |
26144. Postat la 05/09/2014 19:52 - 3893z4h59m |
|
|
Lavi. Daca nu ai raspuns, de ce pui intrebare
Citeste , draga mea , citeste si o sa gaseti raspunsul in cartea Neemia. Chiar Neemia i-a hotararea acesta in privinta respectarii Sabatului .
|
Deconectat |
26166. Postat la 14/09/2014 18:26 - 3884z6h25m |
|
|
Sa postez raspunsul:
Neemia 13;19: Apoi am poruncit sa se inchida portile Ierusalimului inainte de Sabat, de indata ce le va ajunge umbra, si sa nu se deschida decat dupa Sabat.........
Daca am inteles bine intrebarea, raspunsul meu este ca Abel era fiu pentru Adam si frate pentru Cain.
Cate zile a tinut, in total, ospatul dat de imparatul Ahasveros ?.
|
Deconectat |
26222. Postat la 12/10/2014 18:46 - 3856z6h6m |
|
|
Lavi vrei sa deblochezi jocul pentru a putea continua?
Inchidem?
|
Deconectat |
26327. Postat la 11/12/2014 19:42 - 3796z4h9m |
|
|
Draga Valentina, hai sa mai analizam impreuna si poate descoperim ca Abel a fost doar FRATELE nu scrie ca a fost FIUL.
Cain a fost un om primit cu ajutorul Creatorului, dar pastorul si fratele lui Cain s-a nascut cu un scop.Care a fost scopul nasterii lui Abel?
Cel despre care scrie ca a fost fiu si nascut dupa chipul si asemanarea lui Adam a fost Set,adica o alta SAMANTA in locul PASTORULUI Abel.
Multumesc pentru participare.
|
|
Deconectat |
26328. Postat la 11/12/2014 20:39 - 3796z3h13m |
|
|
Mai, mai, dar alambicat raspuns.
Esti si tu unul din cei care propaga ideea ca Dumnezeu a facut 7 perechi de oameni?
Intreb si eu ca ma minunez de cate bazaconii circula in lume.
|
Deconectat |
26329. Postat la 12/12/2014 08:36 - 3795z15h15m |
|
|
Nu cunosc ideea la care faci referire.
Eu nu am gasit scris in scriptura despre Abel ca a fost fiu, ci doar fratele celui care si-a pus in gand sa-l omoare.
După cum este scris:A mai născut și pe fratele său Abel.(Geneza 4:2 )
|
|
Deconectat |
26332. Postat la 14/12/2014 10:30 - 3793z13h21m |
|
|
Tu cand ai nascut, ce ai nascut nu sunt fiii ai tai?
|
Deconectat |
26823. Postat la 24/01/2015 19:07 - 3752z4h44m |
|
|
Iar e blocat jocul.
Lavi deblocheaza-l. Eu pusesem o intrebare. Mai continuam sau nu?
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
26824. Postat la 25/01/2015 11:42 - 3751z12h10m |
|
|
Lavi a scris:
Eu nu am gasit scris in scriptura despre Abel ca a fost fiu,
-----------------------
După cum este scris:A mai născut și pe fratele său Abel.(Geneza 4:2 )
Partea a doua il declara pe Abel ca fiu.
Iar raspunsul este:
Abel a fost fiul lui Adam si Eva si fratele lui Cain, si una si alta!
Actualizeaza intrebarea Valentina, uneori si eu sunt uimita de cum se intelege Biblia, desi este destul de clar scrisa...inca se CONTINUA SUSTINEREA UNEI pareri...cum sa-i spun?
Ca sa nu se supere, aici chiar de vrem sa acoperim o greseala, nu putem Lavi...e public CE SCRIEM RAMANE SCRIS!
Faptul ca nu deblochezi jocul, inseamna ca nu vrei sa-ti recunosti greseala, ore cine nu te lasa...ce s-a intamplat cu tine in ultima perioada?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|