Deconectat |
RE: Băieții întreabă,fetele răspund. |
viorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8213. Postat la 09/02/2011 18:54 - 5197z4h41m |
|
|
FRATE esti glumet nu gluma ei tineri acolo la subiectul de care ziciar putea sa scrie multe ......conteaza cand ii cunosti in fata asa reusesti sa-ti dai seama cam cei poate mintea .... si mai e o chestie trebuie sa-i laude alti nu ei sti cum se zice LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE 
Frate te asteptam si la subiectul Educatia copiilor cu unele sfaturi caci esti tata si acolo nu prea isi fac pezenta tati   |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8435. Postat la 14/02/2011 00:54 - 5192z22h41m |
|
|
Surorilor, cam care credeți că ar fi vârsta potrivită pentru căsătorie la o fată ? 
Sau dacă nu vârsta în ani, atunci să o luăm ca perioadă a vieții ( după ce termină șc. generală, liceul, în timpul facultății, după facultate, după master, doctorat, ... după ce fata are un serviciu, o locuință sau chirie, etc...)?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8454. Postat la 14/02/2011 18:11 - 5192z5h24m |
|
|
Ovidiu eu cred ca o sa raspund in calitate de mama a patru fete sti cum se spune orice lucru isi are timpul lui asa cred ca si casatoria are timpul ei .
Nu sunt deacord se se casatoreasca la varsta de 16 -18 ani sa le lasam sa-si termine scoala ,daca vor sa faca o facultate si lasa casatoria dupa ce termina scoala din partea mea e ok .dupa 20 de ani cred ca e o varsta acceptabila pt. casatorie dar nu tine de mine , eu sper sa nu fiu bunica prea repede  
Cu ce nu sunt eu deacord ...cu moda asta ,,vai draga daca aia are prieten trebuie sa am si eu " si fetele respective abia au implinit 13 -14 - 15 ani .
sper sa nu supar pe nimeni  |
|
Deconectat |
natalia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8889. Postat la 02/03/2011 19:43 - 5176z3h53m |
|
|
intre 25 si 30 de ani |
|
Deconectat |
alexandra (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8912. Postat la 03/03/2011 15:33 - 5175z8h2m |
|
|
Eu cred ca, Casatoria ar trebui sa aiba loc atunci cand ambii parteneri sunt suficienti de maturi pentru a sti ce vor  |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8913. Postat la 03/03/2011 15:47 - 5175z7h49m |
|
|
Ai raspuns foarte bine sora,cine vrea o casătorie fericita,este nevoie de a cunoaste și riscurile ei,numai ce i ce sunt maturi pot judeca ce inseamnă o căsătorie,din păcate mulți se căsatoresc prea devreme fără să realizeze ce inseamnă viața după casătorie.
Ne mirăm dece a crescut numărul de divorțuri in randul tinerilor,raspunsul este unul singur,lipsa de maturitate și deciziile pripite aduc pe tineri la divorț.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
natalia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8915. Postat la 03/03/2011 15:52 - 5175z7h43m |
|
|
Foarte bine spus Alexandra |
|
Deconectat |
Deborah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9180. Postat la 08/03/2011 21:44 - 5170z1h52m |
|
|
...Bună întrebare...căsătoria este un pas important, un pas pecare îl faci pentru toată viața, sau cel puțin așa ar trebui făcut, de aceea e important ca această să nu fie luată la o vârstă prea fragedă, mă gândesc eu că ar fi bine să fie terminat liceul . Acum asta e alegerea fiecăruia si depinde și de modul de gândire. De exemplu eu la 18 ani nu ma gândeam deloc la căsătorie. ...După cum gândesc eu, ar fi bine ca să fie după liceu sau gimnaziu dacă nu se merge mai departe |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9194. Postat la 09/03/2011 12:54 - 5169z10h41m |
|
|
Alexandra , pentru cei ce nu stiu in ce consta MATURITATEA , ar trebui sa o explici un pic. Posibil in gandirea fiecaruia maturitatea sa se prezinte in moduri diferite , de aceia cred ca este bine sa o definim un pic, ce ziceti?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
alexandra (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9197. Postat la 09/03/2011 14:23 - 5169z9h12m |
|
|
Cred ca maturitatea reprezintă capacitatea unui individ de a lua decizii importante, de a-și asuma responsabilități, de a răspunde pentru faptele sale și de a-și corecta greșelile. |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9805. Postat la 27/03/2011 18:56 - 5151z5h40m |
|
|
alta intrebare aveti baieti? |
|
Deconectat |
12410. Postat la 01/07/2011 20:24 - 5055z4h11m |
|
|
Aurelia, se pare ca baietii si-au epuizat toate intrebarile...cine stie poate apare vreo una.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12412. Postat la 01/07/2011 22:39 - 5055z1h56m |
|
|
Doamna Lucia am eu o intrebare .
Ce calitati , caracter ar trebuii sa aiba un baiat pt.a se putea casatorii ?
Ce calitati , caracter ar trebuii sa aiba o fata pt a fi gata de maritat ?
Cu respect |
|
Deconectat |
12470. Postat la 04/07/2011 11:21 - 5052z13h14m |
|
|
Frate Ghita, aceste intrebari au fost puse mai inainte si sunt date si raspunsuri...cele cu privire la calitatile fetelor, au dat raspuns baietii la ,,Fetele intreaba ,baietii raspund".
Asteptam alte intrebari!
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
12615. Postat la 13/07/2011 17:59 - 5043z6h36m |
|
|
INTREBARE:
Cand poate contrazice o sotie/fica pe sot/parinte de fata cu alte persoane ? |
|
Deconectat |
12620. Postat la 13/07/2011 19:41 - 5043z4h54m |
|
|
Andrei/Simona, daca vreti sa dezvoltati un pic intrebarea pentru un raspuns corect, multumesc.
|
Deconectat |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14199. Postat la 24/09/2011 17:03 - 4970z7h32m |
|
|
Cand este suficient/a de matur/a sa discearna ce e bine sau rau si binenteles sa aiba dreptate(dovezi).
Multa pace .... |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14203. Postat la 24/09/2011 18:01 - 4970z6h35m |
|
|
Pace.
Deysimoni: INTREBARE: 12615. Postat la 13/07/2011 19:59
Cand poate contrazice o sotie/fica pe sot/parinte de fata cu alte persoane ?
Eu știu că într-o familie, soț - soție, sau fică - părinte, ar trebui să nu lipsească, Dumnezeu prin Duhul sfânt, dacă Duhul Domnului este în familia respectivă, atunci trebuie să existe o discuție amiabilă și vorba înțeleaptă din popor: Rufele se spală în familie și nici cum în public.
Am mai găsit când soția/fica, sunt sincere, iar soțul/părintele impun să se calce Legea Domnului, iar soția/fica, nu acceptă și de aici se iscă o neînțelegere care degenerează și se amplifică până se ajunge să fie mediate de alte persoane, atunci sunt îndreptățite să susțină Adevărul chiar și față de alte persoane și în cele din urmă chiar să contrazică în limita bunului simpț.
Și se mai poate să contrazică, când nu are nici în clin nici în mâneca cu pocăința și când le lipsește cei șapte ani de acasă. Sper că nu am supărat pe nimeni:
Pace și noapte bună.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
14226. Postat la 25/09/2011 18:03 - 4969z6h32m |
|
|
RASPUNS:
Niciodata!
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14267. Postat la 26/09/2011 16:56 - 4968z7h39m |
|
|
Multumesc de raspunsurile date.
Parerea mea sustine raspunsul fratelui nicaschirod, iar pe sora Lucica o apreciez in hotararea dansei. Da, niciodata nu contrazicem pe parinti nostri, ci nou doar ne explunem parerea (care nu todeauna coincide) si cautam sa-i ramanem alaturi parintelui chiar daca solutia lui este gresita.
Prin dragoste si rabdare vom dovedi ca vom calca pe urmele lui Pavel ...
Apostolii cu toate ca nu au inteles pe Domnul (sa manance si sa bea sangele lui) au ramas langa El (in dragoste si rabdare = CA EL E VIATA) convinganduse apoi, astfel si Biserica sa ramana statornica Mirelui precum ucenicii |
|