Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Jocuri
Deconectat HOBBY-uri
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25202. Postat la 08/02/2014 18:33 - 4102z4h25m
Orice faceți să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. (Coloseni 3:23)

Hobby- este un cuvânt adoptat din limba engleză, însemnând -pasiune pentru ceva anume-, ca activitate, ca mod de a-ți petrece timpul liber sau ca îndeletnicire care să se potrivească aptitudinilor tale. Fie că este vorba de muzică, pictură, fotografie, machete, un sport, quiling, sau altceva, este o activitate care-ți face păcere și în care te regăsești. Dintre toate aspectele referitoare la hobby-uri, m-aș referi, cu precădere, la două: de ce e important să ai un hobby și când sau cum te poate afecta un hobby.
Unii adună gânduri frumoase în jurnale, fac puzzle sau fac experimente; alții colecționează timbre, postere cu mașini de epocă, cravate sau monezi străine, fac papioane sau felicitări, etc. Dar, fie că e vorba de ciclism, croșetat, fotbal sau modă, sunt câteva lucruri despre hobby-ul pe care-l cultivi despre care trebuie să fii conștient.
Este important să-ți găsesți o extra-activitate, pe care să-ți facă plăcere s-o practici, pentru că te detensionează pe plan fizic, iar pe plan psihic îți creează un tonus mai bun, îți dă senzația de bunăstare psihică și îți ridică stima de sine. Din punct de vedere social, te ajută să-ți definești propria personalitate și să-ți dezvolți creativitatea, spiritual de observație și îndemânarea. Te încurajează spre perfecționism și să ai standarde mai înalte, ceea ce îți poate fi de folos și pe plan profesional. Practicarea unui hobby conferă dexteritate și dezvoltă capacitățile și talentele cu care ai fost înzestrat. Unele studii arată chiar că un hobby are puternice efecte pozitive asupra sănătății.
În același timp, atunci când hobby-ul tău devine o obsesie și-ți acaparează toată energia, tinde să devină un element definitoriu negativ. Dacă te distrage de la responsabilitățile obișnuite sau te face să-ți pierzi interesul pentru celelalte lucruri (nu te poți abține să nu compui poezii în ora de matematică), atunci e timpul să faci ceva ca să oprești declinul. Hobby-ul e menit să destreseze, dar, atunci când el însuși devine un factor de stress în viața ta și îi aloci mai mult timp decât se cuvine, devine un viciu și trebuie controlat sau chiar eliminat.
Hobby-urile nu sunt și nu trebuie să devină țelurile primordiale ale vieților noastre. Dar, dacă le alegem pe cele bune și le folosim în mod inteligent, ele pot fi instrumente ale echilibrului, conferind scop și pasiune vieții.

r0;Motivul pentru care tinerii dispun de o putere fizică și intelectuală atât de redusă este acela că ei se îndeletnicesc prea puțin cu îndeplinirea unor munci fizice utile.r1; (Minte, carcter, personalitate, vol 2, p. 383)

Omul este sau devine ceea ce-l preocupă.

(Material luat de pe o revista a tinerilor)

Pana a se micsora capacitatea vizuala, am cusut foarte mult goblen. Am vazut la o prietena cum lucra si mi s-a parut un lucru usor. Usor cand privesti la altulsmiley. Lucru la goblen mi-a dezvoltat rabdarea ( am mai pierdut-o intre timp). Cand coseam primul punct, punctam si ultimul punct. Priveam panza aceea alba si astfel ma pregateam pentru umplere.
Azi le am "expuse" si ma felicit, cand le privesc, ca din mana mea a iesit asa opere de arta. Am lasat o urma.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: HOBBY-uri
Aurelc
25511. Postat la 24/03/2014 21:35 - 4058z1h22m
Cred că am descoperit un nou hobby al meu: grădinăritul. Domnul ne-a dăruit împreună cu casa și o grădină frumușică (dar încă neîngrijită)- slavă Lui!
Dar fiindcă e la început, nu am experiență deloc aproape și timp am foarte puțin. Dar am observat că chiar și puținul timp ce l-am putut petrece în grădină, printre pomi, mi-a plăcut smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: HOBBY-uri
Ionica
25517. Postat la 25/03/2014 18:15 - 4057z4h43m
Pace si har,
Intr-un timp m-am apucat sa scriu niste romane crestine (trei la numar). Eram paralizat la mana stanga (de la cot in jos) si eram in stadiu de recuperare. Mai in hobby, mai in serios, m-am apucat de scris. Aveam rate la apartament. Ma gandeam si la varianta ca nu o sa mai pot lucra cu o mana si as putea sa ma reprofilez pe varianta de romancier crestin, gen Roy Krisztina (1860-1937).
http://www.kerigma.ro/carti.php?listautor=Kristina%20Roy
A fost o experienta interesanta, desi nu am finalizat nici o carte smiley

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164518 vizite unice Powered by PHP-Fusion