Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat avort sau contraceptie
vioshony
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7226. Postat la 23/01/2011 09:46 - 5214z10h52m
Buna ziua.
Sunt inregistrat pe acest site de o buna perioada de timp,dar din pacate nu am prea intrat pe site si implicit nici nu am postat nimic.
Acuma ca am revenit as dori sa deschid acest subiect despre" avort sau contraceptie"
Personal sunt impotriva avortului pt ca reprezinta o crima ,dar despre contraceptie nu stiu ce sa zic.
Astept parerea dv. si discutii pe marginea subiectului
Deconectat RE: avort sau contraceptie
Dinu
7234. Postat la 23/01/2011 12:14 - 5214z8h23m
Sa ai multa pace frate! Ma bucur ca esti printre noi si ca te intereseaza astfel de discutii.
Personal cred ca ai deschis o discutie delicata, si cred ca vei primi putine raspunsuri care sa fie postate la vedere.

Despre ,,Avort" este clar din start, raspunsul este: NU. Sau aicea vrei sa intrebi daca o oarecare sora a facut avort, are sanse de iertare? Daca vrei sa intrebi asta, atunci e o alta problema, despre iertare, mantuire si rasplatire.

Despre ,,Contraceptie" ... Nu stiu de ce intrebi. Nu stiu daca esti casatorit ... Daca DA atunci este importanta si parerea sotiei tale. Daca faci parte dintr-o Adunare, este importanta invatatura prezbiterului de acolo... ca sa nu produci dezbinare.

Aceasta tema este una intima, care necesita detalierea tuturor metodelor de contraceptie din ziua de azi, si analizate atent medical si biblic.
Intre noi sunt mai multe pareri in acest subiect, si cred ca nimeni nu doreste sa fie expus unor prejudecati din partea altora.

Raspunsul meu este de fapt si raspunsul tau pe care l-ai dat: ,,sa nu faci crima". Analizeaza bine ce inseamna cuvantul ,,crima" in termeni medicali, analizeaza toate metodele de contraceptie pe care le cunosti si apoi priveste-le in lumina bibliei.
Duhul Domnului sa te calauzeasca si in aceasta privinta! Intradevar trebuie sa cerem multa intelepciune, cum zice apostolul Iacov in epistola sa.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
fullban10
7241. Postat la 23/01/2011 13:15 - 5214z7h22m
Delicata, intima dar de inteleapta ce zici?
Fiecare sa-si judece situatia familiara si financiara:
- Avem noi ma femeie cu ce creste 10 copii cand eu nu lucrez, tu nu lucrezi ? Doar n-o sa facem copiii si dupa aceia ne ducem in adunare si de la amvon cerem de mila fratilor ca nu avem ce le da de mancare copiilor.
Deci a face copiii e usor. Dar intreaba-te ca ei nu raman in stadiul de-a suge de la tata. Mai trebuie imbracati, dati la scoli, insurati. Ce ziceti? Trebuie intelepciune?
Si uite-asa s-a creat serviciul de planificare si contraceptie.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
emanolake
7243. Postat la 23/01/2011 13:51 - 5214z6h47m
Doar n-o sa facem copiii si dupa aceia ne ducem in adunare si de la amvon cerem de mila fratilor ca nu avem ce le da de mancare copiilor.

Soara draga si ascultatoare de Domnul ia dami tu mie o explicatie in versetul acesta: După nașterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; și a născut fii și fiice.
Pe vremea acea nu erau masini de spalat nici pamperse nici aparaturi electrocasnice nici atatea produse alimentare ca sati hranesti copilu ci au muncit cu mainile si ceau pus aia au mancat si nau mai murit de foame, iar acuma in zilele noastre ne plangem ca nu putem creste copi si ca nu avem cu ce sai hranim , un crestin adevarat nici prin minte nu ar trebui sai treaca astfel de ganduri ca nu mai poti creste copi in ziua de azi asta e de la cel rau gandurile acestea cand chiar Domnul ne vorbeste sa nu ne facem griji de ziua de maine ce vom manca cu ce ne vom inbraca ca ziua de maine asi poarta ea insasi grija. Haida sa ne lasam in mana Tatalui ca el sa ne poarte de grija si sa nu ajungem sa calcam cuvintul sau caci dupa cum stim cu toti toate lucrurile vin de la El sint prin El si pentru El.
vioshony
7247. Postat la 23/01/2011 14:49 - 5214z5h49m
Buna Ziua.
Am vazut ca sunt cateva pareri cu privire la contraceptie, si pro si contra.Din pacate acestea sunt parerile dumneavoastra,insa mi-ar placea daca aceste pareri ar avea suport biblic .
Nu de persoana mea este vorba in acest caz ,desi trebuie sa recunosc ca si eu am apelat la cateva metode de contraceptie,altfel aveam probabil o gramada de copii.
Deci inca o data va rog sa spuneti ,daca stiti ,ce spune biblia in legatura cu acest subiect?
Va multumesc!
fullban10
7250. Postat la 23/01/2011 14:57 - 5214z5h40m
Emanolake, din nefericire cei mai multi nu stiu decat sa faca copiii, si ceilalti, biserica, statul, leaganele, sa-i creasca.
vioshoni. In Biblie nu se dau toate rezolvarile la problemele sfarsitului, dar suntem indemnati sa fim intelepti .

Lucia
7251. Postat la 23/01/2011 15:28 - 5214z5h10m
Omul cu adevarat credincios,nu va cersi niciodata painea si ca oameni duhovnicesti vom pleca genunchiul in a cere ajutor de la Dumnezeu si sanatate pentru a munci ,Eu personal am experimentat acest lucru,am 7 copii,nu au dus si nu duc lipsa de nici o binecuvantare.Slavit sa fie Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Avram_76
7258. Postat la 23/01/2011 16:46 - 5214z3h51m
Vioshoni, ai cerut suport biblic, iata-l.
Eu am gasit un singur loc in TOATA Biblia unde se vorbeste de contraceptie:
Genena 38.
8. Atunci Iuda a zis lui Onan: "Du-te la nevasta fratelui tău, ia-o de nevastă, ca cumnat, și ridică sămânță fratelui tău."
9. Onan, știind că sămânța aceasta n-are să fie a lui, vărsa sămânța pe pământ ori de câte ori se culca cu nevasta fratelui său, ca să nu dea sămânță fratelui său.
10. Ce făcea el n-a plăcut Domnului, care l-a omorât și pe el.

Textul acesta este interpretat in doua feluri.

1- unii zic , pe baza textului si a contextului ca, Onan, a fost si el pedepsit deoarece nu a vrut sa-i ridice urmas fratelui sau.

2- altii spun ca Dumnezeu l-a pedepsit pe Onan pentru metoda in sine (si de aici ca nici noi nu avem voie sa facem asa).

Analizeaza tu contextul si Dumnezeu iti va da raspunsul.
Alt text nu mai gasesti.Asa ca intelege-l pe asta si nu mai crede invatatura anumitei biserici, oricare ar fi ea.
Multa pace sa ai.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
liviu
7259. Postat la 23/01/2011 17:00 - 5214z3h37m
Fii binecuvantat de Domnul frate Avram_76.

Sunt intr-u totul de acord cu rasp tau.

Ps 37-25

AM FOST TANAR SI AM IMBATANIT,DAR N-AM VAZUT PE CEL NEPRIHANIT PARASIT, NICI PE URMASII LUI CERSIND PAINEA.

Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
vioshony
7260. Postat la 23/01/2011 17:02 - 5214z3h35m
Ma bucur pt tine sora Lucia.
Din pacate omul are latura lui fireasca ,care il face sa -si faca tot felul de probleme in ce priveste nivelul de trai.
Nimeni nu ar vrea sa o duca rau ,asa ca isi pune tot felul de probleme in legatura cu : cum vor creste copii aceia ,daca vor avea ce manca, daca vor avea o viata decenta etc.
Mi s-ar parea nedrept de exemplu sa am 10 copii si sa n-am posibilitatea sa-i intretin.,sufar si eu ,sufere si ei.
Eu consider ca de aia ne-a dat D-zeu judecata ca sa fim in stare sa cantarim toate lucrurile,altfel am proceda ca animalele
Nu stiu dar probabil vorbeste firea pamanteasca din mine
Din acest motiv am sperat ca imi veti spune ceva concret din biblie.
Asa ar fi corect sa ne bazam pe ce sta scris in biblie
Lucia
7262. Postat la 23/01/2011 17:25 - 5214z3h12m
Dumnezeu ne-a dat judecata,pricepere si intelepciune,iar noi o vom folosi in favoarea firii sau spiritului,este o alegere personala,dupa cum a spus fratele Avram,spun si eu ca si el si cum spune cuvantul...poti sa-i recitesti postarea...Daca am 7 copii,nu inseamna ca sunt animal,nu stiti dvs.in cate zile de sfintenie am trait si traim in continuare...copii sunt o binecuvantare,iar comparatia dvs.mi se pare cu totul deplasata.Copii mei traiesc o viata decenta si chiar in saracie daca as fi,traind o viata cu Domnul,stiu ca nu voi ramane de rusine!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
vioshony
7264. Postat la 23/01/2011 17:44 - 5214z2h54m
Imi cer iertare sora Lucia daca v-am suparat.In nici un caz nu am facut aluzie la dumneavoastra ,probabil aveti dreptate ca nu a fost o comparatie foarte buna.
De fapt am vrut sa spun ca ii bine sa-ti planifici orice lucru dupa o cantarire atenta,lucru neintalnit la animale.
Inca o data imi cer iertare
Aurelc
7298. Postat la 23/01/2011 23:41 - 5213z20h56m
Eu aș zice să nu ne grăbim să facem nici pe înțelepții, nici pe duhovniceștii și nici pe încrezătorii în suportul lui Dumnezeu pentru toate ideile ce ne trec prin minte smiley

V-am mai spus și la subiectul cu întrebarea din 1 Tim 2:15 ( cu "mântuirea" femeii prin nașterea de fii) că dacă chiar vreți, vom întocmi o listă cu toate femeile sfinților la care găsim scrisă în Biblie vârsta pe care au trăit-o și câte nașteri au avut. Vom vedea atunci ce explicații se vor găsi asupra felului în care și-au gestionat viața conjugală cei care cred că e obligatoriu să fie cât de mulți copii în fiecare familie. Eu unul sunt pentru mai mulți copii în familiile de credincioși, dar nu în oricare familie. Sunt părinți handicapați, sau bolnavi. Sunt atâtea cazuri de sărăcie în care tocmai familiile numeroase sunt prinse cel mai tare. Acum dacă prin ele este pusă la încercare dărnicia celor care stau mai bine financiar e o altă treabă. Dar nu cred că e înțelept din partea noastră să sfătuim, de fapt să poruncim fiecărui cuplu să aibă cât de mulți pot face... fără excepție. - părerea mea, desigur.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
7384. Postat la 25/01/2011 20:11 - 5212z0h26m
Frate Ovidiu,cine de la acest subiect a sfatuit sau a poruncit ca fiecare cuplu sa aiba cat de multi copii pot face?Apoi cine se grabeste sa faca pe inteleptul,duhovnicescul....ce vrei sa spui cu aceasta afirmatie?
Cum sa nu fim increzatori in suportul lui Dumnezeu pentru toate ideile care ne trec prin minte?Oare Domnul nu cunoaste chiar si gandul omului?Iar daca esti bun...ai vrea sa ne spui care ar fi metodele admise de Dumnezeu pentru o planificare a nasterilor de copii?
1.Pentru cei handicapati;
2.Pentru cei bolnavi;
3.Pentru cei saraci.
Doresc sa ne explici si cum este cu punerea la incercare a darniciei celor avuti?
Sunt multe persoane care asteapta cu nerabdare solutii prin care se pot limita sa aiba copii si sa nu pacatuiasca....,deci,te rugam expunele!

Deconectat RE: avort sau contracptie
fullban5
7388. Postat la 25/01/2011 20:41 - 5211z23h56m
Sora Valentina vreau sati citesc 1CORINTENI:CAP.3 V18 Nimeni sa nu se insele: Daca cineva dintre voi se crede intelept in felul veacului acestuia, sa se faca nebun, ca sa ajunga intelept. Caci inteleptiunea lumi acestea este o nebunie inaitea lui Dumnezeu, De aceea este scris:El prinde pe cei intelepti in viclenia lor. EL A DAT PORUNCA:" CRESTETI SI INMULTITI-VA" SI DESFINTATI PORUNCA PENTRU INTELEPCIUNEA VOASTRA eu va spun din experienta ma trag dintr-o familie de 13 copii dar nici o data nu am cersit pinea din contra am dat si la altul si am gazduit cite 30 frati si 40 la botezuri si intreabati daca o mincat...? La vasile geana au stat si cite 3 zile copiii Domnului nici o data nu cersesc pinea ca si cei care se tem ca mor de foame ca Directorul de fabrica a lui tata la intrebat: ce le dai de mincare la 13 copii vino sa vezi dupa ce o venit o zis voi pocaiti sunteti binecuvintati de Dumnezeu , ca eu cu unul nu stiu ce sai dau sa manance avem experieta cu el ,si daca nu ai el trimete ca este bogat MESIA SA FIE GLORIFICAT

Mesia sa fie in inimile noastre
fullban10
7390. Postat la 25/01/2011 21:02 - 5211z23h35m
Si zici sa nu fim intelepti? Ok! Si-am incheiat discutia.
Dar uitati-va cu bagare de seama ca nici pamantul nu-si mai da rodul cum il dadea si nici omul nu mai e cum era. Rar mai gasesti oameni care fac copiii si ii si cresc. Nu vedeti cum ii lasa prin maternitati, pe la usile manastirilor, in tren si-n parcuri.
Hai sa facem copiii, si Dumnezeu cu mila.

abdon
7393. Postat la 25/01/2011 22:39 - 5211z21h59m
Unu dintre motivele pentru care bate vantul prin Biserici, este planificarea. Daca eu m-as forta un pic, financiar, si m-as uni cu cumnatii mei, sa locuim sub acelasi acoperis, Ruben are 8 copii, Lucian 8, si eu doar 6 ( speram sa mai vina ), asta ar fi o Biserica vie, cat una din multe alte localitati, am fi 30 persoane.

Si totusi revenind la subiect, nevasta mea a fost intr-un caz de a isi pierde viata, si a fost "silita" de medic sa foloseasca pastile antibaby, ea , nevasta ma intrebat pe mine ce sa faca, am iesit din sfera Bibliei, nu e nimic concret, la fel ca si tigara, si cafeaua, dar am presupus ca daca nu va folosi la momentul respectiv, se va numi sinucidere.

Totusi, unii fac abuz, pentru a nu a avea copii , din cauza handicapului, a saraciei, sau din cauza "spinilor si a maracinilor, care inabuse Samanta".

Contraconceptia, este o opunere a unui Proces de apariție a unei ființe ca urmare a fecundării. Astfel se naste intrebarea: Si cine esti tu ca sa dai, sau sa iei viata cuiva?

Ca vor fi multi copii, si va trebui sa ii creasca fratii, nu-i nimic, Cuvantul spune, purtati-va sarcinile unii altora, si astfel veti implini ceea cu ce va bateti in piept, legea. Iacov, spune ca religiunea curata este sa cercetezi, pe ..., pe saraci, daca toti folosesc contraconceptionale, sa nu fie saraci, ce facem, pe cine mai cercetam? Decat sa dea banii la jocuri de noroc, sau pe masini de lux, sau pe trei abonamente de telefon, sau la abonament TV, mai bine sa dea la cel de langa el, ca daca va da un pahar unor micuti, Domnului va da.
Lucia
7423. Postat la 26/01/2011 19:53 - 5211z0h44m
Sora Valentina,aici este vorba de intelepciunea lui Dumnezeu,de familii crestine,nu de cele din lume...care isi abandoneaza copii,tu,despre ce vorbesti?

Deconectat RE: avort sau contracptie
fullban5
7427. Postat la 26/01/2011 20:11 - 5211z0h26m
SORA LUCIA MESIA SA TE BINECUVINTEZE CU VIATA VESNICA, NU am vazut copii abandonati crestini care se incred in MESIA ,Atunci minte biblia . Am fost la o nunta de la frati adventisti si lucratorul lor i-a luat pe tineri si i-a invatat cum sa se pazeasca sa nu faca copii ca l-am intrebat ca era preten cu mine si mi-a zis drept asa la ei

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
7430. Postat la 26/01/2011 20:39 - 5210z23h58m
Poate ca merg prea departe,dar vreau sa va povestesc ceva prin care veti vedea ca Dumnezeu ne poate ajuta in cazuri extreme,refuz sa se spuna ca sunt exceptii,Domnul poate lucra la fel cu oricine, daca ne incredem in El.
Aveam cancer,doctorii voiau sa-mi taie piciorul si pe deasupra eram insarcinata luna a 2 a,Cand doctorii au constatat acest lucru ,mi-au facut fisa de intrerupere a sarcinii,am refuzat din start,preferand moartea fizica,dar sa nu iau viata acelui copil.Mobilizata la pat,in gips pana la mijloc,cu centura de siguranta,doctorul mi-a zis ca sunt nebuna si ca ma va duce in sala operatorie,m-am rugat fara putere,dar Duhul Sfant in mine se ruga,daca puteti sa ma credeti,auzeam cum se ruga,am trait ceva inedit,pentru ca a fost doar perioada in care nu ma puteam ruga.
Doctorul a pregatit totul facandu-mi un control de rutina,apoi unul de pregatire,iar in ziua in care trebuia sa ma duca la sala,am cazut la soroc,stupoare,uimire,nimeni nu intelegea nimic,insa eu am inteles ca Dumnezeu mi-a venit in ajutor si nu m-a lasat.Slavit sa fie Domnul!

Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163564 vizite unice Powered by PHP-Fusion