Deconectat |
RE: Cresterea copiilor |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6800. Postat la 11/01/2011 19:56 - 5226z2h10m |
|
|
rachel a scris:
.. da corne inteleg dar de ce nu crezi ca poate acei copii chiar se schimba si vor ca sa nu faca aceleasi greseli ca si parintii lor. (vorbind aici de greseli)
Ei, nu am spus ca nu cred, am prezentat doar latura aceea de 85%, adica cei care repeta istoria( buna sau rea), dar cred ca sunt si copii care invata din greselile parintilor si incearca sa nu faca la fel. Acestia mie mi se pare ca sunt putini, dar sunt
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6801. Postat la 11/01/2011 19:57 - 5226z2h9m |
|
|
Nu am spus că nu ai dreptul la părere...dacă nu aveai nici nu te lăsam să o postezi .
Mulțumesc pentru răspuns!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
Sz Ani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6806. Postat la 11/01/2011 21:00 - 5226z1h6m |
|
|
Consider că părinții influențează într-o măsură destul de mare viitoarea viață religioasă a copilului, dar nu au rol decisiv. Bineînțeles, dacă aceștia vor vedea în familie respectându-se valorile și conduitele morale pe care aceștia le susțin și vor fi deschiși să discute cu copiii lor diferite teme pe subiecte pe care aceștia nu le înțeleg, datorită unei relații bune cu familia vor învăța să-L iubească pe Domnul părințiilor lor . Eu cred că pentru copil este important să vadă deschidere din partea părințiilor. Spun asta, deoarce în multe familii am observat faptul că există o oarecare reticență de a discuta cu copilul anumite lucruri (mai ales în perioada adolescenței, când acesta trece prin transformări majore).
Aș pune și eu o întrebare, ca o continuare la cea pusă de Lică : până unde poate să meargă permisivitatea părințiilor? ... adică, de exemplu, în cazul unui copil de 7 ani, care are un prieten căruia i-a decedat bunicul și este invitat de acesta la pomană ... ; un copil de 5 ani care este la gradiniță și așteaptă alături de ceilalți colegi să vină moșu ...? și alte cazuri asemanătoare ... Îl lași să participe la astfel de activități `până crește mare` ... sau îi explici ? Dacă este lăsat, credeți că va afecta pe viitor viața religioasă a copilului? Dacă îi explici, cum îi explici, având în vedere vârsta fragedă a copilului?
Aș dorii să văd și părerea unor părinți, dacă este posibil... |
|
Deconectat |
viorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6808. Postat la 11/01/2011 21:06 - 5226z1h0m |
|
|
rachel a scris:
Si ce daca nu sunt parinte, asta nu inseamna ca nu pot sa imi exprim punctul de vedere, si sa pun intebari care ma framanta ca si copil,
si ca sa nu deviez sa iti rapund la intrebare din punctul meu de vedere, consider ca influenta unui parinte este foarte mare, din frageda copilarie, copii nu sunt capabili sa isi aleaga calea pe care vor sa mearga si bineinteles ca parintii ii indruma si ii influenteaze ducandu-i la biserica, invatandu-i sa cante, sa se roage si sa faca alte lucruri care tin de viata religioasa. 
Sora rachel ma bucur ca posteaza si copii ,pentru ca voi puteti sa spuneti aici diferitele situatii pe care le-ati intampinat cand erati micuti , puteti sa puneti poezi si cantari pe care le-ati spus si cantat cu placere asa e mai usor pt. alti parinti care au copii, ei afland de la voi ce va placut si asa pot sa invete si ei la randul lor pe copilasi pe care ii au  |
|
Deconectat |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6813. Postat la 11/01/2011 22:00 - 5226z0h5m |
|
|
Multumesc pentru apreciere sora viorica si pentru faptul ca ma incurajati sa postez mai departe,,  |
|
Deconectat |
6832. Postat la 12/01/2011 13:26 - 5225z8h39m |
|
|
rachel a scris:
As avea si eu o intrebare, de ce tot timpul copii sunt judecati dupa parinti?
de exemplu intr-o familie parintii nu ii incurajeaza pe copii si alte cele si pe urma copii cand au crescut si-au intemeiat si o familie si si-au dat seama de greselile parintilor si ei incearca sa nu faca acelasi lucru ca si parintii dar societatea(adica cei din jur, vecinii. rudenii ) mereu ii judeca, spunadu-le ca si ei o sa faca la fel ca si parintii.... DE CE? 
Deci sa le luam pe rand :sora rachel daca am inteles eu intrebarea bine te referi la copii care au ajuns la concluzia ca parintii lor au gresit si in fata lui Dumnezeu si in fata societati .fratele Corneliu scrie:
CorneliuS a scris:
. Tu dai îndurare până la al miilea neam de oameni, și pedepsești nelegiuirea părinților în sânul copiilor lor după ei. Tu ești Dumnezeul cel mare, cel puternic, al cărui Nume este Domnul oștirilor!
Scriptura vorbeste mult despre lucrul acesta,
El a făcut ce este rău înaintea Domnului, întocmai cum făcuseră părinții lui
Nu fiți ca părinții voștri și ca frații voștri, care au păcătuit împotriva Domnului
acuma ei dandu-si seama de greselile parintilor sau intors la Domnul si traiesc
avand legi ,porunci si randueli .
SI totusi ei sunt judecati in continuare si nu sunt lasati sa uite din ce mediu vin ....
Sora iti spun ca te vei intalni cu aceasta situatie in continuare dar tu sa nu judeci pt .ca este altul mai presus de oricine care stie si are autoritate de a judeca .
As mai avea de spus dar nu vreau sa fac OFF TOPIC pt ca nu-si are loc aici discutia:
aici vorbim despre copii si adolescenti eu numesc adolescenti copii trecuti de 16 ani
sora SZ ANI A SPUS LUCRURI INTERESANTE
nu cred ca un copil de 7 ani are ce sa cute la o pomana ,poate de exemplu sa dea bani pt.o coroana si atat explicandu-i ca asa si-a facut datoria de coleg.
Despre celalalt lucru cu gradinita eu la-s lasa sa i-a parte la activitatile scolare ....daca copii mici de la trei -patru ani sunt dusi de mici la adunare incurajati sa i-a parte cum pot ei cu un verset spus ,o cantare asa cum stiu se zidesc sufleteste caci simt ca fac parte dintr-o comunitate .
apoi poti sa discuti cu el si te asigur ca va intelege ,copii din ziua de azi sunt mult mai inteligenti decat eram noi cand eram ca si ei  
Nu stiu daca m-am facut inteleasa  |
|
Deconectat |
rachel (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6868. Postat la 13/01/2011 15:30 - 5224z6h35m |
|
|
Sz Ani a scris:
până unde poate să meargă permisivitatea părințiilor? .....Îl lași să participe la astfel de activități `până crește mare` ... sau îi explici ? Dacă este lăsat, credeți că va afecta pe viitor viața religioasă a copilului? Dacă îi explici, cum îi explici, având în vedere vârsta fragedă a copilului?
Chiar daca nu sunt parinte pentru ca inca nu sunt casatorita, dar spun asta din experienta parintilor mei, si din educatie pe care ei ne-au insuflat-o de mici, si nu cred ca este gresit ceea ce zic..
Un parinte trebuie sa decida ceea ce este bine pentru copilul lui, mai ales cand el este la o varsta atat de frageda 7 ani cand este perioada in care copilul pune tot felu de intrebari. Un parinte trebuie sa stie cand "sa lase garda jos" ca sa zic asa, si un copil trebuie sa lasa sa vada si partea buna si partea rea a lucrurilor ca pe urma el sa aleaga un de vrea sa traiasca, parinti mei au o vorba:
,,un copil il legi de un picior cu un ghem de ata, cum creste tot dai drumul incet incet si o lasi mai lejera iar daca vezi ca vrea s-o i-a intr-o directie gresita poti sa tragi ata inapoi , daca nu dai deloc la ata drumul sa fie un pic lejera , e stransa si cand va creste va trage de picior si o va rupe si atunci cum mai tragi de ata sa-l aduci inapoi "
   .. |
|
Deconectat |
7198. Postat la 22/01/2011 10:39 - 5215z11h27m |
|
|
Daca copilul este crescut intr-o familie crestina si este educat corect i se explica ce este bn si ce este rau si asa cum spune sora rachel de la o anumita varsta ii dai cate putina libertate e OK ,TREBUIE SA AVEM INCREDERE IN COPII NOSTRI SI SA LE ARATAM ACEST LUCRU   |
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7202. Postat la 22/01/2011 17:43 - 5215z4h23m |
|
|
În experienta mea de parinte care are un numar de anii ... si parca tot nu sunt multi mai am inca de invatat ...
Pot sa-ti spun urmatoarele sora SZANI cat traim pe acest suntem intr-o lupta continua pentru copii nostri ,daca nu avem incredintarea ca DUMNEZEU detine controlul asupra vietii copiilor nostri,vom sta intodeauna cu frica si vom fi stapaniti de ea ,noi nu putem vedea totul dar Domnul insa poate . |
|
Deconectat |
Sz Ani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7211. Postat la 22/01/2011 19:52 - 5215z2h14m |
|
|
Vă mulțumesc pentru răspunsuri, surorilor dragi ... zi de zi realizez tot mai mult ce responsabilitate mare este să fi părinte ... lucrând cu copiii din familii cu probleme, observând comportamentul acestora, realizez că în mâinile noastre Dumnezeu a lăsat posibilitatea de a contribui la formarea acestora cu ceva pozitiv sau negativ ... Dumnezeu să ne ajute să facem diferența ... |
|
Deconectat |
7491. Postat la 28/01/2011 19:33 - 5209z2h32m |
|
|
viorica a scris:
BUN acuma vreau sa va intreb ce putem sa facem sa invatam copii sa cante sa spuna poezi in adunarii,spun copii de la 3 la 15 ani am observat ca nu se pune accent pe un program cu copii in adunarii sa aiba si ei 15 minute un program ??
Revin cu aceasta intrebare fratele daniel a raspuns el ceva dar as fi vrut am multa initiativa ..chiar si din partea tinerilor  |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7498. Postat la 29/01/2011 07:30 - 5208z14h35m |
|
|
Nebunia este lipita de inima copilului; o face pe nebunul; nu trebue sa ai dam posibilitatea aceasta de a o face pe nebunul; aplicam NUIAUA corectiei ova deslipide el; corectezi copilul cu nuiaua corectiei; caci lovindul cu nuiaua ( la propriu si la figurat) ai scoti SUFLETUL din locuinta mortilor(prov 23 v14
nuiaua este invatatura care trebue sa o urmeze(prov 22 v6)
|
|
Deconectat |
Aurelia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7532. Postat la 29/01/2011 18:32 - 5208z3h33m |
|
|
Sora viorica a pus o intrebare buna .
La noi in adunare copii au timpul lor cand spun poezii si canta toti in fata sau pe rand cum sau pregatit ,am pus o poezie aici pe care fetele o spuneau cand erau mai micute la adunare se numeste SABATUL
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=19&thread_id=22 |
|
Deconectat |
7856. Postat la 02/02/2011 15:53 - 5204z6h12m |
|
|
Sora Aurelia se pare ca despre cresterea copiilor nu suntem interesate decat vreo doua mame ,vreo trei copii .... tatici doi .....dar cam slaba participarea ...,
o sa pun si eu ca si sora Aurelia un link cu cantecele pentru copii mai micuti
3- 9ani
Aici aveti cantece pentru copilasi
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=64&thread_id=23&pid=7855#post_7855 |
|
Deconectat |
ileana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7862. Postat la 02/02/2011 17:29 - 5204z4h36m |
|
|
Pace!Am urmărit ultimele discuții in legatura cu creșterea copilașiilor noștrii si vroiam sa spun și noi aici la Micula avem un program de 15 minute in care copii
îl lauda pe Dumnezeu prin cantari si poezii. |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7863. Postat la 02/02/2011 17:35 - 5204z4h31m |
|
|
Pace,Ileana!Ma bucur pentru copii din Micula si cred ca prin Programul de unitate nationala,activitatile cu copiii in cadrul bisericilor locale sa ia amploare.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
7897. Postat la 03/02/2011 14:45 - 5203z7h21m |
|
|
Sora Ileana ma bucur sa aud ca mai sunt adunari in care se da loc copiilor sa aiba si ei un program dar sa ne scrieti ce poezi si cantece au cantat copii si le-au placut sa stim sa-i invatam si pe ai nostri sa ne ajutam 
Sora Lucia noi pana acum nu am avut programul de unitare nationala ca sa avem un program pt copii ,daca pe noi ca si parinti nu ne intereseaza sa-i invatam pe copii poezii si cantari apoi nici programul ......nu poate
Sora am vazut ca domnul va binecuvantat cu copilasi mai multi as vrea sa ne impartasiti si noua ce canta cu drag ei sa invatam si noi |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7904. Postat la 03/02/2011 17:08 - 5203z4h57m |
|
|
Sora Viorica,ai dreptate,pana acum nu am avut un program de unitate la nivel national,insa dupa cum cred ca ai auzit,el s-a format si sunt implicati si Tineri Slujitori,care la nivel local pot organiza grupe de tineri ,care se pot ocupa de copii fratilor nostrii in adunari.La noi,de ceva anii copii sunt repartizati pe grupe,mare si mica,au program de studiu biblic,desen, jocuri si activitati in parc(vara).Apoi,de cateva luni copii studieaza chitara,canta la acest instrument,dar si cu gura,cantarile se aleg in functie de grupa si apoi in perioada sarbatorilor,canta cantari cu subiectul sarbatorilor,se scriu poeme in acest sens si se recita de la cel mai mic, la cel mai mare.Copii au in fiecare Sabat un program special dupa ora de rugaciune,dupa care ei se retrag cu educatorii,pentru studiul biblic.Copii mei mai mari se gasesc printre educatori,cele mici,11,14 ani ,sunt la grupa mare,canta si recita...dand SLAVA DOMNULUI.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
8341. Postat la 11/02/2011 17:48 - 5195z4h18m |
|
|
CITIND IN REVISTA BETEL AM GASIT URMATOARELE SCRISE
de ADI MURA
Cînd se naște un copil orizontul lui nu este prea larg. Fericirea lui e să aibă o mamă bună și suficient lapte.
Este fericit.
Cînd ajunge la doi ani, vrea în plus jucării
și un meniu diversificat. Are destul.
Cînd este de patru ani, la grădiniță, vrea
adidași de joacă și mașinuțe cu telecomandă,
fiindcă e băiat. Pare a fi suficient.
Cînd are șase ani, orizontul i se lărgește
și iși dorește un ghiozdan frumos și un penar plin.
Dacă le are, este mulțumit pînă le vede pe ale
celorlalți. E doar puțin morocănos că învățătoarea
lui nu e tînără și nici prea drăguță.
La opt ani știe să citească prețurile și nu
mai este mulțumit cu orice. Se gîndește că ar fi
mai fericit dacă era și el dintr-o familie ca cea a
colegului său de clasă, pe care-l invidiază puțin.
Pe la zece ani, vin nemulțumirile. Nu e
bună diriginta lui (așa zice și mama) sau, nu e
profesor adevărat, profesorul de mate ( apreciază
tata), că le dă prea multe teme copiilor. Ce-i drept,
copilului i-ar plăcea ora de sport, dacă ar avea și
el Nike în picioare. Nu e chiar nefericit pentru că
o înțelege pe mama când zice că deocamdată nu
se poate, pentru că ei sunt mai săraci.
La doisprezece ani încep mofturile. Nu
mai gătește mama ca altădată, o zice și tata.
Sandvișurile nu-i mai ajung. Vrea bani de buzunar,
că aproape toți din clasă au, numai el nu. Nu e
chiar nefericit, că are el unele subterfugii.
La paisprezece ani, constată stupefiat că
e singurul care are telefon celular fără Bluetooth
și camera lui, culmea, e VGA și de aceea nu-i ies
lui pozele așa de bine. Fericit ar fi dacă pe lîngă
un telefon tare, tata i-ar lua și lui un scuter, că s-a
plictisit să meargă tot cu tramvaiul la școală. Nu
contează că el nu știe dacă va lua examenele.
PARTEA A DOUA IN AL MESAJ CA SA NU FIE PREA LUNG
voi ce parere aveti este adevarat? |
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8353. Postat la 11/02/2011 22:30 - 5194z23h36m |
|
|
Sora Viorica ,
Un articol interesant și conținutul destul de adevărat. Probabil că se potrivește la cei mai mulți copii din zilele de astăzi, chiar și la ai noștri.
Dar ce să faci, asta e viața, copiii cum cresc, cresc și în pretenții și gândire, și care de care mai încrezători în ei însuși, fiind fără experiența vieții. De aceea trebuie ghidați cu dragoste și atenție de către noi, părinții.
Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune pentru a le da startul în viața și ai îndruma spre cărările care duc la viața veșnică.
Aștept și partea a doua a articolului .
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|