E,ma gandesc si eu.Oare ce zice Domnul cand noi,am vrea sa fim si cu El,dar sa avem si podoabele din lume!Ma alatur si eu celor ce au pus problema,din puncutul lui Dumnezeu de vedere!Parerea mea,cu privire la aceasta veregheta,este asa.Un barbat,sau o femeie care nu este stapana pe sine,va purta asa ceva.Un barbat care are privirea la Isus,aceasta 'sarma,'cu zice mosu Nica,nu face decat sal descalifice ca fiind un copil al lui Dumnezeu,la fel si cu o femeie.Cu respect
Recunosc ca sunt mai din topor, si cam tai cateodata, imi cer iertare de la unele persoane, sper sa fiu la fel ca Ap Petru, care in tinerete era plin de entuziasm, raspundea pripit, dar la final, la domolit Domnul, Domnul sa lucreze si la viata mea ca si la a lui Petru.
Desi nu sunt un adept al verighetei, merg pe considerentul ca cine este serios, poate fi si fara ea. Acum exista un DAR, adica dar daca ...
Am reintrat din nou aici, pentru ca mi-am adus aminte de o intamplare petrecuta de doi frati "ficiori", eram la o nunta, era o fata frumoasa, si eu ISPITA, il zadar pe un fecior si ii spun: mai uite ce fata frumoasa! Era o ospatara, care nu purta nici cercei, nici verigheta, ceea ce m-a facut sa cred ca este "crestina" . Si la mai multe insitente de ale mele, s-a dus ficiorul sa o intrebe daca e ocupata tare, la care ii raspunse ca da, e destul de ocupata. Venise dezamgit inspre mine, eram nedumerit ce a vorbit? Si imi spuse-se ca respectiva este maritata. Deci, sarma aceia , totusi, pentru un ficior, sau o ficioara cu bunul simt, este un semn destul de important. Va dati seama daca dansa ar fi avut un barbat lumesc, si un pic plecat de acasa, sa il fi vazut pe fratele "ficior" ca o intreaba, ar fi putut sa iasa cu scandal, ca "se da la ea"!? Mi-a parut rau de ce am putut face, asa ca si verigheta are locul ei aparte, numa ca unii au depasit modestia, si au fortat forma verighetei ca sa fie nu simbol al casatoriei, ci al bogatiei, in fine fiecare cum crede, si cu ce are ... !
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: O verighetă pocăită?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14888. Postat la 06/11/2011 07:07 - 4927z14h31m
O dimineață frumoasă plină de Pace.
Fratele Avram zicea în postarea: 14533. Postat la 04/10/2011
Frate Nica, cu bucluc intrebari mai pui smiley Domnul sa te binecuvinteze.
Problema e cand verigheta e pocaita si nevasta nu.
Dar daca nevasta e pocaita, mai conteaza cum e verigheta?
Frate Avrame, am conspectat delectândumă cu ce s-a făcut vorbire despre această verigetă și m-am oprit brusc la postarea care am redat-o mai sus, fiind și scurtă și cu tâlc, am început să fac inventar, sortând cu atenție, încet dar sigur, am intrat în ceață, la problema de mai jos: Problema e cand verigheta e pocaita si nevasta nu.
S.O.S. Ajutor, la întrebarea pusă de Avram!
Tot Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Evident, Lucia .Problema e ca intrebarea subiectului este una retorica, eu n-am facut nimic altceva decat sa continui in acelasi mod.
p.s- metalul nu poate fii decat intr-un singur fel, nevasta in doua.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Caci Dumnezeu le-a Creat atat pe una cat si pe cealalta , si numai una se poate indrepta , cealalta se topeste
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fiecare face cum crede de cuvinta pentru el.....nu verigheta tine casnicia....din punctul meu de vedere e doar un semn pentru cei dinafara
probabil la 40 de ani cu prunci dupa mine nu mai am nevoie de ea cand ies intre oameni......dar acum,,,
o femeie e mult mai expusa decat un barbat.....cu verigheta pe deget si am patit de cateva ori sa dau peaste "nesimtiti" (scuze), lumea e lume si e "prapadita"..cand e vb de asa ceva nu le pasa de nimic...incepand de la sefi, colegi de munca, de scoala etc....vb aceea "n-am ce pierde daca incerc"
cand o porti dintr-un duh de mandrie atunci e o problema verigheta
Deconectat
14977. Postat la 11/11/2011 21:16 - 4922z0h23m
Am multă Pace și vreau să o împărțesc cu voi !!!
Lisha, mi-ai dat o ideie nouă, sau iară am intrat la ceață? Da am ajuns și eu la părerea că dacă ești și frumoasă și tinerică, nui un capăt de lume, o sârmă pe deget, că de, când dă cu ochiu acel ne-sătul, de ...... de sârma cu pricina, fuge cât îl ține picioarele.
Dar când am pus spre discuție această sârmă, eram într-o adunare și spre surprinderea mea, cineva care are nepoți de douăzeci și ceva de ani, avea o verighetă de vre-o 6-7 mm. de lată, inscripționată cu nuștiu ce nume.
De cine o păzește pe bunicuța noastră sârma cu pricina?
Eu cred că pe lângă Pace trebui să mai fim și pocăiți, nu?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Fratilor am citit pe aici si am să-mi spun părerea ... cu totii sunteti ,,tari'' si-mi sunteti dragi si vă apreciez.
Dar am să vă scriu o povestioară si deabea astept să văd ce o să scrie mânutele domniei voastre.
Intr-o scoală de elevi din clasa generală au venit două tinere de la o fundatie ,,x''-consiliere spirituală, ca să discute cu adolescentii despre ,,abstinență''...ce interesantă a fost ziua respectivă, dar si de un real folos pentru câtiva tineri/tinere care au ales să spună,, Da!'' -pentru ,,abstinentă'' până la căsătorie.
Ca drept răsplată unii adolescenti ,au primit câte un inel din argint gravat pe el ,,A'' de la ,,abstinență''dar ,doar cei pe care i-au interesant ,,juruinta'' scrisă si semnată...deci nu s-a făcut nimic fară documente...cei scris pe alb rămâne scris.
Ce spuneti de aceasta ?
Cum vedeti fapta fundatiei respective in a interactiona cu ,,tinerii rebeli'' indiferent de religie sau apartentă de grup, denominal,rasial ,etc..?
Aici nu este vorba de o ,,verigheta pocătită'' sau de un inel-de fală ci mai degrabă de a tine sub control ..ceva ce pentru ,,unii'' nu poate fi tinut sub control si astfel se controlează situatia printr-un pact semnat.
Deci, toti acei tineri care au semnat o hârtie si au primit in schimb un ,,cadou cu un simbol'' care să le amintească tot timpul ,câtă vreme poartă inelul, de cea ce au semnat cu mânuta lor si anume :CASTITATEA până la căsătorie.
Ce este mai grav ,,inelul ''sau destrabălarea?
Vă multumesc pentru implicatie.
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21671. Postat la 16/02/2013 21:19 - 4459z0h19m
Cel ce apeleaza la verigheta, pentru o anume protectie fie tanar sau batran, nu are incredere in Dumnezeu, si chiar Il face incapabil de a purta de grija copiilor sai.
Daca Dumnezeu nu te poate feri de asemenea oameni, acea sarma nici vorba ca ar putea sa o faca.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
21672. Postat la 16/02/2013 22:26 - 4458z23h13m
Scumpa moșului soruță Lavinia, dacă nu te-aș cunoaște atât de bine și nu aș cunoaște sinceritatea ta, aș tinde să cred că ai făcut pact cu ...... sârma aia.
Trebuie să vă anunț, că votez cu ce a zis fratele Corneluț Sofronie, apoi vreau să să te întreb ceva Lavinia, dacă o femeie tânără, sau mai puțin tânără, măritată, nu este măritată toată?, mai are și părți vulnerabile pe care poate să le protejeze numai sărmana sârmă?
Cred că mai degrabă ar trebui inventată o sârmă care pe nedrept este botezată verighetă, să nu fie purtată pe deget, să fie purtată undeva prin creier.
Eu la anii mei am adunat destule vorbe cu tâlc de pe la muritori, dar asta voi pune pe punctul 2, primul este că, am văzut femei de toate vârstele care erau atât de serioase, dar tot odată atât de respectoase, încât chiar fustangii ziceau, nu am curaj, nici să schițez ceva, pentru că aș fi trecut în fața ei un gunoi, dar o problemă foarte mare, aceste femei nu aveau verighetă, acuma să nu credeți că este pădure fără uscături.
Acuma voi discuta despre cele cu verighetă, să știți că femeia este o jucărie frumoasă, care este lăsată pentru a fi și un ajutor potrivit, dar și când vii tu acasă năcăjit și nervos și te întâlnește , îți ea-să înainte jumătatea, uiți de toate și te simți descătușat, apoi acest ajutor când este îmbunătățit, mai cu un fard, mai cu o sprânceană jupuită, mai cu un breton-aș, mai cu un strugurel că de, să fie mai apetisantă, o dulceață, la toate astea, merge și un cerceluș, mai o verighetă/sârmă, mai un toc cui și încă știți voi câte se mai potrivesc.
Dar auziți ce noutate am auzit eu, vorbeau unii și ziceau; uite aia nu este măritată, de ce poartă verighetă?, unii ziceau; ca să nu se lege nimeni de ea, dar alții ziceau, verigheta de pe degetul ei strigă; poți și tu că nu este nici o problemă, pentru că practic acest sport și nu este pușcărie .....
Acuma să nu credeți că eu bag tot într-o oală și încă un lucru pe care eu îl cred din toată inima: Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește. Ps. 127.
Credeți că sârma aia poate păzi mai mult decât Domnul?
Nustiu de ce se straduiesc unii in acest subiect sa convinga pe poporul lui Dumnezeu sa semene cu alte popoare. Eu cand am intrat in acest popor, batranii nu purtau verighete, si dragostea le era curata fata de familie, fara a purta verigheta. Adica: " lasa lumea cum o fost!"
Probabil ca acea verigheta ar trebui pusa la decolteul pronuntat, ca sa stranga marginile anchiorului hainei. Si atunci va fi evidentiata verigheta in ochii patimasilor si nu ceea ce e dupa decolteu
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Da ,fratilor aveti dreptate ,insă ,să nu uităm ,că si cei despre care noi spunem că sunt de ,,afară'' ,,lumea cu ale ei..''caută cumva iesirea de sub robia care de cele mai multe ori le aduce suferintă si prin urmare aceste fundatii fac o muncă de voluntariat care să mai diminuieze ,dacă este cu putintă din tot răul care se face sub soare.
Fie că vrem, fie că nu vrem si nici nu ne place ce se intamplă, mai ales in rândul celor tineri, care la rândul lor nu au avut exemple in ,,nucleul ''numit tata si mama ,mai exact familia...să nu mai zic că acesti sărmani nu cunosc diferenta dintre bine si rău si prin urmare singura binecuvantare care este si pe care noi căutam să o cunoastem si să o primim .
Deci, asa se implineste un proverb,,de la lume adunate si inpoi la lume date''.
Frate Nica si bătrân cu experientă ,eu inteleg intrebarea si sunt pentru ,ca: sotia să fie maritată,, toată'' si să cunoască in adevar că cel care ii este sot, are drep de sot asupra ei si impreună au un angajament sfânt si sacru fără verighetă ,ci asa cum au fost creati ...multumeste răspunsul?
Acum este generata si o alta intrebare:
De ce tinerii/tinerele crestini s-ar uita la o tanara/un tinar [crestini si ei] ca sa-l "doreasca"? Nu mai functioneaza ghidarea sau conducerea Spiritului Sfint?
Dar, daca vrea cineva sa isi puna o verigheta [nu ca bijuterie, nu de mindrie, nu de frica], de ce nu?
In zile ca acestea in care traim se pot aplica texte ca "fiecare sa isi aiba sotia lui", iar altfel spus "fiecare sa isi aiba cu verigheta lui".
Nu cred ca este o fortare a textului, incercati sa ginditi altfel.
---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
looky a scris:
Dar, daca vrea cineva sa isi puna o verigheta [nu ca bijuterie, nu de mindrie, nu de frica], de ce nu?
In zile ca acestea in care traim se pot aplica texte ca "fiecare sa isi aiba sotia lui", iar altfel spus "fiecare sa isi aiba cu verigheta lui".
Nu cred ca este o fortare a textului, incercati sa ginditi altfel.
Stimate utilizator looky, problema verighetei se discută din punct de vedere teologic, deci nu putem gândi altfel doar așa cum este scris, de aceia s-a deschis acest subiect să vedem dacă purtatul verighetei este conform scripturi sau nu, deoarece sunt pasaje din biblie unde aceste metale prețioase sunt văzute de apostolul Pavel ca niște lucruri firești, ca un exemplu aș aduce în discuție acest pasaj din:
1 Petru Cap.3;3,4
3. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,
4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Mr. Dani. Cred ca abordarea mea este cel putin o incercare mai teologica decit sa dau un citat si sa nu il comentez.
Daca dumneata vezi in verigheta o "podoaba" atunci ai o problema de perceptie.
Verigheta simpla, asa cum era ideea, nu poate sa fie catalogata drept "podoaba". Cand o vezi in felul acesta inseamna ca ai o repulsie fata de obiect si nu fata dunei grupari care estee cee ce reprezinta el.
Scuze! Fiecare trebuie sa aiba opinii, eventual mai mult sau mai putin argumentate, dar cand este vorba de chestiuni secundare si relative, nu este bine sa facem un steag din aceasta.
Nu trebuie sa tratam efectele [daca poate sa fie vorba de efecte in acest caz], ci trebuie mers la cauza. Daca este ceva rau la baza lucrurilor [de ex. verigheta] atunci jos cu ea!
Dar, daca acest lucru este relativ, de ce sa incercam sa le aplicam tuturor reteta noastra?
Apropos, eu doar mi-a exprimat opinia, nu oblig pe nimeni sa o ia ca atare si respect parerea celorlalti, atit timp cit nu se abordeaza problema in mod subiectiv.
P.S.: sunt dintr-o grupare in care se propaga acelasi mod ingust de abordare a problemei verighetei, dar traim in pace si asa.
Har si pace!
---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21698. Postat la 18/02/2013 18:06 - 4457z3h32m
looky a scris:
P.S.: sunt dintr-o grupare in care se propaga acelasi mod ingust de abordare a problemei verighetei, dar traim in pace si asa.
Nu stiu cum vad altii problema, dar mie nu mi se pare aici deloc un mod ingust de abordare a problemei verigheta, deoarece, aici se discuta avantajele si dezavantajele purtarii verighetei din toate punctele de vedere, intr-un mod foarte vast.
Ne intereseaza, care scopul celor ce o poarta si a celor ce nu o poarta.
Eu sunt casatorit si nu port verigheta, pentru ca nu-i vad rostul in casnicie, mi se pare un obicei pagan si nu am gasit alta explicatie pana acum din partea celor ce o poarta decat acea de protectie impotriva adulterului, care din punctul meu de vedere nu e fondata.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21699. Postat la 18/02/2013 18:41 - 4457z2h58m
Verigheta pocăită, nepocăită, de aur sau platină, a purta sau nu , e principiu de mântuire?
Azi inelul , maine cercelul si dai sa meargă inainte ca doar nu-i pacat nu? , Fratele Dani a punctat foarte bine această situatie , ce este scris este Scris ce afirmam noi peste sunt niste pareri defapt (nimicuri) vorbe in vant , să nu uitam că vom fii judecati după Cuvantul care este scris in Evanghelia Vesnică, poi dacă este asa spun si eu ca Apostolul Pavel in Filipeni 3.8 , a-mi aduc aminte de o vorbă a Apostolului Iacov că celui cu inel i se dă cinste , dar saracului si celui îmbrăcat prost i se spune sa stea în picioare ,sincer vorbind aleg varianta 2 smerit si in ascultare de Domnul.
Cand eram orb puneam si eu doua inele pe degete si lanț la gat dar acu ma uit la ele ca la niște gunoaie , poate într-o zi ma vor ajuta sa fac un bine .
Degeaba am zece inele pe degete si preacurvesc , mai bine fară ele dar credincios si cu frică de Sfantul Lui Israel .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!