Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Logodna tinerilor creștini
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
186. Postat la 18/09/2009 22:33 - 5706z0h0m
Haideti sa incercam sa revenim la subiect ca mi se pare ca incepem sa deraiem de pe traiectoria propusa...

Cat vi s-ar parea normal sa tina o logodna, si de ce atata? Aproape ca mai mult m-ar interesa acel "de ce " :-)

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
187. Postat la 18/09/2009 22:33 - 5706z0h0m
Mai aurele C, logodna o dura cat o dura, numa sa nu fie, timpul, cat este al logodnicei lui Hristos, asa vreo 2000 de ani. :-D
Aurelc
188. Postat la 18/09/2009 22:34 - 5705z23h59m
Poi, nici chiar asa, dar daca iti dau niste exemple din antichitate, o sa vezi ca nu prea dura putin o logodna... In schimb acolo lipsea adesea perioada prieteniei.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
monica
189. Postat la 18/09/2009 22:37 - 5705z23h56m
Eu cred ca o logodna e normal sa dureze cel mult doua saptamani...o luna fiindca daca va dura mai mult sigur vor aparea certuri care nu se vor putea evita prea usor iar asta nu duce decat la despartire. A doua varianta este ca partenerii vor sa locuiasca impreuna iar acesta este un pacat foarte mare. Deci aceasta este parerea mea!!
Aurelc
190. Postat la 18/09/2009 22:37 - 5705z23h55m
Ei, la ce fel de certuri te referi acolo Monica ? Pana la urma persoanele astea ar cam trebui sa traiasca de la casatorie incolo o viata intreaga impreuna... Daca de la bun inceput nu se pot impaca, mai pe urma cred ca vor avea probleme serioase, odata cu trecerea anilor. Acum e clar, tot cu trecerea anilor se mai maturizeaza unii..dar cine a zis vorba asta intelept a mai putut fi: "imbatranirea e inevitabila pe cand maturizarea e optionala "
Oricum sunt o infinitate de situatii ca sa poti trage o concluzie referitor la durata unei logodne, si dupa ce s-ar stabili o regula, vor fi tot felul de exceptii la acea regula...

Eu cred ca durata logodnei tine de gradul de maturitate al celor doi in primul rand.. Atunci cand situatia financiara nu le permite inca sa faca o nunta, sau unul din ei mai are de terminat cine stie ce studii, sau poate unul dintre ei e plecat pe o perioada mai mare de timp undeva (cu serviciul sau la armata pt cei care o fac, sau tot felul de asemenea cazuri) daca intervine vre-un caz de boala, sau deces in familia vreunuia dintre ei sau,( si asta chiar ca nu in ultimul rand trebuie spusa! ) unul dintre ei este inca prea tanar ca varsta pentru o casatorie, dar relatia dintre ei se vrea sa fie una stbila si in toata curatia, etc... In toate aceste cazuri, si in multe altele durata unei logodne poate depasi linistit acea luna sau doua ca nu e nici o problema . Totul e ca cei in cauza sa fie constienti si suficient de responsabili asupra deciziei pe care o iau, pentru ca asa cum aminteam mai la inceput, conform bibliei, o logodna nu are voie sa fie rupta decat in cazuri extreme ( de pacat de exemplu) ! Logodna e un legamant intre cei doi la care iau parte mai multi sau mai putini martori fizici..dar de care DUMNEZEU tine cont !!! Si in consecinta e nevoie de seriozitate deosebita cand se incheie un astfel de legamant. Avem exemplul lui Iosif si al Mariei inca odata.
Spune de exemplu ce te-ar face sa crezi ca o logodna de durata mai lunga ar strica mai mult lucrurile decat le-ar face mai bune ? Putem invata cu totii si da sfaturi ca nu e pe bani !

monica
191. Postat la 18/09/2009 22:40 - 5705z23h53m

Da, dupa cum am citit ce ai postat tu nu vad nimic rau intr-o logodna de lunga durata dar tot ma gandesc ca sunt unii tineri care au o logodna intr-un timp mai lung 1 luna 2,3, 1 an si la putin timp dupa casatorie se despart si de asta zic ca logodna sa dureze mai putin iar daca nu merge atunci s-o lase balta ca asta e..........
Aurelc
192. Postat la 18/09/2009 22:40 - 5705z23h53m
Am inteles acum cat de cat ideea ce voiai sa ne-o impartasesti:-) Totusi sunt tentat mai mult sa cred ca asemenea oameni ajung sa se desparta datorita nepotrivirilor majore dintre ei, sau din lipsa de sinceritate a unuia fata de altul in acea perioada de prietenie si logodna, de dinainte de casatorie... Atunci cand abia dupa oficierea casatoriei, incep sa se spuna anumite aspecte ascunse sau rusinoase din viata unuia dintre ei...

Stii, vorbeam cateodata cu colegii de la serviciu in pauzele de masa, de diferite subiecte, si ce as putea posta aici referitor la aceasta tema este faptul ca ajungând de cateva ori sa vorbim despre despartiri în casatorie mi-au spus ca aici (rata divorturior este de eprox 50% !! ) , cuplurile care au fost ani de zile "prieteni" si apoi concubini ajung sa se desparta adesea tocmai din cauza ca membrii acestora nu sunt crescuti si educati intr-un mediu si o cultura a casatoriilor cu principii, cu reguli, cu obligatii, drepturi si indatoriri. Plus ca dupa casatorie, intervine factorul legal al impartirii averii intre cei doi daca se despart pe cand daca sunt doar concubini la despartire ramane fiecare cam cu ce a avut initial. Deci pentru asemenea oameni, faptul ca sunt impreuna ani de zile, e un lucru care ar putea fi privit sa zicem asa ca si o cununie, dar nu-i ajuta la nimic, nu datorita perioadei de timp de cand se cunosc, ci datorita principiilor rele si nesanatoase de care sunt condusi , si a lipsei de responsabilitate pe care vrand-nevrand o cere o viata de familie.

abdon
193. Postat la 18/09/2009 22:40 - 5705z23h53m
Si cum este cu sarutul in timpul logodnei? :-D
Aurelc
194. Postat la 18/09/2009 22:41 - 5705z23h52m
Mă gândesc că te referi la sărutul dintre logodnici, nu? Deci, din prisma în care văd eu logodna, aceea că tinerii logodiți își dau cuvântul că se vor căsători împreună, și deci, conform cuvântului dat ei sunt datori să se căsătorească, înseamnă că nu vor păcătui sărutându-se. Eu înțeleg că Biblia interzice legăturile intime înainte ca cei doi să primească binecuvântarea și de a fi declarați un singur trup; pentru că asta s-ar numi păcatul curviei, dar de sărutat și de umblat împreună de mână, nu cred că se mai poate pune problema, pentru ca cei doi au stabilit deja în fața părinților și uneori chiar și într-un cerc de prieteni destul de extins că vor fi unul pentru altul.

ady
195. Postat la 18/09/2009 22:42 - 5705z23h51m
Mie mi sa parut la prima vedere ca nu ar fi nimik si sar putea saruta ........dar am stat si mam tot gandit la chestea asta ...........si sti cum o vad eu ...........ca si cum teai juca cu focu pe ultima suta de metri.......ai toate sansele sa te arzi ........ 8-) .....e parerea mea........
196. Postat la 18/09/2009 22:44 - 5705z23h49m
Am citit asa in mare toate raspunsurile in legatura cu logodna as vrea sa ma lamuresc cu cateva puncte 1 miar placea sa stiu o definitie complecta a cuvantului LOGODNA 2 as vrea sa stiu pe ce va bazati cand spuneti ca a fi logodit este doar atunci cand sunt si parintii de fata (raspunsul laurei )sau in alt caz am citit ca atunci cand sunt si parintii de acord................cu punctul 2 eu nu prea inclin in aceasta directie sunt multe cazuri care nu se incadreaza in tiparul cunoscut si atunci cei 2 tineri trebuie sa se casatoreasca fara acordul parintilor ce sa faca daca parintii nu sunt de acord nu se mai logodesc ?nu se mai casatoresc ?Nu sunt de acord cu aceasta parere
Aurelc
197. Postat la 18/09/2009 22:49 - 5705z23h44m
Nadide, nu stiu cam ce fel de definitie completa a cuvantului logodna te-ar interesa. Uite ce scrie in dex despre logodna:
Citat:
DEX Logodne f. Ceremonie prin care un tanar si o tanara se angajeaza solemn sa se casatoreasca, adesea facand schimb verighete intre ei. 2. promisiune solemna , facuta de logodnici. 3. petrecere organizată cu acest prilej. 4. perioada cuprinsa intre aceasta ceremonie si nunta.

Cat despre parerea ta in legatura cu implicarea parintilor , eu nu pot sa subscriu la ce ai zis tu.. Din cate am vazut prin Biblie, la casatoriile amintite pe acolo, parintii au jucat un rol aproape decisiv as spune eu, in sensul ca atunci cand au fost deacord cu casatoria celor doi, si Dumnezeu a binecuvantat tanara pereche. Iar atunci cand parintii nu si-au dat acordul, ca si in cadrul lui Samson, s-a cam sfarsit cu un dezastru. Si nu e neaparat sa moara cineva fizic, ca si la Samson; o despartire in casatorie este deja un dezastru destul de mare. Dumnezeu uraste despartirea in casatorie...
Citat:
VDC Maleahi 2:16 rCăci Eu urăsc despărțirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel

Nadide
198. Postat la 18/09/2009 22:50 - 5705z23h43m
O intrebare pt aurelc daca tu ai avea o prietena si parintii tai nu ar fi de acord cu ea tu ce ai face?teai desparti de ea sau ai merge mai departe ?tinand cont ca va iubiti si este in domnul numai ca nu ar fi parintii de acord ai inceta sa o mai iubesti ?
Aurelc
199. Postat la 18/09/2009 22:52 - 5705z23h41m
Nadide, o sa incerc sa-ti raspund la intrebare la topicul "Prietenie" daca despre asta e intrebarea. ;-)

Pedro V
1575. Postat la 17/11/2009 14:14 - 5646z7h19m
Daca casatoria sta intr-un inel ,verigheta ii vai si amar!!!

cred ca sunt mai mult din lume obiceiurile cu inele,verighete etc,chiar daca avem exemplu caci erau logoditi Iosif cu Maria!

Cauta mai intai pe Domnul si nu vei da gres in casatorie!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
emanolake
1716. Postat la 10/12/2009 18:31 - 5623z3h2m
smileyMai fratilor Logodna asta e o mare problema in viata unui crestin, de ce spun asta? Oare avem noi credinta incat sa se poate inperechea doua persoane cum erau pe timpurile parintilor nostri ca erau saraci si nu priveau la situatia materiala ci la spirituala care se luau si nu mai stateau ei ca sa vada daca se potrivesc sau nu, si in zilele de astazi trebuie sa stai bine cu materialu ca daca nu ai nimica nici nu te priveste nimenea.smiley
avodah
1720. Postat la 11/12/2009 05:41 - 5622z15h52m
Fratilor eu unul sunt de acord cu Aurelec ,exeptie la partea cu sarutul.
Nu am inteles exact daca Ovi s-a referit la sarut asa cum intalnim la Iacov cu Rahela in Gen 29: 11
Apoi Iacov a sarutat pe Rahela , si a inceput sa planga tare.

sau la sarutul mai intim care il gasim prin Cantarea Cantarilor , care vedem chiar acolo ca duce dincolo de barjul ramaneri in sfintire si pastrarea curatiei .
Sarutul intim deseori duce la starnirea dragostei inaite de vremea ei, care ar fi momentul consumari actului casatoriei,cand acei doi devin un trup.
Referitor la cele spuse de manolake:
Asi vrea sa imi adaug si eu parerea> Eu cred ca asa cum pe vremuri il gasim pe Yahuwah implicat in acest subiect-logodna , casatorie , eu cred ca si in ziua de azi , daca am alege sa postim si sa ne rugam pentru ca El sa ne scoata in cale persoana potrivita, am avea mult mai binecuvatat succes.
Fratilor pentru El situatia materiala nu conteaza, si El ar aduce persoana care ni s-ar potrivi in calea noastra chiar daca situatia noastra materiala la acel moment lasa de dorit. El poate sa arate celilate persoane care ar fi voia Lui si acea persoana sa ajunga sa vada doar partea spirrituala a acelei conectii.
Concluzia : si in ziua de azi se poate sa iti gasesti acea jumatate a ta, chiar daca situatia materiala s-ar parea sa fie o problema, prin El se poate ca acea problema sa nu para deloc a fi.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Dani
3223. Postat la 15/05/2010 11:11 - 5467z11h22m
Am văzut multe logodne la noi creștini și sau destrămat așa cum sau legat, bine-înțeles depinde ce fel de logodne se leagă, deoarece multe logodne sunt din interes atunci cum putem vedea o astfel de logodnă un lucru pozitiv, cam așa a m văzut până în prezent că se leagă multe logodne. Deci logodna pentru mine nu este un lucru atât de important, ci sinceritatea față de Dumnezeu și de persoana cu care cred că pot avea o viață fericită și binecuvântată.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Aurelc
3243. Postat la 17/05/2010 17:22 - 5465z5h11m
Pedro V a scris:
daca casatoria sta intr-un inel ,verigheta ii vai si amar!!!

cred ca sunt mai mult din lume obiceiurile cu inele,verighete etc,chiar daca avem exemplu caci erau logoditi Iosif cu Maria!

cauta mai intai pe Domnul si nu vei da gres in casatorie!
Pedro, cred că cunoști și tu zicala "Dumnezeu îți dă, dar nu-ți pune și în traistă!" smiley

Ce voiam să zic e că El ne dă principii după care să alegem cu cine să ne căsătorim, și după care să știm cum să ne trăim viața dacă vrem să avem parte de binecuvântare. Dar El nu obișnuiește să ia o fată și să i-o pună băiatului în brațe spunându-i " ia-o, asta-i a ta"... Primul om a primit un asemenea cadou și cred că ne amintim cu toții care i-a fost reacția când s-a văzut vinovat:
Citat VDC:Geneza 3:12  Omul a răspuns: "Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom și am mâncat."
Deci, de ales ar trebui să alegi singur cu capul tău dar condus de principii Biblice pe care le-a dat Domnul. Și dacă ai credință suficientă și-I mai ceri călăuzirea printr-un semn e bine, dar asta nu e regulă. - părerea mea, desigur.

lisha
3253. Postat la 20/05/2010 08:37 - 5462z13h56m
Este o vorba "capu' face capu' trage" smiley smiley)

Tu faci tu tragi macar nu ai pe cine da vina....taci si rabzi si daca esti istet faci tot ce-ti sta in putere sa merga mai bine smiley
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163933 vizite unice Powered by PHP-Fusion