Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Grade de rudenie interzise la căsătorie
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2175. Postat la 11/02/2010 12:49 - 5560z8h51m
Sora Inedelea nu as vrea sa zic ceva rau dar cei in Deutronom 25/5, aicia sar referi la samanta din Israel acolo era o lege pe care capul familiei sau din ce trib era sa duca numele mai depart si sa nu se stearga, aveau nume importante ca capeteni in Israel e bine cercetat subiectul pentru a cunoaste mai bine despre ce e vorba. Legea ne invata destul de clar sa nu privim goleciunea a nimanui care ne dovedeste clar ca nu avem voie sa ne atingem doar in cazului care esti casatorit ( sotul sau sotia sa fie inpreuna)..
vioshony
7227. Postat la 23/01/2011 10:28 - 5214z11h12m
Va rog sa-mi spuneti :ce grad de rudenie era intre isaac si rebeca?
costy
7229. Postat la 23/01/2011 10:47 - 5214z10h53m
Geneza 24:15 Nu sfârșise el încă de vorbit, și-a ieșit, cu vadra pe umăr, Rebeca, fata lui Betuel, fiul Milcăi, nevasta lui Nahor, fratele lui Avraam.
Cred ca erau verisori de al 2 sau 3 dupa Tata adica AVRAAMsmiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
vioshony
7248. Postat la 23/01/2011 14:52 - 5214z6h48m
Poate gresesc, dar eu cred ca erau veri primari
gershom
7255. Postat la 23/01/2011 16:22 - 5214z5h18m
vioshony a scris:
poate gresesc, dar eu cred ca erau veri primari

Gradul de rudenie dintre Isac si Rebeca nu cred că e de veri primari. Ea este rudenie de gradul 2.

Terah a avut trei fii: Haran, Nahor, și Avram.
Haran a avut pe Lot și Milca
Nahor s-a căsătorit cu Milca (fiica lui Haran) și l-a avut pe Betuel. Betuel a avut pe Laban și Rebeca. Avram a avut pe Ismael și Isac.

Deci căsătoria dintre Isac și Rebeca (fata vărului lui primar, Betuel) ar fi de gradul doi.

Cred că am reușit să vă încurc un picsmileysmiley dar dacă faci o schița cu numele lor atunci poți vedea mai bine.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
vioshony
7271. Postat la 23/01/2011 20:02 - 5214z1h38m
În cazul asta ii mai grozav!!!!
Intrebare:ce grad de rudenie era intre nahor si milca?
parca nu imi vine sa cred!!!
fullban10
7280. Postat la 23/01/2011 20:59 - 5214z0h41m
Am sa caut in Biblie unde scrie ca s-au dat legi bune si legi rele. Dintre cele rele erau si cartea de despartire, sotii mai multe si casatorii intre frati etc.
Au trecut pe sub toiag.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
vioshony
7285. Postat la 23/01/2011 21:16 - 5214z0h24m
costy a scris:
Geneza 24:15 Nu sfârșise el încă de vorbit, și-a ieșit, cu vadra pe umăr, Rebeca, fata lui Betuel, fiul Milcăi, nevasta lui Nahor, fratele lui Avraam.
Apropo : spune-mi te rog ce grad de rudenie era intre nahor si milca
costy
7286. Postat la 23/01/2011 21:29 - 5214z0h11m
vioshony a scris:
costy a scris:

Ajutama tu draga frate daca stii

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
vioshony
7290. Postat la 23/01/2011 21:34 - 5214z0h5m
costy a scris:
vioshony a scris:
costy a scris:

Ajutama tu draga frate daca stii
Citeste te rog mai sus afirmatia lui gershom.Daca afirmatia lui este adevarata atunci milca a fost nepoata lui nahor.Asta chiar ca n-am stiut
costy
7292. Postat la 23/01/2011 21:41 - 5213z23h58m
Îti spun eu erau verisori de 2-leasmiley

vioshony
7299. Postat la 24/01/2011 05:26 - 5213z16h14m
costy a scris:
Ati spun eu erau verisori de 2-leasmiley
Scuza-ma ,dar vad ca voi faceti niste afirmatii fara fundament biblic.
poate asa sunt eu - mai riguros
Pacea Domnului Isus
Aurelc
7305. Postat la 24/01/2011 08:27 - 5213z13h13m
Off topic: Vioshony și ceilalți care procedați la fel, ca moderator v-aș ruga să nu citați postarea de deasupra dacă este așa de scurtă și vă referiți direct la ea. E clar că la ea vă referiți, nu are sens s-o citați. Ajunge să apăsați butonul ,,Răspunde la subiect,, și postarea ce-o scrieți va ajunge sub cea precedentă.

Well, revenind... Așa cum am scris în prim apostare a acestui subiect, atâta vreme cât oamenii care l-au urmat pe Dumnezeu au fost puțini, și de obicei dintr-o singură spiță de neam, Dumnezeu le-a permis să se căsătorească într-un cadru mai familiar. Recapitulând am putea spune următoarele...
- Copii lui Adam și Eva s-au căsătorit între ei
- Urmașii lor, cel puțin următoarea generație deasemenea n-au avut multe alte posibilități.
- Avraam, a luat-o pe Sarai de soție , care-i era soră vitregă smiley
- Nahor și Milca erau verișori primari
- Isaac s-a căsătorit cu fiica verișorului său...

Și exemple ar mai fi, dar a venit vremea când Domnul și-a format deja un popor și din acea vreme, când le-a vestit Legea și a restricționat rudeniile de sânge ca fiind interzise la căsătorie. Deci Avraam după legea de pe Sinai n-ar mai fi avut dreptul să se căsătorească cu Sarai. Problema spinoasă rămâne încă relația dintre verișorii primari, care nu sunt interziși în mod cert de lege și cum spunea Lică, în cercurile evreiești sunt încă încurajați să se căsătorească pentru a păstra seminția comună.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
costy
7307. Postat la 24/01/2011 09:02 - 5213z12h38m

Deci hai sa vedem , sa lamurim problema ca sa nu se mai zica ,,scuza-ma ,dar vad ca voi faceti niste afirmatii fara fundament biblic.
poate asa sunt eu - mai riguros''

Draga frate (Rebeca este fica lu Betuel) Betuel este tatal lu rebeca pana aici este inteles nu ?Acum sa vedem cine este Tatal lui Betuel--- din text vedem ca Tatal lui este Nahor acesta fiind frate cu AVRAAM. Acum Rebeca nu este nepoata lu Nahor eu zc ca da .Acum Isac cu rebeca nu sunt oare verisori de 2-lea smiley.Deci Isac este verisor primar cu Betuel iar Nahor ai este Unchi smiley

vioshony
7313. Postat la 24/01/2011 12:53 - 5213z8h47m
Asa sa fie!
De fapt ii mai putin important care cu cine au fost neamuri ,si ce fel de neamuri.
parerea mea este ca vorbim de lucruri marunte in timp ce lucrurile cu adevarat importante le scapam printre degete.
Cu stima
gershom
7321. Postat la 24/01/2011 17:22 - 5213z4h18m
Frate vioshony,

Așa este cum ai spus, nu are importanță cine a fost neam cu cine, căci în acele vremuri era îngăduit căsătoria între neamuri, așa cum a spus in rezumat și un frate mai sus.
Și da, acestea sunt lucruri mărunte, cum ai zis, iar noi trebuie să ne preocupăm mai mult de cele importante.

Totuși, noi ți-am răspuns (respectuos) la întrebările tale, căci tu le-ai pus.smiley...chiar dacă sunt lucruri mărunte.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Aurelc
7325. Postat la 24/01/2011 18:17 - 5213z3h23m
Fraților, ușurel vă rog, nu săriți de la subiect, în special Avram. Chiar dacă aveți ceva de completat la postarea de mai sus, încercați să nu postați total off-topic ci să scrieți și ceva care să continue discuția pentru că dacă e doar off-topic va fi șters, pe motiv că asemenea postări îl determină pe următorul să le continue... Regulamentul e pentru toți la fel

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
7327. Postat la 24/01/2011 18:47 - 5213z2h53m
Trag o concluzie din si dupa ideile unora, vorbind si despre Hristos, cel care a anulat Legile VT, poti sa o iei si pe sora ta, de nevasta, ca treaba cu verisorii e maruntis , wow, si legile pomenite sunt din VT, ce ma prapadesc de ras. Ce le mai trece orin cap la unii, dar ideea este ca si Ap Pavel, spune despre neamuri (apropo de Statul Roman, cat si alte state ), ca ele, neamurile, din fire fac o lege, dar nu o condamna ( Pavel ) ca a fi rea, ca si in ea gasim lucruri bune, ca de pilda interzicerea casatoriei cu verisori, intre verisori, daca s-a constat ca iasa copii, sau oameni cu handicap, ce sa mai fortam lucrurile ..., ramane ca rudele "spirituale", ele se pot casatorii, frate cu sora in Domnul, adica un pocait cu o pocaita.
vioshony
7337. Postat la 24/01/2011 21:16 - 5213z0h23m
Fara cuvinte!!!
Lavi
24508. Postat la 31/08/2013 15:53 - 4263z6h46m
Sper sa primesc si eu un raspuns,la acest subiect.
Cunosc o familie, a caror copii ( baiat si fata) au devenit cumnati intre ei,deoarece, si-au luat fiecare din aceiasi familie perechea,mai exact, din alta familie alti doi frati (baiat si fata),care si ei la randul lor au devenit cumnati intre ei.
Deci, ca sa fie mai clar, cuscrii (parintii celor patru) au devenit cuscrii la dublu,deci de doua ori ...-o data pentru baiat si a doua oara pentru fata,si vice versa.
Cred ca m-am facut inteleasa... daca nu, mai explic o data.
Este biblic?

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163987 vizite unice Powered by PHP-Fusion