Un articol cu continut adevarat va dau dreptate fr. Gershom , tinand cont de vremurile in care traim ne dam seama ca noua ca si parinti ne este de multe ori greu ,
dar lor care sunt mici si trebuie multa munca de lamurire si ghidati cu intelepciune si sa ne rugam ca Domnul sa ne ghideze si pe noi si sa ne de-a indelunga rabdare sa le aratam lucrurile care intradevar conteaza in viata .
CITIND IN REVISTA BETEL AM GASIT URMATOARELE SCRISE
de ADI MURA
Cînd se naște un copil orizontul lui nu este prea larg. Fericirea lui e să aibă o mamă bună și suficient lapte.
Este fericit.....
....PARTEA A DOUA IN AL MESAJ CA SA NU FIE PREA LUNG
Sora Viorica, așteptăm și a doua parte a articolului despre evoluția comportamentului copilului. Prima parte a fost foarte interesantă.
Mulțumim anticipat.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
FR. Gershom ma bucur ca ai amintit de partea a doua a articolului , am asteptat sa vad cati dintre cei ce intra pe forum îi intereseaza acest subiect
articolul e lung si ce urmeaza depeseste varsta copiilor ,dar tinand cont ca si noi suntem copii cred ca am sa trimit articolul tot la frati sa-l posteze pe forum la articole
La șaisprezece ani, toate îl enervează
pe băiatul tatii, dar mai ales că nu are și el măcaro placă video performantă, la calculatorul lui
Pentium 4, de doar 1,8 Ghz. Nu că prietenii îl
subestimează, dar nu poate juca și el un joc mai
ca lumea pe Net. La optsprezece ani, nu înțelege de ce
babacur17; nu-l lasă să fumeze (tot o face el pe
ascuns). N-a luat bacur17;, fiindcă anul acesta a fost
cel mai greu. Dar la vară, după ce vine de la mare,
se va pune cu burta pe carte și o să le arate el.
Nu-i chiar nefericit, fiindcă tocmai s-a îndrăgostit. La douăzeci de ani, îi trece prin cap să
se însoare, mai mult ca să-i demonstreze tatălui
său că e bărbat adevărat și nu pierde-vară, n-o
face, că tocmai s-a angajat și nu are bani sau nu
se știe cum l-au primit și pe el la facultate și pînă
n-o termină, nu poate fi vorba de așa ceva. Nu se
crede nefericit, că doar are viitorul în față. La treizeci de ani, e deja însurat de cîțiva
ani buni, că s-a săturat de burlăcie. Vrea să fie și
el om la casa lui. Dar casă încă n-are, căci sunt
vremuri grele, dar nu se lasă el la alții. În doi, trei
ani, se va căpătui el cumva. Vrea un serviciu mai
bine plătit să poată să ia un credit mai consistent de
la bancă, ori de ce nu, va pleca în lumea largă să-și
găsească rostul. Copii nu are decît unul, că știe el
ce pretenții sunt în ziua de azi și nu trebuie să faci
mai mulți decît poți crește (învățătură demonică).
Va fi fericit în curând, e doar o chestie de timp. La patruzeci de ani, are casă și doi
copii, că nevasta a vrut să aibă și ea o fată. Îi
crește pe amândoi și nu îi este foarte greu, dar
nu prea se mai înțelege cu nevasta, de parcă nu
mai trag la aceeași căruță. Prietenii l-au sfătuit să
divorțeze, dar el n-o face încă. Nu înțelege exact
ce înseamnă fericirea, dar este în căutare.
DANY CRESTINUL a scris:
[color=blue]Viorica a scris;
BUN acuma vreau sa va intreb ce putem sa facem sa invatam copii sa cante sa spuna poezi in adunarii,spun copii de la 3 la 15 ani am observat ca nu se pune accent pe un program cu copii in adunarii sa aiba si ei 15 minute un program ??
Este adevarat la noi in Biserici nu prea se aloca un timp si copiilor ,dar sunt unele adunari din tara unde aloca timp si tinerilor si copiilor,dar avem in plan pe viitor sa promovam acest demers in toate bisericile din tara.
Multa Pace Frate Daniel ,planul acesta.... sa fie promovat numaidecat in toate adunarile din tara este o idee geniala!!
Sa fie un timp acordat pentru cei mici , ei de multe ori inteleg anumite principii biblice intr-un fel aparte ,au nevoie de o sfatuire mai pe intelesul lor sai spun ,,predica pentru micuti '' ,sa fie ceva cu totul deosebit ,ceva care sa le acapareze atentia ,ei au nevoie de acest lucru.
Noi cei mari vedem lucrurile altfel referitor la studiile biblice ,dar sa ne gandim si la iei .
Veniti cu opinii benefice pentru cei mici ,indrazniti este un plan extraordinar de bun ...copii nostri de azi ,slujitorii plini de zel de maine.
Deconectat
RE: Cresterea copiilor
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14146. Postat la 22/09/2011 18:05 - 4972z5h5m
În biserica mea acest aspect este foarte bine pus la punct. N-am avut ocazia să învăț la lădița cu nisip, genesa, să invăț despre David sau Daniel, dar am rămas surprinsă când oameni maturi, azi predicatori, dau mărturie despre cum au înțeles ei Biblia acolo la lădița cu nisip. Acolo, încă de la doi ani, ei învață să nu deranjeze serviciile divine, să nu alerge prin adunare și să repete ce au învățat venind la amvon, în fața oamenilor mari. Gândiți-vă că acești micuți vor vorbi la amvon, cândva.
Scumpa mea sora in Domnul Isus, se vede ca esti mama si te preocupa starea lor spirituala.
Inca de la inceput planul lui Dumnezeu a fost sa umple de oameni pamantul , in sensul acesta El a instituit familia ca pe o scoala fundamentala de educatie spirituala.
Cum se spune:,,Pocainta pleaca de acasa!"
Insa aceasta scoala este o scoala primara in care copii nostrii primesc primele lectii de IUBIRE pentru Dumnezeu ,explicandu-le ca de fapt acest lucru se oglindeste in ascultarea de El.
Familia este primul loc in care se pun in practica lucrurile invatate.
Scumpii mei, adunarea este un loc in care se invata cum sa studieze Biblia, unde poate da slava Domnului prin cantari si poezii, insa credinta se exprima prin fapte si copilul isi petrece in mare parte timpul in familie .
Eu doresc sa aduc in discutie un lucru care se manifesta in bisericile noastre si afecteaza copii ca o boala molipsitoare.
Parintii nu trebuie sa rosteasca NICIODATA , nici macar un cuvant critic la adresa bisericii sau a unui frate.Copii sunt foarte receptivi si noi care ne dorim sa implementam dragostea in ei, ne trezim ca inoculam un virus care le poate periclita viata pe viitor ,si anume URA.Trebuie sa vorbim despre Biserica si oamenii din ea prin ochii Mantuitorului.
Copilul care nu este invatat sa vada mai intai partea buna a lucrurilor si sa inteleaga ca fiecare din noi suntem nascuti intr-o natura care tinde spre rau, se va comporta gresit in familia LARGITA-BISERICA.Vor tinde sa vada mai intai greselile celorlati, vor fi lipsiti de respect si nu vor lua in seama sfaturile bune ale persoanelor criticate de noi.Oricine poate descoperii o greseala ,insa parintii intelepti le vor acoperi cu dragostea lor.
Mostenirea spirituala de la noi,este o educatie morala plina de dragostea sfanta, care o lasam sa curga in mintea copilului nostru si sa dea pe afara prin ceea ce sunt,prin comportament si tinuta.Voi continua...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14150. Postat la 22/09/2011 18:34 - 4972z4h35m
O seară frumoasă cu multă Pace.
Am o curiozitate, de ce nu ne zici și nouă soră Lavinia, cum este în adunarea dumneavoastră, sigur ceva cred că este corigient în adunarea din care faceți parte, ar fi bine să propuneți fără reținere cum vedeți dumneavoastră că ar fi bine.
Și eu sunt de părere că copiilor trebuie să li se dea inteitatea, să se vadă importanți pentru adunare, să se vadă respectați de cei mai în vârstă, eu pun foarte mult suflet pentru asta, dar ca să îl ei pe copil să îl pui cu de-a frica, să contribuie și el cu ceva cred că este prea mult.
Soră Lucic-o, postarea de mai sus este exact cum scrie în Biblia Bogată în: 1 Petru 4: 11. Dacă vorbește cineva, cuvintele lui să fie ce ale Lui Dumnezeu ..... .
Se cunoaște că înțelegi lucrurile așa cum trebuie, Dumnezeul lui Israel să te vorbească de bine, împreună cu toată familia ta.
Tot multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Sora Lavinia,apreciez ravna ta pentru lucrarea Domnului,cunosc adunarea din Varias stiu ca acolo se da intaietate la copii care sunt in adunare dar mai stiu ca tu si copii frecventati foarte rar adunarea. Daca gresesc imi cer iertare in numele Domnului iar daca nu de ce faci caz si dai curs unor lucruri care nu se intampla in adunarea din Varias.
Multa pace de la cel ce poate da pacea.
Deconectat
14154. Postat la 22/09/2011 20:13 - 4972z2h56m
Și tot multă Pace sfântă.
Esteruț-o mulțumesc pentru că ne-ai scos din încurcătură, Dumnezeul lui Israel să te binecuvinteze, așa-i cum ai zis, la noi în Variaș, se pun copii să contribuie măcar cu un verset, cu orice și asta nu de formalitate, ci sincer înaintea Lui Dumnezeu și cu o dragoste și respect față de copii, pe care Dumnezeu o cunoaște.
La noi în adunare se face timp și câte jumătate de ceas și chiar mai bine dacă este cazul pentru copii și cu mult drag îi ascultăm și le mulțumim foarte frumos după ce au contribuit cu ceva, și îi arătăm ca exemplu încurajândui vorbindu-le foarte frumos.
Încă odată Esteruța îți mulțumesc din inimă , cu mult respect "moșu Nică"
Acuma cred că va fi mare nevoie de Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Sa ma iertati daca intervin, insa in postarea surorii noastre Lavinia nu vad ca ar atinge in vre-un fel situatia copiilor din biserica(se vorbeste de biserici in general), sau vreo nemultumire, ci mai degraba da niste sfaturi, care dupa parerea mea sunt bune, STUDIUL BIBLIC PE GRUPE DE VARSTA.
Se spune la figurat ,,copii mananca doar lapte", insa in adunarile noastre copii sunt fortati sa stea sa manance bucate tari pe care nu le pot digera uneori nici adultii.
Cat despre declaratia surorii Estera1. sa ma ierte, o declar deplasata, aici nu se vorbeste de frecventa in adunare , le stie Domnul pe toate si ar fi bine sa se ajute persoanele care au motive intemeiate de absenta. Ma gandesc ca uneori prin atitudinile noastre RECI am putea ingheta inimi pline de caldura.
O asemenea remarca ar putea sa o faca pe sora Lavinia sa sufere, iar daca o iubesti Estera ar fi trebuit sa-i spui in particular ca nu fregventeaza...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Multă Pace va doresc din tot sufletul. Să inteleg că trebuie numaidecât să dau o explicatie cu privie la ce am scris mai sus ,desii nu era necesar . Nu am facut decât să scot un subiect care nu a mai fost dezbatut de sase luni .Dar văd că mi-au fost foarte repede tălmacite vorbele si răstalmacite ....va-ti grabit iute ,iute să dati un verdict ca niste fecioare nechibzuite care se grabesc la maritis(cine citeste sa inteleaga). Nu mi-a fost usor să citesc ceam citit trist foarte trist . In cea ce priveste adunarea din care fac parte cer binecuvantare pentru ea intodeauna ,cum as putea să o vorbesc de rău? Asta se intelege din textul pe care l-am postat? Frate Nică, d-neatale stiti că va respect extrem de mult pentru tot ce faceti pentru adunarea din care facem parte ,stiu sacrificiul si necazurile pe care le-ati suportat pentru această adunare ca sa prospere ,stiu felul de vorbire si felul in care promovati copilasii pentru invatatură si traire curată,stiu cum am crescut si eu in invatatura aceasta de când aveam doar 19 ani, ascultandu-vă intodeauna sfaturile .Tocmai pe d-neatale frate Nica să vă intristez ?De la d-neatale am invatat ca mai nainte sa-mi dau cu parerea trebuie să ascult ce vrea sa spună o anumita persoană. Cat despre corigentă eu sunt cea mai corigentă persoană pe care o cunosc.Cât cu privire la felul destul de copilaresc al sorei Estera in care a scris.... ,să inteleg că nu mă cunoaste.... ,nu-mi cunoaste familia nu-mi cunoaste problemele .Dar am iertat-o inainte de-asi cere iertare. Sora Valentina ati fost pe fază si ati inteles mesajul ,va multumesc . Sora mea Lucia tu esti un steag al Pacii care aduce intodeauna un balsam mangaietor printre cei care asculta de sfatul tau. Si ca sa va umpleti de bucurie cateva cuvinte inspirate din cartea de poiezii a lui Gheorghe Balind ,,POEZII DIN CUVÂNTUL VIEȚII"
Supararea-n fii pacii
E ca ploaia cea ce vară
Vine rar si trece iute
Si se face soare iară
Si daca acest subiect se numeste ,,cresterea copiilor,,eu va propun sa veniti cu indemnuri special concepute pentru cei mici si varste mai mari si fetitele mele mai citesc pe aici.Mă gândeam asa in sinea mea.... că o dată cu redactarea revistei noastre pe care o astept cu mare nerabdare să fie ceva si pentru cei mici ,sfaturi pentru imbarbatare,si veghere si cresterea in credintă,stiu că acestea vor fii.Fiti plini de binecuvantarea Celui Vesnic Sfant Pacea Lui să ne umple inimile de multe ori intristate dupa voia Lui ca să ne aduca la o stare placută Lui din pricina numelui pe care-l purtăm.
Deconectat
14367. Postat la 30/09/2011 08:11 - 4964z14h59m
O zi frumoasă plină de multă Pace în suflet.
Să știți că eu iubesc foarte mult copii, pe toți copii și pe cei mici dar și pe cei mari, motivul pentru care eu iubesc atât de mult copii, este pentru că noi nu avem copii.
Socotind cam câți ani ar trebui să aibă copii noștri dacă am fi avut, cam 40 și ceva de ani, pentru mine copii sunt cei de la, ...... în burtica mămicii lor și până pe la vârsta de cam 50 de ani, cei ce mă cunosc știu lucrul acesta.
........ dar cum se zice în popor, că socoteala de acasă, nu se potrivește cu ce-a din tâtg, asta zicală mi se cam potrivește mie, eu zic și comentez cam cum ar trebui crescuți copii, cam cum ar trebui să se poarte părinții față de copii, dar am găsit pe cineva aici pe portal, care este îndriduit pe motiv de experiență, să dea sfaturi în privința aceasta, merită este puțin spus, normal ar fi foarte necesar ca cei care au copii de pâna pe la 15 - 16 ani, să lectureze cu luare aminte, până la învățarea pe de rost postarea din care eu voi reda două fragmante din acest topic:
Lucia 14147. Postat la 22/09/2011
Scumpa mea sora in Domnul Isus, se vede ca esti mama si te preocupa starea lor spirituala.
Inca de la inceput planul lui Dumnezeu a fost sa umple de oameni pamantul , in sensul acesta El a instituit familia ca pe o scoala fundamentala de educatie spirituala.
Cum se spune:,,Pocainta pleaca de acasa!"
Insa aceasta scoala este o scoala primara in care copii nostrii primesc primele lectii de IUBIRE pentru Dumnezeu ,explicandu-le ca de fapt acest lucru se oglindeste in ascultarea de El.
Familia este primul loc in care se pun in practica lucrurile invatate.
Copilul care nu este invatat sa vada mai intai partea buna a lucrurilor si sa inteleaga ca fiecare din noi suntem nascuti intr-o natura care tinde spre rau, se va comporta gresit in familia LARGITA-BISERICA.Vor tinde sa vada mai intai greselile celorlati, vor fi lipsiti de respect si nu vor lua in seama sfaturile bune ale persoanelor criticate de noi.Oricine poate descoperii o greseala ,insa parintii intelepti le vor acoperi cu dragostea lor.
Eu cred că ar trebui să începem cu începutul, așa cum a și sugerat sora Lucia, apoi copilul va ști și trebuie să știe, că este cel mai mare lucru din viața lui, cel mai important, să facă ceva pentru Dumnezeu, mai ales în adunare, de aceia mă repet, merită ca părinții să lectureze până la învățarea pe de rost toată această postare din care am redat două fragmente.
Și tot o zi bună cu multă Pace.
Frate Nica ,indemnul dat de sora noastra Lucia mi l-am scris intr-un caiet de aducere aminte pe care il voi deschide in fiecare zi din viata mea .
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18050. Postat la 21/04/2012 13:47 - 4760z9h22m
Aș aduce în discuție -ATITUDINEA-
Atitudinea din familie , face din copiii, fii risipitori.
Auzim adeseori despre copiii care-și iau lumea-n cap. Pur și simplu auzim: mi-a plecat copilul de-acasă.
Dacă despre orbul vindecat Isus a zis că n-a greșit nici el, nici părinții, că el este orb, atunci când un copil pleacă de-acasă, cred, că greșeala este în familie. Atitudinea din familie are un rol în ceeace se întâmplă. Ori se face diferență între unul și altul, ori iubirea nu-i egală, ori mama este indiferentă, ori tatăl e mai mult plecat decât acasă, iar în biserică: fiecare cu ale lui. Oriunde se uită copilul, parcă ar fi invizibil. Așa se face că la un moment dat, fiul sau fiica, devin risipitori. Adică pleacă.
Daca plantezi un rasad ,sameni o samanta chear intr-un pamant neroditor,dar daca ingrijesti acel rasad cu iubire,cu sentimente de bunatate,cu multa rabdare, vei vedea poate cu uimire cum incepe sa creasca, apoi sa rodeasca,poate mai incet,poate mai timid si apoi sa ajunga o planta viguroasa si frumoasa plina de rod de care sa te bucuri.
Tot la fel este si cu copii, trebuie sa avem rabdare,sa cerem prin post si rugaciune ajutorul Domnului, EL ii poate modela si transforma dupa voia LUI.
Dar cu regret spun sunt familii care au copii si la casa Domnului ii vezi foarte rar.
Noi am fost obisnuiti de mici sa mergem la adunare,eram pusi sa cantam sa recitam poezii,cand am mai crescut eram pusi sa ne rugam individual.
Haideti sa facem tot ce putem noi face in privinta copiilor,ca mai tarziu sa nu regretam sau mai grav sa nu fim trasi la raspundere ,,Mama unde sunt copii tai !!!
Fraților legat de creșterea copiilor noi ca părinți trebuie să fim foarte atenți cu copiii noștri să-i învățăm frica de domnul dândune pe noi pildă lor prin faptele noastre pentrucă ei sunt oglinda noastră și biserica de mîine oglinda slavei lui Dumnezeu.
Sora Valentina, ai adus in discutie despre ATITUDINEA DIN FAMILIE, care dupa parerea ta , face din copiii, fii risipitori!
Nu intotdeauna se intampla asa, eu am trait intr-o familie dezorganizata, insa mi-am dorit sa ajung o persoana cinstita si Dumnezeu m-a ajutat!
Adam si Eva au fost asezati intr-un cadru natural desavarsit, li s-a oferit cel mai frumos camin, au fost invatati cele mai desavarsite principii, care i-ar fi asezat pe treptele cele mai inalte ale societatii umane , insa in ei a fost implementat un lucru care in loc sa-l fructifice in bine, aceasta putere de "decizie individuala" a fost folosita in dorinta egoista de inaltare, care a dus prin neascultare, la auto-distrugere si in final la moarte.
De la aceasta cadere ne-a zamislit mama in pacat, si a redresa lucrurile este foarte greu, copiii au tendinte egoiste inca de cand se nasc, plang pentru a manipula actiunile parintilor in favoarea lor, apoi cresc nemultumitori si parintii ii vor veseli si fericiti si le satisfac de la cele mai mici, la cele mai mari dorinte, fara sa-si dea seama ca gresesc.
Temelia cresterii copiiilor nostrii trebuie sa fie dragostea si respectul fata de cei din casa, de vecini, fata de fratii din biserica si nu in ultimul rand, fata de "aproapele"...
Daca dorim copiii nostrii sa creasca sanatosi, primul lucru pe care trebuie sa-i invatam este SLUJIREA, sa daruie pentru a castiga, sa respecte pentru a fi respectati, iar noi ca parinti , sa pedepsim pentru ca ii iubim.
Cuvantul spune, ca un fiu nevarsnic (minor) nu se deosebeste de un rob, insa cei firesti nu pot intelege acest lucru, este atat de important sa descifram acest context pentru ca prin el putem vedea cum stau lucrurile in educatia copiiilor nostrii.
Eu il pot traduce astfel: Smerenia merge inaintea slavei sau cei din urma vor fi cei dintai!
Daca implementam aceste principii de viata in mintea copiilor nostrii ne putem numi parinti fericiti, copii nu vor pleca de acasa, nu se vor simtii superiori parintilor si in ei nu se va putea dezvolta acea buruiana cu radacini adanci care se numeste razvratire-neascultare care duce la inaltare(mandria).
De cand nu am mai intrat pe portal ati discutat multe lucruri ineresante , dar vreau sa stiu cum va descurcati cu adolescenti pt .ca atunci cand sunt mai micuti ii educi mai usor dar dupa ce ajung la o anumita varsta nu mai merge cu pusl in genunchi sau alte metode cand erau micuti .
Draga mea, anii copilariei sunt cei mai importanti pentru a implementa, pentru a stabili si dezvolta in adolescentii nostrii de azi anumite standarde de conduita.
Cresterea spirituala incepe de la leagan prin cantari duhovnicesti susurate cu bucuria mantuirii, prin blandetea si linistea noastra, transferul starilor noastre interioare incep din pruncie, cadrul de pace, liniste si dragoste sunt o mostenire din cadrul caminului nostru, copii imita parintii, sa-mi fie cu iertare daca aduc in discutie acest lucru si poate il repet.
Un adolescent care a trait intr-un cadru sanatos si curat, contactul cu exteriorul il va face sa inteleaga in ce consta binele si raul, alegerea buna depinde de mostenirea din el, daca a invatat poruncile Domnului, a invatat FRICA DE DOMNUL, si ce este DRAGOSTEA, daca insa caminul nostru este un camp de lupta si certuri de vorbe, adolescentul va tinde sa imite ce vede in casa, noi vrem binele copiilor nostrii, insa fara sa ne dam seama cultivam in ei URA atunci cand incepem sa discutam in familie nemultumirile cu privire la frati, la Biserica, la conducatorul acesteia, ei sunt primii care vor arata dispret in atitudinea lor fata de persoanele vorbite de rau, fata de conducator si nu in ultimul rand de adunare, inconstient introducem in inimile adolescentilor judecata si spiritul critic, care nu afecteaza pe nimeni decat pe ei, trezindu-ne ca mostenirea pe care am vrea sa o aiba acesti tineri , nu este de fapt decat ceea ce le dam noi...
Sa fim foarte atenti ce discutam in casa, daca iubim, acoperim greselile fratilor, iertam ca sa fim iertati, lasam judecatile si vorbitul de rau, aducand in iubire problemele si nemultumirile la poala lui Hristos, astfel adolescentii nostrii, vor invata ce este dragostea nelimitata, iertarea desavarsita, atitudinea de respect fata de toti si toate, toate aceste lucruri sunt o mostenire de la Domnul in viata copiilor nostrii.
Prea multe reguli si disciplina prea stricta face din adolescentii nostrii sa perceapa cadrul familiei ca o inchisoare, ca o colivie din care vrea sa-si ia zborul.
Educatia noastra trebuie sa se bazeze pe dragoste si prietenie, intelegand adolescentii si in greseli si sustinandu-i in timp de criza, cautand calea cea mai buna spre redresare.
Activitatile in comun de tineret, sustinerea si motivarea lor, este cel mai bun cadru de crestere spirituala.
Daca adolescentii nostrii au in cadrul bisericii activitatii recreative cum ar fi iesiri in aer liber, voluntariat...batranii ajutati la asezarea lemnelor sau strangerea fructelor, cat de minunat este sa se stranga 3-4 tineri si sa dea o mana de ajutor, sau organizarea grupurilor de lauda si inchinare, orele de repetitii sunt binefacatoare, sunt partasii curate, si cate lucruri nu se pot face... daca in copii nostrii sadim floarea sfanta care se numeste SLUJIRE.
Sora Lucia vorbesti frumos parca din carti sunt foarte bune sfaturile dar eu am pus o intrebare aici pt .ca am avut o discutie cu o vecina care se vaieta ca nu mai stie ca sa faca cu copii ca se cearta tot timpul intre ei , va da-ti seama ca nu poti sa-i ti o predica ca si cea de sus
Eu i-am dat sfaturi cum am stiut dar nu am stiu ce raspuns sa-i dau despre conflictele intre frati si surori ,eu avand numai fete nu am avut asemene conflicte