Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Căsătorie
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: avort sau contraceptie
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17651. Postat la 31/03/2012 12:25 - 4781z9h57m
O parere a mea: stim ca exista o "credinta" care a acceptat avortul, si o alta "credinta" care nu a acceptat, rezultatul? Cea care a acceptat, acum bate vantul in adunarea lor si nu are cine sa ii imbucure, sau cine sa mai laude pe Domnul, iar cealalta care nu a acceptat avortul, se bucura acum de o popularitate si de progrese spirituale.

Cat despre mine si cumnatii mei ma bucur ca pana aici am iesit biruitori, si multumesc Domnului si fratilor pentru sprijinul si ajutorul acordat. Domnul sa binecuvinteze sotiile si surorile noastre care au pastrat Cuvantul.

Va ofer un buchet de copii vii ( familia mea, al lui Ruben Cosovan, si al lui Lucian Cosma), spre slava Creatorului!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

abdon a ataşat următoarea imagine:

abdon
17652. Postat la 31/03/2012 12:36 - 4781z9h46m
Cata culoare si viata este aici, inchipuiti-va cum ar fi fost noi fara de ei, am fi imbtranit fara bucurie, am fi privit cu tristete spre cei care au copii, i-am fi invidiat, si am fi cartit, am crescut singur in familie, si am avut o copilarie trista, eram evitat de copii vecinilor, pentru ca eram copilul lui pocaitul, acum copii mei au cu cine sa se bucure, au si frati si verisori.

Daca am fi decurs la tratamente "ciudate", se mai bucura Biserica de acestia, ca atunci cand intram in adunare se bucura batranii ca sunt urmasi!?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lucia
17671. Postat la 01/04/2012 10:02 - 4780z12h20m
Un manunchi de "flori albastre", in aceste familii straluceste cerul, este viata, bucurie, zambete si glasuri de copii care aduc voiosie miediului inconjurator.
Domnul sa binecuvinteze aceste familii si sa le poarte de grija, parintilor sa le dea multa indelunga rabdare si putere de munca.In voi se oglindeste binecuvantarile cerului si putem spune cu multa mandrie:
"La voi...Ca sagetile in mainile unui razboinic, asa sunt fiii facuti la tinerete."

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
17687. Postat la 02/04/2012 07:18 - 4779z15h4m
Buna ziua

Amin doamna Lucia . Frate Abdon Domnul sa binecuvanteze aceste familii minunate cu toate darurie ceresti .

cautatorul
17688. Postat la 02/04/2012 07:19 - 4779z15h3m
Buna ziua

O sa citez un citat ce nu-mi apartine care merita putin aprofundat si judecat . La ce concluzie au ajuns invatati rabini in acele timpuri .

Enciclopedia Iudaismului . Avortul .

Cu toate acestea, se poate atenta la viata copilului în caz cã sarcina sau nasterea pune în pericol viata femeii. Misna (Oh. 7, 6) stabileste explicit cã fãtul trebuie sacrificat pentru a salva mama, viata acesteia fiind consideratã mai importantã decât viata unui copil nenãscut. Majoritatea autoritãtilor rabinice nu îngãduie avortul decât atunci când viata mamei este în pericol. Altele extind aceastã aprobare si în cazul când fãtul suferã de malformatii grave sau de o boalã geneticã, - maladia Tay-Sachs, de exemplu -, precum si atunci când pãstrarea sarcinii ar afecta sãnãtatea mintalã a femeii. În fine, avortul este privit cu mai multã îngãduintã în primele 41 de zile de sarcinã când, potrivit Talmudului, fãtul nu este încã format.
Lavi
17691. Postat la 02/04/2012 08:28 - 4779z13h54m
Multa binecuvantare, frate Abdon familiei frumoase ,toti sunt unu si unu ca un buchet frumos de flori ,multa putere intregei familii si multa sanatate din generatie in generatie sa ajungeti batraneti fericite si sa va indrumati si stranepotii pe calea cea Sfanta,sunteti un exemplu pentru cei ce nu au credinta si se indoiesc ,spunand ,,cu ce-i vom creste? ,cu ce-i vom imbraca?....etc.
Fiti binecuvantati!

Lucia
17692. Postat la 02/04/2012 10:40 - 4779z11h42m
Hai, sa judecam si sa aprofundam!
1.Acest citat nu apartine Cuvantului lui Dumnezeu, ci unor oameni pamantesti plini de intelepciunea lumii, nu a lui Dumnezeu.
2.Enciclopedia iudaismului cuprinde informatii din toate domeniile si nu se bazeaza in toate pe principii sfinte.
3.Acest citat incalca din start voia Domnului exprimata prin poruncile lui Dumnezeu:
"Sa nu ucizi."
Avortul se incadreaza in incalcarea acestei porunci, iar cei care au intelepciune de sus pot face diferenta.
Daca aruncarea "samantei"este pacat, si multi crestini intre virgulete fac azi acest lucru, si totusi au curajul sa slujeasca la anvoane, nu te miri ca ar ingadui in familii avortul...caci satana nu are de lucru...atunci fac si eu ca fratele Abdon, sufla vantul!
Nu putem da vina numai pe femei in contraceptie...si barbatii fac multe, insa se ascund in spatele nevestelor...
4.Eu am riscat dezlipire de retina (sa orbesc) la fiecare sarcina si cu riscul acesta, am nascut 7 copii...cand aveam cancer si eram mobilizata la pat, eram insarcinata si au vrut sa-mi faca intrerupere de sarcina, nu am acceptat, viata mea era in acel moment la fine(1986), insa in ziua cand mi-a programat chiuretajul, am cazut la soroc...(am pierdut sarcina in mod spontan) Domnul a vazut inima mea si nu m-a lasat, ci El m-a scapat de la moartea fizica, dar si cea spirituala, Slavit sa fie El!
Sunt vie, si va pot scrie ce am experimentat cu Domnul meu, nu am nici un merit in toate, ci indurarea Lui a fost peste mine si prin Duhul Sfant mi-a dat izbanda.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
17718. Postat la 03/04/2012 12:40 - 4778z9h42m
Buna ziua

Doamna Lucia Domnul fie laudat pt ca sunteti bine sanatoasa in mijlocul familiei dvs , ALELUIA , AMIN .
Eu nu sunt contra opiniei dvs , nu sunt pt avort dar in acel citat rabini au spus
in ce conditii e permis avortul decât atunci când viata mamei este în pericol si în cazul când fãtul suferã de malformatii grave sau de o boalã geneticã, fiecare cuplu
e in masura sa hotarasca ce au de facut... In cazul dvs e un caz fericit
in care personal vad interventia lui Dumnezeu.

As dori sa relatez un caz dureros.
A fost o femeie care a avut doi copii intre timp a ramas insarcinata cu al
treilea din care a nascut o fetita bolnava .
Acea femeie a fost infestata cu virusul hepatic C nu a folosit nici metoda contraceptiva pt a evita nasterea acelui bebelus . Stiti ca virusul hepatic C se transmite si prin contact intim , facand ca in felul acesta si sotul sa fie infestat, pruncul care s-a nascut sa nascut cu hepatita C .
Pe scurt ,pana la varstra de 12 ani acel copil a suferit cumplit i s-a unflat burtica a facut ciroza si la 12 ani a decedat .
Toata catastrofa, suferinta copilului si infestarea sotului ar fi putut fi evitata daca folaseau o metoda contraceptiva, ceilati doi copii au fost lipsiti de atentia si grija mamei, pt ca atentia si grija era indreptata spre cel bolnav au crescut
vazand si ei atata suferinta, fiecare sa judece pt sine si sa decida ce e de facut .
In asemenea situatie nu mai putem spune versetul ; Ca sagetile in mainile unui razboinic, asa sunt fiii facuti la tinerete." Acel copil nu mai putem spune ca a fost ca
o sageata , era o sageata zdrobita, sa nu se inteleaga aici ca se poate face avort in fiecare luna ,nu , nu , nu .

Daca acei Rabini cu o cunoastere minutioasa a torei, care aveau o cunoastere structurata a Legii, care aveau reguli pt fiecare situatie ,au ajuns la o asemenea concluzie din timpul lor, eu cred ca daca acei invatati rabini ar fi trait in zilele noastre ar fi optat pt. aceste metode contracceptive tinand cont de anumite criterii; fiecare cuplu sa hotarasca cand si ce metoda contraceptiva sa foloseasca ca sa putem zice cu adevarat r16;r17; Ca sagetile in mainile unui razboinic, asa sunt fiii facuti la tinerete."

Vedeti cea ce spun Rabini invatati ei stiu ce spun , nu sunt sunt niste necunoscatori ai legii . Referitor la acel citat la Rahela si in cazul lui Onan si la porunca sa nu ucizi as putea spune .... dar nu doresc sa nu se inteleaga ca eu sunt contra a nu avea copii , sunt pt a avea copiii si fiecare sa aiva cati doreste e problema fiecarui cuplu .
Lucia
17735. Postat la 03/04/2012 20:38 - 4778z1h44m
Cautatorule, rabinii fac cum cred, deasemeni fiecare dintre noi suntem liberi sa alegem, in lumea asta sunt doua cai, cum de altfel avem doua opinii diferite, una din cele doua este cea buna si duce la viata, mediteaza care ar fi cea giusta.Adevarul nu poate fi niciodata la mijloc, ci e alb sau negru, bun sau rau, noapte sau zi.
Avort cu voia=crima

Remus
18415. Postat la 12/05/2012 23:11 - 4738z23h11m
valentina a scris:
Emanolake, din nefericire cei mai multi nu stiu decat sa faca copiii, si ceilalti, biserica, statul, leaganele, sa-i creasca.
vioshoni. In Biblie nu se dau toate rezolvarile la problemele sfarsitului, dar suntem indemnati sa fim intelepti .

acum neam facut mai moderni sotia sa arate bine sa se opreasca la 2 copii da foarte intelept sora
Nica Schirod
18419. Postat la 13/05/2012 19:36 - 4738z2h46m
Cu permisiunea dumneavoastră, voi aduce la cunoștința înălțimii dumneavoastră, o practică descoperită recent și nu este nici avort, nici contracepție.
Eu provin din Bucovina românească și îmi povestea cineva de acolo, acuma nu de mult, că vecina ei este în ultimele zile ale sarcinii și se așteaptă să nască, numai că și-a angajat un doctor, care să îi facă cezariană și cu această ocazie o rezolvă și pentru viitor.
Ei bine, după această rezolvare, nu o să mai aibă probleme, nici nu o să mai calce legea căsătoriei, nici nu o să mai rămână gravidă, pentru că așa a găsit domnul cu cale (despre domnul doctor fac vorbire) să nu mai aibă alții copii.

Acuma cam pe unde încadrați acest fenomen, la avort, la contracepție, sau că așa a hotărât domnul.
Cât despre avort .... este crimă!, dar contracepția este ...... tot ....ă, nu știu, (mă fac că n u știu) unde să încadrez noutatea care am dezvăluit-o mai sus, uitasem să vă spun, că cea în cauză este pocăită, încă înainte de a se naște.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
CorneliuS
18434. Postat la 16/05/2012 19:56 - 4735z2h26m
Daca acea persoana, este nevoita sa faca lucrul acesta din motive de sanatate, pentru ca altfel ar pune in pericol viata ei si a noilor nascuti care ar urma sa vina, si repet, numai daca este un caz deosebit de grav si chiar e neaparat nevoie de a se lua o asemenea masura, nu cred ca e ceva rau;
dar daca face aceasta oprire doar pentru ca nu mai vrea copii si vrea sa traiasca in continuare fara probleme, consider ca este o grava incalcare a Legii lui Dumnezeu si va trebui sa suporte consecintele, pentru ca Dumnezeu nu poate sa lase nepedepsiti pe cei ce calca legea Sa.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Nica Schirod
18435. Postat la 16/05/2012 20:49 - 4735z1h33m
Scumpul moșului, aceea femie, este super sănătoasă, numai că pe lângă faptul ca este femie, este și soție de mare patron și că a avea burtică, este o mare pedeapsă, darămite să schimbi pamperșii, este si mai înjositor, moda este ca pe la alte credințe, un copil sau doi și gata.

Deci asta se cam poartă acum și ești cu conștiința împăcată, că dacă ești întrebată, cum de ai numai doi copii, ce faci, cum procedezi, poți zice cu mâna pe inimă că nu faci/folosești nimic, asta e.
Așa că dacă ai bani, scapi și de bătaie de cap pe termen lung și de întrebări și dacă totuși sunt, spui cu gura mare că .....!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
18437. Postat la 17/05/2012 18:08 - 4734z4h14m
La o oră deschisă in scoală (in clasa uneia dintre ficele mele ,ca sa-i pună in temă pe elevi...se fac diverse lectii cu privire la avort sau contraceptie si pastrarea castitatii pană la căsătorie ...sunt diverse fundatii,se iau măsuri incă de pe bancile scolii).
O doamnă de psihologie a vorbit elevilor despre acest clip,la o ora deschisa si au urmarit clipul.

http://www.youtube.com/watch?v=NfRymA_cwA0
Este vorba despre o tanară de 35 de ani Gianna Jessen-Supravietuitoarea avortului ,care povesteste intr-o sală a Guvernului , cum a scăpat cu viată...incă din perioada intrauterină..in ciuda răului care era impotriva vietii ei si nasterii ei.
Urmatiti clipul este uimitor.

lisha
18460. Postat la 21/05/2012 19:31 - 4730z2h51m
stiu clipul....chiar ma bucur ca se discuta asa ceva prin scoli....eu nu tin minte ca noua sa ne fi spus cineva ceva de genu sau sa ne fi aratat...
tin minte ca aveam o prifesoara baptista care era mai aproape de noi ca si elevi discutam lucuri de viata nu numai materia, ea mai incerca sa ne strecoare subtil cate ceva referitor la avort...

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Dani
18461. Postat la 21/05/2012 23:01 - 4729z23h21m
Eu am vizionat acest videoclip... am rămas profund impresionat de cazul acestei tinere, cu siguranță ea nu este un caz izolat, din păcate aceste practici au ajuns și în bisericile creștine, cu siguranță că biserica noastră nu acceptă avortul sub nici o formă, doar
Dacă viața mamei este pusă în pericol, am întâlnit cazuri unde fătul a murit în pântecele mamei, în acest caz, avortul, trebuie făcut deoarece mama intră în septicemie, ceia ce duce la moarte.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
18462. Postat la 22/05/2012 05:51 - 4729z16h31m
V-ați gândit vreodată, că femeia e nevoită, forțată, sleită de putere, sătulă, nu mai poate, obosită, etc. etc. , și de aceea folosește diferite metode de contracepție din cauza voastră , a bărbaților, care nu știți să vă înfrânați? Ați stat vreodată de vorbă cu ea? Ați întrebat-o vreodată dacă mai poate ? Creșteți copiii împreună, sau copiii vă văd doar în Sabat, sau plecați, în țări străine, nu îi vedeți cu anii?
Eu sunt o mărturie vie.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
18464. Postat la 22/05/2012 11:08 - 4729z11h14m
Despre clipul de mai sus ,pot spune ca l-am urmarit si eu cu mare atentie ,insă logica mintii mele ,datorită cunostintei pe care am acumulat-o si anume la sectiunea ,,Trupul meu nu era ascuns '',deschis de fratele nostru Nică ,eu de acolo am invatat că Dumnezeu nu trimite faptura mainii Lui intr-un loc unde poate fii nimicită inainte să vadă lumina zilei .
Văzând clipul mi-am zis in sinea mea ...cum este posibil ca această tanară să traiască,după injectarea cu substanta salină,
( teoretic ea trebuia să se nască moartă ,practic insă s-a născut vie ).
A ajuns să fie o mărturie pentru si impotriva celor care se cred inteleptii si puternicii lumii acesteia,prin faptul că s-a născut vie si a avut puterea de a-si ierta mama ,dacă ati observat a mărturisit acest lucru ,acolo erau persone politice ,capi religiosi ,oameni cu greutate de a lua hotărîri si a fixa legi..
Acum nu imi mai ramane decat să constat că a fost o intamplare ? că s-a născut vie ?
Sau s-a născut vie ,pentru a răsturna planurile celor care prin intelepciunea dracească ,firească,pământească, caută cu vehemență să se opună poruncii drepte ,,Să nu ucizi?'' si astfel să demonstreze că viata este mai puternică decâ moartea si că omul firesc(fiul diavolului) are puterea asupra mortii dar a supra vietii nu are nici o putere?.
Imi aduc aminte de mântuitorul nostru cand i-a spus cu tarie imparatului roman aceste cuvinte in Ioan 19 cu 10 si 11. Pilat I-a zis: "Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te răstignesc , și am putere să-Ți dau drumul!"
"N-ai avea nici o putere asupra Mea", i-a răspuns Isus, "dacă nu ți-ar fi fost dată de sus.
Consider că copila respectivă s-a născut in ciuda celor ce-i doreau moartea ,ca să-i lase de rusine cu toată teoria lor nimicitoare,multi se vor minuna si vor rămane de rusine că nu le ies planurile,conform proiectelor lor.
Frate Danilel ,ai adus un caz mai sus, dar Cuvantul este impotriva avortului , cât si Biserica, dar ce ar decide Adunarea (Biserica ) intr-un astfel de caz? Cunosc o femei care se află la a 17 sau a (18 sarcina dacă nu ma insel),nu este din comunitatea noastră, ci Penticostală si aceasta din urmă sarcină; a fost descoperită la ekco, că este o sarcina gemelară ,din care in urma testului s-a constatat că unul din copii ,este mort.
Medicul a sfătuit in intreruperea sarcinii pentru a nu da in septicemie datorită copilului mort si să-si scape viata ,insă această femeie a decis să ducă sarcina asa ,având in pântece unul viu si unul mort...ce spuneti ?
Gemenii sunt în aceasi placentă ,nu in placente diferite cum mai sunt cazuri de altfel,deci .....unul viu langă unul mort mai exact ,un suflet viu langă un necurat (mort).
Si totusi cum se dezvoltă in pântecul unei femei un copil viu alaturi de unul mort ...? oare Dumnezeu asa a decis El ? ca făptura lui să moară in pântec ?
Nu cumva se intamplă astfel de lucruri din cauză că se trec peste rânduielile Lui?
Consider că aceste lucruri ar trebuii să ne dea de gandit pentru viitor.
Astept si eu niste informatii ,dacă aveti vreo lumină de sus ,multumesc.

Lucia
18465. Postat la 22/05/2012 14:05 - 4729z8h17m
Lavi, sti de ce a ingaduit Dumnezeu sa traiasca acea femeie in ciuda a tot ce s-a facut sa fie nimicita inca din pantecul mamei sale?
Ca sa vada tot omul, ca puterea Domnului este mai mare decat orice pe acest pamant.
A fost paralizata...a avut afectiuni cerebrale, insa o vedem in carne si oase spunand pe unde a trecut si cum Domnul a facuto sa traiasca.
Cu atat mai mult noi trebuie sa intelegem un lucru, cand ai ramas insarcinata, esti o femeie binecuvantata, in ciuda crizei, situatiei familiare...a boli care este instalata in tine!
,,Iata fiii sunt o mostenire de la Domnul, rodul pantecelui este o rasplata data de la El.(Ps.127:3)
Mai cred surorile noastre acest lucru, sau si gandul ca vor ramane insarcinate le ingrozesc?
Cat despre sora careia i-a spus ca unul din gemeni este mort, iar unul este viu, viitorul va confirma daca spusele doctorilor a fost adevar sau este o minciuna!
Decizia pe care a luat-o acea sora, as fi luat-o si eu, de ce?
Pentru ca am credinta ca Cel care a pus viata in mine, va sti si cum sa rezolve problema...Din punct de vedere pamantesc multe lucruri par omului fara rezolvare, insa la Domnul totul este cu putinta.
Unde ne este CREDINTA?
Valentina, sti ce zice Cuvantul?
Ca cel ce nu se poate INFRANA sa se casatoreasca, ori femeie, ori barbat cand se casatoresc, trebuie sa-si faca datoria unul fata de celalalt...
Nu putem da vina ca femeie pe barbat sau invers(cand ne este greu)...fiecare din noi ne stim locul si ca femeie ne trebuie rabdare, indelunga rabdare, si sa cerem de la Domnul putere si sanatate ca sa ne crestem copii in frica si teama de Dumnezeu!
Barbatul poate sa creasca copii in masura in care ii permite timpul liber, el are datoria sa munceasca si sa aduca bani pentru administrarea casei...
Atunci cand o fata isi doreste sa se marite, cand se intra intr-o prietenie, ea isi doreste atat de mult sa fie iubita si dragostea egoista este nesatula, vrea sa primeasca, fara ca sa daruie, pe cand cea din Dumnezeu este altruista, se ofera, se daruie, fara sa ceara nimic in schimb...daca numai cerem si nu oferim, sa nu ne asteptam la binecuvantari si bine, totul ni se va parea inourat si greutatile interminabile, insa i-a puneti-va la dispozizia Domnului, si El va va invata cum sa va daruiti si sa slujiti in dragoste si cu pace, chiar si in incercari si greutati...
Viata de familie este responsabilitate, daruire si sacrificiu...
Daca in ea nu exista dragostea sfanta , diavolul o va dezmembra intr-un fel sau altul.

fullban10
18468. Postat la 22/05/2012 16:36 - 4729z5h46m
Tu ești , poate , un caz special. Bucură-te de asta. Lucrurile acestea nu se povestesc. Se trăiesc, și le ducem în mormânt. Așa că , tac. Dar una din cauze, pentru care noi, femeile, căutăm metode de contracepție, este bărbatul. Să nu ne acuze, să nu ne arate cu degetul. E la fel de vinovat ca și noi. Să nu creadă că va scăpa.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163859 vizite unice Powered by PHP-Fusion