Deconectat |
RE: Sărutul înainte de căsătorie |
symy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5424. Postat la 09/12/2010 19:01 - 5259z2h39m |
|
|
La acest subiect vreau sa aduc doar argumente biblice,dar pentru a intelege eu consider ca trebuie sa citim Efeseni 3:17-19 unde ne spune: ". . .avand radacina si temelia pusa in dragoste,sa putem pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea,lungimea,adancimea si inaltimea si sa cunoastem dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta,ca sa ajungem plini de toata plinatatea lui Dumnezeu."
Putem sa ne dam cu parerea,putem sa ne mangaiem,putem cauta un loc de scapare ca sa ne scuzam comportamentul,dar Dumnezeu este sfant si la Galateni 6:7-8 ne spune: "Nu va inselati: Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit,ce seamana omul,aceea va si secera.Cine seamana in firea lui pamanteasca,va secera din firea pamanteasca putrezirea;dar cine seamana in Duhul,va secera din duhul VIATA VESNICA."
Iar in Romani 6:12-13 spune: "Deci pacatul sa nu mai domneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui.Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre,ca niste unelte ale nelegiuirii,ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu,ca vii,din morti cum erati;si dati lui Dumnezeu madularele voastre ca pe niste unelte ale neprihanirii."
Voi incheia cu cateva intrebari:
1.A cui madulare vrem sa fim?
2.Ce incelegem prin desfranare?
3.Ce deosebire este intre desfranare si neprihanire?
Domnul sa ne lumineze pe toti in toate !!!!
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
beniamin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5446. Postat la 09/12/2010 20:40 - 5259z1h0m |
|
|
Ce fel de desfranare este sa se sarute doi tineri inainte de nunta,un sarut bine mic,hai sa ne documentam cu biblia si ,nu cred ca daca doi tineri inainte de casatorie se saruta pacatuiesc.Hai macar sa meditam la scriptura si sa vedem cum este sa nu vb numa asa sa fie vorbit.Dumnezeui sa ne lumineze.amin
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6 |
|
Deconectat |
5454. Postat la 09/12/2010 20:52 - 5259z0h48m |
|
|
Beniamin,sa inteleg ca atunci cand te saruti ,tu ,meditezi la Dumnezeu? 
atunci ce sa mai zic de privit,de gandit,dar mai ales de infaptuit!!!! 
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos! |
|
Deconectat |
5460. Postat la 09/12/2010 21:06 - 5259z0h34m |
|
|
Ce gandire,cum poti sa vorbesti asa cand te saruti sa te gandesti la Dumnezeu.Un copil a lui Dumnezeu Totdeauna trebuie sa se gandesca la Creator, nu trebuie sa se gandesca la pacate,un copil a lui Dumnezeu este condus de Duhul lui Dumnezeu,daca crezi ca este pacat ca doi tineri sa se sarute inainte de nunta atuncea tine pentru tine,biblia nu vorbeste deloc cum vorbesti tu.Domnul sa n lumineze.AMIN
|
Deconectat |
5464. Postat la 09/12/2010 21:12 - 5259z0h28m |
|
|
Eu am spus ceea ce scrie in Biblie.
Dar daca spui ca un copil a lui Dumnezeu este condus de Duhul Sfant,eu cred ca Duhul Sfant nu te indeamna sa faci un lucru care apartine firii pamantesti.
|
Deconectat |
5465. Postat la 09/12/2010 21:13 - 5259z0h27m |
|
|
Nu este pacat un lucru a firi pamantesti este sa mergi si la lucru,nu vad un pacat in acest lucru,mai bine tinel pentru tine te rog ca nu are rost sa ne contrazicem tu cu ale tale eu cu ale mele.AMIN
|
Deconectat |
5468. Postat la 09/12/2010 21:22 - 5259z0h18m |
|
|
Cred ca am dreptul si eu sa-mi exprim parerea asa cum ai facut-o si tu sau ceilalti care au postat la acest subiect.Din cate stiu este un forum de discutii nu doar pentru cei care au aceiasi idee,dar daca pe tine te deranjeaza ceia ce eu postez,nu esti obligat sa citesti.Eu nu doresc sa ma contrazic ci sa-mi spun parerea ca : EU NU SUNT DE ACORD CU SARUTUL INAINTE DE CASATORIE!
|
Deconectat |
5470. Postat la 09/12/2010 21:24 - 5259z0h16m |
|
|
ASTA ESTE PUR PAREREA TA,sincer si tio respect,dar noi doi deja am inteles hai ,sa mai lasam si pe alti sa isi exprime parerile fie pentru fie contra,toate sunt binevenite.Nu am vrut sa te supar ,daca team suparat te rog sa ma scuzi dar nu asta imi era intentia.
raspundemi si tu te rog mai jos la logodna tinerilor,citeste ce am scris eu
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5503. Postat la 09/12/2010 22:53 - 5258z22h47m |
|
|
paçe sora symy ! de çe nu sintem realisti çi pur si simplu inventam paçate çare bibliç nu poti dovedi ça e paçat,doar pur si simplu asa çrezi tu,firea pamantesça .firea pamanteasça e tot çe e çontra legii lui dumnezeu,nu este sarut,este mult mai amplu,si nu mai generalizati sarut este egal paçat,dela sarut poti ajunge la çurvie, dar asta nu inseamna ça sarutul e çurvie adiça fire pamantesça iar prin exemplul çare l-am dat eu este bibliç ça un slujitor adevarat a lui dumnezeu sa sarutat ,dar a demonstrat limitele numai dupa 7 ani a intrat la nevasta lui adiça sa impreunat,prin açest luçru poti sa stii ça nu a treçut limitele adiça nu a çazut in fire pamanteasça,iar doi tineri çare stiu ça se vor çasatorii si se stapanesç de çurvie insemna ça nu au paçatuit.iar daça ajungeti sa interziçeti çea çe biblia nu interziçe ,nu e prea bine.çum poti interziçe si numi paçat sa ti saruti viitoarea nevasta sau sot,trezitiva ça nu sinteti roboti numai dati teorii si çe ganditi si generalizati ,dar prin çe srie aiçi demonstrati ça iaçov a paçatuit,daça asa judeçati.
Geneza 29
11 Apoi Iacov a sărutat pe Rahela, și a început să plângă tare.
stim bine ça sau indragostit din prima,iar dupa çe sau sarutat a trebuit sa slujeasça 7 ani ça sa aiba dreptul sa intre la ea .adiça sa se çulçe çu ea.
16Laban însă avea două fete: cea mai mare se numea Lea, și cea mai mică Rahela.
17Lea avea ochii slabi; dar Rahela era frumoasă la statură și mândră la față.
18Iacov iubea pe Rahela, și a zis: "Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică."
19Și Laban a răspuns: "Mai bine să ți-o dau ție, decât s-o dau altuia. Rămâi la mine!"
20Astfel Iacov a slujit șapte ani pentru Rahela; și anii aceștia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea.
21În urmă Iacov a zis lui Laban: "Dă-mi nevasta, căci mi s-a împlinit sorocul, ca să intru la ea." |
|
Deconectat |
5504. Postat la 09/12/2010 22:58 - 5258z22h42m |
|
|
ii bine fratele meu olah imi place foarte mult cum dezbati subiectul si multe altele ,aicea ce aduci tu in fata tuturor este ceva biblic nu o parere,ca fiecare nu poate face nimic cu parerea lui,dar daca scoti din biblie poti sa cresti pe alti imi place foarte mult frate olah ca si tu crezi ca mine.DOMNUL SA NE LUMINEZE AMIN
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5512. Postat la 10/12/2010 11:21 - 5258z10h19m |
|
|
1 Corinteni 7
1. Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie.!.
Cine crede sau zice ca are Duhul Sfant sau frica de Dumnezeu in el,ori nascut din nou cu siguranta vede ca nu se poate: si pupatul si predicatul,si pupatul si cantatul,si pupatul si rugatul,si pupatul si Isus Hristos,si pupatul si DUhul Sfant, si pupatul si apropierea de Dumnezeu.
Sa intelegem ca fiecare lucru isi are VREMEA.
Nu faceti dezlegare la ce Biblia nu face.
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
5529. Postat la 10/12/2010 17:10 - 5258z4h30m |
|
|
Pedro V a scris:
1 Corinteni 7
1. Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie.!.
Cine crede sau zice ca are Duhul Sfant sau frica de Dumnezeu in el,ori nascut din nou cu siguranta vede ca nu se poate: si pupatul si predicatul,si pupatul si cantatul,si pupatul si rugatul,si pupatul si Isus Hristos,si pupatul si DUhul Sfant, si pupatul si apropierea de Dumnezeu.
Sa intelegem ca fiecare lucru isi are VREMEA.
Nu faceti dezlegare la ce Biblia nu face.
frate çiteste si versetul 2 si 9 si uite ça biblia dezleaga
1 Corinteni 7
2Totuși, din pricina curviei, fiecare bărbat să-și aibă nevasta lui, și fiecare femeie să-și aibă bărbatul ei.
9Dar dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească; pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă.
numai spiçuiti de aiçi de açolo çititi si çontextul. |
|
Deconectat |
MonicaFlorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5530. Postat la 10/12/2010 17:22 - 5258z4h18m |
|
|
pace ! se pare ca cei ce nu se pot stapani sarutînd, interzic sarutul. |
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5531. Postat la 10/12/2010 18:16 - 5258z3h24m |
|
|
Frate Ioan Olah se vorbea de sarutul pasional, inainte de casatorie si NU am gasit scris nici o dezlegare,nu despre casatorie si ce se intampla dupa.
Si in versetul 2 vorbeste despre casatorie,ceea ce noi nu am discutat,si nici nu scrie despre sarut in acest verset.
Tocmai ca versetul 2 si 9 intareste vesertul 1,fiindca cine nu se stapaneste ASA CUM AR FI TREBUIT,sa se casatoreasca si scapa de probleme,fiindca la cei mai multi domina firea si nu Duhul care ii ceva strain si doar basme de la Cinzecime,iar cand vine Sarbatoarea Domnului Cinezecimea se bajbaie in jurul textului din Fapte 2,caci lipseste dovada in cele mai multe biserici,aibe Dumnezeu mila.
NU veniti cu povesti ca merge si cu DUmnezeu si imbratisari,saruturi etc.
Asa ca ramane valabil vs 1 ca omul sa NU se atinga de femeie.
O persoana care este in audienta cu Dumnezeu(nu prin vorbe) NU poate face asa ceva,si cine stie cunoaste lucru acesta.
Numai Bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
5532. Postat la 10/12/2010 18:41 - 5258z2h59m |
|
|
MonicaFlorica a scris:
pace ! se pare ca cei ce nu se pot stapani sarutînd, interzic sarutul.
Monica,ma poti face sa inteleg mai bine ceea ce ai vrut sa spui?
EXPLICA-TE!
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5538. Postat la 10/12/2010 19:38 - 5258z2h1m |
|
|
Pedro V a scris:
Frate Ioan Olah se vorbea de sarutul pasional, inainte de casatorie si NU am gasit scris nici o dezlegare,nu despre casatorie si ce se intampla dupa.
Domnul Dumnezeul lui Israel să te binecuvinteze pentru răspunsul dat frate Pedro. Obiceiurile lumii nu au ce căuta în viața credincioșilor oricât le-am justifica sau "îndulci".
Shalom |
|
Deconectat |
MonicaFlorica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5542. Postat la 10/12/2010 19:58 - 5258z1h42m |
|
|
symy a scris:
MonicaFlorica a scris:
pace ! se pare ca cei ce nu se pot stapani sarutînd, interzic sarutul.
Monica,ma poti face sa inteleg mai bine ceea ce ai vrut sa spui?
EXPLICA-TE!
am dorit sa spun dacâ nu ai stapanire de sine,nu ai nici credinta,nu sarutul e important çi stapanirea de sine (çredinta) |
|
Deconectat |
5544. Postat la 10/12/2010 20:12 - 5258z1h27m |
|
|
Dupa parerea mea este mai bine asa,adica a nu te saruta,eu cred ca nu este bine si nici nu cred ca te-ai simti bine inaintea lui Dumnezeu sa vi cu constiinta incarcata daca eu cred ca un lucru nu e bine de facut(adica pacat)nu il fac.Asa ca fiecre este liber sa interpreteze CUVANTUL cum vrea,dar vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru tot ce vom face aici pe pamant.
|
Deconectat |
5545. Postat la 10/12/2010 20:18 - 5258z1h22m |
|
|
Pedro V a scris:
Si in versetul 2 vorbeste despre casatorie,ceea ce noi nu am discutat,si nici nu scrie despre sarut in acest verset.
Tocmai ca versetul 2 si 9 intareste vesertul 1,fiindca cine nu se stapaneste ASA CUM AR FI TREBUIT,sa se casatoreasca si scapa de probleme,fiindca la cei mai multi domina firea si nu Duhul care ii ceva strain si doar basme de la Cinzecime,iar cand vine Sarbatoarea Domnului Cinezecimea se bajbaie in jurul textului din Fapte 2,caci lipseste dovada in cele mai multe biserici,aibe Dumnezeu mila.
O persoana care este in audienta cu Dumnezeu(nu prin vorbe) NU poate face asa ceva,si cine stie cunoaste lucru acesta.
Numai Bine
paçe frate! daça tu poti sa te abtii fara femeie e f. foarte bine,dar majoritatea se çasatoreste si asta nu inseamna ça paçatuiesç,oamenii lui dumnezeu çum e iaçov a luat o fata de nevasta si inainte sa se çasatoreasça
a sarutato ..tema este sarutul inainte de çasatorie-nu sarutul pasional
Geneza 29
11 Apoi Iacov a sărutat pe Rahela, și a început să plângă tare.
18 Iacov iubea pe Rahela, și a zis: "Îți voi sluji șapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică."
20 Astfel Iacov a slujit șapte ani pentru Rahela; și anii aceștia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea. |
|
Deconectat |
5546. Postat la 10/12/2010 20:29 - 5258z1h10m |
|
|
Frate ioan olah,dovedeste cu Biblia ca sarutul dintre Iacov si Rahela este un sarut pe buze. 
|